Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
30/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Steve Seronval naar VLM op KTM Racing Center

In de amateurcross noteren de we eerste opvallende transfer. Steve Seronval, tig-voudig kampioen Inters MCLB, stapt over naar de VLM.

 

Zijn (vrij vertaald/samengevat) FB-bericht: “Beste supporters. Hier wat nieuws. Het seizoen 2016 is beëindigd met mijn tiende MCLB titel. Tot mijn spijt moet ik U mee delen dat ik na al die jaren MCLB ga verlaten…… Ik ga naar het seizoen 2017 op een KTM 450 van Racing Center Deurne en ik rij in de kleuren van MX477 en WLM Design. Dit is een nieuwe uitdaging die me wacht. Tot gauw.”


thor it
no img
30/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De BMB motorcross kalender 2017.

De BMB-FMB heeft haar motorcross kalender bekend gemaakt. Alle wedstrijden behalve de GP’s en de Toekomstbeker, tellen voor het BK in de meeste categorieën. De data van de Belgian Masters zullen over een maand bekend gemaakt worden.

 

12-03-17                     Moerbeke-Waas

25 en 26-03-17          Nokere (Kruishoutem)

02-04-17                     Genk

09 en 10-04-17          Mons

17 en 18-04-17          Axel

30-04-17                     Wuustwezel

TBA                              Mesbrecourt (FR)

07-05-17                     TBA

10 en 11-06-17          Comines

17 en 18-06-17          Genk  

08 en 09-07-17          TBA - GP Zijspannen

21 en 22-07-17          Axel

23-07-17                     Hasselt

30-07-17                     Gooik

05 en 06-08-17          Lommel MXGP

15-08-17                     Balen

19 en 20-08-17          Wachtebeke

26 en 27-08-17          Orp-le-Grand

07 en 08-10-17          Baisieux – Toekomstbeker

 

 


thor it
no img
30/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Sporza, Sportman van het jaar, Poll: De brief van Olivier!

Er is de afgelopen dagen heel wat commotie ontstaan rond de niet-selectie van Jago Geerts in de competitie Belofte van het jaar.

Geerts haalde de meeste stemmen in de Poll georganiseerd door Sporza, maar hij werd dus niet genomineerd.

Ook MXWORLD is verontwaardigd, en persoonlijk maakten we daar ook melding van op de FB-pagina van Sporza, op een volgens ons beleefde en correcte manier. 

Op FB werd fel en vaak heftig gereageerd. Gespierde taal zelfs.

En dat stoot Olivier Goetstouwers tegen de borst. Vandaar zijn open brief aan alle MX-fans.

 

Die leest U onder Thor!

Credits Caron: FB. Credits Dewael: ffgym.

 


thor it
no img
30/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Onze Kabouter heeft heimwee naar de verdwenen circuits.

2006 – 2016. Als je het zo ziet staan, gewoon 2 jaartallen. De tijd om van de lagere school tot op de hoge school of unief te geraken. De tijd om van fuifbeest uit te groeien tot een plichtsbewuste papa of mama. De tijd om van ne werkende medemens tot een gepensioneerde te geraken. Het kan allemaal.

Maar voor ons motorcrossliefhebbers evenzeer de tijd om een aantal crossomlopen kwijt te geraken.

Daarom blikt onze kabouter tijdens de komende winter maanden eens terug naar een aantal omlopen waar we in 2006 nog welkom waren, en die ondertussen tot anekdotes in de geschiedenis boeken zijn herleid.

Beginnen doet hij aan de kanaaldijk, meer bepaald in Grobbendonk. Op 23 april was de VLM er te gast. Een eerste deel van zijn foto’s van destijds zijn te vinden op:  http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2006-04-23%20Grobbendonk/fotoreeksBlad1.html .

 

 


thor it
no img
29/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Voorbeschouwing: MX Go-Karting voor vzw Bijs

Aankomende zaterdag, op 3 december, zal de eerste van twee dagen tellende ‘Charity Race’ worden betwist in Sint Niklaas. Het JPR Indoor karting centrum is de plaats waar het zal doorgaan en dit allemaal in het teken van vzw Bijs. Deze organisatie zet zich in om kinderen met een beperking een plaats van opvang te bieden. Deze kinderen kunnen in de ‘Bijs’ dag en nacht opgevangen worden. Deels om hen continuïteit en comfort aan te bieden, deels om de opvoedings- en zorglast die vaak zwaar is voor ouders, te verlagen. Dat er nood is aan zulke privé-initiatieven kunnen we afleiden aan de ellelange wachtlijsten die in de zorgsector zijn ontstaan door de jaren heen. Thor voor meer info en team voorstellingen

 


thor it
no img
28/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

STEM STEM STEM STEM STEM STEM STEM STEM

Sta het ons toe om jullie nog maar eens te spammen met de vraag om te stemmen op Jago Geerts voor Sport Belofte van het jaar via de Sporza site, onze sport heeft dit echt nodig ! We hebben het veel te hard te verduren met sluiten van parcours, de onverdraagzaamheid, noem maar op. Wij moeten er zelf iets aan doen en niet zitten toekijken of het maar voorbij laten gaan alsof het toch niets uithaalt ! Momenteel staat Jago op de eerste plaats dus doen onze oproepen zijn dienst . Jago verdiend zeker onze stem, stel het niet uit tot morgen, laat je familie meestemmen, vraag je vrienden hun telefoon en stem via deze link : Sporza

thor it
no img
28/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

FIM Gala in Berlijn, een impressie van Luc Vanderaa

Afgelopen weekeinde  kreeg het jaarlijkse FIM Gala zijn beloop.

Gaststad was dit jaar, en voor het eerst in de geschiedenis, Berlijn.

In het kort geschetst is dit Gala de formele FIM kampioenenhulde. Alle wereldkampioenen worden er verwacht en ze zijn er ook aanwezig.

Voor ons trok Luc Vanderaa zijn smoking en zijn strikje aan, vloog naar Tempelhof en maakte een geslaagde repo.

De gehele reportage kan je bekijken op sidecarcrossmovies Luc Vanderaa.


thor it
no img
28/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Stilte in motorcrossland? Dan raden we U wat films aan!

Ja, alle outdoor competitie ligt zowat stil, behalve in Papoea, Nieuw Guinea. Het is de tijd van eetfestijnen, beurzen, af en toe nog eens een klassiek crosssersbal, maar het is nog wachten op de teamvoorstellingen of dat er weer volop gecrosst wordt.

Om de tijd te doden – dat hebben wij toch gedaan – hebben we wat beeldmateriaal opgezocht.

De eerste link die we leggen is naar de film Spetters.  Het is een verhaal over een kampioen in wording, maar ook van maatschappelijke problemen in de periode dat de film gemaakt werd. Af en toe is de film zelfs wat ranzig. Maar veel oudere crosliefhebbers kunnen de link met bepaalde topcrossers toch leggen. En af en toe ook een blote tiet. Renéé Soutendijk  raakte zo bekend.

Spetters: https://www.youtube.com/watch?v=t4e9vW8wzJE&list=PLpSnEonkwsxn9Xo6ZqSUIMFRXgtTTsOLY

De tweede link is die van de motorsportfilm aller tijden. ‘On Any Sunday’ dus. Mijzelf kon hij niet echt bekoren. Maar er zijn hardcore fans voor deze film, vooral gebaseerd op de USA, maar met een ferm portie Europese inbreng.

On Any Sunday: https://www.youtube.com/watch?v=4qklwSsBlbk

 


thor it
no img
27/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Montpellier: Eerste zege voor Brian Hsu. Soubeyras domineert SX1

De voorlaatste proef van het de SX Tour De France is betwist in de Arena van Montpellier. In tegenstelling tot de meeste SX-en wordt in Frankrijk ook voor de SX2 naar de finale toe gewerkt. Vrijdag wonnen Yannis Irsuti en Brian Hsu de halve finales. In de finale bleek Thomas Do sneller dan Hsu en Irsuti. Op de zaterdag bleken Irsuti en Arnaud Aubin de HF-winnaars. Do ging in de finale de mist in en Brian Hsu deed een gooi naar de dagzege. Dat lukte en hij versloeg Irsuti, Florent Richier en Aubin Voor de kersverse Husqvarna rijder is het  eindelijk weer een stapje naar de Hsu die wij verwachten.

 

Weinig spektakel – hola – twee sterke mannen – in de SX1. Cédric Soubeyras en Thomas Ramette lieten geen kruimeltje liggen voor de tegenstand. In de finale haalde Soubeyras het beide dagen op Ramette en Valentin Teillet werd evenveel keer derde.

 

Er rest nog een wedstrijd, in Geneve,  op 2 en 3 december 2016.

 


thor it
no img
27/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Chemnitz: Kyle Cunningham en Luca Nijenhuis Koning en Prins

Twee dagen SX werd betwist in de Chemnitz Messe.  Zaterdag gingen in de SX1 de halve finales naar Gavin Faith en Kyle Cunningham.  In de finale was Faith sneller dan Cunningham met Charles Lefrancois op drie. Zondag lagen de kaarten anders. Nadat Fait en Cunningham de halve finales wonnen bleek Nicolas Schmidt de beste in de finale. Schmidt was op vrijdag overigens niet geplaatst voor de finale. Cunningham werd tweede voor Christopher Blose. Over de beide dagen was Cunningham de betere van Faith en Schmidt en mag Kyle zich de Koning noemen.

 

Zoals gewoonlijk reden de SX2-rijders reeksen. De vrijdag ging naar Julien Lebeau (3/1) voor de Nederlander – in Duitse dienst – Luca Nijenhuis (2/2) en Stefan Büttner (1/5). Op zaterdag wist Adrien Malaval de dagzege naar zich toe te trekken dankzij een 1-3 score. Nijenhuis reed een bekeken wedstrijd met twee tweede plaatsen, en Lebeau werd derde. Dat maakte dat in de Prins-klassering Nijenhuis iets beter scoorde dan Lebeau en Malaval.

 


thor it
no img
27/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB huldigt kampioenen op 28 januari 2017.

Op zaterdag 28 januari 2017, vindt de jaarlijkse prijsuitreiking van de Nationale Sportcommissie plaats in “Cultuur en Ontmoetingscentrum Oosterhof“, Dokter Vanderhoeydonckstraat 56 te Lummen. De Kampioenen van België (& Beste rijder) in de disciplines motorcross, snelheid, enduro, trial, supermoto, classic bike alsook de laureaten van de Motorcross Coupe de l’Avenir zullen er hun beker, medaille en diploma in ontvangst nemen.

Meer onder Thor


thor it
no img
27/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook Yamaha heeft zijn jeugdprogramma rond voor de EMX125.

 

Na zijn opmerkelijke wedstrijd in de Veltins Arena en gedurende de Yamaha Masterclass, heeft de 15-jarige Zweed Tim Edberg het laatste plaatsje afgedwongen in he MJC-Yamaha team voor de EK-wedstrijden. Hij zal er starten naast de 14-jarige Nederlander Rick Elzinga (Nederland) en het Franse rijdertje Thibualt Benistant, ook 14 jaar jong.

 

Deze jongeren zullen begeleid worden door onder meer David Philippaerts

 

Wie volgend jaar een plaatsje wil verdienen zal zich moeten laten opmerken in de nevenwedstrijd van de MXoN in Matterley Basin.

 

 

 

 

 


thor it
no img
27/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM Silver Action ontvouwt de plannen voor 2017

Bij KTM Silver Action hebben ze hun zaakjes voor mekaar. Het team gaf deze week inzage in de plannen voor 2017. De nieuwe aanwinst is de 20-jarige Davide Bonini uit Ranco. Davide is Italiaans MX en SX-kampioen. Hij zal aanzetten in het WK MX2.

Het Belgische tintje komt van onze kleine Luikse Amandine Verstappen. Ze raakte vorig jaar geblesseerd, maar de door Patrick Caps begeleide jongedame kan hoog eindigen in het WK Dames.

Dan zijn er nog drie rijders voor het EMX250: Davide Cislaghi, die ook enkele GP’s zal rijden,  Nicola Bertuzzi en Yuri Quarti. En in de EMX125 krijgt  Andrea Bonacorsi, die overkomt van de 85 cc, de nodige steun.

Silver Action start haar seizoen in het Open Italiaans kampioenschap, met uitzondering van Verstappen.

Onder Thor enkele foto's van het team 2017.

 


thor it
no img
27/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nog eens nieuwe start voor Ben Townley.

Na zijn – wat bleke - doortocht in het WK MXGP 2016 neemt Ben Townley de draad weer op. Afgelopen donderdag won hij  drie reeksen van een SX in Winton, Nieuw-Zeeland. Hij versloeg er onder andere kampioen Cody Cooper,  en Josh Coppins.

Townley: “ Het was een leuke wedstrijd. Het weer zat niet echt mee, maar het beterde later op de dag. Ik denk dat het publiek zich amuseerde. Ik reed op een geleende Suzuki. Ik heb afgelopen weken maar een paar keer op de motor gezeten. Ik ga deze zomer wel enkele wedstrijden rijden. Om er een paar van te winnen is zeker de doelstelling.”

 

Townley is terug in zijn vaderland, na een niet succesvol Europees avontuur. Hij zal evenwel blijven crossen en wel als levende ambassadeur voor Suzuki Nieuw-Zeeland.


thor it
no img
27/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda EMX 150: Grijp nu de kans om in te schrijven.

Het Honda EMX is DE instapklasse bij uitstek voor jongeren met ambitie. Afgelopen jaar wist de Fin Emil Weckman zich voor de tweede opeenvolgende keer de Europese titel toe te eigenen.

Ook voor 2017 zijn er weer vijf EMX150-proeven voorzien. Dat wordt betwist op de MXGP-wedstrijden van Duitsland, Portugal, België, Zweden en Nederland.

 

Wie aan dit Honda EMX150 wenst deel te nemen kan zich hiervoor aanmelden.

Alle info op: www.honda150championship.com.

Als teaser hebben we nog een clip van het afgelopen seizoen: www.youtube.com/watch?v=Jj0NXnQOpsU& 


thor it
no img
27/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Mattis Meersschout: MX1 of MX2 in 2017?

Zondag 18 september 2016 stond op de motorcross te Pamel (Vlaams Brabant) de finale van het nationaal kampioenschap op het programma. Eentje die voor de start van deze finale reeds zeker was van de titel, was Mattis Meersschout.

 

Thor!


thor it
no img
26/11/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Black Friday wordt Black Saturday bij 24MX!!

24MX gaat door met Black Friday, je kan vandaag ook nog profiteren van 10% extra korting op alles op de website!!

Check it out


thor it
no img
25/11/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Luyten Import vanaf nu importeur van Haan Wheels

Luyten Import was al importeur van oa merken als Wossner, Wiseco, Moto Master en nog vele andere bekende merken in de motor(cross)wereld. Vanaf nu is Luyten Import ook importeur van de wereldbekende Haan Wheels, deze wielen worden door vele gerenomeerde teams gebruikt maar ook bij de amateurs en liefhebbers zijn deze wielen er gewild. Haan Wheels zorgt ervoor dat ze helemaal naar jou keuze de wielen monteren met de desgewenste kleur naven, velgen en zelfs spaken....

Vraag ernaar bij je dealer, meer info klik hier


thor it
no img
25/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ACU Maxxis kampioenschap: Foudje en rechtzetting.

Gisteren publiceerden wij - wat we dachten - de ACU-kalender voor het Maxxis kampioenschap 2017. Met de bemerking er bij dat die zowat conflicteerde met alle MXGP’s. Maar we hebben ook Britse lezers en die wezen ons op het feit dat de kalender die wij publiceerden de ZIJSPAN kalender was.

 

Mea culpa dus en hier is de ECHTE Maxxis kalender voor de MX1, en MX2:

 

12 maart 2017: Culham
9 april 2017: Lyng
30 april 2017: Canada Heights
14 mei 2017: Hawkstone Park
18 juni 2017: Desertmartin
16 juli 2017: Blaxhall Circuit
30 juli 2017: Preston Docks
27 augustus2017: Foxhill

 


thor it
no img
25/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Een Kabouterimpressie van de Lommelse MXGP

De laatste zondag van juli.

Stingray zijn stem galmde een ganse dag over de Heeserbergen.

Twee winnaars uit het naburige Balen.

Aangename temperaturen van ’s morgens tot ’s avonds.

Bijgevolg een resem on-track en off-track foto’s in deze terugblik van van de GP van Lommel: http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-07-31%20Lommel%20Part%20I/fotoreeksBlad1.html

 

Enjoy!

 


thor it
no img
24/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Vergeet niet op Jago Geerts te stemmen!

Zoals u weet is Jago Geerts genomineerd als Belofte van het Jaar in de Sportman & Sportvrouw van het Jaar georganiseerd door SportsPress. Naast de awards uitgereikt door de stemgerechtigde journalisten, gaat Sporza ook opzoek naar wie de sportliefhebber de terechte winnaar zou vinden. Daarvoor deden de twee grootste Belgische MX-Websites een oproep om te stemmen. Tweedagen na de oproep op MxWorld en MXMag staat Jago Geerts op 1600 stemmen, knap wetende dat hij uitkomt tegen kleppers die meer TV-Tijd krijgen dan Jago Geerts! Toch is deze 1600 ook ietwat teleurstellende als we het bereik van ons gemeenschappelijk artikel berekenen op 31000 personen via de sites en Facebook. Dat betekend dus dat u misschien wel gestemd hebt, maar u, jij en jij daar niet! Dus surf snel naar sporza.be en stem op Jago Geerts als Belofte van het Jaar!


thor it
no img
24/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ACU Maxxis kampioenschap: rechtzetting. Is ZIJSPAN kalender

Oei, Oei, wat zijn we kort door de bocht gegaan met onze ACU Maxxis kalender. Afgaande op het korte bericht dat we binnen kregen waren we er van overtuigd dat het over de solo kalender ging. Al was het wel echt weird dat die zowat samenviel met elke MXGP.

Een Brits lezer maakte ons attent op de fout. Het moet de zijspankalender zijn. 

 

1 April 2017: Desertmartin.       

21 of 28 mei 2017 : plaats/datum te bevestigen;        

25 juni: Foxhill;

23 juli 2017: Dean Moor;

3 september 2017: Wakes Colne;

8 oktober 2017: Canada Heights.


thor it
no img
22/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Stem Jago Geerts naar de titel van Belofte van het jaar !

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten weer hun Sportman en Sportvrouw van het jaar, dit jaar staat er Jago Geerts tussen bij de Belofte van het jaar na zijn pracht seizoen in 2016 waar hij de titels binnen haalde als Europees en Wereldkampioen bij de 125cc Juniors. Laten we nu met zijn alleen onze Jago naar die titel stemmen via deze link ! Onze sport kan dit gebruiken dus niet twijfelen om te stemmen !
 

thor it
no img
23/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Eerste groot Rib en Kip Festijn DT Fix MX Team

Op 26 en 27 November vind het eerste eetfestijn plaats van het DT Fix MX Team te Aalst
 
Meer over het team vind je onder Thor. Meer info over het festijn op de foto’s

thor it
no img
23/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Feest en Eindejaarscross!

MCLB heeft nog twee belangrijke activiteiten op de agenda. Haar jeugdwerking, de VJMO, nodigt iedereen uit op het Jaarfeest op zaterdag 26 november in zaal ‘De Verrekijker’ in 8750 Wingene. Daar worden de kampioenen gehuldigd, alsook de  laureaten van het Herfstkampioenschap en tevens mag elke vergunninghouder een mooie prijs komen afhalen. Je kan er terecht vanaf 18.00 uur.

Tegelijkertijd kan je ook het nodige doen voro de vergunning van 2017.

 

Op zondag 11 december wordt de Open Eindejaarscross gereden in Stekene-Nieuwdorp. Daarvoor moet je wel online inschrijven via http://mclb.mclb-vjmo.be/eindejaarscross.php.

 


thor it
Sec ConstructionsKTM Shop NLDSMR2R StoreWMX-ShopMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!