Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
25/11/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Luyten Import vanaf nu importeur van Haan Wheels

Luyten Import was al importeur van oa merken als Wossner, Wiseco, Moto Master en nog vele andere bekende merken in de motor(cross)wereld. Vanaf nu is Luyten Import ook importeur van de wereldbekende Haan Wheels, deze wielen worden door vele gerenomeerde teams gebruikt maar ook bij de amateurs en liefhebbers zijn deze wielen er gewild. Haan Wheels zorgt ervoor dat ze helemaal naar jou keuze de wielen monteren met de desgewenste kleur naven, velgen en zelfs spaken....

Vraag ernaar bij je dealer, meer info klik hier


thor it
no img
25/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ACU Maxxis kampioenschap: Foudje en rechtzetting.

Gisteren publiceerden wij - wat we dachten - de ACU-kalender voor het Maxxis kampioenschap 2017. Met de bemerking er bij dat die zowat conflicteerde met alle MXGP’s. Maar we hebben ook Britse lezers en die wezen ons op het feit dat de kalender die wij publiceerden de ZIJSPAN kalender was.

 

Mea culpa dus en hier is de ECHTE Maxxis kalender voor de MX1, en MX2:

 

12 maart 2017: Culham
9 april 2017: Lyng
30 april 2017: Canada Heights
14 mei 2017: Hawkstone Park
18 juni 2017: Desertmartin
16 juli 2017: Blaxhall Circuit
30 juli 2017: Preston Docks
27 augustus2017: Foxhill

 


thor it
no img
25/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Een Kabouterimpressie van de Lommelse MXGP

De laatste zondag van juli.

Stingray zijn stem galmde een ganse dag over de Heeserbergen.

Twee winnaars uit het naburige Balen.

Aangename temperaturen van ’s morgens tot ’s avonds.

Bijgevolg een resem on-track en off-track foto’s in deze terugblik van van de GP van Lommel: http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-07-31%20Lommel%20Part%20I/fotoreeksBlad1.html

 

Enjoy!

 


thor it
no img
24/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Vergeet niet op Jago Geerts te stemmen!

Zoals u weet is Jago Geerts genomineerd als Belofte van het Jaar in de Sportman & Sportvrouw van het Jaar georganiseerd door SportsPress. Naast de awards uitgereikt door de stemgerechtigde journalisten, gaat Sporza ook opzoek naar wie de sportliefhebber de terechte winnaar zou vinden. Daarvoor deden de twee grootste Belgische MX-Websites een oproep om te stemmen. Tweedagen na de oproep op MxWorld en MXMag staat Jago Geerts op 1600 stemmen, knap wetende dat hij uitkomt tegen kleppers die meer TV-Tijd krijgen dan Jago Geerts! Toch is deze 1600 ook ietwat teleurstellende als we het bereik van ons gemeenschappelijk artikel berekenen op 31000 personen via de sites en Facebook. Dat betekend dus dat u misschien wel gestemd hebt, maar u, jij en jij daar niet! Dus surf snel naar sporza.be en stem op Jago Geerts als Belofte van het Jaar!


thor it
no img
24/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ACU Maxxis kampioenschap: rechtzetting. Is ZIJSPAN kalender

Oei, Oei, wat zijn we kort door de bocht gegaan met onze ACU Maxxis kalender. Afgaande op het korte bericht dat we binnen kregen waren we er van overtuigd dat het over de solo kalender ging. Al was het wel echt weird dat die zowat samenviel met elke MXGP.

Een Brits lezer maakte ons attent op de fout. Het moet de zijspankalender zijn. 

 

1 April 2017: Desertmartin.       

21 of 28 mei 2017 : plaats/datum te bevestigen;        

25 juni: Foxhill;

23 juli 2017: Dean Moor;

3 september 2017: Wakes Colne;

8 oktober 2017: Canada Heights.


thor it
no img
22/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Stem Jago Geerts naar de titel van Belofte van het jaar !

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten weer hun Sportman en Sportvrouw van het jaar, dit jaar staat er Jago Geerts tussen bij de Belofte van het jaar na zijn pracht seizoen in 2016 waar hij de titels binnen haalde als Europees en Wereldkampioen bij de 125cc Juniors. Laten we nu met zijn alleen onze Jago naar die titel stemmen via deze link ! Onze sport kan dit gebruiken dus niet twijfelen om te stemmen !
 

thor it
no img
23/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Eerste groot Rib en Kip Festijn DT Fix MX Team

Op 26 en 27 November vind het eerste eetfestijn plaats van het DT Fix MX Team te Aalst
 
Meer over het team vind je onder Thor. Meer info over het festijn op de foto’s

thor it
no img
23/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Feest en Eindejaarscross!

MCLB heeft nog twee belangrijke activiteiten op de agenda. Haar jeugdwerking, de VJMO, nodigt iedereen uit op het Jaarfeest op zaterdag 26 november in zaal ‘De Verrekijker’ in 8750 Wingene. Daar worden de kampioenen gehuldigd, alsook de  laureaten van het Herfstkampioenschap en tevens mag elke vergunninghouder een mooie prijs komen afhalen. Je kan er terecht vanaf 18.00 uur.

Tegelijkertijd kan je ook het nodige doen voro de vergunning van 2017.

 

Op zondag 11 december wordt de Open Eindejaarscross gereden in Stekene-Nieuwdorp. Daarvoor moet je wel online inschrijven via http://mclb.mclb-vjmo.be/eindejaarscross.php.

 


thor it
no img
23/11/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Kalenderwijzigingen Wereld- en Europees kampioenschap 2017!!

Er werden door Youthstream, promotor van het WK en EK Motorcross enkele wijzigingen doorgevoerd ivm de kalender voor 2017.
De MXGP van San Marino werd uitgesteld tot 2018. De MXGP-ronde van Italië aanvankelijk op 15-16 april werd gewisseld met de MXGP van Trentino die oorspronkelijk op 8-9 juli zou doorgaan.
De EMX 125 klasse en EMX 300-wedstrijden kregen ook een verwisseling, de 125 zou normaal in Rusland meerijden maar zij worden vervangen door de EMX 300, de EMX 300 in Zweden moet plaatsmaken voor de EMX 125.

Thor it voor de aangepaste kalender


thor it
no img
23/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

FFM-kampioenschap met zes proeven

Kent u ze nog de Franse kampioenen 2016?

Greg Aranda won de MX1 voor Xavier Boog en Valentin Teillet. In de MX2 was Mathys Boisrame de beste voor SX-er Florent Richier en Nicolas Dercourt. Selchts één Belg is er terug te vinden op een eereplaats,namelijk het Waaltje Daymond Martens.

De Franse kalender kent zes proeven en eindig al op4 juni.

Volgende week wordt ook de BMB-kalender samengesteld.

 

De kalender:

18 en 19 maart 2016: Saint-Jean d’ Angely – Circuit du Puy de Poursay;

1 en 2 april 2016:  Romagné – Circuit de Vallée de Thouru;

8 en 9 april 2016(staat wel fout op de website): Castelnau-de-Levis;

1 mei 2016: Gaillac-Toulza - Circuit Pierre Goudol:

20 en 21 mei 2016: Saint-Thibery;

3 en 4 juni 2016: Pernes-les-Fontaines.

 


thor it
no img
23/11/2016 | posted by Outlaw | reactie(s)

Nieuw bij Outlaw Racing, nummerplatensets voor slechts 49 Euro!

Het cross seizoen is nog maar net voorbij maar toch zijn liggen de plannen voor het volgende seizoen al op tafel. Wacht niet tot het laatste moment om je nummerplaten te bestellen maar doe dat tijdig. Om te voorkomen dat je met lege handen komt te staan is het raadzaam om alvast na te denken over wat je op de motor wilt hebben of alvast een bestelling te plaatsen.

Thor it voor meer hierover!!
Of klik hier om meteen te bestellen


thor it
no img
23/11/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Nog steeds Totale Uitverkoop bij Honda Racing Dirkx in Overpelt!

Honda Racing Dirkx in Overpelt is al meer dan 40 jaar officieel Honda-dealer. Jos heeft al even de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en wil daar nu van genieten. HRD houdt een totale uitverkoop van alle op voorraad zijnde Honda-wisselstukken. Zowel voor de viertakt maar ook nog veel onderdelen voor de Honda tweetakten van de jaren 80 tot 2007. Op de accessoires kun je mooie koopjes doen met kortingen van 20-70% op kleding en andere toebehoren. Dit alles aan de Astridlaan 198 in Overpelt. Voorts staan er bromfietsen en scooters aan mooie prijzen en nog één Honda CRF 450 2016.
Zolang de voorraad strekt blijft de winkel nog open!!
Honda Racing Dirkx, Astridlaan 198 Overpelt
Tel: 011/64 09 59
honda.racing.dirkx@skynet.be


thor it
no img
22/11/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

WLM Amateur Support Program

Voor de amateur rijders die alles op 1 adres willen bestellen, hebben we aantrekkelijke amateur support pakketten samengesteld tegen een scherpe prijs. Shirts en stickers zijn als basis in elk pakket opgenomen. Daarnaast zijn er uitgebreidere pakketten met WLM custom broeken mogelijk.

Zijn al je sponsoren al bekend en wil je makkelijk en snel, ruim op tijd je materiaal in orde hebben? Informeer dan nu naar het Amateur Support Program: info@wlm-design.nl

Thor it voor meer info


thor it
no img
21/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Motorcross in een hele nieuwe jas.

In afwachting van de MX-kalender van de BMB kunnen we nu al melden dat het seizoen 2017 er helemaal anders uit gaan zien. De verschillende categorien werden allemaal hertekend, alsook de wedstrijduur. Lees er alles over onder THOR!

 


thor it
no img
20/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Lyon: Cedric Soubeyras en Florent Richier dubbelwinnaars.

Het sportpaleis van Lyon cultiveerde vrijdag en zaterdag de bloeiende SX-races van het Franse kampioenschap. Beide dagen kende we een dubbelwinnaar in beide klassen.

 

Vrijdag won Cedric Soubeyras de SX1 voor Thomas Ramette en Cyrille Coulon. Zaterdag was hij sneller dan Ramette, met nu Fabien Izoard als derde.

 

In de SX2 ging de zege over beide dagen telkens naar Florent Richier. Vrijdag klopte hij Gaetan Le Hir en Arnaud Aubin, zaterdag moest Morgan Lesiardo en Thomas Do passen.

 

Credits SX Lyon FB

 

 


thor it
no img
20/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Munchen: Arenacross kampioen Gavin Faith wint de vrijdagsessie.

Het is een Amerikaanse aangelegenheid geworden in Munchen. Vrijdag bezetten ze de vier top plaatsen. Gavin Faith, de regerende Arenacross kampioen 2016 won zijn halve finale voor  Stevan Mages en Boris Maillard. De andere halve finale ging eerder naar de rijder uit San Diego, Nicholas Schmidt, voor Sullivan Jaulin en Kyle Cunningham.

 

Faith, toch een geregelde finalist in de AMA SX, regelde ook de finale voor Cunningham, de via de herkansing in de finale geraakte Jace Wayne Owen en Schmidt. Charles Lefrancois was de beste Europeaan.

 

De SX2-klasse ging naar Stefan Büttner, voor Julien Lebeau en Clement Briatte. Nolan Cordens werd achtste, achter de toch wel telerustellende Brian Hsu. Bo De Clercq plaatste zich niet voor de reeksen.

 


thor it
no img
20/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Herbekijk nog eens de Red Bull Knock Out!

Wie het spektakel zaterdag gemist heeft kan het vandaag bij stormweer en buiten niks te doen nog eens bekijken zo gewenst. Het kan via Red Bull TV, of via deze link: http://www.redbull.tv/live/AP-1KNHUZWSW1W11/red-bull-knock-out

 

Geniet van Herlings, Watson, Coldenhoff, maar ook van Ramon, Van De Sande, en misschien een van die andere Belgen in de finale.

 

 


thor it
no img
19/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Red Bull Knock Out: Jeffrey Herlings, wat een baas!

Twee rijders van de 750 finalisten, bleven in dezelfde ronde als Jeffrey Herlings. De wereldkampioen MX2 was DE grote meneer van deze Red Bull Knock Out. ’s Morgens vroeg in de kwalificatie als, bleek snel dat Jeffrey naar Scheveningen was gekomen met een doel voor ogen: winnen. Hij maakte dt hard voor de ogen van een massa publiek op de Zeedijk.

 

In de finale, over een duur van bijna twee uur reed Herlings de tegenstand sportief in de vernieling. Enkel Nathan Watson, die na het uur het duel met Glenn Coldenhoff in zijn voordeel beslechtte, en diezelfde Coldenhoff finishten in dezelfde ronde. Wat vooral – op mij dan – was dat Herlings over de ganse race GEEN ENKEL foutje maakte. En geloof me, als spotter was het mijn taak om Herlings in de gaten te houden, en dat heb ik dus ook gedaan. Steve Ramon werd in de laatste ronde gedubbeld door de ‘Bullet’ en werd vierde. Axel Van De Sande, de winnaar van vorig jaar klokte als vijfde af. De joker van 2016, de Waal Daymond Martens werd negende. Leuk was wel dat dit in de uitzending op Red Bull TV keurig werd vermeld. Mijn borst zwol eventjes van trots.

 

Oh ja, MXWORLD.BE zette twee man in: testrijder Ingmar en grote baas Marcel. Beiden plaatsten zich voor de finale maar Marcel verkoos om deze vanaf de promenade te zien. Ingmar deed zijn stinkende best en finishte als 97ste. Chapeau mannen. Wel jammer voor de dames, want die moeten vanavond niks meer verwachten – denk ik.

 

Credits Herlings: Red Bull

 

Alle uitslagen via de website van Red Bull: http://www.redbull.com


thor it
no img
18/11/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Kijk de Red Bull Knock Out live op je scherm!!

Morgen, zaterdag barst de hel los op het Scheveningse strand. 1000 Rijders zullen het zware strandzand trotseren, Axel van de Sande gaat het locaal favoriet Jeffrey Herlings zeker lastigmaken. Natuurlijk zijn er nog heel wat namen die we voorin verwachten, het zijn er eigenlijk teveel om op te noemen....
De Scheveningse boulevard is voor iedereen gratis toegankelijk, ze voorspellen droog weer morgen dus allen naar Scheveningen!!
Voor wie lekker thuis in de luie zetel wil kijken: Klik op deze link, vanaf 13u45 wordt de finale live uitgezonden!!


thor it
no img
18/11/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Fototerugblik op 2016 met Kabouter Trek: JMS Neerpelt

Zaterdag 8 oktober, in vergelijking met de huidige weersomstandigheden een aangename herfstdag. De JMS was te gast in Sint Huibrechts Lille voor hun jaarlijkse teamtrofee. De kleine en de grote, de dames en de heren, ze komen allemaal aan bod in de volgende fotoreeks die onze Kabouter vanuit zijn kleine maar knusse paddenstoel voor ons heeft klaargemaakt.
http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-10-08%20Neerpelt%20Part%20II/fotoreeksBlad1.html


thor it
no img
17/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Vier wedstrijden voor de Dutch Masters!

De kalender van de Dutch Masters of Motocross, het motocrosskampioenschap van Nederland, telt in 2017 vier wedstrijden. De finalewedstrijd wordt verreden tijdens het Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde. Hiermee is de Zwarte Cross in 2017 gastheer van het grootste motocrossevenement ter wereld.

Met de samenstelling van de kalender van de Dutch Masters of Motocross (DMoMX) is rekening gehouden met de MXGP kalender. Door de wedstrijden in te plannen in weekeinden buiten de GP-kalender, verwachten we dat de absolute wereldtop aan de start van de prestigieuze DMoMX-wedstrijden verschijnt.
De kalender voor de Dutch Masters of Motocross ziet er als volgt uit:
               26 maart 2017 - Oss

·                          9 april 2017 - Harfsen

·                        14 mei 2017 - Emmen

·                       14, 15 en 16 juli 2017 - Finale tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde
Tijdens deze wedstrijden wordt gestreden in de MX1, MX2, 125cc en 85cc klassen


thor it
no img
17/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Ladies Day op Breughelheide afgelast

We kregen het volgende bericht binnen van Betty Van Lommel over de MX LADIES DAY die zondag op de Breugelheide in Lolle zou gehouden worden .

" Ik ben juist in Lille geweest. Het terrein is vrij nat waardoor het alleen goed berijdbaar is voor de ervaren dames. En het is een trainingsdag voor iedereen. Het is ook niet de bedoeling van de testmotors af te breken in het slijk. daarom moet ik noodgedwongen het evenement annuleren."

thor it
no img
16/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : SX Lille

Afgelopen weekend was er de SX te Lille, een SX zoals het hoort te zijn, tribunes vol tot in de nok, een sfeer van jewelste, al lijkt de glitter en glamour toch ook wat gaan liggen ten opzichte van vroegere jaren in Bercy met maar een handvol toppers uit Amerika en Frankrijk. Marvin Musquin kwam niet voor niets even uit Amerika, hij kwam om zijn fans het beste van zichzelf te laten zien, hij won zowat alles! Bam Bam Barcia liet even aan Cedric Soubeyras zien waarom hij die bijnaam heeft en die reeks was zo wat het spannendste wat we te zien kregen in het weekend. Klik hier voor de foto’s
 

thor it
no img
15/11/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Nico Vander Elst Vets Wereldkampioen in Glen Helen

MCLB-rijder Nico Vander Elst werd vorige week in Glen Helen wereldkampioen in de klasse 50+. Met een derde plaats en de reekszege in de tweede manche kroonde hij zich dus mooi tot wereldkampioen. Nico rijdt wekelijks zijn wedstrijden bij de MCLB in de klasse Experten en deze titel is de kroon op zijn inmiddels 30-jarige loopbaan als motorcrosser. Hij is supertevreden om als kleine Belg de rest van de wereld te kunnen kloppen.
We wensen Nico van harte proficiat met zijn titel!


thor it
no img
15/11/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Kini Red Bull collectie bij KTM-shop.nl

Ook bij www.KTM-shop.nl weten we dat de Red Bull Knockout in Scheveningen al bijna op de kalender staat en wat past er niet beter bij dan de KINI-RB 2017 collectie!
In deze nieuwe collectie kun je een nieuwe serie casual kleding verwachten, maar ook de vertrouwde Revolution en Competition serie! Wees de eerste die met deze geweldige collectie rond loopt.

Bekijk hier de KINI-RB 2017 collectie ---> KLIK HIER


thor it
KTM Shop NLDSMR2R StoreWMX-ShopSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!