Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
09/12/2016 | posted by | reactie(s)

Foto VLM Lummen september 2016: uit de archieven van onze Kabouter.

25 september 2016: In Maggiora werd één van de spannenste MxON van de afgelopen jaren gereden. Een verplaatsing die voor onze kabouter veel te groot was, en dus ging hij die dag nog eens een kijkje nemen op de VLM in Lummen. De laatste keer dat Trekje er was geweest was het er koud en modderig, het was de tijd dat de openingscross van de VLM hier nog werd gehouden. In 2016 was het er warm en stoffig.

Een tweede deel van zijn foto’s van die dag is te vinden op http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-09-25%20Lummen%20Part%20II/fotoreeksBlad1.html

 


thor it
no img
08/12/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Voorbeschouwing tweede zaterdag: MX Go-Karting voor vzw Bijs!

Aankomende zaterdag zal de tweede en tevens ook de laatste ‘MX Go-Karting’ race dag worden gehouden in het Wase Sint-Niklaas. Dit allen in het teken van Music For Life en vzw Bijs! De eerste race zaterdag werd gewonnen door de torenhoge favorieten van ‘Team Fly Racing’. Deze zijn er nu niet bij maar dat betekend niet dat het deelnemersveld er minder interessant uitziet. Klik op Thor om te zien wie er wel allemaal bij zijn uit MXGP en WMX wereld !


thor it
no img
08/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Eindejaarscross Stekene 11-12-2016: Vice-wereldkampioene Nancy van de Ven topt de affiche!

Nog één keer zijn we buiten aan de slag. En wel nu zondag in Stekene Nieuwdorp voor de Open eindejaarscross. Hoewel deze wedstrijd gereden wordt onder de reglementen van de MCLB is iedereen er van harte welkom.

U leest er alles over onder Thor.


thor it
no img
08/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Proficiat Kevin en Yentl! Met Jayden is de opvolging verzekerd!

Leuk nieuws moet niet lang zijn.

 

Kevin Strijbos en zijn Yentl Haazen zijn papa en mama geworden van een ferm baazeke: de kleine Jayden.

 

Namens de ganse crew van MXWORLD.BE: PROFICIAT!

 


thor it
no img
08/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Winteroffensief van WLM: milieu matten, team packages, stickersets met gratis handkappen en vintage MX producten.

MXWORLD heeft vele aan de MX gelinkte bedrijven als trouwe adverteerders. Het is normaal dat zij van ons forum gebruik maken om  iedereen op de hoogte  te houden van de promoties die ze doen. De nieuwsbrief van WLM viel in onze mailbox. En er zijn nogal wat zaakjes te doen. Lees verder onder……

 


thor it
no img
08/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

DE KTM SX Factory Edition beschikbaar voor (bijna) iedereen.

Zopas stelde KTM de lancering voor van het opwindende 2017 KTM SX FACTORY EDITION gamma. Dit gebeurde begin deze week tijdens de voorstelling van de KTM Supercross Factory Racing teams in de VS.

Meer onder Thor!

 


thor it
no img
07/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorgazet Jaarboek 2016: Ik heb ze allemaal. U ook?

Een van de goede zaken die elk jaar weer terug keren zijn de jaarboeken van de Motorgazet. In een ver verleden – en nu nog een klein beetje - was ik een van de pionierende medewerkers van de Motorgazet. En ieder jaar kijk ik weer uit naar het jaarboek. Over de editie 2016 leest u alles in het berichtje dat de uitgever ons stuurde:

 

Hij is er weer, nummer twintig al in de reeks: Motocross 2016.

Motocross 2016 brengt het volledige jaaroverzicht van het seizoen 2016 met: 

          Wereldkampioenschappen MXGP, MX2, WMX, Junior, Supercross & Zijspannen

          Motorcross der Naties

          Europees kampioenschappen 65cc, 85cc, 125cc, 150cc, 250cc, 300cc & Quads

          Wereldbeker Veteranen

          Zijspancross der Naties

          IMBA-kampioenschappen Dames, MX2, Open, Zijspannen en Jeugd

          Nationale kampioenschappen van de BMB, KNMV, VLM, MCLB, VMCF, AMPL & MON

          Jeugdkampioenschappen van de KNMV, JMS, VJMO, VMCF & MON

 

Het ideale geschenk voor elke motorcrossliefhebber.

 

Het boek kost slechts 32 Euro, heeft een harde cover en telt 272 bladzijden, volledig in kleur. De verzendingskosten bedragen 6 Euro voor 1 boek en 9 Euro voor meerdere boeken.

 

U kan het bestellen in de webshop op www.motorgazet.be of via de bestelbon in Motorgazet zelf.

 

 


thor it
no img
07/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Europese kampioenschappen: locaties ook bevestigd.

We geven onder Thor de ge-update motorcross kalender. De aanpassing bevat de date en locatie van de EMX-wedstrijden.

 


thor it
no img
06/12/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MX Go Karting, Music For Life, vzw Bijs 3.12

Voorbije zaterdag werden er heel wat foto’s genomen op de MX Go Karting te JPR Sint Niklaas, dat kunnen we alleen maar aanmoedigen om de crossers die racen voor het goed doel vzw Bijs in beeld te brengen!

thor it
no img
05/12/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Geslaagde eerste dag MX-Go Karting voor Music For Life 16!

Zaterdagavond werd de eerste van twee MX Go-Karting races verreden te Sint Niklaas voor het goede doel van Studio Brussel en in het bijzonder voor vzw Bijs. De bedoeling van het evenement is in de eerste plaats geld in zamelen in teken van de ‘Warmste Week’ van StuBru en de vzw Bijs. Daarnaast willen we ook het beeld dat rond motorcross en zijn beoefenaars en fans hangt ontkrachten. Dit zijn geen natuurterroristen noch hooligans en dat is prachtig bewezen door hun massale bijdragen aan het goed doel. Op deze avond alleen werd er alreeds 900 euro verzameld voor vzw Bijs. Dit was enkel mogelijk doordat er 18 teams aan de start van de 3 uur durende race stonden, waar fanatiek werd gestreden voor de ereplaatsen! Er bleek wel al snel dat er geen maat op ‘Team Fly Racing’ stond, Koen Raets en zijn maten Xavier Verhoeven en Christophe Verhoeven reden van start tot finish aan de leiding en finishten met bijna 3 ronden voorsprong op de ‘Frikadellen’ met Robin Bakens, Benjamin Tinck, Tom Hemelaer en Tallon Verhelst. Het podium werd vervolledigd door ‘Team retired’ Gunther Ghysels, Mathias Geirnaert, Benjamin Decock en Kevin Wouts. Thor voor hun reacties! Klik hier voor de foto's


thor it
no img
05/12/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Nieuwe Motocross Webshop Used Mx Parts

Laurense Motors introduceert haar nieuwe webshop genaamd WWW.USEDMXPART.COM
Een webshop gevuld met onderdelen, kleding en accessoires voor elke motocross-liefhebber.
Geen webshop als alle andere maar in deze juist de onderdelen die je niet  makkelijk vindt en dan ook nog zeer laag geprijsd. Gebruikte versnellingsbakken, uitlaten, wielen, cilinders, carters,
schokbrekers, plastic, etc, etc.

Thor it voor meer info of ga meteen naar www.usedmxpart.com


thor it
no img
05/12/2016 | posted by Ktm-shop | reactie(s)

KTM Powerdays >>>> 50 Euro korting !

Zoals u wellicht al weet, heeft KTM een fantastische actie met flinke korting tijdens de KTM PowerDays, hiermee klinkt traditioneel de bel voor het nieuwe jaar en het nieuwe race- enduro- cross- en motor seizoen.

Vanaf 28 november 2016 t/m 14 januari 2017 kan de downloadbare € 50,- kortingsvoucher bij ons ingewisseld worden voor artikelen uit de 2017 PowerWear , PowerParts en SpareParts collectie bij www.KTM-shop.nl

Meer informatie over hoe u precies uw voucher kunt inwisselen >>> KLIK HIER

Voor meer informatie of vragen raden wij u aan om eerst onze 'Veel gestelde vragen' pagina te bekijken en mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.
Onze klantenservice is 6 dagen per week beschikbaar.


thor it
no img
05/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MXWORLD reed met de Husqvarna factory bikes. Extra bretellen nodig voor de FC 450.

Dat België een knooppunt is inzake de mondiale cross is een feit. Dat heeft zo zijn voordelen. Zo mochten we op een onbewaakt ogenblik naar de Heeserbergen komen. “Want, ” zo vertelden de mensen van Husqvarna, “daar staan de bikes van Max Nagl, Christophe Charlier, Thomas Covington, Max Anstie te wachten. Helemaal klaar zoals ze dat voor de start van een GP ook zijn. Of jullie daar mee willen spelen?”

 

Wij: “Euh? Jawel, en ongelooflijk graag zelfs…”

Wij: "Erop af mannen!"

 

Meer onder Thor, maar alle fotos zijn van Bavo

 

PS: Husqvarna en Bavo deden hun stinkende best om héél véél topfoto's temaken/af te leveren. We kunnen ze niet allemaal plaatsen. Mocht U geïnteresseerd zijn in specifieke foto's van specifieke delen: geef ons een seintje en we plaatsen de gewenste foto er bij.

 


thor it
no img
04/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Courses sur Sable Hossegor: Chapeliere vecht terug, Van De Sande controleert.

In Hossegor werd ondertussen de derde wedstrijd van de serie Courses sur Sable gereden. Na bijna drie uur wedstrijd bleken nog vier rijders in dezelfde ronde te finishen. De zege was voor kampioen Camille Chapelière die 2.34 voorsprong had op Richard Fura. Onze landgenoot Axel Van De Sande klokte af op iets meer dan 3.00 en dat was nog ruim voor onze tweede landgenoot Daymond Martens. Met zijn derde plaats levert Axel wel wat punten in op Chapelière, die nu tweede wordt in de tussenstand voor Fura en Martens. Naast de twee Belgen in de top vier reden er nog een tiental Nederbelgen mee.

Geen spoor van Steve Ramon, we weten niet of hij wel/niet mee reed.

 

Bij de Beloften won Florian Miot en treffen we de gebroertjes Bolckmans. Brian werd negende en Brent moest voortijdig opgeven.

 

Jeremie Warnia won bij de Quads voor Antoine Cheurlin en Florian Mangeot. De Nederlander Mike Van Grinsven werd zevende.

Foto: FB VDS.


thor it
no img
04/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Geneve zaterdag: Bourdon schittert, Musquin heerst, SX1-titel voor Soubeyras.

Anthony Bourdon reed zaterdag de beste wedstrijd van het seizoen. Eerder op de avond gingen de eerste halve finales van de SX2 naar Brian Hsu voor Thomas Do en Yannis Irsuti. De tweede was het visitekaartje van Bourdon, die Yannis Irsuti en kampioen Florent Richier aan de praat hield. 

Hsu leek te stunten in de finale, maar bij de volgende doortocht  leidde Morgan Lesiardo voor  Bourdon, Richier, Irsuti en Do. Hsu, die was teruggevallen verdedigde zijn zesde plaats. Drie ronden voor tijd kon Bourdon  de leider verschalken en won de zaterdag, voor Lesiardo, Richier Irsuti en Do. Lesiardo was de beste over beide dagen en mag zich Prins van Geneve noemen.

Foto Bourdon: FB - Benji

Bij het heavy stuff gingen de HF’s naar Marvin Musquin, die beter deed dan Malcolm Stewart en thuisrijder Arnaud Tonus. De volgende serie ging naar Justin Brayton voor Justin Barcia en Cédric Soubeyras. De finale leek gereden toen Musquin de holeshot pakte, maar Brayton werd bij de volgende doortocht leider. Toch zou Musquin het hier niet bij laten. Hij liet Brayton een ronde of zes schitteren en sloeg dan onverbiddelijk toe. Op weg naar zijn tweede winst van het weekeinde en zijn – derde – Koningskroon? Soubeyras was in het begin ook mee. Die dacht aan de titel. Zo moest hij  Stewart, Barcia en zijn enige titelrivaal Thomas Ramette laten voor gaan. Maar met de zesde plaats was de Franse SX-titel wel binnen.

De ontknoping van de finale: https://www.facebook.com/pg/supercrossgeneve/videos/?ref=page_internal

 


thor it
no img
03/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Geneve vrijdag: Do en Musquin.

Dag een van de SX Geneve, slotwedstrijd van SX Tour de France. In de MX2 reden Brian Hsu en  Thomas Do naar winst in de halve finales.  Morgan Lesiardo nam in de finale de holeshot en hield stand tot drie ronden voor tijd. Toen wist Do de koploper te verschalken.  Florent Richier reed van de zevende naar de derde plaats en finishte voor Hsu en Gaetan Le Hir. Richier is al kampioen, maar Irsuti heeft nog maar één puntje over op Do voro de tweede plaats.

In de SX1 gingen de halve finales naar  Marvin Musquin en Justin Brayton. Musquin nam kopstart in de finale maar ging er van af. De leiding kwam in handen van Justin Barcia voor Valentin Teillet. Die zong het niet lang uit want voorbij gereden door Malcolm Stewart die gelijk in duel ging met Brayton. In de elfde ronde werd Brayton leider voor de ondertussen van de elfde naar de tweede plaats opgerukte Musquin met Barcia op drie. Nog een ronde later veroverde Musquin definitief de leiding. In een spannende slotfase kon Stewart nog voorbij Barcia en Brayton. Cedric Soubeyras is nog niet binnen. Hij gaat de slotdag in met 9 punten verschil op Thomas Ramette.

Een mooie samenvatting: https://www.facebook.com/SXTourPage

 


thor it
no img
03/12/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Opendeurdagen bij WMX Shop in Westerlo op 3-4 december 2016

Op zaterdag en zondag 3-4 december 2016 zijn er tal van leuke acties op Fox, Shift, Yamaha,...
De nieuwe collectie Stance Socks is binnen bij WMX-Shop, wil je net als Roczen, Febvre, Seely, Reed en Van Horebeeck,... in je laarzen zitten?
www.wmxshop.com
wmx@telenet.be


thor it
no img
03/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WLM: alles-in-een startpakket voor amateur crossers.

Voor de amateur rijders die alles op 1 adres willen bestellen, heeft WLM aantrekkelijke support pakketten samengesteld tegen een scherpe prijs. Shirts en stickers zijn als basis in elk pakket opgenomen. Daarnaast zijn er uitgebreidere pakketten met WLM custom broeken mogelijk.

Meer over het WLM aanbod onder Thor!

 


thor it
no img
03/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nieuw startgrid overal van toepassing op MXGP

In de marge van het FIM-congres vergaderden ook de MXGP promotor, de organisatoren (de meeste toch) en een FIM delegatie. Giuseppe Luongo lichtte de MXGP van Rusland en Indonesië toe, en de terugkeer naar Agueda en Uddevalla. FIM directeur Tony Skillington gaf tekst en uitleg bij de veiligheid op een GP, vooral naar de mensen in de rand: pistecommissarissen, vrijwilligers en toeschouwers.

Het enige van belang dat we onthouden is het nieuwe startgrid. Dat zal overal gebruikt worden. Achter het starthekken komt overal een traanplaat. Zo kan iedereen op gelijke basis starten. Waarbij we de kleine bedenking maken dat het aantrappen van een spoor tot het vaste ritueel van de crosser behoort.

 

 


thor it
no img
03/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook Amerikaanse teams raken bekend. Tickle en Bogle naar RCH Yoshimura

In de winter besteden we aandacht aan de AMA SX en later ook best wel aan de Outdoors. De teams beginnen in de US vorm te krijgen. Broc Tickle komt na vier jaren elders terug onder de gele luifel van het  RCH Yoshimura Suzuki team. Broc werd vorig jaar vijfde in die outdoors, gehinderd door een blessure vanaf Spring Creek. Zijn ploegmaat wordt Justin Bogle, de East Coast kampioen van 2014, die vorig jaar zes keer top tien reed in zijn eerste 450 seizoen. Of dit het verlies van outdoor kampioen Ken Roczen, en tweede in de SX,  kan opvangen moet straks blijken. Het SX-seizoen start op 7 januari in Anaheim.

 


thor it
no img
03/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Uit het Kabouterarchief, Grobbendonk 2006, part Two

In 2000 vond er onder hectische omstandigheden nog de eerste triple GP van Vlaanderen plaats. Op zaterdag werd het circuit na een wolkbreuk meer dan blank gezet, maar op zondag werd er toch gecrosst, met pa Pichon als 1 van de belangrijkste vertegenwoordigers in de maandag kranten.

Ooit was er ook sprake om er een ‘permanente’ trainingsomloop van te maken, maar net als de andere mogelijke alternatieven die er destijds in de provincie Antwerpen waren, is ook dit circuit van elke cross kalender verdwenen. Om nog eens terug te keren naar schonere tijden, deel 2 van de foto’s van de VLM cross aan de kanaaldijk in Grobbendonk op 23 april 2006 op http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2006-04-23%20Grobbendonk%20Part%20II/fotoreeksBlad1.html .

 


thor it
no img
02/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Nick Lamote wil graag kampioen worden

Nick Lamote is een is een vaste waarde bij MCLB. Eentje die regelmatig in de kijker komt op tijdens  zijn wedstrijden. Tijd om die ambitievolle kerel in de spotlights te stellen.


thor it
no img
30/11/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Mx Rescue Party op zaterdag 3 december

Op zaterdag 3 december 2016 nodigen Wesley Verheyen en Martijn Vermijl je graag uit op de Mx Rescue Party in zaal De Commerce in Lommel. De deuren gaan open om 21 uur maar er is een happy hour van 22-23 uur!!

Allen dus zaterdag naar Zaal De Commerce, Dorp 12 in Lommel

 


thor it
no img
30/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Steve Seronval naar VLM op KTM Racing Center

In de amateurcross noteren de we eerste opvallende transfer. Steve Seronval, tig-voudig kampioen Inters MCLB, stapt over naar de VLM.

 

Zijn (vrij vertaald/samengevat) FB-bericht: “Beste supporters. Hier wat nieuws. Het seizoen 2016 is beëindigd met mijn tiende MCLB titel. Tot mijn spijt moet ik U mee delen dat ik na al die jaren MCLB ga verlaten…… Ik ga naar het seizoen 2017 op een KTM 450 van Racing Center Deurne en ik rij in de kleuren van MX477 en WLM Design. Dit is een nieuwe uitdaging die me wacht. Tot gauw.”


thor it
no img
30/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De BMB motorcross kalender 2017.

De BMB-FMB heeft haar motorcross kalender bekend gemaakt. Alle wedstrijden behalve de GP’s en de Toekomstbeker, tellen voor het BK in de meeste categorieën. De data van de Belgian Masters zullen over een maand bekend gemaakt worden.

 

12-03-17                     Moerbeke-Waas

25 en 26-03-17          Nokere (Kruishoutem)

02-04-17                     Genk

09 en 10-04-17          Mons

17 en 18-04-17          Axel

30-04-17                     Wuustwezel

TBA                              Mesbrecourt (FR)

07-05-17                     TBA

10 en 11-06-17          Comines

17 en 18-06-17          Genk  

08 en 09-07-17          TBA - GP Zijspannen

21 en 22-07-17          Axel

23-07-17                     Hasselt

30-07-17                     Gooik

05 en 06-08-17          Lommel MXGP

15-08-17                     Balen

19 en 20-08-17          Wachtebeke

26 en 27-08-17          Orp-le-Grand

07 en 08-10-17          Baisieux – Toekomstbeker

 

 


thor it
KTM Shop NLDSMWMX-ShopMx477R2R StoreSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!