Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
25/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Andy Pauwels andermaal te sterk voor de tegenstand

Voor deze feestdag trokken we een keertje naar de Breugelheide in Lille.  Vooral ook omdat we weten dat in de kantine de airco voor een perfecte temperatuur zorgt op een heel zomerse dag en we van daar uit toch alles kunnen zien. Hoewel, na te hebben bijgepraat, bleek dat we al een heel end deel twee zaten.

Andy Pauwels sloot bij onze aankomst zijn eerste reeks winnend af, met als enige Bram Valckx in zijn spoor. Nog twee andere rijders zaten in dezelfde ronde, namelijk Brent Van Hulsel en Bjorn Blauwers.

Het festival Pauwels ging in de tweede reeks gewoon verder. Achter hem bood Valckx wel wat spektakel. Hij was slecht gestart en rukte in een ronde op naar de tweede plaats. Waarvan hij weg viel in de vierde ronde. Van Hulsel werd zo tweede voor  Belmans, maar ook nu kreeg de nummer twee een dikke minuut aan de broek.

Credits Vanhulsel: Foto René.

 


thor it
no img
25/05/2017 | posted by Bertje | reactie(s)

Michael Bruyninckx en Wannes Van De Voorde op training in Lommel

Wij gingen even een kijkje nemen met Red Accent hoe het gesteld is met de Belgische MXGP Rookie en leider in het Belgisch Kampioenschap Cup 125 Beloften Wannes Van De Voorde. Hij was samen met zijn teamgenoot Michael Bruyninckx die derde staat in het Belgisch Kampioenschap MX2, gaan trainen in Lommel.

Thor it voor de video


thor it
no img
25/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Wie doen er mee in Ernee?

De klassieke deelnemers zijn gekend. Maar elke GP trekt zo zijn specifieke rijders. In Frankrijk zeker. Onder Thor ontleden we de entry-list voor Ernee.

In de MXGP rijden de twee leiders in het Frans Kampioenschap voor elite mee: Xavier Boog en Valentin Teillet. Ook de nummer drie, Maxime Desprey, maar die was er sowieso al bij. Verder nog Milko Potisek (7de FK), Jason Clermont (11de FK) en Lucas Imbert (14de FK).

Niet echt veel grote namen in de MX2 met Danny Vassel, Nathaniël Bres en Nicolas Dercourt.

Bij de dames is ons kleine Belgske Amandine Verstappen helemaal fit. Ze raakte  voor twee weken geblesseerd aan de hand, maar deze week kreeg ze van de dokter te horen dat ze er voor mag gaan.

In de EMX250 is Jago Geerts onze vaste man. Zondag krijgt hij hulp. Zowat de halve MCLB-top is naar Ernee verscheept: Mattis Meersschout, Wietse Brackman en Jurgen Wybo, maar ook Thomas Vermijl gaan zich proberen te plaatsen.

In de EMX125 is de spoeling dunner met Romain Delbrassine, Storm Steensels en Lucas Adam.

Is dit evangelie? Neen, wellicht niet, de namen komen uit de vrijgegeven entry-lists, en die zijn niet altijd correct.


thor it
no img
24/05/2017 | posted by Kontenzijndenieuwtetten | reactie(s)

Plonsdockfiles Teutschenthal 2017

Beter laat dan nooit...

 

 

Thor it for the plonsdock files


thor it
no img
24/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De Suzuki-boys: heerlijk om naar te kijken.

In zijn eerste seizoen MX2 komende rookies wel echt in beeld. Enkele dagen geleden won Thomas-Kjer Olsen al een GP. En afgelopen zondag stond Hunter Lawrence ook al op het podium, tweede zelfs. En dat achter zijn ploegmaatje Jeremy Seewer die de achtervolging op Pauls Jonass echt heeft ingezet.

Thor!


thor it
no img
24/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Husqvarna MX2: mannen met leeuwenmoed.

Ze stonden in Teutschenthal niet – net niet - op het podium, Thomas Covington en Thomas Kjer-Olsen. Laten we ze gemakshalve Tee-Cee  en Tee-Jay noemen. Maar de Husky-rijders, zonder de geblesseerde Conrad Mewse hebben de wedstrijd wel mee gekleurd.

Thor it voor vervolg verslag


thor it
no img
23/05/2017 | posted by landersander | reactie(s)

Plonsracing Gallery GP Teutschenthal 2017

Plons zocht en vond zijn kleurpotloodjes terug in Duitsland en liet zich volledig gaan in de gallerij die u kan terug vinden als u op Thor klikt !


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross Kalender: Al toppertje op donderdag.

De overvloed aan crossen neemt al een paar jaar af. Donderdag is er gelukkig weer een midweek wedstrijd. In Rhenen  kan je leuk cros gaan zien op de Kwintelooyen. Neem gerust uw madam mee want het is er schitterend toeven.

Voor het overige zit vooral de clubcross kalender in Nederland deze week barstensvol.

 

En in Vlaanderen……..

 

Thor!

 


thor it
no img
23/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Steven De Beuckelaer wint beide reeksen in Lille (VMCF)

De VMCF kreeg door de afgelasting van de VLM-wedstrijd weer heel wat gastrijders over de vloer. Bij de Inters MX1 won Steven De Beuckelaer de beide reeksen voor Eric Foguenne die derde en tweede werd. Bram Valckx mocht als derde mee naar het podium, hij scoorde een tweede en vierde plaats bij de inters MX1 A. Bij de Inters MX2 won Killigan Delroeux de twee reeksen voor Tim Wirtz en Kris Fleerackers. Bij de Inters B Open was de zege voor Donny Vandekerckhove...

Klik op Thor voor alle uitslagen van VMCF in Lille
Klik hier voor een fotoreeks van Brent Socquet


thor it
no img
23/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Een weekend vol variatie voor Arnaud Tonus.

Na tegenslag bij de vorige Grand Prix in Letland was Arnaud Tonus de enigste rijder van het Wilvo Yamaha MXGP team die het afgelopen weekend tijdens de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal van start ging. Shaun Simpson, die de tweede Grand Prix van het seizoen in Indonesië heeft gewonnen, moest deze wedstrijd vanwege een handbreuk laten schieten.

Thor!


thor it
no img
23/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP doorbraak voor Damon Graulus!

Damon Graulus (Vossem) eindigde knap 13de op het Talkessel circuit in Tetschenthal waar de GP van Duitsland plaats vond. Daarmee zette de 24MX Honda rijder zijn beste resultaat ooit neer in de sterke bezette MXGP klasse. Graulus was ook de tweede beste privé-rijder, net na de Estste veteraan Tanel Leok.

Thor

Credtis:shotbyBavo.


thor it
no img
23/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kemea Yamaha Report Teutschenthal

De GP van Teutschenthal is één van de meest iconische wedstrijden op de GP kalender and zorgt elk jaar opnieuw voor spannende wedstrijden op de prachtige natuurlijke omloop. Een zware wolkbreuk en storm op vrijdagavond zette alles onder water en ondanks een aangenaam zonnetje op zaterdag en zondag werd de omloop heel zwaar en technisch met diepe sporen. 

Thor!

Credits Paturel, Oslund: CDS.


thor it
no img
23/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Alles wat je moet weten over de 4de Endurocross in Deurne

Over een kleine maand, op zondag 18 juni, vindt de 4de editie plaats van de Antwerp Endurocross in Deurne. KTM Racing Center zal een nieuw parkoers opbouwen op de parking van RAFC Antwerp.

Thor It voor meer info.


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeffrey Herlings op Hemelvaartsdag aan de start bij het ONK MX1 in Rhenen

 

Op Hemelvaartsdag (donderdag 25 mei) zal drievoudig wereldkampioen en MXGP winnaar Jeffrey Herlings aan de start verschijnen in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Rhenen. Herlings rijdt altijd graag op circuit Kwintelooyen en zag dit opnieuw als een kans om voor eigen publiek te kunnen rijden.

 

‘’Rhenen is toch iets speciaals en heeft veel weg van een Buitenlandse baan. Ik rijd er altijd graag en het is mooi dat we deze wedstrijd in ons drukke schema in hebben kunnen passen. Ik kan ieder jaar slechts een aantal wedstrijden voor eigen publiek rijden en daar hoort deze gelukkig ook weer bij. Ik heb er zin in en hoop veel fans langs het circuit te zien volgende week.’’

 

Het Open Nederlands Kampioenschap MX1 rijdt op dezelfde dag als het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads in Rhenen. Ook de 85cc grote wielen komen aan de start waardoor de MACRO in Rhenen het publiek dus een veelzijdig programma biedt.

 


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

FK Elite Saint-Thibery: Boog en Teillet blijven over, Richier kwasi zeker.

In principe kan ook nog Maxime Desprey de MXGP-kampioen van Frankrijk worden. Maar dan moet er voor Xavier Boog en ValentinTeillet al een ramp gebeuren. Teillet heeft zich zondag breed gezet door beide reeksen te winnen. Zo loopt hij vier punten in op Boog, die wel leider blijft, met een wat krappe marge van 6 punten. Desprey werd vierde in de eindstand voor Nicolas Aubin en Cédric Soubeyras.

Met een eerste en een derde plaats haalde Florent Richier het in de MX2-klasse. Hij deed daarmee een prima zaak. Hij kon zo twee keer wat uitlopen op Henri Giraud. In de dagstand  ging Richier zijn kampioenschapsrivaal eveneens vooraf met  vervolgens Arnaud Aubin,  Nicolas Dercourt en Mashall Weltin op de ereplaatsen. Richier kan in de volgende wedstrijd al in de eerste manche kampioen worden.

Die finale is over twee weken in Pernes-Les-Fontaine.


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EK 65/85 Mantyharju (Finland): Bijna podium voor Sacha Coenen.

Ivano Van Erp is winnaar geworden van de selectiewedstrijd om het EK65 cc in Finland. Hij klopte Kasimir Hindersson en Nicolaj Skovberg. Mits wat meeval had onze landgenoot Sacha Coenen mee op het podium gestaan. Sacha was tweede geworden in de eerste manche en klokte af op negen in de slotreeks. Broertje Lucas werd vijftiende nadat hij uitviel in de laatste wedstrijd.

Geen Belgen in de 85 cc waar de zege voor Kay De Wolf Was. Tweede werd Magnus Smith en derde Scott Smulders. De Wolf werd twee keer tweede. De reeksen waren voor Kay Karssemakers en Noel Nilsson.

Credits: FB


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda EMX150: Andrea Adamo wint beide reeksen. Beide Hermansen in de punten.

Het Italiaanse rijdertje Andrea Adamo is er in Teutschenthal twee keer in geslaagd om de Portugees Luis Outero en de Zweed Anton Nordström achter zich te houden. Outero  moest telkens maar 4 seconden prijs geven. Nordström volgde in de slotreeks op bijna één minuut.

Leuk om vermelden: het Nederlandse meisje Lynn Valk werd netjes vierde met een 5-4 score.

Drie Belgen aan de start met als beste Senne Hermans, die vijftiende werd. p Zijn broer Rune klokte af op 230 en voor  Wannes Ritrovato bleken geen punten weggelegd.

De uitslag: HIER


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX300 Teutschenthal: Dubbelaar voor Brad Anderson.

We hadden liever geschreven: ‘Dubbelaar voor Yentel Martens!’. Maar dat mocht niet zijn. In de eerste reeks kwam de Rockstar Energy Husqvarna-piloot zwaar ten val nadat hij de hoogste jump oversprong en zwaar neer kwakte. Martens liep hierbij een scheenbeenbreuk op en werd ondertussen geopereerd door Dr. Verfaille, een voetspecialist uit Herentals. Drie maanden is de verwachte revalidatietijd.

Anderson – een rijder zie toch nauw aanleunt bij de Britse top, won beide reeksen telkens voor titelverdediger Mike Kras.

De leuke kant van het verhaal: Erik Willems haalde het podium als derde. Ik herinner me nog de cross in Wachtebeke, waar ik Willems voor het eerst aan het werk zag. Hij is een frisse verschijning in het EMX300.

Ook Kenny Vandueren liet zich opmerken. Hij zat echt voorin bij aanvang van de tweede reeks. Later kon hij weliswaar (nog) niet in de buurt blijven van de toppers maar werd wel vierde.

Voor de uitslagen en vooral die van de overige Belgen: DIT is de link.


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Hangtown: machtig duel Tomac-Musquin.

Eli Tomac won de openingswedstrijd van de outdoors in Hangtown, in de buurt van Sacramento. In beide reeksen was hij sneller dan Marvin Musquin en Josh Grant. In de eerste reeks leidde Christian Craig, tot die er af ging. Musquin nam over maar had geen verhaal tegen de opkomende Tomac, die hem gewoon langs buitenom voorbij peesde.

In de tweede reeks was Tomac heel slecht weg. Pas halfweg raakte hij in de top drie. Grant was voorin net gepasseerd door Musquin. Vervolgens ontwikkelde zich een heel mooi stukje motorcross met messcherpe duels. U kan het allemaal herbeleven op de link van de tweede manche.  Tomac haalde zijn slag thuis! Dat verklappen we al.

In de 250 Stak Zach Osborne er kop en schouders boven uit. De tegenstand was verdeeld. Osborne won beide reeksen en ging in de eindstand Alex Martin (4-4), en Aaron Plessinger (3-5) vooraf. Adam Cianciarulo en Austin Forkner werden ieder een reeks tweede.

450 reeks 1: Hier

450 reeks 2: Hier

De wedstrijden van de 250: Hier

Wil je niet alles kijken? Op de webpagina van de promotor kan je de hoogtepunten selecteren.


thor it
no img
22/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Video: Hoogtepunten Grand Prix Teutschenthal

De Grote Prijs van Duitsland werd weer een mooie waar Suzuki zich opnieuw moeit met de Husqvarna's en KTM's voor de ereplaatsen. In de MXGP staat er op dit moment geen maat op de KTM's van Cairoli en Herlings, de rest maakt teveel fouten om te winnen...

Bekijk het allemaal in "De hoogtepunten van Teutschenthal", klik op Thor


thor it
no img
21/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Herzele: Winst voor Wacko Bracko Brackman.

Het duurde precies een ronde vooraleer Wietse Brackman de maat nam van Jurgen Wybo. Maarten Govaert mocht iets langer zijn leidersplaats koesteren, maar toen Brackman er voor ging in de zesde ronde leek de reekswinst beslecht. Wybo, die zijn zinnen op het brons had gezet, kreeg nog een mep te incasseren toen David Segers in de voorlaatste ronde nog door stootte naar de derde plaats. We zegden eerder dat Brackman al vroeg de reekszege op zak kon steken. Niet waar dus want Govaert finishte op twee seconden en Segers rondde ook af op minder dan vijf tellen.

De drie toppers vonden mekaar meteen in de finale; Dit keer trok Segers de kop voor Brackman en Govaert. Govaert schakelde zichzelf uit toen hij in de vijfde ronde helemaal terugviel. Het maakte de opdracht van  Brackman wel gemakkelijker. Wietse moest enkel uit de greep van Wybo blijven en dat zou volstaan om de wedstrijd te winnen. Want Segers liet zich niet echt onder druk zetten en won met dik 8 seconden voor op Brackman. Wybo werd derde voor Jorne Tytgat.

De uitslagen treft u HIERONDER.


thor it
no img
21/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Teutschenthal: Cairoli dwingt de logica af.

Makkelijk zat om vandaag een verslag van een niet heel spannende GP te maken. Antonio Caïroli plooide (in de eerste reeks) maar veerde enorm sterk terug recht. Hij wilde/kon geen verhaal bieden toen Herlings vroeg in de eerste manche de matten oprolde van Coldenhoff, Van Horebeek en Desalle en vervolgens  niet eens echt in de clinch ging met de achtvoudig wereldkampioen. Zoals de eerste reeks toen verliep dachten we dat het voor Jeffrey een walk-over ging worden. Alleen, Caïroli was het niet met hem eens en zette best wel druk in de slotronden. Veranderen deed er niks meer.

Thor voor de rest van het verhaal.


thor it
no img
21/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Jeremy Seewer pakt MX2 GP-zege voor Suzuki in Teutschenthal

Op een zonovergoten Talkessel in Teutschenthal won de Zwitsers Suzuki-rijder uit de renstal van Stefan Everts zijn tweede Grand Prix van het seizoen en knabbelt 5 punten van de achterstand op WK-leider Pauls Jonass weg. De jonge Australiër, Hunter Lawrence, ook al uit het Everts Suzuki-MX-Team werd knap tweede, dat was net iets beter dan Red Bull KTM-rijder Pauls Jonass die als derde mee naar het podium mocht.
De Belgen vielen tegen, zowieso in de uitslag, zo moeten we al tot op de 9de plaats kijken om Julien Lieber terug te vinden,  Brent Vandoninck werd een keer 14de en viel in de andere reeks vroegtijdig uit. Nathan Renkens komt in de buurt van de eerste punten maar het was "net niet"...

Thor it voor de uitslag, Wk-stand en enkele foto's van Plons


thor it
no img
21/05/2017 | posted by 4Gold | reactie(s)

Plons Report Teutschenthal : Zaterdag

Voelen kikkers zich thuis in modder ?

Thor it voor een Plons impressie van zaterdag.


thor it
no img
20/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teutschenthal: Bobryshev en Martens out!

 De zaterdag heeft nogal wat tol geëist. In de tijdstraining van de MXGP kwam Evgheny Bobryshev ten val en brak zijn sleutelbeen. Hij is overgebracht naar een naburig ziekenhuis. Jammer voor de Rus die eigenlijk een van zijn beste seizoenen aan het rijden was.

Ook Yentel Martens kwam niet schadevrij uit Teutschenthal. Hij leidde in de eerste manche, en we zagen hem plots als een raket over de top van de hoogst schans van het circuit komen.  Maar ‘What goes up must come down’, en dat liep niet zo goed af voor Yentel.

Martens: “Ik kon helemaal niet meer remmen omdat er een steen tussen de rem zat. Bij de val heb ik mijn scheenbeen gebroken. Dat is gebleken uit de fotos die weden genomen. We zijn nu al onderweg naar Herentals.”

De crash van Yentel, hier klikken!


thor it
KTM Shop NLSec ConstructionsWMX-ShopDSMMx477R2R Store

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!