Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
05/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Update : De voorlopige kalender MXGP 2017

De voorlopige kalender voor de FIM Motocross World Championship 2017 werd eerder al op de Youtstream site gedropt. Vandaag werd bekend gemaakt dat Teutschenthal de handdoek gooid voor de GP in 2017 en mogelijk wel langer... Ook Mantova valt weg en word vervangen door San Marino. Nieuw is Pangkal Pinang, Indonisea. Uddevalla maakt zijn terugkeer, terwijl de MXGP van Frankrijk zal doorgaan in Ernée, de locatie die we niet gauw zullen vergeten na een top editie van de Monster Energy FIM Motocross of Nations, 2015. Opvallend is dat de EMX 300 niet meer op de kalender staat en de MXoN is blijkbaar nog niet zeker in Glen Helen....

Via Thor de volledige, voorlopige, 2017 kalender.

 


thor it
no img
12/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.

Zo te zien zomert het nu echt en zal er gesproeid moeten worden. Raar hé, na zo’n nat voorjaar.


thor it
no img
12/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Blessures WK Zijspannen Genk: Giraud, Muceniekcx en Vanluchene!

Er zaten er nogal wat in de lappenmand na afloop van het GP Zijspannen in Genk. Ter plekke hoor je vaak de meest wilde geruchten

Onder Thor proberen we feiten mee te geven.

Te beginnen met Giraud-Musset.


thor it
no img
12/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nieuwe timing voor TM-Cup en Clubcross RES Axel.

Het zomert volop in Zeeland. Zaterdag 16 juli 2016 wordt op het RES-circuit in Axel een clubwedstrijd georganiseerd, samen met de 4de editie van de TM-Cup.

Dat vergt een aangepaste timing. En laat die nu precies vermeld staan onder Thor!


thor it
no img
12/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP-seizoen voorbij voor Matiss Karro

24MX Lucas Oil Honda rijder Matiss Karro reed vorige week in Estland naar een derde plaats in de Sõmerpalu Stadionkross. Karro mocht zo winnaar Tanel Leok en Harri Kullas, tweede, vergezellen op het podium. 

Helaas ging Karro in de tweede bocht van de Superfinale onderuit. Doordat zijn motor beschadigd was en omdat hij zich had bezeerd aan zijn knie moest Matiss opgeven. Verder onderzoek bracht een zware diagnose aan het licht voor de ex-FIM junior wereldkampioen. Karro kwetste namelijk opnieuw zijn linkerknie.

Matiss Karro: “De val zelf was vrij banaal maar de blessure is toch redelijk ernstig. De ligamenten zijn over en en ook de meniscus liep flink wat schade op. Deze week ga ik opnieuw onder het mes, daarna moet ik opnieuw revalideren. Dit is zonder twijfel het zwartste seizoen uit mijn carrière. Net op het moment dat ik me in de winter sterker dan ooit voelde! Ik was heel blij met zowel het team als de motor maar jammer genoeg heb ik nooit kunnen laten zien wat we in onze mars hadden. Dat is een heel spijtige vaststelling. Maar ik houd eraan om het hele team te bedanken voor hun zware labeur voor het seizoen en ook hoe ze me zijn blijven steunen de voorbije maanden. Daarnaast ook een dankjewel aan al mijn fans, Honda Europe en mijn Letse sponosrs. Ze zijn steeds achter me blijven staan en hebben me gesteund op het hoogste niveau."


thor it
no img
12/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK en EK motorcross: de voorlopige kalender 2017.

Wie niks wil missen kan (voorlopig) al zijn seizoen 2017 inplannen. Zowel promotor Youthstream en FIM Europe publiceerden hun kalender.

Is dit nu evangelie? Neen, er kan hier en daar nog wat wijzigen. In elk geval is het een goede leidraad.

De kalender onder Thor!

 

 


thor it
no img
11/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zijspannen Genk: de fotoreeks van zondag.

Nadat kabouter Trek terug naar zijn paddenstoel was gefietst, kreeg Blocky de opddracht om naar Genk te rijden. En niet terug te durven komen zonder de nodige beelden. Hij heeft woord gehouden. Genk op zondag onder Thor!


thor it
no img
11/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Southwick: Tomac en Webb. Met volledige wedstrijd videos in HD!

Niet alleen een België wordt er in piepkleine gemeenten gecrosst. In de USA is dat soms niet anders. Zaterdag werd er gereden in Southwick, Massachussetts. Goed 9.000 zielen en die gingen allemaal kijken naar de cross.

Thor!

Credits: FB en 173 Photos.


thor it
no img
11/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Straf volk op de Keiheuvel, Desalle in Orp en krijgen we straks Pop-up circuits?

Fier als een gieter kwam KMC Mol, bij monde van Leo Geubbelmans, gisteren zijn affiche presenteren voor de Keiheuvel.

Een beetje later kwam ook Robert Gysembergh met zijn ‘plateau’ voor Orp-le-Grand.

En ondertussen wordt er in de paddock steeds meer enluider  gesproken over Pop-Up omlopen.

Thor!

 


thor it
no img
11/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zijspannen Belgie: Fotoreeks van zaterdag.

Zaterdag hebben we onze kabouter naar zijn natuurlijke habitat gestuurd op de Horensbergdam en zijn dennenbomen. Kabouter Trek hield woord en zette zijn bevindingen op het internet. Hier kan je zijn productie bekijken:

http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-07-09%20Genk%20Part%201/fotoreeksBlad1.html


thor it
no img
11/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

DMoM Halle: Geerts, Bobryshev maar Jonas wint MX2 na sleutelbeenblessure van Herlings.

Het is erg dat we het moeten zeggen, maar het feit dat Jeffrey Herlings een sleutelbeenblessure opliep was het ‘hotste’ nieuws van de dag in Halle. Daar werd – behalve de 85 cc – de slotmanche van de Dutch Masters gereden. Opvallend: ondanks het gegeven dat de kampioenen bekend waren, bleken alle reeksen zo goed als volzet. Mét de toppers!

Thor!

Met de val van Herlings in 2 stappen van Ellen Provost en weer een dikke serie van de hand van John Oostvogels van motoXpics


thor it
no img
11/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Jens Van Meer na zware achtervolging.

Jens Van Meer won op de Breugelheide. Dat lag niet zo voor de hand want Jens kwam als laatste door in de eerste reeks (moest ook als laatste naar het starthekken). Voorin leidde Remco van der Leest voor Bart Van Hove en Gert Jansen. Maar na 4 ronden had Jeffrey Van Kempen zijn achterstand opgehaald en werd definitief leider. Hij zou winnen voor Van Meer die echt wel door het hele pak moest en MX2-rijder Michael Ivanov.

In de slotreeks liet ook Van Kempen het wat afweten. Weer van der Leest voorin, dit keer met Jeffrey Ganseman,en Raf Belmans. Van Meer was nu twaalfde en Van Kempen zat echt diep. Rob Konings startte op vier maar het was hij die  de leiding over nam. Van Meer zat al in de derde ronde op de tweede plaats, maar Konings zou het nog vier ronden lang uit zingen. Van Meer won de slotreeks voor Konings en weer Ivanov. Van Kempen liep als zesde binnen. Hij zou tweede worden bij de Inters A voor Konings. Ivanov, die in principe ook derde algemeen zou zijn, werd winnaar bij de MX2, voor David Cools en Nick Peers.

Foto: Rik Van Massenhoven


thor it
no img
11/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Heldergem: David Segers haalt het net voor Steve Seronval

In Heldergem heeft David Segers de bloemen naar zich toe getrokken. De eerste manche werd gewonnen door Jurgen Wybo voor Steve Seronval en David Segers. Wybo was de eerste leider voor Segers. Uit de tweede rij kwam Seronval zich met de zaak moeien maar Wybo  sloot af met een kleine 5 seconden boni op Seronval. Segers moest zich reppen, want hij werd gepasseerd door Torpjurn Van Hoe, die hij in de slotronden toch weer verschalkte.

Geen vuiltje aan de lucht voor Wybo, die wel slecht startte, maar in een mum van tijd toch naar de top drie reed in de slotreeks. Maar dan viel Jurgen enkele plaatsen terug. Hij zou 7de worden, waardoor hij zelfs naast het podium viel. Seronval was ondertussen goed bezig. Reed van de derde plaats over Deleersnijder en Segers naar de leiding. Segers plooide, maar brak niet. Meer zelfs, David ging verhaal halen bij de Waal en zette hem op zijn nummer. Segers reed een halve minuut weg van Seronval. Gelijke punten dus maar de slotreeks leverde Segers winst op. Brackman, die in de eerste manche vijfde werd sloot af op drie en werd zo derde algemeen.


thor it
no img
11/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zijspannen: Knappe beurt voor Bax-Bax

Eerst de sportieve hoofdlijnen van de GP Zijspannen in Genk: Etienne en Robbie Bax zijn ‘back in business’. Jan Hendrickx-Ben van den Bogaart missen nipt hun eerste GP-zege van het seizoen. Ben Adriaenssen-Lauris Daiders drukken geen stempel op de wedstrijd. Ze zetten wel een heel belangrijke stap richting derde wereldtitel. Valentin Giraud-Nicolas Musset vonden net zoals hun vroegere kleine landgenoot hun Waterloo, maar wel in Genk. De titel is voor hen nu ver weg. En in de kampen van Marvin Van Luchene-Harald Kurpnieks en Santermans-Muceniecks likt men wonden.

Verder alles wat U over Genk moet weten leest u dan wel onder Thor, want we nemen er de tijd voor.


thor it
no img
09/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Op naar het WK Zijspannen in Genk dit weekend

Dit weekend is de Horensbergdam weer helemaal voor de zijspannen gereserveerd. De Belgische wedstrijd voor het Wereldkampioenschap wordt er weer georganiseerd door MC Maasland.
Het circuit ligt er piekfijn bij en ook de accomodatie rondom het circuit staat helemaal op punt!!
Inwoners van Genk mogen GRATIS binnen!!


thor it
no img
09/07/2016 | posted by Ktm-shop | reactie(s)

KTM en Troy Lee lanceren SE Air Starburst-kleding

KTM & Troy Lee Design hebben ook dit jaar weer de handen in één geslagen en zijn met een nieuw SE Air set gekomen. De SE Air Starburst !
Het shirt en de broek zijn in de fabriek KTM Oostenrijk goed op voorraad, dus dat betekend dat u het set in uw maatvoering snel in huis zou kunnen hebben (wij hebben dagelijkse levering vanuit de fabriek KTM).

De jersey is in 5 maten beschikbaar: S, M, L, XL en XXL 
De broek is ook in 5 maten beschikbaar: S/30, M/32, L/34, XL/36, XXL/38

Bekijk hier de SE Air JERSEY Starburst ---> KLIK HIER
Bekijk hier de SE Air PANT Starburst ---> KLIK HIER


thor it
no img
07/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender voor het weekeinde

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.

Al moesten we die de afgelopen weken nogal eens bij stellen.

Laat ons hopen dat het weer ditmaal in de juiste hoek zit!


thor it
no img
07/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Arminas Jasikonis vervangt Ben Townley bij Suzuki MXGP!

De slechts 18 jaar jonge Arminas Jasikonis zal  invallen voor de  gekwetste Ben Townley bij Suzuki World MXGP.

Zal de Litouwer meteen potten breken?

Neen, maar dat hij een van de  talenten is uit de Baltische staten zal niemand onderkennen.

Hou hem in de gaten, als deze jongen vertrouwen krijgt gaan we nog van hem horen.

Thor!


thor it
no img
05/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Rent MX Team stopt ermee!! Triest stopt, Wouts op zoek naar nieuw team...

Het Rent MX Team waar Nick Triest en Kevin Wouts voor reden houdt ermee op, hoofdsponsor Rent viel weg waardoor het team in de problemen kwam. Zowel voor Nick Triest als Kevin Wouts komt deze klap hard aan. Nick vocht zich pas nog terug naar competitie na een zware infectie, voor hem is het de druppel en hangt de helm (voorlopig) aan de haak.
Voor Kevin Wouts ligt het helemaal anders, de symphatieke Hobokenaar is tegenwoordig gemotiveerder dan ooit, dat bewijzen zijn voorlopige derde plaats in de Dutch masters of Motorcross maar ook de zesde plaats in het EK MX2 is zeker niet gestolen. Wouts is op zoek naar een team om het seizoen op een mooie manier af te sluiten.
Teammanagers, bel Kevin gerust op: tel 0032 472 63 86 91


thor it
no img
05/07/2016 | posted by | reactie(s)

Win USGP Tickets en een 10 daags verblijf met Dirtdreams

Het GP seizoen is inmiddels goed onderweg en zoals iedereen weet zal het dit jaar eindigen met 2 opeenvolgende GP’s in de VS, met name op de befaamde Charlotte Motor Speedway en de afsluiter op de unieke omloop van Glen Helen.  Jij kan op de eerste rij staan wanneer de nieuwe wereldkampioenen worden gekroond! Dirtdreams geeft een paar tickets weg voor beide GP’s, samen met hotel accomodaties en een actieve week in Salt Lake City vol enduro, mountainbike en motorcross op de mooiste omlopen en meest tot de verbeelding sprekende locaties. Na deze actieve week rijden we samen naar Glen Helen om de afsluiter van het seizoen bij te wonen. Het enige wat je hoeft te doen is je vliegticket boeken en inpakken. Neem ook een kijkje op www.dirtdreams.net, waar je eveneens het wedstrijd formulier kan doorsturen.

Thor it voor meer info


thor it
no img
05/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Sale op Alpinestars en Thor 2016 crosskleding bij Outlaw Racing!

Ook bij Outlaw Racing zijn de solden helemaal van start gegaan! Er zijn nu grote kortingen op de 2016 Alpinestars en Thor-collecties. 

Thor it voor meer info


thor it
no img
05/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Dit weekend kleurt Horensbergdam zwart-geel-rood.

Na de tegenvallende resultaten van onze voetbalvrienden gaan onze zijspancrossers het beslist beter doen. Kunnen ze het resultaat van Valkenswaard overdoen (plaatsen 1, 2, 3) ?. Een unicum.

Daarom doet de organisatie een oproep aan alle Belgische supporters: vergeet niet je vlag, banners, hoedjes etc. in onze driekleur. Alle Belgische teams rekenen op jullie steun!!


thor it
no img
04/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

De grote zomersolden zijn bezig op 24MX.be

De grootste motorcrosswebshop van Europa heeft zomdersolden en daarom vind je er nog meer dan ooit, talloze artikelen aan waanzinnige prijzen. De 24MX milieumat die zowel olie als benzine makkelijk absobeert koop je nu voor 19.99 Euro. Bij de rest van de solden met kortingen van 10-99% korting vind je weer heel wat nieuwe spullen!! Klik hier


thor it
no img
04/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Kenny Vandueren (Int A), Mark Boot (MX2) en Raf Belmans (Int B) winnaars in Lommel (VMCF),

Door de afgelasting van de VLM in Tessenderlo vonden heelwat piloten zondag de weg naar zusterfederatie VMCF, zij waren te gast op de Heeserbergen in Lommel. Kenny Vandueren en Jelle Grade verdeelden de punten want beide werden een reeks twee en wonnen een reeks maar het was Kenny Vandueren die met de eindzege aan de haal ging, Grade werd tweede. Jerome Benonit mocht als derde mee naar het podium, Kevin Vangenechten werd vierde, Rob Konings werd vijfde. Bij de Inters MX2 mocht Mark Boot met een dubbele reekszege plaatsnemen op de hoogste podiumtrap, Jordy Van Mieghem werd mooi tweede voor Jasper Vandermieren, Michael Bruyninckx werd vierde, Manous Kritikos werd vijfde bij de MX2. Raf Belmans werd winnaar bij de Inters B, hij deelde de punten met Bram Valckx, Glen Uten werd derde...

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
04/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Time to ride (met Ken de Dycker en Matis Karro)

Er gaat niets boven de zomer én de vakantie! Of je nu aan competitie doet of gewoon voor de fun rijdt op jouw lokale baan, het mooie weer maakte alle beter dan ooit.
24MX Lucas Oil Honda maakte vandaag gebruik van de MXGP zomerbreak om hun nieuwste video 'Time to ride' te lanceren. De clip, geproduceerd door Double A films, toon Matiss Karro en Ken De Dycker in actie op hun CRF450R. Check it out!

Thor it!!


thor it
DSMR2R StoreWMX-ShopKTM Shop NLSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!