Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Drie keer op rij voor Justin Hill, de nieuwe SX250 leider

Incidentrijke start van de SX250-wedstrijd. De holeshot was voor Martin Davalos, maar die werd meteen in vraag gesteld door Austin Forkner. Die probeerde snelheid aan te houden voor de tweede bocht. Maar een kontwipper sloeg hem KO, en omdat hij midden in de baan lag moest het halve peloton stoppen. Behalve Justin Hill, Shane Mcelrath en Jimmy Decotis. Die vier zouden het beeld bepalen.  Hill raakt snel voorbij Davalos en de winnaar was gekend. Decotis ging Mcelrath halen, en die voelde de bui hangen.

We zagen een spectaculaire ontknoping. Drie minuten voor tijd raakte leider Hill een stuk hout in een spoortje, en ging er bij liggen. De voorsprong van 8 seconden smolt weg. Maar Davalos had geen kracht meer om dat af te straffen. Mcelrath beperkte de schade door Decotis toch te kloppen voor brons. Phil Nicoletti werd vijfde. Hill neemt de leiding in de WC-stand over. Mcelrath volgt nu op 1 punt.

Volgende week is er Arlington en dan komen de EC-mannen een poos aan de start.

De SX250 finale: http://www.dailymotion.com/video/x5anuh9_2017-supercross-oakland-250-west-main-event-hd_sport


thor it
no img
05/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Nummer twee voor Tomac in Oakland

Wat jammer van die gemiste seizoenstart van Eli Tomac. De Kawasaki-rijder verkeert in een bloedvorm. Hij versloeg Ryan Dungey, Cooper Webb, Jason Anderson en Cole Seely. Oakland was een zware baan naar USA normen. Vince Friese was eerste leider, maar toen stoomde Dungey al door naar een vlotte zege,  zo leek het. Webb zat vroeg op het wiel van Anderson, en ging naar 2. Daarna kreeg Anderson gezelschap van Seely en Tomac. Tomac had de drive, moest in twee tijden voorbij Seely en ging dan op zoek naar Webb. 

7 minuten voor tijd begon Tomac aan de achtervolging op Dungey. Drie minuten voor tijd kreeg Ryan een dreun, waarvan hij niet meer herstelde. Werd wel tweede voor Webb terwijl Anderson de vierde plaats afsnoepte van Seely.

Finale 450: http://www.dailymotion.com/video/x5anyx9_2017-supercross-oakland-450-class-main-event-hd_sport

 


thor it
no img
04/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Mikkola-rijder Killigan Delroeux vierde in Le Touquet

De 15-jarige BMB-rijder Killigan Delroeux is er in Le Touquet net niet in geslaagd het podium te pakken. Na een harde strijd binnen de top vijf werd de Waalse Husky-rijder knap vierde op vier seconden van de derde man, Scotty Verhaeghe.

De zege bij de Junioren ging trouwens naar Jeremy Haucqier die 20 jaar na zijn vader nu ook laureaat werd in Le Touquet.  

Delroeux doet met het Mikkola-team dit jaar een gooi naar het BK-podium bij de Nationalen en nam dus een vliegende start van het seizoen. Volgend weekend start hij aan de motorcross-competitie bij de VMCF in Meeuwen.

 


thor it
no img
04/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeremie Warnia wint Le Touquet bij de Quads

368 quads namen de start van de Enduropale. Voor de derde maal op rij is Jeremie Warnia winnaar geworden van de Quadrace in Le Touquet. Warnia won met een voorsprong van  meer dan 5 minuten op Jeremy Forestier. De Nederlander Mike Van Grinsven lag bij het ingaan van de laatste ronde derde, maar verloor nog 5 plaatsen. Hierdoor werd Kevin Rochereau derde voor Carl Bunce.

Onze landgenoot Oliver Vandendijck uit Hasselt werd prachtig zesde. Nog ereplaatsen voor Tuur Van Hoof (O-L-V Waver) die 10de werd, Joeri De Cremer (Kampenhout) 24ste, Jasper Pareyn (Roeselare) 26ste, Dirk Schelfhout (Neeroeteren) 48ste en Kelly Verbraeken finishte (ov) als eerste dame op de 61ste plaats.

 


thor it
no img
04/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Vandaag ook nog: SX Oakland en Arenacross Louisville

Ronde 5 van de AMA SX wordt vandaag gereden in Oakland, zeg maar aan de oostkant van de San Francisco Bay. Het lot zit gunstig voor  Ryan Dungey die leidt voor teamgenoot Marvin Musquin. Eli Tomac kruipt wat nader na zijn zege in Phoenix en zet zich op gelijke hoogte met Cole Seely. David Millsaps is vijfde.

Zijn er niet bij: K-Roc, u weet waarom. Maar ook Justin Barcia zit nog met de gekweste pols, Trey Canard zag een schouderpees scheuren en Weston Pecik sukkelt met een nier- en polsblessure. Justin Bogle kan er al terug bij zijn.

Voor de gratis-o-fielen: de trainingen kan je hier live volgen: https://livestream.com/SupercrossLIVE/events/6960233 . De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat afgelopen twee edities  van heel slechte kwamiteit waren.

De Arenacross van vandaag wordt gereden in Louisville, waar in 2013 hetWK Cyclocross werd georganiseerd. Daar is he nog altijd Jace Owen die stevig in het zadel zit voor Gavin Faith en Matt Goerke.

 


thor it
no img
04/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De Alta E bike: is dit de toekomst?

Wij surften deze middag wat doelloos heen en weer tot we hier op uit kwamen: de Alta electrische crosser. We zagen al soortgenoten aan het werk in de E-cross in Zolder, maar deze variant waren we niet tegen gekomen. Alta claimt 40 PK vermogen goed voor 2 uur rijden en opnieuw opladen op 150 minuten.

Voormalig SX-winnaar Josh Hill (oudere broer van Justin) legt een en ander uit en demonstreert vervolgens de motor in de Red Bull Straight

Voorstelling: https://www.youtube.com/watch?v=q9j5MQuaHnQ

Competitietest: https://www.youtube.com/watch?v=CTmuawNFp8Q

De constructeur: https://www.altamotors.co/redshiftmx#redshift-mx

 


thor it
no img
04/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Herning: Loic Rombaut klopt Richier en Pellegrini

Herning profiteert van een pauze in Arenacross UK om de Franse Elite naar zich te trekken. Dat heeft gevolgen gehad. Loïc Rombaut won de vrjjdag voor Florent  Richier en Angelo Pellegrini.

De kopstart was voor Thomas Ramette, maar al na een ronde bezette Rombaut de pole. Charles Lefrançois was ook mee maar die viel terug naar de tiende plaats en was uitgespeeld.

Mooie wedstrijd ook voor Nick Kouwenbergh, die vierde werd. Twee plaatsen beter dan Jens Getteman die in de finale over Matt Bayliss en Jason Clermont naar de zesde plaats reed. Jurgen Wybo kon zich niet plaatsen.

Foto: Angelo Pellegrini, snelle Italiaan die derde werd. En wat sfeerbeelden van Wim Geven, onze man ter plaatse.


thor it
no img
04/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Le Touquet vrijdag: Sven Breugelmans wint oldtimer klasse.

Onze landgenoot Sven Breugelmans, 2-voudige wereldkampioen MX3 is in Le Touquet winnaar geworden van de Oldtimerklasse. Hij was de beste over beide reeksen en gaat de Franse rijders Alexandere Morel en Josee Pereira vooraf. 

Steven Krijnen werd 20ste, Bjorn Verdoodt 28ste en Glen Van Der Schraelen die in de eerste reeks pech kende werd nog 78ste. Er waren 275 deelnemers.

 


thor it
no img
04/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Suzuki 2017: De ene cirkel is rond, de andere begint!

Veel volk op de Maatheide vrijdagmiddag. Stefan Everts had pers, sponsoren en Suzuki dealers uitgenodigd naar de gebouwen van GPR.

De hele wereld kon mee kijken naar de troepenschouw voor 2017 via een livestream op Facebook.

Vandaag was de laatste ‘kalme’ dag. Morgen om 07.00 uur wordt het menens. Dan trekken de mannen van Suzuki naar Hawkstone Park voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Alles over de team- en materiaalvoorstelling lees je onder Thor!

 


thor it
no img
03/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Geen erg met blessure Romain Febvre

In de Superfinale in Riola Sardo kwam Romain Febvre vroeg ten val. Hij begon aan een indrukwekkende inhaalrace en na zes ronden zat hij al opnieuw in dertiende stelling. Ongeluksgetal? Voor hem wel, want Romain viel er af en gaf op.

Zitten we  - na Herlings – opnieuw met een gekwetste WK-kanshebber?

Thor!


thor it
no img
02/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Benefiet Jolien Vleminckx Zaterdag 11 februari 2017

Het crossseizoen staat voor de deur. De meeste piloten hebben een nieuwe moto, nieuwe outfit. Onze Jolien Vleminckx heeft geen crossmoto maar een ligfiets getest, maar dat is natuurlijk duur. Daarom richten wij een benefiet in om zo geld in te zamelen voor de ligfiets.

Spaghetti a volonté

Zaterdag 11 februari van 12u tot 22u in het Ontmoetingscentrum, Zemstsesteenweg, 1981 Hofstade

Wij hopen op uw solidariteit en talrijke aanwezigheid!

 

 


thor it
no img
01/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Behoud Herselse Bossen: manifestatie succes, nu moet de politiek volgen

Gisteren werd in Lierop gemanifesteerd voor het behoud van motorcross circuit de ‘Herselse Bossen’. Waar MAC Lierop jarenlang top organisaties organiseerde.

Over de keurig, ludiek verlopen manifestatie gaan we het kort hebben, maar we schetsen ook een ruimer beeld.

Een standpunt als het ware.

Misschien heeft U er wat aan?

Thorren dus!

PS: Zonet toestemming gekregen om de Foto's van Marcel Hermans classicmotorcross.nl te gebruiken. Thx!

Omroep Brabant: https://www.facebook.com/classic.motocrossnl/videos/1842275262724123/

SBS 6: https://www.facebook.com/classic.motocrossnl/videos/1841844829433833/

 Joël Smets: https://www.facebook.com/HBMXNL/videos/1219088058181868/

 


thor it
no img
02/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jacky Martens Nestaan Rockstar Husqvarna Factory team op zijn paasbest

Het zijn drukke tijden voor de fotografen.

Onder Thor kan U zien wat deze mannen er van gemaakt hebben bij Husqvarna, het MX2-team wel te verstaan.

 


thor it
no img
02/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Suzuki MX-teams en materiaal worden voorgesteld: U kan op de eerste rij zitten!

Bij zijn aantreden bevestigde Stefan Everts dat voor hem communicatie zeer belangrijk is. Everts heeft – we verwachten niet anders – woord gehouden.

Morgen, vanaf 14 uur kan je de voorstelling van de teams volgen op Facebook, in live stream.

Meer onder Thor!

 


thor it
no img
01/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCC De Kempen opent weer met Zijspannen op 12 februari 2017

Na het succes van de 2016 heeft MCC De Kempen besloten om wederom de seizoens-opener voor zijspannen en quads te gaan organiseren. We gaan dat deze keer doen op 12 februari 2017. Zorg dus dat u allen uw materiaal op orde hebt, zodat jullie fris aan de start kunnen verschijnen op het Ketelbergcircuit van MCC De Kempen en we er samen weer een grandioze dag van kunnen maken.

Voorinschrijven kunt u via deze link. Dit dat maakt het ons een stuk makkelijker zodat ook wij weer perfect voorbereid zijn.

Uiteraard zijn er ook quads welkom.

Let op: deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldige MON of KNMV pas.

 


thor it
no img
01/02/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Druk weekeinde, binnen en buiten.

De formele agenda starten we pas op als er overal wordt gereden. Voor nu nog even een beperkte agenda met wel meer info per event.

 

Thor dus!

 


thor it
no img
31/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teken de petitie en ben erbij vanavond in Lierop!

Vanavond om 20.30 word er vanuit het circuit in Lierop (straatnaam: Kerkenhuis) de pas ingezet richting het kerkplein in het hart van dit motorcross-dorp.

Zorg dat je erbij bent! Alle info is te vinden op deze event-page: https://www.facebook.com/events/1890582574556377/

 

Om 22.30 zal Hart van Nederland een item uitzenden over deze positieve inzet vanuit de motorcrosswereld. 

 

Vanavond word ook de actuele tussenstand van de petitie aangeboden aan het bestuur van MAC Lierop door gastspreker Joël Smets. Graag allen vandaag nog massaal te tekenen: https://behoudmotorcrosslierop.petities.nl/

 

 


thor it
no img
31/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Seppe De Vos mikt op MCLB top-tien

Straks begint Seppe De Vos aan zijn negende seizoen als crosser. Tot in 2016 reed hij VJMO. In eigen dorp name hij in 2008 voor het eerst deel aan een wedstrijd.

Zijn verhaal onder Thor!

 


thor it
no img
30/01/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Kabouter Trek trok naar Lommel op 29-01-2017

Een deel van de internationale sterren zijn er afgelopen zondag in Italië aan begonnen. De amateurs van de VMCF beginnen over 2 weken in Meeuwen, die van de VLM over 3 weken in Helchteren. En dus moet onze hobby fotograaf ook stilaan aan de bak. Vorige week was het nog een beton baan in Lommel, afgelopen zondag was er al heel wat meer grip te vinden op de Heeserbergen. Kabouter Trek was ook deze zondag van de partij om al de nodige kliks in de vingers te hebben tegen dat zijn officiële seizoen begint. Een deel van zijn foto’s zijn te vinden op deze link


thor it
no img
30/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Wordt officieel Yamaha EMX 125-rijder!

Yamaha biedt weer een prima forum aan voor jonge rijders, geboren tussen 2001 en 2005. Zij kunnen deelnemen aan een competitie die uiteindelijk leidt tot de volledige Yamaha steun in het EMX125 kampioenschap 2018.

Lees er alles over onder Thor!

 


thor it
no img
30/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Le Touquet: zorgen de Martensen voor de verrassing nu Van de Sande er niet bij is?

De Courses-sur-Sables begonnen met Le Touquet MC op 8 oktober 2017 in Berck en eindigen dit weekeinde met de moeder van alle strandcrossen: in Le Touquet.

Alle info – die u nodig heeft – onder Thor!

 


thor it
no img
30/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB huldigt kampioenen 2016

Afgelopen zaterdag werden in Lummen de BMB sportkampioenen 2016 gehuldigd. Meer dan 300 personen hebben de jaarlijkse prijsuitreiking van de BMB sportcommissie bijgewoond.

Meer onder Thor!

 


thor it
no img
30/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Riola Sardo: de fotos

Achter het Open Italiaanse kampioenschap staat de organisatie Off Road Pro Racing. Dat is dezelfde club die in Arnhem helaas flopten met hun SX-race. Het Open Italiaanse kampioenschap blijkt wel een voltreffer.

De media afdeling deed ook haar stinkende best, en zo presenteren wij U onder Thor de beelden van afgelopen zondag. Bijna alle Belgen staan er bij: Van Horebeek, De Dycker, Van Doninck. Enkel Plessers vonden we niet terug.

 


thor it
no img
29/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Andy Truyts naar enduro

Gisteren stond hij nog op het podium van de Challenger Trophy tijdens de BMB-hulde in Lummen. Zelf waren we er niet bij, reden ondertussen gekend. Nog dezelfde dag maakte Truyts bekend dat hij voor 2017 het geweer van schouder zou veranderen.

Dat vroeg om tekst en uitleg en  dat leggen we U uit onder Thor!

 


thor it
no img
29/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Loretta Lynn

Neen, het gaat niet over muziek. Of toch wel ja. Bij het uitzieken struinde ik wat rond op het net. Via The Art Of Motorcross troffen we deze link aan over Loretta Lynn. Over de country zangeres, maar vooral over haar ranch waar sinds jaar en dag de beste US-crossers het tegen mekaar opnemen.

Het is een mooi verhaal, en ook mooi in beeld gebracht. Met aandacht voor de toekomstige star en voor de gewone  hobbyrijder met een motor van 1.000 Euro.

Watch it!

https://vimeo.com/29701303

 


thor it
KTM Shop NLR2R StoreWMX-ShopDSMSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!