Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
10/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Internationale Zijspan- en Quadwedstrijd opent seizoen in Eersel

Vorig jaar was de seizoens opener goed voor 60 zijspannen en 30 quads. Met de huidige weersomstandigheden lijkt de editie 2017 een topper te worden.

Een terug- en vooruitblik onder Thor!

https://youtu.be/V6l2-Hm8H84

 


thor it
no img
10/02/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Belgische seizoensopener in Meeuwen op zaterdag 11 en zondag 12 februari 2017

De Belgische seizoensopener staat voor de deur, gastheer is MC Meeuwen met Dimitri Wuyts aan het roer. Dimitri en zijn companen hebben ervoor gezorgd dat rijders en publiek een schitterend circuit voor de wielen krijgen geschoven.
Op zaterdag staan van 13u30 tot 17u vrije trainingen geprogrammeerd, 's avonds is er een grote fuif met DJ A-Truxx achter de draaitafel.
Op zondag staat het normale VMCF-programma verreden inclusief Dames, vrijetijdsrijders en jeugd.

Dimitri stuurde ons een fotoreeks van donderdag, het circuit ligt er stralend bij!!
Klik hier voor de foto's


thor it
no img
09/02/2017 | posted by Ktm-shop | reactie(s)

Win een KTM Toolbox t.w.v. ruim 150 Euro

Bij www.KTM-shop.nl gaan we de maand Februari 2017 starten met een leuke winactie die de gehele maand zal gaan duren.
Hoe doe jij mee aan deze actie?
Als jouw bestelling een totaal bedrag heeft boven de €100,- ( excl. verzendkosten ) deelt deze order automatisch mee om die officiële KTM TOOLBOX te winnen ter waarde van... €157,- !

Zodra jouw bestelling geplaatst is én voldoet aan de voorwaarden ontvang je een extra e-mail met een bevestiging van jouw order deelname ! Het uiteindelijke winnende order nummer wordt random door ons systeem geselecteerd waarop de betreffende klant verrast zal worden met dit 60-delige gereedschap set.

De gelukkige winnaar van deze winactie zal op woensdag 1 maart bekend gemaakt worden op o.a. onze facebookpagina: https://www.facebook.com/KTMshop.nl/
Voor meer informatie of vragen raden wij u aan om eerst onze 'Veel gestelde vragen' pagina te bekijken en mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze klantenservice is 6 dagen per week beschikbaar.


thor it
no img
09/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Stefan Everts blog

Communiceren, zei Stefan, en hij voegt de daad bij het woord.

Onder Thor, Stefan aan het woord over de nieuwe fabrieks Soes, de teamvoorstelling en het nakende GP-seizoen.


thor it
no img
09/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Rondje Hawkstone Park met Arminas Jasikonis

Hebben we de wijsheid in pacht?

Denk het niet.

Maar toch, vorig jaar zagen we Arminas Jasikonis bezig in Moerbeke. Wij dachten toen al van, geef die jongen een kans. Hij kreeg ze, van -tigvoudig wereldkampioen Stefan Everts nota bene.

En hoe zeg je dan dankjewel?

Met de pole in je eerste wedstrijd in Hawstone Park. Hoe die er kwam zie je in de volgende clip:

https://www.facebook.com/SuzukiWorldMXGP/videos/1034663840011534/

 


thor it
no img
09/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Laat eens zien of je motorcrosskenner bent. Speel mee met de Motorgazet Megamix

Dit jaar kan je weer mee spelen in de Motorgazet Megamix. Het is een unieke gelegenheid om de beweringen van de ‘echte’ crosskenner te toetsen aan de ‘echte’ kennis. In de MEGAMX stel je je eigen GP team samen, bestaande uit MXGP en MX2 rijders. Volg hun resultaten het hele WK-seizoen in Motorgazet en win misschien één van de mooie prijzen.

 

De deelname is volledig gratis, maar dient wel te gebeuren via een origineel deelnameformulier. Dat vindt je in de MOTORGAZET. Dat stond in de voorgaande nummers, maar volgende week verschijnt het laatste. Alle niet-abonnees nu dus naar de krantenboer!

 


thor it
no img
09/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Benefiet Spaghettidag Jolien Vleminckx: geen tijd om te komen eten? U kan ook anders helpen!

U kent ondertussen allemaal het verhaal van Jolien Vleminckx. Bij het beoefenen van haar geliefde sport raakte ze zwaar geblesseerd. Om haar in staat te stellen om een ligfiets aan te schaffen wordt er een eetdag georganiseerd. Nu zaterdag 11 februari 2017 kan je terecht op de Spaghettidag in het Ontmoetingscentrum, Zemstsesteenweg te 1981 Hofstade. Spaghetti a volonté voor 15 Euro, en je kan ook gewoon steunen door een steunkaart van 5 Euro  te kopen.

Mensen die om een of andere reden niet in Hofstade geraken kunnen ook gewoon een bijdrage leveren. Daarom werd een rekening geopend op naam van Jolien. Op dit nummer:
BE73 9731 6680 3860 kan je uw bijdrage over maken.

Alvast bedankt namens Jolien.


thor it
no img
08/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De Kalender voor het weekeinde

Zo, we starten het seizoen stilaan op in zijn normale modus. Onder Thor gaan we U elke week een overzicht geven van wat er aan offroad te beleven/zien valt. Vandaag de eerste formele MXWORLD-kalender voor het weekeinde.

 

Thor!

 


thor it
no img
08/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Foto: Suzuki in Hawkstone Park 2017

Door op Thor te klikken kom je vanzelf op een fotoreeks van het Suzuki Team 2017, zoals ze aan de slag waren in Hawkstone Park.

 


thor it
no img
08/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Yamaha Motorcross 2017: de line-up

Als een van de laatste grote merken lanceerde Yamaha zijn sportjaar in Milaan. Het was geen exclusief MX-gebeuren. Daar spitsen we ons wel op toe onder Thor.

Er zit ook een leuke link naar de promo film aan vast.

 


thor it
no img
08/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcrossbos nummer 5 in Nijlen: wereldkampioen Jago Geerts eregast

Zondag 19 februari om 10.00 uur zullen in Nijlen 2.000 bomen worden geplant door Red de Motorcross. Dat gebeurt in samenwerking met BOS+. Hierdoor zal de motorcrossfamilie al meer dan 34.000 bomen hebben aangeplant!

Het bos in Nijlen wordt een hommage aan Jago Geerts, die zelf - met motor - aanwezig zal zijn!  De exacte locatie: Sneppestraat in Nijlen - deelgemeente Bevel - in de provincie Antwerpen.

 

Sahkar KTM-piloot en Balenaar Jago Geerts veroverde vorig jaar in Lommel de Europese titel in de 125cc klasse. Twee weken later werd hij in Orlyonok (Rusland) Junior Wereldkampioen 125cc. Het 5e Motorcrossbos krigt daarom zijn naam. Ook Joel Smets zal van de partij zijn.

 


thor it
no img
08/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zieke Ken De Dycker in Malagrotto

Ook  sportlui ontsnappen niet aan de griepepidemie.  Zowel in Malagrotta en Hawstone Park vielen  er rijders te noteren die prijs hadden. Ook Ken De Dycker ontsnapte er niet aan. Hij werd 16de en 19de in Malagrotto.

De Dycker: “Het ging niet zoals ik wilde. Ik was heel de week ziek en ik was bij lange geen 100 % fit. Na een paar ronden begon ik hoofdpijn te krijgen. De start was ook niet goed. Ik moet nog uitzoeken hoe dat beter kan op het nieuwe startgrid. Op een gegeven moment reed ik twaalfde (MX1-race), maar dan kreeg ik een steen op de bril, en ik moest stoppen voor een verse. In de Elite finale startte ik achterin, maar na enkele ronden reed ik een goed tempo. Ik hoop dat ik snel beter wordt de komende dagen, ik wil klaar zijn voor volgend weekeinde.”

 


thor it
no img
06/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Le Touquet 2017. Startnummer 746

Zo af en toe krijgen we wel eens een zot idee. Maandagmorgen was dat het geval toen ik de uitslag van Le Touquet zo’n beetje aan het uitpluizen was.  Ik had gisteren flink mijn best gedaan, alle actualiteit stond op MXWORLD.BE, dus eigenlijk had ik mezelf een ‘Lazy Monday’ bezorgd. Ik mag namelijk van de jonge De Croo niet meer gaan werken.

Ik dacht bij het lezen van de uitslag van de nummer 746: laat ik die kerel zijn verhaal eens neer schrijven. Ik stuurde hem een FB-berichtje en even later kreeg ik hem aan de lijn.

Ga even zitten, en lees het ‘Le Touquet-verhaal’ van de nummer 746……. Uiteraard door op Thor te klikken.


thor it
no img
07/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Vierde Endurocross op 18 juni 2017

Ik weet zeker dat ze er in de VS een beklijvende naam voor zouden uitvinden. Zelf vindt ik het een van de mooiste manifestaties die in Vlaanderen georganiseerd worden.

Dit is een onvervalst Urban Bike City Event: een offroad event in het midden van de stad!

Lees er meer over onder Thor!

 


thor it
no img
07/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Enduropale Le Touquet

Als U zondag de hele rit niet heeft kunnen uitzitten – wat jammer is – geven we u hier een samenvatting. In dik 10 minuten krijgt u het beste te zien van de Enduropale 2017 in Le Touquet.

Mis vooral de beklijvende ontknoping niet. Ik zat de laatste ronde op het puntje van mijn stoel!

De link:  https://www.youtube.com/watch?v=cWGzBuXoVpk

 


thor it
no img
07/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Hawkstone Int. MX

Het is geen verslag, meer een sfeerbeeld. Maar omdat er nogal wat aardige slo-mo’s in zitten geven we u toch deze impressie van Hawkstone Park 2017.

Als teaser, want het gaat weer echt beginnen.

De link: https://www.youtube.com/watch?v=nL-vdeMqNLo

 


thor it
no img
06/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kabouter Trek was (weeral) in Lommel

Geraken de zenuwen te sterk gespannen nu ook het vaderlandse crossseizoen uit zijn sloffen gaat schieten?

Of zijn er een aantal die zonodig in Meeuwen al meteen van een ‘supercompensatie’ willen genieten om als eerste winnaars voorbij de bus te komen?

Feit is dat het afgelopen zondag op de Heeserbergen ‘rustig’ was in vergelijking met de 2 voorgaande weekends. Onze Kabouter was in ieder geval wel aanwezig om zijn laatste voorbereidingen te doen voor het seizoen 2017. Een deel van zijn foto’s zijn te vinden op http://erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2017-02-05%20Lommel%20Part%20I/fotoreeksBlad1.html

 


thor it
no img
06/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Hawkstone Park: een fotoserie van Rob Kinsey Art

Er zijn toch goede zielen op aarde. Op FB zagen we een mooie fotoserie van Hawkstone 2017. We stuurden de brave man een berichtje en ja hoor: de foto's mochten op MXWORLD.BE.

Met dank aan Rob Kinsey Art!

Klik voor de eerste op Thor en de rest zie je in de marge staan.

Er zitten ook eenpaar losse fotos bij, met o.a. de val vanshaun Simpson.


thor it
no img
06/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Interessante nieuwe regels voor EK-wedstrijden

Met de komst van Wolfgang Srb als voorzitter van FIM Europe lijdt de federatie aan diarree van persberichten. Maar af en toe zit er iets tussen dat hout snijdt. Zo onder meer de nieuwe regelgeving rond de EMX-wedstrijden, het officiële Europese kampioenschap.

Ze beiden perspectief, klik op Thor.

 


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Int. Italia Malagrotto: Verbluffende Lieber wint MX2

De tweede proef voor het Internationaal kampioenschap van Italië werd vandaag in Malagrotto, vlakbij de paus zijn buitenverblijf gereden.

Onder Thor het verslag.

 


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Int. MX Hawkstone Park: Jonass en Nagl

Hawstone was de tweede arena waar de GP-rijders zich konden klaar stomen. Heel wat Belgen en Nederlandser kozen voor de Britse wedstrijd. Pauls Jonass verzaakte aan Malagrotto en kwam ook naar The Kingdom.

Thor!

 


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Le Touquet: Daymond Martens wint een bloedstollende finale.

Hoe ver Axel Van De Sande het zou gebracht hebben weten we niet. “I’ll be back next year,” liet hij weten op FB.

Maar wat hebben de Belgen het goed gedaan. De zege in de Enduropale 2017 ging naar de kakelverse Daymond Martens. Naamgenoot Yentel werd vierde en Steve Ramon haalde ook de top tien.

Thor!


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Florian Miot wint ook in Le Touquet

Ik denk dat we deze naam al een paar keer lieten vallen: Florian Miot. Hij heeft nog een crossende broer, en we gaan van die mannen nog horen.

Niemand beter dan Heikki Declercq kon ons heel wat info bezorgen: “ Miot woont op 30 km van de Belgische grens in de regio Flandres. De beide broers trainen op hun eigen circuit en in België. Papa Ludo Miot reed vroeger veel in België, ik denk BVM. Beide broers zitten in de Noord-Franse selectie van supertrainer Sebastien Sagot die onder meer ook de volgende rijders traint: Maxime Renaux, Adrien Van Beveren, Ilan Heirwegh, Killigan Delroeux en Simon Depoers.”

Miot won zondag de Beloftenreeks. Met op het eerste zicht ook twee Belgen redelijk dicht. Thomas Claro werd derde en Brian Bolckmans vijftiende.

Ook de Nederlanders deden het goed met Ryan de Beer als derde en Boaz Bijtjes die elfde werd.

 


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Arenacross Louisville: Gavin Faith en Matt Goerke zetten achtervolging in

Jace Owen werd aan de boorden van de Ohio op de knieën gedwongen. Gavin Faith slaagde er voor het eerst dit seizoen in om Owen van de zege te houden. Met een loepzuivere dubbelslag. Er er is meer. Matt Goerke zit duidelijk in de lift na zijn sabbbatjaar. Ook hij zag kans om een gelijkspel af te dwingen. 

Een drama is dat niet voor Owen. Hij werd nog derde en de kloof op Faith is voldoende diep met 17 punten. Faith heeft op zijn beurt nog een behoorlijke marge op Goerke.

Vervolg over twee weken in Kansas


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Richier wordt King of Herning, Getteman op het podium zaterdag

Op zaterdag heeft Florent Richier orde op zaken gesteld. Hij won de finale voor Angelo Pellegrini. Jens Getteman, vrijdag nog zesde, stond nu op het podium. De drie startten aan de leiding en dat veranderde niet meer.

Loïc Rombaut, de vrijdagwinnaar, kon zich niet doorzetten na een matige start en werd pas zesde. Zo werd Richier minstens voor één jaar King of Herning, dat overigens volledig uitverkocht was.

Zaterdag slaagde Jurgen Wybo er wel in om zich te plaatsen voor de finale. Hij werd twaalfde.

 

 


thor it
KTM Shop NLR2R StoreWMX-ShopDSMSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!