Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
09/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Videoclip: GP Zijspannen Oekraine Chernivtsi

Hij heeft er wat voor over, om samen met 24 andere teams naar Oekraïne te reizen. Daarom belonen we hem door zijn piece of art kenbaar te maken via MXWORLD.BE.

Onder DEZE LINK vindt U de repo over de GP zijspannen in Chernitse, uiteraard van Luc ‘sidecarcrossmovies’ Vanderaa.

 


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Blessure voor David Cools: het crossverhaal stopt.

In de tweede manche van de VLM-cross in Molenbeersel is David Cools, de VLM-inter uit Vorselaar bij een jump over de kop gegaan. Dat gebeurt wel meer, maar dit keer waren de ge volgen best zwaar. We laten het David zelf vertellen.

David Cools: “ Hallo Iedereen, eerst en vooral bedankt voor de vele beterschap wensen! Zoals jullie misschien wel weten heb ik een heup prothese aan mijn linker been. Na de val van gisteren is mijn dijbeen versplinterd ter hoogte van de pin die de heup vast houd. Door de breuk zit dus ook mijn heup los nu. Dr. Battallie, die ook mijn heup gestoken heeft zal mij donderdag opereren. Het zal een zware operatie worden maar normaal zou het terug goed  moeten komen. Het zal ook een zeer lange revalidatie worden.”

“Ik heb gisteren samen met Kitty en mijn ouders besloten om te stoppen met motorcrossen. Ik had mijn afscheid een beetje anders in gedachten maar het is tijd om de juiste beslissing te pakken. Ik wil langs deze weg iedereen bedanken, sponsors, familie, vrienden, en vooral men supporters om mij door dik en dun te steunen in mijn 32 jarige cross carrière!”

“Bedankt! Bedankt! Bedankt!”

En we zien mekaar wel ergens op crossparcours maar dan achter den draad in plaats van er tussen.

MXWORLD.BE wenst David een voorspoedige genezing, en inderdaad, crossmensen blijven mekaar ontmoeten.

Credits Jo Nys.


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross: Waarheen dit weekeinde?

Tja, dat wordt wat puzzelen. Pas over twee weken is er de volgende GP en in eigen land  wordt het steeds moeilijker om te organiseren, zelfs voor eenmalige evenementen. Als het over motorcross gaat zijn sommige gemeentebesturen groener dan de Groenen. Verder zit het SX-seizoen er op en is het nog twee weken wachten vooraleer het Lucas Oil Pro motorcross seizoen start.

 


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jens Getteman vierde in Gluck-auf Lugau.

Jens Getteman ontbrak in de EMX250 race in Kegums. Dat kwam omdat hij voor zijn Duitse team aan de slag was in Glück-Auf Lugau, in een ADAC-wedstrijd. Die werd gewonnen door Christian Brockel (1/3, echt wel in vorm) voor Angus Heidecke (4/2), Dominique Thury (2/4) en Getteman. Die won de slotreeks, maar werd pas zevende in de eerste manche.

Getteman, credits: Pfeil.

.

 


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Handbreuk voor Shaun Simpson.

Hij was goed bezig, de Schot van Wilvo Yamaha.

In de eerste manche was Shaun helemaal in zijn element, als er maar zavel te zien is. Hij werd dan ook mooi vierde.

Vroeg in de tweede reeks raakte hij van de baan en botste met de hand tegen een piket. De gevolgen waren wel erg pijnlijk: hij brak het carpale beentje van de middenvinger in de linkerhand.

 


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Gajser, de crash en de rest.

De wereldkampioen liet zich gisteren wel opmerken. Maar het werd in Kegums geen hoogdag. In de eerste reeks kreeg Tim het op zijn heupen na het akkefietje met Butron. Wie hier nu schuld treft, daar zal iedereen het wel weer over oneens zijn. Wat ik meende te zien was dat Gasjers reactie toen hij terug in het spoor van Butron zat, niet heeft bijgedragen tot zijn concentratie. Als er al tekst en uitleg moest gevraagd worden – begrjjpelijk – dan doe je dat na de finish.

Maar wat Gasjer in de tweede reeks overkwam was – leek – veel ernstiger. Op de waves kwam hij ten val. Hoe het precies gebeurde is zelfs in de slo-mo niet goed te zien. Feit is dat hij op zijn voorwiel landt, wat op zich geen probleem is, maar dat hij dan voorover van de motor gaat.

Over zijn blessures lijkt iedereen het er over eens dat er geen breuken zijn, maar wel zware kneuzingen.

Ook volgens Roger Harvey van Honda: ““We are hearing he is OK. They have given him X-rays and scans and it seems ok, but with bruising some things can be mask stuff. We will get him checked fully, but the current news is good. It seems he got lost in one of the big ruts we have here in Kegums.”

Kijk en oordeel zelf: HIER KLIKKEN!

Gajser heeft nu gelukkig nog twee weken om te herstellen. En om eens na te denken over hoe je je hoort te gedragen op de baan.

Credits:shotbybavo


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Lembeke: Dewulf, Segers en Tytgat.

Jeffrey Dewulf leidde van start tot finish in de eerste manche. In eerste instantie voor Wietse Brackman en Jorne Tytgat. Maar een opstomende David Segers wist in de slotronde nog voorbij Brackman te ijlen.

De tweede reeks begon met een val voor Brackman. Het moet gezegd, Wietse gaf de reeks kleur want hij klom op tot de vierde plaats. Vooraan werd een lineaire wedstrijd gereden met Dewulf, Segers en Tytgat die zo vertrokken en ook finishten.

Hierdoor trok Tytgat mee naar het podium.Ffoto: het  podium was in Lembeke hetzelfde, maar dit is het winnende trio gefotografeerd in Aalter vorige week. Credits FB Segers.


thor it
no img
07/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

UPDATE: De move van Everts (en Vandaele) op de citadel in 2005: zie het nog eens helemaal!

UPDATE: bij het bekijken van de beelden sprong natuurlijk ook de topprestatie van Marvin Vandaele in het oog....

Na Pietramurata werd ik diverse malen aangesproken over het gegeven dat ik de geweldige passages van Stefan Everts had geciteerd op de citadel van Namen. Iets wat Antonio Caïroli hem zonet had nagedaan. Dat is natuurlijk  iets waar ik mijn motivatie uit put. Daarom ben ik er achter aan gegaan. Eerste raakte ik via Jens Hendrickx aan de videobeelden van de bewuste reeks. Daarna kon Jim Janssens het voor mij onleesbare bestand om toveren tot iets wat ik wel kan draaien op de PC.

Nadat dit allemaal voor mekaar kwam, vond ik het zonde om het voor een paar mensen te houden. Daarom deed ik nogmaals een beroep op Jim Janssens, en die zette het voor MXWORLD.BE op You Tube.

Geniet nog eens van de lepe manier waarop Stefan destijds een vijftal collega’s in de luren legde. En U mag me geloven of niet, de twee commentatoren namen mijn gehyp – het was mijn debuut op de Citadel – over en gingen mee aan het tellen.

Geniet er van via DEZE LINK.

 


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

In Memoriam Jef Teuwissen

Zaterdag overleed Jef Teuwissen. Het zal de huidige generatie crossers wellicht niks zeggen, maar Jef lokte in de jaren zestig in zijn eentje duizenden kijkers naar de omlopen. Als underdog – en met een wat bijzondere rijstijl – legde hij mannen als Roger De Coster en Joël Robert er regelmatig op. Een GP winnen zat er niet in. Maar Teuwissen maakte wel de beslissende move in Farleigh Castle om de Motorcross Der Naties te winnen. Als ploegmakker van zijn voornaamste rivalen.

Jef was de oom van Harry Everts, namelijk de broer van diens moeder. Teuwissen stond aan de wieg van de successen van Harry en Stefan Evertsen. Harry leerde het van zijn oom Jefke, the rest is history………. Hij is ook de oom van Jo Martens, ook aan moeders kant.

Klik op Thor, en dan vindt je er een mooie fotoreeks van Jef Teuwissen.

 

 


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Paal: Dubbelslag voor herboren Eric Foguenne

VMCF zwermde deze keer uit naar Paal. De mooie omloop  zorgde er voro dat er heel veel belangstelling was van de rijders.

Thor.

Jeremy Joris, credits Brentpics.

 


thor it
no img
07/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Grobben haalt opnieuw uit in Molenbeersel!! (VLM)

De Paesen-Trucks KTM-rijder stond weer aan de start bij de VLM-Internationalen en haalde opnieuw uit: snelst in de tijdtraining en een dubbele reekszege... Grobben had het opnieuw niet gemakkelijk want telkens kon in de beginfase KTM Racing Center-piloot Steve Seronval goed "aanpikken". In de eerste reeks was moest Seronval de rol lossen ook al omdat Kenny Janssens sterk kwam opzetten en tweede werd voor Seronval en Wesley Verheyen. In de tweede reeks kregen we Steve Seronval die het beste gestart was voor Grobben, deze wachtte niet lang en pakte in ronde twee de leiding over. Seronval bleef nu wel tweede voor aanvankelijk Wesley Verheyen die het uitstekend deed op een geleende motor van WMX-Shop-rijder Jeff Peeters, Wesley viel in de slotfase weg van de derde plaats. Wouter van Massenhove profiteerde gretig en werd derde. Met Cedric Grobben (1), Steve Seronval (2) en Kenny Janssens (3) werd het opnieuw een volledig KTM-podium. Bij de Inters MX2 was de zege weer voor Jonathan Banken, Dieter Vromans reed een sterke wedstrijd maar heeft betere starten nodig om te winnen, Jordi van Mieghem werd mooi derde. David Cools kwam in de beginfase van de tweede reeks hard ten val en werd voor verzorging afgevoerd door de hulpdiensten. Foto's: Davemx.be

Thor it voor de uitslagen van VLM in Molenbeersel


thor it
no img
07/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zijspannen Chernivtsi: Willemsen-Bax knallen zich naar de zege.

Via een eerste en een derde plaats revancheert het duo Willemsen-Bax zich voor de mindere opening in Oldebroek. Giraud-Mucenieks werden twee keer tweede, maar ze strandden op één puntje van Willemsen.

De WK-leiders Bax-Musset werden pas zevende in de eerste reeks maar namen revanche door de finale te winnen.

De Belgen kwamen in Oekraïne niet zo goed uit de verf in een nochtans sober deelnemersveld. Sanders-Soenens werden achtste voor Vanluchene-Kurpnieks. Santermans-Daiders werden een keer zevende en vielen dan uit in de slotreeks. Goeyvaerts-Van Hal klokten af op zeventien.

Uiteraard blijven Bax-Musset lieders veertiende, maar vielen uit in de slotreeks.

Credits: Jose Hejnal.

 


thor it
no img
07/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Letland MXGP: Bite The Bullet!

Vrije training: gewonnen. Tijdstraining: gewonnen. Kwalificatie: gewonnen. Warm-up: gewonnen: Reeksen: allebei gewonnen. Vraag: wie was de beste MXGP-rijder in Kegums? Natuurlijk, ze beten allemaal hun tanden stuk op Jeffrey ‘The Bullet’ Herlings.

De MXGP, daar gaan we dieper op in onder Thor.

 


thor it
no img
07/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Letland MX2: Thomas Kjer-Olsen wint zijn eerste GP.

Het Nestaan Husqvarna Factory Racing Team van Jacky Martens kon zijn lol bijna niet op na de eerste manche.

Thomas Kjer Olsen, vanaf nu TK, leidde souverein in de eerste manche. Jorge Prado Garcia en Pauls Jonass konden hem niet bij benen en tot overmaat van ramp werd de WK-leider nog tot de orde geroepen door Jeremy Seewer. 

Thor it voor vervolg verslag


thor it
no img
07/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX250: Reekszege voor Jago Geerts, Natzke wint en Lesiardo leidt!

Jago Geerts heeft op overtuigende wijze komaf gemaakt met de pech die hem al eerder twee nulreeksen bezorgde. Gisteren was hij de beste man in koers, maar na een val werd hij pas vijfde. Vandaag liet hij de kaas niet van tussen zijn brood halen. De Balenaar won de slotreeks  waarbij hij de winnaar van gisteren, Josiah Natzke en Morgan Lesiardo vooraf ging. 

Die drie stonden ook op het podium in de volgorde Natzke, Lesiardo en Geerts. De Italiaan Lesiardo wordt de nieuwe leider, omdat de winnaar van Valkenswaard, Miro Sihvonen toch niet rijklaar raakte.

Geerts staat momenteel achtste.

 


thor it
no img
07/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX125: Brian Strubhart-Moreau in topvorm: winnen en EK leiden.

Ook de tweede reeks van de EMX125 in Kegums werd gewonnen door Brian Strubhart-Moreau, die daarmee eindwinnaar wordt EN de nieuwe leider in de EK-stand. Brian startte als tweede achter Sergio Notario Lopez,Benistant, Haarop en Facchetti. Precies haflkoers poneerde Strubhart zich aan de leiding. Achter hem werd gereden met het mes tussen de tanden. Voornaamste slachtoffer was Facchetti, die onderuit werd gekegeld door Kevin Horgmo. Maar die slaagde er niet meer in om Notario Lopez en Haarup nog te passeren.

Uieteraard werd Strubhart Moreau eindwinnaar voor Horgmo en Notario. Bovendien nestelt hij zich wat steviger op de leidersplaats, hoewel Haarup met zijn derde plaats nu de schade wel beperkt. Horgmo komt op drie.

 


thor it
no img
07/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Las Vegas SX250 Shootout: Buit eerlijk verdeeld, Adam Cianciarulo wint.

De SX250 Shoutout is billijk verdeeld.  In de top vier twee rijders van elke competitie, Oost en West. Adam Cianciarulo won voor  Justin Hill, Aaron Plessinger en Dylan Ferandis.

Zach Osborne die vijfde werd behaalt de East titel voor Cianciarulo en Joe Savatgy.

Justin Hill blijft aan de Westkant baas over Shane Mcelrath en Plessinger.

Credits: FB Cianciarulo.

 


thor it
no img
07/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Las Vegas: Dungey laat de titel niet meer los, Jason Anderson wint finale.

Ondertussen is ook duidelijk geworden wat Eli Tomac dacht van het ploegenspel van vorige week. Hoe dan ook, hij heeft Las Vegas aangegrepen om alsnog  de zaak te veranderen, maar Tomac strandde op 5 punten van Dungey. Dat was de beste starter voor Tomac en Bagget. In de tweede ronde nam Tomac het commando over  terwijl ook Jason Anderson er in slaagde om tweede te worden voor Dungey. Na enkele ronden leek de koers gereden. Tomac op een voor Dungey, die controleerde voor Anderson. In de laatste ronde bestond Anderson er in om zowel Dungey als Tomac te passeren. Dat was een gevolg van een  toch wel wat wrang manoeuvre van Tomac, die dit keer  Dungey in de tang nam. Dungey moest zelfs de derde plaats nog afstaan aan  Josh Grant, maar de titel was wel binnen. Ik zeg het: na wat we vorige week en ook nu weer zagen: pffff...... ik versta iets anders onder sportiviteit.

We komen hier nog op terug.

Op het einde kan je de ‘grootse’ ontknoping zien: KLIK HIER

Uitslag finale SX 450: Jason Anderson, 2. Eli Tomac, 3. Joshua Grant , 4. Ryan Dungey, 5 Dean Wilson

Eindstand kampioenschap: 1. Dungey 359, 2. Tomac 354, 3. Musquin 293.


thor it
no img
07/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcrosslegende Jef Teuwissen overleden

Laat op de avond, zelfs voorbij middernacht gaf de computer aan dat er iemand nog een e-mail had gestuurd. En dat bleek geen leuk nieuws te zijn. Het bericht kwam van Roel Geurts en ging als volgt:

"Beste, ik wou even laten horen dat opa Jef Teuwissen deze avond is overleden aan een aanslepende ziekte. Hij was 76, maar hij zou er normaal 77 worden in september. Hij stond bekend als de zandkoning bij de oudere generatie. Ze vroegen mij of ik dit wilde melden, vooraleer het nieuws van buiten de familie zou komen."

Bedankt Roel voor het vertrouwen. Het is te laat maar we beloven dat we straks zeker een gepast eerbetoon aan Jef Teuwissen zullen wijden. Dat verdient uw opa vast en zeker. Voorlopig kunnen we vandaag namens de hele motorcrossgemeenschap, vooral van de 'old school' liefhebbers, ons medeleven betuigen.

Jef Teuwissen werd twee keer Belgisch kampioen 500 cc. Hij stond daarnaast nog vier maal op het podium als vice kampioen. Maar het hoogtepunt kwam er in 1969 toen hij samen met Roger  De Coster, Sylvain Geboers en Joël Robert de Motorcross Der Naties won in Farleigh Castle.

Onder Thor nog enkele foto's van Jef, genomen tijdens de MX History Days, waar hij een van de vele eregasten was.


thor it
no img
06/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Tot slot ook nog reeks een van de EMX125, met Strubhart-Moreau als winnaar voor Kevin Horgmo.

En gelijk kantelde het nog prille EMX125 want door zijn eerste zege wordt de Fransman de nieuwe leider.

Thor it voor verdere verslag


thor it
no img
06/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Het derde nieuws vanuit Kegums:The Bullet is back, Nagl ook een beetje.

Als de kwalificaties de toon zetten mogen we morgen vuurwerk verwachten. Ook de MXGP was het aanzien meer dan waard.

Thor!

 


thor it
no img
06/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Het tweede nieuws vanuit Kegums: Olsen en Covington laten zich zien in de MX2.

Zonet is de kwalificatie van de MX2 afgelopen. Het werd een wedstrijd met twee gezichten: een vlakke aanloop en een spetterend slotstuk.

Thor!


thor it
no img
06/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Het eerste nieuws vanuit Kegums.

Vroeger moest je zowat drie dagen wachten eer er iets vanuit Letland tot bij ons raakte. Nu is er al nieuws op het ogenblik dat een event nauwelijks werd afgevlagd.

Thor!


thor it
no img
05/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Interview Damon Graulus

Dit weekend vindt alweer de zevende MXGP ronde van het seizoen plaats. Voor rijders, zoals Damon Graulus, die zich toeleggen op de Europese GP’s wordt Letland de derde wedstrijd van hun WK cyclus. Na zijn vierde plaats in de 24MX Tour vorig weekend schoven we aan tafel met Graulus voor een update.

Thor!

 


thor it
no img
05/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Letland op TV.

De GP van Letland krijgt de nodige aandacht op TV.

Voor de liefhebbers:

TELENET PLAY SPORTS – Kanaal 5

Zondag 13.00 uur: eerste reeks MXGP en om 16.00 uur tweede reeks.

MOTORSPORT TV

Zondag 12.00 uur: eerste manche MX2 gevolgd door eerste manche MXGP

Zondag 15.00 uur:  tweede manche MX2 gevolgd door tweede manche MXGP

SPORZA

Zondag 17.30 uur: samenvatting MXGP

EUROSPORT 2

Zondag 16.00 uur tweede manche MXGP

 


thor it
Sec ConstructionsWMX-ShopMx477DSMR2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!