Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Aspelare: Dewulf, maar slechts 2 inters aan de start in slotreeks.

De MCLB-wedstrijd in Aspelare kreeg zodnagavond een vreemde ontknoping. Op twee rijders na weigerden de Inters te starten. Het zou te gevaarlijk zijn omwille van het vele stof.

Twee rijders negeerden de boycot en reden enkele ronden.

De eerste manche werd gewonnen door Jeffrey Dewulf voor David Segers en Wietse Brackman.


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

FFM Kassel: Zware val voor Steven Lenoir...

Tijdens de oefeningen van een internationale cross in Kassel, net over de Franse grens bij Poperinge, is de 25-jarige Parijzenaar Steven Lenoir zwaar ten val gekomen. Hij werd ter plaatse verzorgd, maar is nadien in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Lille overgebracht. Om 14.10 uur werd in Kassel omgeroepen dat Lenoir overleden was. 

Thor it voor meer...


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Lommel: BeTeMo pakt uit met Belgie-Nederland voor Zijspannen en Quads.

Voor de GP zijspannen op de Heeserbergen moet U nog een maandje wachten. Maar op amateursvlak organiseert BeTeMo dit weekeinde een heftig dubbelprogramma. Zaterdag  komt JMS in actie, en zondag vormt de België – Nederland voor zijspannen het hoogtepunt.

Meer onder Thor.


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Chaumont: de beelden van Luc.

Efkes doormonteren tot wellicht een stuk in de nacht. Dan ergens aanrijden om een goede internetverbinding te hebben. En als dat allemaal lukt presenteert Luc Sidecarcross Vanderaa ons maandagmorgen al de beelden van de GP Zijspannen in Chaumont (F).

DIT is de link!

 


thor it
no img
04/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK MX2 Stevensbeek: Joshua van der Linden met perfecte hattrick.

Als je, net zoals Joshua van der Linden, de drie reeksen kan winnen op een zware omloop zoals die van Stevensbeek, dan ben je de beste man in wedstrijd. Dat deed van der Linden dus, en daarmee gaat hij toch enigszins verrassend twee Britten vooraf: Josh Waterman en Ray Rawson. Vervolgens Nederland boven met Rico Lommers op vier en Erik de Bruyn op vijf.  België zette wat nieuwkomers in, met dank aan MC Mikkola. Het waren vooral de jongeren die het relatief goed deden. Killigan Delroeux werd zesde voor Axel Nys en Glenn Bielen. Lucas Derycke klokte af op 14 en dat was vier plaatsen beter dan Kris Feerackers.

De uitslag is tevens de tussenstand. Opvallend was wel het kleine aantal deelnemers voor de openingswedstrijd. De Zwitsers én de Duitsers bleven weg.

 


thor it
no img
04/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

FK Elite Pernes-Les-Fontaines: Richier (MX2) en Boog (MX1) nieuwe kampioenen. Graulus vierde.

In Pernes-Les-Fontaines werden de laatste proeven afgewerkt voor de Franse titel bij de Elite. De titelkandidaten kwamen er niet aan te pas bij de MX2. Daar behaalde Tom - zoon van Frederic? – Vialle de eindzege voor Anthony Boissière en Arnaud Aubin. Florent Richier, die in de eerste reeks de titel veilig stelde, reed wat rondjes. Het maakte voor hem geen bal meer uit dat Aubin de slotreeks won. Die blijft tweede in de eindstand voor Henri Giraud.

Xavier Boog won de MX1-wedstrijd en de titel. Hij zette in Pernes een reekszege neer, en zag  Valentin Teillet uitvallen in de openingsmanche. Titel binnen dus. Hij kon het zich permitteren omp  Teillet en Aranda (ook pech in reeks 1, een troostpirjs te gunnen in de slotreeks. Hijzelf werd derde. In de eindstand behaalde 24 MX Honda-rijder Damon Graulus middels twee vierde plaatsen het zilver en ging hij Fabien Izoard vooraf. Kampioen Boog gaat in het FK voor aan Teillet, Maxime Despreay. Graulus  bezet de zevende plaats.


thor it
no img
04/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen: Bax-Musset voor Giraud-Mucenieks. Net geen podium voor Vanluchene-Kurpnieks.

Stof, dan regen, in Chaumont kregen ze met alles te maken. Wellicht zorgde de regen er voor dat onder normale omstandigheden gereden kon worden. De reeksen gingen om beurten naar Giraud-Mucenieks en Bax-Musset. Om beurten werd het andere span ook tweede, met het duo Willemsen-Bax twee keer op drie. Door de zege in de slotreeks was de grootste gebeeldhouwde trofee voor Bax-Musset. Vanluchene -Kurpnieks vielen van het podium maar waren wel het beste Belgisch geörienteerde team op de vierde plaats in de eindstand. Sanders-Soenens werden achtste, Dierckens-Rostingt elfde en Close-Haller dertiende. Kristof Santermans en Lauris Daiders vielen uit in de slotreeks en weden zestiende in de eerste.

Na vier GP’s leiden Bax-Musset met 183 punten voor Giraud-Mucenieks ((173), Willemsen-Bax (156). Vanluchenen-Kurpnieks zijn de beste Belgen op de zesde plaats en 106 punten.

Credits: Luc Sidearcross Vanderaa


thor it
no img
04/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EK 65 & 85 Mill: knappe tweede plaats voor Sacha Coenen.

Volgens onze bron Kees de Omroeper lag de baan er perfect bij na het noodweer van gisteren.

Onze landgenoot Sacha Coenen is tweede geworden in de eindstand van de 65 cc EK-selectiewedstrijd op ‘De Kuilen’ in Mill. Winnaar Ivano van Erp was te sterk. Hij startte op kop en finishte met een kwart minuut voorsprong in reeks 1. Coenen verdreef in de tweede ronde Levi Schrik van de tweede plaats en bleef die bezetten. Schrik miste zijn start in de finale. Het sein voor Van Erp en Coenen om voluit te gaan, dit keer met Julius Mikula op drie. Die kon geen stand houden en zou na een terugval gepasseerd worden door Giovanni Pruijmboom, Kasimir Hinderson en Mats Fredsoe. Troy Verburgh werd zeventiende en Oliver Eckert sloot af op 28.

Geen Belgen in de top van de 85. Of een halve misschien. Jett Lawrence, uit het Suzuki World Team van Stefan Everts, werd uiteindelijk tweede achter de ongenaakbare Kay de Wolf. ij ging nog enkele Nederlanders vooraf met Dave Kooiker op de derde en Kay Karssemakers op de vierde plaats. Kooiker was de eerste kopman, maar al na drie ronden werd hij bijgehaald door de Wolf. Ondertussen was Karssemakers enkele plaatsen teruggevallen en na één ronde passeerde Lawrence pas als zesde. Drie plaatsen zou hij nog goedmaken. Liam Hanström werd vierde voor Karssemakers. In de slotreeks gingen de beste rijders gelijk aan: de Wolf voor Karssemakers, Hanström, die meteen terug viel en Lawrence. Die passeerde Karssemakers na vier ronden, maar de kloof op de Wolf kreeg hij niet dicht gereden. Karssemakers werd nu derde voor Max Palsson en Hanström, maar Dave Kooiker wist zich via een zesde plaats nog nipt op het podium te hijsen. Liam Everts werd die niet kon starten in de slotreeks werd 19de, Yoran Moens 25ste, Lucas Wautier 31ste en Ugo Moors 33ste.

Credits de Wolf en Coenen: foto Gette. Credits Lawrence: Sylvia Kosak.


thor it
no img
04/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Outdoors: Eerste zege voor Baggett, 250 klasse voor Savatgy.

Spannende wedstrijden in Thunder Valley, ten westen van Lakewood Colorado. In de 250 lukte Alex Martin de holeshot en bleef leiden. Zach Osborne viel en zou pas achtste worden. Austin Forkner  werd tweede voor Jeremy Martin en Joe Savatgy. Savatgy zou de slotreeks beheersen nadat hij de aanvallen van Jeremy Martin pareerde. Forkner werd nu derde voor Alex Martin. Dat had voor gevolg dat de top vier slechts door één punt gescheiden werden. De reekswinst bracht voor Savatgy de eindzege mee voor Alex Martin.

Leider Marvin Musquin viel al in de eerste ronde van de 450. Later zou ook leider Martin Davalos vallen en zo versierde Justin Bogle voor het eerst in zijn carrière een reekszege. Hij won voor Jason Anderson, Bagggett en de sterk teruggekeerde Musquin. De favorieten lieten zich weer  opsluiten in een massaval. Enkel Baggett kon snel herstellen en duelleerde met Eli Tomac om de leiding. Hij won en Tomac moest vrede neme met de tweede plaats. Eli speelde niet mee voor de zege, want pas zevende in de eerste reeks. Een fenomenale remonte deed Musquin  nog derde worden. Baggett was goed voor de eindzege want Bogle raakte in de finale niet verder dan de negende plaats. Hij ging Musquin en Anderson vooraf.

Stand kampioenschap 250: 1 Osborne 119, 2 Alex Martin 110, 3 Jeremy Martin 101.

Stand kampioenschap 450: 1 Musquin 127, 2 Tomac 110, 3 Baggett 108.

De video highlights: HIER.

Credits Musquin; Simon Cudby.

 


thor it
no img
02/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EK Kwalificatiewedstrijd 65 en 85 cc Mill: alle aandacht naar de jeugd! Ook heel wat Belgen komen in actie.

De vierde selectie wedstrijd van het EK Motocross voor de 65 & 85cc wordt op 3 en 4 juni verreden op het circuit van Mill. De beste jeugd motocrossers van ‘North-West’ Europa komen naar de Brabantse gemeente Mill-Sint Hubert om met elkaar sportief de strijd aan te gaan. De organisatie is in handen van de vrijwilligers van MSC Mill/Aldendriel.   

Thor!


thor it
no img
01/06/2017 | posted by Sjoerd Heynen | reactie(s)

Ernee colors your friday

Bijna verlengd weekend ! 

Bent U er klaar voor ? 

Plons in ieder geval wel...

 

Thor it voor gekleurde gallerij.


thor it
no img
31/05/2017 | posted by Hashtag Martijn | reactie(s)

Plonsdockfiles GP France Ernee

It's all about hashtags lately #

There are some serious inside jokes so dont worry be #happy !

 


thor it
no img
01/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teleurstellende Franse GP voor Vamo-Honda

Weinig motorcross Grote Prijzen kunnen zich meten met de geschiedenis en drama van Ernée in Frankrijk. De Franse GP is traditioneel dan ook één van de hoogtepunten van het FIM Motorcross Wereldkampioenschap. Hoewel Vamo-Honda team erg uitkeek naar Ernée werd de wedstrijd een frustrerende ervaring voor zowel Micha-Boy De Waal als Micael Ivanov.

Thor….

Credits: Bavo Swijgers.

 


thor it
no img
30/05/2017 | posted by D.Utroux | reactie(s)

GP France vanuit het publiek bekeken

Er verschijnen heel wat foto's van Ernee op het wereld wijde net.

Aangezien Plons nogal speciaal is (en dat is de understatement vh jaar) brengt hij ons een gallerij die Ernee net iets anders laat zien als dat we gewoon zijn.

Thor it  voor Plons zijn visie op Ernee.


thor it
no img
31/05/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Honda Motor Europe kondigt nieuwe CRF450R aan voor 2018

Honda bouwt verder aan de vlaggenschip modellen in de motorcross, met de 2017 CRF450R en CRF450RX als basis. In samenwerking met HRC ligt de focus op gewichtbesparing, meer top-end power en nog betere handling.
De Honda CRF450R werd 8 maanden geleden volledig, van de grond af, opnieuw ontworpen. De 2017 CRF450R kreeg een nieuw geometrisch frame, een lager zwaartepunt, race-ready 49mm Showa voorvork met stalen veer, 11% meer top vermogen en meer koppel over het hele toeren gebied. Alles met de gedachten om de Absolute Holeshot te pakken.

Thor it voor meer nieuws over de Honda CRF 450 alsook de CRF 450 RX (Enduro)


thor it
no img
31/05/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Vijf minuten met: VLM Beloften-piloot Gio Van Lommel

Gio Van Lommel is een van de smaakmakers bij de VLM-Beloften, de 15-jarige Fun-MX Team-rijder behaalde dit seizoen al heel wat overwinningen en staat op enkele punten van zijn Waalse concurrent en BK-leider, Matteo Puffet.
We vonden dat het tijd werd om Gio eens te interviewen...
Foto's: Dave Thielemans

Thor it!


thor it
no img
31/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WILVO Yamaha: Arnaud Tonus constant in Grand Prix van Frankrijk

De negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP werd afgelopen weekend verreden op het historische circuit van Ernee in Frankrijk. Shaun Simpson is nog aan het herstellen van een handblessure die hij op heeft gelopen in de Grand Prix van Letland, een maand geleden, waardoor hij door de Britse fans absoluut gemist werd in Ernee. Arnaud Tonus was dus voor het tweede weekend oprij de enige rijder onder de tent van het Wilvo Yamaha MXGP team.

Thor……

Credits: Eva Szabadfi.


thor it
no img
31/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De formele bevestiging: Keeno naar 24MX Honda.

We brachten het U al eerder: de overstap van Ken De Dycker naar 24 MX Honda. Hier volgt het formele bericht. Wie Ken aan het werk wil zien kan nu maandag terecht in Cassel (F) voor de herdenkingscross rond Timotheï Potisek.

Thor It voor meer...

Credits: shotbyBavo.


thor it
no img
31/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM DIGA Junior Racing Team: Vooruitgang overschaduwd door pech

De lange weg van het EK motorcross met al zijn verrassende wendingen bracht KTM Diga Junior Racing team naar Ernée, Frankrijk. Daar werden de 4de ronde van het EMX250 kampioenschap en de derde ronde van het EMX125 kampioenschap verreden. Hoewel niet alles pure ellende was, bleek ‘La Douce France’ ook niet bepaald mild voor het ervaren Belgische team….....

Thor……

Credits: shotbyBavo.


thor it
no img
30/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP om snel te vergeten voor Damon Graulus

24MX Honda rijder Damon Graulus kijkt terug op een frustrerende, Franse Grote Prijs in het bloedhete Ernée. De voormalige Franse MX2 kampioen liet weliswaar top-15 snelheid liet zien, maar hij kreeg zowel op zaterdag als zondag met pech af te rekenen.

Thor!

Credits: shotbyBavo


thor it
no img
30/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB-piloot in de kijker: Karel Schepmans.

De regelmatige rubriek over een MCLB-rijder zet vandaag Karel Schepmans voor het voetlicht. Karel is afkomstig uit Budingen, Vlaams-Brabant. Hij rijdt bij de Internationalen MX met een Honda CRF450cc met nummer 9.

Alles onder Thor!

Credits: G. Coghe.


thor it
no img
30/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Ernee: KEMEA-report

De Franse GP staat elk jaar garant voor een mooie omloop en een fantastische sfeer in het publiek. De Franse fans vieren het GP-weekend uitbundig en schreeuwen hun nationale rijders naar een hoger niveau. En dat deden ze dit weekend ook met Benoit in Ernéé. Paturel was met een derde plaats en een historische reekszege slechts een zucht verwijderd van zijn eerste GP-overwinning, maar verlaat Ernée toch met een super gevoel. 

Foto’s @shotbybavo

Thor!


thor it
no img
30/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Lommel: het echte verslag.

Gisteren moesten we U een degelijke repo schuldig blijven over de VMCF-wedstrijd in Lommel. Dat kwam omdat we de lapcharts van Speehdyve niet betrouwden. Gelukkig was Heikki Declercq ter plekke en hij keek zelf naar wat er gebeurde.

Thor voor een ruim verslag.

Credits: BrentMXpics.


thor it
no img
29/05/2017 | posted by Martijning | reactie(s)

Style Check GP France Ernee

Plons Style Check Menu ingredienten : 

1. Off Camber Bocht stijl naar boven

2. MX 1 pk's

3. Gaaaaaaaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzz !

 

Wie heeft volgens u de vetste stijl ? Thor it voor de gallerij

 


thor it
no img
29/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Bericht van de BMB

Omwille van organisationele problemen zijn we genoodzaakt de afgelasting van een aantal wedstrijden te moeten meedelen.

Thor it voor meer ...


thor it
R2R StoreMx477DSMWMX-ShopSec ConstructionsKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!