Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Belgian Masters: Op 7 en 8 oktober in Baisieux!

De Belgian Masters, het Belgisch kampioenschap voor de beste Belgische motorcrossers, zal over één wedstrijd verreden worden op 7 en 8 oktober 2017 in Baisieux (Quiévrain). Dit binnen het kader van de Toekomstbeker, de prestigieuze wedstrijd voor landenteams .

Meer info: Thor!


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

FIM Europe steunt het MXGP Rookies Programma.

De Europese federatie zal samen met Youthstream  het MXGP programma blijven steunen. Vorig jaar in november werd dit project opgestart in Nederland. Jonge talenten  ontvangen  een voltijdse training in het High Performance Center in Papendal. De piloten krijgen er opleidingen gegeven door specialisten inzake conditie en dieëten. Het zijn de coaches die ook de atleten van het Nederlands Olympisch Comité begeleiden. Ongeveer 375 atleten verblijven  in Papendal, waar ze over de beste trainingsfaciliteiten ter wereld beschikken.

Meer onder Thor.


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

2018 KTM Ready To Race weldra bij de dealers.

Met gepaste trots kondigt KTM aan dat het toonaangevende motorcrossgamma voor modeljaar 2018 van extra verfijningen geniet én dat de SX-lijn wordt uitgebreid met een nagelnieuwe KTM 85 SX-machine voor jonge rijders.

Lees er alles over onder Thor.


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Eersel 21 mei 2017: Tweede wedstrijd Open Kempen Kampioenschap.

Komende zondag wordt de tweede wedstrijd om het open Kempen Kampioenschap verreden op circuit De Ketelberg in Eersel. Er kan in 18 verschillende klassen gestreden worden om het dagklassement, en tevens ook voor het algemeen klassement.
Alle rijders, jong en oud met een basis-, training- of startlicentie kunnen deelnemen. Een daglicentie kan enkel aangevraagd worden op vertoon van een (buitenlandse) licentie. Zie voor meer info hierover de website van de MON.
Graag zien we jullie op zondag 21 mei aan de start in Eersel bij MCC de Kempen.
Thor it voor meer info over het Open Kempen Kampioenschap

 


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht Dutch Masters Of Motorcross Emmen.

Op Motodrome Emmen werd de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross verreden. De publieke belangstelling was goed en al deze mensen kregen mooie wedstrijden te zien waarin de wereldtop aan de start stond.

Thor voor het complete verslag.


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

6e Motorcross CO2-bos: veiling gesigneerde kledij van GP-piloten

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om de in 2016 verzamelde truien uit de MX-wereld op www.ebay.be te krijgen. Het is een mooie verzameling . Wie er eentje wil doet een bod op de website van Ebay.

Onder Thor een selectie van wat er allemaal te koop is.

De opbrengst van de veiling is voor de aanplant van het 6e Motorcross CO2-bos eind 2017.

In totaal heeft Red de Motorcross al meer dan 36.000 bomen aangeplant om de uitstoot van de motorcross voor een deel te compenseren.

 


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAX MX Masters Moln: MX2-rijders Jeremy Seewer en Hunter Lawrence domineren. Getteman vijfde.

Jeremy Seewer en Hunter Lawrence hebben in Möln de derde manche van de ADAC Masters gedomineerd. In de eerste reeks leidde Seewer van start tot finish. Henri Jacobi wipte over Dennis Ullrich naar de tweede plaats, maar Hunter Lawrence die halfweg ook al een verzwakkende Ullrich aan de kant zette werd nog derde voor Jacob en Brain Hsu.

Over het verhaal van de slotreeks moeten we passen. De rondentelling en de stand blijken twee verschillende zaken. Vandaar dat we enkel de einduitslag meegeven. Seewer won voor Lawrence, Jacob en Ullrich. Jens Getteman werd vijfde met een  6-5 score. Op 8 vinden we Cédric Grobben, Delince werd 24ste, Genot 26ste, Renkens 27ste en Cordens 34ste.

Gezien de verwarring op de website van ADAC onthouden we ons van een tussenstand.

 

 


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Kramolin: Twee keer Bax op het podium, maar ook Musset en Willemsen.

Het duo Bax-Musset is  met gedeelde punten winnaar geworden van de derde GP om het WK zijspannen. In het Tsjechische Kramolin moesten ze de reeksen delen met Willemsen-Bax, die de openingsreeks wonnen. Giraud-Mucenieks speelden prima mee en werden derde voor Hermans-Van Galen en  Vanluchene-Kurpnieks, het beste half-Belgische duo. Enkel Brown-Millard liet het wat hangen en werd pas zevende.

Clohse-Haller werden 10de , Dierckens-Rostingt 12de , Santermans-Daiders 13de , Sanders-Soenens 20ste , Steegmans-Sabbe tweeëntwintigste end e gebroeders Janssens 23ste .

In de WK-stand diept Bax de kloof op Giraud uit tot 10 punten en wippen Willemsen-Bax naar de derde plaats over Brown-Millard.

Credits: Luc Vanderaa.

 


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Maxxis Hawkstone Park: Graeme Irwin terug in het zadel. Ben Watson loopt uit in MX2

In Canada Heights moest hij Steven Lenoir de leiding laten. In Hawkstone Park kon Graeme Irwin zondag terug de leiding van het Maxxis kampioenschap veroveren. Irwin won de beide reeksen voor Lenoir en loopt vier punten uit op de Fransman. Irwin was slecht gestart. Voorin had Lenoir het rijk voor zich door Elliot Banks-Browne van de leiding te verdrijven. Na negen ronden werd de noeste arbeid van Irwin beloond. In de tweede reeks was het andersom en moest Lenoir achtervolgen, terwijl Irwin geen problemen kende als leider. De top twee lag gauw vast, want Lenoir zou tweede worden. Harri Kullas, derde in de eerste en vierde achter Krestinov in de tweede reeks mocht mee naar het poduim.

In de MX2 ging de eindzege naar Ben Watson voor EMX250-winnaar Josiah Natzke en Martin Barr. Watson won de eerste manche en werd tweede voor Natzke in de slotreeks. Ben vergroot zijn voorsprong op Harri Kullas – jawel die reed beide klassen – want die viel uit in de eerste manche en werd derde in de tweede.

Opvallend: ook in Engeland kwasi geen GP-rijders in de titelstrijd.

Foto Irwin, credits Matt Sparrow. Foto Watson, credits Elliot Spencer.


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Oostrozebeke: Brackman dankzij zege in slotreeks.

Jorne Tytgat kende de tijd van zijn leven door van start tot finish te leiden in de eerste manche. Maarten Goovaert verloor de duels tegen Wietse Brackman en later ook nog van David Segers, maar bleef uit de greep van Torpjurn Van Hoe. Brackam strandde op vier seconden van winnaar Tytgat.

Jorne miste - net als Segers overigens -  zijn tweede start, zat zelfs buiten de top 20. Goovaert hetstelde zijn wat bleke openingsreeks door nu zelf opmars te maken. Behoorlijk zelfs want Jurgen Wybo, Gilles Tack, Karel Schepman, Dylan Verleysen en Junior Decouter meosten er aangeloven. Wybo, uitgevallen in de eerste reeks kon bij Goovaert aan pikken.  De gezamelijke inspanning van Tytgat en Segers bracht hen op de vierde en vijfde plaats, maar toen was al lang beslist dat Brackman voor de bloemen ging.

Foto Brackman, credits Dirk Duym.


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Jens van Meer en Jordy van Mieghem winnen in Veldhoven (VMCF)

De VMCF-federatie trok de grens over, naar het Landsard-circuit in Veldhoven. Door de annulatie van de VLM-wedstrijd kregen ze heel wat gastrijders over de vloer. Jens van Meer was er daar eentje van en die pakte met een dubbele reekszege ook de dagzege bij de Inters A MX1. Matthias Plessers werd mooi tweede voor Kevin van Geldorp. Bij de Inters MX2 ging de zege naar Jordy van Mieghem, hij werd 2-1 in de reeksen en deelde de punten met man in vorm, Dieter Vromans maar Jordy kende een betere tweede reeks en mocht plaatsnemen op de hoogste podiumtrap.Enzo Aerden zorgde ervoor dat het hele podium VLM-gekleurd was.Glenn Bielen kende pech bij de Inters B en moest de zege laten aan Tony Bogaert...

Klik hier voor alle uitslagen van de VMCF in Veldhoven


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

De vernieling van de Kiezelgroeve in Neeroeteren!

10 Jaar geleden viel het verdikt, een van de mooiste circuits van de lage landen moest verdwijnen.Een enkeling voelde zijn rust verstoord en trok naar de rechtbank en kreeg gelijk... Na tien jaar ligt de Kiezelgroeve of De Koel zoals hij plaatselijk wordt genoemd er echt troosteloos bij. Stefan Everts werd grootgebracht op de Kiezelgroeve, ik vermoed dat hij de tranen in zijn ogen krijgt als hij de foto's van zijn "Koel" ziet....
Hoe zou de persoon zich voelen die ervoor gezorgd heeft dat de Kiezelgroeve moest sluiten bij het zien van deze foto's? Hij zal zijn slaap er waarschijnlijk niet voor laten....
Klik hier voor de foto's


thor it
no img
14/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Dutch Masters MX1: Wie anders dan Herlings?

Hij zat in het goede straatje vanaf Valkenswaard. Een week geleden zette Herlings zijn eerste trofee van de MXGP in zijn kast. En in Emmen bleek hij logisch ook de beste in de Dutch Masters.

Nochtans waren er een tiental vaste  GP-rijders, maar geen van  hen kon het leven van Herlings echt zuur maken.  Gauthier Paulin niet, al was die even leider. Maar in de eerste reeks ijlde Herlings hem snel voorbij. Evgheny Bobryshev werd derde voor de wanhopig naar zijn conditie zoekende Romain Febvre. Max Anstie werd de tweede Husqvarna-rijder voor Max Nagl.

In de tweede reeks was Herlings weer niet als beste weg en viel zelfs op de vierde stelling. Bobryshev rook een kans maar tegen de Nederlander was geen verhaal in te brengen. Herlings won de tweede e manche. Met de tweede plaats wist Bobryshev zich et zilver toe te eigenen. Anstie had zich namelijk tussen de Rus en Paulin in genesteld. Febvre werd nu vijfde. Beste Belg in Emmen was Yentel Martens op de achtste plaats. Ken De Dycker werd achtste in de eerste reeks, maar behaalde maar één punt in de finale, goed voor de 15 plaats in de eindstand.

 


thor it
no img
14/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Dutch Masters MX2: Jago Geerts vierde in Emmen, Olsen wint!

Tjomas-Kjer Olsen verkeert in bloedvorm. In Emmen versloeg hij twee keer zijn ploegmaat Thomas Covington in de derde proef voor de Dutch Masters. Brian Bogers werd evenveel keer derde. Bovendien had hij in de eerste manche een duik genomen toen hij aan de leiding reed. Jago Geerts, onze debutant in het EMX250 trok behoorlijk zijn streng in Emmen. Met een zesde en vierde plaats werd hij derde in de eindstand. Nog een Belg reed er meer. Omar Baloglu raakte niet inde punten en werd 30ste.

 


thor it
no img
13/05/2017 | posted by Oksel 2takt | reactie(s)

De Stilte voor de Storm

In Valkenswaard was het over de koppen lopen tijdens de grote prijs, maar hoe druk dat het tijdens de GP was , zo rustig was het zondags morgen.

Wij stuurden Plons extra vroeg op pad en als U op Thor klikt ziet u Valkenswaard zoals u het waarschijnlijk nog nooit gezien heeft.

 


thor it
no img
12/05/2017 | posted by Maartenstaatscherp | reactie(s)

Wanna Bees? Das de Vrijdag Vraag !

Zoals de meeste mensen hier weten, komt onze wanna be fotograaf uit het mountainbiken.

Met het weekend voor de deur, keek hij in de spiegel en stelde zich de vraag :

"Zijn mountainbikers (en specifiek Downhillers) Wanna-Be Motocrossers ?"

 

Klik op Thor voor het antwoord


thor it
no img
11/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MX Airtime Beckum, ft. Freddy Verherstraeten.

Met het Pinksterweekeinde is het pokkedruk in Beckum, even onder Hengelo, Nederland. Het Overijsselse ‘durpke’ telt amper 1.000 inwoners maar het is een zeer motorcrossminnende regio. En feesten kunnen ze er als de beesten. Volle Polle is een vierdaags weekend en telt tal van evenementen. Maar wat wij onthouden is de MX Airtime!

Op zaterdag 3 juni 2017 wordt er man-tegen-man gereden op een circuit van 500 m, aangelegd door Freddy Verherstraeten. Het is een variant op de Red Bull Straight en het is ondertussen ook al de tweede uitgave. Zaterdagnamiddag worden eerst de amateurs los gelaten. Later op de vooravond zijn het de rijders uit de pro-klasse. Het is een knock-out wedstrijd: de winnaar gaat door naar de volgende ronde.

Enkele leuke links om U in de stemming te brengen.

Klik HIER en HIER en HIER


thor it
no img
11/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De zaak Osborne-Savatgy: geniale oplossing?

In de Amerikaanse pers lazen we dat Zach Osborne werd gestraft vanwege zijn manoeuvre op Joe Savatgy.

Om mee te zijn geven we nog even de link mee: HIER KLIKKEN!

Maar men bedacht een geniale oplossing. Osborne kreeg een boete van 7.500 $.  Osborne niet akkoord, maar de beslissing is definitief en er is geen beroep mogelijk.

Case closed!

Er wordt oorverdovend gezwegen over de invloed op het SX250 kampioenschap. Op het ogenblik van de feiten telde Savatgy één punt meer dan Osborne. Na de feiten behaalde Savatgy slechts 7 punten tegen 14 voor Osborne. Doe eens de moeite en maak het sommetje. Vandaar onze titel: geniaal of een flutbeslissing?

Lees onder Thor de volledige tekst zoals gepubliceerd door Motorcross Action!

 


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Kasterlee en Bree geschrapt van JMS-VLM kalender

Er werden twee wedstrijden geschrapt van de JMS- en VLM-kalender. De wedstrijden op 13-14 mei gepland in Kasterlee en op 20-21 mei in Bree zullen niet doorgaan. De VLM-piloten kunnen bij zusterfederatie VMCF aan het werk, deze rijden op 14 mei 2017 in het Nederlandse Veldhoven, op 21 mei 2017 is de VMCF te gast op de Breugelheide in Lille. De JMS en VLM-rijders kunnen ook zondag aanstaande deelnemen aan de clubwedstrijd van MC Lille.
Foto: Anouk's MX-pics


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Nog meer en gratis MXGP op Telenet

Je kan op Telenet Play sports ook gratis de samenvattingen zien van de meeste GP’s.

Daarvoor klikt u op DEZE LINK.

 


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Kegums vanavond nog te zien op Telenet

De GP van Letland zal vanavond wirden utigezonden op het vrije kanaal van Telenet.

Je kan ononderbroken naar beide manches van de MXGP kijken vanaf 20.00 uur.


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Rockstar Husqvarna Factory Racing Team Nestaan-Martens: Eerste GP voor Thomas Kjer-Olsen!

In zijn eerste seizoen is Europees kampioen EMX250 Thomas Kjer Olsen er in geslaagd om een GP te winnen. In Kegums claimde hij op zaterdag de pole position voor de wedstrijden. Een zondag die hij zou afronden met een reekszege, een tweede plaats en een eerste hoofdvogel.

Thor.

Credits: shotbybavo


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

24MX Honda: Damon Graulus blijft op zijn honger in Letland

Na een sterke kwalificatierace op zaterdag, waarin hij 14de werd, toonde Damon Graulus opnieuw zijn snelheid op zondag. Graulus reed zijn 24MX Honda naar de 15de plaats in de openingsrace maar een slechte start en verschillende crashes verhinderden een sterk resultaat in race twee.

Thor!

Credits: shotbybavo


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA Yamaha: Weekend draait anders uit dan verwacht door blessure Van doninck.

Na het podium van Brent twee weken terug in Valkenswaard waren de verwachtingen hoog gespannen voor de Gp van Letland, waar de omloop vrij gelijkaardig is aan deze in Nederland. Uiteindelijk draaide het weekend helemaal anders uit dan voorzien, maar zowel Benoit als Brent toonden vechtlust terwijl Alvin opnieuw goeie progressie liet zien na zijn blessure.

Thor! 

Credits:shotbybavo.


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX: Glas is half vol voor KTM Diga Junior Racing

Nee, het perfecte raceweekend was Kegums zeker niet. Toch was de balans voor KTM Diga Junior Racing na de derde ronde van de EMX250 - de tweede ronde van het EMX125 kampioenscha - positief. Miro Sihvonen kon vanwege zijn ontwrichte schouder weliswaar nog niet rijden maar hij verliet Letland wel als tweede in de EMX250 tussenstand. Roni Kytonen en Matias Vesterinen wisten zich allebei voor de eerste keer dit seizoen te kwalificeren.

Thor!


thor it
Mx477Sec ConstructionsDSMWMX-ShopR2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!