Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
30/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Ernee: KEMEA-report

De Franse GP staat elk jaar garant voor een mooie omloop en een fantastische sfeer in het publiek. De Franse fans vieren het GP-weekend uitbundig en schreeuwen hun nationale rijders naar een hoger niveau. En dat deden ze dit weekend ook met Benoit in Ernéé. Paturel was met een derde plaats en een historische reekszege slechts een zucht verwijderd van zijn eerste GP-overwinning, maar verlaat Ernée toch met een super gevoel. 

Foto’s @shotbybavo

Thor!


thor it
no img
30/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Lommel: het echte verslag.

Gisteren moesten we U een degelijke repo schuldig blijven over de VMCF-wedstrijd in Lommel. Dat kwam omdat we de lapcharts van Speehdyve niet betrouwden. Gelukkig was Heikki Declercq ter plekke en hij keek zelf naar wat er gebeurde.

Thor voor een ruim verslag.

Credits: BrentMXpics.


thor it
no img
29/05/2017 | posted by Martijning | reactie(s)

Style Check GP France Ernee

Plons Style Check Menu ingredienten : 

1. Off Camber Bocht stijl naar boven

2. MX 1 pk's

3. Gaaaaaaaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzz !

 

Wie heeft volgens u de vetste stijl ? Thor it voor de gallerij

 


thor it
no img
29/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Bericht van de BMB

Omwille van organisationele problemen zijn we genoodzaakt de afgelasting van een aantal wedstrijden te moeten meedelen.

Thor it voor meer ...


thor it
no img
29/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kabouter mocht buiten en fietste naar Olmen voor fotos!

Het is me toch wat met onze Kabouter Trek. Zijn winterslaap heeft dit jaar wel heel lang geduurd. Maar hij zal liggen zweten hebben in zijn paddenstoel door het mooie weer. Of zijn kaboutermadammeke heeft  hem naar buiten gejaagd.

In elk geval is hij op zijn kabouterfietsje naar Olmen gereden, en hij heeft er heel wat moois gezien.

We laten u HIER mee kijken.

 


thor it
no img
29/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross: Drukke week geweest, nu effe wat rustig aan, of niet?

Midweekwedstrijden, nachtcrossen, GP en alle federaties aan de slag, het was letterlijk en figuurlijk een hete week.

 

De MXGP neemt nu een week pauze, maar er zal  in een alweer verlengd weekeinde toch genoeg te beleven zijn langs een of andere omloop.

 

Thor!


thor it
no img
29/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Lommel: Kenny Janssens en John Cuppen delen de lakens uit.

Veel piloten op de VMCF in Lommel. Kenny Janssens haalde zijn slag thuis met een reekszege en een derde plaats.

Daarmee was hij kwa punten iets beter af dan veelvoudig IMBA-kampioen John Cuppen. Uiteraard werd Cuppen klassewinnaar in de MX2.

 

Thor it voor meer...


thor it
no img
29/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Zwevezele: Knap duel met Dylan Verleysen als winnaar

Er ontbraken enkele namen bij de Inters – wegens aan de slag in Ernee.  De andere rijders hebben er een spannend verhaal van gemaakt. Dylan Verleysen bleek uiteindelijk goed voor de eindzege, al was het maar met het kleinste verschil over Junior Decouter, Tim Vandriessche, Jaimy Deleersnijder en Kenny Dult.

Thor it voor meer...


thor it
no img
29/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Clement Desalle: Ik voelde me al goed in de kwalificatie.

Vorig jaar won Kevin Strijbos de GP in Lommel.

Daarvoor kwam de laatste Belgische zege van Jeremy Van Horebeek in Loket op 27 juli 2017.

De laatste zege van Clement Desalle dateerde van Assen vorig jaar, en niet zoals we aanvankelijk verkeerd vermeldden al van 21 juni 2016. 

 

Thor it voor meer...


thor it
no img
29/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ken De Dycker naar 24MXHonda!

Het was ons bekend dat 24MX Honda een tweede rijder zocht. Vorige week waren er nog concrete plannen, maar ze sprongen af.

Maar nu is het dan wel raak: Ken De Dycker stapt per onmiddellijk over van J-Tech Suzuki naar het 24 MX Honda team. Hij wordt er de ploegmaat van Damon Graulus. Een overigens niet bevestigd bericht laat uitschijnen dat J-Tech er zelfs mee zou ophouden.

De Dycker en Honda, tja, dat lijkt een goede match. In elk geval wensen we Ken  succes toe bij deze nieuwe richting.

 


thor it
no img
28/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Olmen: Verheyen sterk en verstandig op het Honda Park.

Net voldoende regen om de baan  te sproeien deze morgen, maar het Honda Park kwam er loodzwaar bij te liggen.

Steve Seronval, Wesley Verheyen, Jens Van Meer, dat waren de eerste toppers.

Thor it voor meer ...


thor it
no img
28/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Pauls Jonass wint MX2 in Ernee zijn vierde van het seizoen!

De zege in de MX2-klasse ging in Ernee naar WK-leider Pauls Jonass. De Red Bull KTM-rijder moest de voorbije twee GP-zeges aan zijn concurrenten laten maar sloeg in Frankrijk dus opnieuw toe met een reekszege en een tweede plaats.

Thor it voor meer...


thor it
no img
28/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX250: Dik podium voor Jago Geerts.

Na zijn tweede plaats achter Mathys Boisrame gisteren, is Jago Geerts vandaag derde geworden. Geerts zat de ganse manche achter Boisrame, de winnaar van gisteren.

Het venijn zat letterlijk in de staart. Alberto Forato was in de tweede westrijdhelft echt onder stoom gekomen na een achtste plaats in de eerste ronde. Twee ronden voor tijd viel hij de twee leiders op de rug en zette ze verdorie nog allebei aan de kant. Maar erg is dat niet voor Geerts. Boisrame gaat wellicht niet het hele EK rijden en lag er ook enkele weken uit. Geerts werd overigens verdiend tweede in de eindstand achter Boisrame. Belangrijker is nog dat hij weer heel wat – 14 in totaal – punten ophaalt op EK-leider Morgan Lesiardo. Nogal wat rechtstreekse tegenstanders lieten het een beetje hangen in Ernee, en zo klimt Jago naar de tweede plaats in de tussenstand. Voor Simone Furlotti en Forato.

Lesiardo telt 36 punten voorsprong, maar het kan verkeren. Vraag het maar aan Gajser.


thor it
no img
28/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Clement Desalle wint Grote Prijs van Frankrijk in Ernee!!

Net toen zowat iedereen Clement Desalle had afgeschreven voor een volgende overwinning in de MXGP wint de Kawasaki-rijder de Grand Prix van Frankrijk. Het waren spannende reeksen waarbij winnaar Desalle kon winnen met een vierde plaats in de openingsreeks en de reekszege in reeks twee. V


thor it
no img
28/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX125: Puike eindzege voor Creymert rijder Horgmo.

Drie rijders beheersten de Franse EK-wedstrijd. Het waren de rijders die de slotreeks invulden. Gianluca Facchetti, gisteren nog tweede, kon nu verhaal halen op Kevin Hörgmo van het Belgische Creymert Racing Team.

Thor it voor meer over de EMX125-race


thor it
no img
28/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Dames: Revanche voor Duncan, GP voor Lancelot.

Gisteren was Courtney Duncan wellicht de snelste dame in Ernee. Maar ook de meest onbesuisde, en dat bekocht ze met een val gisteren.

Deze voormiddag liet de kaas niet van haar brood halen. In de tweede ronde ging ze voorbij Livia Lancelot, met Nancy van de Ven als derde en Kiara Fontanesi als vierde. Duncan bleef voorp, zij het met miniem verschil op Lancelot. Achter haal passeerde Fontanesi van de Ven en won Amandine nog één plaats om negende te worden. De eindzege ging naar Lancelot voor van de Ven en Fontanesi. Die voert de tussenstand aan met 1 punt voor op Lancelot. Dankzij de zege in de slotreeks beperkt Duncan de schade. Ze staat op drie met 7 punten achterstand op de leidster. Amandine Verstappen wordt zevende.


thor it
no img
28/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Nationals Glenn Helen: Goede zaak voor Marvin Musquin.

De tweede proef voor het Amerikaanse kampioenschap outdoor is uitgedraaid op een zege voor Marvin Musquin. De Fransman won de eerste reeks en werd derde in de tweede. Het werd overigens een geanimeerde race in Glen Helen. Eli Tomac zou diep in de buik van het peloton starten. Hij zou echter beresterk terug komen en finishen tot op enkele seconden van Musquin. Musquin lukte de holeshot, gevolgd door Justin Hoeft, die de baan kan dromen en Cole Seely. Die zakte evenwel  in en werd gepasseerd door Josh Grant, Christian Craig, Jason Anderson en Dean Wilson. Maar Hijzelf en al zij voorgangers op Musquin na werden opgerold door Tomac.

Tweede reeks, ander verhaal. Craig  ging aan met Blake Baggett, Justin Barcia , Justin Bogle. Musquin sloot aan bij de top vijf terwijl Tomac de pits in moest met een technisch probleem. De drie man op kop, Craig, Anderson en Barcia, keken uit naar hun eerste manche overwinning in een national. Craig reed zelfs op winst voor de eindzege. Craig werd gepasseerd door Bagget en Anderson. Die laatste verraste Baggett maar kon er niet van wegrijden. Dan viel Craig en kwam Musquin op de derde plaats. Anderson won zijn eerste manche voor Baggett en Musquin. Tomac zat in de hoek van de klappen. Negentiende, en slechts twee punten kon hij aan zijn totaal toe voegen. Musquin wordt de nieuwe leider.

In de 250 ging de zege naar Zach Osborne, , na een ongelooflijk onregelmatige koers. Osborne won met een 4/2 score. De reeksen waren voor Jeremy Martin en Dylan Ferrandis, maar in hun andere reeksen werden die pas zevende en negende. Adam Cianciarulo maakte de top vier vol voor Colt Nichols

Een samenvatting van 5 minuten: HIER!

Credits: Simon Cudby


thor it
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ernee EMX250: Boisrame wint, Geerts netjes tweede

We sluiten een hete zaterdag af met de eerste manche van de EMX250. Frankrijk boven in de start met Pierre Goupillon, Mathys Bosrame, Ken Bengtsson en Jago Geerts zowat rond de zevende achtste stelling, achter Mel Pocock.  


thor it
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kwalificatie MXGP: Desalle houdt stand.

Knappe kwalificaties gezien in Ernee. Al ging het in de eerste MXGP-start mis toen het hekken van Herlings niet viel. Dat was eerder ook al gebeurd bij Amandine Verstappen, maar de kleine Luikse protesteerde niet.

 


thor it
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Amandine Verstappen: Starthekken viel niet!

“In de chronorit stond ik lang op de derde plaats, maar dan kwamen er plotseling nog zes dames voorbij. In de eerste start raakte ik niet zo goed weg om dat de spil van het starthekken niet los kwam. Toch kwam ik nog als achtste door.. Daarna ben ik  zwaar gevallen na een dubbel. Ik kreeg terug pijn in de hand en heb hernomen tussen de 25ste en de 30ste plaats. Ik ben nog 10de geworden met  een vijfde beste tijd. Zonderr val had ik zeker recht op een top vijf plaats; Morgen beter.”

Tja, voor de een niet en voor de ander wel zou later blijken.....


thor it
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ernee MX2 kwalificatie: Jonass van start tot finish.

Voor wat betreft de zege werd alles in de eerste halve ronde vast gelegd. De KTM’s van Jorge Prado Garcia, maar vooral die van Pauls Jonass bleken niet in te tomen.

 

 

 


thor it
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX125: Creymert-rijder Kevin Horgmo in twee tijden.

De toppers ontbraken op het appel in de start van de eerste manche.  

Zowel Brian Strubhart-Moreau en Mikkel Haarup lieten zich een oor aan naaien. Gianluca Facchetti leek het snelste te draaien, maar Kevin Horgmo haalde het voor Scotty Verhaeghe, Andrea Zanotti  en Sergio Notario-Lopez. Facchetti zou snel aanpikken. Na zes minuten viel Horgmo en nam Verhaeghe over voor Zanotti, Horgmo en Facchetti. De Italiaan nam snel de maat van Horgmo en ondertussen bracht Zanotti zich in de problemen. Hij reed onzeker en Facchetti plukte de tweede plaats. Horgmo zag het ook wel zitten toen Zanotti echt viel en werd derde. Dan kon het slotstuk beginnen Eerst kwam Facchetti ten val en werd Horgmo vlot tweede. In de laatst halve minuut ging ook de zegezekere Verhaeghe in de fout en voor de tweede en beslissende maal kreeg Hormo de leiding in handen. Achter die twee werd  op het scherp van de snede gestreden tussen Verhaeghe en Facchetti. Beider rijders verkeken zich enkele malen op gedubbelde rijders. Verhaeghe haalde uiteindelijk de tweede plaats voor Facchetti, Maxime Charlier (altijd op de loer achter de top vijf), de fraai teruggekeerde Strubhart-Moreau en Zanotti. Haarup werd veertiende.

Credits: MXGP

 


thor it
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Dames Ernee: Livia Lancelot haalt slag thuis

Kwa spanning was de eerste reeks voor dames een topper. Een variatie op het spreekwoord: ‘Als drie honden vechten om een been, loop de vierde er mee heen”.

 


thor it
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Fludlichtrennen Kleinhau: Jurgen Van Nooten kan toch winnen.

Traditioneel veel Belgen trokken vrijdagavond naar het Hürtenwald voor de Flüdlichtcross. Zowel Walen als Vlamingen want in de Twin-shock tot 48 jaar won Didier Stommen. Steven Peeters won de slotreeks maar was pas zevende in de eerste reeks en zo stond hij nog net op het podium.

Patrice Thioux won de klasse Oldtimers tussen 60 en 68.

België boven bij de Twinshocks tot 48 jaar met Danny Hens, Brick Schelfhout en Jan Blanquaert als drie besten.

Bij de oltimers tot 60 was Jochen Van Den Eynde tweede terwijl Bjorn Verdoodt klassewinnaar werd.

Veel Belgen in de Youngster klasse. Ondanks het feit dat Jurgen Van Nooten donderdag een flink communniefeestje in zijn kraag had won hij in Kleinhau voor Sven Breugelmans. Tom Van Loon, tweede in de eerste reeks, viel uit in de tweede.

Slechts één reeks voor Inters, we zoeken nog uit waarom. Jelle Grade en Gres Smets werden vier en vijf.

Credits: Luc Vander Aa


thor it
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EK en WK Ernee: een eerste nieuwsflash!

Het heeft vannacht goed geregend in Ernee. De baan is perfect in orde.

Ondertussen is het middag geweest en hebben we wat zicht op de zaak. In de EMX125 zijn onze landgenoten niet door de kwalificaties geraakt. Lucas Adam, Romain Delbrassine  en Ian De Sweemer raakten eerst niet in de top 20 in de tijdrit. Ook in de Last Chance belandden ze niet in de top tien. Niet getreurd jongens, jullie proberen het. Brian Moreau-Strubhart en Mikkel Haarup zetten de beste tijden neer in beide tijdstrainingen terwijl Emilio Scuterio de LC won.

Mathys Boisrame en Ruben Fernandez waren de besten in de EMX250. Jago Geerts en Wietse Brackman zijn na de tijdrit zeker van kwalificatie. Thomas Vermijl miste die met 4/10 seconde. Jurgen Wybo, Mattis Meersschout, Mike Roose en Jordan Hebette kunnen zich nog via de LC plaatsen.

Benoit Paturel was de beste in de vrije training van de MX2 voor Pauls Jonass en Julien Lieber. Brent Van doninck kwam uit op 8 en Nathan Renkens op 20.

Ook de MX1 is aan zijn eerste rit bezig. Slechts 34 rijders aan het starthekken en terwijl ik dit intik is de vrije rit afgelopen met winst voor Jeffrey herlings. Hij gaat Romain Febvre en Antonio Caïroli vooraf. Jeremy Van Horebeek werd vijfde, Clement Desalle 12de, Ken De Dycker 18de en Damon Graulus 24ste.

Kiara Fontanesi trainde het snelst bij de Dames voor Livia Lancelot en Nancy van de Ven. Steffi Laier, die bij KTM RAcing Center werkt werd zesde en de aan de hand geblesseerde Amandine Verstappen negende.

 

 


thor it
Mx477DSMR2R StoreKTM Shop NLWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!