Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
19/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Fotoreeks Kester Belgian Knights

Bondscoach Joël Smets blies verzamelen voor de laatste ontwikkelingen van zijn team voor de MXon van zondag.

Onze fotograaf Kurt stond er bij en keek er naar met zijn camera......

Thor!

 


thor it
no img
19/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Hartverscheurende BK finale voor Graulus

24MX Lucas Oil Honda rijder Damon Graulus ging de laatste wedstrijd van het BK motorcross in Kester in als tweede, op zeven punten van Brent Van Doninck. Door een valpartij in de tijdstraining zag de dag er echter uit zoals niemand had kunnen vermoeden.

Thor.


thor it
no img
19/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nu zondag burenduel in Eersel: 4de clubwedstrijd MC Wielewaal versus MCC de Kempen op zondag 25 september in Eersel

Nu zondag 25 september 2016 staat alweer de vierde en op één na laatste wedstrijd voor het open clubkampioenschap op het programma. Deze wedstrijd wordt verreden op het Ketelbergcircuit bij MCC de Kempen in Eersel.

Er wordt in 18 verschillende klassen gestreden voor het dagklassement, en daarnaast ook voor het open clubkampioenschap MC de Wielewaal-MCC de Kempen.

In nagenoeg alle klassen ligt het kampioenschap nog volledig open, en zijn er dus nog diverse kanshebbers op de titel.

De tussenstand in het kampioenschap is te vinden op de websites van MC de Wielewaal en MCC de Kempen

Inschrijven kan van 08:00 uur tot 09:00 uur en de trainingen starten om 09:30 uur.

 

 


thor it
no img
19/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.


thor it
no img
19/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Broechem: Jonathan Banken dagwinnaar op zijn MX2-motor.

Nadat Wesley Verheyen een superstrakke eerste reeks had gereden, zou in de namiddag de ontknoping nog spannend worden. Verheyen leidde van start tot finish. Precies halfweg moest Kenny Janssens één ronde Jelle Grade over zich laten gaan, maar herstelde meteen. Zo bleef het ook, met een verschil van nauwelijks vier seconden voor de top drie. Jonathan Banken was ondertussen al die tijd vierde gebleven, voor Van Mieghem en David Cools.

Kopstart voor Jelle Grade in de slotreeks. Die zakte in vier ronden naar de vierde plaats. Jens Van Meer, pas zevende in de eerste reeks nam over maar werd gecounterd door Kevin Van Geldorp en de slecht gestartte Verheyen. Van Meer herpakte zich en zou twee ronden voor tijd de leiding definitief in handen nemen. Maar eerst gebeurde er nog wat. Verheyen was op dat ogenblik virutele winnaar. Plots zakte Wesley terug naar de uiteindelijk zesde plaats, terwijl Banken in een zinderend slotoffensief naar de tweede plaats reed. Als we de scratch uit rekenden telden zowel Banken als Verheyen evenveel punten maar de betere klassering bracht de eindzege voor Banken. Uiteraard wed Verheyen klassewinnaar. Van Meer werd bellond voor zijn veerkracht met het brons.


Foto Jo Nijs


thor it
no img
19/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC Holzgerlingen: Dagzege en titel voor Dennis Ulrich

Der 'Ulrich' won beide reeksen dus. De eerste voor Max Nagl, die niet zou starten in de slotreeks en de tweede voor Harri Kullas. Dat betekende dat Kullas de achterstand niet meer kon ophalen en Ulrich ook de nieuwe ADAC Master wordt. Europees kampioen EMX250 Thomas Kjer Olsen  werd ook twee keer derde: in de dag- en Master stand. Jeremy Delince eindigt als twaalfde inde eindstand, vier plaatsen beter dan Kevin Fors.

Cedric Grobben en Bas Vaessen wonnen de reeksen in de Youngsters Cup. De dagzege was voor Ekerold, mits twee tweede plaatsen voor Grobben en kampioen Vaessen.
 


thor it
no img
19/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA Meijel: Spannende wedstrijd met Nino Dekker als winnaar. Vincent Collet laat het wat hangen.

In Meijel moet collega Steven Van Kempen de dag van zijn leven gehad hebben. Het werd een knotsgekke race met drie winnaars: Roy Hoeymakers, Bodker Sorensen en Nino Dekker. Onze landgenoot Vincent Collet had hier een flinke inbreng in met een derde en een tweede plaats. Hij lag dus nog op koers voor de dagzege en de titelstrijd. In de derde reeks waren zowel hij als Bodker Sorensen heel slechte weg op de loodzware Meijelse piste. De opgang van beiden was spectaculair, maar die van Collet werd in de vierde ronde abrupt afgebroken. Dat zou sporen nalaten. Sorensen werd nog derde. De dagzege ging naar Dekker, voor Hoeymakers en Sorensen.

Met nog een wedstrijd te gaan telt de Deen nu 110 (op 180) punten voorsprong op Collet Ook de nummer drie in de stand, Danny Gerards deed het niet zo best en wordt in de rug gekeken door Dekker.

De finale van het EK IMBA wordt volgende week verreden in Amriswil (ZW)

 


thor it
no img
19/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MAXXIS Foxhill: Shaun Simpson dagwinnaar maar Tommy Searle kampioen.

Spannende ontknoping in Foxhill, Swindon.

Tommy Searle vertrok met een boni van 8 punten op Shaun Simpson als favoriet. Simpson die in Blaxhill een vracht punten moest toegeven met een blessure. De Schot deed er alles aan om Searle van de titel te houden. Hij won beide reeksen. Maar hij besefte gelaten dat Searle die hem twee keer bleef schaduwen uiteindelijk de titel zou binnen halen met een verschil van twee punten. Tanel Leok versloeg Graeme Irwin voor de derde plaats in de dagstand Jake Nicholls blijft derde in het kampioenschap.

Adam Sterry is de nieuwe MX2-kampioen. De ereplaatsen zijn voor dagwinnaar Steven Clarke en Bryan MacKenzie.


thor it
no img
19/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Wybo de bloemen, titels voor Seronval, Brackman en Meersschout.

De titelkans die Jurgen Wybo nog had heeft hij niet hard kunnen maken. Steve Seronval reed als op eieren, en moeide zich niet met de dagzege. Wybo moest wel rekening houden met een gemotiveerde Van Hoe op zijn weg. Die werd tweede achter Wybo in de eerste reeks en daarna tweede achter Wietse Brackman in de slotreeks. Daarin werd Wybo derde. Zowel Wybo als Van Hoe teleden gelijke punten. En nu zetten we onze vergissing recht: met de tijd haalde Woby toch zijn slag thuis.  David Segers werd nog derde. Brackman was in de openingsmanche pas achtste geworden.

Seronval nam vrede met de vijfde plaats en de titel. Bij de Inters MX2 is die uiteraard voorBrackman, die het vaak me succes op nam tegen de grote cilinders. Mattis Meersschout is de nieuwe B-kampioen.


thor it
no img
19/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMPL Grandvoir: Ludovic Brevers verslaat Weigert en Vilvorder.

Een dubbesag: dat realiseerde Brevers, die nu definitief voor de amateurs lijkt te kiezen met een dubbelslag. In de eerste reeks wist Thomas Vilvorder nog Frederic Weigert van zich af te houden, maar die keerde de rollen om in de slotreeks.

Dorian Deville werd uiteindelijk vierde voor Steve Thielens.

 


thor it
no img
18/09/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Herlings pakt op de 450 de dagzege, Kevin Strijbos pakt Belgische titel Inters, Andy Truyts bij de Challengers en Kevin Wouts bij de MX2

Het totaal nieuwe circuit in Kester werd een groot succes, AMC Dworp deed er alles aan om voor rijders en toeschouwers een mooi circuit te bouwen met een natuurlijke basis en dat lukte meer dan behoorlijk. Het was Kevin Strijbos die de openingsreeks op zijn naam schreef maar Jeffrey Herlings, in volle voorbereiding op de MXON op de 450 won de andere twee reeksen. Strijbos werd telkens derde in de tweede en derde heat, genoeg voor de Suzuki-rijder om de Belgische titel op zak te steken. Jeremy van Horebeek reed ter voorbereiding op de Motocross of Nations die volgende week verreden wordt op de Yamaha YZF 250 en werd 4-2-2 in de reeksen. Andy Truyts werd zesde in de eindstand, goed voor de titel bij de Challengers te pakken. Kevin Wouts was oppermachtig onder de kampioenschapsrijders voor de MX2-titel en won drie reeksen en pakte de titel bij de Inters MX2.

Thor it voor de uitslagen, morgen meer over het BK in Kester


thor it
no img
18/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen: Hendrickx-van den Bogaart met glans! Dagzege voor Adriaenssen-Daiders.

De WK-finale is een Belgisch succes geworden. Met een tweede en een eerste plaats in de reeksen wisten Adriaenssen-Daiders zich dagwinnaars in Rudersberg. Etienne en Robbie Bax waren de besten in de eerste manche, maar ze werden pas achtste in de slotreeks.

Hendrickx-van den Bogaart reden alles behalve defensief. Ze werden derde in de openingsreeks na Adriaenssen en derde na de Cermaks in de slotren. Daarom souperden zij hun boni op Brown-Chamberlain niet eens op, ze lieten hem in plan. Ze werden overigens derde in de eindstand, maar de champagnekurken knalden al na de eerste manche. Twee neven, twee wereldkampioenen, da's denk ik uniek. Voor Ben is het ondertussen al de derde titel.

Onder Thor de volledige uitslag van Rudersberg en de WK-stand.


thor it
no img
18/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

MXWorld in de USA San Francisco

Met wat vertraging door omstandigheden is hier het vervolg van onze reis in voorbereiding van de MXoN 2017 in de USA. Na de GP te Glen Helen zijn richting San Francisco vertrokken op US 101, een meer dan 6u duurende road trip door diverse landschappen, beginnend in LA gevolgd door de kleinere steden, wijngaarden en gebergte. San Francisco is de 2de duurste stad ter wereld geworden mede door Silicone Valley waar alle hightech bij elkaar zit.. De huurprijzen beginnen vanaf 2000 Dollar voor een klein appartement met 1 slaapkamer... Begrijpelijk dat het daar krioelt van de daklozen en waar je best wel een naar gevoel door oploopt. Niettemin, San Francisco is een mooie stad, gekend van de Levi’s Jeans, en de eerste Victoria Secet winkel. Ook heel wat films en series zijn er op genomen. Klik hier voor de foto’s. Meer info over de MXoN vakantie : gino.maes3@telenet.be

thor it
no img
18/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Rudersberg: Adriaenssen-Daiders op de pole, Hendrickx-van den Bogaart op kousenvoeten.

Laatste wedstrijd van het WK Zijspannen.

Rudersberg.

Een Belgisch team aan de leiding in het WK.

Dat waren de ingrediënten die zaterdagmorgen op tafel lagen. Gisteren werd er gekwalificeerd. Het pas herstelde duo Adriaenssen-Daiders zette in de A-groep de beste tijd plaats neer  voor de Cermaks en de verrassend snelle Britten Jarvis-Nilsson. Dat zijn de mannen die een top tien plaats in de weg staan voor Vanluchene-Soenens die zich via  de last chance moest plaatsen. De WK-leiders Hendrickx-van den Bogaert reden als over eieren naar de zesde plaats. Zij kunnen zondag in reeks 1 de titel binnen halen.

De B-poule was voor Bax-Bax, aan hun laatste GP bezig als broederpaar. Brown-Chamberlain, de challengers voor Hendrickx-van den Bogaart werden tweede. Goede kwalificatie voor Clohse-Verhaegen (zesde) en voor Dierckens-Boxtaele.

Hendrickx-Warnier en Goeyvaerts-Bielen raakten niet over de Rudersbergse kwalificatiesloot.


thor it
no img
17/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Wereldkampioen MXGP Tim Gajser start in Arnhem SX van 22 oktober 2016.

Stilaan begint de entry list voor de Arnhem SX vorm te krijgen. Eerder al werd bekend gemaakt dat ex-wereldkampioen Romain Febvre zal starten in de Gelredome op 22 oktober 2016.

Ook leider in de tussenstand van de SX250 East coast, Malcolm Stewart, werd al vastgelegd. Malcolm is de onderschatte broer van James 'Bubba', die echt wel een kwakkelseizoen kent.

Daarnaast komt ook openbaring van het seizoen 2016, Jason Anderson mee doen. Hij is de huidige nummer drie in de SX450 achter Dungey en Roczen.


thor it
no img
17/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Finale WK Zijspannen Rudersberg: Eerste titel wenkt voor Jan Hendrickx, Ben van den Bogaart kan grossieren.

Eénenveertig punten bedraagt het verschil tussen Hendrickx-van den Bogaart en Brown-Chamberlain. Als Brown morgen de eerste reeks wint, dan mag Hendrickx mits een twaalfde plaats de champagne al ontkurken. Moet haalbaar zijn maar we lopen niet te ver vooruit op de feiten. Je kent het spreekwoord van het vel en de beer. Mooier kan een WK niet eindigen.

Want ook het zilver is nog niet binnen voor Brown, een van de oudste deelnemers van het lot. Adriaenssen-Daiders die na blessure enkele GP’s moesten missen toonden zondag in Markelo dat ze redelijk ver stonden. Zij volgend op  negen punten van Brown.

Nog spannend voor de Belgen is de strijd om een top tien plaats tussen Marvin Vanluchene-Kurpnieks, die – in principe – zelfs nog zesde kunnen worden.

Wij hebben een connectie met Rudersberg, om in Kester eventueel  de stand van zaken weer te geven.


thor it
no img
17/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MXon: Brent Van doninck vervangt gekwetste Clement Desalle.

Bondscoach Joël Smets heeft zijn selectee voor de MXoN van volgende week moeten bijstellen. Clement Desalle kwetste zich vorige week zaterdag bij de trainingen in Glen Helen aan de knie. Midden deze week zou de blessure bekeken worden om te zien of Clement fit zou zijn tegen de MXoN.

Dat blijk niet het geval te zijn, zoals Joël mee gaf op Instagram: “Ik vindt het ontzettend jammer dat Clement Desalle me gisteren liet weten dat hij forfait geeft voor de MXon. Maar het verhaal stopt niet. Brent Van doninck zal Clement vervangen op een KEMEA Yamaha 450.  Soms moet je ‘out of the box’ durven denken.”

 


thor it
no img
16/09/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Handige Fuel Jug voor nog geen 20 Euro

Wil je ook zo een handige Fuel Jug waar je mee kan tanken zonder trechter en dat zonder knoeien? Je krijgt nu de kans om deze te bestellen bij 24MX.be en dat voor slechts 19.99 Euro.

Bestel hem nu!!
 


thor it
no img
15/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BK Kester: Wie van de drie? Van doninck, Graulus of Strijbos? Of Ramon?

Zondag sluiten we het BK - op de zijspannen na - af in Kester.

De nieuwe ploeg van Ivan Vogeleer – uiteraard met steun van de vorige bewindslui -  heeft een eerste overwinning op zak. De zoektocht naar een nieuwe omloop is succesvol afgerond. Op nauweljks een boogscheut van de vorige piste mogen we kennis maken met de nieuwe baan. Ook op dit circuit zitten hoogteverschillen, maar geen boshelling zoals op de vorige. Misschien is een vergelijking met de oude omloop in Tongeren Berg redelijk.

Maar kom, motorcross is een symbiose van omloop-rijders-materiaal. Een rare combinatie, die wel een spannend weekeind aankondigt.

Alles over Kester 2016 onder Thor.


thor it
no img
15/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: De nieuwe omloop van Kester.

De frisse  wind doorheen AMC De Toekomst zorgt voor een nieuw elan. Maar goed, er staat wat op het spel ook. Als de club toonaangevend wil blijven, dan moeten ze er ook wat voor doen. Ik herinner me een uitspraak van een Nederlands sporter, de naam ontschiet me. "Elk nadeel heb se voordeel," zegde hij Het nadeel was dat er niet meer op de Kesterheide mocht gecrosst worden. Het voordeel is dat de club gedwongen werd om pro-actief uit te kjiken naar een alternatief. Dat hebben ze gedaan. Wim Vanderheyden en Steve Ramon kregen de vrije hand nadat de club een geschikt terrein vond. Het resultaat ziet u in deze video.

https://www.youtube.com/watch?v=W2o2pUzDCK8

En ja heren critici aan de kant: niets is perfect, deze nieuwe omloop ook niet. Geef het asjeblief een kans. Wat ik zie op de video is een geslaagde première, als omloop. Ik zegde het elders al, de baan lijkt op die van Tongeren Berg. Een piste die we jammer genoeg niet meer  gebruiken. Laat het in Kester niet zo ver komen. De fundamenten van de brug naar de toekomst zijn geslagen. Nu nog afbouwen.


thor it
no img
14/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Glen Helen MX2

Alhoewel de Amerikaanse fans het niet kunnen toegeven, Herlings is een baas! Hij domineerde de 2 reeksen al moest hij telkens terug komen na snelle starts van de lichte, kleinere Amerikanen, Jeffrey is duidelijk uit die MX2 gegroeid en kamt mijn zijn gewicht naar eigen zeggen, hij leerde heel veel bij dit weekend en zal zijn trainings methode aanpassen aan de aanvallende Amerikaanse stijl zei hij op de pers conferentie. De jonge Amerikanen deden alles om die overwinning binnen te halen maar gaven hun meerdere toe, Rijders onder elkaar hebben meer respect voor elkaar dan de supporters en speaker, Europa boven bij de MX2! Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
14/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BK Kester Prequell 2: 24 MX Lucas Oil vol vertrouwen in Damon Graulus

Dit weekend zullen er in Kester niet minder dan vier rijders aan de start verschijnen die allen kans maken op de Belgische MX1 titel. De resterende 3 manches, en een inzet van 75 punten beloven fans een dag vol spanning en spektakel.

24MX Lucas Oil Honda rijder Damon Graulus staat amper 7 punten achter op leider Brent Van Doninck. Kevin Strijbos is derde op 10 punten. En zelf ex-wereldkampioen Steve Ramon maakt nog kans. Hij is vierde, en volgt Van Doninck op 14 punten.

Thor!

 


thor it
no img
14/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Alvin Ostlund sluit zijn eerste WK seizoen af op een dertiende plaats

Alvin Östlund van Wilvo Standing Construct Yamaha is in zijn eerste seizoen in het wereldkampioenschap MX2 op een dertiende plaats geëindigd. Tijdens de laatste wedstrijd in het Amerikaanse Glen Helen kwam Östlund in de eerste manche niet verder dan een zeventiende plaats. In de tweede manche ging het - zoals we van hem gewend zijn- beter, en wist hij na een nette race op een twaalfde plaats over de finish te komen. 

Het Wilvo Standing Construct Yamaha team was zondag team van de week bij de uitzeningen van de GP in glen Helen. Louis Vosters legde daar in een nuthsell het seizoen 2016 uit met de nog altijd geblesseerde Julien Lieber, en Aleksandr Tonikov, die ook half sezoen in de lappenmand trecht kwam. Östlund reede zo nog de meubelen.

Thor!


thor it
no img
14/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA: Opdracht volbracht, Paturel derde in WK MX2

Met een prachtige derde plaats in de eindstand van het wereldkampioenschap heeft Benoit Paturel de vooropgestelde doelstelling meer dan gehaald. De Fransman mocht in het tropisch warme Glen Helen zijn bronzen medaille in ontvangst nemen na een felbevochten laatste wedstrijd.

Brent Van doninck slaagde erin om met een sterke laatste reeks het seizoen in schoonheid af te sluiten.

Valentin Guillod finishte in zijn eerste MXGP seizoen als negende in de eindstand van het WK. 

Thor!


thor it
no img
14/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

For Oldtime(r)s Sake: Vintage Maico MX Team Transverhaegen

In de eerste helft van het seizoen 2016 werden verschillende oldtimerwedstrijden in België noodgedwongen afgelast wegens te natte weersomstandigheden. Vanaf eind juli kwam dan het seizoen echt op gang en volgde een drukke kalender met bijna ieder weekend een wedstrijd van het Belgian Oldtimer Championship (BOTC).

Op dit ogenblik zijn er nog 3 wedstrijden te rijden. Hierbij een overzichtje hoe het de rijders van het Maico MX Team Transverhaegen verging tot nu toe.

Thor!


thor it
KTM Shop NLWMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!