Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kwalificatie MXGP: Desalle houdt stand.

Knappe kwalificaties gezien in Ernee. Al ging het in de eerste MXGP-start mis toen het hekken van Herlings niet viel. Dat was eerder ook al gebeurd bij Amandine Verstappen, maar de kleine Luikse protesteerde niet.

 


thor it
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Amandine Verstappen: Starthekken viel niet!

“In de chronorit stond ik lang op de derde plaats, maar dan kwamen er plotseling nog zes dames voorbij. In de eerste start raakte ik niet zo goed weg om dat de spil van het starthekken niet los kwam. Toch kwam ik nog als achtste door.. Daarna ben ik  zwaar gevallen na een dubbel. Ik kreeg terug pijn in de hand en heb hernomen tussen de 25ste en de 30ste plaats. Ik ben nog 10de geworden met  een vijfde beste tijd. Zonderr val had ik zeker recht op een top vijf plaats; Morgen beter.”

Tja, voor de een niet en voor de ander wel zou later blijken.....


thor it
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ernee MX2 kwalificatie: Jonass van start tot finish.

Voor wat betreft de zege werd alles in de eerste halve ronde vast gelegd. De KTM’s van Jorge Prado Garcia, maar vooral die van Pauls Jonass bleken niet in te tomen.

 

 

 


thor it
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX125: Creymert-rijder Kevin Horgmo in twee tijden.

De toppers ontbraken op het appel in de start van de eerste manche.  

Zowel Brian Strubhart-Moreau en Mikkel Haarup lieten zich een oor aan naaien. Gianluca Facchetti leek het snelste te draaien, maar Kevin Horgmo haalde het voor Scotty Verhaeghe, Andrea Zanotti  en Sergio Notario-Lopez. Facchetti zou snel aanpikken. Na zes minuten viel Horgmo en nam Verhaeghe over voor Zanotti, Horgmo en Facchetti. De Italiaan nam snel de maat van Horgmo en ondertussen bracht Zanotti zich in de problemen. Hij reed onzeker en Facchetti plukte de tweede plaats. Horgmo zag het ook wel zitten toen Zanotti echt viel en werd derde. Dan kon het slotstuk beginnen Eerst kwam Facchetti ten val en werd Horgmo vlot tweede. In de laatst halve minuut ging ook de zegezekere Verhaeghe in de fout en voor de tweede en beslissende maal kreeg Hormo de leiding in handen. Achter die twee werd  op het scherp van de snede gestreden tussen Verhaeghe en Facchetti. Beider rijders verkeken zich enkele malen op gedubbelde rijders. Verhaeghe haalde uiteindelijk de tweede plaats voor Facchetti, Maxime Charlier (altijd op de loer achter de top vijf), de fraai teruggekeerde Strubhart-Moreau en Zanotti. Haarup werd veertiende.

Credits: MXGP

 


thor it
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Dames Ernee: Livia Lancelot haalt slag thuis

Kwa spanning was de eerste reeks voor dames een topper. Een variatie op het spreekwoord: ‘Als drie honden vechten om een been, loop de vierde er mee heen”.

 


thor it
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Fludlichtrennen Kleinhau: Jurgen Van Nooten kan toch winnen.

Traditioneel veel Belgen trokken vrijdagavond naar het Hürtenwald voor de Flüdlichtcross. Zowel Walen als Vlamingen want in de Twin-shock tot 48 jaar won Didier Stommen. Steven Peeters won de slotreeks maar was pas zevende in de eerste reeks en zo stond hij nog net op het podium.

Patrice Thioux won de klasse Oldtimers tussen 60 en 68.

België boven bij de Twinshocks tot 48 jaar met Danny Hens, Brick Schelfhout en Jan Blanquaert als drie besten.

Bij de oltimers tot 60 was Jochen Van Den Eynde tweede terwijl Bjorn Verdoodt klassewinnaar werd.

Veel Belgen in de Youngster klasse. Ondanks het feit dat Jurgen Van Nooten donderdag een flink communniefeestje in zijn kraag had won hij in Kleinhau voor Sven Breugelmans. Tom Van Loon, tweede in de eerste reeks, viel uit in de tweede.

Slechts één reeks voor Inters, we zoeken nog uit waarom. Jelle Grade en Gres Smets werden vier en vijf.

Credits: Luc Vander Aa


thor it
no img
27/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EK en WK Ernee: een eerste nieuwsflash!

Het heeft vannacht goed geregend in Ernee. De baan is perfect in orde.

Ondertussen is het middag geweest en hebben we wat zicht op de zaak. In de EMX125 zijn onze landgenoten niet door de kwalificaties geraakt. Lucas Adam, Romain Delbrassine  en Ian De Sweemer raakten eerst niet in de top 20 in de tijdrit. Ook in de Last Chance belandden ze niet in de top tien. Niet getreurd jongens, jullie proberen het. Brian Moreau-Strubhart en Mikkel Haarup zetten de beste tijden neer in beide tijdstrainingen terwijl Emilio Scuterio de LC won.

Mathys Boisrame en Ruben Fernandez waren de besten in de EMX250. Jago Geerts en Wietse Brackman zijn na de tijdrit zeker van kwalificatie. Thomas Vermijl miste die met 4/10 seconde. Jurgen Wybo, Mattis Meersschout, Mike Roose en Jordan Hebette kunnen zich nog via de LC plaatsen.

Benoit Paturel was de beste in de vrije training van de MX2 voor Pauls Jonass en Julien Lieber. Brent Van doninck kwam uit op 8 en Nathan Renkens op 20.

Ook de MX1 is aan zijn eerste rit bezig. Slechts 34 rijders aan het starthekken en terwijl ik dit intik is de vrije rit afgelopen met winst voor Jeffrey herlings. Hij gaat Romain Febvre en Antonio Caïroli vooraf. Jeremy Van Horebeek werd vijfde, Clement Desalle 12de, Ken De Dycker 18de en Damon Graulus 24ste.

Kiara Fontanesi trainde het snelst bij de Dames voor Livia Lancelot en Nancy van de Ven. Steffi Laier, die bij KTM RAcing Center werkt werd zesde en de aan de hand geblesseerde Amandine Verstappen negende.

 

 


thor it
no img
26/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Zijspannen en Quads Rhenen: Willemsen-Bax en Joe Maessen.

Machtig veel publiek op de mooie baan van de Kwintelooyen. Nadat Willemsen-Bax de putsch op kopstarters Hermans-van Gaalen tot een goed einden brachten stoomden ze regelrecht naar de reekszege. Bax-Musset kwamen net zo beste weg maar in 9 ronden zagen ze kans om Veldman-van den Bogaart, Santermans-Daiders, van Werven-Beunk en Hermans tot de orde te roepen. Twee ronden voor tijd viel Bax echter weg. Hij reed zich vast op een gedubbeld rijder bij een aanval op Willemsen. Hij  werd nog veertiende geklasseerd. In de tweede reeks domineerde Bax van begin tot einde voor Veldman. Dit keer was Willemsen in de problemen geraakt. Hij kreeg zijn motor niet in versnelling aan het starthekken. Ook hier volgde een fraaie come-back, die droeg tot de vierde plaats achter Hermans. Ruim voldoende voor de zege. Santermans werd de beste Belg op de 6de plaats.

Willemsen loop nu wel 11 punten in, maar Bax blijft nog riant in het leiderszadel.

Bijna 40 quads op dd Kwintelooyen. Joe Maessen beheerste het hele verhaal en won twee manches. De eerste voor Davy De Cuyper, de tweede voor Ricardo Phoelich. Maar die waren niet regelmatig genoeg om Marc De Vries van het zilver te houden. De Vries nadert tot op 4 punten van leider Phoelich.

Alle uitslagen: HIER!

Credits: Luc Vander Aa.


thor it
no img
25/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Jeffrey Herlings oppermachtig in Rhenen, Dietger Damiaens beste landgenoot!

In het Nederlandse Rhenen werd er traditioneel gereden vandaag, op Hemelvaartsdag. Zoals verwacht was er weinig kruid opgewassen tegen Red Bull KTM-rijder Jeffrey Herlings, hij won de beide reeksen met veel overmacht op waarschijnlijk Nederlands mooiste circuit. Sven van der Mierden werd tweede voor Rick Satink. Op de vijfde plaats eindigde Dietger Damiaens, hij werd knap zesde en vijfde in de heats. Greg Smets werd 17de in de openingsreeks en deed met de elfde plaats nog beter in reeks 2 om 12de in de eindstand te worden.

Thor it voor de uitslag.

Foto Herlings: credits Luc Vander Aa.


thor it
no img
25/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Cedric Grobben drie maanden Out!

De KTM-rijder is zeker drie maanden Out. Na onderzoek in het ziekenhuis van Genk bleek dat een gedeelte van de pols was ontwricht maar daarbovenop waren er enkele zenuwen gekneld. Een operatie was daarom noodzakelijk, de pols werd doormiddel van 4 pinnen terug goed gezet en de Paesen-trucks- rijder kreeg drie maanden rust voorgeschreven door Dr. Driesen. De Mxworld-crew wenst Cedric een spoedig herstel toe...


thor it
no img
25/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Axel: Van Meer, ondanks valpartijen.

Jens Van Meer is eindwinnaar geworden van de VMCF-cross in Axel. In Zeeland won Jens beide reeksen en gaat in de eindstand Dave Van Dun en  Victor Brossier vooraf.

Na een val reed Van Meer in zes ronden naar de tweede plaats. Twee ronden later was leider Van Dun kopman af. In de slotronde verloor Brossier nog twee plaatsen aan Erik Foguenne en Mathias Plessers. Het zou hem later op de dag het zilver kosten. Joshua Feytons en Van Meer riepen kopstarter Brossier tot de orde. Van Meer viel en Feytons werd achterhaald door Brossier. Jens kon nu als zesde hernemen en dat volstond om in de achtste ronde opnieuw leider te worden. Brossier werd nu tweede voor Van Dun en Killigan Delroeux.

Credits foto Van Meer: Brentpics.


thor it
no img
25/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Andy Pauwels andermaal te sterk voor de tegenstand

Voor deze feestdag trokken we een keertje naar de Breugelheide in Lille.  Vooral ook omdat we weten dat in de kantine de airco voor een perfecte temperatuur zorgt op een heel zomerse dag en we van daar uit toch alles kunnen zien. Hoewel, na te hebben bijgepraat, bleek dat we al een heel end deel twee zaten.

Andy Pauwels sloot bij onze aankomst zijn eerste reeks winnend af, met als enige Bram Valckx in zijn spoor. Nog twee andere rijders zaten in dezelfde ronde, namelijk Brent Van Hulsel en Bjorn Blauwers.

Het festival Pauwels ging in de tweede reeks gewoon verder. Achter hem bood Valckx wel wat spektakel. Hij was slecht gestart en rukte in een ronde op naar de tweede plaats. Waarvan hij weg viel in de vierde ronde. Van Hulsel werd zo tweede voor  Belmans, maar ook nu kreeg de nummer twee een dikke minuut aan de broek.

Credits Vanhulsel: Foto René.

 


thor it
no img
25/05/2017 | posted by Bertje | reactie(s)

Michael Bruyninckx en Wannes Van De Voorde op training in Lommel

Wij gingen even een kijkje nemen met Red Accent hoe het gesteld is met de Belgische MXGP Rookie en leider in het Belgisch Kampioenschap Cup 125 Beloften Wannes Van De Voorde. Hij was samen met zijn teamgenoot Michael Bruyninckx die derde staat in het Belgisch Kampioenschap MX2, gaan trainen in Lommel.

Thor it voor de video


thor it
no img
25/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Wie doen er mee in Ernee?

De klassieke deelnemers zijn gekend. Maar elke GP trekt zo zijn specifieke rijders. In Frankrijk zeker. Onder Thor ontleden we de entry-list voor Ernee.

In de MXGP rijden de twee leiders in het Frans Kampioenschap voor elite mee: Xavier Boog en Valentin Teillet. Ook de nummer drie, Maxime Desprey, maar die was er sowieso al bij. Verder nog Milko Potisek (7de FK), Jason Clermont (11de FK) en Lucas Imbert (14de FK).

Niet echt veel grote namen in de MX2 met Danny Vassel, Nathaniël Bres en Nicolas Dercourt.

Bij de dames is ons kleine Belgske Amandine Verstappen helemaal fit. Ze raakte  voor twee weken geblesseerd aan de hand, maar deze week kreeg ze van de dokter te horen dat ze er voor mag gaan.

In de EMX250 is Jago Geerts onze vaste man. Zondag krijgt hij hulp. Zowat de halve MCLB-top is naar Ernee verscheept: Mattis Meersschout, Wietse Brackman en Jurgen Wybo, maar ook Thomas Vermijl gaan zich proberen te plaatsen.

In de EMX125 is de spoeling dunner met Romain Delbrassine, Storm Steensels en Lucas Adam.

Is dit evangelie? Neen, wellicht niet, de namen komen uit de vrijgegeven entry-lists, en die zijn niet altijd correct.


thor it
no img
24/05/2017 | posted by Kontenzijndenieuwtetten | reactie(s)

Plonsdockfiles Teutschenthal 2017

Beter laat dan nooit...

 

 

Thor it for the plonsdock files


thor it
no img
24/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De Suzuki-boys: heerlijk om naar te kijken.

In zijn eerste seizoen MX2 komende rookies wel echt in beeld. Enkele dagen geleden won Thomas-Kjer Olsen al een GP. En afgelopen zondag stond Hunter Lawrence ook al op het podium, tweede zelfs. En dat achter zijn ploegmaatje Jeremy Seewer die de achtervolging op Pauls Jonass echt heeft ingezet.

Thor!


thor it
no img
24/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Husqvarna MX2: mannen met leeuwenmoed.

Ze stonden in Teutschenthal niet – net niet - op het podium, Thomas Covington en Thomas Kjer-Olsen. Laten we ze gemakshalve Tee-Cee  en Tee-Jay noemen. Maar de Husky-rijders, zonder de geblesseerde Conrad Mewse hebben de wedstrijd wel mee gekleurd.

Thor it voor vervolg verslag


thor it
no img
23/05/2017 | posted by landersander | reactie(s)

Plonsracing Gallery GP Teutschenthal 2017

Plons zocht en vond zijn kleurpotloodjes terug in Duitsland en liet zich volledig gaan in de gallerij die u kan terug vinden als u op Thor klikt !


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross Kalender: Al toppertje op donderdag.

De overvloed aan crossen neemt al een paar jaar af. Donderdag is er gelukkig weer een midweek wedstrijd. In Rhenen  kan je leuk cros gaan zien op de Kwintelooyen. Neem gerust uw madam mee want het is er schitterend toeven.

Voor het overige zit vooral de clubcross kalender in Nederland deze week barstensvol.

 

En in Vlaanderen……..

 

Thor!

 


thor it
no img
23/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Steven De Beuckelaer wint beide reeksen in Lille (VMCF)

De VMCF kreeg door de afgelasting van de VLM-wedstrijd weer heel wat gastrijders over de vloer. Bij de Inters MX1 won Steven De Beuckelaer de beide reeksen voor Eric Foguenne die derde en tweede werd. Bram Valckx mocht als derde mee naar het podium, hij scoorde een tweede en vierde plaats bij de inters MX1 A. Bij de Inters MX2 won Killigan Delroeux de twee reeksen voor Tim Wirtz en Kris Fleerackers. Bij de Inters B Open was de zege voor Donny Vandekerckhove...

Klik op Thor voor alle uitslagen van VMCF in Lille
Klik hier voor een fotoreeks van Brent Socquet


thor it
no img
23/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Een weekend vol variatie voor Arnaud Tonus.

Na tegenslag bij de vorige Grand Prix in Letland was Arnaud Tonus de enigste rijder van het Wilvo Yamaha MXGP team die het afgelopen weekend tijdens de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal van start ging. Shaun Simpson, die de tweede Grand Prix van het seizoen in Indonesië heeft gewonnen, moest deze wedstrijd vanwege een handbreuk laten schieten.

Thor!


thor it
no img
23/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP doorbraak voor Damon Graulus!

Damon Graulus (Vossem) eindigde knap 13de op het Talkessel circuit in Tetschenthal waar de GP van Duitsland plaats vond. Daarmee zette de 24MX Honda rijder zijn beste resultaat ooit neer in de sterke bezette MXGP klasse. Graulus was ook de tweede beste privé-rijder, net na de Estste veteraan Tanel Leok.

Thor

Credtis:shotbyBavo.


thor it
no img
23/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kemea Yamaha Report Teutschenthal

De GP van Teutschenthal is één van de meest iconische wedstrijden op de GP kalender and zorgt elk jaar opnieuw voor spannende wedstrijden op de prachtige natuurlijke omloop. Een zware wolkbreuk en storm op vrijdagavond zette alles onder water en ondanks een aangenaam zonnetje op zaterdag en zondag werd de omloop heel zwaar en technisch met diepe sporen. 

Thor!

Credits Paturel, Oslund: CDS.


thor it
no img
23/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Alles wat je moet weten over de 4de Endurocross in Deurne

Over een kleine maand, op zondag 18 juni, vindt de 4de editie plaats van de Antwerp Endurocross in Deurne. KTM Racing Center zal een nieuw parkoers opbouwen op de parking van RAFC Antwerp.

Thor It voor meer info.


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeffrey Herlings op Hemelvaartsdag aan de start bij het ONK MX1 in Rhenen

 

Op Hemelvaartsdag (donderdag 25 mei) zal drievoudig wereldkampioen en MXGP winnaar Jeffrey Herlings aan de start verschijnen in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Rhenen. Herlings rijdt altijd graag op circuit Kwintelooyen en zag dit opnieuw als een kans om voor eigen publiek te kunnen rijden.

 

‘’Rhenen is toch iets speciaals en heeft veel weg van een Buitenlandse baan. Ik rijd er altijd graag en het is mooi dat we deze wedstrijd in ons drukke schema in hebben kunnen passen. Ik kan ieder jaar slechts een aantal wedstrijden voor eigen publiek rijden en daar hoort deze gelukkig ook weer bij. Ik heb er zin in en hoop veel fans langs het circuit te zien volgende week.’’

 

Het Open Nederlands Kampioenschap MX1 rijdt op dezelfde dag als het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads in Rhenen. Ook de 85cc grote wielen komen aan de start waardoor de MACRO in Rhenen het publiek dus een veelzijdig programma biedt.

 


thor it
Sec ConstructionsWMX-ShopMx477DSMR2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!