Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
11/08/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

Campano vervangt Philippaerts bij Yamaha Rinaldi

De Spanjaard Carlos Campano zal de laatste drie Grand Prix van het seizoen afwerken onder de fabriekstent van Yamaha Rinaldi, als vervanger voor de uitgevallen David Philippaerts. Die laatste is deze week geopereerd aan zijn beide polsen, nadat hij vorige week zwaar ten val kwam op training en zal dit jaar uiteraard niet meer in actie komen. Campano werd in 2010 wereldkampioen MX3 en doet het dit jaar op een privé-Yamaha zeker niet slecht in de MX1 want hij bezet voorlopig de 18de plaats in de WK-tussenstand.


thor it
no img
10/08/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Opstapdag KMC Mol (Keiheuvel)

Reeds een aantal jaren organiseert KMC Mol de week voorafgaande aan hun internationale motorcross een instapdag op de Keiheuvel. Op deze manier willen ze een groep gehandicapten uit de streek een sportieve dag bezorgen. Dit doen ze door hen onder andere te laten meerijden met een quad en jeep, via een zoektocht, ... . Daarnaast trachten ze ook een aantal jongeren tussen de 11 en 16 jaar warm te maken voor het crossen. Onder leiding van een aantal ervaren monitoren kunnen deze jongeren zich uitleven op een zijspan, quad, mountainbike en 80 cc crossmachine. Een fotoserie van dit jaar is terug te vinden op deze link


thor it
no img
09/08/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Shocking Good - Ohlins Promotiestand te Belgium Championship Keiheuvel Balen.

Op 14 & 15 augustus zal Shocking Good, beter gekend als het gloednieuwe Öhlins Service Center voor België aanwezig zijn op het Belgium Championship te Keiheuvel Balen. Je kan hier terecht voor meer informatie aangaande je vering en tevens zullen er ook enkele blikvangers te bezichtigen zijn zoals de Öhlins TTX 44 schokbreker en de Öhlins TTX Cartridge Kit. Deze promotiestand bevindt zich onder de Service Truck van UFO! 
Voor meer informatie, contacteer: Shocking Good Industriepark 29 2235 Hulshout Tel: 015 228 439 Fax : 015 230 628 
Email: info@shocking-good.be Web : www.shocking-good.be  
thor it
no img
09/08/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Wat vonden de rijders van Loket?

We sprokkelden enkele reacties van de rijders na de Grand Prix van Tsjechië...

Thor it


thor it
no img
09/08/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

Toch geen Jeffrey Herlings in Southwick

Fans langs beide kanten van de oceaan waren al een tijdje aan het watertanden over het feit dat Jeffrey Herlings mogelijk zou deelnamen aan de Amerikaanse AMA National te Southwick. In samenspraak met het team is echter beslist om dit niet te doen aan gezien Herlings nog kans maakt op de wereldtitel. We zullen dus minstens nog een jaartje moeten wachten om te zien of Herlings ook in het Amerikaanse zand brandhout maakt van de concurrentie.


thor it
no img
09/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Team Nederland voor de 2011 MXdN bekend!

Nederlands bondscoach Leon Giesbers heeft zijn team voor de Motocross Des Nations in Saint Jean d'Angely bekend gemaakt. Hij koos in de MX2 klasse voor Donny Bastemeijer die zeer sterke EKMX2 resultaten laat optekenen. In de MX1 klasse koos hij dan weer voor  Marc De Reuver en in de MX Open klasse zullen we Jeffrey Herlings op een 350f KTM aan het werk zien.

U kan binnen kort een lijst verwachten met alle tot nu toe bekend gemaakte teams!


thor it
no img
09/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Jordi Tixier naar Red Bull Teka KTM Factory Racing in 2012

Eén van de meest beloftevolle piloten in het MX2 peloton, Jordi Tixier, zal volgend jaar voor het Red Bull Teka KTM Factory Racing team uitkomen. De Europees en Wereldkampioen 125cc van 2010 heeft een mondeling akkoord met het KTM team. Dat maakte Pit Beier zelf bekend. Tixier kreeg hierbij de voorkeur op Jake Nicholls die door z'n 21 jarige leeftijd niet meer interessant was voor het KTM team. Jordi Tixier zal de teamgenoot worden van Jeffrey Herlings en Jeremy Van Horebeek. (Foto: R. Archer)
thor it
no img
09/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Op kroon bezoek ... Thuis bij Ken Roczen!

Onder de Thor knop vind u deze keer een schitterend filmpje van onze MX Transworld collega's. Deze gingen op bezoek bij Ken Roczen en kregen een rondleiding rond de parcours en z'n kantine!

Klik Thor en bekijk het snel!
thor it
no img
08/08/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Grand Prix Tsjechie MX1-MX2

Clement Desalle ging in Loket met de hoogste eer lopen in de MX1-klasse, Ken Roczen deed dat in de MX2-klasse...

Thor it voor de hoogtepunten van de GP in Tsjechië, Loket


thor it
no img
08/08/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Marc de Reuver moet het BK in Mol en de Britse Grand Prix missen

Marc de Reuver uit het Yamaha van Beers Racing Team zal het twee weken rustig aan moeten doen. De Reuver kwam tijdens de warm up voor de Grand Prix van Tsjechië ten val en liep hierbij een geblesseerde schouder op. De Reuver bracht vandaag een bezoek aan zijn dokter in België en hier werd geconstateerd dat er kleine scheurtjes zitten in een pees in zijn schouder. Wanneer de Reuver geen rust neemt, is er een kans dat zijn pees scheurt. Omdat Marc liever het zekere voor het onzekere neemt, heeft hij besloten om aankomende maandag het BK op de Keiheuvel in Mol en de Britse Grand Prix te laten schieten.
thor it
no img
08/08/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Sven Breugelmans en Wesley Verheyen winnen op Balenberg in Betekom

Sven Breugelmans won zondag beide reeksen op de Balenberg in Betekom (Tremelo). Den Breugel verwees Kenny Janssens naar de tweede plaats en Kristof Salaets naar een derde podiumplaats. Yentel Martens finishte als vierde. Bij de inters MX2 werd Wesley Verheyen eindwinnaar voor Sven Scheynen en Jelle Verbruggen.

Klik hier voor alle uitslagen
Voor een video van www.mxpatrick.tk, klik op Thor


thor it
no img
08/08/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

David Segers en Mike Gilot overwinnaars in Komen (VMCF)

David Segers werd met een vierde plaats in de openingsreeks en een reekszege in de tweede reeks overwinnaar bij de inters MX1. David Cools werd 3de en 2de plaats en dus evenveel punten tweede in de eindstand voor Vincent Collet die eveneens 5 punten realiseerde met een 2de en 3de plaats. Bij de inters MX2 werd Mike Gilot eindwinaar voor Kevin Schellens.

Klik hier voor alle uitslagen 

Klik hier voor foto's van DruugeTube


thor it
no img
08/08/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Mike Vanderstraeten en Yerki Janvier winnen in Rutten (VBM)

Mike Vanderstraeten won beide reeksen bij de inters open en werd zo natuurlijk ook dagwinnaar. Filip Van Dijck werd tweede voor Eric Foquenne. Bij de inters MX2 was het Yerki Janvier die met de dagzege ging lopen, hij was de betere van Frederik Daenen en Kevin van Geldorp.

Klik hier voor alle uitslagen


thor it
no img
08/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

5de en laatste dag van het AMA Amateur National Championship in Loretta Lynns

Het zit er weeral op, 5 dagen Loretta Lynn's. Op dag vijf nam fenomeen Adam Cianciarulo z'n negende Loretta titel uit z'n nog jonge carrière en komt zo tot op twee titels van Mike Alessi' record het andere fenomeen Justin Bogle verloor in één van de beste LL wedstrijden in jaren z'n 250 A titel aan Kyle Peters.

Klik snel op Thor voor het filmpje van dag vijf


thor it
no img
07/08/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Julien Bill wereldkampioen MX3

Julien Bill werd vandaag in Frankrijk de nieuwe wereldkampioen MX3. Bill reed zijn Honda dit seizoen maarliefst 11 keer op 16 reeksen naar de reekszege en mag dan ook de verdiende kampioen genoemd worden. Milko Potisek werd tweede in het kampioenschap voor Martin Michek. Julien Bill zou in 2012 wel eens door kunnen stoten naar de MX1-klasse want de wereldkampioen krijgt een gratis startplaats.

De eindstand van het WK MX3 vind je bij Thor


thor it
no img
07/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Opnieuw Roczen-Time in Loket!

Ken Roczen heeft met twee reeks overwinningen de Grand Prix van Loket naar zich weten toe te trekken. De KTM man had in de eerste reeks weinig tegenstand maar had des te meer tegenstand in de tweede reeks en dat van Jeffrey Herlings en een nukkige fox-bril die aansloeg maar geen van beide kon hem tegenhouden. Jeffrey Herlings werd in beide manches tweede en dus ook tweede in de eindstand en op de derde plaats in de eindstand vonden we Tommy Searle met een zesde en derde plaats. Beste Belg vandaag was Joël Roelants met een zevende plek. Jeremy Van Horebeek werd tiende en Julien Lieber tweeëndertigste.

Klik op thor voor de volledige uitslagen
thor it
no img
07/08/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Bernardini wint EK 125 in Loket

De Italiaan won beide reeksen van het EK 125 in het Tsjechische Loket en neemt de leiding over van Simone Zecchina die derde werd. De Belgen lieten weer mooie dingen zien en we onthouden vooral de zesde plaats van Brent Vandoninck in de tweede reeks, Brent bleef wel puntenloos in reeks 1. Damon Graulus werd 14de, de 15de plaats was voor Robin Bakens, Dietger Damiaens werd 19de en Matthias Plessers werd 22st. Stijn Hofman kwam op zaterdag ongelukkig ten val en brak hierbij zijn pols en moest noodgedwongen aan de kant blijven.
De uitslag en EK-stand bij Thor


thor it
no img
07/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Clement Desalle pakt vierde GP van het seizoen in Loket!

Clément Desalle heeft in het Tsjechische Loket bewezen terug 100% te zijn! MX Panda nam met een tweede en eerste plek de Grand Prix overwinning voor Antonio Cairoli die het met een eerste en een vierde plek deed. Rui Goncalves kreeg een week na datum dan toch zijn verdiende podium door twee derde plaatsen! Kevin Strijbos was tweede belg op de zesde plek en Ken De Dijcker eindigde ondanks enorme nekpijn toch nog twaalfde en dat mede door een zeer sterke tweede reeks.

Klik op Thor voor de volledige resultaten.


thor it
no img
07/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Fontanesi wint in Lacapelle Marival, Laier is Wereldkampioen!

Door het wegvallen van de twee laatste manches van het WKMX3 en WMX werd Lacapelle Marival de finale ronde van het  "Women Motocross World Championship". In deze finale ronde ging het nog tussen leidster Steffi Laier en Chiara Fontanesi die door 15 punten gesplitst werden. Chiara Fontanesi won beide manches in Lacapelle Marival maar doordat Steffi Laier beide manches op de tweede plaats eindigde werd de Duitse toch voor de 4de maal in haar carrière wereldkampioen.

Klik op thor voor de resultaten.


thor it
no img
07/08/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Roczen en Cairoli winnen eerste reeks in Loket

De WK-leiders in de MX1 en MX2-klasse waren ook in Loket te sterk voor de concurrentie. Beiden namen meteen na de start de leiding en gaven die niet meer af tot aan de finish. In de MX2 werd Roelants met een zevende plaats beste Belg, Van Horebeek werd 15de. In de MX1 kon Desalle pas in de slotfase de tweede plaats overpakken van Goncalves, Strijbos werd zesde. (Foto's: R. Archer)

De uitslagen van de eerste reeks bij Thor


thor it
no img
07/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Dag 4 @ AMA Amateur National Championship in Loretta Lynns

De vierde dag in Loretta Lynn's was er één van de grote namen. Adam Cianciarulo nam door de Supermini 1 klasse te winnen zijn achtste Loretta titel ooit en Justin Bogle die we in Unadilla zijn Pro debut zullen zien maken won de 450 A klasse.

klik snel op Thor voor het filmpje van dag 4!


thor it
no img
06/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Team France voor de 2011 MXdN bekend!

Oliver Robert heeft in Loket zijn team bekend gemaakt die voor eigen publiek de 2011 Motocross des Nations zullen betwisten. In de MX2 heeft Robert gekozen voor de net uit blessure teruggekeerde Marvin Musquin, in de MX1 klasse koos hij dan weer voor MX1 revelatie van 2011 Steven Frossard. Steven Frossard's teamgenoot Gautier Paulin zal op zijn beurt de eer hoog houden in de MX Open klasse op een 450cc Monster Energy Yamaha Rinaldi Motor.

Olivier Robert voegde wel nog toe dat de Nations nog 6 weken ver is en dat de geschiedenis heeft uitgewezen dat het geselecteerde team niet steeds het deelnemende team is... Is dit zijn manier op alle Fransen scherp te houden?? Leuk weetje Xavier Boog, Valentin Teillet en Anthony Boissiere waren mee aanwezig op de persconferentie. Christophe Pourcel niet.


thor it
no img
06/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Max Nagl pakt polepositie Loket

Max Nagl heeft de polepositie veroverd op het "oldskool" parcours in Loket. De KTM Duitser nam de kopstart en reed zo heel de wedstrijd aan de leiding achter Nagl kwam Clément Desalle opgerukt van vier naar twee. Rui Goncalves die héél de wedstrijd tweede lag maar in de laatste ronde CD25 voorbij moest laten werd derde en op de vierde plaats vonden we een herboren Kevin Strijbos. Steven Frossard werd vijfde. Enfant Terrible Christophe Pourcel werd knap zevende en de rode plaat Antonio Cairoli moest blij zijn met een negende stek. Ken De Dijcker die met hevige nekpijn worstelt die gevolg zijn van een val in Lommel werd twaalfde

Klik op Thor voor de volledige uitslag!


thor it
no img
06/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Arnaud Tonus wint verrassend MX2 kwalificatie heat

Arnaud Tonus heeft in het Tsjechische Loket zijn eerste Polepositie van zijn carrière weten te bemachtigen. Op het door de regen zeer éénlijnig parcours nam de Zwitser de kopstart en die gaf hij niet meer af op de tweede plaats vonden we al even verrassend de fransman Valentin Teillet op z'n Factory Suzuki en op de derde plaats vonden we nog een andere fransman met Gauthier Paulin. De leider in het kampioenschap Ken Roczen werd vierde en Jeffrey Herlings zesde. Onze Belgische vertegenwoordigers werden met Jeremy Van Horebeek achtste, Joel Roelants negende en Julien Lieber eenentwintigste.

Klik op Thor voor de volledige resultaten.
thor it
no img
06/08/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Grand Prix van Limburg

Marco Duerinck trok met zijn videocamera naar Lommel voor een verslag van de GP van Limburg...

Thor it


thor it
KTM Shop NLDSMWMX-ShopMx477R2R StoreSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!