Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
23/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Jeugd en Amateurs op Balenberg

Patrick Luyten dacht eens wat extra's te doen voor de Amateurs en jeugdpiloten die op zaterdag in actie kwamen op de Balenberg in Baal-Tremelo. Als extra voor Patrick kwam Liam Everts ook in actie bij de jeugd...

Thor it voor de video


thor it
no img
22/06/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Weekend Cross Spirit of George Jobe

Op 28-29 en 30 juni is er de WEEKEND CROSS, spirit of Georges Jobé die doorgaat op het circuit Bidlot, Rue Miermont te Retinne vlak bij het huis waar de vijfvoudig wereldkampioen heeft gewoond.
Ter nagedachtenis van deze grote kampioen zal "ZIJN" circuit opengesteld worden voor cross en enduro motoren en hiervoor betaal je 25€ per dag. Ook voor kinderen is er een circuit voorzien.
Iedere dag kan je er terecht van 9 uur 's morgens tot 18 uur om je uit te leven op de motor of te genieten van de animatie, BBQ of een drankje aan de bar met de spirit van Georges Jobé aan je zijde

In samenspraak met de familie van George Jobé is beslist dat "The Art Of Motocross" een boek zal uitbrengen over het leven van vijfvoudig wereldkampioen.

Thor voor meer

 


thor it
no img
19/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Dankzij Radson 45% korting op uw GP Bastogne ticket !

U heeft nog geen ticket voor de GP van België motorcross op 17 en 18 augustus? Grijp dan komend weekend uw kans op www.mx1-bastogne.com! Radson biedt u maar liefst 45% korting aan op uw inkomticket. Gedurende 48 uur kost de ticketformule circuit + paddock geen €90 maar slechts €50!
 
Jawel, u leest het goed! Vanaf nu vrijdag 21 juni middernacht tot zondag 23 juni middernacht stelt Radson, de trouwe partner van de Belgian Masters of MotoX 2.000 tickets aan 50€ (inclusief paddocktoegang) ter beschikking. Aarzel dus niet en profiteer van deze buitenkans om de de beste Belgische crossers te komen aanmoedigen tijden de GP van Bastogne.
 
 

thor it
no img
22/06/2013 | posted by Geert Gelaude | reactie(s)

Don t you worry Het verhaal achter Rasmus Krogh Jorgensen!

Hij was op de rand van zijn doorbraak toen hij door een grote ramp werd getroffen. Hij had bij zijn debuut in het World MX2 kampioenschap een verbazingwekkende 6e plaats in Lommel anno 2009 laten optekenen. Niks kon dit Deens talent nog stoppen, hij stond na die eerst GP te schitteren tussen de sterren, en alles zag er veelbelovend uit.

Thor it voor meer info


thor it
no img
21/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings mag in de MX2-klasse blijven in 2014

Deze week hielden de leden van de Motocross Grand Prix commissie een belangrijke vergadering over het al dan niet aanbrengen van veranderingen in de reglementen voor de Grand Prix Motocross. Een van de belangrijke factoren was of een wereldkampioen MX2 het jaar nadat hij zijn titel verdedigt nog in de MX2-klasse mag blijven, Jeffrey Herlings zit in die positie volgend seizoen en gaf al te kennen dat hij het niet zag zitten om in de MX1-klasse te rijden....

Thor it voor de vernieuwingen aan de FIM-reglementen voor 2014


thor it
no img
20/06/2013 | posted by Carine | reactie(s)

Negeren van gele vlag.

Naar aanleiding van het briefje dat zondag door het Rescue Team op de VLM-wedstrijd in Molenbeersel aan alle piloten werd uitgedeeld had ik deze problematiek toch nog graag eens ter sprake gebracht.
 
Neem even je tijd en lees de tekst bij Thor (iedereen die in competitieverband rijdt, ook niet-VLM-piloten)
 
Thor it

thor it
no img
19/06/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Fotoreeks GP #9 Maggiora, Italie op zondag

Het is een seizoen met vallen en opstaan voor zowat alle toppers in MX1 en MX2. De winnaars zijn zowat elke week het zelfde maar in de MX1 werd Antonio Cairoli geklopt in zijn eigen home GP door Paulin en stond op het hoogste plaatsje voor onze landgenoot Ken De Dycker. Bij de MX2 stond Herlings op 1 voor de Spanjaard Butron en thuis rijder Lupino.

Klik hier voor de fotoreeks


thor it
no img
19/06/2013 | posted by Geert Gelaude | reactie(s)

Steffi Laier tevreden na Grand Prix van Slovenie en Italie.

Na de openings- Grand Prix in het Nederlandse Valkenswaard  waarbij Steffi een top vijf plaats voor ogen had gehouden kon ze tijd nemen om zich nog beter voor te bereiden op de volgende Grand Prix races.

Thor it voor meer.


thor it
no img
19/06/2013 | posted by Carine | reactie(s)

Maarten Cremers wint bij Inters MX2 in Molenbeersel

's Morgens hadden de Inters B en Inters MX2nog samengetraind met de inters MX1 maar door het grote aantal deelnemers werden de reeksen opgesplitst. Meer dan 30 deelnemers (Inters B en Inters MX2) boden zich aan achter het starthek wat ervoor zorgde dat we opnieuw spannende wedstrijden te zien kregen. Heel wat rijders gingen op het snelle maar mooie circuit in de fout maar dat was niet zo voor Maarten "MC" Cremers. MC won voor Sven Scheynen en Jelle Verbruggen. Cedric Grobben won wel de tweede reeks maar ging enkele keren in de fout in de openingsreeks. 
 
Thor it voor een verslag van Carine

thor it
no img
17/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Marvin Van Daele pakt de grootste winst in Molenbeersel.

In het Limburgse dorpje Molenbeersel stond de derde proef voor de inters op het programma nadat er eerder al proeven werden afgelast. Het circuit was mooi uitgewerkt en er waren mooie springschansen aangelegd. De organisatie verdiend hier echt een pluim. 
Tijdens de tijdtraining boden zich 59 inters aan dat was meer dan voldoende om ze op te splitsen . De inters MX1 bleven zo met 24 rijders over.
Een bijna gevuld starthek dus. Alle tenoren waren weer paraat en dat het een bewogen wedstrijd zou worden bleek achteraf.
 
Thor it voor een verslag van Carine

thor it
no img
17/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Steve Seronval opnieuw met de overwinning naar huis in Zwevezele (MCLB)

Vorige week moest de Honda-rijder de zege aan Manuel Priem laten maar in Zwevezele ging Seronval opnieuw resoluut voor de overwinning. Met een dubbele reekszege was hij opnieuw ongenaakbaar, de tweede man kwam telkens pas na bijna een halve minuut over de finish. Torpjurn Van Hoe werd tweede met een 5-2 in de reeksen, Jeffrey Dewulf mocht als derde mee naar het podium (2-9). Bij de Inters B was de overwinning voor Jens van Meer. We kregen van de Inters MX2 geen uitslag...

Thor it voor de uitslagen

Klik hier voor foto's van Bertje of surf naar de website van Bertje


thor it
no img
17/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings naar USA?

Komende woensdag valt er volgens Jeffrey Herlings de beslissing of Jeffrey volgend seizoen al dan niet nog in Europa zal rijden. Volgens de FIM-reglementen moet een rijder met twee MX2-wereldtitels opstappen naar de MX1-klasse maar het is een publiek geheim dat zowel Jeffrey als KTM dat niet echt zien zitten. Jeffrey is nog maar 18 jaar en wil nog wat op de MX2-motor blijven rijden, als het moet zal dat in Amerika zijn... Wait and see!!


thor it
no img
17/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Acerbis Summer edition 'Tommy Searle'

Vanaf heden is de nieuwe kleding lijn waarmee Tommy Searle al een tijdje aan het rijden is voor iedereen beschikbaar.
De technische eigenschappen van deze lijn zijn volledig aangepast aan de wensen van deze toppiloot.
Comfort, lichtgewicht, kwaliteit in een mix met strak design.
Te verkrijgen in je acerbisshop of via www.acerbisbelgium.be
 
Thor it voor foto's van de Acerbis-kleding

thor it
no img
17/06/2013 | posted by Mxworld | reactie(s)

John Cuppen herovert leiding in het IMBA EK MX2 kampioenschap te Mantova (IT)

Op het GP circuit van Mantova vond de volgende proef plaats van het IMBA kampioenschap. De Zwiterse leider Andy Baumgartner werd van de leiding verdrongen door de Nederlandse HSF logistics rijder John Cuppen. Baumgartner wist wel de eerste reeks te winnen, maar kende pech in de tweede en Cuppen won zowel reeks 2 en 3. Het werd een volledig Nederlands podium met Cuppen, Jarno Derks en Michael Brands op drie. Kris Fleerackers, de enige Belgische vertegenwoordiger scoorde een 14e en 16e plaats, echter in reeks twee kwam Kris niet verder dan plaats 30, na een val in de start met Nederlander Ruud de Laat. 
 
Thor voor meer

thor it
no img
17/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: VLM Molenbeersel

David Abrahams trok voor de wekelijkse VLM-wedstrijd naar het Limburgse Molenbeersel, de Grensduivels hadden opnieuw een schitterend circuit getoverd op de locale weide. David maakte er een videoverslag van de eerste reeks...

Thor it


thor it
no img
16/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Gautier Paulin wint nu ook in Italie, Keeno tweede, Cairoli derde

Antonio Cairoli won vorige week op Frans grondgebied de GP maar Gautier Paulin, de #2 van het WK nam vandaag weerwraak door in Maggiora met de eindoverwinning van de GP van Italie te gaan lopen. Het was zeker spannend vandaag en Cairoli deed er zeker alles aan om de zege in eigen land te houden maar de wereldkampioen ging enkele keren in de fout. Tweede in de eindstand werd onze landgenoot Ken de Dycker, Keeno werd tweede en derde en dat was beter dan Cairoli die vierde en tweede werd in Maggiora. Clement Desalle won de openingsreeks, kende een mindere start in de tweede manche, kwam goed terug maar viel enkele ronden voor het einde weg uit de wedstrijd. Jeremy van Horebeek zat weer kortbij het podium op de vierde plaats, Kevin Strijbos werd zesde, Clement Desalle tiende en Joel Roelants kende opnieuw geen geluk en werd 20st...

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
16/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings gaat verder met winnen!!

Ook de negende Grand Prix MX2, die in het Italiaanse Maggiora werd verreden schreef Red Bull KTM-rijder Jeffrey Herlings op zijn naam. De Nederlander deed het opnieuw met een dubbele reekszege, hij moest nog maar één reeks uit handen geven dit seizoen en prijkt al met 124 punten voorsprong aan de kop van het MX2-klassement. Jose Butron werd tweede met een tweede en vijfde plaats, Alessandro Lupino bezorgde het CLS Kawasaki Team nog eens een podiumplaats met de derde stek (6-2). Pechvogel van de dag was toch wel Alexander Tonkov die op een derde plaats al vallend over de finish "viel", hij werd omdat hij samen met de motor moet finishen teruggezet naar een 22st plaats. Voor de Belgen Kevin Fors en Brent Vandoninck waren er geen punten weggelegd in Maggiora.

Thor it voor de video van de vallende Tonkov en de uitslagen


thor it
no img
15/06/2013 | posted by PGM | reactie(s)

Fotoreeks GP #9 Maggiora, Italie

Paulin en Tonkov winnen hun kwalificatie reeksen. Tonkov nam een kopstart en gaf deze niet meer af, Herlings probeerde wel maar kwam er niet over, nog een foutje in de laatste ronde brengt Jeffrey naar plaats 4 net voor team maat Tixtier. De top 3 werd aangevuld door Ferris en Butron. Bij de MX1 was het vallen en opstaan voor heel wat rijders, Bobryshev deelde wat tikken uit in de 2e bocht, Desalle kon niet meer ontwijken en viel ook. Philippaerts kwam nog zwaar ten val en moest de wedstrijd verlaten na 9 ronden. Tommy Searl reed bijna gans de reeks op kop maar moest Paulin uiteindelijk laten passeren, De Dycker werd knap 3e.
 

thor it
no img
15/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Een rondje mee met Kevin Strijbos in Maggiora

Kevin Strijbos reed een dertiende kwalificatieplaats bijeen in Maggiora, niet zijn beste uitgangspositie maar ongetwijfeld gaat Strijbos er morgen wat aan doen om beter te doen dan vandaag. Strijbos zette de Rockstar Energy Suzuki-halmcamera op zijn helm zodat we een rondje kunnen meevolgen...

Thor it voor de video


thor it
no img
15/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Gautier Paulin en Alexander Tonkov pakken de pole in Maggiora

Het GP-circus is dit weekend te gast op het old-school circuit van Maggiora, eindelijk nog eens een circuit wat velen "een écht motorcross-circuit" noemen. Gautier Paulin, een rijder met moderne technische bagage toonde dat hij ook op dit soort circuit uitstekend zijn mannetje staat want hij pakte in de MX1-klasse de pole voor Tommy Searle dit op zijn beurt Ken de Dycker achter zich liet. De ander Belgen waren iets verder terug te vinden, Van Horebeek op 9, Desalle op 10, Strijbos op 13 en Roelants op de 19de plaats. In de MX2-klasse pakte een beetje verrassend Alexander Tonkov op de Gariboldi Honda de pole voor Dean Ferris en Jose Butron, Jeffrey Herlings werd vierde op slechts vijf seconde van winnaar Tonkov. Brent Vandoninck was onze beste Belg op de 18de plaats, Kevin Fors werd 23st en Mathias Plessers 27st.  

Thor it voor de uitslag van de kwalificaties


thor it
no img
15/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

David Philippaerts met nostalgische motor in Maggiora

De Italiaan zal morgen met een motor aan de start staan die helemaal in de stijl van de Fabrieks HRC van 1986. Natuurlijk is het een hedendaagse Honda maar de graphics en de kleuren zijn helemaal á la 1986...

Thor it voor een video van de voorstelling van deze mooie motor


thor it
no img
15/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Stefan Everts voor drie jaar bijgetekend bij KTM Red Bull

KTM wilde Stefan Everts graag nog voor minstens drie jaar bij zich houden dus boden ze de tienvoudig wereldkampioen een nieuw driejarig contract aan. Stefan Everts heeft een hand gehad in de verdere ontwikkeling van de KTM SXF-modellen en heeft natuurlijk een groot aandeel in het succes van oa. het KTM MX2 Red Bull Team waar hij teammanager van is. 

Thor it voor een fotoreeks van de persconferentie van vandaag


thor it
no img
15/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Troy Lee Designs crosskleding 2014 editie binnenkort leverbaar bij MX Deals!

Vind jij de crosskleding van Troy Lee Designs ook te gek? Of ben je op zoek naar een nieuwe outfit waarin je je veilig, flitsend en zelfverzekerd voelt? Neem dan nu een kijkje op www.mx-deals.nl en ontdek de nieuwe 2014 editie van Troy Lee Designs!
 
Thor it voor meer over de crosskleding van Troy Lee Designs

thor it
no img
14/06/2013 | posted by PGM | reactie(s)

GP #9 Maggiora, Italie op vrijdag

Tropische temperaturen, old school parcour en maar liefst 4 categorieën, MX1. MX2 .MX3 en WMX, zijn de ingrediënten voor een pracht GP te Italië.
 

thor it
no img
06/06/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Actie op alle KTM mini's bij DAM Racing

Bij aankoop van een KTM Mini van 2013 (50cc, 65cc en 85cc) krijg je nu een outfit van Acerbis ter waarde van 500 Eu gratis erbij. In dit pakket zitten: handschoenen, helm, bril, trui, broek en laarzen.
Dam Racing in Hoeselt

 

thor it
KTM Shop NLR2R StoreSec ConstructionsDSMWMX-ShopMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!