Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
23/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Revanche voor Marvin Musquin in Milville.

Na een eerder bleke start in de Lucoas Oil nationals heeft Marvin Musquin gisteren de kritiek weerlegd. Met een dubbele reekszege smoorde hij de stilaan opkomende geruchten de ronde. Zo lijkt de knieblessure achter de rug te liggen.

Musquin won, na de holeshot , de eerste manche voor Eli Tomac en Dean Wilson. Blake Bagget, die al eerder de leiding moest afstaan aan Tomac werd pas zesde.  De vierde plaats was voor Cooper Webb, die Justin Barcia voor bleef. In de tweede reeks was er ook al niks te doen aan Marvin, die in de eerste ronde de leiding veroverde. Dit keer kon Baggett herstellen en was het Tomac die wat klappen kreeg door vijfde te worden achter Wilson en Martin Davalos die eindelijk ook uit de schaduw trad. Tomac staat 20 punten voor op Baggett.

In de 250 werd Joe Savatgy winnaar  voor Alex Martin en Zach Osborne. De leider in de stand won wel de slotreeks, maar was pas achtste geworden in de eerste manche. Door tweede te worden achter Osborne was Savatgy zeker van de eindzege voor Marten. Jeremy Martin werd vierde en Adadm Cianciarulo vijfde. Osborne blijft riant leiden. Hij telt 43 punten bonus op Alex Martin.

Uitslagen onder Thor!

 


thor it
no img
22/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

EK-Race in Loket gecanceld

Door het tragisch ongeval Igor Cuharciuc vandaag, de Moldaviër kwam hard ten val en overleed aan zijn verwondingen wordt de finale van het EK 85cc zondag, afgelast.

via deze weg willen we ons medeleven betuigen aan familie EK vrienden van Igor...


thor it
no img
22/07/2017 | posted by Bertje | reactie(s)

FOTO: BMB Axel

Door problemen met het internet zijn de foto's er iets later dan normaal, maar toch nog veel kijkplezier met een selectie van de BMB te Axel op de nationale feestdag gisteren.

De foto's kan je hier bekijken.

 


thor it
no img
22/07/2017 | posted by Dontsettleforsilver | reactie(s)

Plons Report Loket op Zaterdag

Plons is halsoverkop nog naar Loket vertrokken deze morgen en daar werd hij getracteerd op zon en veel volk op en langs het parkoer !

Er is echter tijdens de EMX 85 een zware valpartij geweest en ook wij moeten wachten op Youthstream voor een press release van dit voorval.

 

Klik op thor voor het Plonsreport 


thor it
no img
22/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Axel: Dietger Damiaens grijpt de macht.

Het Res-circuit lag er voor de tweede maal dit seizoen opnieuw prachtig bij en in de interklasse waren alle ogen gericht op het duo Damiaens-Willems die in Zeeland een pak punten konden uitlopen op de geblesseerde leider Yentel Martens.

Thor voor een report en de voornaamste uitslagen.


thor it
no img
21/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

BMB Motocross Hasselt op 22-23 juli 2017

MC Santi is klaar om de wereldtop zijspannen te ontvangen op hun jaarlijkse afspraak aan de Runksterkiezel in Hasselt. Naast de zijspannen wordt er ook nog het hele BMB-programma afgewerkt met leuke wedstrijden om het Belgisch kampioenschap in de nevenreeksen.
Op zaterdag start het MC Santi-weekend om 15u met een heuse opstapdag welke tot 18u zal duren. Om 18u30 start er een grote barbecue met aansluitend ambiance in de feesttent met Joe Hardy vanaf 20uur.
De eerste start op zondag wordt gegeven om 10 uur....
Afspraak: Runksterkiezel in Hasselt!!
Klik hier voor enkele foto's van het circuit


thor it
no img
21/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

David Segers en Tim Vandriessche winnen in Middelkerke

David Segers was vandaag in Middelkerke de beste, hij won bij de Inters MX1 A met een dubbele reekszege. Wietse Brackman werd met twee tweede plaatsen verdient tweede voor Torpjurn Van Hoe die telkens derde werd. Bij de Inters B was vandaag Tim Vandriessche de beste, hij won voor Jerome Biets en Sven Roelandt. Henson Lievens werd eindwinnaar bij de Inters B Open...

Thor it voor alle uitslagen van MCLB Middelkerke


thor it
no img
21/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM op zondag door Kabouter Trek.

Onvermoeibaar is hij. Eenmaal op de cross is er geen houden meer aan bij Kabouter trek. Na de jeugd en de oldtimers nu de zondagreportage van de VLM-cross in Retie.

HIER klikken.


thor it
no img
21/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Definitieve stek voor AMC De Toekomst in Gooik?

Gisteren werd door AMC De Toekomst Dworp een persmoment georganiseerd. Daarbij werd de nieuwe omloop voor het Kampioenschap van Vlaanderen voorgesteld. U kan hierover de reportage volgen die door de lokale Ring TV werd uitgezonden.  Je moet HIER gewoon op klikken.

Het betreft een glooiende omloop, wellicht gans overzichtelijk. De vuurproef is precies over twee weken. Straks krijgen we van de organisatie nog foto’s binnen.

De club wil de omloop laten homologeren, want burgemeester Doomst liet verstaan dat  de ‘derde keer de goede keer kon zijn’. Fijn om te horen dat er toch tenminste een politieker met zeggingskracht zijn nek durft uit steken.

Om niemand voor het hoofd te stoten: wellicht zou het dan gaan om een circuit waar maximaal twee evenementen per jaar zouden gehouden worden. Uiteraard gene trainingsomloop.


thor it
no img
20/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeremy Van Horebeek: het grote interview!

Zo vaak is Jeremy Van Horebeek niet bereikbaar voor de Vlaamse motorpers. Zeker niet dit seizoen door een vracht aan GP’s, overzeese verplaatsingen, blessures en de daarmee gepaard gaande herstelperiodes. Vandaar dat Yamaha zelf oordeelde om eens een sluiertipje te lichten bij ‘The Jerre’.

Lees het interview – vrij vertaald - onder Thor!


thor it
no img
20/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Loket gossip: Beaton, Guillod, Lawrence, Yamaha 2018, Strijbos and more.

Honda blijft na de overstap van Gajser zoeken naar een wonderkind voor de MX2. Chihiro Notsuka raakte gekwetst. De Venezolaan Anthony Rodriguez loste de verwachtingen niet in. Nu is het de beurt aan de Australiër Jed Beaton om minimaal drie wedstrijden zijn talent hard te maken. Jed begon het seizoen in de EMX250, waar hij de laatste twee proeven miste en nu 17de staat. Hij zal zondag een Honda bemannen tot en met Assen. Beaton won vorig jaar de Australische MX2-titel.

Meer onder Thor.


thor it
no img
20/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ken Roczen naar MXoN?

We doen niet aan wilde voorspellingen, en als we iets publiceren dat nog niet bevestigd is dan moeten we vrij zeker zijn van onze bron.

En dat zijn we deze keer.

Dus: zo bereikte ons net het bericht dat Ken Roczen zich waarschijnlijk kandidaat stelt voor de MXon. Ken, die zich tijdens het SX-seizoen zwaar blesseerde aan de arm, zit weer op de motor.

De MXoN wordt dit jaar gereden in Matterley Basin, op 1 oktober.

Deze vermoedens staan lijnrecht op een onderzoek van MX Wice waar men Roczen pas verwacht bij de start van het SX-seizoen 2018, of zelfs nog later, bij de start van de nationals 2018.

We'll see!

Credits HRC


thor it
no img
20/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Throwback Thursday, de GP van Lommel iets minder dan een jaar geleden.

Vorig jaar raakte ik in een melancholische bui. Niks erg, maar ik kon het kwijt in een artikel dat de titel ‘Caisser La Voix’ kreeg, een liedje van de Franse zanger  Patrick Bruel.

Vandaag  bereikte mij weer minder goed nieuws, niet in familiekring, maar toch ….

En bij het voorbereiden van mijn commentaar voor zondag stuitte ik op dit bericht.

Het gaat helemaal nergens over, maar zo’n paar weken v oor de GP van Lommel dacht ik dat het misschien vijf minuten uw aandacht kon krijgen.

U doet er mee wat U wil.

Thor.


thor it
no img
20/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

RES-Axel herlanceert BMB BK.

Na ruim twee maanden zijn er eindelijk opnieuw BK-punten te verdienen. Het tweede deel van het Belgische kampioenschap BMB wordt vrijdag op gang getrokken in het Zeeuwse Axel waar AMC.Evergem organiseert.

Thor!


thor it
no img
20/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kabouter Trek zocht en vond de old-timers op de Duinberg.

Afgelopen weekeinde heeft Kabouter Trek zijn kaboutertentje gezet op de Duinberg in Retie.

Hij had een zee van kaboutertijd, en slaagde er in om een perfect beeld te geven van de old-timer wedstrijden.

Nostalgie, de virtuele geur van verbrande ricinus olie en het afscheid van de Werner, die van twee op vier wielen over schakelt: Je kan het HIER allemaal zien.


thor it
no img
19/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Van Horebeek fit na 3 weken rust.

Yamaha laat weten dat ze op Simpson na op volle sterkte zullen aanzetten in Loket. Jeremy Van Horebeek die eigenlijk zijn rentree maakte in Agueda, zal nu wel fit aan de start staan.

Van Horebeek: "Ik voel me goed. Het is nu drie weken gelden na Portugal en ik vindt het leuk om terug achter het hekken te staan. Ik ga er vol vertrouwen tegen aan, het team staat achter me. We hebben wat nieuwe zaken uitgeprobeerd en die gaan we zeker gebruiken. Ik won hier in 2014. Ik hou wel van harde omlopen. Dat wil nog niet automatisch zeggen dat ik win zoals voor drie jaar, maar het kan een mooi weekeinde worden als alles volgens plan verloopt.”

Arnaud Tonus: “Ik ga met de 2018 Yamaha rijden. Met een goede start ga ik voor een podium.”

RomainFebvrfe: “Ik voel me goed en ik heb me echt goed voorbereid voor Loket. Ik hou niet zo van de omloop, maar ik rij er wel goed.”

Shaun Simpson is ondertussen al twee weken van de gips rond zijn linkerarm verlost. Hij draagt momenteel een polsbrace, maar hij is nog niet aan rijden toe.

 


thor it
no img
19/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

US GP naar Jacksonville, Coldenhoff een jaar erbij, Nicholls stopt!

- De MXGP van de USA zal niet gereden worden op het Gatorback Cycle Park, nabij Gainesville zoals eerder aangekondigd. De wedstrijd, voorzien op 2 en 3 september verhuist naar het WW Motorcross Park, in de buurt van Jacksonville. De reden van de verhuis is de aanslepende onderhandelingen tussen de eigenaar van Gatorback en de huurder. Kwa verplaatsing maakt het niet zo veel uit. De beide benen liggen 70 km uit mekaar en Jacksonville heeft ook een internationale luchthaven. Volgens Austinforkner is het een goede baan. “ Een klassieke baan zoals vele in Florida. Het is een ideale mix van zand, en klei op de jumps, zwarte aarde op de rechte einden. De baan komt wel zwaar liggen.”

- Glenn Coldenhoff tekende nog een jaar bij voor het KTM Red Bull Team.

- Jake Nicholls laat in een emotioneel bericht weten dat hij niet meer zal deel nemen aan de GP’s. Na zijn heupblessure van het voorjaar gooit hij de handdoek.

 


thor it
no img
18/07/2017 | posted by 4Gold | reactie(s)

Joel Roelants versus de Terril Winterslag Genk: 1-0

Op onze facebook pagina kan u zien hoe Joel Roelants "even" de Mount Ventoux van die Genk veroverd.

klik hier : The Fonz is en blijft toch gene gewone...


thor it
no img
18/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Dewulf laat goed dingen zien in Italiaans kampioenschap

Afgelopen zondag stond Jeffrey Dewulf aan de start van de vijfde ronde van het Italiaans Kampioenschap MX1 in Bosisio Parini. De door UFO gesteunde rijder in Italiaanse dienst stuurde zijn KTM knap naar de tweede plaats van het dagklassement, winnaar werd Alessandro Lupino. Jeffrey won wel nog knap de Superfinale maar werd door een vermeend negeren van de gele vlag tien plaatsen teruggezet. Pittig detail is dat Dewulf op dat moment achter leider Furlotti zat en deze niet werd "gezien"....


thor it
no img
18/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Masterkids 2017: Sorry, even zelf uit zoeken.

Afgelopen weekeinde werd in Verdun de editie 2017 van de 24 MX Masterkids gereden.

We hebben geprobeerd om een zinnig verslag te maken over het geesteskind van Michel Costich, maar daar zijn we niet in geslaagd.

Ook niet over de Belgen die er hebben mee gereden.

Als U wil weten  wie of wat er allemaal gereden heeft, verwijzen we u naar de uitslagen website. Die bereik je door HIER te klikken.

Dit zijn de namen van de rijdertjes die op jonge leeftijd mee reden in de Masterkids: Tim Gasjer - Ken Roczen - Austin Forkner - Romain Fevbre - Dylan Ferrandis - Benoit Paturel - Max Anstie – Aaron Plessinger - Arnaud Tonus – Cri Pourcel - Jordy Tixier - Valentin Teillet - Petar Petrov - Jorge Prado - Zaragoza - Brent Van doninck – Ben Watson - Stephen Rubini – Nicolas Aubin - Dan Houzet - Brian Hsu – Bas Vaessen - Fabien Izouard – Jeremy Delince - Greg Aranda - Cédric Soubeyras - Amandine Verstappen - David Herbreteau - Thomas Do - Camille Chapellière - Calvin Fonvieille - Alexis Verhaeghe - Maxime Renaux - Adam Sterry - Daymond Martens - Maxime Desprey - Davy Pootjes - Christian Criag - Florent Richier - Steven Clarke - Christophe Charlier - Damon Graulus - Jason Clermont - Richard Fura…..

Indrukwekkend toch?

Foto: Ryan Bonnewijn werd zevende in de G-klasse (125 cc van 13 tot 18 jaar).

 


thor it
no img
18/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

TIME4MX schenkt 3 individuele tickets weg voor Kester

Op 30 juli 2017 is het weer zover, dan wordt  “Vlaanderen mooiste” opnieuw verreden op de Kesterheide. TIME4MX schenkt 3 individuele inkomtickets ter waarde van € 25 weg. Beantwoord 3 vragen en een ex aequo vraag via http://time4mx.be/giveaway.php en maak kans op een inkomticket. Deelnemen is mogelijk tot 25/07 22u00. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.


thor it
no img
18/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zijspannen Strasbessenbach: de collectie van Blocky Pics.

Ook Chris Blockhuys trok afgelopen weekeinde naar Strasbessenbach. Zijn oorlogsbuit integraal plaatsen is niet mogelijk.

Een ruime selectie daarentegen past wonderwel op MXWORLD.BE: een collage van het WK zijspannen door de lens van Blocky Pics.


thor it
no img
18/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zijspannen Lommel: een late fotoserie van Kabouter Trek.

Ja, ook wij nemen af en toe enkel dagen vakantie.

Zoals afgelopen (korte) week.

Vandaar dat de foto’s van Kabouter Trek over de GP Zijspannen niet eerder online geraakten.

Maar foto’s vervelen niet, dus krijgt U HIER de link naar flink wat beeldmateriaal.


thor it
no img
18/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM: Circuit in Paal kreeg een flinke opfrisbeurt!

VLM deelt mee dat de omloop in Paal-Beringen helemaal op orde werd gebracht door Grondwerken Frederix (Erwin Dewit), VLM organiseert er nu zondag 23 juli een wedstrijd.

Het is een klassiek evenement met JMS op zaterdag 22 juli.

Klik op Thor voor de foto's


thor it
no img
17/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Finales EMX65 en 85 cc: twee Belgen onder de deelnemers!

Zondag worden in de marge van de GP in Loket ook de finales gereden van de EMX65 en de EMX85 cc. De deelnemers werden geselecteerd via een aantal voorrondes over gans Europa.

In de 65 zitten twee Belgjes, de gebroeders Coenen. In de 85 cc zijn we afwezig.

Onder Thor de deelnemerslijst.


thor it
Sec ConstructionsKTM Shop NLDSMR2R StoreWMX-ShopMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!