Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
08/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Yamaha Motorcross 2017: de line-up

Als een van de laatste grote merken lanceerde Yamaha zijn sportjaar in Milaan. Het was geen exclusief MX-gebeuren. Daar spitsen we ons wel op toe onder Thor.

Er zit ook een leuke link naar de promo film aan vast.

 


thor it
no img
08/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcrossbos nummer 5 in Nijlen: wereldkampioen Jago Geerts eregast

Zondag 19 februari om 10.00 uur zullen in Nijlen 2.000 bomen worden geplant door Red de Motorcross. Dat gebeurt in samenwerking met BOS+. Hierdoor zal de motorcrossfamilie al meer dan 34.000 bomen hebben aangeplant!

Het bos in Nijlen wordt een hommage aan Jago Geerts, die zelf - met motor - aanwezig zal zijn!  De exacte locatie: Sneppestraat in Nijlen - deelgemeente Bevel - in de provincie Antwerpen.

 

Sahkar KTM-piloot en Balenaar Jago Geerts veroverde vorig jaar in Lommel de Europese titel in de 125cc klasse. Twee weken later werd hij in Orlyonok (Rusland) Junior Wereldkampioen 125cc. Het 5e Motorcrossbos krigt daarom zijn naam. Ook Joel Smets zal van de partij zijn.

 


thor it
no img
08/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zieke Ken De Dycker in Malagrotto

Ook  sportlui ontsnappen niet aan de griepepidemie.  Zowel in Malagrotta en Hawstone Park vielen  er rijders te noteren die prijs hadden. Ook Ken De Dycker ontsnapte er niet aan. Hij werd 16de en 19de in Malagrotto.

De Dycker: “Het ging niet zoals ik wilde. Ik was heel de week ziek en ik was bij lange geen 100 % fit. Na een paar ronden begon ik hoofdpijn te krijgen. De start was ook niet goed. Ik moet nog uitzoeken hoe dat beter kan op het nieuwe startgrid. Op een gegeven moment reed ik twaalfde (MX1-race), maar dan kreeg ik een steen op de bril, en ik moest stoppen voor een verse. In de Elite finale startte ik achterin, maar na enkele ronden reed ik een goed tempo. Ik hoop dat ik snel beter wordt de komende dagen, ik wil klaar zijn voor volgend weekeinde.”

 


thor it
no img
06/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Le Touquet 2017. Startnummer 746

Zo af en toe krijgen we wel eens een zot idee. Maandagmorgen was dat het geval toen ik de uitslag van Le Touquet zo’n beetje aan het uitpluizen was.  Ik had gisteren flink mijn best gedaan, alle actualiteit stond op MXWORLD.BE, dus eigenlijk had ik mezelf een ‘Lazy Monday’ bezorgd. Ik mag namelijk van de jonge De Croo niet meer gaan werken.

Ik dacht bij het lezen van de uitslag van de nummer 746: laat ik die kerel zijn verhaal eens neer schrijven. Ik stuurde hem een FB-berichtje en even later kreeg ik hem aan de lijn.

Ga even zitten, en lees het ‘Le Touquet-verhaal’ van de nummer 746……. Uiteraard door op Thor te klikken.


thor it
no img
07/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Vierde Endurocross op 18 juni 2017

Ik weet zeker dat ze er in de VS een beklijvende naam voor zouden uitvinden. Zelf vindt ik het een van de mooiste manifestaties die in Vlaanderen georganiseerd worden.

Dit is een onvervalst Urban Bike City Event: een offroad event in het midden van de stad!

Lees er meer over onder Thor!

 


thor it
no img
07/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Enduropale Le Touquet

Als U zondag de hele rit niet heeft kunnen uitzitten – wat jammer is – geven we u hier een samenvatting. In dik 10 minuten krijgt u het beste te zien van de Enduropale 2017 in Le Touquet.

Mis vooral de beklijvende ontknoping niet. Ik zat de laatste ronde op het puntje van mijn stoel!

De link:  https://www.youtube.com/watch?v=cWGzBuXoVpk

 


thor it
no img
07/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Hawkstone Int. MX

Het is geen verslag, meer een sfeerbeeld. Maar omdat er nogal wat aardige slo-mo’s in zitten geven we u toch deze impressie van Hawkstone Park 2017.

Als teaser, want het gaat weer echt beginnen.

De link: https://www.youtube.com/watch?v=nL-vdeMqNLo

 


thor it
no img
06/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kabouter Trek was (weeral) in Lommel

Geraken de zenuwen te sterk gespannen nu ook het vaderlandse crossseizoen uit zijn sloffen gaat schieten?

Of zijn er een aantal die zonodig in Meeuwen al meteen van een ‘supercompensatie’ willen genieten om als eerste winnaars voorbij de bus te komen?

Feit is dat het afgelopen zondag op de Heeserbergen ‘rustig’ was in vergelijking met de 2 voorgaande weekends. Onze Kabouter was in ieder geval wel aanwezig om zijn laatste voorbereidingen te doen voor het seizoen 2017. Een deel van zijn foto’s zijn te vinden op http://erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2017-02-05%20Lommel%20Part%20I/fotoreeksBlad1.html

 


thor it
no img
06/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Hawkstone Park: een fotoserie van Rob Kinsey Art

Er zijn toch goede zielen op aarde. Op FB zagen we een mooie fotoserie van Hawkstone 2017. We stuurden de brave man een berichtje en ja hoor: de foto's mochten op MXWORLD.BE.

Met dank aan Rob Kinsey Art!

Klik voor de eerste op Thor en de rest zie je in de marge staan.

Er zitten ook eenpaar losse fotos bij, met o.a. de val vanshaun Simpson.


thor it
no img
06/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Interessante nieuwe regels voor EK-wedstrijden

Met de komst van Wolfgang Srb als voorzitter van FIM Europe lijdt de federatie aan diarree van persberichten. Maar af en toe zit er iets tussen dat hout snijdt. Zo onder meer de nieuwe regelgeving rond de EMX-wedstrijden, het officiële Europese kampioenschap.

Ze beiden perspectief, klik op Thor.

 


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Int. Italia Malagrotto: Verbluffende Lieber wint MX2

De tweede proef voor het Internationaal kampioenschap van Italië werd vandaag in Malagrotto, vlakbij de paus zijn buitenverblijf gereden.

Onder Thor het verslag.

 


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Int. MX Hawkstone Park: Jonass en Nagl

Hawstone was de tweede arena waar de GP-rijders zich konden klaar stomen. Heel wat Belgen en Nederlandser kozen voor de Britse wedstrijd. Pauls Jonass verzaakte aan Malagrotto en kwam ook naar The Kingdom.

Thor!

 


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Le Touquet: Daymond Martens wint een bloedstollende finale.

Hoe ver Axel Van De Sande het zou gebracht hebben weten we niet. “I’ll be back next year,” liet hij weten op FB.

Maar wat hebben de Belgen het goed gedaan. De zege in de Enduropale 2017 ging naar de kakelverse Daymond Martens. Naamgenoot Yentel werd vierde en Steve Ramon haalde ook de top tien.

Thor!


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Florian Miot wint ook in Le Touquet

Ik denk dat we deze naam al een paar keer lieten vallen: Florian Miot. Hij heeft nog een crossende broer, en we gaan van die mannen nog horen.

Niemand beter dan Heikki Declercq kon ons heel wat info bezorgen: “ Miot woont op 30 km van de Belgische grens in de regio Flandres. De beide broers trainen op hun eigen circuit en in België. Papa Ludo Miot reed vroeger veel in België, ik denk BVM. Beide broers zitten in de Noord-Franse selectie van supertrainer Sebastien Sagot die onder meer ook de volgende rijders traint: Maxime Renaux, Adrien Van Beveren, Ilan Heirwegh, Killigan Delroeux en Simon Depoers.”

Miot won zondag de Beloftenreeks. Met op het eerste zicht ook twee Belgen redelijk dicht. Thomas Claro werd derde en Brian Bolckmans vijftiende.

Ook de Nederlanders deden het goed met Ryan de Beer als derde en Boaz Bijtjes die elfde werd.

 


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Arenacross Louisville: Gavin Faith en Matt Goerke zetten achtervolging in

Jace Owen werd aan de boorden van de Ohio op de knieën gedwongen. Gavin Faith slaagde er voor het eerst dit seizoen in om Owen van de zege te houden. Met een loepzuivere dubbelslag. Er er is meer. Matt Goerke zit duidelijk in de lift na zijn sabbbatjaar. Ook hij zag kans om een gelijkspel af te dwingen. 

Een drama is dat niet voor Owen. Hij werd nog derde en de kloof op Faith is voldoende diep met 17 punten. Faith heeft op zijn beurt nog een behoorlijke marge op Goerke.

Vervolg over twee weken in Kansas


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Richier wordt King of Herning, Getteman op het podium zaterdag

Op zaterdag heeft Florent Richier orde op zaken gesteld. Hij won de finale voor Angelo Pellegrini. Jens Getteman, vrijdag nog zesde, stond nu op het podium. De drie startten aan de leiding en dat veranderde niet meer.

Loïc Rombaut, de vrijdagwinnaar, kon zich niet doorzetten na een matige start en werd pas zesde. Zo werd Richier minstens voor één jaar King of Herning, dat overigens volledig uitverkocht was.

Zaterdag slaagde Jurgen Wybo er wel in om zich te plaatsen voor de finale. Hij werd twaalfde.

 

 


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Drie keer op rij voor Justin Hill, de nieuwe SX250 leider

Incidentrijke start van de SX250-wedstrijd. De holeshot was voor Martin Davalos, maar die werd meteen in vraag gesteld door Austin Forkner. Die probeerde snelheid aan te houden voor de tweede bocht. Maar een kontwipper sloeg hem KO, en omdat hij midden in de baan lag moest het halve peloton stoppen. Behalve Justin Hill, Shane Mcelrath en Jimmy Decotis. Die vier zouden het beeld bepalen.  Hill raakt snel voorbij Davalos en de winnaar was gekend. Decotis ging Mcelrath halen, en die voelde de bui hangen.

We zagen een spectaculaire ontknoping. Drie minuten voor tijd raakte leider Hill een stuk hout in een spoortje, en ging er bij liggen. De voorsprong van 8 seconden smolt weg. Maar Davalos had geen kracht meer om dat af te straffen. Mcelrath beperkte de schade door Decotis toch te kloppen voor brons. Phil Nicoletti werd vijfde. Hill neemt de leiding in de WC-stand over. Mcelrath volgt nu op 1 punt.

Volgende week is er Arlington en dan komen de EC-mannen een poos aan de start.

De SX250 finale: http://www.dailymotion.com/video/x5anuh9_2017-supercross-oakland-250-west-main-event-hd_sport


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Nummer twee voor Tomac in Oakland

Wat jammer van die gemiste seizoenstart van Eli Tomac. De Kawasaki-rijder verkeert in een bloedvorm. Hij versloeg Ryan Dungey, Cooper Webb, Jason Anderson en Cole Seely. Oakland was een zware baan naar USA normen. Vince Friese was eerste leider, maar toen stoomde Dungey al door naar een vlotte zege,  zo leek het. Webb zat vroeg op het wiel van Anderson, en ging naar 2. Daarna kreeg Anderson gezelschap van Seely en Tomac. Tomac had de drive, moest in twee tijden voorbij Seely en ging dan op zoek naar Webb. 

7 minuten voor tijd begon Tomac aan de achtervolging op Dungey. Drie minuten voor tijd kreeg Ryan een dreun, waarvan hij niet meer herstelde. Werd wel tweede voor Webb terwijl Anderson de vierde plaats afsnoepte van Seely.

Finale 450: http://www.dailymotion.com/video/x5anyx9_2017-supercross-oakland-450-class-main-event-hd_sport

 


thor it
no img
04/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Mikkola-rijder Killigan Delroeux vierde in Le Touquet

De 15-jarige BMB-rijder Killigan Delroeux is er in Le Touquet net niet in geslaagd het podium te pakken. Na een harde strijd binnen de top vijf werd de Waalse Husky-rijder knap vierde op vier seconden van de derde man, Scotty Verhaeghe.

De zege bij de Junioren ging trouwens naar Jeremy Haucqier die 20 jaar na zijn vader nu ook laureaat werd in Le Touquet.  

Delroeux doet met het Mikkola-team dit jaar een gooi naar het BK-podium bij de Nationalen en nam dus een vliegende start van het seizoen. Volgend weekend start hij aan de motorcross-competitie bij de VMCF in Meeuwen.

 


thor it
no img
04/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeremie Warnia wint Le Touquet bij de Quads

368 quads namen de start van de Enduropale. Voor de derde maal op rij is Jeremie Warnia winnaar geworden van de Quadrace in Le Touquet. Warnia won met een voorsprong van  meer dan 5 minuten op Jeremy Forestier. De Nederlander Mike Van Grinsven lag bij het ingaan van de laatste ronde derde, maar verloor nog 5 plaatsen. Hierdoor werd Kevin Rochereau derde voor Carl Bunce.

Onze landgenoot Oliver Vandendijck uit Hasselt werd prachtig zesde. Nog ereplaatsen voor Tuur Van Hoof (O-L-V Waver) die 10de werd, Joeri De Cremer (Kampenhout) 24ste, Jasper Pareyn (Roeselare) 26ste, Dirk Schelfhout (Neeroeteren) 48ste en Kelly Verbraeken finishte (ov) als eerste dame op de 61ste plaats.

 


thor it
no img
04/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Vandaag ook nog: SX Oakland en Arenacross Louisville

Ronde 5 van de AMA SX wordt vandaag gereden in Oakland, zeg maar aan de oostkant van de San Francisco Bay. Het lot zit gunstig voor  Ryan Dungey die leidt voor teamgenoot Marvin Musquin. Eli Tomac kruipt wat nader na zijn zege in Phoenix en zet zich op gelijke hoogte met Cole Seely. David Millsaps is vijfde.

Zijn er niet bij: K-Roc, u weet waarom. Maar ook Justin Barcia zit nog met de gekweste pols, Trey Canard zag een schouderpees scheuren en Weston Pecik sukkelt met een nier- en polsblessure. Justin Bogle kan er al terug bij zijn.

Voor de gratis-o-fielen: de trainingen kan je hier live volgen: https://livestream.com/SupercrossLIVE/events/6960233 . De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat afgelopen twee edities  van heel slechte kwamiteit waren.

De Arenacross van vandaag wordt gereden in Louisville, waar in 2013 hetWK Cyclocross werd georganiseerd. Daar is he nog altijd Jace Owen die stevig in het zadel zit voor Gavin Faith en Matt Goerke.

 


thor it
no img
04/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De Alta E bike: is dit de toekomst?

Wij surften deze middag wat doelloos heen en weer tot we hier op uit kwamen: de Alta electrische crosser. We zagen al soortgenoten aan het werk in de E-cross in Zolder, maar deze variant waren we niet tegen gekomen. Alta claimt 40 PK vermogen goed voor 2 uur rijden en opnieuw opladen op 150 minuten.

Voormalig SX-winnaar Josh Hill (oudere broer van Justin) legt een en ander uit en demonstreert vervolgens de motor in de Red Bull Straight

Voorstelling: https://www.youtube.com/watch?v=q9j5MQuaHnQ

Competitietest: https://www.youtube.com/watch?v=CTmuawNFp8Q

De constructeur: https://www.altamotors.co/redshiftmx#redshift-mx

 


thor it
no img
04/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Herning: Loic Rombaut klopt Richier en Pellegrini

Herning profiteert van een pauze in Arenacross UK om de Franse Elite naar zich te trekken. Dat heeft gevolgen gehad. Loïc Rombaut won de vrjjdag voor Florent  Richier en Angelo Pellegrini.

De kopstart was voor Thomas Ramette, maar al na een ronde bezette Rombaut de pole. Charles Lefrançois was ook mee maar die viel terug naar de tiende plaats en was uitgespeeld.

Mooie wedstrijd ook voor Nick Kouwenbergh, die vierde werd. Twee plaatsen beter dan Jens Getteman die in de finale over Matt Bayliss en Jason Clermont naar de zesde plaats reed. Jurgen Wybo kon zich niet plaatsen.

Foto: Angelo Pellegrini, snelle Italiaan die derde werd. En wat sfeerbeelden van Wim Geven, onze man ter plaatse.


thor it
no img
04/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Le Touquet vrijdag: Sven Breugelmans wint oldtimer klasse.

Onze landgenoot Sven Breugelmans, 2-voudige wereldkampioen MX3 is in Le Touquet winnaar geworden van de Oldtimerklasse. Hij was de beste over beide reeksen en gaat de Franse rijders Alexandere Morel en Josee Pereira vooraf. 

Steven Krijnen werd 20ste, Bjorn Verdoodt 28ste en Glen Van Der Schraelen die in de eerste reeks pech kende werd nog 78ste. Er waren 275 deelnemers.

 


thor it
no img
04/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Suzuki 2017: De ene cirkel is rond, de andere begint!

Veel volk op de Maatheide vrijdagmiddag. Stefan Everts had pers, sponsoren en Suzuki dealers uitgenodigd naar de gebouwen van GPR.

De hele wereld kon mee kijken naar de troepenschouw voor 2017 via een livestream op Facebook.

Vandaag was de laatste ‘kalme’ dag. Morgen om 07.00 uur wordt het menens. Dan trekken de mannen van Suzuki naar Hawkstone Park voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Alles over de team- en materiaalvoorstelling lees je onder Thor!

 


thor it
Mx477DSMR2R StoreKTM Shop NLWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!