Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
24/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MXoN Vrijdag

MXoN op vrijdag was best al druk, motoren werden gekeurd, het parcour werd verkend, de kledij en helmen kwamen te voorschijn en de Monster Energy piloten werden voorgesteld, het dream team USA uit 86 is ook aanwezig en de voorstelling van de teams werd gevolgd. Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
24/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nonsens, maar bij nader inzien: Training MXoN.

Het gaat nergens over, het is ook geen echt nieuws. Maar toch: we maakten  een rangschikking op na afloop van de vrije trainingen in Maggiora. De beste tijden werden gerealiseerd door Romain Fabvre, Jeremy Van Horebeek en Jason Anderson. Telt voor niks, natuurlijk, want straks worden de beslissende kwalificaties gereden, en die bepalen wie er morgen mee rijdt in de MXoN A-finale.

Maar het is toch een indicatie over hoe de kaarten liggen. Met dien verstande dat het puur om rondetijden gaat en niet over de plaats.

Wij kwamen tot de volgende conclusie:

 1. USA 8
 2. Frankrijk 8
 3. Nederland 13
 4. België 13
 5. Zwitserland 15
 6. Italië 16
 7. Groot-Brittannië 21
 8. Duitsland 26
 9. Spanje 31
 10. Australië 32
 11. Denemarken 32

Benieuwd hoe de echte eindstand er morgenavond uit ziet en in hoeverre die van deze verschilt.


thor it
no img
24/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Een blik achter de schermen van het Suzuki World Team.

We kregen deze clip al een tijdje geleden binnen, maar hij raakte ergens zoek op onze harde schijf. Vandaag vonden we die terug.  Het geeft een idee van de betrokkenheid van alle  mensen die in zo’n team werken. Het is geen speelfilm, maar het geeft wel een heel goed beeld weer. En je leert er meteen ook de mensen kennen.

https://www.youtube.com/watch?v=VQgy2RXUq18


thor it
no img
24/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VE Racing grijpt met Glenn Bielen naast de titel

Afgelopen weekend werd in Kester de finale van het BK betwist. VE Racing belofte Glenn Bielen begon deze wedstrijd met 13 punten achterstand. In de kwalificatietraining werd duidelijk dat Glenn onder hoogspanning stond. Hij kon geen toptijd op de tabellen neerzetten, en moest als negende naar het starthek.

Glenn Bielen stuurde als allerlaatste de eerste meters in. Een abominabele start was de voorbode voor wat volgen zou. Op géén enkel moment zagen we de piloot die in het begin van het seizoen furore maakte in deze beloften categorie. Tot overmaat van ramp werd het matige rijden keihard afgestraft nadat Glenn met z’n voet in aanraking kwam met de afsluiting. De pijn die door de voet schoot was voor Glenn meteen het signaal dat dit niet ok was. Er volgde een opgave en de trip naar het ziekenhuis bracht aan het licht de rechtervoet een zwaar kneuzing had opgelopen.

Ludovic Bral kroonde zich als Belgisch Kampioen.


thor it
no img
24/09/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Belgie als 31st uit de loting voor de kwalificatie van de MXON in Maggiora!!

Weinig geluk voor de Belgen in Maggiora, ze werden als 31st geloot voor een plaats achter het starthek van de kwalificaties voor de Motocross of Nations dit weekend. Vandaag worden de kwalificaties gereden, elke rijder rijdt een reeks in zijn eigen klasse waarvan de beste twee uitslagen van de drie rijders tellen voor de kwalificatie. Een schrale troost voor het Belgische team, Team Nederland deed het met nummer 32 nog net iets minder goed in de loting...

Veel geluk Belgian Knights!!


thor it
no img
23/09/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

VMCF Motocross te Wambeek op 24 en 25 september 2016

Op zaterdag staat het BK OLDTIMERS op het programma met aansluitend vrije trainingen voor iedereen van 15-18u
Zondag rijdt de VMCF zijn programma met wedstrijden vanaf 10u.
Op zaterdag is er eetgelegenheid voor iedereen vanaf 19u en van 20-24u discjockey Wytse, de inkom in de tent is gratis.
Volg pijlen motorcross van Centrum Wambeek

MOTORCROSS WAMBEEK

Zaterdag BK OLDTIMERS

Zaterdag 24-09-2016 vrije trainingen 15h – 18.00h

Zondag 25-09-2016 VMCF Wedstrijden vanaf 10h


thor it
no img
23/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MXoN: Tim Gajser moet forfait geven na val.

Wereldkampioen MXGP Tim Gajser zal niet deelnemen aan de MXoN in Maggiora. De Sloveen kwam woensdag ten val op een circuit bij hem in de buurt. Hij werd naar het hospitaal gevoerd met wellicht zware kneuzingen.

Gajser mocht het ziekenhuis verlaten zonder verdere behandeling en het leek er op dat hij probleemloos zou kunnen starten.

Na overleg met zijn eigen dokter werd besloten om toch niet te rijden, en twee weken rust in te bouwen.

Geen ‘lone wolf’ in de strijd om de individuele zege. Velen kunnen zich nu geroepen voelen om te schitteren.

De Slovenen hadden zeker geen winnend team, maar met Tim erbij was het spektakel toch groter geweest.


thor it
no img
22/09/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Pro Circuit Racing testimonial on Twin Air PowerFlow Throttle Body Kit

Pro Circuit Kawasaki maakt sinds vijf jaar met grote tevredenheid gebruikt van de Twin Air PowerFlow Throttle Body Kit producten.

Dit technische product is een kant-en-klaar te installeren throttle body kit die off-road motoren meer vermogen en een betere gasrespons geeft.
Voor meer informatie kijk op www.twinair.com.


thor it
no img
22/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MXoN Maggiora op donderdag

De karavaan is in Italië neergestreken voor de Motorcross der Naties. Er word nog volop aan het parcour gewerkt wat er eerlijk gezegd al prachtig bijlicht, er is duidelijk op een jaar tijd hard gewerkt en heel wat vernieuwd. Trucks worden nog op hun plaatst gezet en sporadisch komt er al een piloot toe maar best weinig beweging op dat vlak... We deden al een rondje op het parcour, klik hier voor de foto’s

thor it
no img
22/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook Belgische piloten welkom op de KTM-dag op 8 en 9 oktober 2016

Het outdoor seizoen nadert heel snel het einde. De titels zijn gewonnen of verloren. De druk is van de ketel.

Daarom lijkt ons niets beter om het seizoen af te sluiten met een ongedwongen dag vol motorsport op de KTM-dag. Die wordt traditioneel georganiseerd op het circuit ‘De Landsard’, in Veldhoven, naast Eindhoven Airport.

Waarom U deze GRATIS dag niet mag missen: Thor!


thor it
no img
21/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Finale BK Kester

Geniet nog eens van de BK-finale in Kester van afgelopen zondag.

Hier de (franstalig ingesproken) link: https://www.youtube.com/watch?v=MiCORs7Wrkw&feature=share

Met dank aan de collegae van mxmag.be

 


thor it
no img
21/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Ken Roczen 3 jaar lang bij HRC Honda!

Vandaag maakte Honda USA bekend dat ze Ken Roczen voor drie jaar hebben vastgelegd. Hij zal aanzetten in de AMA SX en Motocross aan de zijde van Cole Seely.

Meer onder Thor!


thor it
no img
21/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MXoN Maggiora: De Fransen zijn te kloppen! Maar door wie? De Belgen?

De Chamberlain Trofee. Die staat zondag op het spel in Maggiora. Het meer is een bij vele Belgen geliefkoosde vakantiebestemming. Maggiora, een dorp van een vuist groot, is in een dikke dag (940 of 1.070 km – al naargelang de route) te bereiken. Ik denk dat vele mensen van deze ‘indian summer’ gebruik willen maken om de MXoN live mee te maken.

Voor de anderen: nagenoeg alle bekende zenders geven het officieuze WK voor landenteams zeker weer zondag.

De hamvraag is: wie gaat de Fransen opvolgen?

We hebben voor onszelf even wat reflecties gemaakt. We proberen u dat uit te leggen onder Thor, vrijblijvend weliswaar.


thor it
no img
21/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK zijspannen 2017 onthoofd: Jan Hendrickx en Ben Adriaenssen stoppen!

Nooit stond België sterker op de WK-kaart bij de zijspannen. JanHendrickx veroverde met Ben van den Bogaart zijn eerste wereldtitel. Achter hem versierde Ben Adriaenssen met Lauris Daiders in extremis nog de tweede plaats in het WK. Eerder werd de Nederlandse titel behaald.

Op RTV bevestigde Jan Hendrickx dat hij volgend jaar niet meer zal starten in het WK. Dat had hij eigenlijk  voor het seizoen al aangegeven, maar je zou denken dat een titel de zaak in een ander daglicht stelt. Niet dus.

Een tweede verrassing kwam er toen de collega’s van Sidecarcross.be vandaag aankondigden dat ook Ben Adriaenssen er mee stopt. We citeren de tweevoudige wereldkampioen: “Dit weekend stond de laatste Grand Prix van 2016 op het programma in het Duitse Rudersberg en tevens ook mijn laatste Grand Prix. Ik heb namelijk besloten om na dit seizoen te stoppen met de zijspansport op het hoogste niveau. De opofferingen die ik ervoor moet doen, worden te zwaar om te blijven combineren en de minieme return en respect die ik ervoor terug krijg, kunnen me niet meer motiveren om nog door te gaan.”

Over Ben van den Bogaart en Lauris Daiders wordt  gezwegen maar het ligt voor de hand dat deze twee top co-piloten heel snel  flink wat aanbiedingen zullen krijgen.

MXWORLD.BE heeft de laatste jaren zijn best gedaan om de zijspancross onder aandacht. Hoe dan ook, deze twee topsporters hebben een beslissing genomen, en die moeten we respecteren.  Beide piloten kunnen terugblikken op een erg geslaagde carrière.

Bedankt jongens, voor al het moois!


thor it
no img
21/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

MXoN Historische films

Dit weekend word de MXoN verreden te Maggiora, 30 jaar later na de historische wedstrijd waar de Amerikanen op een indrukwekkende manier iedereen versloegen. Er zijn enkele films over de wedstrijd en ook een terugblik over 60 jaar Naties, via Thor kan je 3 films bekijken uit de oude doos


thor it
no img
20/09/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Husqvarna 2017 Enduro-modellen: Kom ze testen!!

Op zaterdag 08 oktober van 09.00u tot 17.30u, organiseert Husqvarna Belgium voor alle verbeten enduro fanaten een testdag met het volledige Husqvarna Enduro gamma 2017 !
Op die dag krijgt iedereen de kans om deze gloednieuwe generatie enduro motoren te komen testen op een prachtig parcours te Gouy lez pieton.
Inschrijven via je plaatselijke dealer
Info over de nieuwe Husqvarna's vind je op www.husqvarna-motorcycles.com


thor it
no img
26/08/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Geen platte banden meer met de X-Moussen

Met de X-Moussen kwam er een heel competitieve mousse op de markt. Michelin is al jaren de te kloppen fabrikant en volgens ons kregen zij met X-Mousse er wel een heel grote concurrent bij. Daarenboven is de X-mousse een stuk attractiever in prijs wat ervoor zorgt dat je makkelijk kiest voor deze moussen.

Thor it voor meer info of vraag ernaar bij je dealer


thor it
no img
20/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

RES Axel: Nog 4 evenementen in het najaar.

Een SMS-sje herinnerde me er zondag in Kester aan dat de 2 en 3-uurswedstrijden van Axel er weer aan komen.

Daarom in de gauwte de volledige crosskalender voor de herfst 2016.
01 oktober: Finale OZK.
15 oktober: RES clubwedstrijd 5.
30 oktober: 2- en 3-uurswedstrijd. Inschrijven kan via de website vanaf 24 september.

5 november: het seizoen wordt afgesloten met de 6de en laatste clubwedstrijd.
Alle info: http://www.resaxel.nl


thor it
no img
20/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Solden en opruiming bij DSM Alken

Van nu tot eind oktober -50% korting wegens stockopruiming!
A partir de maintenant jusqu'à la fin de Octobre -50% de réduction en raison de
liquidation de stock!
From now until the end of October -50% discount due to stock clearance!
 
Kenny Track helmen: 139€ nu 70€
Kenny Performance helmen:189€ nu 95€
 
Alpinestars BNS SB Neck support wit/zwart:279,95 nu 195€
Alpinestars Bionec carbon neck support zwart/rood: 599,95€ nu 299€
 
Kom langs in de winkel! Op donderdag zijn we nu geopend tot 21u!
Of bestel via onze webshop : https://www.dsmmxshopbe.be/promotie

thor it
no img
20/09/2016 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: BMB Kester

Een nieuwe locatie zorgt altijd voor wat spanning... Zowel voor de organisatoren als het publiek. Wat moeten we verwachten?

Die vraag heeft de organisatie goed beantwoord zondag! Ze hebben er alles aan gedaan om een prachtig circuit te maken en dat is mooi gelukt ook. 

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
20/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Wereldkampioen worden in 56 beelden

Jaja, U heeft het zeker gemerkt. In de vorige repo van onze man ter plaatse ontbrak één zijspan.

Dat deden we met opzet.

Maar niet getreurd: onder Thor een uniek verslag van de nieuwe wereldkampioenen Zijspan motorcross Jan Hendrickx en Ben van den Bogaart!


thor it
no img
20/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Fotoreeks finale WK Zijspannen Rudersberg

Blocky Pics zat het ganse weekeinde in Rudersberg.

Op een stoffige zaterdag en een drijfnatte zondag speelde hij het toch voor mekaar om een puike samenvatting te maken.

Eerst op Thor klikken!

 


thor it
no img
20/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Patrick Luyten, voor MXWORLD.BE in Broechem

Zo zeggen ze dat toch als de TV iemand ergens op af stuurt.

De Patrick trok naar Broechem en hij bracht mee: https://youtu.be/VlroEmu1vDA


thor it
no img
19/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Fotoreeks Kester Belgian Knights

Bondscoach Joël Smets blies verzamelen voor de laatste ontwikkelingen van zijn team voor de MXon van zondag.

Onze fotograaf Kurt stond er bij en keek er naar met zijn camera......

Thor!

 


thor it
no img
19/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Hartverscheurende BK finale voor Graulus

24MX Lucas Oil Honda rijder Damon Graulus ging de laatste wedstrijd van het BK motorcross in Kester in als tweede, op zeven punten van Brent Van Doninck. Door een valpartij in de tijdstraining zag de dag er echter uit zoals niemand had kunnen vermoeden.

Thor.


thor it
R2R StoreMx477DSMWMX-ShopSec ConstructionsKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!