Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
04/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Top Mx-weekend verwacht in Molenbeersel

Het wordt opnieuw een druk weekend bij VLM-federatie die te gast is bij de Grensduivels van Bart Vanhove. Zij zorgden opnieuw voor een mooi aangelegd circuit met leuke jumps erin. Op zaterdag zijn er naast de jeugdrijders van JMS, streekrijders, quads en dames ook de Oldtimers welkom. Zaterdagavond kun je in de tent terecht voor een Grote BBQ-avond. (Op voorhand reserveren ) 0476/095464, 0496/056226 of via degrensduivels@hotmail.com
Op zondag zondag wordt er het normale VLM-programma afgewerkt met ook weer veel plaatselijke piloten aan de start. Er zijn kampioenschapsproeven voor Beloften, Nieuwelingen MX2, Nieuwelingen MX1-MX2 A, NIeuwelingen Open B en voor de Inters Open.
Adres: Vlasbrei in Grootbeersel

Klik hier voor enkele foto's van het circuit


thor it
no img
04/05/2017 | posted by Tetten | reactie(s)

#TBT : Namur 2005

Wij vroegen Plons om nog eens in zijn kelder te kruipen, op zoek naar wat oud materiaal.

Niet alleen kinderen vondt hij, maar ook deze toch wel legendarische GP van Namen in 2005

Klik op Thor om deze gallerij te bekijken


thor it
no img
03/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Letland: Preview en wel en wee van de deelnemers.

We geven vandaag eens niet – heel sec - de deelnemerslijsten. Vaak blijken ze toch niet te kloppen en meestal zien we tijdens de tijdstraining de echte deelnemers aan het werk.

We proberen wel een overzicht te geven van de blessures en eventuele nieuwkomers. We beginnen met de MXGP.

Onder Thor!


thor it
no img
03/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross: Waarheen dit weekeinde?

Motorcross: Waarheen dit weekeinde?

 

Na een druk 1 mei-weekend gaan we over tot de orde van de dag, met een aantal GP’s.

 

Teaser Kegums: HIER KLIKKEN!

 

Thor!

 


thor it
no img
02/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

FK Elite Gaillac-Toulza: Vierde plaats voor Damon Graulus

Zelfs in Frankrijk beginnen ze mekaar concurrentie aan te  doen. Naast de vierde proef voor het FK Elite was er elders ook een internationale cross. Dus ook maar 29 MX1-rijders in Gaillac-Toulza, met een dubbele reekszege voor Valentin Teillet. De eerste manche ging hij Maxime Desprey en Nicolas Aubin vooraf. In de tweede finishte hij voor Damon Graulus. Graulus die in de eerste reeks pas achtste werd en bijgevolg het podium niet haalde. Hij werd vierde voor Xavier Boog. Die blijft leider, maar Teillet haalde heel wat achterstand op.

Bij de MX2 ging de zege naar de 19-jarige Jimmy Clochet. Die had tot voordien niet echt potten gebroken. Ook de regelmaat telde want Clochet won en werd een keer vierde. Daarmee versloeg hij Pierre Goupillon en Thomas Do die de slotreeks won. Ook hier scoorde de FK-leider minder goed. Florent Richier werd pas vierde. De nummer twee, Henri Giraud deed het ook niet al te best. Maar ze bezetten wel de beste plaatsen.

Credits: elite-motocross.fr


thor it
no img
02/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Sainte-Austreberthe: Triple voor Shaun Simpson.

Nogal wat Belgen trokken naar Sainte-Austreberthe voor de cross. Ze konden niet op tegen Shaun Simpson die alle drie de reeksen won, telkens voor Jordi Tixier, die we zondag terug zien in Kegums. Gert Krestinov werd derde.

De Belgen dan: Jilani Cambré werd mooi vijfde voor Daymond Martrens en Kevin Fors. Eric Willems en Robin Bakens werden tien en elf. Wietse Brackman en Yentel Martens vielen een reeks uit.

Credits: Nicolas Provost, DaveMX.

 


thor it
no img
02/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC Jauer: Sihvonen behoudt leiding in ADAC Youngster Cup.

Eerder berichtten we al over de blessure die Miro Sihvonen opliep in de slotreeks van de’ ADAC Youngster Cup in Jauer. Onder Thor het relaas van de wedstrijd zelf.

 

 

 


thor it
no img
01/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Dietger Damiaens wint VMCF-wedstrijd in Genk

De eerste reeks werd ontsiert door een valpartij in de start met Dietger Damiaens en Junior Slegers. Vincent Collet won die eerste reeks voor Jerome Benonit en Bram Valckx. Dietger Damiaens kwam nog terug tot een 7de plaats, Junior Slegers werd negende in die eerste reeks. In de tweede reeks kon Damiaens al snel de leiding van snelstarter Collet overnemen en won de reeks. Vincent Collet was met de tweede stek zowat verzekerd voor de overwinning maar kwam in de slotfase ten val door een loskomende demper en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis... Glenn Bielen (Inter B) reed een knappe wedstrijd en werd mooi tweede voor Junior Slegers. Het was goed om Bryan Engelen terug in actie te zien, Bryan werd vierde voor Bram Valckx...
Dietger Damiaens werd eindwinnaar bij de Inters A voor Bram Valckx en Junior Slegers.

Klik hier voor de uitslagen van VMCF Genk  

Plons was voor ons in Genk, je kan zijn foto's vinden op onze Facebook-pagina
Klik op Thor voor een foto-video
 


thor it
no img
01/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Als Juniores gaan starten

Soms moet je als fotograaf enkel maar je vinger op de sluiterknop blijven houden. Want als er iets gebeurt, zoals zondag bij de start van de VLM-juniores, moet je enkel op de juiste plaats staan zoals DaveMX.

Klik Thor en je zal zien waarom.


thor it
no img
01/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Ranst: Dikke tweedaagse met winst voor Kenny Janssens.

Het was pokkedruk langs de E34. Zaterdag een massa deelnemers voor JMS en BOTC. En zondag werd dat nog eens dik overgedaan door de VLM-ers.

Bij de Inters ook mooie, en vooral afwisselende reeksen. De beste trainingstijd van Dieter Vromans was geen toeval. Dieter zette in de in de eerste reeks een zinderend slotoffensief neer. Het bracht hem voorbij Kevin Van Geldorp, Kenny Janssens en Wesley Verheyen, en dat allemaal in de vier slotronden. Een reeks om van te smullen, zoveel leuke duels als er waren. Helaas voor Vromans, mislukte zijn openingsronde in reeks twee. Dieter zou nog tiende worden. Voorin had Kenny Janssens zijn lessen getrokken. Had ook geen last van arm pump en leidde zo de hele wedstrijd. Verheyen, die ook nog kans had op de eindzege botste op Dieter Damiaens en moest de zege – met gelijke punten uit handen geven. Jonathan Banken, derde algemeen won uiteraard de MX2-klasse.

Iedereen was het er over eens dat dit een heuse topper was, met bijna 700 deelnemers over beide dagen.

De uitslagen treft U onder de volkende LINK.

Een mooie videoclip van Patrick Luyten staat HIER.

En de fotos van Dave Thielemans.

 

 


thor it
no img
01/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Raakt Miro Sihvonen gereed voor Kegums?

Het leek allemaal zo mooi: winst in de EMX250 in Valkenswaard, winst in de eerste manche van de ADAC in Jauer…. Maar in de tweede reeks kwam Miro Sohvonen van het Digar Junior Racing team in de problemen.  

Miro: “De tweede ronde van het ADAC-kampioenschap eindigde niet zo mooi….. Ik won de eerste manche maar na de tweede reeks zat  ik in het ziekenhuis. De schouder raakte uit de kom, zelfs zonder dat ik viel. Ik had gewoon een slechte landing. Gelukkig is er niks gebroken volgens de röntgen foto’s. Maar ik moet nog wel een MRI-scan ondergaan. Ik hou jullie op de hoogte.”

Ondanks de nul-score in de slotreeks blijft Miro leider voor Zach Pichon.


thor it
no img
01/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: gedeelde buit tussen Bo Petersen en Reno van der Leest.

Jeffrey Van Kempen verdween als leider uit de eerste reeks na drie ronden. Hij zou wegens pech niet meer starten in de slotreeks. Zo schoven Reno van der Leest en Kevin Dorias naar de top plaatsen. De slecht gestarte Bo Petersen sloot laat aan bij Dorias en ging hem in de slotronde voorbij. Ook Bjorn Blauwers maakte een mooie remonte.

Petersen was wel mee in de slotreeks die hij won voor van der Leest. Met Dorias opnieuw op drie was het podium gekend.

Uitslagen Lille: HIER!

 


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC Masters Jauer: Dennis Ullrich wint, sterke Hunter Lawrence.

De jeugdige Hunter Lawrence, MX2-rijder in het team van Suzuki World, is tweede geëindigd in de ADAX Masters in Jauer. Lawrence werd twee maal tweede achter Dennis Ullrich. Christian Brockel werd derde in de eindstand voor Lucas Neureuter en Jens Getteman. Die blijft tweede in de stand achter Ullrich.

De Slovaak Richard Sikyna won de ADAC Youngsters (MX2-klasse) voor Tom Koch en Zachary Pichon, ook uit de stal Everts.

Voor de overige Belgen, zie de link met de uitslagen.

Uitslagen: Hier (mx1) en hier (mx2).


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Aalter: Dewulf met GP-conditie.

Eindelijk een goed gevuld starthekken voor de MCLB in Aalter. Jeffrey Dewulf heerste al van bij de aanvang met Jurgen Wybo als goede tweede. Maar voor ‘Woby’ zat het venijn in de staart. David Segers walste eerst over Torpjurn Van Hoe en in de slotronde stelde hij ook Wybo voor voldongen feiten. Jorne Tytgat klom vanuit de achtste naar de vierde plaats voor Van Hoe en Maarten Govaert.

In de slotreeks kreeg Dewulf de zege niet cadeau. Hij startte pas als vijfde, maar in een mum van tijd kon hij Dylan Verleysen en koploper Segers aan de kant zetten. Met Van Hoe had hij minder moeite want die viel al vroeg terug. Tytgat sloot af als derde. Lonend, zo bleek want Wybo raakte na een slecht start niet verder dan de zesde plaats en viel zo van het podium.

Foto Dewulf, credits MotoXpics

Uitslagen: HIER!


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK Dames Genk: Steffie Laier wint voor Emma Milesevic

Logische winnares van het EK Dames, maar Steffie Laier moest op de Horensberg zowaar een reeks uit handen geven. De in Australië residerende Emma Milesevic (MON-licentie, we zoeken nog naar geboorteland) die straks het WK gaat rijden slaagde er in om de openingsreeks te winnen. Halfweg verdrong ze Laier van de leiding. Laier won een vlakke tweede reeks waarbij Milesevic wel in de buurt bleef en Brenda Wagemans opnieuw derde werd, weliswaar met ruime achterstand. Zelfde uitslag in de slotreeks, maar de verschillen werden kleiner.

Laier wint dus voor Mileseciv en Wagemans.

Gwenda Haans (foto, credits MikeMazout) blijft leiden voor Brenda Wagemans en Fiona Hoppe.

Alle uitslagen: HIER!


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Zijspannen en Quads Oss: Regelmaat loont voor Bax-Musset, brons voor Dierckens-Rostingt!

Voor de tweede keer in minder dan een maand was het weer crossen op de Witte Ruysheuvel. Ditmaal kwamen de zijspannen en de Quads aan bod. Slechts 18 spannen aan de start met Veldman-vdBogaart (voor de gelegenheid) als snelste starters in de eerste manche voor Dierckens-Ronstingt, voor Van Werven-vdPutten en Willemsen-Backx. Die zouden snel terug vallen. Bax-Musset kwamen pas als zevende door. Ze stoomden in enkele ronden door naar de tweede plaats. Ze dwongen Veldman-vdBogaart tot een spurt, die ze verloren. VanWerven-vdPutten werden derde voor de verrassend sterke tandem Dierckens-Rostingt.

Veldman en Co begonnen ijzersterk aan de slotreeks, maar het verhaaltje duurde heel kort. Ze vielen uit met een kapot blok en Willemsen-Bax namen de maat van Dierckens-Rostingt (later nog gepasseerd door Hermans-Van Gaalen) en werden zo leider. De minder goed gestarte Bax-Musset zaten vrij snel aan het wiel van leider Willemsen. Maar met de zo goed als vastliggende eindzege, zetten ze zelfs de achtervolging niet meer in en Willemsen won met een halve minuut voorsprong.

Bij de Quads meer deelnemers dan voor twee weken in het EK. Ricardo Phoelich en Marc De Vries deelden de reeksen. Phoelich won de race en Joe Maessen telde net een puntje meer dan De Vries en werd tweede. Geen Belgen voorin deze keer.

Alle uitslagen van Oss: HIER

 


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Maxxis kampioenschap: Gert Krestinov moet reeks aan Elliot Banks-Browne laten.

In Rugby werd de derde proef van het Brits kampioenschap gereden. Gert Krestinov en Elliot Banks-Browne deelden de reeksen bij de MX1. Leider Steven Lenoir werd derde in de eerste reeks en klopte Banks-Browne in de tweede. Brad Anderson, vorige week nog EMX250-rijder in Valkenswaard telde gelijke punten met Graem Irwin, maar zijn slotreeks was beter. Steven Lenoir leidt met 2 punten voor op Irwin en 9 op Krestinov.

In de MX2 ging de zege naar Harri Kullas. Ook hij moest een reeks aan BenWatson laten, maar die werd pas vierde in de openingsreeks. Terug van weggeweest (of eigenlijk ook niet): Josiah Natzke die mooi derde werd. Watson blijft leider maar Kullas komt wel héél dichtbij

Alle uitslagen: HIER

 


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX250: dagzege voor Zach Osborne, shootout in Las Vegas beslissend

UPDATE: Naar verluidt zou Joey Savatgy gedeklasseerd zijn, omdat hij  niet in de baan kwam, waar hij er uit reed. Daar door zou Jordons Smith de nieuwe leider worden voor Savatgy en Osborne...... Raar overigens, want Savatgy legde meer meters af dan hij zou gemoeten hebben. wordt vervolgd....

Zach Osborne was de beste rijder in het MetLife stadium, zeg maar een kilometer of tien van Manhattan. Door het gedeeltelijk falen van Joey Savatgy komt er een leuke shoot-out aan. Volgende week rijden de East- en West Coast samen in Las Vegas.

Savatgy leidde tot halfkoers voor Osborne, die vanuit de buik van het peloton naar voor schoot. Na een fout van Savatgy werd hij ook gepasseerd door Dylan Ferrandis. In de stand  krimpt de voorsprong van Savatgy naar 7 punten, en Jordon Smith (vierde) volgt op 8 punten. In principe kan ook Adam Cianciarulo nog kampioen worden.

De volledige finale: HIER KLIKKEN!


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Meesterzet voor Ryan Dungey, pardon, voor Marvin Musquin

De top drie van het WK SX ligt vast: Dungey, Tomac en Musquin zullen op het podium staan. Al is nog niet zeker wie op nummer 1 terecht komt. Want Ryan Dungey zette gisteren een en ander recht. Of liet Eli Tomac een steek vallen?

Thor, als je het echt wil weten, het is de moeite........

Credits: S. Cudby.


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Twee jaar extra KTM voor Marvin Musquin.

Vertrouwen is een tweejarige contractverlenging. Dat gebeurde deze week tussen Marvin Musquin en KTM. De Fransman blijft dus tot eind 2019 op het Oostenrijkse merk rijden, als fabrieksrijder. Het is ondertussen al het achtste jaar – remember de tussentijdse en veelbesproken overstap destijds in de GP’s.

Musquin: “Het is een voorrecht om dit mee te maken. De voorbije acht jaren hebben we heel wat meegemaakt maar vooral ook veel succes geboekt.”

Tussen de lijnen door lezen we dat Musquin in de voetsporen moet treden van Ryan Dungey, al heeft Marvin reeds een 450SX zege op zak. Musquin zal ook het outdoor kampioenschap rijden.


thor it
no img
29/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Grote Opendeurdagen bij Chris Dhondt in Oud-Heverlee

Dit weekend, het hele verlengde weekend grote opendeurdagen bij Chris Dhondt met super aktie’s.

Tot 50% korting op helmen enz , teveel om op te noemen!!

Kom langs, Dorpsstraat 62, Oud-Heverlee


thor it
no img
29/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Druk weekend voor VLM in Ranst!

Op zaterdag 29 staan in Ranst de JMS-wedstrijden op het programma maar ook ook de oldtimers rijden er hun wedstrijden. Zondag is het de beurt aan de VLM-rijders, ze krijgen een mooi circuit voor de wielen geschoven. Kampioenschapsproeven zijn er voor Recreanten, Juniors open, Nationalen en de Zijspannen.
Adres: Wijnegembaan, Ranst...


thor it
no img
27/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Trainingsweekend op de Molenbergen.

Komend weekend 29 en 30 april organiseert A.M.C. Wuustwezel voor de zestiende keer een trainingsweekend op haar motorcrosscircuit de Molenbergen te Wuustwezel.
Het circuit is geen vast trainingscircuit en trainen is er bijgevolg normaliter niet mogelijk.

Dit jaar voorziet de club toch deze mogelijkheid en dat twee keer. Zowel profs, amateurs als jeugd zijn welkom, telkens van 10u tot en met 17u, tijdens de middag is er een uur pauze van 12u tot 13u. Eén dag trainen kost 20 Euro, twee dagen kost 30 Euro.

Thor it voor meer informatie


thor it
no img
27/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Milieumat voor 19,99 Euro??

Op zoek naar een milieumat? Kijk snel op deze link voor de geweldige aanbieding bij 24MX.be want daar vind je nu de 24MX-milieumat voor slechts 19,99 Eu!!

Klik hier


thor it
no img
27/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Video: The game behind the game by Suzuki

Wat speelt er zich allemaal af in de "kopkes" van de rijders en teammanager, Stefan Everts van Team World Suzuki.

Thor it voor de video


thor it
Mx477Sec ConstructionsDSMWMX-ShopR2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!