Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
07/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Toch een HRC-rijder in Orlyonok: Bobryshev kreeg groen licht.

Vandaag wordt bevestigd dat Evgeny Bobryshev zal starten in de GP van Rusland in Orlyonok. Bobryshev liep in Teutschenthal een sleutelbeenbreuk op. Daar werd operatief een plaat op gezet en Bobryshev kon al lichtjes trainen.

Thor it voor meer...


thor it
no img
06/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MX Muri: De rentree van Jan Hendrickx?

Motorcross dood en begraven? In België zijn we goed op weg om onze status te verliezen. Maar in Zwitserland komt er toch nog een pak volk kijken. In Muri werd maandag een proef voor het Zwitsers kampioenschap gereden. Daar berichtten we al over.

 


thor it
no img
06/06/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Vijf minuten met VLM Junior MX2 Giel Gille....

De WMX-Shop Yamaha-rijder is de fiere leider bij VLM in het Belgisch Kampioenschap Juniors MX2. We vonden het tijd voor een kort interview...

Klik op Thor


thor it
no img
06/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender voor de week.

We zijn er vroeg bij deze keer, met de kalender voor de komende zeven dagen.

Onder Thor kan u weer een selectie maken van welke wedstrijd U wenst te bezoeken.

 

Thor.


thor it
no img
06/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Moresnet: Achtervolging Steve Seronval loont.

Roel Geurts en Karel Schepmans kleurden de eerste manche. Om beurten voerden ze de leiding. Pas in de zevende ronde moest Schepmans, vorige week nog MCLB-piloot inde kijker – passen voor Geurts. Ondertussen was Steve Seronval  zwaar aan de boom gaan schudden.

Thor it voor meer 


thor it
no img
06/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Sterke verrichting van Andy Pauwels

Nogal wat VLM-ers waren naar Lille gekomen op Pinkstermaandag. Maar ze zijn er niet in geslaagd om Andy Pauwels van de zege te houden

 

Thor it voor meer


thor it
no img
06/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Extra BMB-motorcross op 24 september in Veldhoven.

Op zondag 24 september zal AMC Evergem een wedstrijd van het BK Motorcross organiseren op het circuit ‘De Landsard’ in Veldhoven (Nederland). Het circuit is gelegen vlakbij de luchthaven van Eindhoven en dus niet ver van de Belgisch-Nederlandse grens.

Thor it voor meer


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Onze man in Chaumont, deel twee (of eigenlijk deel een....)

Tja, in onze haast publiceerden we onder de vorige titel een reeks van het FK voor zijspannen. Gelukkig had chris zelf onze flater opgemerkt, ons terechtgewezen, en wij done osn huiswerk over.

Klik op Thor, en dan op de eerste foto rechts boven.

Chaumont als het goed is....


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jan Hendrickx wint zijspancross in Muri!

Jawel, U leest het goed. Wereldkampioen Jan Hendrickx is vandaag winnaar geworden van een Internationale zijspancross in Muri. 

 

Thor it voor meer...


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Onze man in Chaumont

Wat een vergissing zeg. We dachten de foto's van Chaumon te plaatsen, maar het was nog een - door ons - vergeten serie van het Franse kampioenschap. Ze staan er op en de chris hefet er voor gewerkt. We laten ze dus staan.

Over Chaumont, even terug naar de index.......


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Geen Tim Gajser in MXGP Rusland!

Als gevolg van de valpartijen, in Kegums en Teutschenthal, is gebleken dat Tim Gajser toch een gebroken schouderblad heeft opgelopen. Vandaag maakt HRC bekend dat de titelverdediger niet zal starten in de MXGP van Rusland.die wordt zondag in Orlyonok betwist.

 

 


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Aspelare: Dewulf, maar slechts 2 inters aan de start in slotreeks.

De MCLB-wedstrijd in Aspelare kreeg zodnagavond een vreemde ontknoping. Op twee rijders na weigerden de Inters te starten. Het zou te gevaarlijk zijn omwille van het vele stof.

Twee rijders negeerden de boycot en reden enkele ronden.

De eerste manche werd gewonnen door Jeffrey Dewulf voor David Segers en Wietse Brackman.


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

FFM Kassel: Zware val voor Steven Lenoir...

Tijdens de oefeningen van een internationale cross in Kassel, net over de Franse grens bij Poperinge, is de 25-jarige Parijzenaar Steven Lenoir zwaar ten val gekomen. Hij werd ter plaatse verzorgd, maar is nadien in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Lille overgebracht. Om 14.10 uur werd in Kassel omgeroepen dat Lenoir overleden was. 

Thor it voor meer...


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Lommel: BeTeMo pakt uit met Belgie-Nederland voor Zijspannen en Quads.

Voor de GP zijspannen op de Heeserbergen moet U nog een maandje wachten. Maar op amateursvlak organiseert BeTeMo dit weekeinde een heftig dubbelprogramma. Zaterdag  komt JMS in actie, en zondag vormt de België – Nederland voor zijspannen het hoogtepunt.

Meer onder Thor.


thor it
no img
05/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Chaumont: de beelden van Luc.

Efkes doormonteren tot wellicht een stuk in de nacht. Dan ergens aanrijden om een goede internetverbinding te hebben. En als dat allemaal lukt presenteert Luc Sidecarcross Vanderaa ons maandagmorgen al de beelden van de GP Zijspannen in Chaumont (F).

DIT is de link!

 


thor it
no img
04/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK MX2 Stevensbeek: Joshua van der Linden met perfecte hattrick.

Als je, net zoals Joshua van der Linden, de drie reeksen kan winnen op een zware omloop zoals die van Stevensbeek, dan ben je de beste man in wedstrijd. Dat deed van der Linden dus, en daarmee gaat hij toch enigszins verrassend twee Britten vooraf: Josh Waterman en Ray Rawson. Vervolgens Nederland boven met Rico Lommers op vier en Erik de Bruyn op vijf.  België zette wat nieuwkomers in, met dank aan MC Mikkola. Het waren vooral de jongeren die het relatief goed deden. Killigan Delroeux werd zesde voor Axel Nys en Glenn Bielen. Lucas Derycke klokte af op 14 en dat was vier plaatsen beter dan Kris Feerackers.

De uitslag is tevens de tussenstand. Opvallend was wel het kleine aantal deelnemers voor de openingswedstrijd. De Zwitsers én de Duitsers bleven weg.

 


thor it
no img
04/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

FK Elite Pernes-Les-Fontaines: Richier (MX2) en Boog (MX1) nieuwe kampioenen. Graulus vierde.

In Pernes-Les-Fontaines werden de laatste proeven afgewerkt voor de Franse titel bij de Elite. De titelkandidaten kwamen er niet aan te pas bij de MX2. Daar behaalde Tom - zoon van Frederic? – Vialle de eindzege voor Anthony Boissière en Arnaud Aubin. Florent Richier, die in de eerste reeks de titel veilig stelde, reed wat rondjes. Het maakte voor hem geen bal meer uit dat Aubin de slotreeks won. Die blijft tweede in de eindstand voor Henri Giraud.

Xavier Boog won de MX1-wedstrijd en de titel. Hij zette in Pernes een reekszege neer, en zag  Valentin Teillet uitvallen in de openingsmanche. Titel binnen dus. Hij kon het zich permitteren omp  Teillet en Aranda (ook pech in reeks 1, een troostpirjs te gunnen in de slotreeks. Hijzelf werd derde. In de eindstand behaalde 24 MX Honda-rijder Damon Graulus middels twee vierde plaatsen het zilver en ging hij Fabien Izoard vooraf. Kampioen Boog gaat in het FK voor aan Teillet, Maxime Despreay. Graulus  bezet de zevende plaats.


thor it
no img
04/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen: Bax-Musset voor Giraud-Mucenieks. Net geen podium voor Vanluchene-Kurpnieks.

Stof, dan regen, in Chaumont kregen ze met alles te maken. Wellicht zorgde de regen er voor dat onder normale omstandigheden gereden kon worden. De reeksen gingen om beurten naar Giraud-Mucenieks en Bax-Musset. Om beurten werd het andere span ook tweede, met het duo Willemsen-Bax twee keer op drie. Door de zege in de slotreeks was de grootste gebeeldhouwde trofee voor Bax-Musset. Vanluchene -Kurpnieks vielen van het podium maar waren wel het beste Belgisch geörienteerde team op de vierde plaats in de eindstand. Sanders-Soenens werden achtste, Dierckens-Rostingt elfde en Close-Haller dertiende. Kristof Santermans en Lauris Daiders vielen uit in de slotreeks en weden zestiende in de eerste.

Na vier GP’s leiden Bax-Musset met 183 punten voor Giraud-Mucenieks ((173), Willemsen-Bax (156). Vanluchenen-Kurpnieks zijn de beste Belgen op de zesde plaats en 106 punten.

Credits: Luc Sidearcross Vanderaa


thor it
no img
04/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EK 65 & 85 Mill: knappe tweede plaats voor Sacha Coenen.

Volgens onze bron Kees de Omroeper lag de baan er perfect bij na het noodweer van gisteren.

Onze landgenoot Sacha Coenen is tweede geworden in de eindstand van de 65 cc EK-selectiewedstrijd op ‘De Kuilen’ in Mill. Winnaar Ivano van Erp was te sterk. Hij startte op kop en finishte met een kwart minuut voorsprong in reeks 1. Coenen verdreef in de tweede ronde Levi Schrik van de tweede plaats en bleef die bezetten. Schrik miste zijn start in de finale. Het sein voor Van Erp en Coenen om voluit te gaan, dit keer met Julius Mikula op drie. Die kon geen stand houden en zou na een terugval gepasseerd worden door Giovanni Pruijmboom, Kasimir Hinderson en Mats Fredsoe. Troy Verburgh werd zeventiende en Oliver Eckert sloot af op 28.

Geen Belgen in de top van de 85. Of een halve misschien. Jett Lawrence, uit het Suzuki World Team van Stefan Everts, werd uiteindelijk tweede achter de ongenaakbare Kay de Wolf. ij ging nog enkele Nederlanders vooraf met Dave Kooiker op de derde en Kay Karssemakers op de vierde plaats. Kooiker was de eerste kopman, maar al na drie ronden werd hij bijgehaald door de Wolf. Ondertussen was Karssemakers enkele plaatsen teruggevallen en na één ronde passeerde Lawrence pas als zesde. Drie plaatsen zou hij nog goedmaken. Liam Hanström werd vierde voor Karssemakers. In de slotreeks gingen de beste rijders gelijk aan: de Wolf voor Karssemakers, Hanström, die meteen terug viel en Lawrence. Die passeerde Karssemakers na vier ronden, maar de kloof op de Wolf kreeg hij niet dicht gereden. Karssemakers werd nu derde voor Max Palsson en Hanström, maar Dave Kooiker wist zich via een zesde plaats nog nipt op het podium te hijsen. Liam Everts werd die niet kon starten in de slotreeks werd 19de, Yoran Moens 25ste, Lucas Wautier 31ste en Ugo Moors 33ste.

Credits de Wolf en Coenen: foto Gette. Credits Lawrence: Sylvia Kosak.


thor it
no img
04/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Outdoors: Eerste zege voor Baggett, 250 klasse voor Savatgy.

Spannende wedstrijden in Thunder Valley, ten westen van Lakewood Colorado. In de 250 lukte Alex Martin de holeshot en bleef leiden. Zach Osborne viel en zou pas achtste worden. Austin Forkner  werd tweede voor Jeremy Martin en Joe Savatgy. Savatgy zou de slotreeks beheersen nadat hij de aanvallen van Jeremy Martin pareerde. Forkner werd nu derde voor Alex Martin. Dat had voor gevolg dat de top vier slechts door één punt gescheiden werden. De reekswinst bracht voor Savatgy de eindzege mee voor Alex Martin.

Leider Marvin Musquin viel al in de eerste ronde van de 450. Later zou ook leider Martin Davalos vallen en zo versierde Justin Bogle voor het eerst in zijn carrière een reekszege. Hij won voor Jason Anderson, Bagggett en de sterk teruggekeerde Musquin. De favorieten lieten zich weer  opsluiten in een massaval. Enkel Baggett kon snel herstellen en duelleerde met Eli Tomac om de leiding. Hij won en Tomac moest vrede neme met de tweede plaats. Eli speelde niet mee voor de zege, want pas zevende in de eerste reeks. Een fenomenale remonte deed Musquin  nog derde worden. Baggett was goed voor de eindzege want Bogle raakte in de finale niet verder dan de negende plaats. Hij ging Musquin en Anderson vooraf.

Stand kampioenschap 250: 1 Osborne 119, 2 Alex Martin 110, 3 Jeremy Martin 101.

Stand kampioenschap 450: 1 Musquin 127, 2 Tomac 110, 3 Baggett 108.

De video highlights: HIER.

Credits Musquin; Simon Cudby.

 


thor it
no img
02/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EK Kwalificatiewedstrijd 65 en 85 cc Mill: alle aandacht naar de jeugd! Ook heel wat Belgen komen in actie.

De vierde selectie wedstrijd van het EK Motocross voor de 65 & 85cc wordt op 3 en 4 juni verreden op het circuit van Mill. De beste jeugd motocrossers van ‘North-West’ Europa komen naar de Brabantse gemeente Mill-Sint Hubert om met elkaar sportief de strijd aan te gaan. De organisatie is in handen van de vrijwilligers van MSC Mill/Aldendriel.   

Thor!


thor it
no img
01/06/2017 | posted by Sjoerd Heynen | reactie(s)

Ernee colors your friday

Bijna verlengd weekend ! 

Bent U er klaar voor ? 

Plons in ieder geval wel...

 

Thor it voor gekleurde gallerij.


thor it
no img
31/05/2017 | posted by Hashtag Martijn | reactie(s)

Plonsdockfiles GP France Ernee

It's all about hashtags lately #

There are some serious inside jokes so dont worry be #happy !

 


thor it
no img
01/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teleurstellende Franse GP voor Vamo-Honda

Weinig motorcross Grote Prijzen kunnen zich meten met de geschiedenis en drama van Ernée in Frankrijk. De Franse GP is traditioneel dan ook één van de hoogtepunten van het FIM Motorcross Wereldkampioenschap. Hoewel Vamo-Honda team erg uitkeek naar Ernée werd de wedstrijd een frustrerende ervaring voor zowel Micha-Boy De Waal als Micael Ivanov.

Thor….

Credits: Bavo Swijgers.

 


thor it
no img
30/05/2017 | posted by D.Utroux | reactie(s)

GP France vanuit het publiek bekeken

Er verschijnen heel wat foto's van Ernee op het wereld wijde net.

Aangezien Plons nogal speciaal is (en dat is de understatement vh jaar) brengt hij ons een gallerij die Ernee net iets anders laat zien als dat we gewoon zijn.

Thor it  voor Plons zijn visie op Ernee.


thor it
Sec ConstructionsWMX-ShopMx477DSMR2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!