Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
06/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Dames: Mooie rentree voor Courtney Duncan.

Enkele GP’s geleden sprong ze nog langs de baan, maar nu is ze terug. De Nieuw-Zeelandse Courtney Duncan won deze namiddag de eerste manche van de GP van Zwitserland voor dames. Ze ging koploopster Chiara Fontanesi halen na vijf ronden.

Nancy Van de Ven raakte niet van haar derde plaats weg en Livia lancelot, de WK-leidster had ook heel veel tijd nodig om van de zesde plaats over Anne Borchers en onze Amandine Verstappen te geraken.

Jessica Van De Velde werd 31ste.


thor it
no img
06/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Jago Geerts viert titel met reekszege.

Zand, hard, weide, het maakt momenteel niks uit voor Jago Geerts. Jago behaalde vorige week zekerheid over de Europese titel EMX125. In Frauenfeld-Gachnang won hij zopas ook de eerst reeks van de laatste wedstrijd.

Geerts startte aan de leiding voor Pierre Goupillon en Sander Agard-Michelsen. Goupillon bleef tweede tot hij in de voorlaatste ronde werd gepasseerd door Agard-Michelsen. Kim Savaste werd vierde voor Roan Van de Moosdijk, die beiden buiten de top tien van start gingen.

Bronnen melden ons dat er van meerdere kanten aan Jago's mouw getrokken wordt,maar officieel is er nog niets.

 

 


thor it
no img
05/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Deelnemers Junior WK Motorcross Orlyonok bekend.

Op 13 en 14 augustus wordt het WK Juniores verreden. Dit maal ligt de arena in Orlyonok, aan de boorden van de Zwarte Zee in Rusland. Over de weg bedraagt de afstand 3.185 km. Er wordt gereden in de klassen 65cc (EK Cup), 85 cc en 125 cc.

Onder Thor de deelnemers die zich inschreven.

Europees kampioen 125 cc Jago Geerts zal er mee rijden, maar hij tracht om zondagavond nog een vlucht richting België te nemen voor de Keiheuvel.

Thor!


thor it
no img
05/08/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Zwitserland op vrijdag

Zwitserland op vrijdag hadden we ons lichtelijk iets anders voorgesteld, een hevig regen bui teisterde ons tijdens het rondje op het parcour en langs de paddock, al snel stond het hele parcour onder water en werd het 1 modderpoel, daarnaast nog is de afstand van media en paddock meer dan 10 minuten wandelen naar de start... De trucks staan op de parking van Zwitsers grootste suiker fabriek, tussen de silo’s en magazijnen, verspreid over het hele domein, daarnaast een vlakte waar er een parcour kunstmatig is aangelegd omringt door tribunes, zeg maar ware USA Supercross sfeer... Na de eerste beelden gezien te hebben en hier nu toe te komen valt het best wel mee, de toeschouwers kunnen het ganse parcour zien. Klik hier voor de foto’s
 

thor it
no img
05/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda stelt zijn team voor de Monster Energy Riders Cup voor.

Op 8 oktober wordt inde Veltins Arena in Gelsenkirchen (stadion Schalke 04) de Monster Energy SMX Riders Cup georganiseerd. Het wordt een stadion motorcross. Dat wil zeggen, dat de omloop wellicht langer zal zijn dan een SX-baan, maar wel met dezelfde hindernissen.

Honda stelde in Lommel het team voor dat de rode kleuren in Duitsland gaat verdedigen. Moeilijk was dat niet. Volgende drie rijders worden weerhouden: Tim Gajser, Gauthier Paulin en Evgheny Bobryshev.

Nu Honda de eerste move maakte verwacht men dat de rest snel zal volgen.


thor it
no img
05/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM DIGA Junior Racing met Miro Sihvonen op het podium in Lommel.

KTM DIGA Junior Racing heeft in haar thuiswedstrijd in Lommel met Miro Sihvonen plaats mogen nemen op het podium.

Miro reed twee sterke manches in de EMX250 klasse en werd knap derde in het dagklassement.

Petr Polak was op weg om in beide manches van de EMX125 klasse punten te gaan pakken. Een zware valpartij in de eerste manche gooide roet in het eten maar in de tweede manche kwam hij sterk terug door veertiende te worden.

Bradley Cox slaagde er helaas niet in om zich te kwalificeren voor de wedstrijd. 

Thor!


thor it
no img
05/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Gratis DVD Living For The Weekend of Tony Cairoli, The Movie, bij aanschaf van een ticket voor de MXGP Assen.

Wie via de website van Living For The Weekend  http://www.livingfortheweekend.mx/mxgpassen een ticket koopt voor de GP van Nederland in Assen op 27 en 28 augustus mag rekenen op een gratis DVD naar keuze.

Ofwel kiest u voor de eerste DVD: Living For The Weekend.

Ofwel voor de numer tweede: Tony Caïroli, The Movie.

1 DVD per bestelling. De gratis DVD kan afgehaald worden in Assen op de stand van Living For The Weekend, achter de hoofdtribune.

 


thor it
no img
05/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nagl nog een jaar bij IceOne Racing en Husqvarna.

Het staat vast dat Max Nagl nog minstens een jaar op de Husqvarna blijft rijden. Hij tekende bij voor 2017.

Nagl: “Ik beleefde mijn succesvolste jaren bij Husqvarna. Dat ik nog een jaar langer kan blijven is iets waar ik me zeer op verheug. Ik denk dat we al getoond hebben tot wat dit team in staat is. Alhoewel ik een van de meest ervaren rijders ben in de MXGP, geloof ik er nog sterk in dat ik volgend jaar nog net zo competitief ben als nu.”

Manager Antti Pyhrönen: “ We hebben zoveel beleefd de afgelopen 18 maanden. Max is altijd een top professioneel. De laatste GP’s heeft hij zijn potentieel laten zgetoond. Iedereen weet hoe snel en getalenteerd hij is. Ik denk dat hij ook volgend jaar weer regelmatig mee doet voor het podium en op jacht gaat naar GP-zege’s en de wereldtitel.


thor it
no img
04/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De Kalender

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.


thor it
no img
03/08/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Video : Het parcour in Zwitserland

De GP karavaan is onderweg van Lommel naar Zwitserland. Een wedstrijd waar niet iedereen op zit te wachten als je op de geruchten afging hoe het parcour er zou uitzien. Iedereen weet dat er in de jaren 80 en 90 prachtige crossen werden gehouden op mooie natuurlijke parcours. Nu is het helaas helemaal  anders. Het betreft een vlak terrein waar ze heel wat springbulten op hebben gelegd en tribunes hebben geplaatst... Via Thor kan je een rondje mee rijden met Seewer
 

thor it
no img
03/08/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MXGP Lommel

Bij de MXGP zag het er op zaterdag al naar uit dat het een Belgisch feestje kon worden, op zondag werd dat bevestigt door Kevin Strijbos! Hij was de regelmatigste en met 2 maal derde te eindigen won hij de GP. Het was een nagelbijtende 2de reeks en de speaker Leon liet ons op de tippen staan. De kampioenen Febvre en Gasjer beten geregeld in het Lommelse zand en behaalde zo geen podium, wel Nagl en Cairoli die 2 en 3 werden, Vanhorebeek 4de, Desalle 8ste, Getteman 12de, Dewulf 24ste en Graulus 27. Klik hier voor de fotoreeks
 

thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Husqvarna draagt de bloemen van Anstie en Yentel te voet naar het atelier.

Met Husqvarna Nestaan Rockstar Martens luiten we de redactionele boeken over Lommel.

Iedere insider – alle lezers van MXWORLD dus weten dat het atelier van het Nestaan Rockstar Husqvarna MX2 Factory team aan de achterkant van het circuit in Lommel is gevestigd. Het IceOne team zit dan weer tegen de voorkant. Al bij al nog een geluk dus voor de crew van de tandem Hennekens-Martens, want ze keerden met een karrevracht bloemen naar huis.

Thor!

 


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Tim Gajser over Lommel: Tevreden en teleurgesteld.

“Aan de ene kant ben ik gelukkig met de uitslag van vandaag. Aan de andere kant ben ik niet te spreken over de twee wedstrijden van zondag. De twee reeksen waren totaal tegengesteld voor mij. Op een omloop zoals deze kan dat gebeuren. Je maakte hier een kleine fout en je ligt er. Daarna ben je niet meer zo gefocust en maak je weer een fout. Een zware eerste reeks, maar gelukkig was er een puike tweede. Die won ik, reed aan de leiding van begin tot einde. Die zege redde een beetje mijn GP. En nog eens, ik heb hier veel bij geleerd. Dus het zit wel goed met het weekeinde.”


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Emil Weckman op weg naar zijn tweede Honda EMX150-titel.

Hij zal wellicht moeten wachten tot de laatste proef in Assen. Maar het is duidelijk dat Emil Weckman zijn titel zal verlengen. De Fin, die nog te jong is om in andere debatten mee te strijden, blijft zuiver om die redenen nog een jaar  “overzomeren” in de Honda EMX 150.

Weckman ging in de eindstand van Lommel de Italiaan Andrea Adamo en de nummer twee in de tussenstand Hakon Fredriksen vooraf. Frediksen werd al  winnaar in Teutschenthal en blijft tweede in de stand op 22 punten. Binnen is de titel nog niet voor Weckman. De Portugees Luis Outero ging de debuterende Franse rijder Matheo Miot vooraf. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan

Weckman: “De start was goed dit keer. Ik had meteen de goede flow en de baan liet zich gemakkelijk rijden. Zondag was de baan harder. Ik hou hier wel van.”

 


thor it
no img
02/08/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MX2 in de Lommelse zandbak

De Engelsman Max Anstie wint in de Lommelse zandbak met overtuiging. Voor de volgende ereplaatsen werd hard geknokt met vallen en opstaan door Seewer, Petrov, Paturel en Bogers maar het was Seewer met z'n old shool Suzuki die het haalde voor Petrov die lang heeft moeten wachten op een podium plaats. Pechvogel was onze landgenoot Brent Vandoninck die toch sterk reed na zijn kwetsuur maar telkens uitviel met pech... Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Yamaha MXGP Rapport Lommel: Van Horebeek verdiende meer, streed moedig!

Vierde werd hij in de eindstand van de GP in Lommel. Maar dat het zover zou komen was al een verrassing.

In de eerste vijf meter van de GP was al zeker dat Jeremy Van Horebeek niet zou winnen. Hij tikte het achterwiel – of was het andersom – van Gajser aan. Na een pirouette – wel een snelle – moest hij als laatste de baan op. Hij zou op nieuw materiaal zevende worden in de eerste manche en vierde in de slotreeks.

Thor!


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Raivo Dankers heel dicht bij het podium in het EK 125cc in Lommel

Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team is in de voorlaatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Belgische Lommel heel dicht bij een podiumplaats gekomen.

In de eerste manche streed Dankers goed mee in de top drie en wist na een sterk gereden wedstrijd op een derde plaats over de finish te komen. D

itzelfde was het geval in de tweede manche. Tot in de slotfase streed hij mee voor het podium maar helaas viel hij in de slotfase terug naar een vijfde plaats en eindigde hiermee op een vierde plaats in het dagklassement.

 


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Brian Bogers en Calvin Vlaanderen vierde en zesde in GP van Lommel

Het HSF Logistics Motorsport team heeft in de veertiende ronde om het wereldkampioenschap MX2 in het Belgische Lommel mooie resultaten neer weten te zetten.

Brian Bogers reed in de eerste manche even aan de leiding maar werd door een valpartij uiteindelijk vijfde. In de tweede manche voegde hij daar nog eens een sterke vierde plaats aan toe waarmee hij vierde werd in het dagklassement.

Ook Calvin Vlaanderen deed het goed in het zware zand van Lommel en werd met een 7-5 in de manches zesde in het dagklassement.

Thor.


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille gesloten op 17 augustus - Yamaha testdag

Volgend berichtje gekregen van Jef Leysen, vlak voordat die op vakantie vertrok:

De Breugelheide zal op woensdag 17 augustus niet beschikbaar zijn voor de vrije training.

Op deze dag wordt er een testdag georganiseerd door Yamaha.

Testritten op de Yamaha 2017 zijn vooraf te reserveren via de volgende Yamaha-dealers:

WMX - Reytec - SDS - Lammens - Leon Sagaert - Motorcenter Schiettecatte -  Motorshop Gent en Motorshop Eeklo


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Het KEMEA-report van Lommel: Van doninck, Guillod, Renaux en Paturel

De motorcrossomloop van Lommel werd afgelopen weekend omgedoopt tot het strand van Lommel. Een lekker weertje (op een fikse plensbui na) gecombineerd met het diepe losse zand riep bij iedereen een vakantiegevoel op.

Voor de rijders was echter niks minder waar. Voor hen was dit de zwaarste wedstrijd van het seizoen en stond deze wedstrijd reeds een tijd met een grote rode stip omcirkeld op de kalender. 

Thor!


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De volgende slachtoffers: Joey Smet en Kevin Standaert!

Er zijn onlangs motordieven gepakt, maar helaas niet allemaal.  Dat ondervindt nu ook Joey Smet, bij wie volgende zaken werden gestolen.

  • crossmotor KTM450 2017, serienummer VBKSXR430HM384037
  • crossmotor Husqvarna 300 2-takt, serienummer VBKUXM234GM255652
  • crossbotten, wielen, reserveonderdelen, koersfiets, mountainbike en alles wat ze konden dragen.

Nog een geluk bij een ongeluk is dat de KTM 300 in de garage stond zonder wielen en dus te zwaar was om mee te nemen.

Kijkt U mee uit naar de gestolen spullen aub.


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Kersbeek: Gelijke punten voor Wagemans, Benonit en Geurts.

Na een geslaagde oltimercross kwamen de normale VMCF-rijders zondag in actie in Kersbeek.

De zege werd fel bevochten.

Reeks één ging naar Roel Geurts voor Jérome Benonit en Dennis Wagemans.

Laat de slotreeks nu precies de omgekeerde uitslag geven.

Van de drie haalde Wagemans de zege naar zich toe. Benonit werd tweede voor Geurts.


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Axel Van De Sande met Yamaha steun naar Le Touquet, courses-sur-sables en de Red Bull Knockout.

Hasseltnaar Axel Van De Sande, winnaar van de laatste Red Bull Knockout race was een aandachtig kijker in Lommel. Van De Sande rijdt kwasi geen gewone crossen meer.

“Ik merk dat het rijden op het zand, en over lange afstand me beter ligt. Daar ga ik me dan ook op toe leggen.”

Ondertussen had Axel ook ander en goed nieuws: “Ik ben pas terug van Yamaha France. Voordien moest ik alles zelf bekostigen aan aanpassen. Nu krijg ik van hen steun. Dat scheelt een flinke slok op de borrel.”

We geven de kalender 2016/2016 mee:

8 en 9/10/2016                 Berck-sur-Mer

29 en 30 /10/2016            Loon-Plage

3 en 4/12/2016                 Hossegor – Capbreton

10 en 11/12/2016             St. Leger de Balson

14 en 15/1/2017               Grayan et l’Hopital

3, 4 en 5/2/2016               Le Toucquet

De  Red Bull Knockout wordt dit jaar gereden op 19 november in Scheveningen.


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Topweekeinde voor Suzuki met Strijbos, Seewer, Vaessen en Jasikonis.

Stefan zal zelf de eerste zijn om toe te geven dat het team beter kon dan de uitslagen laten blijken.

Maar Lommel bracht een keerpunt en het leverde Suzuki World echt verdiend succes op.

Niet in het minst voor Kevin Strijbos die  na 9 jaar weer een GP won.

Met Jeremy Seewer die ook in het zand snel was.

Dan Bas(je), sorry Bas, Vaessen die een een berenfinale reed.

En Jasikonis laat mooie dingen zien als snotaap in de MXGP.

U zal verder moeten lezen onder Thor.


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Alvin Ostlund in de top tien in Grand Prix MX2 in Belgie

Alvin Östlund van Wilvo Standing Construct Yamaha is in de veertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Belgische Lommel in de top tien geindigd.

Östlund finishte in de eerste manche als tiende maar leek in de tweede manche nog veel hoger te gaan finishen. Op een achtste plaats rijdend kwam hij hard ten val waardoor er niet meer inzat dan een dertiende plaats.


thor it
R2R StoreMx477DSMWMX-ShopSec ConstructionsKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!