Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
24/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB lanceert globaal plan om motorcross nieuw leven in te blazen

De Belgische motorcross wordt momenteel geconfronteerd met talrijke moeilijkheden. Er is een vermindering van het aantal deelnemers, toeschouwers en wedstrijden. Er is een pertinent gebrek aan mediabelangstelling, te weinig trainingscircuits en de clubs kennen steeds meer en meer moeilijkheden om nog voldoende vrijwilligers te vinden voor het opzetten van een organisatie. Bovendien zijn er extra inspanningen noodzakelijk om een nieuwe generatie van toprijders te creëren die dankzij hun resultaten opnieuw de interesse bij het grote publiek kunnen aanwakkeren.

Om de motorcross in België te herlanceren, heeft de nieuwe BMB voorzitter, Olivier Rougraff, de belangrijkste actoren uit de motorcrosswereld geraadpleegd: de rijders, de organisatoren, externe en interne experten.

Na een grondige analyse van de verzamelde voorstellen en adviezen, werd er een actieplan opgesteld. Dit globaal plan kreeg een positief advies van de Raad van Bestuur van de BMB tijdens haar vergadering van woensdag ll. De BMB werkgroep motorcross kreeg de opdracht om de verschillende voorstellen verder te verfijnen en te integreren in de reglementering voor 2017.

Wat zal er veranderen in 2017 ?

Lees het volledige artikel morgen in de loop van de dag op onze (link is external) Facebook pagina. 'Like' dus nu snel de (link is external) BMB Facebook pagina om snel te weten te komen wat er zoal op til staat in 2017...

 


thor it
no img
24/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Arenacross UK: Tommy Searle voor de volle reeks

Van af nu gaat – op wat uitzonderingen na, alles weer binnen gebeuren. Zo ook de editie 2017 van de Arenacross UK. Het wordt een reeks van zes wedstrijden. Zopas rakate bekend dat de promotor een grote naam strikte: Tommy Searle, de Britse MX1-kampioen komt  in elke wedstrijd aan de start.

De volledige deelnemerslijst zal pas later volledig zijn. Vast staat dat Thomas Ramette zijn titel zal verdedigen.

Agenda:

- 7 januari Manchester

- 14 januari Glasgow

- 21 januari Birmingham

- 27 en 28 januari Belfast

- 11 februari Sqheffield

- 18 februari Londen.

Lijkt me toch een beetje tricky voor Searle want het GP-seizoen start al op 25 februari, dus één week later, in Qatar.

Website: http://www.arenacrossuk.com


thor it
no img
24/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Strandcross Vlissingen: Sven van de Mierden en Brian Bogers voor massa toeschouwers.

Je kan er geen touw aan vast knopen. Zaterdag werd een goed gestoffeerde SX verreden voor een paar duizend toeschouwers. Maar langs de boulevard van Vlissingen was het zondag drummen om nog een plaatsje te vinden aan de reling. Vlissingen kreeg twee heel mooie winnaars: Sven van de Mierden en Brian Bogers.

Meer onder Thor

Credits: FB SVDM


thor it
no img
24/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Genk: Eerste VLM interzege voor Greg Smets.

De helden zijn moe. Voor de sluitingsprijs kwamen er maar een 15-tal deelnemers aan de start bij een gemengde Interklasse. Greg Smets won de beide reeksen. In de eerste was hij sneller dan Roel Geurts en Michael Ivanov. De Bulgaarse gastrijder van het Marchetti team keerde de rollen om in de slotreeks. Zo snoepte hij iet alleen de tweede plaats in de reeks, maar ook in de eindstand af van Geurts. Martijn Vermijl en Thallon Capermans maakten de top vijf rond.

Wel 20 spannen in Genk met Glenn Cools-Andy Schlinnertz als eindwinnaars voor Stan Goeyvaerts-Kenny Van De Plas en Jimmy en Levi Vaes.

Credits:MotoXpics.


thor it
no img
24/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Overslag: Dewulf zoals verwacht, ereplaatsen voor Tytgat en Segers

Over reeks een kunnen we kort zijn:  Jeffrey Dewulf neemt de leiding voor David Segers, Jorne Tytgat en Mattis Meersschout. De enige wijziging van belang is de vijfde plaats van Dylan Verleysen die een fraaie remonte neer zette. Segers moest wel alle zeilen bij zetten om tweede te blijven.

Op de eenvoudige winst van Dewulf na bood de slotreeks meer variatie. Segers verloor een eerste duel met Meersschout. Tytgat kende even een dipje, maar walste vervolgens wel over Kenny Dult heen. In de slotminuten raakte hij ook bij – en over – Segers. En met een laatste inspanning sabelde hij ook Meersschout neer zodat het zilver mathematisch veilig werd gesteld. Segers werd derde voor Meersschout, Verleysen en Dult.

Foto: Dewulf, hier nog in Berck, credits FB JD.


thor it
no img
23/10/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : SX Arnhem

De Italiaanse promotor van de Voorjaars Kampioenschappen kwam over naar Nederland om na heel wat jaren terug een SX te organiseren in Arnhem, het grasveld van Vitesse werd buiten gerold en er werd een prachtig parcour gebouwd. De gemelde grote namen bleven weg maar dat maakte de wedstrijden niet minder spannend, Febvre ging als een gek te keer tijdens de trainingen terwijl zijn mekanieker de ogen dicht kneep... Gasjer was iets rustiger na zijn crashes in de SMX, de enige Amerikaan met naam was Malcom Stewart en kwam nauwelijks in beeld... Febvre wint de Europese titel X, Gasjer word de King of Arnhem. Jammer genoeg weer niet de hoge opkomst en misschien wel met rede, ook hier moeten ze nog heel wat leren dus laten we ze wat krediet geven. Klik hier voor de foto’s

 


thor it
no img
23/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Tim Gajser King Of Arnhem

Ik hoop dat ze nog lang hier blijven. Want wat Tim Gajser en Romain Febvre in Arnhem lieten zien – en ook al twee weken eerder, bewijst dat ze in een mum van tijd kunnen overschakelen van MX naar SX.

Tim Gasjer de Sloveense wereldkampioen MXGP  troonde zich zaterdagavond tot eerste (!) King Of Arnhem. Sportief een behoorlijke potje topsport, maar net zoals in Gelsenkirchen kon je in de Gelredome nog vlot je plaatsje uit kiezen.

Thor voor de race-reports en een eerste reeks fotos van onze Gino.


thor it
no img
21/10/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Suzuki Grand Prix-trailer te koop

Het Suzuki-team van Stefan Everts verkoopt de trailer van het MX2-team. Het is zoals je mag verwachten van een Grand Prix-team, een trailer waar werkelijk alles op en aan zit, je kan er zo mee vertrekken...
Klik hier voor een fotoreeks van de trailer
Klik hier om te mailen voor meer informatie


thor it
no img
22/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Supercross Gelredome: Vanavond om 19.00 uur The King Of Arnhem

Alles staat klaar voor het Supercross evenement van het jaar in de Gelredome in Arnhem.

De persconferentie van vrijdagmiddag werd bijgewoond door alle toprijders die morgen de arena in gaan, op zoek naar de Trofee.

Tim Gajser en Malcolm Stewart, Romain Febvre en Ricky Renner, Thomas Ramette en Nick Kouwenberg zeggen allemaal: “Ik wil winnen”.

We zijn er van overtuigd dat we spannende wedstrijden mogen beleven op een omloop met drie soorten ondergrond: harde klei, zachte klei en zand. Dat geeft een technische en spectaculaire mix zodat de rijders kunnen tonen wat ze waard zijn op een complete Supercross omloop.

Tim Gajser maakte gebruik van de fotosessie van deze voormiddag om zijn Honda af te stellen, terwijl Malcolm Stewart blijk gaf van heel veel zelfvertrouwen. Hij reed geen rondjes met de motor. Om maar te zeggen dat de heren helemaal anders redeneren.

De omloop is klaar voor morgen, enkel hier en daar worden de laatste klusjes uitgevoerd. Hoe je het ook bekijkt: we zijn er helemaal klaar voor!

De mogelijkheid bestaat om vanaf 13.30 uur de pitlane/paddock te bezoeken. Je kan de rijders en hun motoren van kortbij bekijken. Een speciaal pasje kan ter plaatse aangekocht worden. 


De afspraak is vanavond 19.00 u in het Gelredome in Arnhem!


Tickets volwassenen vanaf: €32 ,90
Kinderen 6-16 years: €22,30
Kinderen 0-5 years (zitplaats)) : € 12,60


thor it
no img
21/10/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Acerbis-kleding 2017

Acerbis kwam zopas uit met de nieuwe motorcrosskleding 2017, met de X-gear, de X-Flex, de Profile, de Limited en de Kids-collectie heb je veel keuze in de nieuwe Acerbis-collectie.

Thor it voor een overzicht


thor it
no img
21/10/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Bakens Kawasaki-testdag in Axel op zaterdag 22 oktober 2016

 Nog een last-minute kans om de nieuwe Kawasaki-2017 modellen te testen op het circuit in Axel.
Op 22 oktober 2016 staan de Kawasaki KXF 450, KXF 250 en de KX 85 klaar voor je!!


thor it
no img
21/10/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Het Circuit in Arnhem is klaar!!

Het circuit en de verlichting in de Gelredome in Arnhem zijn klaar om er een mooie show van te maken morgenavond.
Wil je er nog graag bij zijn? Dat kan, bestel nog snel je tickets

Thor it voor een preview van de lichtshow in Arnhem en voor een GoPro-helmcam video op het circuit


thor it
no img
21/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Arnaud Tonus wordt ploegmaat van Shaun Simpson bij Wilvo Yamaha!

Ja wadde, het bericht dat net bij ons in de bus viel, slaat toch wel in als een bom: de Zwitser Arnaud Tonus verzaakt zijn carrière in de USA en komt terug naar het WK. Bij het Wilvo Yamaha team krijgt hij de al eerder bevestigde Shaun Simpson als ploegmaat.

Meer onder Thor!


thor it
no img
20/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Herlings als gast naar Gelredome King Of Arnhem

Neen, hij zal geen King Of Arnhem worden, de drievoudige wereldkampioen MX2. Hoewel Herlings het wel druk heeft – vieringen, film…. maakt hij graag tijd om de Supercross in de Gelredome zaterdag te bezoeken.

Niet als rijder, maar als bezoeker.

De kans dat je zaterdagavond plotseling “The Bullet” tegen het lijf loopt is dus groot.

 


thor it
no img
20/10/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Video : Dimitri Schoofs

Dimitri Schoofs werd in 2016 Vice-kampioen bij de nationalen in de VLM-rangen. Voor hij aan welverdiende rustperiode begon vond hij het tijd om nog een video te maken. Via Thor kan je het resultaat zien.

thor it
no img
19/10/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Opendeurdagen bij MX Topshop in Herenthout op 29-30 oktober 2016

Op 29 en 30 oktober  is iedereen welkom op de opendeurdagen bij MX Topshop.
Op zaterdag 29-10 van 10u tot 18u en op zondag 30-10 ook van 10u tot 18u zijn de deuren voor iedereen geopend.
De nieuwe collecties accesoires van 2017 zijn binnen.
Er zijn kortingen van 15% tot 70% op de beschikbare stock.

Natuurlijk staan ook de nieuwe 2017-Kawasaki-modellen klaar!

 


thor it
no img
19/10/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Het circuit van de Red Bull Strandrace in Scheveningen

Vandaag werd een animatievideo vrijgegeven van het circuit zoals het gebouwd gaat worden tegen 19 november voor de 2016-editie waarin 1000 rijders elkaar gaan bestrijden!!
Het raceformat veranderd dit jaar, alles zal plaatsvinden op één dag waardoor het voor de rijders nog zwaarder wordt!

Thor it voor meer info en een video van het vernieuwde circuit op het Scheveningse strand


thor it
no img
18/10/2016 | posted by Ktm-shop | reactie(s)

www.KTM-shop.nl 2017 update !!

Met de KTM Powerwear 2017 collectie introduceert KTM een aantal nieuwe off-road lijnen , zoals de SE Slash, X-Treme, Hydroteq en Gravity FX.
De namen Gravity FX en Hydroteq klinken voor de Die-Hard KTM fan natuurlijk bekend in de oren, maar de nieuwe stijl van SE Slash en X-Treme zijn voor iedereen verrassend en zeker uitdagend !
Diverse nieuwe kwaliteitsproducten toegevoegd aan de technische offroad kleding maken deze 2017 collectie opnieuw bijzonder...

Bekijk hier de KTM Powerwear 2017 off-road collectie ---> KLIK HIER of Thor it voor meer info over de Traveling Collectie of de Kids Collectie


thor it
no img
30/09/2016 | posted by HRD | reactie(s)

Honda Racing Dirkx houdt totale uitverkoop

Honda Racing Dirkx in Overpelt is al meer dan 40 jaar officieel Honda-dealer maar Jos heeft al even de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en wil daar nu ook van gaan genieten. Ze houden daarom een totale uitverkoop van alle nog op voorraad zijnde Honda-wisselstukken voor zowel viertakt maar ook nog veel onderdelen voor de Honda tweetakten met ook mooie kortingen van de jaren 80 tot 2007 Op de accessoires kun je mooie koopjes doen met kortingen van 20-70%op kleding en andere toebehoren aan de  Astridlaan  198 in Overpelt.Voorts ook nog enkele bromfietsen en scooters aan mooie prijzen.En nog 1 crf 450 2016 in voorraad.
Honda Racing Dirkx, Astridlaan 198 Overpelt
Tel: 011/64 09 59
honda.racing.dirkx@skynet.be

 

thor it
no img
18/10/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Crosstenue voor slechts 69,90 Euro

Ben je op zoek of misschien ook niet, naar een nieuw crosspak? Kijk snel op deze link en doe een superkoopje...
Een crosstenue (broek en shirt) vanaf slechts 69,90 Euro van One Industries!!

Klik hier


thor it
no img
18/10/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

3-Uurse in Genk op zondag 30-10-2016 (ook Quads-motoren)

Op zondag 30 oktober 2016 wordt er opnieuw een 3-uurse georganiseert, deze is in de voormiddag voor de quads, in de namiddag komen de tweewielers aan de beurt. Zowel de quads als de tweewielers kunnen in team van twee rijders meerijden of solo.
Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, kunnen we je aanraden om vooraf in te schrijven via de website van AMC Genk.
Klik hier voor meer info

Er zijn nog plaatsen vrij dus schrijf je snel in!!
 


thor it
no img
18/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Strandcross Vlissingen op zondag 23 oktober

In Vlaanderen valt na volgend weekeinde de motorcross zo goed als stil. Nederland  blijft nog in actie. Daar organiseert MON straks maïsplak crossen, we hebben nog de SX van Zuidbroek, en wat later ook nog in Goes. Uiteraard is er nog de strandcross half november. Maar wie zondag een frisse neus wil halen kan terecht op de rede in Vlissingen. Daar kan je zo ook wel eens naar toe voor een leuke strandwandeling maar zondag wordt er gecrosst.

Voor de 31ste maal nota bene.

Meer onder Thor!

Credits: website MSV De Uitlaat.


thor it
no img
18/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

King Of Arnhem in de Gelredome zaterdag 22 oktober 2016

Het staat vast: in de Gelredome wordt zaterdag een Supercross gereden!

Geen SM of ander X, neen gewoon recht-toe-recht-aan Supercross.

Geen astronomische entreeprijzen.

Een ticket kost minder als wat je zou betalen voor een middelmatig zanger of artiest.

Jongeren krijgen een flinke korting.

Terwijl gewoon een flink stuk wereldtop present tekent.

Aan de Gelredome is plaats zat om te parkeren.

In de Gelredome zit je op je eigen, droge stoel, met de neus op de actie.

Supercross op zijn best, met vedetten, en zonder dat je een dag moet reizen om er naar toe te gaan.

Gewoon in de Gelredome, centraal in Nederland, op een uurtje rijden van België.

Alles draait hier om topsport, punt aan de lijn.

Alle belangrijke info onder Thor.


thor it
no img
18/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Ravels, een zomerse herfstdag krijgt ook de Kabouters buiten

Goedendag,

Terwijl Stingray op zaterdag nog het idyllische kabouterdorpje doorkruiste op weg naar de Heeserbergen, passeerde Trekje op zondag nog door de prachtige hometown van ‘the voice of mx’ toen hij naar zijn laatste VLM cross van 2016 ging. Nieuwelingen, juniors, beloften, inters, nationalen, quads, zijspannen, knappe venten, schone madammen, … ze passeren allemaal in volgende fotoreeks http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-10-16%20Ravels%20Part%20I/fotoreeksBlad1.html


thor it
no img
17/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De Kalender

ZATERDAG 22 OKTOBER 2016

JMS

Genk

KNMV

Arnhem – Supercross ‘King Of Arnhem’

MON

Lierop

VJMO

Overslag

 

ZONDAG 23 OKTOBER 2016

KNMV

Vlissingen – Strandrace

Lelystad – Club

Ruurlo – Club

Oirschot - Club

MCLB

Overslag - sluitingsprijs

MON

Lierop

VLM

Genk - Sluitingsprijs

Onder Thor nog enkele leuke foto's.

 


thor it
Mx477R2R StoreSec ConstructionsKTM Shop NLWMX-ShopDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!