Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
22/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

FK Elite Saint-Thibery: Boog en Teillet blijven over, Richier kwasi zeker.

In principe kan ook nog Maxime Desprey de MXGP-kampioen van Frankrijk worden. Maar dan moet er voor Xavier Boog en ValentinTeillet al een ramp gebeuren. Teillet heeft zich zondag breed gezet door beide reeksen te winnen. Zo loopt hij vier punten in op Boog, die wel leider blijft, met een wat krappe marge van 6 punten. Desprey werd vierde in de eindstand voor Nicolas Aubin en Cédric Soubeyras.

Met een eerste en een derde plaats haalde Florent Richier het in de MX2-klasse. Hij deed daarmee een prima zaak. Hij kon zo twee keer wat uitlopen op Henri Giraud. In de dagstand  ging Richier zijn kampioenschapsrivaal eveneens vooraf met  vervolgens Arnaud Aubin,  Nicolas Dercourt en Mashall Weltin op de ereplaatsen. Richier kan in de volgende wedstrijd al in de eerste manche kampioen worden.

Die finale is over twee weken in Pernes-Les-Fontaine.


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EK 65/85 Mantyharju (Finland): Bijna podium voor Sacha Coenen.

Ivano Van Erp is winnaar geworden van de selectiewedstrijd om het EK65 cc in Finland. Hij klopte Kasimir Hindersson en Nicolaj Skovberg. Mits wat meeval had onze landgenoot Sacha Coenen mee op het podium gestaan. Sacha was tweede geworden in de eerste manche en klokte af op negen in de slotreeks. Broertje Lucas werd vijftiende nadat hij uitviel in de laatste wedstrijd.

Geen Belgen in de 85 cc waar de zege voor Kay De Wolf Was. Tweede werd Magnus Smith en derde Scott Smulders. De Wolf werd twee keer tweede. De reeksen waren voor Kay Karssemakers en Noel Nilsson.

Credits: FB


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda EMX150: Andrea Adamo wint beide reeksen. Beide Hermansen in de punten.

Het Italiaanse rijdertje Andrea Adamo is er in Teutschenthal twee keer in geslaagd om de Portugees Luis Outero en de Zweed Anton Nordström achter zich te houden. Outero  moest telkens maar 4 seconden prijs geven. Nordström volgde in de slotreeks op bijna één minuut.

Leuk om vermelden: het Nederlandse meisje Lynn Valk werd netjes vierde met een 5-4 score.

Drie Belgen aan de start met als beste Senne Hermans, die vijftiende werd. p Zijn broer Rune klokte af op 230 en voor  Wannes Ritrovato bleken geen punten weggelegd.

De uitslag: HIER


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX300 Teutschenthal: Dubbelaar voor Brad Anderson.

We hadden liever geschreven: ‘Dubbelaar voor Yentel Martens!’. Maar dat mocht niet zijn. In de eerste reeks kwam de Rockstar Energy Husqvarna-piloot zwaar ten val nadat hij de hoogste jump oversprong en zwaar neer kwakte. Martens liep hierbij een scheenbeenbreuk op en werd ondertussen geopereerd door Dr. Verfaille, een voetspecialist uit Herentals. Drie maanden is de verwachte revalidatietijd.

Anderson – een rijder zie toch nauw aanleunt bij de Britse top, won beide reeksen telkens voor titelverdediger Mike Kras.

De leuke kant van het verhaal: Erik Willems haalde het podium als derde. Ik herinner me nog de cross in Wachtebeke, waar ik Willems voor het eerst aan het werk zag. Hij is een frisse verschijning in het EMX300.

Ook Kenny Vandueren liet zich opmerken. Hij zat echt voorin bij aanvang van de tweede reeks. Later kon hij weliswaar (nog) niet in de buurt blijven van de toppers maar werd wel vierde.

Voor de uitslagen en vooral die van de overige Belgen: DIT is de link.


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Hangtown: machtig duel Tomac-Musquin.

Eli Tomac won de openingswedstrijd van de outdoors in Hangtown, in de buurt van Sacramento. In beide reeksen was hij sneller dan Marvin Musquin en Josh Grant. In de eerste reeks leidde Christian Craig, tot die er af ging. Musquin nam over maar had geen verhaal tegen de opkomende Tomac, die hem gewoon langs buitenom voorbij peesde.

In de tweede reeks was Tomac heel slecht weg. Pas halfweg raakte hij in de top drie. Grant was voorin net gepasseerd door Musquin. Vervolgens ontwikkelde zich een heel mooi stukje motorcross met messcherpe duels. U kan het allemaal herbeleven op de link van de tweede manche.  Tomac haalde zijn slag thuis! Dat verklappen we al.

In de 250 Stak Zach Osborne er kop en schouders boven uit. De tegenstand was verdeeld. Osborne won beide reeksen en ging in de eindstand Alex Martin (4-4), en Aaron Plessinger (3-5) vooraf. Adam Cianciarulo en Austin Forkner werden ieder een reeks tweede.

450 reeks 1: Hier

450 reeks 2: Hier

De wedstrijden van de 250: Hier

Wil je niet alles kijken? Op de webpagina van de promotor kan je de hoogtepunten selecteren.


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Video: Hoogtepunten Grand Prix Teutschenthal

De Grote Prijs van Duitsland werd weer een mooie waar Suzuki zich opnieuw moeit met de Husqvarna's en KTM's voor de ereplaatsen. In de MXGP staat er op dit moment geen maat op de KTM's van Cairoli en Herlings, de rest maakt teveel fouten om te winnen...

Bekijk het allemaal in "De hoogtepunten van Teutschenthal", klik op Thor


thor it
no img
21/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Herzele: Winst voor Wacko Bracko Brackman.

Het duurde precies een ronde vooraleer Wietse Brackman de maat nam van Jurgen Wybo. Maarten Govaert mocht iets langer zijn leidersplaats koesteren, maar toen Brackman er voor ging in de zesde ronde leek de reekswinst beslecht. Wybo, die zijn zinnen op het brons had gezet, kreeg nog een mep te incasseren toen David Segers in de voorlaatste ronde nog door stootte naar de derde plaats. We zegden eerder dat Brackman al vroeg de reekszege op zak kon steken. Niet waar dus want Govaert finishte op twee seconden en Segers rondde ook af op minder dan vijf tellen.

De drie toppers vonden mekaar meteen in de finale; Dit keer trok Segers de kop voor Brackman en Govaert. Govaert schakelde zichzelf uit toen hij in de vijfde ronde helemaal terugviel. Het maakte de opdracht van  Brackman wel gemakkelijker. Wietse moest enkel uit de greep van Wybo blijven en dat zou volstaan om de wedstrijd te winnen. Want Segers liet zich niet echt onder druk zetten en won met dik 8 seconden voor op Brackman. Wybo werd derde voor Jorne Tytgat.

De uitslagen treft u HIERONDER.


thor it
no img
21/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Teutschenthal: Cairoli dwingt de logica af.

Makkelijk zat om vandaag een verslag van een niet heel spannende GP te maken. Antonio Caïroli plooide (in de eerste reeks) maar veerde enorm sterk terug recht. Hij wilde/kon geen verhaal bieden toen Herlings vroeg in de eerste manche de matten oprolde van Coldenhoff, Van Horebeek en Desalle en vervolgens  niet eens echt in de clinch ging met de achtvoudig wereldkampioen. Zoals de eerste reeks toen verliep dachten we dat het voor Jeffrey een walk-over ging worden. Alleen, Caïroli was het niet met hem eens en zette best wel druk in de slotronden. Veranderen deed er niks meer.

Thor voor de rest van het verhaal.


thor it
no img
21/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Jeremy Seewer pakt MX2 GP-zege voor Suzuki in Teutschenthal

Op een zonovergoten Talkessel in Teutschenthal won de Zwitsers Suzuki-rijder uit de renstal van Stefan Everts zijn tweede Grand Prix van het seizoen en knabbelt 5 punten van de achterstand op WK-leider Pauls Jonass weg. De jonge Australiër, Hunter Lawrence, ook al uit het Everts Suzuki-MX-Team werd knap tweede, dat was net iets beter dan Red Bull KTM-rijder Pauls Jonass die als derde mee naar het podium mocht.
De Belgen vielen tegen, zowieso in de uitslag, zo moeten we al tot op de 9de plaats kijken om Julien Lieber terug te vinden,  Brent Vandoninck werd een keer 14de en viel in de andere reeks vroegtijdig uit. Nathan Renkens komt in de buurt van de eerste punten maar het was "net niet"...

Thor it voor de uitslag, Wk-stand en enkele foto's van Plons


thor it
no img
21/05/2017 | posted by 4Gold | reactie(s)

Plons Report Teutschenthal : Zaterdag

Voelen kikkers zich thuis in modder ?

Thor it voor een Plons impressie van zaterdag.


thor it
no img
20/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teutschenthal: Bobryshev en Martens out!

 De zaterdag heeft nogal wat tol geëist. In de tijdstraining van de MXGP kwam Evgheny Bobryshev ten val en brak zijn sleutelbeen. Hij is overgebracht naar een naburig ziekenhuis. Jammer voor de Rus die eigenlijk een van zijn beste seizoenen aan het rijden was.

Ook Yentel Martens kwam niet schadevrij uit Teutschenthal. Hij leidde in de eerste manche, en we zagen hem plots als een raket over de top van de hoogst schans van het circuit komen.  Maar ‘What goes up must come down’, en dat liep niet zo goed af voor Yentel.

Martens: “Ik kon helemaal niet meer remmen omdat er een steen tussen de rem zat. Bij de val heb ik mijn scheenbeen gebroken. Dat is gebleken uit de fotos die weden genomen. We zijn nu al onderweg naar Herentals.”

De crash van Yentel, hier klikken!


thor it
no img
20/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teutschenthal kwalificatie MXGP: Trefzekere Cairoli, scherpe Herlings en vallende Gajser.

Ook de MXGP-kwalificatie verliep niet vlekkeloos. Na een ronde noteerden we Tim Gajser als leider voor Antonio Caïroli, Gauthier Paulin. Vervolgens passeerden Jeremy Van Horebeek, zijn maatje Romain Febvre en Jeffrey Herlings was ondertussen al over Clement Desalle gegaan. Het bleef even rustig maar na zes minuten werden we opgeschrikt door een val van Gasjer. Dat gebeurde buiten beeld en Caïroli nam over. Gajser zou later opgeven. De kopgroep van vier liet mekaar niet gerust. Vooral Van Horebeek en Febvre probeerden mekaar af te troeven. Alleen, het was onbegrijpelijk dat Febvre iedere keer het fout spoor koos bij de oversteek van de start. Na tien minuten zat de top vier binnen de vijf seconden en sloot Herlings langzaam maar zeker aan. Eén minuut voor tijd was Febvre de eerste die er aan moest. Vervolgens kende Herling heel wat meeval toen hij bijna op de motor van Van Horebeek sprong. De gedreven Herlings ging door en spoorde meteen naar Paulin toe. Die er op zijn beurt eveneens aan moest in de slotronde.

De uitslag werd dus als volgt: Caïroli, voor Herlings, Paulin, Van Horebeek en Febvre. Desalle werd zesde, Damon Graulus 13de, Jens Getteman 19de, Jeremy Delince 25ste en Bryan Boulard 29ste. Ken De Dijcker zat enkele ronden midden in het pak maar ging er na 5 ronden uit.

 


thor it
no img
20/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teutschenthal Kwalificatie MX2: Paturel maakt geen fout.

We proberen het deze keer chronologisch, zoals we het zagen gebeuren en gelijk opschreven. De baan lag er perfect bij. Ja, de rijders zullen klagen overr de sporen, maar voor ons was dat echt de scherprechter.

Start en eerste ronden: Pauls Jonas, TK-Olsen, Covington en Paturel vormen een kopgroep. Vrij snel kan Covington zijn ploegmaatje passeren. Seewer probeert ook aan te sluiten en Freek van der Vlist toont zich even.

+ 13: Julien Lieber rijdt zich vast in het slijk.

+ 12: Covington verovert de leiding op Jonass en Olsen.

+08: val van leider Covington. Olsen leider.

+6.30: Seewer passeert Paturel.

+4.20: Seewer gaat in de aanval op Jonass.

+ 3.06 Olsen valt, gaat in duel met Seewer.

+ 1.45: tweede val Olsen.

2 ronden + 100 meter. Patruel valt leider Jonass met succes aan.

Slotronde: Seewer strandt op enkele meter van Jonass.

Uitslag: Paturel wint voor Jonas, Seewer, Andrea Cervellin en Thomas Covington. Lieber wordt zestiende, Brent Van doninck (gevallen) 24ste en Nathan Renkens sluit af als 29ste.

 


thor it
no img
20/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teutschenthal EMX300: Martens crasht, Anderson wint, Willems reveleert.

De eerste reeks heeft meteen een finke toon gezet. Yentel Martens wist zijn puike startpositie  goed te benutten en ging vlot aan de leiding. Hij werd gevolgd door Brad Anderson, Erik Willems en Mike Kras. De rest volgde al snel op een kwart minuut. 

Martens leidde, al kon hij niet weg rijden van de Brit. Precies halfweg lanceerde Yentel zijn Husqvarna als een raket over de Monster Hill. Die oversprong hij ongelooflijk en bij de landing knalde Martens van de motor. Meteen was Anderson de pijp uit.

Ondertussen vertoonde revelatie Erik Willems een eerste verzwakking  maar het zou duren tot drie minuten voor tijd eer titelverdediger Kras de tweede plaats kon over nemen.

De andere Belgen dan: 4. Kenny Vandueren, 9. Mathias Plessers, 15. Greg Smets, 17. Kevin Van Geldorp, 22. Pierrot Slegers, 31. Ronny Van Hove, 32. Ken Craeghs, 33. Giles Goethals  en op 38 Dean Van Clapdorp.

 


thor it
no img
20/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teutschenthal nieuws op zaterdag

Afgelopen dagen bereikten ons heel wat berichten rond Teutschenthal. Het heeft daar behoorlijk geregend en hey zag er aanvankelijk niet zo best uit. Vooraleer moord en brand te schreeuwen trokken we deze morgen hier en daar aan een belletje.

De paddock heeft gedeeltelijk onder water gestaan. Maar momenteel is het er droog en de baan komt er wellicht nog goed bij te liggen. Het is nu (12.00 uur) zelfs warm en zonnig. De trainingen werden wat verschoven.

De foto’s komen van FB, maar we konden niet alle fotografen achterhalen. Er zijn er een paar afkomstig van de collegas van Dirt Mag.

Rond 13.30 stuurde Kathy VD Bossche ons nog 2 fotos: het komthelemal goed.

Op Telenet Play Sport worden beide MXGP-manches uitgezonden op Kanaal 7, te beginnen vanaf 14.00 uur.


thor it
no img
19/05/2017 | posted by Mxworld-pr | reactie(s)

Ken Craeghs van Creymert Racing klaar voor eerste EK 300 wedstrijd te Teutschenthal.

Hij zal ook dit jaar net als 2016 aantreden voor het Limbugse team Creymert racing dat in 2017 zeer actief is in het EK en WK met vijf piloten.
Ken heeft afgelopen winter de overstap van Honda naar KTM goed verwerkt en heeft progressie gemaakt.
De hele winter heeft hij hard gewerkt om zijn niveau op te krikken en dat heeft zich getoond in het Belgisch kampioenschap waar hij na vier wedstrijden ook riant aan de leiding staat met drie overwinningen in de klasse CUP mx1.

Thor it voor meer


thor it
no img
18/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Speciale plastic-kits bij Outlaw Racing

Ben je op zoek naar een speciale plastic-kit voor je Honda of je Kawasaki?
Kijk dan maar eens op de volgende pagina...

Klik op Thor en bestel vandaag nog je plastic-kit


thor it
no img
18/05/2017 | posted by 4Gold | reactie(s)

#TBT : GP Teutschenthal 2006

Aanstaande zondag is het de grote prijs van Duitsland, die verreden wordt op het Talkessel circuit.

Plons neemt ons terug in de tijd, naar 2006 om specifiek te zijn.

Featuring Stefan Everts, Steve Ramon, de Pourcels, Cairoli, Calimero,  etc

Thor it voor de reportage


thor it
no img
17/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB-rijder in de kijker: Stijn Vynckier goed gestart in Belgisch Kampioenschap.

Het motorcross-seizoen 2017 is nu juist twee maanden ver en het ziet er goed uit voor Stijn Vynckier uit Wielsbeke. Stijn komt uit bij de Nieuwelingen MX2, de grootste bende met elke zondag minstens 40 rijders achter het starthekken. Hij rijdt met een Honda met nummer 83 en is lid van het Team De Verre Ginstecrossers, het team van de familie Verbrugghe van de Ginste in Oostrozebeke.

Thor!

Credits: fotocoghe.be


thor it
no img
17/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ryan Dungey stopt met crossen!

Vorig week werd hij nog wereldkampioen SX in Las Vegas. De manier waarop was discutabel, maar hoe dan ook Ryan Dungey domineerde de laatste jaren de Amerikaanse MX en SX scene. En nu, op het hoogtepunt van zijn carrière, hangt Ryan, afkomstig uit Minnesota,  de helm aan de spreekwoordelijke wilg.

Thor voor een resumé.


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Laat maar niet te laat.

Tja, waar zal het aan liggen. Ria zegde dat Jef op haar slip lag. Jef vertelde het dan weer helemaal anders. Feit is dat de uitslagen van Lille wat met vertraging op het net kwamen te staan. Vandaar dus met ook wat vertraging op MXWORLD.BE.

‘Good Old’ Andy Pauwels haalde zijn slag thuis. Hij was van meet af aan de snelste in de eerste manche, waarin hij Bram Valckx, en Gino Corvers voor bleef.

Corvers ging in de tweede reeks de strijd aan met Pauwels. Dat lukte, al wist Andy toch voor enkele ronden de leiding aan Corvers te ontfutselen. Twee ronden voor tijd eigende Gino zich de reekszege toe. Pauwels drong fel aan, ook al was hij zeker van de eindzege. Bram kruidde het spektakel door een mooie remonte af te ronden op drie.

De uitslag: HIER!

foto Pauwels, credits Rene.

 

 


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Indrukwekkende beelden WK Zijspannen Kramolin.

Van onze man ter plaatse, Luc Vanderaa, kregen we na een nachtelijk rit, ietwat te weinig slaap ,maar met hetzelfde enthousiasme de beelden van het WK voor Zijspannen vanuit Kramolin.

De beelden liggen op een MUISKLIK verwijderd.

 


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross: Uw gids voor het weekeinde.

Het is weer een ‘normale’ kalender met een GP en de nationale of regionale wedstrijden. VLM organiseert niet wegens geen beschikbaarheid van het terrein in Bree. Maar er zal sport genoeg te beleven zijn.

 

Thor!

 


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Drie gekneusde ribben voor Jeffrey Dewulf.

De Dutch Masters of Motocross in Emmen is teleurstellend verlopen voor Jeffrey Dewulf. De KTM-rijder ging in de tijdtraining kei hard onderuit en kon door een blessure niet in actie komen tijdens de wedstrijden.

Op zo’n 400 kilometer van zijn woonplaats Jabbeke kwam Jeffrey in actie tijdens de derde Dutch Masters of Motocross. Het zou een zware wedstrijd worden want diverse MXGP-rijders waren naar het Hydrowear Motodrome gekomen op jacht naar de punten voor het kampioenschap. Jeffrey ging in de tijdtraining proberen een goede startplaats voor de wedstrijden te bemachtigen. De achtste tijd stond op de klokken maar de Belg wilde meer! Hij ging er nog een keer voor zitten en toen ging het helemaal mis! Een zware valpartij zorgde ervoor dat de crosser van Motorshop Desmet deze dag niet meer in actie kwam. Bij de crash kneusde de 25-jarige crosser drie ribben en kwam de wedstrijddag vroegtijdig ten einde. In de tussenstand van het kampioenschap zakt Jeffrey door het puntloos blijven terug naar de elfde plaats.


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zijspannen Lommel: Extra support race voor MX1-rijders.

MC Maasland heeft in het kader van het Wereldkampioenschap motorcross zijspannen op 8 en 9 juli in Lommel een nevenwedstrijd op het programma toegevoegd voor alle MX1 rijders. 

Er wordt een nevenreeks MX1 voorzien met een trainingssessie op zaterdagavond en 2 wedstrijden op zondag. Alle BMB vergunninghouders MX1 alsook buitenlanders of niet-vergunninghouders (dagvergunning) kunnen deelnemen. Inschrijven gebeurt verplicht via onderstaand formulier.

De inschrijvingen worden stopgezet zodra er 48 rijders hebben aangemeld. De wedstrijden tellen niet mee voor het Belgisch Kampioenschap.

U moet digitaal inschrijven via de website van BMB.


thor it
Sec ConstructionsWMX-ShopMx477DSMR2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!