Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
06/06/2012 | posted by Geert | reactie(s)

Frossard out voor rest van het seizoen!

De Franse Yamaha Monster Energy rijder Steven Frossard zal dit seizoen niet meer in actie komen! Tijdens de Bulgaarse kwalificatieheat blesseerde Steven zich en werd op maandag reeds medisch geholpen in Eeklo. Hierbij werd de knie opgelapt om toch nog het seizoen te kunnen uitdoen. Wel wist Steven dat hij zich in de winterperiode opnieuw zou moeten aanbieden om de kruisband te herstellen.


thor it
no img
06/06/2012 | posted by CDS | reactie(s)

KEMEA Racereport: Opnieuw punten voor Kevin Fors in St Jean d`Angely

In het Franse St-jean d’Angely werd dit weekend de zesde GP van het seizoen gereden. Na enkele weken rust was het voltallige Kemea Reytec Yamaha team supergemotiveerd om op dit mooie parcours voluit te gaan. Voor Ludovic Brevers was dit meteen ook de eerste wedstrijd van het seizoen in het EK MX2.

Thor it voor het racereport


thor it
no img
05/06/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

MX Rookie Cup word nieuw leven in geblazen door VLM en Fun Mx Team.

In 2008 werd voor het eerst de MX Rookie Cup georganiseerd door GP Limburg. Een mooi evenement voor de jeugd dat vooraf ging aan de GP van Lommel. Met zijn neven klassen werd er zo een mooi gevuld programma aangeboden. De winnaar van deze eerste editie was ons eigen Mike Vanderstraeten. Hij kreeg een splinternieuwe motor kado. De Nederlander Mark Boot werd nipt tweede en in de volgende editie van 2009 was het Bootje die de hoofdprijs wegsnoepte en een KTM motor uitkoos. De  editie in 2010 werd om ongekende reden afgeblazen en daarna werd er stilgezwegen over de MX Rookie Cup. Na twee jaar werd de MX Rookie Cup nieuw leven in geblazen . De mensen van VLM gingen samen met het Fun Mx Team rond tafel zitten en kwamen tot een akkoord.

Thor it voor meer info over de MX Rookie Cup


thor it
no img
05/06/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

De nieuwe kniebrace van UFO: De Morpho Fit

Enkele weken gelden werd bij UFO Italie al de nieuwe kniebrace geshowd en vanaf nu kun je hem ook kopen bij de betere motocross-speciaalzaak. De Morpho Fit is verkrijgbaar in twee maten en is dan nog extra verstelbaar met handige wisselstukken. De adviesprijs is: 344 Eu per stuk of 605 Eu per paar... 

Klik op Thor voor een video van de kniebrace


thor it
no img
05/06/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Circuit in Bastogne bijna klaar voor de GP

Het circuit in Bastogne moest nog de nodige aanpassingen krijgen om van amateurcircuit te veranderen in een volwaardig GP-circuit. Davide Guarneri trok met zijn KTM 350 SX-F naar Bastogne voor enkele testrondjes...

Thor it voor de video


thor it
no img
05/06/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Nieuwe winnaar MX477 fotowedstrijd maand mei

David Foguenne wint de MX477 Fotowedstrijd van mei. Zijn Bon van 50 euro ligt vanaf vandaag klaar om te verzilveren. De wedstrijd van Juni staat reeds on-line dus er kan weer volop ingestuurd
worden :) ook de top 10 van mei staat online op www.mx477.be  en dan klikken op fotowedstrijd.0
Bij deze willen wij "Daddy's" broer Eric "Foggy", die voorbije zondag zwaar ten val kwam op de wedstrijd in Lommel, een spoedig herstel toewensen!

Verder aan alle deelnemers van de fotowedstrijd van harte proficiat !

Klik hier voor de foto-toptien van de "maand mei"


thor it
no img
04/06/2012 | posted by Geert | reactie(s)

Persverslag: Motorsport Future Topsport Vlaanderen

Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar... Zoals de titel reeds doet vermoeden was het een weekend met gemengde gevoelens voor de mensen van het team. We waren op twee fronten actief met rijders uit de selectie. Damon Graulus en Jens Getteman waren in Saint Jean d'Angély voor Het Europees Kampioenschap en de Grand Prix. Thomas van Erum en Cyril Genot waren dan weer actief voor hun manche in het EK 85cc in het Nederlandse Halle.

Thor it voor meer info.


thor it
no img
03/06/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Ricky Nijs en Frank van Cauwenberg winnen in Lommel (VBM)

De weersomstandigheden konden de pret in Lommel niet bederven want de zandbak lust wel wat water. Ricky Nijs toonde zich vandaag de beste inter, met een dubbele reekszege won hij vandaag voor Jimmy Huysmans (2-2) en Jeremy Renkens (3-3). Bij de inters MX2 had Jeffrey Dewulf de beste papieren met een reekszege maar Dewulf haalde de finish niet in de tweede reeks. Frank van Wauwenberg bedankte en haalde de dagwinst binnen met een tweede en eerste plaats voor Frederik Daenen (3-2) en Davy van de Manakker (4-4). De dagzege bij de inters B was voor Tom Steensels.
De wedstrijd in Lommel werd overschaduwt met een zware valpartij van Eric Foguenne, Eric kwam lelijk ten val en werd met een ernstige rugblessure afgevoerd, we wensen hem een spoedig herstel toe.

Thor it voor de uitslagen van Lommel


thor it
no img
03/06/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Opnieuw Cairoli aan de winst in Frankrijk

Antonio Cairoli zorgde er samen met Jeffrey Herlings voor dat KTM weer een dubbelslag binnenhaalde in Frankrijk. De wereldkampioen deed dat met een klinkende dubbelzege met zijn KTM 350 SX-F. Het was op voorhand een beetje te verwachten dat de Fransen mee de hoofdrol zouden spelen en niets was minder waar want in de eerste reeks werd Paulin tweede voor Christophe Pourcel terwijl het in de tweede reeks net andersom was. De Belgen konden nooit meedoen voor een podiumplaats in St Jean, Desalle werd nog wel vierde maar Ken de Dycker (9de) en Kevin Strijbos (12de) hadden vast en zeker meer verwacht van de Franse GP.

Thor it voor de uitslag van St Jean


thor it
no img
03/06/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Hoogtepunten Grand Prix Frankrijk MX1-MX2

Er waren weer heel wat hoogtepunten dus de 6.30 min durende video is weer flink gevuld...

Thor it


thor it
no img
03/06/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings wint opnieuw in Frankrijk, Jeremy van Horebeek mee op podium

Jeffrey Herlings toonde vandaag in het Franse Saint Jean d'Angely dat zijn mindere resultaat geen dipje is. De Nederlander won de openingsreeks en werd tweede in de herneming en breidt hiermee zijn voorsprong op achtervolger Searle die tweede werd uit met 2 punten. Jeremy van Horebeek reed twee verdienstelijke reeksen en werd derde. Joel Roelants komt terug dichtbij zijn niveau van voor zijn valpartij in Italie en werd vierde. 

Thor it voor de uitslag van de MX2


thor it
no img
03/06/2012 | posted by Carine Discart | reactie(s)

Regen spelbreker te Ranst.(VLM)

Op zaterdag, na de wedstrijd van de JMS werd het circuit onderwater gezet kwestie van het stofvrij te maken voor zondag .Maar dat was buiten de weergoden gerekend . Zondagnacht regende het onafgebroken en ook zondagochtend klaarde het niet op. Ondanks de vele regenval viel het circuit al bij al nog goed mee. De piloten hadden ooit al slechtere circuits voor de kiezen gekregen. Bij de internationalen dienden zich tijdens de training 29 piloten aan. Gastrijder Jurgen Van Nooten zette de snelste tijd op de klok.  Sven Breugelmans staakte vroegtijdig de training en besloot voor de rest van de dag de pijp aan Maarten te geven. Maar ook meerdere piloten besloten om tijdens de eerste manche niet van start te gaan zodat we een mager deelnemersveld van 17 piloten aan het starthek kregen bij de inters.

Thor it voor het volledige verslag van de VLM-wedstrijd in Ranst


thor it
no img
02/06/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Pourcel en Searle op de pole in Frankrijk

De Kawasaki-rijders Christophe Pourcel (MX1) en Tommy Searle waren vandaag de snelsten tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de Grote Prijs van Frankrijk. CP377 was reed de hele wedstrijd aan de leiding, hij kreeg eerst Paulin en wat later Seb Pourcel in aanvalsstelling voor de leiding maar kon dit allemaal afslaan en won voor Paulin en Desalle. Strijbos werd 14de, Ken de Dycker na een dramatische start 17de. In de MX2 lijkt Tommy Searle de man in vorm, hij kon Jeffrey Herlings van de leiding verdringen en zo naar een nieuwe polepositie rijden in Saint Jean d'Angely, Jeremy van Horebeek werd beste Belg op een mooie derde plaats, Joel Roelants werd achtste, Julien Lieber 16de, Kevin Fors 21, Kenny Vandueren 23, Jens Getteman 28 en de wederoptredende Nick Triest 32st.

Thor it voor de uitslagen van de kwalificatie


thor it
no img
02/06/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Trackwalk met Wilco @ St Jean

Wilco zit al in het zonnige Franse Saint Jean d'Angely, plaats voor de zesde Grand Prix MX1-MX2 van het seizoen. Na het Zuid Amerikaanse avontuur in Brazilie en Mexico zijn rijders en teams weer blij om in Europa aan de slag te kunnen gaan. Saint Jean d'Angely is dan ook de perfecte locatie om de draad "hier" weer op te pakken...

Klik hier voor een trackwalk op vrijdag


thor it
no img
02/06/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Orange Sale bij MotoXL

Je kunt nu bij MotoXL profiteren van 25% korting op alle shirts waar oranje in zit.
Tevens kun je op veler Belgisch verzoek nu ook betalen via BanContact / Mr Cash!

Ga snel naar www.motoxl.com en profiteer van deze mooie korting en geniet van gratis verzending vanaf een besteding van 20 euro.

 


thor it
no img
01/06/2012 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Pinksterweekend, Motorcrossweekend...

Toch voor de fans en de enkelingen die het aandurfde, aankonden of gewoon mochten. Ja wie wou kon tweedagen genieten van twee goed georganiseerde wedstrijden en dat onder een stralende zon. Klik op Thor en lees meer…


thor it
no img
26/04/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

EKS-BRAND /MX477 Pronostiek Grand Prix Frankrijk

De pronostiek voor de Grote Prijs van Frankrijk is geopend en ook jij kan meedoen om een mooie EKS Brand bril te winnen. De winnaar krijgt immers elke wedstrijd een bril en ook voor het podium van het kampioenschap hebben we mooie prijzen op het eind van het seizoen. 

Login, klik op Pronostiek en doe mee!


thor it
no img
30/05/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Deze zomer komt De Red Bull Pro National naar Nederland, de invasie in Europa begint...

De Red Bull Pro Nationals, de snelst groeiende motocross serie van de UK, spreidt haar vleugels uit naar Europa deze zomer.
Op 11-12 augustus zal de allereerste international Red Bull Pro Nationals wedstrijd gehouden worden op het voormalige grand prix circuit van Mill in Nederland.

Initiatiefnemer Events 22 wil met deze losstaande wedstrijd kijken of hun nieuwe kampioenschap in 2013 met een minimum van vijf wedstrijden op de beste tracks van Europa haalbaar is.

Thor it voor meer hierover
 


thor it
no img
29/05/2012 | posted by VePix.be | reactie(s)

Postkaartjes van het tropische Axel.

Op Pinkstermaandag werd de 6e ronde van het ONK verreden op het circuit van RES Axel. Zowel de organisatie als de weergoden hebben zich de hele dag ingezet om er een onvergetelijke dag van te maken. Het was inderdaad een dag om niet meer te vergeten. Jeffrey Herlings won de titel bij de MX2 klasse, zijn tweede al ondertussen. Natuurlijk konden we dit bij MxWorld niet zomaar laten passeren. We stuurden onze cavalerie naar Zeeland en zij kwamen terug met zonnige plaatjes. Klik >>>HIER<<< om de foto's van VePix.be te bekijken.


thor it
no img
29/05/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Kemea Reytec Yamaha Racing team Persbericht BK Bergen

In het Waalse Bergen werd vorig weekend de eerste proef tellende voor het BK gereden. Door de eerdere afgelasting van deze wedstrijd en de afgelasting van de proef in Wichelen was dit pas de eerste grote wedstrijd in België.
Met de regerende Belgische kampioen MX2 Kevin Fors in de rangen is het BK MX2 een prioriteit voor het Kemea Reytec Yamaha team. Naast Fors keerde ook Kenny Vandueren terug uit blessure met eveneens als ambitie zich te mengen voor de overwinning.
 
Thor it voor een verslag

thor it
no img
29/05/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Speciaal starterspakket bij Energy4MX voor slechts 19,95 Eu

 

Maak nu kennis met hoogwaardig gecertificeerde sportvoeding!

Starterspakket bestaande uit:
· 4x Winrgy - de natuurlijke energiedrank zonder suiker. Geeft langdurige stabiele energie, focus en concentratie.
· 4x Sure2Endure - Voor extra uithoudingsvermogen (de spieren verzuren minder snel) en sneller herstel. Zorgt voor betere zuurstof opname.
· diverse informatie
Onze sportvoeding is gecertificeerd (dopingsvrij) en word veel gebruikt onder topsporters!

Lees verder bij Thor of ga meteen kijken op http://www.energy4mx.nl/actie.html


thor it
no img
29/05/2012 | posted by Geert | reactie(s)

Persbericht Motorsport Future Topsport Vlaanderen, schitterend Pinksterweekend

Schitterend weekend voor jeugdwerking. Het Pinksterweekend was een schot in de roos voor de rijders uit het team. In zware omstandigheden wisten alle rijders die dit weekend in actie kwamen het erg goed te doen. Enkel Dietger Damiaens, heeft nog teveel hinder van zijn eerder opgelopen polsblessure om voluit te kunnen gaan op zondag tijdens het BK.

Thor it voor meer info.

 


thor it
no img
28/05/2012 | posted by Carine Discart | reactie(s)

Sven Breugelmans wint Pinkstertrofee op de Balenberg

Het prachtige circuit van de Balenberg te Baal-Tremelo was het decor voor de Pinkstertrofee.
Het lag er zeer snel bij en er werd duchtig gesproeid om het stof zo goed mogelijk te onderdrukken.
Zowel op zondag als maandag werden er twee manches verreden met telkens een dagklassement.
Wie de meeste punten zou vergaren op beide dagen mocht zich de winnaar van de Pinkstertrofee noemen.

Thor it voor een verslag

Klik hier voor een fotoreeks van Kabouter Trek
 


thor it
no img
28/05/2012 | posted by Geert | reactie(s)

Persbericht: Succesvol eerste BK voor Standing Construct Suzuki Racing MX2 !

Afgelopen zondag vond in Mons de eerste wedstrijd tellende voor het Belgische kampioenschap plaats . Na de annulatie van de eerder geplande wedstrijd in Mons en het afgelasten van Wichelen was het voor iedereen wachten tot nu om te kijken hoe de verhoudingen lagen. Voor het Standing Construct Suzuki team werd het een uiterst succesvol weekend met in de tweede manche niet meer of minder dan een volledig Standing Construct Suzuki podium.

Thor it voor meer info.


thor it
no img
28/05/2012 | posted by Geert | reactie(s)

ONK te Axel Herlings kampioen, Keeno beste in MX1

KTM boven in het Zeeuwse Axel, zowel in MX2 als in de MX1 was de overwinning voor het Oostenrijkse merk. Veel zon, een bijzonder mooie baan en spanning zorgden voor een geslaagde eerste ONK in Zeeland. Erg jammer dat het grote volk weg bleef want de mensen van de RES hebben hier een pracht van organisatie weten neer te poten en dit mag nomaals gezegd worden.

Thor it voor meer info.


thor it
Sec ConstructionsKTM Shop NLDSMR2R StoreWMX-ShopMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!