Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
27/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Sneak preview omloop Kester-Gooik.

Ze doen er alles aan bij MC De Toekomst om hun wedstrijd te laten slagen. Vandaag ontvingen we een video preview van de spiksplinternieuwe omloop. Opvallend: de enorme breedte over de ganse glooiende omloop. Hier kan je het gas eens in de hoek vast zetten.

Rij met ons mee en spring HIER achterop onze E-motor. We maken een rond(j)e….

 

 


thor it
no img
26/07/2017 | posted by Lommelwoodgangster | reactie(s)

Plonsdockfiles GP Loket

U kan wel raden waarom zoveel mensen graag naar Loket gaan...
Plons is helaas niet zo, die gaat enkel voor de wedstrijden.

There are many reasons why people like to go to Loket, but not Plons, he only goes for the races....NOT


thor it
no img
27/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Junior WK motorcross: de entry list

Hoe verstrooid kan een mens zijn. Bij het opmaken van de agenda voor het komende weekeinde vergaten we ei zo na – neen helemaal – het Junior WK uit het ook. Dat wordt dus wel degelijk dit weekeinde gereden in Tartu, Estland.

Onder Thor de deelnemerslijst. Uit piëteit laten we Igor Cuharciuc staan in de lijst van de 85 cc-rijdertjes. Igor verongelukte afgelopen zaterdag tijdens de eerste reeks van de finale van de EMX85 in Loket.

Credits: Luke Van Dunnegem.


thor it
no img
27/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kemea rapport Loket: Van doninck blikt vooruit naar Lommel

De GP van Loket leidt traditioneel het laatste deel van het WK seizoen in. Voor de rijders was de zomerbreak een laatste mogelijkheid om te rusten en zich klaar te stomen voor de laatste wedstrijden die de komende 2 maanden worden verreden. Alvin Ostlund kwam alvast niet ongeschonden uit de break. Hij kwam op training deze week hard ten val en bezeerde hierbij zijn elleboog. De wonde werd toegenaaid en de Zweed probeerde zaterdag te rijden, maar de wonde ging terug open en het was te pijnlijk om zondag de wedstrijden te rijden. Alvin zal zich nu focussen om er terug bij te zijn in Lommel. 

De rest leest U onder Thor.

Credit: shotbybavo.


thor it
no img
27/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

24 MX Rapport: Tsjechische punten voor De Dycker en Graulus

Vraag rijders om hun mening over de baan in Loket en je krijgt twee kampen. Je houdt er van of je hebt er een hekel aan! Voor de 13de ronde van het FIM MXGP Wereldkampioenschap bevestigde de Tsjechische omloop zijn reputatie. Het werd dan ook een eerder matig weekend voor de 24MX Honda rijders. Ken De Dycker sprokkelde zes punten, Damon Graulus voegde één puntje toe aan zijn totaal.

Thor.

Credits:shotbyBavo.


thor it
no img
26/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Video JMS Paal

Afgelopen zaterdag was de JMS te gast op het ex-trainingscircuit van Marnicq Bervoets, er waren wat pilootjes op vakantie maar er werden toch leuke wedstrijden gereden.
We stuurden Raf van Dijck van 393 Productions naar Paal voor volgende video...

Thor it voor de video


thor it
no img
25/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Genaddy Moiseev, opnieuw afscheid van een wereldkampioen.

Afgelopen zondag 23 juli is drievoudig wereldkampioen Gennady Moiseev overleden. De Rus werd 69 jaar en was al een tijdje ziek. Na Hakan Qarlqvist opnieuw een wereldkampioen die op korte tijd overleed.

In zijn eentje zette Moiseev (samen met KTM) de Russen op de kaart in de motorcross. Hij werd een eerste keer wereldkampioen (zie verder) in 1974.

Na zijn actieve loopbaan werd hij voorzitter van de MFR, de Russische motorsport federatie.

Op menselijk vlak condoleren we de familie van Moiseev.

Maar de eerlijkheid gebied ons om toch even terug te blikken op de eerste titel. Dat gebeurde na een ophefmakende GP in Wohlen. U leest er alles over op de site van MXVINTAGE.BE, en dit is de link naar het bewuste artikel.


thor it
no img
24/07/2017 | posted by 4Gold | reactie(s)

10 Loket Action Pictures

Plons tracteert ons op 10 Loket Spetters ! 

Thor it baby...


thor it
no img
25/07/2017 | posted by 4 Gold | reactie(s)

Plons view on GP Loket

Plons laat ons zien wat de toeschouwers zagen in Tsjechie.

Ondanks het tragisch voorval op zaterdag, laat deze reportage toch de zon schijnen over één van de Klassiekers van het Grand Prix seizoen.

Thor it !


thor it
no img
25/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht BMB Kester-Gooik.

Zondag 30 juli a.s. organiseert AMC De Toekomst Dworp het kampioenschap van Vlaanderen op een nieuwe omloop aan de Wijngaardbosstraat in Gooik. Deze wedstrijd telt ook mee voor het Belgische kampioenschap (alle klassen). Na in 2016 een éénmalige wedstrijd georganiseerd te hebben op de site 'Everaet' hoopt de club nu een vaste stek gevonden te hebben op de site 'Hof te Wijngaard'.

Thor!

 


thor it
no img
25/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Pit Chat part three: Strijbos, Jasikonis, Van Horebeek, Febvre en Tonus.

Mogen we  ons over twee weken in Lommel aan een Suzuki festival verwachten in Lommel, net zoals vorig jaar toen alles lukte? De kans is klein, maar dat dachten we vorig jaar ook.

Thor voor de impressies van Jasikonis, Strijbos,Van Horebeek, Febvre en Tonus.


thor it
no img
25/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Pit Chat part two: Cairoli, Herlings, Jonass, Prado Garcia, Beaten, Cervellin, Gajser, Bobryshev.

We laten in Pit Chat niet alleen de toppers aan het woord. In deel twee onder andere een debutant in de MX2.

Thor.


thor it
no img
25/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Pit Chat part one: Desalle, Tixier, Paulin, Nagl, Anstie, Seewer, Bogers en Vlaanderen.

Mooie GP gezien in Loket. Zeker de slotreeks van de MXGP was beklijvend. Vijf, zes rijders in een zakdoek…… en stuk voor stuk hadden ze na afloop wat te vertellen. Hier deel één.

Thor!

Sommige credits: Mediacross.


thor it
no img
24/07/2017 | posted by Bertje | reactie(s)

FOTO: BMB Hasselt

Een bewolkte dag en enkele regenbuien als extra, hiermee moesten we het in Hasselt doen. Helaas niet zo warm en zonnig als in Axel afgelopen vrijdag, maar dit hield me niet tegen om een galerij te maken voor MXWorld.

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
24/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender voor de week.

Hoofdbrok voor deze week is natuurlijk het Kampioenschap van Vlaanderen: AMC De Toekomst serveert een nieuwe – hopelijk definitieve omloop voor.  Het is de ultieme aanloop voor de GP van Belgie op de Heeserbergen in Lommel over twee weken.

Opvallend is de stilte in het buitenland. Geen ADAC, een verloren gelopen clubcross bij KNMV, volslagen rust bij MON…. Het is vakantie.

 

Alles en nog meer info onder Thor!


thor it
no img
24/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kampioenschap van Vlaanderen: Doorstart voor AMC De Toekomst?

Zondag is het raak in het Pajottenland. AMC De Toekomst uit Dworp organiseert in Gooik het Kampioenschap van Vlaanderen. Het is de dekmantel voor een van de weinige internationale wedstrijden op de kalender. We mogen er kennis maken met een nieuwe – hopelijke definitieve – omloop. De glooiende piste van Hof te Wijngaard is gelegen in de Wijngaardbossstraat in 1755 Gooik.

Ze hebben er alles aan gedaan om hun wedstrijd in de kijker te zetten.

Klik HIER voor de reportage van RING TV.

Alle info en enkele fotos onder Thor!


thor it
no img
24/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WMX Loket: Eerste reekszege voor Amandine Verstappen.

Onze landgenote Amandine Verstappen heeft in Loket de tweede reeks gewonnen in de wedstrijd om het WK Dames. Daarmee is de kleine Luikse de eerste Belgische die er in slaagt om een WK-manche te winnen. Straffe toeren van de kleine achttienjarige, die ook tweede werd in de eindstand.

In de eerste manche raakte Verstappen moeilijk los van de zevende plaats. Ze kende wat meeval toen Shana van der Vlist wat terrein verloor, nadat ze wel drie ronden aan de leiding reed. Verstappen werd zesde in de reeks gewonnen door Courtney Duncan voor Kiara Fontanesi en Nancy Van De Ven.

Amandine lukte de Holeshot in de tweede reeks en ze wed niet echt bedreigd door eindwinnares Duncan en Van De Ven. Verstappen staat zesde in het WK op één punt van Larissa Papenmeier.


thor it
no img
24/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX65: Ereplaatsen voor de gebroeders Coenen

Na het fatale ongeval van Igor Cuharciuc, kreeg het EMX-verhaal een trieste wending. Het EMX85 werd begrijpelijk in de koelkast gestoken. Nog voor dit verschrikkelijke ongeval hadden de EMX65-rijdertjes zaterdag al hun eerste reeks gereden. Onder bedrukte omstandigheden werd zondag de finale afgewerkt.

Mads Fredsoe Sörensen won die tweede reeks. De Deen was zaterdag derde geworden en dat volstond om de eindzege te veroveren. Tweede werd de Nederlander Damian Knuiman met een tweede en derde plaats. Pechvogel van de dag was Ivano Van Erp. Zaterdag nog versloeg hij Knuiman in de spurt, maar zondag moest hi van heel ver terug komen. Hij strandde op de tiende plaats maa was nog goed voor EK-brons. Twe Belgen in deze wedstrijd. Broertjes dan nog. Op zondag werd Sacha Coenen vijfde, maar bleef puntenloos op zaterdag. Broer Lucas Coenen deed het andersom. Hij werd zaterdag zesde, maar scoorde een dag later niet.


thor it
no img
24/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Werchter: Dennis Wagemans pakt de dubbel

Naar goede gewoonte was het opnieuw bijzonder druk bij Jelltess in Werchter waar wederom een echt vakantiesfeertje ging. De rijders waren allesbehalve in vakantie want het werd een erg drukke bedoening in zowat alle categorieën.

Thor.

Credits: davemx.


thor it
no img
23/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jens van Meer en Thomas Vermijl pakken zeges op Circuit Marnicq Bervoets in Paal (VLM)

Er tekenden ondanks de vakantieperiode toch nog 22 Internationalen present in Paal op het ex-trainingscircuit van Marnicq Bervoets. Jens van Meer mocht zich met een reekszege en een tweede plaats de terechte winnaar noemen van de Inters MX1. Wouter van Massenhoven, derde in de openingsreeks en na een knalstart in de tweede reeks ongenaakbaar naar de zege gereden werd tweede in de eindstand voor Kenny Janssens die met een tweede en derde plaats ook tevreden mocht terugblikken. David Foguenne (4) en Greg Smets (5) sloten de topvijf af.  De zege bij de Inters MX2 was voor Thomas Vermijl, hij voelde zich in zijn sas op de iets hardere ondergrond en won beide reeksen. Enzo Aerden werd tweede voor Kristof Scheyen...
Klik hier voor een korte fotoreeks van Davemx.be

Thor it voor de uitslagen van Paal-Beringen


thor it
no img
23/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Erik Willems en Karka Dovydas winnen BMB-Hasselt

Vandaag stond de BMB-wedstrijd in Hasselt op het programma, Erik Willems (Husqvarna) pakte er bij de Internationalen MX1 met een reekszege en een derde plaats de eindzege voor BK-leider Dietger Damiaens (KTM) die twee keer een tweede plaats liet optekenen. De derde plaats was voor Robin Bakens die de tweede reeks op zijn naam schreef. Bij de Inters MX2 was de zege voor Creymert KTM-rijder Karka Dovidas, hij werd tweede in de eerste reeks en won de tweede reeks. Thomas Kohut werd tweede met een reekszege en tweede plaats, de derde plaats was voor Glenn Meier met twee derde plaatsen. 

Thor it voor alle uitslagen van BMB Hasselt


thor it
no img
23/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Hoogtepunten Grand Prix Tjechie MX2 en MXGP

We kregen de hoogtepunten van de Grand Prix van Tjechië in Loket al binnen...

Klik op Thor voor de video


thor it
no img
23/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Pauls Jonass en Thomas Covington winnen elk een reeks, Jonass pakt de eindzege in Loket (MX2)

De Amerikaan in dienst voor het door Nestaan gesponsorde Husqvarna-Team van Jacky Martens pakte in de openingsreeks mooi de reekszege voor Pauls Jonass en Jeremy Seewer. In de herneming zette WK-leider Jonass orde op zaken, de Red Bull KTM-rijder pakte de reeks- alsook de eindzege. Jeremy Seewer werd vijfde en tweede maar ziet leider Pauls Jonass al uitlopen tot 47 punten. Thomas Covington kon zijn prestatie van de openingsreeks niet overdoen en werd door een slechte start "slechts" 10de, toch nog goed voor de derde plaats in de eindstand van de GP van Loket MX2.
Julien Lieber? Die werd 18de en 5de, Brent Vandoninck viel uit in de openingsreeks en werd 16de na de pauze. Er waren geen punten voor Nathan Renkens....

Thor it voor de uitslag en WK-tussenstand van de MX2-klasse


thor it
no img
23/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Antonio Cairoli pakt zesde zege van het seizoen in Loket!! (MXGP)

Het is alweer de zesde zege van WK-leider Antonio Cairoli, deze keer deed hij het met een derde plaats in de openingsreeks en een overwinning in de tweede reeks. De eerste reeks werd knap gewonnen door Tim Gajser die na de pauze vierde werd. Onze landgenoot Clement Desalle was het regelmatigste met twee tweede plaatsen en ook de tweede plaats in de eindstand. Jeffrey Herlings wisselde een vijfde plaats af met een derde plaats om ook in de eindstand derde te worden. Jeremy van Horebeek werd 8-7 in de reeksen en Kevin Strijbos werd 9de in de eerste reeks en 15de in de herneming. Ken de Dycker pakte zes punten met de 19de en 17de plaats, 24MX Honda-teammaat Damon Graulus pakte enkel in de tweede reeks een punt. Er waren geen punten voor Jeffrey Dewulf alsook voor Bryan Boullard.

THOR it voor de uitslag en WK-stand van de MXGP


thor it
no img
23/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Loket: de kwalificaties voor Jonass en Cairoli.

Niemand kon vermoeden dat het noodlot zou toeslaan na de kwalificaties van de MX2 en de MXGP. Helaas, het fatale ongeval van het Moldavische rijdertje Igor Cuharciuc,deed iedereen beseffen dat motorcross, hoe mooi ook, een gevaarlijke sport blijft.

Aan dit verlies besteden we elders aandacht.

Toch een rapport van de kwalificaties.

Thor!


thor it
KTM Shop NLWMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!