Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Trentino by Suzuki: Jasikonis komt er, Seewer verliest Red Plate.

Helemaal gelukkig zijn ze bij Suzuki niet na afloop van Pietramurata. Jeremy Seewer moet de leidersplaats af geven en Kevin Strijbos en Hunter Lawrence kenden pech.

Thor voor de quote's.


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Trentino by Wilvo Yamaha: Arnaud Tonus pakt eerste MXGP podium

Arnaud Tonus en Shaun Simpson van Wilvo Yamaha daalden deze week af naar Pietramurata waar de vijfde ronde van het FIM Motocross Wereldkampioenschap werd verreden. Tonus, een week eerder winnaar van het Zwitsers kampioenschap, arriveerde met veel zelfvertrouwen op de Italiaanse berg.

Thor!


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX250 Pietramurata: Thuiszege voor Furlotti, geen Belgisch feest.

Twee Belgen kwamen aan de start van de EMX250. Jago Geerts komt over van de EMX125, als Europees- en wereldkampioen. En ook Jens Getteman kwam in Italië mee doen in het Europese debat. Het is geen succes geworden. In de eerste reeks was Geerts als 13de weg. Een ongeluksgetal, want Jago kwam als laatste door en zou dat niet meer willen/kunnen veranderen. Getteman deed het wel goed. Hij verruilde zijn 20ste startplaats voor een zesde. In de tweede reeks zat Geerts na enkele ronden weer op een dertiende plaats en weer viel hij vanuit die positie terug naar de twintigste plaats die hij ook bij de eerste meting bezette. Getteman startte nog slechter en in de vierde ronde ging het licht helemaal uit voor de Wellenaar. Maar onze jongens hebben talent zat aan huis, en zullen in Valkenswaard de rest wel van repliek dienen.

De Italianen haalden voor eigen volk hun slag thuis. Simone Frlotti en Morgan Lesiardo werden een en twee voor Diga Junior Team rijder Miro Shivonen.

In Valkenswaard krijgen we naast de EMX250 ok het debuut van de EMX125.

Foto Jago Geerts, credits Geoffrey Vander Eecke.


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EK-selectie 65 en 85 cc Kolding: Nederlanders met mooie oogst.

Ik zal wel weer op een paar zere teentjes trappen. Maar als onze jeugd blijft crossen om de beste rond de kerktoren te zijn, spelen we straks internationaal gewoon niet meer mee. Een handvol Belgen waren present in Kölding, voor de tweede opeenvolgende Deense selectiewedstrijd voor het EK 65 en 85 cc.

Ivano Van Erp won beide 65 cc-reeksen en Damien Kruisman stond dankzij de regelmaat op twee voor de thuisrijder Nocolay Skovbjerg.  Lucas Koenen werd elfde en Troy Verburg 20ste.

In de 85 cc ging de zege naar Kay de Wolf voor Scott Smulders en Casper Olsen. Twee favorieten, Kay Karssemakers en Jett Lawrence deden het niet zo best en werden resp. zevende en achtste.  Ugo Moors en Yoran Moens stonden pas diep in de uitslag. Yoran kende wel pech in een doorregend Kölding.

 


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kemea rapport: Gemengde gevoelens voor Brent Van doninck.

Voor de eerste GP op Europese bodem streek de MXGP paddock neer langs de prachtige bergflanken van Pietramurata. Gekend voor zijn prachtige locatie keek iedereen uit naar deze wedstrijd en het gewoonlijke ritme, met de motoren onder de team tent. 

Het KEMEA team was terug volledig met Alvin die Brent en Benoit terug vergezelde na de blessure die hij opliep in Argentinië. De Zweed probeerde enkele keren voor de wedstrijd met de motor te rijden en voelde dat de schouder nog niet 100% is maar wel goed genoeg om te starten en terug op te bouwen. 

Thor!

Credits: CDS


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Geslaagde MXGP opener voor Damon Graulus

24MX Honda rijder Damon Graulus keek samen met zijn collega- ‘Europese MXGP’ rijders uit naar hun eerste MXGP wedstrijd van het seizoen. Die vond het voorbije weekend plaats in het Italiaanse Trentino, de vijfde ronde van het WK. De 22-jarige Belg bewees opnieuw zijn vorm en liet zijn dat zijn podiumplaatsen in internationale wedstrijden geen toevalstreffers waren. Graulus werd in de felbevochten manches 16de en 19de.

Thor!

Fotos: CDS en shotbyBavo


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Dubbele zege voor gastrijder Jimmy Wicksell.

Hoewel Brits klinkend is Jimmy Wicksell een rasechte Zweed uit Uppsala. Hij schreef in Lille beide reeksen op zijn naam, telkens voor veteraan Andy Pauwels.

Jeffrey Van Kempen regelde de derde plaats en Reno van der Leest haalde het voor de vierde plaats op  Brent Van Hulsel.

Dat was de algemene eindstand, door de opdeling ziet het er allemaal wat anders uit.

Foto Wicksell: FB


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Oldebroek: Bax-Musset eerste leiders in perfect georganiseerde GP.

Het spijt me, beste Belgen. Maar als het op het organiseren van motorcross aan komt, moeten we vast stellen dat de kloof tussen Nederland en België ondertussen zware proporties aan neemt.

In Oldebroek ligt een pracht van een baan in het bos, waar iedereen blij mee is. De Stichting Circuit Oldebroek kan model staan als organisator. Vrede met de buren ook, want om op de crossbaan te komen moet je toch over een aantal erven van bewoners. De opritten naar de parkings, de toegang tot de baan: helemaal vol gelegd met rijplaten. De ruimte achter het gloednieuwe starthek werd perfect geëgaliseerd na elke start en afgewerkt met een trilwals. Kortom: perfectie wordt hier nagestreefd.

Thor!

Foto Bax-Musset, credits Vic Tenbult, de overige: Luc Vanderaa.

De video van Luc Vanderaa: HIER KLIKKEN

 

 


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Velzeke: Wietse Brackman klaar voor EMX250.

Als laatste oefengalop kan dit tellen. Wietse Brackman won zondag de MCLB-wedstrijd in Velzeke. Weliswaar moest hij de buit delen met David Segers, maar over beide reeksen zette 'Wacko-Bracko' de beste tijd neer. Jurgen Wybo werd derde.

'Woby' beheerste de eerste manche tot hij halfweg werd gepakt door Brackman. Hij liet zich in de slotronde ook nog eens inpakken door Segers.

Torpjurn Van Hoe ging voor in de slotreeks. Na twee ronden werd hij afgelost door Segers, Brackman, Jorne Tytgat en Wybo. In een felle finale slaagde Brackman er in om één ronde te leiden, maar Segers sloeg gepast en definitief terug. Brackman start zondag in het EMX250 op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Foto Wietse Brackman, credits Daan Photography.


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Bertem: Frederic Weigert als regelmatigste paashaas.

Het ML-team werd in Bertem ruimschoots beloond voor hun vele werk want piloten en toeschouwer waren present op de harde omloop. De tweedaagse leverde maar liefst drie verschillende winnaars op met Axel Nijs die in zijn thuisrace de zondageditie wist te domineren.

De rest van het verhaal: Thor.

Foto: Start VMCF Bertem, credits Tom Thibo


thor it
no img
17/04/2017 | posted by 2geitenennesnicker | reactie(s)

A Plons Tribute to Antonio Cairoli

Heeft U net zoals ons genoten van de 2de reeks in de Mx 1 klasse in Trentino ?

Er wordt gezegd dat dit wel eens de beste wedstrijd ooit was van Mister 222.

Daarom deze speciale gallerij speciaal voor onze favoriete Siciliaan.

(ps Tony : 2 goats and a snicker bar !)


thor it
no img
17/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Jens van Meer en Kevin Schelllens winnen op paasmaandag in Lummen (VLM)

We vroegen na een stoffige paasdag om het circuit te sproeien en net als de organisatie deed ook de natuur zijn werk, 's morgens op training nog modder, laat op de middag al hier en daar wat stof maar we kregen mooie wedstrijden.

Thor it voor een race--verslag

 


thor it
no img
17/04/2017 | posted by Joke Peiptiegraach | reactie(s)

10 GP Trentino Wallpapers by Plonsracing

Wenst U een nieuwe achtergrond op uw laptop/pc/Aaiphone ?

Misschien vindt U hier wel uw smaak in terug !

 


thor it
no img
16/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Videohoogtepunten Grote Prijs italie Trentino

We hebben de hoogtepunten van de GP van Italie al voor jullie....

Thor it!


thor it
no img
16/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

De Grand Prix van Trentino door de lens van Plons...

Plons omschrijft de Grand Prix van Italie in Trentino als de mooiste van het hele seizoen dus dat moet mooie plaatjes opleveren...

Check it, klik hier


thor it
no img
16/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Cedric Grobben en Jonathan Banken winnen in Lummen (VLM)

Vandaag werd in Lummen het eerste luik van de VLM-paastrofee verreden, bij de Inters MX1 was er niemand opgewassen tegen de klasse van Cedric Grobben. Grobben pakte in beide reeksen meteen de leiding in handen om deze niet meer af te geven. Er werd een heel eind achter Grobben gestreden voor de tweede plaats, deze was voor Reytec-Husqvarna rijder Jilani Cambre weggelegd, derde werd Kenny Janssens voor Steve Seronval. Bij de Inters MX2 was er voor de eindzege eigenlijk ook geen strijd, Jonathan Banken reed erg sterk en werd algemeen zelfs twee keer tweede tussen de dikke kanonnen waardoor hij uiteraard ook met de zege naar huis mocht. Dieter Vromans stuurde zijn KTM naar de tweede plaats voor David Cools.

Thor it voor alle uitslagen van VLM Lummen (zondag)


thor it
no img
16/04/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

GP Trentino MX2: Daar is Jorge Prado!!

Hij heeft even op zich laten wachten om voor een eerste succes te zorgen dit seizoen maar vandaag was de jonge Jorge Prado de beste in de MX2-klasse. Prado werd 2-1 in de reeksen en het was Red Bull KTM-rijder Pauls Jonas die dezelfde score maar net andersom kon realiseren waardoor de zege naar Prado ging. Prive-KTM rijder Julien Lieber werd weer knap derde voor de Husqvarna-tandem Thomas Kjer Olsen - Thomas Covington. WK-Leider Jeremy Seewerd werd "slechts" zesde waardoor Pauls Jonas de nieuwe WK-leider wordt. Brent Vandoninck werd achtste, Nathan Renkens 34st.

Thor it voor de uitslag van de MX2-klasse


thor it
no img
16/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Antonio Cairoli ook op zondag de beste in Trentino (MXGP)

De Italiaanse multi-kampioen werd vorig seizoen door velen al afgeschreven maar Antonio (1-2) toonde vandaag ook weer zijn fighting-spirit en pakte in eigen land de overwinning voor Tim Gajser (3-1) en pakt zo twee punten terug op de wk-leider Tim Gajser. Arnaud Tonus liet vandaag op zijn Yamaha mooie dingen zien en mocht met de tweede en zevende plaats in de reeksen en de derde plaats in de eindstand mee naar het podium.
Clement Desalle was onze beste landgenoot met de zesde plaats, Jeremy van Horebeek werd zevende, Kevin Strijbos kende een mindere GP en werd vijftiende, Damon Graulus maakte als privateer toch wel een mooie entree maar Ken de Dycker moest zijn rentree puntenloos vieren. Ook voor Bryan Boulard waren er geen punten.

Thor it voor de uitslag van de MXGP-klasse


thor it
no img
16/04/2017 | posted by Pino | reactie(s)

Plons Update GP Trentino : Race Report

Een snel Plons verslag van de grote prijs van Trentino 


thor it
no img
16/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jago Geerts: Val zonder erg in eerste manche.

Er werd in elk geval reikhalzend uitgekeken naar het debuut van Jago Geerts in het EMX250. Na een goede start zagen we Jago teurg zakken in de lapchart. Wat wist Jago ons na afloop zelf te vertellen?

Jago Geerts: " Ik had een geweldige start in de eerste reeks. Ik reed in derde stelling, en ging in duel voor de tweede plaats. Jammer genoeg brak mijn voorwiel uit in de eerste rechterbocht na de pitlane en ik kwam ten val. Ik kon nog terug komen tot de veertiende en tot de elfde plaats, maar dan maakte ik weer een val. Ik finishte als 38ste, maar ik ben gelukkig in orde, en klaar voor de wedstrijd van morgen. Dank U voor jullie steun. Slaap wel."

Foto: archief Moerbeke


thor it
no img
15/04/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Plons Topdrie galerij van Trentino

We stuurden Plons naar de Grote Prijs van Italie in Trentino...

Klik hier voor zijn zaterdag-galerij


thor it
no img
15/04/2017 | posted by mxworld | reactie(s)

Antonio Cairoli pakt pole voor eigen volk in Trentino

Antonio Cairoli (Red Bull KTM) is weer blij om in Europa te crossen en dan ook nog in eigen land, hij deed zijn Italiaanse fans een mooi cadeau, hij won de kwalificatiereeks en staat zo op de pole in de MXGP-klasse in "zijn" Italië. Gautier Paulin (Husqvarna), Tim Gajser (HRC Honda) en Romain Febvre (Yamaha) streden voor plaats twee maar dat was vlak achter de leider. Gautier Paulin werd uiteindelijk tweede voor Gajser en Febvre. Met Clement Desalle (5de), Jeremy van Horebeek (7de) en Kevin Strijbos (8st) kregen we drie Belgen in de toptien, hopelijk schuiven ze morgen wat naar voren...
Damon Graulus stuurde zijn 24MX-Honda naar de 16de kwalificatieplaats. Ken de Dycker maakt na meer dan een jaar out te zijn geweest zijn rentree op het hoogste niveau, Keeno werd 20st vandaag. Bryan Boulard werd 33st.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatie MXGP


thor it
no img
15/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Thomas Kjer Olsen verrast in kwalificatie MX2 in Trentino

De Deense Rockstar Energy Husqvarna-rijder uit het team van Jacky Martens liet al een paar keer mooie dingen zien dit seizoen maar de pole pakte hij nog niet. Jeremy Seewer (Suzuki) werd tweede voor het Spaanse talent Jorge Prado (Red Bull KTM). Brent Vandoninck werd mooi zesde op slechts 14sec van winnaar Olsen, Julien Lieber werd 8st. Nathan Renkens eindigde de kwalificatiereeks als 31st.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatiereeks


thor it
no img
14/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Trentino, live op Telenet Play Sports

Ik krijg net bevestigd dat de MXGP vanuit Trentino rechtstreeks te zien zal zijn op Telenet Play Sports.

Uiteraard voor de geabonneerden, op kanaal 8.

Maar zondag ook weer voor de gewone Telenet kijkers op het open kanaal 11.

Eerste manche om 14.00 uur, tweede manche om 17.00 uur.


thor it
no img
14/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

VMCF Paasweekend in Bertem

ML Bouw Motorcross Team organiseert in Bertem dit weekend de VMCF Paastrofee. Het paasweekend begint al op zaterdag met vrije trainingen van 14u-18u. Op zondag en maandag staat het volledige VMCF-programma op het menu. Op zondagavond kun je in de tent terecht voor een lekkere barbecue met aansluitend een Ambi-party.

Thor it voor enkele foto's van het circuit


thor it
Sec ConstructionsR2R StoreMx477KTM Shop NLDSMWMX-Shop

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!