Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
10/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Ken Roczen wint thuis-Grand Prix in Teutschenthal

De Duitse KTM-rijder kreeg de zege niet op een presenteerblaadje want nadat hij in de openingsreeks eerder makkelijk naar de zege reed moest hij na een slipper in de openingsronde van de tweede reeks in de achtervolging. Roczen strandde op een derde plaats, net genoeg om zijn vijfde Grand Prix van het seizoen op zijn naam te schrijven. Gautier Paulin werd vierde in de eerste reeks en won verdient de tweede reeks voor een sterke Tommy Searle. Paulin werd tweede in de eindstand, Searle derde en Jeffrey Herlings miste met een vierde plaats net het podium. Diga Racing Team-rijder Nick Triest werd 16de in Teutschenthal.

Klik hier voor een minifotoreeks (later meer foto's)
Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
10/07/2011 | posted by Matthias | reactie(s)

Bobryshev wint met dubbele reekszege zijn eerste Grand Prix MX1

Vandaag heeft Evgeny Bobryshev voor een kleine stunt gezorgd in de Grand Prix van Teutschenthal (Duitsland). De Rus won met een dubbele reekszegen zijn eerste Grand Prix van zijn carrière voor Antonio Cairoli die door enkele kleine foutjes op twee tweede plaatsen strandde. Clément Desalle pakte met een vijfde en derde plaats de derde plek in de Grand Prix eindstand en beperkt door de twee tweede plaatsen van AC222 de achterstrand in de WK-Stand tot 18 punten.

Klik op Thor voor de resultaten.


thor it
no img
10/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Geen Jeremy van Horebeek aan de start in Teutschenthal

Jeremy van Horebeek kwam in de pre-kwalificatie hard ten val, werd afgevoerd naar het ziekenhuis maar daar werde geen breuken of andere zware kwetsuren gevonden. The Jerre zal er dus meer dan waarschijnlijk volgende week in Letland gewoon terug bij zijn.


thor it
no img
10/07/2011 | posted by Matthias | reactie(s)

Duits MXDN team bekend gemaakt

Nadat in Zweden met Antonio Cairoli, David Philipaerts en Alessandro Lupino het Italiaans Motocross des Nations team was bekend gemaakt werd, is er dit weekend op de Duitse Grand Prix ook het Duits team bekend gemaakt dit bevat geen verrassingen met Ken Roczen, Max Nagl en Marcus Schiffer. Dit zelfde team haalde vorig jaar in Denver een derde plek en moet onder impuls van wonderboy Roczen zeker weer instaat geacht worden om mee te doen voor een podium plek.


thor it
no img
09/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Antonio toont waar het op staat in Teutschenthal

Antonio Cairoli liet al meteen zien waar het op stond, hij pakte de holeshot en stond de leiding ondanks het aandringen van Bobryshev niet meer af. Voor de derde plaats werd er gestreden tussen de Monster Yamaha's van Frossard en Philippaerts en het was laatstgenoemde die met die derde plaats ging lopen. "Nieuwkomer" Christophe Pourcel toonde meteen dat zijn vorm nog niet zo slecht is en werd zesde. Eerste Belg werd Ken de Dycker, Steve Ramon werd 11de, Clement Desalle 12de. Gastrijder Kevin Wouts werd 21st en Kevin Strijbos viel uit met een haperende motor. Jeremy Delince verscheen niet meer in de start van de kwalificaties door een slapende hand.

Klik hier voor een fotoreeks van MX1 en MX2

Thor it voor de uitslag van de kwalificaties...


thor it
no img
09/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Ken Roczen laat thuispubliek al op zaterdag uit de bol gaan

Jeffrey Herlings leek aanvankelijk naar de pole te rijden in de kwalificaties voor de Duitse GP maar dat was buiten een te sterke Ken Roczen gerekend. Roczen kende eens een iets mindere start maar Searle, Paulin en ook later Herlings bleken geen probleem voor de snelle Duitser. Geen Joël Roelants aan de start, JR had nog steeds last van blessures van een eerdere val en liet de Duitse GP noodzakelijk schieten. Nick Triest deed het uitstekend met een mooie tiende plaats, Julien Lieber, de ander Belg scoorde een 21st plaats...

De uitslag van de kwalificaties bij "Thor"


thor it
no img
09/07/2011 | posted by Matthias | reactie(s)

Fin de carriere voor Steve Ramon na 2011??

Stopt Steve Ramon met motorcross na dit seizoen?? Steve Ramon denkt er wel luidop over na in zijn maandelijkse blog die verschijnt op de Suzuki Racing site.

Klik op Thor voor meer...
thor it
no img
08/07/2011 | posted by Matthias | reactie(s)

Cairolis reactie op de voorlopige 2012 MX1 WK kalender!

Na het verschijnen van de voorlopige MX1 WK Kalender voor 2012 gingen we even ons oor te luisteren leggen bij viervoudig wereldkampioen Antonio Cairoli en vroegen we hem naar zijn oprechte mening en die kregen we dan ook.

Klik op thor voor AC222's mening!
thor it
no img
08/07/2011 | posted by Weaselmx | reactie(s)

Vanaf nu ook 50cc banden te verkrijgen van Black Rock bij Weasel MX.

2,50 – 12” (60/100x12) : 29,00 €.
2.75 – 10” (70/100x10) : 31,75 €.
2 x 2.75 – 10” + 1 x 2,50 – 12” : 80,00 €.
De Black Rock banden zijn speciaal ontworpen voor zand en middel harde circuits.
De grote blokken in het midden van de band zorgen voor een maximale en uitzonderlijke grip, de blokken aan de zijkant zorgen dan weer voor een superieure grip in de bochten.
Black Rock banden worden gemaakt van een hoge kwaliteit rubber.
Dus met andere woorden een geweldige band tegen een betaalbare prijs !
Alle andere banden zijn ook uit voorraad leverbaar.
Voor meer informatie : zie www.weaselmxshop.be of tel. nr. 0473/33.06.51.


thor it
no img
08/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Fototerugblik Everts and Friends 2010

Binnen twee weken hebben we er momenteel weer één van de mooiste motorcrossdagen van 2011 op Vlaamse bodem opzitten. Een aantal topmotorcrossers van vroeger en nu, misschien een aantal kampioenen voor de toekomst en de Belgische veldritrijders zullen een hele dag het beste van zich hebben gegeven op de Horensbergdam in Genk. Niet tijdens een gewone motorcross, maar tijdens 'Everts and Friends', waar het Belgische crossmilieu kan laten zien dat ze een goed hart hebben. Een terugblik naar vorig jaar is te vinden op deze link
thor it
no img
07/07/2011 | posted by Matthias | reactie(s)

Seizoen voor Glenn Coldenhoff voorbij!

Glenn Coldenhoff die jongstleden enkele mooie resultaten liet optekenen in het WK MX2, kwam afgelopen weekend ongelukkig ten val in Zweden en ontwrichte daarbij zijn schouder. Maar daarbij eindigt het niet want vandaag heeft Glenn nog meer slecht nieuws gekregen. Uit een MRI-Scan die vandaag genomen werd blijkt namelijk dat het kapsel van de schouder een scheur heeft opgelopen bij de ontwrichting. De behandelende chirurg opteert dan ook voor een operatie en daaraan is een 6 weken durende inactiviteit verbonden plus een revalidatie waar de duur nu nog niet van in te schatten valt.


thor it
no img
07/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Supportersclub Maarten Cremers brengt bezoek aan het Maxxis British Championship naar het legendarische circuit te Foxhill

Deze 2 daagse trip gaat door op 23 en 24/7 . Geïnteresseerde kunnen zich aanmelden bij Staf Tours te Lommel (telnr: 011645120 tijdens kantooruren of info@staf.be). Vertrek: zaterdagmorgen in Lommel om 9.00 uur, retour zondagavond .
Prijs slechts 60,-€ Inbegrepen:Busreis- overzet: boot heen en trein terug - hotel op basis 2PK inclus ontbijt - inkomticket. (eenpersoonskamer suppl. 30€)
thor it
no img
07/07/2011 | posted by Matthias | reactie(s)

Voorlopige WK MX1-MX2 kalender voor 2012...

De voorlopige kalender voor het WK MX1 - MX2 in 2012 is bekend gemaakt en we stellen enkele merkwaardige dingen vast...

1. La Bañeza het favoriete circuit van elke piloot blijft op de kalender!
2. Geen USGP meer in 2012??
3. We gaan naar Mexico, Mexiiiiiccoooo. Maar de plaats is nog te bepalen.
4. In Brazilië krijgen we weer een ander parcours.
5. Geen Belgische Grand Prix in Lommel in 2012??
6. Lierop is back in town!!
7. Italië is net zoals de Belgische Grand Prix TBA...
8. De MXDN valt tijdens het seizoen tussen de Grand Prix van Ernée en Sevlievo?!

Klik op Thor voor de voorlopige kalender van 2012!
thor it
no img
07/07/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

GP-preview: Teutschenthal

Wie dacht dat de twee topfavorieten Antonio Cairoli en Ken Roczen  zouden kraken komt bedrogen uit. Cairoli mag dan wel minder dominant zijn dan vorige jaren, de Siciliaan voert toch opnieuw de ranglijst aan. Wonderboy Roczen maakte al een paar keer kennis met moeder aarde, maar als hij op de motor blijft zitten lijkt hij onklopbaar. Kunnen de twee tenoren bevestigen in Teutschenthal? Of krijgen we een verrassing uit Belgische hoek? Laat ons immers niet vergeten dat Ken De Dycker vorig jaar de twee reeksen met overmacht wist te winnen...

Voor een preview van de Duitse GP, klik op "Thor".


thor it
no img
07/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Christophe Pourcel geraakt in vorm in "Den Dungen"

Woensdag 6 Juli was Christophe Pourcel op circuit "Den Dungen" om de CLS Pro Circuit Kawasaki te testen. 

Thor it voor de video
thor it
no img
07/07/2011 | posted by Guy Dick | reactie(s)

Time4MXWorld aktie i.s.w. Motorgazet: GP sidecars Genk 4 MX: de balans

De aktie ten voordele van "Red de Motorcross" gehouden in de pauze van de GP Zijspannen in Genk was bijzonder succesvol. Er waren 50% meer aktiepakketten verkocht als gepland en ook de T-shirts van "Red de Motorcross" gingen vlot over de toonbank van de stand aan de grote tent. Uiteraard zat de aanwezigheid van de Time4MX babes daar voor een groot gedeelte tussen! De uiteindelijke netto opbrengst van de aktie is 843,10 euro voor "Red de Motorcross", geld dat gebruikt zal worden in de juridische strijd om bestaande oefenterreinen te behouden en de beloofde nieuwe oefenterreinen te verwezenlijken.

Fotoreeks van de Makke
thor it
no img
07/07/2011 | posted by Matthias | reactie(s)

Rockstar Energy Drink MX Nationals - Ronde 7 Wodonga

Ronde zeven van de "Rockstar Energy Drink MX Nationals" leverde naast regen ook zeer spectaculair motorcross op... Met in de Pro Lites klasse kampioenschap leider Matt Moss als winnaar. In de Pro Open klasse zagen we Jay Marmont zijn tweede wedstrijd op rij winnen voor Cody Cooper en MxWorld favoriet Josh Coppins.

Thor voor alles wat u weten moet!
thor it
no img
06/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeksen Grand Prix Zweden

Bavo trok voor ons naar de GP van Zweden en kwam met wat moois terug...

Klik hier voor de MX1-gallery 

Klik hier voor de MX2-gallery


thor it
no img
06/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Op zoek naar een job in de Mx-media?

We zijn bij Mxworld.be naarstig op zoek naar een gemotiveerde medewerker. Ben jij die persoon die dagelijks motocrossnieuws wil delen met de rest van Motorcrossminded België en Nederland en kun je een beetje met PC/Laptop overweg? Stuur dan snel een mailtje met je motivatie naar marcel@mxworld.be .


thor it
no img
04/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Martijn Romviel en Jens Poppe winnen in Overpelt (VBM)

De Nederlander Martijn Romviel was in Overpelt met twee reekszeges de beste. Tweede werd Mike Vanderstraeten voor Eric Foguenne. Bij de inters MX2 was het Jens Poppe die met een tweede en eerste plaats de eindoverwinning pakte.

Klik hier voor de uitslagen   
Klik hier voor foto's van Rolly


thor it
no img
04/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Kevin Reynaert wint in OLV Waver (VMCF)

De jaarlijkse cross in OLV Waver bracht Kevin Reynaert de overwinning op, dit met twee reekszeges.David Cools en David Segers volgden op plaats twee en drie. Bij de Inters MX2 kon Wietse Brackman als eerste eindigen voor Jilani Cambré en Jelle Verbruggen.

Klik hier voor foto's van Druugetube  
Klik hier voor foto's van MxMelisje  
Klik hier voor alle uitslagen

Thor it voor een video van de inters


thor it
no img
04/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Video-interview Maarten Govaert

Maarten Govaert kwam in Kester lelijk ten val, de Yamaha-rijder bleef rondenlang liggen met een kwalijke enkelblessure, Marco Duerinck trof Maarten in Westdorpe...

Thor it


thor it
no img
04/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Suzuki RMZ 250 gestolen in Valkenswaard

Gisteren (zondag) is er een RMZ 250 van 2010 gestolen op de district wedstrijd in Valkenswaard. Dit gebeurde omstreeks 17.50u. Er sprongen 2 mensen op en waren ermee weg.
Het gaat om volgende motor (foto zie "Thor")
Frame nummer: JS1RJ42A000500925
Komplete Van hasselt uitlaat (deuk rechts onder in de demper)
Redbull stickerset op de radiator kappen, de transponder zat er ook nog op met volgend nummer: 9227802
Mocht iemand meer gezien hebben of er meer van weten gelieve op volgend email adres te reageren: nicky_stil22@hotmail.com

thor it
no img
04/07/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

Vierde keer prijs voor Baggett en Reed in Red Bud

Zowel Blake Baggett als Chad Reed mochten afgelopen weekend in Red Bud voor de vierde keer dit jaar op de bovenste podiumtrap gaan staan. Voor Reed verliep de dag wel iets moeilijker, want hij moest na winst in de eerste reeks knokken om in de herneming derde te finishen en zo de eindwinst op zak te stoppen. Ryan Villopoto kwam hard ten val in de eerste reeks, maar domineerde in de herneming, terwijl Ryan Dungey alweer constant was met 2-2 scores. Bij de 250-klasse was Blake Baggett alweer een klasse te sterk voor de rest en schreef beide reeksen op zijn naam. Dean Wilson probeerde nog wel, maar had geen antwoord en strandde op een tweede plaats, terwijl Tyla Rattray als derde in de champagne deelde.

Klik op "Thor" voor de uitslagen.


thor it
no img
03/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Test Works Mx Link voor Suzuki RMZ

Naar aanleiding van de vele reacties kan de Works MX Link van TRP Racing aanstaande woensdag 6 juli getest worden op het Honda Park in Olmen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de TRP-service wagen vanaf 13 uur. (Indien het weer het toelaat)

Info over de link bij Thor


thor it
Sec ConstructionsKTM Shop NLWMX-ShopMx477R2R StoreDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!