Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
17/07/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Cairoli wint in Kegums en doet gouden zaak in het WK!

Door de blessure en een extra valpartij van zijn grootste concurrent Clément Desalle waardoor deze slechts twee achtste plaatse wist te nemen en door tweemaal Steven Frossard achter zich te houden in Kegums en zelf 50punten, de volle buit te nemen heeft Antonio Cairoli vandaag een mooie optie genomen op de Wereldtitel. De Siciliaan bleef in Kegums Steven Frossard en Evgeny Bobryshev voor om de dagzegen en door de mindere prestatie van Clément Desalle neemt hij een voorsprong van 42punten in de WK Stand.

Onze andere Belgen bleven met Ken De Dijcker 7de, Steve Ramon 8de en Kevin Strijbos 21ste onder de verwachtingen.

Klik op Thor voor de volledige resultaten


thor it
no img
17/07/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Fotos Grand Prix Letland!

Bavo de fotoboer is al langs geweest met de lading foto's van de Grand Prix van Letland en al zeggen we het zelf het is weer dik de moeite! Klik snel op de onderstaande link en geniet!

LINK
thor it
no img
17/07/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Roczen triomfeert in Letland

Wie anders dan de uiterst dominante Ken Roczen heeft de Grand Prix op het prachtige parcours in Kegums (Letland) gewonnen. De jonge Duitser kende een zeer makkelijke eerste reeks mede door de tegenslagen van zijn grootste concurrent. Jeffrey Herlings ging namelijk in de eerste bocht tegen het Letse zand en zo moest de gedreven Nederlander als allerlaatste herbeginnen beginnen. Maar dat bleek voor "The Bullet" geen probleem want Jeffrey Herlings reed op een indrukwekkende manier naar een derde plek en stranden daarmee net na Tommy Searle in de eerste reeks.

Onze Belgen eindigde met Nick Triest 23ste en Julien Lieber 24ste

Thor voor de volledige resultaten en een kort verslag van de tweede reeks.


thor it
no img
17/07/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

Dungey en Rattray te sterk in Millville

De zevende national van het Amerikaanse kampioenschap is gegaan naar titelverdediger Ryan Dungey, en ex-wereldkampioen Tyla Rattray. Dungey moest in de eerste reeks nog zijn meerdere erkennen in Chad Reed, maar trok in de tweede reeks de eindzege naar zich toe, dankzij een agressieve passeerbeweging op Ryan Villopoto. Chad Reed lag aan de leiding in de eerste ronde van de tweede reeks, maar kende dan één van de meest spectaculaire valpartijen ooit gezien. In de lichtste klasse toonde Tyla Rattray in de hitte van het zware parcours van Millville nog maar eens wie er in de beste vorm verkeert. Dean Wilson won de eerste reeks, maar kon Rattray in de herneming niet bedreigen. Blake Baggett, die de vorige twee wedstrijden won, reed naar een stille derde plaats.

Klik op "Thor" voor de resultaten en voor een filmpje van de spectaculaire valpartij van Chad Reed.


thor it
no img
17/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Fotoreeks Kabouter Trek @ JMS Retie

Geen merkentrofee dit jaar op de Duinenberg in Retie. Maar een klassieker blijft het op de JMS - VLM kalender. Vandaag was het de beurt aan de youngsters van de JMS en de oude van dagen bij de oldtimers. Al kan je bij die oldtimers soms rare ogen trekken als de piloten hun helm niet op hebben. Foto's zijn terug te vinden op deze link 
thor it
no img
16/07/2011 | posted by Mxworld | reactie(s)

Voorstelling Belgian Bulls (Romaniacs)

De Belgian Bulls is een groep Enduro-rijders die houden van het extreme gedeelte van de endurosport. Zo zit er momenteel een groep enduristen in Roemenië om mee te doen aan (een van) de zwaarste enduro-wedstrijden ter wereld. De Romaniacs is een vijfdaagse die vandaag (zaterdag) begon met de proloog in de straten van Sibiu.

Thor it om meer te weten over de Belgian Bulls waarvan het hobby-team gesteund werd door www.wlm-decals.com


thor it
no img
16/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Graham Jarvis wint proloog in Red Bull Romaniacs

Graham Jarvis is de man in vorm, dat bewees hij vandaag al in de natgeredende straten van Sibiu. Duizenden mensen waren erbij toen Jarvis de Brit Paul Bolton naar de tweede plaats verwees, 2010-winnaar Chris Birch werd derde in de schitterende proloog. Team Belgian Bulls haalde de halve finale met Marcel-Ronny en Jean werd 13de team bij de hobby-klasse.


thor it
no img
16/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Dit weekend Internationale Motorcross BMB Hasselt.

Zaterdag 16 en Zondag 17 Juli 2011 is het opnieuw motorcross in Hasselt.
Enkele foto´s en een filmpje van het circuit kan je bekijken als je op "Thor" klikt…


thor it
no img
16/07/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Vanaf 20.00 de AMA National van Spring Creek LIVE!

We zijn vanavond weeral aanbelangt aan de 7de Lucas Oil AMA Pro Motocross Nationals. Spring Creek heeft enkele leuke dingen in aanbieding voor ons gepassioneerde motocross fans want Trey Canard komt terug uit blessure, Spring Creek heeft de bekende Millville Sand Whoops en Sring Creek - Millville is Ryan Dungey zijn thuisparcours.

Klik snel op Thor om niks van de actie te missen!
thor it
no img
16/07/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

AC222 pakt de pole in Kegums!

Antonio Cairoli heeft in Kegums de kwalificatie reeks gewonnen voor z'n concurrent Clément Desalle die acht ronde aan de leiding reed maar dan de betere moest erkennen in de italiaan de derde plaats was voor de revelatie in het kampioenschap Frossard. Op de vierde plaats vonden we de tweede Belg met Ramon, Ken De Dijcker sleepte een tiende plaats uit de brand en Kevin Strijbos eindigde achttiende in deze kwalificatie heat.

Klik op Thor voor de resultaten!


thor it
no img
16/07/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Roczen wint de kwalificatie in Letland

Wie anders dan Ken Roczen heeft de kwalificatie reeks gewonnen in Kegums (Letland). De jonge Duitser won de interessant reeks met een seconde en half voor Jeffrey Herlings en op zeven seconden vonden we op de derde plaats Gauthier Paulin. De eerste Belg vonden we op plaats 11 met Jeremy Van Horebeek. Julien Lieber werd 33ste en Nick Triest kwam niet voor in de uitslag.

Klik op thor voor de uitslag.
thor it
no img
15/07/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

GP-Preview: Kegums

Afgelopen weekend kregen we met Evgeny Bobryshev al voor de 5de keer een nieuwe winnaar in 9 GP's. Zelfs WK-leider Antonio Cairoli moest toegeven dat de tegenstand in het seizoen 2011 niet te vergelijken valt met de vorige jaren. Honda kon nog eens juichen, want het behaalde zijn eerste zege sinds de Grand Prix overwinning in Spanje in 2010 waar Tanel Leok won. Dit weekend trekt de GP-caravaan naar Kegums, een circuit waar Desalle traditioneel beresterk is, maar de vraag blijft nog steeds hoe het gesteld is met de schouders van Le Panda...En mag Ken Roczen zijn paradetournee blijven verderzetten, of krijgen we toch nog een gevecht te zien?

Klik op "Thor" voor een preview van de Letse GP.


thor it
no img
15/07/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Marvin Musquin keert terug in Washougal

Red Bull/KTM Factory rijder Marvin Musquin heeft aangekondigd dat hij na de blessure die hij had opgelopen in National van Freestone (Texas) zijn wederoptreden zal maken in de National van Washougal die op 23 juli word verreden. De regende wereldkampioen MX2 die dit jaar zijn geluk beproeft in de AMA Motocross series kende nog geen geluk. In de voorbereiding op zijn eerste AMA Supercross seizoen blesseerde hij zijn knie en in de tweede AMA Motocross National werd de talentvolle fransman van de motor geklets door de motor van Justin Barcia.

Klik op Thor voor de officiële PR Mededeling.
thor it
no img
15/07/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

MX Transfers 2012 - Deel 1: Chad Reed naar de Grand Prixs?

Chad Reed weet hoe hij de aandacht moet trekken, zeker met een tweet als deze. CR22 tweete namelijk het volgende: "Got an offer to race mxGPs next year on a factory bike...#10yrreunion?". Zeer interessant niet? Welk team denkt namelijk de financiële capaciteiten te hebben om Chad Reed binnen te halen? Toont Chad Reed enige interesse? Is in Amerika het vet van de soep?

Het belooft een interessante transferperiode te worden.
thor it
no img
14/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Everts and Friends, mis het niet!!

Op 21 juli 2011 wordt op de Horensbergdam in Genk de jaarlijkse Everts & Friends georganiseert. Mis dit evenement niet!!

Thor it voor een promofilmpje


thor it
no img
14/07/2011 | posted by Plop | reactie(s)

Fotoreeks Tessenderlo deel II door Kabouter Trek

Het lijkt wel herfstweer de laatste dagen, en dus kan ons kabouterke niet veel meer doen dan in zijn paddestoel blijven en achter zijn computer kruipen. Gelukkig had hij nog voldoende foto's om een tweede fotoreeks van Tessenderlo te maken. Omdat vooral de bouwkabouterkes er momenteel niet al te vrolijk bijlopen, zit er ook wat meer tussen dan enkel crossers. Laat ons hopen dat het volgend weekend terug wat zomert, zodat hij weer wat 'reserve' kan opbouwen voor het geval de zomer weer begint te kwakkelen.

 Foto's op deze link


thor it
no img
14/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Pronostiek Grote Prijs Letland geopend

De pronostiek voor de GP van Letland is geopend. Je kan opnieuw een mooie EKS-Brand bril winnen die geschonken wordt door www.mx477.be

Klik hierboven op "pronostiek" 


thor it
no img
13/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Hoogtepunten GP Teutschenthal

Met Ken Roczen als absolute topper in de MX2 trekt de Duitse MX-liefhebber weer massaal naar de GP's. Moto Magazine kwam met volgende video met de hoogtepunten van deze Grand Prix MX1-MX2

Thor it


thor it
no img
13/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Belgen tonen zich in EK 125

De Belgen hebben zich van hun goede kant laten zien in de EK 125-wedstrijd in Teutschenthal. Matthias Plessers was onze beste landgenoot met een mooie vijfde plaats in de eindstand maar ook Damon Graulus toonde zich met een vierde plaats in de eerste reeks, helaas kwam hij door een crash niet aan de finish in de tweede. Brent van Doninck werd zevende in de eindstand en ook Dietger Damiaens haalde met een vijftiende plaats in de eerste reeks. Stijn Hofman en Robin Bakens deden heel wat ervaring op, helaas zaten er geen punten in voor hen. 

Thor it voor de uitslag van het EK in Teutschenthal


thor it
no img
13/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Motor gestolen Bart van de Perre

Enkele weken geleden werd de motor van Bart van de Perre gestolen uit zijn garage. Het gaat om een KTM SX-F 450 met bouwjaar 2009, de motor heeft heel wat accessoires waaronder: Acrapovic uitlaat, Hinson koppelingsdeksel, oranje racing parts, zwarte Haan-wielen met oranje naven, renthal-stuur. De motor had het #34 en een stickerset van Diga Racing. Ook werden er 3 setten Haan-wielen gestolen van type A 60 voorzien van Moto Master remschijven en nieuwe banden. Ook werden er een set Alpinestar-laarzen Tech 10 en Gearne SG12 (beide wit-zwart) ontvreemd. 
Er is een fikse vergoeding voor een goede tip 0496/206676


thor it
no img
12/07/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

Voorlopig geen USGP wegens te weinig steun

Wie de voorlopige GP-kalender voor 2012 al eens heeft overlopen, heeft ongetwijfeld gezien dat de USGP na een tweejarige comeback alweer van het toneel verdwenen is. Wat een strijd ter titanen moest worden tussen de AMA en de GP-jongens draaide uit op een evenement met beperkte belangstelling. Youthstream en Glen Helen-eigenaar Bud Feldkamp hebben nu een bericht de wereld in gestuurd die duidelijkheid schept over de situatie.

Thor it voor meer.


thor it
no img
11/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Zomerkorting op Motoxl.com

Om samen met alle motocross liefhebbers de zomer in te luiden biedt MotoXL.com de hele maand juli zijn stijlvolle T-shirts aan met maar liefst 25% korting. 
Ga snel naar www.MotoXL.com en profiteer ook van de zomerse kortingen.
thor it
no img
11/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

VOORBESCHOUWING B.K. ZIJSPANNEN HASSELT.

TWEEDAAGS MOTORCROSS-SPEKTAKEL MET TOP-AFFICHE.

Op de motorcross in Hasselt hangt jaarlijks een gezellige vakantie-stemming en ook dit jaar heeft de organiserende MC Santi er weer alles aan gedaan om het de toeschouwers op 16 en 17 juli a.s. op de runksterkiezel te Kuringen-Hasselt, naar de zin te maken.

Thor
thor it
no img
11/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Andy Pauwels en Marco Stallmann winnen VBM-wedstrijd in Lille

Bij de inters MX1 was het Andy Pauwels die de rest op zijn Yamaha 2-takt achter zich kon houden. Beste achtervolger was Mike Vanderstraeten die twee keer tweede werd, Roel Geurts mocht als derde op het podium plaatsnemen. Bij de inters MX2 was het opnieuw Marco Stallmann die iedereen het nakijken gaf, Davy van de Manakker werd tweede. Menno Aussems won mooi de openingsreeks maar door een vierde plaats in de herneming werd hij derde in de eindstand. 

Klik hier voor alle uitslagen  
Klik hier voor foto's van Rolly 


thor it
no img
11/07/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Breugelmans en Cambre winnen in Tessenderlo (UMC)

Sven Breugelmans won deze tweede UMC-wedstrijd die op het vernieuwde circuit in Tessenderlo doorging. Breugelmans werd tweede in de openingsreeks die gewonnen werd door Stijn Vertrepen, in de tweede reeks waren de rollen opgekeerd waardoor Breugelmans eindwinnaar werd voor Verstrepen en Kenny Janssens, David Cools werd vierde. Bij de inters MX2 was het VMCF-rijder Jilani Cambré die met de grootste beker aan de haal ging, hij hield Tom de Belder en Jelle Verbruggen achter zich. Jonathan Banken zou zich in de tweede reeks aan de knie hebben gekwests.
Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor foto's van Kabouter Trek


thor it
DSMSec ConstructionsR2R StoreKTM Shop NLMx477WMX-Shop

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!