Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
26/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Belgian Masters: enige proef en uitgesteld!

De motorcross Belgian Masters wedstrijd, onder voorbehoud op de BMB kalender ingeschreven op 13 en 14 mei 2017 in Nismes, zal worden uitgesteld naar een nog te bepalen datum/locatie. Meer informatie zal weldra op de BMB website / Facebook pagina worden gepubliceerd.

De wedstrijd van AMC Dworp in Gooik-Kester op 30 juli zal geen deel uitmaken van het Motorcross Belgian Masters kampioenschap. Het wordt een internationale wedstrijd georganiseerd over 1 dag (30/7) onder de naam 'Kampioenschap van Vlaanderen'. Alle BMB solo klassen (MX1, MX2, Cup MX1, Cup MX2, Cup 125 en jeugd) worden op het programma opgenomen en rijden er voor het Belgisch Kampioenschap.


thor it
no img
26/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Eerste EMX250 zege en Red Plate voor Miro Sihvonen

Twee jaar na zijn EMX125 zege in Valkenswaard boekte Miro Sihvonen opnieuw een eindoverwinning, deze keer in de EMX250. De 18-jarige Fin boekte daarmee een hattrick; dubbele reekszege, winnaar in de eindstand én hij werd ook de nieuwe leider in de tussenstand van het kampioenschap. Na twee ronden in de EMX250 serie over 9 wedstrijden leidt de KTM Diga Junior Racing rijder het kampioenschap met 90 punten. Daarmee heeft Sihvonen een voorsprong van 20 punten op de Italiaan Morgan Lesiardo. Simone Furlotti en Nick Kouwenberg volgen op 27 punten.

Thor!

Credits: Eric Laurijssen.


thor it
no img
26/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Word jij de nieuwe collega bij Reytec? Vacature: Mekanieker

Reytec zoekt een nieuwe collega...

Ben je gedreven en heb je een passie voor motoren...
Ben je een Teamplayer maar ook zelfstandig?
Stuur dan je CV door naar ben@reytec.be en wie weet kom jij binnenkort ons team versterken.

Meer informatie kun je vinden als je op "THOR" klikt


thor it
no img
26/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Komend weekend IMBA-damesweekend in Genk!

Team Fearless met Sanne Vounckx en de gebroeders Dante en Luca Nijs hebben een speciaal programma komend weekend. Op zondag 30 april gaat de tweede wedstrijd voor IMBA-dames door, in het nevenprogramma zullen naast de zijspannen ook de jeugd-klassen hun wedstrijden rijden. Voor de andere VMCF-rijders is er op zondag een Open klasse, iedereen mag  hieraan deelnemen. Van 17u tot 19u kan iedereen (buiten de jeugd) vrij trainen. s'Avonds is er vanaf 18u30 een grote Spaghetti-avond tvv Team Fearless.
Op maandag 1 mei rijdt het normale VMCF-programma inclusief de sidecars, ook rijders van andere federaties zijn welkom


thor it
no img
26/04/2017 | posted by WaMake | reactie(s)

Plonsdock Files GP Valkenswaard

A definition of a sniper :

1. A skilled military shooter detailed to spot and pick off enemy soldiers from a concealed place.
2. One who shoots at other people from a concealed place.
3. A photographer with a sick mind waiting for that moment that you dont wanna be shot.
 
 

thor it
no img
25/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teleurstellende GP van Europa voor Damon Graulus

Na een uitstekende kwalificatierace op zaterdag verliepen beide GP manches op zondag teleurstellend  voor Damon Graulus. De 24MX Honda rijder toonde in de zesde GP van het FIM MXGP Wereldkampioenschap zijn snelheid maar uiteindelijk sloot hij het weekend puntenloos af.

Thor!

Credits: CDS en shotbybavo


thor it
no img
25/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook Strijbos enkele weken out?

Zoals het er nu voor staat zal Kevin Strijbos enkele GP’s moeten missen. Dit is het gevolg van een elleboogblessure, welke hij opliep in Pietramurata. Na consult bij Drs. Claes en De Schrijver werd Kevin maandag geopereerd. Bij een eerste evaluatie zou blijken dat de ingreep succesvol verliep om de pees te herstellen en de ontsteking weg te nemen.

Thor!


thor it
no img
25/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Waarheen dit weekeinde?

Het GP-circus valt even stil. Dus valt er nationaal wel wat te beleven in het Nederlandse taalgebied, en daarbuiten. Vooral op amateurvlak.


Thor!


thor it
no img
25/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Schouderblessure voor Brylyakov

Vsevolod Brylyakov (Monster Energy Kawasaki MX2) kwam ten val in de 2de reeks van de MX2 in Valkenswaard. En dat bleef niet zonder gevolg.

Brylyakov: “Als gevolg van die val raakte de zenuwen in mijn schouder gekwetst. De spieren bleken zelfs een tijdje verlamd. Maar het gaat stilaan beter. Beetje bij beetje komen het gevoel en de kracht weer terug. Volledig herstel zal wel wat tijd in beslag nemen, maar ik vewacht wel in Letland te kunnen rijden.”


thor it
no img
25/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Als privateer naar de MXGP: het verhaal van Jeffrey Dewulf in Valkenswaard!

Je hebt hem wellicht niet gezien op TV. Tenzij je fan van hem bent en je Arugs ogen gebruikt om een glimp op te vangen. Maar hij was er wel. Jeffrey Dewulf deed opnieuw mee aan de GP van Europa in Valkenswaard. Dat is op zich al een prestatie, als je weet dat de weg naar MX-roem  bezaaide is met tal van hindernissen. De grote media – en we kloppen ook op eigen borst – besteden meestal aandacht aan wat er bij de eerste tien gebeurt. Maar met tieeman heb je geen GP? Vandaar dat het belletje met Jeffrey Dewulf, goed voor 7 dikke WK-punten een kort, maar leuk interview oplevert.

U bent mee als U op Thor klikt.


thor it
no img
25/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK Dames Emmen: Puike Belgische dames!

Dames en motorcross: het zit zeker en vast in de lift. Onze ad-interim verslaggeefster en teamleidster trok met een gehalveerd team naar Emmen voor de eerste IMBA-wedstrijd voor dames.

Thor!

Foto credits: Mike Mazout


thor it
no img
25/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Wilvo Rapport Valkenswaard

Ze hadden één troef, neen zelfs twee in handen. Arnaud Tonus die vorige week de pannen van het dak reed én zandspecialist Shaun Simpson. Hoge verwachtingen dus voor het team dat zowat op de omloop woont. Maar lukte het allemaal voor het Wilvo Yamaha team?

Thor!


thor it
no img
25/04/2017 | posted by Joel BieberLake | reactie(s)

10 Wallpapers GP Europa in Valkenswaard

Net zoals uw onderbroek, moet u regelmatig uw achtergrond van uw computer verfrissen !

Plons biedt onze de volgende 10 muurpapiertjes !


thor it
no img
24/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA Rapport Valkenswaard

De GP van Valkenswaard mag dan wel in Nederland plaatsvinden, maar op een bepaalde manier is dit ook een thuis-GP voor het KEMEA Yamaha team. Valkenswaard is slechts enkele kilometers verwijderd van de workshop, dus dat maakt dat er in dit weekend veel fans, sponsors en vrienden rond lopen in de paddock. 

 

Lees er alles over onder Thor.

 

Fotos: CDS

 


thor it
no img
24/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Valkenswaard Aftertalk: Husqvarna, Yamaha en Kawasaki.

Nu volgt de tweede lading uitspraken.

Onder Thor uiteraard.


thor it
no img
24/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Valkenswaard Aftertalk: KTM, Suzuki en Honda.

Er komt na een GP zo veel info op ons af dat we wel moeten korten. Vandaar de belangrijkste uitspraken achteraf gebundeld, deel 1.

 

Onder Thor uiteraard.

 

 


thor it
no img
24/04/2017 | posted by 4Gold | reactie(s)

Plons Race Report GP Europe Valkenswaard

Wenst u snel een visueel overzicht van de (Belgische) resultaten  van de grote prijs in Valkenswaard ?

U vraagt, wij draaien !

KLIK hier voor een Plons Race Report

 


thor it
no img
24/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Cedric Grobben opnieuw iedereen te snel af in Meerhout (VLM)

Cedric Grobben aan de start en dan weet de rest al dat het moeilijk is om de overwinning af te snoepen van de Paesen-Trucks KTM-rijder. Grobben kreeg in Meerhout wel flink weerwerk van in de eerste reeks Steve Seronval, de KTM Racing Center-piloot leek tot in de laatste ronde de reekszege te pakken maar Grobben glipte nog net erlangsdoor. In de tweede reeks wachtte Grobben niet zo lang om de leiding over te nemen van snelstarter Seronval en reed regelrecht naar de eindzege. Dietger Damiaens is de nieuwste aanwinst van de VLM-inters en de Dam-Racing piloot wilde van zich laten horen en leek naar een mooie tweede plaats te rijden maar een kettingbreuk dacht er anders over. Dieter Vromans pakte knap de tweede plaats in de tweede reeks over, Jonathan Banken werd derde voor Kenny Janssens.
Podium Inters MX1: 1. Cedric Grobben, 2. Kenny Janssens, 3. Steve Seronval
Podium Inters MX2: 1. Dieter Vromans, 2. Jonathan Banken, 3. Jordi Van Mieghem
Foto's: Davemx.be

Thor it voor de uitslagen van VLM Meerhout


thor it
no img
24/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Laarne: Dylan Verleysen klopt Kevin Fors

Dylan Verleysen moest in de slotreeks halfweg het meesterschap ervaren van Kevin Fors. De Waal eiste de reeks op, en  Maarten Govaert werd derde voor Junior Decouter en Kenny Dult.

In de eerste manche hadden Verleysen en Govaert er een vluchtkoers van gemaakt. De achtervolging, nu ja vanaf de vijfde plaats, van Fors strandde op enkele 100/sec van Govaert. Dat maakte dat de eindafrekening in het voordeel van Verleysen uit draaide. Nog goed in de eerste manche: Torpjurn Van Hoe en Mattis Meersschout.

Alle uitslagen: KLIK HIER!

Foto Dylan Verleysen, credits Marleen Desmet.


thor it
no img
24/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Wichelen: Vincent Collet komt op dreef

De VMCF trok dit weekend naar het zanderige circuit van Wichelen waar opvallend veel rijders waren komen opdagen ondanks de concurrentie van de GP van Nederland. Vincent Collet kon op de snelle omloop tweemaal zijn gram halen. De titelverdediger lijkt dus net op tijd in top conditie te komen. Voor de ereplaatsen gingen Frederic Weigert en Junior Slegers met elkaar in de clinch en door een betere slotreeks kon Frederic Weigert ook nu weer de tweede plaats opeisen voor Junior Slegers. In de MX2-klasse kan men bij VMCF echt topcross zien want Jeremy Joris kreeg dit weekend het gezelschap van Killigan Delroeux zodat de twee youngsters samen met Axel Nijs het de MX1-rijders bijzonder moeilijk kunnen maken. In Wichelen stak Jeremy Joris er met kop en schouders bovenuit voor Killigan Delroeux en Tim Wirtz. Bij de B-rijders haalde Tony Bogaert zwaar uit. De Husky-rijder haalde de dikste prijs voor Donny Van De Kerkhove en de heroptredende Jochem Van Den Eede.

Volgend weekend wordt een tweedaagse voor de VMCF want op zondag staat de GP van Belgie IMBA op het programma voor de dames in Genk.
Uitslagen:
HIER KLIKKEN!

Foto Killigan Delroeux, FB


thor it
no img
23/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX125 Valkenswaard: Een Deen, een Fransman en een Spanjaard. Haarup, Strubhart-Moreau en Notario!

Mikkel Haarup is overtuigend winnaar geworden van de eerste proef om het EMX125 kampioenschap. De dubbelslag zegt alles. Tim Edbrg, in de in de eerste reeks tweede werd, zou pas zevende worden in de slotreeks. Dan Legden Brian Strubhart-Moreau (3 – 2) en Sergi Notario (4 – 4) iets meer regelmaat aan de dag. Edberg werd vierde voor Kevin Horgmo. Scandinavië boven dus.  Jarni Kooij, de enige Belg die zich kon kwalificeren, pakte mooi vier punten in de eerste manche. Kooij reed in de slotreeks zondag zelfs op de zestiende plaats tot hij in de zesde ronde terrein verloor.

Thor it voor de uitslag van EMX125


thor it
no img
23/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Valkenswaard: Dikke prijs voor Gauthier Paulin, Van Horebeek derde.

Twee jaar geleden stuntte hij door Valkenswaard te winnen. Vorig jaar was hij maar een fletse HRC-rijder. Ik twijfelde aan Antii Pyhronen die Gautier Paulin binnen haalde. Maar wat een seizoen is de Fransman aan het rijden. Geloof me, het WK is nog maar pas begonnen.

Thor.

 


thor it
no img
23/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Pauls Jonass sandman in Valkenswaard (MX2)

Red Bull KTM-rijder Pauls Jonass knalde vandaag met een dubbele reekszege naar de eindzege in de Grote Prijs van Europa die vandaag in Valkenswaard werd verreden. Pauls Jonass pakte in beide reeksen al meteen de leiding, op die manier pakte hij "makkelijk" de eindzege op een loodzwaar geworden Eurocircuit. Jeremy Seewer kende geen makkelijke Grand Prix maar mocht toch plaatsnemen op de tweede podiumtrap. De derde plaats was weggelegd voor onze landgenoot Brent Vandoninck, de Yamaha Kemea-rijder deed dat met een vijfde en derde plaats in de reeksen. Julien Lieber was vandaag de enige die Pauls Jonass kon volgen in de eerste reeks, de tweede reeks was al snel voorbij voor de KTM-rijder. Lieber werd aangereden door een andere rijder en moest met veel pijn aan het scheenbeen de strijd verlaten. Naar verluid zou het alsnog meevallen voor Lieber maar hij scoorde geen punten in heat twee.

Thor it voor de uitslag en enkele Plons-foto's van de MX2-klasse


thor it
no img
22/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Video: Kwalificaties MXGP en MX2 Valkenswaard

In de MX2 staat Pauls Jonass morgen op de pole voor de GP van Europa in Valkenswaard, collega Antonio Cairoli mocht vandaag al eens vieren in de MXGP-klasse....

Thor it voor de hoogtepunten van de kwalificaties in Valkenswaard


thor it
no img
22/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Eerste drie in MX2 op een zakdoek, Pauls Jonass wint kwalificatie!

De kwalificatie in de MX2-klasse was alvast spannend, als het een voorbode was voor morgen gaan we vuurwerk zien... Julien Lieber was de eerste leider maar een klein foutje werd afgestraft waardoor de prive-KTM rijder naar de derde plaats werd verwezen. Pauls Jonass nam gretig over terwijl Thomas Kjer Olsen (alweer hij) ging aanvallen op de KTM-fabriekspiloot. Jonas gaf geen krimp en had nog 0,9 sec over aan de finish, Julien Lieber ging na zijn fout ook weer meedoen voor de zege, hij strandde op zijn beurt op 0.7 sec van Olsen. Brent Vandoninck kende geen beste kwalificatie en werd 14de, Nathan Renkens werd 30st.

Thor it voor de uitslag van de MX2-kwalificatie


thor it
Mx477Sec ConstructionsDSMWMX-ShopR2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!