Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
17/07/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks VLM Retie Kabouter Trek

Exact een maand voor onze kabouter zijne ‘cross hoogdag’ trok Trekje naar de Duinenberg in Retie. Geen echte duin zoals zijn eigenste Keiheuvel, maar toch een circuit dat de regen van de afgelopen dagen goed had verteerd. Het deelnemersveld voor die halfoogstklassieker krijgt ondertussen trouwens stilaan vorm. Van buitenlandse zijde zijn de belangrijkste deelnemers Herlings, Leok, Simpson, Guarneri, Bobbryshev, Nagl, De Reuver, Butron, Brakke, Barragan, Petrov en Larsen en voorts de Belgen De Dijcker, Strijbos, Van Horebeek, Priem, Van Daele, Getteman, … .

Maar terug naar de wedstrijd van afgelopen zondag. Een eerste deel foto’s is te vinden op deze link 

thor it
no img
17/07/2012 | posted by J. Demesmaecker | reactie(s)

STEVE RAMON AAN DE START IN GENK

Tweevoudig wereldkampioen Steve Ramon maakt, na zijn zware val in Lommel vorig jaar en een maandenlange revalidatie, zijn ‘comeback’ in competitie tijdens de ‘Everts & Friends Charity Race’ op zondag 29 juli in Genk. Ramon zal op de Horensbergdam starten als ‘GP Star’ en deelnemen aan de ‘American Race’, de ‘Reverse Race’ en de ‘Wrong Way Pitstop Race’. Of de Suzuki-rijder ook deelneemt aan de ‘Cyclo MX Race’, waarbij een topper uit het veldrijden team vormt met een deelnemer aan het WK motorcross MX1 of MX2, is nog niet beslist.

Thor it voor een reactie van Stefan Everts
 

thor it
no img
16/07/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: De crash van Antonio Cairoli

De televisiecamera's hadden de crash van Antonio Cairoli net gemist maar natuurlijk stond er wel iemand anders op de juiste plaats met zijn camera. Gelukkig valt de blessure van de WK-leider mee en kan hij normaal gezien op een normale manier deelnemen aan de Grand Prix van Rusland komend weekend.

Thor it voor de video


thor it
no img
15/07/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Hoogtepunten Grand Prix Letland

Er gebeurde opnieuw heel veel in deze GP, dnf's voor Tommy Searle, Jeffrey Herlings en vele anderen. Valpartijen van Clement Desalle maar ook voor Antonio Cairoli dus check de video bij Thor!
Foto: S. Gutierrez

Thor it


thor it
no img
16/07/2012 | posted by Geert - Joel Smets | reactie(s)

Persverslag: Motorsport Future Topsport Vlaanderen

Jens Getteman scoort eerste WK top 10 voor MSF-Topsport Vlaanderen!!!
Bemoedigend wederoptreden D Graulus in EK. Cyril Genot was in het Nederlandse Boekel voor het International Youth weekend en werd op zondag in beide reeksen 3e

Thor it voor meer info.


thor it
no img
15/07/2012 | posted by Mx477 | reactie(s)

Mx477-fotowedstrijd maand juni

Jannick Coemans wint de MX477 fotowedstrijd  van juni ! Het was even wachten op de uitslag omdat er  enkele  piloten (foto’s )gelijke punten hadden !!! Daarom  hebben wij de  fabrikanten terug laten stemmen tussen deze  foto’s en bij deze kwam Jannick als overwinnaar uit de bus! Proficiat  Jannick uw bon van 50 eurotjes ligt hier op jou te wachten  veel plezier ermee.
Ondertussen wordt de Juli wedstrijd weer aardig ingevuld  benieuwd wie daar met de buit  gaat lopen  !!! Nog even vermelden dat er op het einde van het seizoen de” best off “gemaakt wordt de winnaar hiervan  alsook de fotograaf gaat met een leuke prijs aan de haal!

Bij deze willen wij ook iedereen een fijne vakantie toewensen! 
 

thor it
no img
15/07/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Strijbos wint tweede reeks, Cairoli pakt de zege en WK-leiding!

Kevin Strijbos heeft zijn eerste reekszege van het seizoen te pakken, na een goede start bleef de HM Plant KTM-rijder wereldkampioen Cairoli netjes volgen. Toen Cairoli in de fout ging kon Strijbos makkelijk de leiding overnemen en gaf die niet meer af. Cairoli had veel geluk bij zijn val en keerde nog terug naar de tweede plaats wat hem wel nog de GP-zege opbracht. Ken de Dycker reed opnieuw een mooie reeks, de Red Bull KTM-rijder bleef recht en werd derde wat hem de tweede plaats opleverde voor Kevin Strijbos. Met een 1-2-3 zal KTM na de GP vast en zeker nog een feestje bouwen in Kegums!!

Thor it voor meer en de uitslagen


thor it
no img
15/07/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Van Horebeek wint de tweede reeks, Roelants de Grand Prix!!

De regen in de pauze zette het circuit in Kegums flink onder water waardoor Tommy Searle opnieuw puntenloos bleef maar ook Jeffrey Herlings kende pech en viel uit. Belangrijker voor de Belgen is dat Jeremy van Horebeek de reeks won voor een ontketende Joel Roelants die zelfs met een pitstop voor een nieuwe bril in het wiel strandde van The Jerre en zo zijn allereerste Grand Prix-zege pakt. Jordi Tixier werd netjes derde en pakt zijn eerste podium ooit met de derde plaats. 

Thor it voor meer en de uitslagen


thor it
no img
15/07/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Antonio Cairoli wint eerste reeks en pakt WK-leiding over

Antonio Cairoli won de eerste reeks MX1 in Letland voor onze landgenoot Ken de Dycker die misschien wel het hardst gereden heeft, Keeno kwam van een negende stek. Cairoli pakt met de reekszege meteen weer de leiding in het wk over van Clement Desalle die door enkele foutjes niet verder kwam dan de achtste plaats. Kevin Strijbos zakte van de derde plaats terug naar de tiende plaats. Marc de Reuver werd zestiende.

Thor it voor de uitslag van de eerste reeks MX1


thor it
no img
15/07/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Joel Roelants wint eerste reeks MX2 in Letland

Joel Roelants won in Letland de eerste reeks MX2 voor Jeffrey Herlings die door zijn uitvallen in de kwalificatie een mindere start kende. Tommy Searle kon niet profiteren van de slechte start van de WK-leider want de Monster Kawasaki-rijder viel al in de tweede ronde uit met een koelprobleem. Jeremy van Horebeek kende ook pech, de KTM-rijder werd er door een net iets te agressieve Butron vanaf gereden maar The Jerre werd nog mooi derde in die eerste reeks. Jens Getteman reed een schitterende reeks en werd dertiende.

Thor it voor de uitslag van de eerste reeks


thor it
no img
15/07/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks JMS-Oldtimers Retie door Kabouter Trek

Volgens ons Franksken mogen we niet te hard klagen over het weer, aanpassen is de boodschap. Dus gaven we onze kabouter één van zijn wintertruien, een paar waterdichte schoenen en ne paraplu mee en zegden dat hij op de Duinenberg in Retie maar moest doen alsof het hoogzomer was. Hij heeft zijn best gedaan. De foto’s mogen er zijn, al ontbreekt er volgens hem toch iets aan. Het ‘randgebeuren’ zag er niet echt zomers uit. Zijn actie foto’s zijn te vinden onder onder deze link


thor it
no img
14/07/2012 | posted by Geert | reactie(s)

KTM gaat opnieuw met de pole lopen The Jerre en Cairoli doen het deze keer!

Kort verslag van de GP kwalificaties in Kegums Letland.

Thor it voor meer info.


thor it
no img
14/07/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Ferry Freijzer van Finlandcircuit overleden

 

We kregen het trieste nieuws te horen dat Ferry Freijzer is overleden. Een hartstilstand is hem fataal geworden. Ferry ging 12 jaar met zijn zoon Alex  mee naar de cross en onderhield altijd zijn motor, daarna 14 jaar werkzaam in de kantine bij de RES in Axel en dit was zijn 2e jaar in Westdorpe.
Ferry had het geweldig naar zijn zin op het Finlandcircuit, deed allerlei karweitjes, zwaaide met de gele vlag bij een valpartij tijdens trainingen en maaide fluitend iedere week het grasveld aan het terras. Hij kende iedere piloot die in Westdorpe kwam trainen en had voor iedereen een vriendelijk woord en een schouderklop.
Nooit meer samen lachen, nooit meer samen naar de motorcross kijken...Nooit meer! Ferry we gaan je allemaal missen......Marijke, Marlon en alle vrijwilligers en motocross-liefhebbers.
De crematie is dinsdag 17 juli om half 11 in Terneuzen en maandag 16 juli van 18.00 tot 18.30 in Hulst kan iedereeen afscheid nemen, adres: Van der Maelstedeweg 102b Hulst

thor it
no img
14/07/2012 | posted by Geert | reactie(s)

De stoelendans is begonnen in het WK.

Eerder deze week raakte al bekend dat Evgeny Bobryshev zijn contract verlengt ziet tot en met 2014, een goede zaak voor beide partijen. Wereldkampioen  Antonio Cairoli (KTM), Clement Desalle (Suzuki), Gautier Paulin (Kawasaki) en Steven Frossard (Yamaha) waren reeds zeker van een langer verblijf bij hun huidig team. Toch is er nog genoeg te doen rond verschillende rijders en teams.

Thor it voor meer info.


thor it
no img
13/07/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Inschrijving voor de Red Bull Pro Nationals in Mill 11-12 augustus is van start gegaan

 

De Red Bull Pro Nationals motorcross serie komt dit jaar naar Mill en we zoeken de beste Nederlanders, Belgen en Europese jeugdrijders en tweetakt rijders om in actie te komen tijdens het weekend van 11 en 12 augustus in Mill.
De Red Bull Pro Nationals is Europa´s snelst groeiende motorcross kampioenschap en we willen ons plezier en succes delen met gelijkgezinden en crossers in Europa.
We hebben hiervoor een datum gekozen die niet gelijktijdig met een GP valt, wat betekent dat ook Jeffrey Herlings naar Mill zal komen en als extra entertainment organiseren wij een Red Bull Beach Party op zaterdagavond, compleet met de beste freestyle motorcross show.
 
Thor it voor meer

thor it
no img
13/07/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

MX477- Eks Brand Pronostiek Grand Prix Letland

Waag nog snel je kans voor de pronostiek voor de Grote Prijs MX1-MX2 van Letland voor de winnaar hebben we dankzij www.mx477.be opnieuw een mooie crossbril van X-Brand. Pronostikeren kan tot zaterdag 12 uur.

Klik hierboven op Pronostiek 


thor it
no img
13/07/2012 | posted by Geert | reactie(s)

KNMV Int. Dutch Supercross nieuws

We zijn er misschien al vroeg bij maar hoe vlugger we de Belgische deelnemers kunnen informeren hoe beter. Van 2 tot en met 4 november 2012 staat er in Zuidbroek nabij Groningen weer de Internationale Supercross gepland.

Thor it voor meer info en videobeelden.


thor it
no img
09/06/2012 | posted by Geert | reactie(s)

Leon Sagaert zomerstage met Manuel Priem,Maarten Govaert en Auke Teuninck

Het Leon Sagaert Team is trots om hun zomerstage aan te kondigen op het circuit Avesnes Sur Helpe. Dit zal plaatsvinden op 1 en 2 augustus. Lesgever van dienst is Manuel Priem. Maar dit is niet alles. Op dinsdag 31 juli, de dag voor de normale stage, geeft het Leon Sagaert Team namelijk de kans aan al hun rijders om een dag gratis stage te volgen. Maar ook de quads komen aan bod en dit voor de aller eerste keer is er kans om hierin een stage te volgen!

Thor it voor meer info.

 


thor it
no img
10/07/2012 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Belgische jeugd motorcross: Instroom

Virtueel doet het motorcross zonder het zelf misschien te beseffen al jaren aan “inteelt”. De meeste jonge motorcrossertjes komen zelf namelijk meestal uit een motorcrossmilieu of uit een stal waar opa of overgrootvader toch wel met een motor heeft gereden. Al jaren voorziet het motorcross hunzelf dus van de overgrote meerderheid van hun jeugd pilootjes. Van echt verse instroom is nauwelijks sprake. Van “nieuw bloed” is er dus geen spraken, vandaar de “virtuele inteelt”.

Klik op thor en lees meer!


thor it
no img
10/07/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Parts Europe is mischien wel naar jou op zoek?

Parts Europe is op zoek naar vertegenwoordigers voor Vlaanderen, Wallonie en Nederland. Als vertegenwoordiger bent u verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het dealer netwerk in uw regio. U onderhoudt bestaande relaties en prospecteert actief in uw regio. Zo stelt U Parts Europe, de producten en haar diensten evenals onze pluspunten voor aan de klanten en ondersteunt deze handelaars om met onze voordelen een optimaal resultaat te behalen. Parts Europe is oa. verdeler van Thor, Moose, Icon en Drag Specialties. 

Klik hier voor de vacature te bekijken


thor it
no img
10/07/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

1e CO2-boom van www.motorcrossCO2-bos.be officieel aangeplant in Genk

 

Zondag 8 juli 2012, tijdens het WK Sidecars, is de eerste CO2-boom officieel aangeplant op het vergunde oefenterrein van Genk, in aanwezigheid van de schepen van Sport van de stad Genk.
 
Op de foto herkent u op de voorgrond de CO2-boom, daarachter de WK-zijspantoppers oa Jason van Daele, Ben van den Boogaert, Etienne Bax, Sven Verbrugge, Tim Smeuninx, Jan Hendrickx

thor it
no img
10/07/2012 | posted by Geert | reactie(s)

Video: Promocampagne voor de GP van Rusland

Volgende week staat er voor het eerst sinds lang een GP bij de solorijders op de kalender in Rusland. Nu ze met Evgeny Bobryshev weer een topper in hun middens hebben laten ze niks aan het toeval over om er iets moois van te maken. In volgend videofragment zie je hoe ze in de grote steden reclame maken voor deze GP.

Thor it voor het videofragment


thor it
no img
10/07/2012 | posted by Geert | reactie(s)

BOM of kwakkel, GEEN Max Nagl bij KTM in 2013.

Max die na lang blessureleed een zwarte periode in zijn loopband dit weekend met een klinkende overwinning kon afsluiten. Heeft net voor zijn vertrek naar het Duitse Tensfeld te horen gekregen dat er geen plaats meer is bij het KTM Reb Bul factory team.

Thor it voor meer info.


thor it
no img
09/07/2012 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Ken Block in The Streets of San Fransisco

Onder de noemer "het mag al eens iets anders zijn de motocross" tonen we een video van Rallye-rijder Ken Block. De Monster Energy-rijder maakte in samenwerking met DC-Shoes een schitterende video in de straten van San Fransisco...

Enjoy it by Thor


thor it
no img
09/07/2012 | posted by Geert | reactie(s)

Geen Pertov aan de start in GP Letland

Petar Petrov zal dit weekend niet kunnen starten in de GP van Letland, hij heeft een schouderblessure en die maakt dat rijden niet gaat. Of hij de GP van Rusland haalt is nog maar af te wachten. Na het uitvallen van Harri Kullas heeft het MX2 Suzuki Europe team nu een nieuwe klap te verwerken. Wat er aan de hand is met de schouder is niet duidelijk maar verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.

 


thor it
Mx477Sec ConstructionsR2R StoreWMX-ShopKTM Shop NLDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!