Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
25/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Qatar: het (niet zo) geheime wapen van Cairoli.

Zeggen dat de slotreeks MXGP een thriller was is wat overdreven. Ferm overdreven zelfs. In de top zes werd over de ganse wedstrijdduur één, jawel één, wijziging genoteerd. Het was wel meteen de belangrijkste van de dag. Gajser, Caïroli, Febvre, Desalle, Paulin en Van Horebeek vertrokken in die volgorde; Buiten wat schijnaanvallen gebeurde er weinig of niks. Caïroli probeerde het na enkele ronden wel eens, maar leek te berusten in de tweede plaats en de eindzege. Tot hij plotseling werd wakker geschud door de bel voor de laatste twee ronden. Caïroli trok zijn (niet zo) geheime wapen boven: de ultieme versnelling. In een wip en vloek reed hij de paar seconden op Gajser dicht en na een, twee plaagstoten besefte de wereldkampioen dat één titel niet zo zwaar weegt als acht. Een kiplekkere Caïroli laat in Losail zien dat hij nog fris zit. Ook Clement Desalle, hoewel niet zo agressief als in de eerste reeks staat meteen op het podium. De ‘rookies’ weten wat hen te wachten staat.

Van Horebeek was weer regelmatig. Voor zover wij  konden zien ging hij de duels uit de weg.  Kevin Strijbos mag echt niet tevreden zijn over Qatar. Twee plaatsen inlopen is voor hem onvoldoende. Blijft de vraag Herlings. Na de eerste reeks vroegen wij ons af of Herlings de fout van Desalle ging over doen. In de eerste reeks was hij namelijk  zwaar teruggevallen, eens men hem begon te passeren. Jeffrey startte toch in de slotreeks en ging hij zo snel rond als Strijbos. Weliswaar met een hand die eigenlijk zwaar geraakt is. Benieuwd of Herlings er volgende week bij is.


thor it
no img
25/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Qatar. Jonass wint ook tweede reeks en GP. Lieber meteen op het podium

Ook de slotreeks van de MX2 was voor Pauls Jonass. Opnieuw moest hij tot het uiterste gaanom weer Benoit Paturel van zich af te houden. Meteenis de eindwinst end e WK-leiding ook voor Jonass, voor Paturel enonze landgenoot Julien Lieber die zijn rentree viert met het brons. Brent Van Doninck werd nuw el in de frontlijn gezien en finishte als zevende.

Zo meteen de MXGP live (19.00 uur) op Telenet Play Sports.


thor it
no img
25/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Qatar: Cairoli en Desalle openen met rijles voor de rookies. Van Horebeek vijfde.

Twee jaar moesten ze met lede ogen aan zien dat Romain Febvre en Tim Gajser als rookies met de vetste brokken aan de haal gingen. Maar in Qatar sloegen Antonio Caïroli en Clement Desalle toe en regelden de eerste reeks. Caïroli pakte uit met een verschroeiende start en was meteen de pijp uit. Geen enkel echt duel moest hij aan gaan. Desalle was niet zo goed weg maar na twee bochten zat hij vierde achter Evgheny Bobryshev en titelverdediger Tim Gajser. Deze drie zouden de wedstrijd kleuren. Eerst tikte Gajser het wiel van Bobryshev aan. Desalle zag het gaatje en prikte de drie vast.  Dit trio bleek aan mekaar klitten. Caïroli reed dik tien seconden van hetn weg. Bobryshev was de eerste die plooide: eerst voor Desalle en daarna wat leeg gereden voor de grieperige Gajser. Mooi was ook het verhaal achter de top vier. Van Horebeek scharnierde op vijf. Jeffrey Herlings was als zesde door gekomen maar hij verloor – nu ja met zo’n hand - de strijd. Eerst van Gauthier  Paulin, Max Nagl, Arnaud Tonus en Romain Febvre. Tonus rukt nog het beste op van allemaal en Jordi Tixier walste nog over Febvre heen toen die in de fout ging. Kevin Strijbos startte als 12de, won een plaatsje op Herlings, en werd elfde achter Febvre. Herlings behaalde nog twee punten. Benieuwd wat hij voor de tweede reeks gaat doen.

Als U snel bent kan U om 19.00 uur de tweede reeks nog zien op Telenet, Play Sports.


thor it
no img
25/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MX2 Qatar: Pauls Jonass houdt Paturel af in eerste reeks MX2

Mooie start van het WK MX2 met enkele aangename en minder aangename verrassingen. Pauls Jonass won de eerste manche met een minimaal verschil op Benoit Paturel en Julie Lieber. Jonass was de snelste starter voor Jorge Pardo Garcia. Onze landgenoot Lieber zat derde voor Europees kampioen Thomas Kjaer Olsen, Paturel en Samuele Bernardini.

Lieber walste over de Spanjaard heen en zocht meteen boel met Jonass. Helaas koos hij voor een slijkerig spoor buitenom en kwam ten val. Julien moest Olsen en Paturel voor laten, maar bleef vierde. Om een ronde later terug derde te worden. Ondertussen zette Paturel op zijn beurt druk op de ketel van Jonass.

Naar het einde toe naderde Paturel en ging de strijd aan. Tot twee keer toe probeerde hij langszij te koen maar Jonass had telkens een antwoord klaar. Paturel strandde op een kleine twee seconen. Lieber verraste, of eigenlijk ook weer niet, met zijn derde plaats. Jacky Martens kan erg tevreden zijn met het WK-debuut van Olsen, die vierde werd voor Bernardini.

Jeremy Seewer, de vice kampioen van vorig jaar bracht het niet verder dan een teleurstellende Twaalfde plaats.

De Nederlanders deden aan blokrijden met Bas Vaessen, Brian Bogers en Davy Pootjes op 14, 15 en 16. Dat was een plaats beter dan Brent Van doninck. Die startte als 22ste en kon vijf plaatsen winnen.


thor it
no img
24/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Qatar: Tim Gasjer is de MXGP baas

Men heeft ingegrepen in Losail. De ongetwijfeld zeer sympahieke Hassan Nooradheen is niet meer gestart in de kwalificatie. De ‘local hero’ reed per ronde zo’n 40 seconden trager. Dus effe serieus blijven.

Onze pronostiek zat er ‘boenk’ op, zowel voor de MX2 als MXGP. De kwalificatie-uitslag was al na een doortocht gekend: Tim Gajser, voor Antonio Caïroli, Gauthier Paulin en Evgheny Bobryshev. Romain Febvre schoof over Arnaud Tonus en onze Jeremy Van Horebeek naar de vijfde plaats. Clement Desalle werd negende en Kevin Strijbos veertiende, weliswaar na een terugval  in het midden van de wedstrijd. Op dertien en zestien de Nederlanders Glenn Coldenhoff en Jeffrey Herlings.


thor it
no img
24/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Qatar: Pauls Jonass wint kwalificatie MX2

De eerste officiële meters zijn gereden in Losail.

Samuele Bernardini  was het snelst weg in de MX2-kwalificatie. Hij werd in de eerste ronde gepasseerd door Pauls Jonass en Benoit Paturel. Enkele ronden later zeilden ook Jeremy Seewer en Jorge Prado Garcia langs. Dan kwamen er een stelletje nieuwkomers (of rentrees) met Hunter Lawrence, Julien Lieber,Thomas Kjer Olsen en Daniël Sanayei.

Brent Van doninck werd tiende achter Thomas Covington. Brian Bogers viel uit na één ronde.

 


thor it
no img
24/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

RES Axel: Eerste clubcross kan zonder problemen gereden worden.

Het is toch wat met het crossvolkske. Het mag geen halve dag regenen of de telekomoperators en de social media staan bol van geruchten. Het ergste van al is dat je daar niemand een dienst mee bewijst.

Zo werden ook rond de eerste clubcross van RES Axel voor morgen 25 februari geruchten rondgestrooid die nergens op berusten. De baan is er prima in orde, en van de parking weet iedereen die ooit in Axel was, dat die ten allen tijde perfect is.

De wedstrijd zal dus gewoon gereden worden.

Inschrijven in de RES-kantine vanaf 9.00 uur. Entree is gratis. En de organisatie deelt mee dat morgen ook de Westerscheldetunnel gratis is.

Klik hier voor alle verdere info.

Foto's van de baan onder Thor!

Er kan overnacht worden, vrijdag blijft het hek open tot 21.30 uur.

 

 


thor it
no img
24/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Update VLM Lommel 25 en 26 februari

BeTeMo stuurde ons enkele foto's die deze middag genomen werden in Lommel.

Oordeel zelf.


thor it
no img
24/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kemea Yamaha: Ze gaan voor de titel!

Met de MXGP van Glen Helen en de MXON in Maggiora nog vers in het geheugen, zijn we slechts enkele uren verwijderd van het nieuwe seizoen. Na weken hard werk en vele testuren bij KEMEA wordt het dit weekend snel duidelijk of de grote inzet zijn vruchten zal afwerpen.

 

Lees verder onder Thor!

 


thor it
no img
24/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Formeel persbericht Suzuki World: Jasikonis start niet in Qatar!

Vrij vertaald: Arminas Jasikonis zal de openingswedstrijd van het WK 2017 missen. Alles heeft te maken met visumproblemen die niet opgelost raakten vooraleer hnet starthekken valt in Qatar. Hij wordt wel verwacht volgende week in de GP van Indonesië.

Stefan Everts: “Arminas zit terug op het vliegtuig richting Europa omdat hij niet over het juiste visum beschikte. Dit is een ware teleurstelling voor hem na een goed voorseizoen. We keken er echt naar uit om hem aan de start  te zien met de nieuwe RM-Z450WS. Het is niet alleen voor hem een teleurstelling maar ook voor het hele team en Suzuki, dat we hem niet zien rijden na al het werk dat er werd in gestoken; Het is wat het is en we moeten dat accepteren. We hadden meer aandacht moeten hebben voor het visum item. Hier gaan we zeker van leren. Ik wil me verontschuldigen tegenover onze sponsoren, partners en fans, en speciaal naar Suzuki toe, dat hij niet aan de startlijn staat."

 

 


thor it
no img
24/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Update Arminas Jasikonis!

We vernemen zonet dat alle pogingen om Arminas Jasikonis in Qatar binnen te krijgen niet geslaagd zijn. Twee onafhankelijke bronnen, één in Qatar en één hier bij ons, bevestigden dit. Jasikonis zou nu 09.00 Belgische tijd al op het vliegtuig richting België zitten.

Vreemde bedenking bij dit alles, maar wel terzijde: we kregen een opmerking dat we het nieuws over Jasikonis maar brachten omdat collega's dat ook deden. Neen dus, wij brengen pas iets naar buiten als we - voor zover mogelijk - enkele bronnen hebben die dit bevestigen.

Zoals nu dus.

En daar zij we trots op!


thor it
no img
23/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Mogelijk geen GP in Charlotte (USA)?

En neen, dit keer moeten we passen. Dit is een bericht dat we over namen van enkele Amerikaanse zuster websites.

Zo heerst er toch al heel wat commotie nog vooraleer er ook maar één meter gereden is. De GP die normaliter in Charlotte zou gereden worden op 3 september is onzeker.

Men zoekt een vervanger, in de USA.

Lees verder onder Thor.

In plaats van het nieuws te coveren als zijnde het onze blijven we sportief. We verwijzen u door naar de websites van Racers X en MX-large. Daar kan U – weliswaar in het Engels – lezen wat er aan de hand is.

MX Large: http://www.mxlarge.com/2017/02/23/mxgp-news-usgp/

Racer X (die zijn info ook  haalde bij MX Large): http://racerxonline.com/2017/02/23/charlotte-usgp-cancelled

 


thor it
no img
23/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Grensproblemen voor Arminas Jasikonis?

Het gonst van de geruchten rond Suzuki-rijder Arminas Jasikonis. Hij zou problemen hebben om het land binnen te geraken, en zo komt de deelname aan de eerste GP zelfs in het gedrang.  

Wij kregen niemand uit zijn entourage te pakken voor een formele bevestiging. Een bron ter plaatse deelde ons mee dat Jasikonis vermoedelijk op de luchthaven in Doha zou zitten.

Zelf zijn we daar enkele jaren geleden ook geland, en ik moet zeggen dat de grenscontrole daar niet van de poes is.

Zopas (19.45 uur Belgische tijd) vernemen we van een tweede bron dat Jasikonis is gezien op de luchthaven rond 18.00 uur lokale tijd (15.00 uur hier). Van mensen uit de Suzuki entourage heeft deze tweede bron zopas vernomen dat er nog steeds getracht wordt om alles in orde te krijgen, maar dat de kans klein is.

Mochten we wat meer bevestigde info hebben laten we het u meteen weten.

We hopen in elk geval heel hard dat “Shorty” vrijdag gewoon kan starten in Losail.


thor it
no img
23/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP van Qatar: Suzuki prequell

Bij Suzuki  heeft Stefan de touwtjes duidelijk in handen en weet hij wat hij wil. Hier de Suzuki prequell op de wijze zoals hij dat zelf wilde. Met meer info over de nagelnieuwe MXGP-motor, Arminas jasikonis en Kevin Strijbos.

De cllip: https://youtu.be/jiK8aXAlO3Y


thor it
no img
23/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

TV-teaser voor Telenet Play sports.

Een beetje reclame voor mijne winkel.

Leuk clipje met de Evertsen als voorbereiding op de start van het WK.

Zaterdag vanaf 16.00 uur op Telenet Paly Sports, met Stingray!


https://www.facebook.com/playsports/videos/1644678635558885/


thor it
no img
23/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP van Qatar: Kawasaki prequell

Het nieuws barst natuurlijk  pas los als de eerste koers gereden is. Vooraf valt er natuurlijk nog weinig te vertellen. Toch nemen we U mee naar een aantal quotes neergepend bij de toprijders.

Thor.

 


thor it
no img
22/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BeTeMo: er wordt gereden zondag in Lommel

Vandaag kregen we telefoon van Fik Hendrickx van BeTeMo. Hij vroeg ons om melding te maken van het feit dat de cross in Lommel zondag zeker zal gereden worden.

Fik Hendrickx: “Eens te meer is de tamtam al weer bezig om negatieve berichten te spuiten over Lommel zondag. Wij hebben vandaag de tent gezet. Verder treffen we alle maatregelen om de baan zo droog mogelijk te houden. Vrijdagavond worden desnoods de grove middelen ingezet om de baan in orde te brengen. We hebben al voor hetere vuren gestaan en tot een goed einde gebracht. Wij vragen met aandrang dat mensen die graag info wensen via ons communiceren, en niet zo maar in het wilde weg halve waarheden of hele leugens rond strooien. Ondertussen hebben wij van Ken De Dcyker de bevestiging dat hij mee rijdt. Dat geeft sowieso al vuurwerk, zeker met en Grobben, Verheyen, Seronval, Janssens en Co er bij.”

Waarvan akte.

 


thor it
no img
22/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De Kalender

Onder Thor vindt U alle activiteiten voor het weekeinde.

Het WK gaat van start op zaterdag in Losail (Qatar)

In eigen land is VLM aan haar tweede cross toe. Hopelijk kent Lommel (organisatie BeTeMo) hetzelfde succes als Helchteren. De deelname van Ken De Dijcker weekte heel wat belangstelling los. De tegenstand weet op wie ze hun pijlen moeten richten;

Klik Thor!


thor it
no img
22/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Enduro rijden op de Landsard op 11 en 12 maart 2017

MAC Veldhoven organiseert op 11 en 12 maart 2017 in samenwerking met de KNMV en MON een Off Road Rit voor motoren en quads over het militaire oefenterrein “de Oirschotse Heide”.
De route zal gevarieerd en uitdagend worden. De totale ronde zal ongeveer 40 km bedragen en voor 95% onverhard zijn. Er zullen geen extreme elementen in de route verwerkt worden.

We geven dit bericht mee omdat we bijde KTM-dag een massa Belgen zagen passeren!

Technische info onder Thor

Credits: Enduro.nl


thor it
no img
21/02/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Mee op training met Seewer en Jasikonis van Team Suzuki

We stuurden Raf van Dijck van 393 Productions een namiddag mee op training met Jeremy Seewer (MX2) en Arminas Jasikonis in het Brabantse (NL) Eersel.

Klik op Thor voor de video


thor it
no img
21/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB kalender update

Vandaag kregen we van MCLB de ge-update kalender 2017 binnen.

U vindt hem onder Thor!


thor it
no img
21/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Career Switch voor Mathieu Van der Poel: test bij Suzuki World

Is de heisa rond het WK Cyclocross in het verkeerde keelgat geschoten?

Is Mathieu Van der Poel de velo beu?

Feit is dat  de veldrijder vandaag tests aflegde op de Heeserbergen, in aanwezigheid van teamboss Stefan Everts.

Betekent dit dan ook dat Van der Poel overstapt van het veldrijden naar de motorcross en langs de grote poort wil binnen komen?

We blijven U op de hoogte houden.

Onder Thor vindt U alvast wat ‘sneeky peek foto’s’, waarbij ook Kat Kerkhofs werd gespot.

To be continued……. Thor it voor een korte video


thor it
no img
21/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Start WK MX2: alles over Suzuki

Niemand zal ontkennen dat Jeremy Seewer een van de favorieten is voor de wereldtitel MX2. Er zijn nog een handvol anderen, maar de Zwitser geniet de meeste voorkeur. Daarenboven krijgt hij twee medestanders: Bas Vaessen en Hunter Lawrence. Het zoontje van Micka Pichon, Zachary, zal in de EMX250 aantreden.

We tonen u de video met clips en interviews, opgenomen tijdens de teampresentatie in  Lommel.

Voor de clip:  CLICK HERE
 


thor it
no img
20/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jens Getteman naar Pfeil Kawasaki voor ADAC en enkele GP

Na Cyril Genot (ADAC) en Ken De Dycker en Cedric Grobben (gedeeltelijk VLM) kregen we vandaag ook de bevestiging dat Jens Getteman voor Pfeil Kawasaki gaat rijden.

Onze bron deelde mee dat het vooral om het ADAC kampioenschap gaat, naast enkele GP's (die van Europa).

In elk geval, Getteman is onder dak, en we zijn er van overtuigd dat hij de capaciteiten aan boord heeft om in Duitsland gensters te slaan.


thor it
no img
20/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Interview TV-commentator Leon Van Gestel

Met het oog op de start van het WK-seizoen hingen de reporters van demotorirsite.be bij Stingray aan de bel.

Ze polsten hem over zijn visie op het nakende WK motorcross 2017.

 

U kan het interview integraal lezen op deze link: http://demotorsite.be/nieuws/mxgp-vooruitblikken-op-het-nieuwe-seizoen-met-leon-van-gestel

 


thor it
KTM Shop NLWMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!