Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
06/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Milko Potisek wint 3-uurs race in Skegness

In Skegness, een Idyllisch stadje aan de Britse Noordzeekust werd gisteren onder AMCA-regels een 3-uurscross gereden.

De holeshot was voor James Wainwright, maar na enkele ronden op het 4.5 km lange circuit kwam Potisek voor het eerst als kopman door. Wainwright plooide maar boog niet en nam opnieuw de leiding tot hij in de achtste ronde een tiental plaatsen verloor. Jake Edey lag lang in duel met Gavin Stevenson, en schoof dus naar drie toen Wainwright er tussen uit viel. Iets voor half koers reed hij naar de tweede plaats. Die zou hij behouden voor Richard Mackeown en de nog sterk teruggekeerde Wainwright en de vanuit de viertiende plaats opgeklommen Ryan Crowder.

Zaterdag had Wainwright al de anderhalf uur durende Clubman klasse gewonnen voor …. Jake Edey.

Het evenement trekt jaarlijks 20.000 kijkers. 

 

 


thor it
no img
06/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Marathonwedstrijden Axel: wie anders dan Dewulf-Willems-Van Hove?

Met 17 teams voor de 2-uurs race en liefst 32 trio’s bij de grote jongens is de RES-marathondag een succes geworden.

Bij de 85 cc ging de zege over 2 uur naar het duo Walvoort-Smulders. Die gingen van meet af aan de leiding. Ze zouden vier ronden meer afleggen dan het team dat tweede werd. Die waren wel met zijn drieën: Leeuwestijn-van den Bosse-van Grembergen. Dit team wisselde kwasi de ganse wedstrijd het stuivertje met het trio Van Dyck-Mertens-Vervaet. Vierde werden Bolckmans-Jonckers en op vijf kregen we Van Tatenhove-van Heule-Ritorato.

In de 3-uurs wedstrijd gingen de latere winnaars Dewulf-Wilems-Van Hove er meteen vandoor. Hte zag er lang uit dat Boot-Silliën-Walckiers het zilver zouden halen maar het team Van Nieuwenhuyze-De Dycker-Deleersnyder kwam na 30 ronden mee voorin. Ze werden even tweede maar Boot & Co sloegen terug. Na 55 ronden legden Ken en zijn manschappen de tweede plaats vast.

Foto credits: René Van Tricht en Dirk Duym


thor it
no img
06/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Bowers en Starling winnen Dutch Supercross Zuidbroek

Een supercross van formaat: het kan in de lage landen. Afgelopen weekeinde werd in Zuidbroek, bij Groningen, de tiende editie van de Dutch Supercross gereden. Vrijdag kwamen de regio en hobbyrijders hun ding doen. Zaterdag mocht voor het eerst het bordje UITVERKOCHT worden bovengehaald en op zondag kreeg ook de zogenaamde Familiedag veel meer volk over de vloer dan bij de vorige edities. Zo kon Pepijn De Haan zondagavond rond 19.00 uur al vertellen dat de editie 2018 nu al in de steigers staat.

Wat duidelijk blijkt is dat de Amerikanen, Britten en Fransen zich meester hebben gemaakt van deze discipline. Een finale halen is voor een laaglander al een dikke prestatie.

Het sportverslag treft U onder Thor!

Credits: Jan Boer,DutchSupercross, nn.

 


thor it
no img
06/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ronde van Italie opent MX-seizoen 2018

Je kan de concurrentie maar beter voor zijn. Zo redeneert men in de laars. En ze voegend e daad bij het woord; Het zwaartepunt van de voorseizoen wedstrijden ligt bij de Azurri.

Op 4 februari openen ze in Riola Sardo, op Sardinië. Dan gaat het op 11 februari naar het zuidoostelijk gelegen eiland Sicilië met een nieuwe organisatie in  Noto. Een week later, op 18 februari wordt er gereden in Mantova, en da’s wel helemaal in het Noorden. Toch claimt de organisatie die ruim 120.000 euro aan prijzengeld heeft klaar liggen, dat het overal mooi weer zal zijn.

Drie weekends dus waarbij we naar de opvolgers zoeken van Antonio Caïroli (Elite en MX1), Jorge Prado Garcia (MX2) en Gianluca Facchetti (125cc).

 


thor it
no img
04/11/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Creymert KTM Racing met FXR kleding aan de start in 2018

Kevin Horgmo was de afgelopen week in Red Sand aan het werk, voorbereiding op seizoen 2018 waarin Kevin met de KTM SXF 250 in het EMX250 aan het werk zal zijn. Juanjo Gimeno spotte hem en stuurde ons enkele mooie foto's waar je Kevin Horgmo al met de FXR-kleding aan het werk kan zien...

Klik hier voor de foto's


thor it
no img
04/11/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Vanavond 4 november afscheidsbal David Cools

David Cools maakte afgelopen zomer na een zware heupblessure de moeilijke beslissing om na maarliefst 32 jaar de helm aan de haak te hangen. Hij wil dat liefst met zoveel mogelijk crossers, supporters en vrienden vieren op zijn afscheidsbal. Dat gaat vanavond door in de evenementenhal in Vorselaar (GPS Oostakker). DJ van dienst zal DJ The Nightbirds zijn en het wordt gegarandeerd een leuk feestje!! Iedereen welkom...


thor it
no img
03/11/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Max Nagl naar TM!!

Het gerucht deed al een tijdje de ronde maar vandaag werd het officieel gemaakt, Max Nagl rijdt in 2018 voor het Italiaanse TM. Met Max in het team keert het team na twee jaar terug naar de koninginneklasse, de MXGP-klasse. De motor die in 2015 door Davide Guarnieri gebruikt werd, de MX 450 FI zal als basis gebruikt worden maar wordt gedurende het seizoen verbeterd.

Thor it voor een reactie van Max en teammanager


thor it
no img
03/11/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Eerste fotos van Kevin Strijbos op KTM

Kevin Strijbos kregen we eerder al een periode op KTM te zien (KTM UK) en met de terugkeer van Tim Mathijs met het Standing Construct KTM Team maakt Kevin opnieuw de overstap naar KTM. Kevin reed vandaag (de eerste) rondjes op de KTM op de Heeserbergen in Lommel. John Oostvogels was erbij en zorgde voor een kleine fotoreeks van The Kid op de KTM....

Klik hier voor de foto's


thor it
no img
01/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: de familie Calus

Het cross seizoen is ondertussen achter de rug. Wij gingen de familie Calus uit Heestert opzoeken. Die zijn op elk MCLB weekeinde present met dochter en zus Jana op zaterdag bij de Ladies-Open, zoon en broer Pieter-Jan bij de Nieuwelingen mx2, en papa Kristof bij de Masters. 

Thor.

Credits: Coghe


thor it
no img
01/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Transfer: Ben Watson vervoegt Kemea

Na Jago Geerts en Vsevolod Brylyakov heeft men bij KEMEA een derde rijder onder de vleugels genomen. Terwijl broer Nathan momenteel de dienst uit maakt in de CCS, krijgt jongere broer Ben Watson de kans om zich klaar te stomen voor het WK MX2.

Ben, die we nog als ‘kind’ aan het werk zagen in een IMBA Jeugdweekend proefde al van het WK. Hij werd 21ste in zijn debuutjaar 2015. In 2016 werd hij echter vroeg uitgeschakeld na een val in Argentinië. 2017 maakte hij wel vol met 8 top tien plaatsen en de 15de plaats in de eindstand van het WK.

Alle KEMEA rijders zullen getraind en gecoacht worden door Jacky Vimond en teammanager Marniq Bervoets.

 


thor it
no img
01/11/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Transfer: Davy Pootjes naar Belgische LRT KTM team

Het LRT – Lieber Racing Team –  kondigde vandaag aan dat ze volgend jaar in zee gaan met Davy Pootjes. Het team dat aanvankelijk was opgezet om Julien Lieber te begeleiden, blijft nu verder werken met de nog jonge Nederlander, die eigenlijk twee pechjaren kende.

Analoog met Julien Lieber, die eigenlijk ook afgeschreven leek maar volgend jaar wel debuteert in de MXGP na een schitterend voorseizoen.

Teammanager Cedric Lieber: “Ik denk dat we vorig jaar getoond hebben dat we overweg kunnen met een toprijder. Dat we hem voldoende steun kunnen bieden in het WK MX2. Daarom zijn we zeer tevreden over het aanwerven van Davy Pootjes. Met zijn talent kunnen we zowel als rijder en als team verbeteren. Ik denk dat Davy nog veel mooie dingen kan laten zien.”

Davy Pootjes: “ Ik ben echt tevreden om met het LRT KTM team verder te kunnen gaan. Na enkele moeilijke jaren vol blessures ben ik tevreden met de kans die ze me geven om aan de top mee te doen.”


thor it
no img
31/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

F&H Racing Team breidt staf verder uit met Marc De Reuver en Nick van Gemert.

Wat ons frappeert is dat het in Vlaanderen oorverdovend stil is in het MX-wereldje. In Nederland daarentegen timmert men aan de weg, en daar lijken vele teams reeds klaar of zijn op weg naar de voltooïng voor 2018.

F & H waren al druk bezig en vandaag denk ik dat ze het sluitstuk hebben aangebracht.

Na het aantrekken van Adam Sterry en Jed Beaton bereidt het F&H Racing Team de staf verder uit. Marc de Reuver is als motortrainer van de Australiër Beaton en Spanjaard Ruben Fernandez-Garcia aan het team toegevoegd. De Noord-Hollander is zeer bekend in onze sport en wist vier GP’s en drie Nederlandse titels op zijn naam te schrijven. Dit jaar wist De Reuver als begeleider van Pauls Jonass de MX2 wereldtitel samen met de Let te veroveren.

Daarbij zal Nick van Gemert voor het Zuid-Hollandse team de rijders conditioneel klaar stomen. De Brabander zal met zijn bedrijf Gymert Physical Performance het duo van F&H Racing fulltime begeleiden. Zowel lichamelijk als geestelijk zullen de rijders optimaal begeleid worden op jacht naar het maximale.

Credits: ShotbyBavo.


thor it
no img
31/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Dieselpriem MX-stage Lloret de Mar met Ken De Dycker en Wietse Brackman.

Ken De Dycker, Wietse Brackman en Manuel Priem slaan handen in elkaar....  Ze nodigen iedereen uit om deel te nemen aan hun stage. Ze vertrekken richting Lloret de Mar met Kerstmis ’s morgens en ze hoepn in de avond ter plekke te zijn. Er wordt gelogeerd in het Royal Beach hotel.

Gecrosst wordt er op 26 en 27 december. De derde dag wordt er gerust en op 29 en 30 december vervolgt de stage. De laatste dag wordt er gereden op een ciruit in Zuid-Frankrijk omdat de terugtocht dan aal aangevangen is. 

Het hotel in Lloret is met een All-in formule dus hoeven we zelf niet te koken en enkel ons enkel bezig houden met wat we graag doen en dat is crossen!

De stage is voor zowel jeugd, amateur of gevorderden....

Stage kost voor een piloot 490€, voor reisgezel 250€. Meer info en inschrijvingen kunnen via manuelpriem32@gmail.com.


thor it
no img
31/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

The Champions: Wannes Van de Voorde

De volgende in onze reeks ‘The Champions’ is Wannes Van de Voorde. Eens zien wat hij antwoordde op onze enquête.

Dat was nogal wat, en je leest het onder Thor.


thor it
no img
31/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP: de kalender part II

Het was te verwachten dat de WK kalender nog niet definitief  was. Vandaag publiceert Youthstream versie nummer twee, wellicht dichter bij de realiteit.

Zo ruilen Red Sands en Valkenswaard hun data, in onderlinge overeenkomst. Valkenswaard krijg er de EMX125 en de EMX250 bij. In Valencia gaat men scheep voor de EMX250 en de EMX300.

De GP van Rusland valt op de eerste mei, gelet de op de geschiedenis van Rusland de meest gevierde feestdag.

18 March - EUROPE (NL) - Valkenswaard

25 March - LA COMUNITAT VALENCIANA (ESP) - Redsand


thor it
no img
31/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Voordat Kabouter Trek in winterslaap gaat, een flashback

Onze kabouter Trek mijmert: 29/10 Genk: 3 uurs cross afgelast, 22/10 Genk: VLM cross afgelast…...

En toch hebben we hier op MXWORLD nog wat foto’s voor jullie vanop de Horensbergdam. Ze dateren al wel van de VLM wedstrijd in het jaar 2006.

‘Slechts’ 11 jaar geleden, maar toen nog met een resem ex-GP piloten, zelfs fabriekspiloten, die elke zondag nog het beste van zichzelf gaven in de liefhebbers rangen. Marnicq Bervoets, Werner Dewit, Peter Iven, Tom Van Loon, Bengt Laeremans, … reden toen nog rond op een perfecte cross omloop in Genk.

De foto’s zijn HIER te zien.

Kaboutergroetjes,


thor it
no img
31/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Opendeurdagen Racing Center op 10, 11 en 12 november 2017

Racing Center nodigt U uit voor het jaarlijks opendeur evenement, dat eigenlijk wel een KTM motorsalon genoemd mag worden. Op deze dagen hebben we tal van acties op motorkleding - vrijetijdskleding en accessoires.

Kortingen op de nieuwste collecties 2018, stockopruiming van oudere collecties. 

De gehele KTM collectie, nieuw in ons gamma O’Neal, Alpinestars laarzen, Airoh, Acerbis, Booster, enz … op voorraad.

Groot aantal motoren op voorraad zowel baan, off-road, en occasies motoren.

1.500 m² motorplezier (Groot KTM motorsalon), met een springkasteel en andere spelen voor de kinderen. Met een gezellige taverne voor een hapje en een drankje.

Openingsuren:

Vrijdag 10 november: van 13:00 tot 22:00 u.

Zaterdag 11 november en zondag 12 november: van 10:00 tot 19:00 u.

Racing Center, Middelmolenlaan 12 te 2100 Deurne.


thor it
no img
31/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Promotie motorcross rijders seizoen 2018

De werkgroep Motorcross keurde de verschillende klassementen van het Belgisch kampioenschap goed en bepaalde op basis hiervan de rijders die reglementair verplicht dienen over te gaan naar een hogere klasse in 2018. Hierbij vindt u de lijst van desbetreffende rijders:

Nationalen MX2: Jens Hendrickx, Rémi Fraikin.

Juniors MX1: Ken Craegs, Bo Petersen.

Juniors MX2: Thomas Delvoye, Lucas Derycke, Jammy Cornil.

Seniors MX1: Alain Voermans.

Beloften/Nat 125: vrije keuze wegens nieuwe klasse indeling in 2018.


thor it
no img
31/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB: Nieuwe klasse indeling

Op voorstel van de werkgroep motorcross keurde de Raad van Bestuur de nieuwe klasse indeling goed voor het nieuwe motorcross seizoen 2018. Ook de toegelaten cilinderinhouden werden aangepast en zullen identiek zijn zoals in Nederland (KNMV).

Voor een overzicht: zie Thor.

 


thor it
no img
30/10/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Grote Opendeurdagen bij Reytec in Paal

De jaarlijkse opendeurdagen komen er weer aan op 11-12 november 2018 bij Reytec in Paal. Kom langs want er zijn grote kortingen op zowel overjaarse als nieuwe kleding en accessoires. Ook staan de 2018 modellen van Yamaha en Husqvarna klaar om bewonderd te worden!
Reytec vind je aan de Industrieweg 63 in Paal-Beringen
 


thor it
no img
29/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Dutch Supercross 2017: Imposant deelnemersveld

We twijfelen er aan of er veel Belgen de verplaatsing naar Zuidbroek zullen maken. Toegegeven, het is een eind rijden naar Groningen. Maar zoals de editie 2018 van de Dutch Supercross zich nu aandient hebben we het nog niet mee gemaakt. Zowel in de MX1 als in de MX2 komen meer dan 30 rijders aan de start van dit driedaagse evenement.

Jens Getteman, Bo Declercq en Nolan Cordens zijn ingeschreven, net als Wietse Brackman. Maar die laatste zou nog even zijn blessure aan kijken. Langs deze weg ook een dikke duim voor Ian De Sweemer, die hier vorig jaar furore maakte.

Maar een tiental Amerikanen, vooral uit de Arenacross zullen trachten om Zuidbroek te veroveren.

Wie wordt de opvolger van Ben Lamay (Can), Dominique Thury (Duitsland) en Cole Martinez (USA) in de SX1. Wie verovert de fakkel in de MX2, vorig jaar gedomineerd door Een superieure Steven Mages (USA), Stefan Buttner (Duitsland) en Julien Lebeau (Frankrijk)

Lees er alles over onder Thor!

 


thor it
no img
29/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender: Dutch Supercross met ontzagwekkend deelnemersveld

In Zuidbroek geloven ze volop in hun project Dutch Supercross. We gaan straks een afzonderlijke voorbeschouwing maken voor het spektakel in de Eurohallen in Zuidbroek.Het is een eind rijden, maar we koppelen het nuttige aan het aangename. Drie dagen topsport met een nog nooit eerde zo indrukwekkende deelnemersveld. De CCS liggen er nu een maand uit.

Thor it voor de kalender


thor it
no img
29/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Strandrace Vlissingen: Micha Boy De Waal en Raivo Dankers

Micha Boy De Wael is eindwinnaar geworden van de gemengde klasse MX1/MX 2. De Waal won de eerste manche voor de rede van Vlissingen. Snelstarters waren Kevon Woouts en Joël Van Mechelen, maar na enkele ronden bezetten  De Waal en VD Moosdijk de beste plaatsen. Tot Michael Hool halfweg VD Moosdijk aan de kant zette.

In de tweede reeks kwam Roan van de Moosdijk als leider uit de start, voor Kevin Wouts. VD Moosdijk bleef voorin, Wouts zou moeten passen voor zijn achtervolgers De Waal en ook Hool. Ook Roy Van Heugten zette een strakke achtervolging neer en werd vierde. Met ene zege en een tweede plaats ging de eindzege naar De Wael voor VD Moosdijk. De beste Belg was Kevin Wouts met een vierde en vijfde plaats in de reeksen.

Raivo Dankers werd winnaar in de MX2. Hij was telkens de beste ‘light’ rijder. Onze Marnick Lagrou werd tweede in deze klasse.


thor it
no img
29/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Courses Sur Sable Loon: Weer winst voor Nathan Watson, Belgen sterk in de breedte.

De tweede wedstrijd CCS in Loon-Plage is overnieuw gewonnen door de Brit NathanWatson. Na winst in Berck geeft die wel een serieus visitekaartje af. Achter hem bleven zes rijders, waaronder Jeffrey Dewulf, Richard Fura, Yentel Martens, Axel Van de Sande en Steve Ramon – op Yamaha - legden ieder 20 ronden af. Dewulf bleef behoorlijk in de buurt van de winnaar, hij strandde op driekwart minuut. De rest werd op meer dan 3 minuten gezet.

De uitslag, en meer info over de andere klassen vindt U onder Thor.


thor it
no img
28/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Voorstelling Kawasaki KX250F: flinke upgrade. Topracer voor enkele euro meer

Op de valreep kwamen we terecht bij de voorstelling van de nieuwe Kawasaki KX250F.  We werden losgelaten op de perfecte baan van de Breugelhut. Naast de standaard Kawasaki kregen we ook de gelegenheid om met een getunede versie te rijden. Of hoe je voor enkele Euro’s meer een flinke stap voorwaarts maakt. Al zit het hem in de details.

Lees over de flinke upgrade voor 2018 van de nieuwe Kawasaki.

Waar?

Thor!


thor it
Mx477DSMR2R StoreKTM Shop NLWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!