Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
29/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Todd Waters en Dylan Walsh winnen Woodville GP (NZ)

Dit betreft een van de meest prestigieuze wedstrijden in Nieuw Zeeland. De eerste manche MX1 ging naar Ben Townley. De tweede, over 5 ronden, was voor Dean Ferris en de slotreeks ging naar Tod Waters die eindwinnaar zou worden. Ferris werd tweede in de eindstand voor Cody Cooper.

In de MX2-klasse won de bij ons bekende Josiah Natzke de eerste reeks maar moest hij de overige aan Dylan Walsh laten. Hamish Harwood werd derde en Courtney Duncan was de beste dame, op de 16de plaats.

Een impressie van de vlakke piste te midden van de bergen in Woodville: https://www.youtube.com/watch?v=rnA0K6MjCUM

 


thor it
no img
29/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MX Riola Sardo: eerste winnaars gekend, Cairoli leidt kampioenschap

De kop is er af. Jorge Prado Garcia en Antonio Caïroli zijn de eerste winnaars van het seizoen 2017 geworden.

In de Superfinale domineerde de MX1-jongens, maar nu is al duidelijk dat we weer met een fitte Caïroli zitten.

Thor!

 


thor it
no img
29/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX Phoenix update: de video

Zoals beloofd serveren we u de links waar u de finales van SX Phoenix nog eens kan beleven. Toegegeven, de kwaliteit van den Tuub is niet altijd HD, maar ’t is gratis, voor niks. In Phoenix kwamen 54.000 kijkers een ticketje kopen.

450: https://www.youtube.com/watch?v=E8gSXPpn1So

250: https://www.youtube.com/watch?v=SvKnQfaxeww

 


thor it
no img
29/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Adam Chatfield en Adrien Escoffier winnen in Belfast. Cedric Soubeyras blijft leider

In Belfast werd vrijdag en zaterdag gereden om de Arenacross UK. Cedric Soubeyras heeft zijn stempel niet kunen drukken op de tweedaagse. Hij moest vrede nemen met een tweede en derde plaats.

Belfast bulkte van de verassingen. Vrijdag won Adam Chatfield en zaterdag was de zege voor Adrien Escoffier. Zaterdag kon kampioen Thomas Ramette het verlies van vrijdag goed maken. 

De Hotlap werd vrijdag gewonnen door Ramette en zaterdag was Brunell de snelste.

Soubeyras leidt met  4 punten voor op zowel Angelo Pellegrini – twee maal vierde - en Ramette. Door zijn zege klimt Chatfield naar de vierde plaats voor de ons wel bekende Jack Brunell.

De voorlaatste wedstrijd is op 11 februari in sheffield en de week daarop is er de finale in de SSE arena in Wembley.

 


thor it
no img
29/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jace Owen wint ook Arenacross in Nashville

Dat heeft Owen te danken aan zijn zege in de slotreeks. DJace won voor  Matthew Goerke en Chris Blose. Owen was in de eerste finale pas derde geworden. Daar ging de zege naar Ben Lamay voor Gavin Faith. Die werd in de laatste wedstrijd pas vierde.

Owen blijft dus winnen, maar Faith houdt de kloof binnen handbereik, net als Goerke. In de tussenstand leidt Owen met 21 punten voor op Faith en 25 op Goerke.

Volgende week wordt er gereden in Louisville (WK cyclocross 2015?)

 


thor it
no img
29/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Eli Tomac haalt het in Phoenix, Dungey blijft leider. Justin Hill in de SX250

Mijn motosport hardt bloedt als ik zie hoeveel publiek naar de Amerikaanse SX-en komt kijken. Ook in Phoenix was het weer zo goed als volle bak met 54.000 kijkers. Nu, de finales, daar droop het spektakel dan ook van af.

Ik kan er een mooi verhaal van maken, maar dan verklap ik U de plot. Geniet van de highlights, en u snapt waarom dit volle zalen trekt.  Niet alleen in de 450, maar ook het 250 verhaal was beklijvend. Justin Hill trekt op zoek achter de leidersplaats van Mcelrath.

Jammer dat het zo ver is.

Onder Thor de links naar de higlights en de uitslagen.

 


thor it
no img
28/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Pre-season interview Joel Smets, geen Herlings in Riola Sardo!

Morgen start het outdoor seizoen met de eerste wedstrijd van het Open Italiaans kampioenschap in Riola Sardo – niet op Sicilië zoals we eerder fout schreven - maar op Sardinië.

De organisatie zat er aan tafel met Joël Smets, sportief leider bij KTM.

Thor!

 


thor it
no img
27/01/2017 | posted by Trumppeipnegers | reactie(s)

Back in the Plonsdays part 2

We asked Plons to provide us with some oldies from back in the days.

It will be a mix of old mxworld pictures but also some never seen before stuff.

It will feature everything and everyone from the motocross scene.

Warning there will be some fant-ass-tic shots !

Back in the plons days part 2


thor it
no img
27/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ken De Dycker in Moerbeke en Mons

Goed nieuws voor de fans van Ken De Dycker. De stoere bink laat vandaag op zijn FB-pagina het volgende weten:

Blij om je mee te delen dat ik op 12 maart in Moerbeke-Waas aan de start zal staan. Eindelijk terug in België. Ik rij ook op 9 april in Mons! Ik hoop dat veel volk gaat komen kijken! We gaan dit jaar ook terug bussen worden ingelegd. Voor de mensen die terug naar de cross willen gaan zoals vroeger.  Terug sfeer maken en dan komt alles in orde samen met jullie.”

 


thor it
no img
27/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook Honda HRC klaar voor Riola en de rest.

Gisteren toonden we u de fotosessie van het IceOne Monster Energy Husqvarna MXGP Factory team. Vandaag vielen ook de formele persfotos van het HRC Honda team in de mailbox.

Meer onder Thor.

 


thor it
no img
27/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ken Roczen: update!

Het valt niet te ontkennen: na zijn wereldtitel slaagde Ken Roczen er in om ook in de VS  furore te maken. Helaas  liep het vorige week zaterdag fout in Anaheim II. Honda komt nu met een speciaal bericht.

Lees er alles over onder Thor.

 


thor it
no img
27/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Outdoor seizoen start in Riola Sardo (Sardinie)

Zondag worden de eerste competitiemeters gereden in Sardinie. De wedstrijd telt voor het Open Italiaanse kampioenschap. ’t Is ver om er naar toe te gaan, maar je kan het hele verhaal online mee bekijken.

Thor voor de info over Riola Sardo

 


thor it
no img
27/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Het 5de Motorcross CO2-bos van Red de Motorcross

De voorbereidingen voor de aanplant van het 5e Motorcross CO2-bos zijn op kruissnelheid. Er is een datum (19 februari om 10u), een plaats (Sneppestraat in Nijlen - deelgemeente Bevel - in de provincie Antwerpen), een aantal (4.000 CO2 bomen) en een thema: het Motorsport Future/ Jago Geerts- bos . Het volledige bos wordt aangeplant door onze partner BOS+ maar belangstellenden kunnen die zondagvoormiddag altijd een handje komen toesteken uiteraard! 

Joël Smets en Jago Geerts zullen die zondagvoormiddag proberen aanwezig te zijn als de voorbereidingen voor de start van het WK-seizoen in Qatar de nodige ruimte in de agenda openlaten. 

De financiering was al rond door de verkoop van items die de GP-piloten schonken en verkocht op http://www.eBay.be . Binnenkort komen de truien die we eind 2016 verzamelden in de veiling. Met die opbrengst wordt er eind dit jaar het 6e Motorcross CO2-bos aangeplant en dan zullen er meer dan 40.000 motorcross CO2-bomen staan in Vlaanderen! 

 


thor it
no img
27/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kabouter Trek was in Lommel

De eerste fotootjes van 2017 van onze Kabouter zijn er. Afgelopen zondag ging hij naar Lommel. De Heeserbergen lagen er behoorlijk hard bij, maar door het winter zonnetje was het er al bij al aangenaam vertoeven.

 

Trekjes foto’s zijn te vinden op http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2017-01-22%20Lommel/fotoreeksBlad1.html

 


thor it
no img
26/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IceOne Husqvarna schouwt zijn troepen

Ha ja, het spel gaat beginnen en de echte teams zijn orde op zaken aan herstellen.

Het IceOne Husqvarna Factory Team MXGP Team stelt vandaag al een flink set foto’s ter beschikking. Onder Thor alvast een voorproefje EN de link naar de hele shoot.

Volgens ons van de hand van een Kempense fotograaf......

Thor

 


thor it
no img
26/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Manifestatie voor behoud circuit MAC Lierop

Ook in Nederland liggen de circuits onder vuur. Zelfs een monument als Lierop staat op het punt om ten prooi te vallen aan de verzuring en de regelgeving. Daarom organiseert men op dinsdag 31 januari 2017 een manifestatie, om eventueel de sluiting van de Herselse Bossen terug te draaien.

Lees er alles over onder Thor

 


thor it
no img
24/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Nieuwe omloop voor BK Kester!

De finale van het BK motorcross in Kester wordt dit jaar verreden op 29 en 30 juli 2017. Niet meer op de omloop van 2016, maar op een volledig nieuwe site ronde de Kapel van de Woestijn in Gooik.

Meer onder Thor!


thor it
no img
24/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB huldigt zijn kampioenen

Aanstaande zaterdag 28 januari 2017, vindt de jaarlijkse prijsuitreiking van de Nationale Sportcommissie plaats in “Cultuur en Ontmoetingscentrum Oosterhof“, Dokter Vanderhoeydonckstraat 56 te Lummen. De Kampioenen van België (& Beste rijder) in de disciplines motorcross, snelheid, enduro, trial, supermoto, classic bike alsook de laureaten van de Motorcross Coupe de l’Avenir mogen er hun beker, medaille en diploma in ontvangst nemen.

De medaillewinnaars van de Wereld- en Europese kampioenschappen (solo en nationale teams) zullen eveneens worden gehuldigd alsook de laureaten van de Gouden Stuur en de Beloftevolle Jongere trofee. De betrokken rijders van de Motorcross Inters Challenger Trophy zullen hun prijzengeld (eindklassement) in ontvangst kunnen nemen. Ook de eerste drie rijders van de Benecup snelheid zullen er worden gehuldigd. De huldiging van de kampioenen in alle disciplines start om 16.30 uur stipt en wordt beëindigd omstreeks 19.00uur.  Iedereen is van harte welkom!


thor it
no img
23/01/2017 | posted by Uwmajong | reactie(s)

Now official...Plons is back

Mxworld is happy to announce that Plons is doing a cumback.

He will attend a selection of national and international races.

Plons Warm up gallery from back in the days


thor it
no img
23/01/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Win een rugzak vol met EVS-producten

Maak kans op een EVS rugzak vol met EVS producten. Het enigste wat je hiervoor hoeft te doen is, in onderstaande link enkele vragen beantwoorden en je e-mail adres achterlaten.

http://evs-sports.com/explore/swag/


thor it
no img
23/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Update Ken Roczen

De val van Ken Roczen hebben we allemaal gezien. Maar nu is er een clip opgedoken in slo-mo. Dit is de link naar de clip: https://www.youtube.com/watch?v=-VrILsoeZGk

Ondertussen raakte bekend dat de blessure erger is dan verwacht, en men rekent op een minimaal herstel tussen de 4 en de 6 weken. In het allerbeste geval is dat een rentree in Atlanta op 25 februari. En de SX-tour loopt ononderbroken verder.

Credits foto: Motocross Action FB

 


thor it
no img
23/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Cyril Genot naar Falcon KTM Team

Zopas raakte bekend dat Cyril Genot in 2017 zal uit komen voor het Duitse Falcon KTM Motorsport  team.

Nathan Renkens maakte daar vorig jaar deel van uit.

De volledige line-up van het team zal kortelings bekend gemaakt worden.

 


thor it
no img
22/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Petitie behoud Lierop: we doen wat we kunnen

Eens te meer dreigt een circuit te verdwijnen. Hoeveel Belgen genoten niet van absolute topwedstrijden in het Noord-Brabantse Lierop. Ikzelf in elk geval, al was het maar om de legendarische zege van Shaun Simpson. Of Caïroli die ik er wereldkampioen zag worden. Ik miste door een stom toeval de Belgische zege in de MXoN. Kortom  op de Herselse bossen werd MX-geschiedenis geschreven.

En zoals zo vaak haalt een minderheid het hier van de rest, zo is dat. Toch hoopt men via deze petitie te kunnen voorkomen dat Lierop dicht gaat.

MX-World verleent graag zijn medewerking. Zelf tekenden wij al eerder deze petitie, maar via onze site hopen we een paar duizenden stemmen meer te  krijgen

Doen aub!

Dit is de link: https://behoudmotorcrosslierop.petities.nl/

 


thor it
no img
22/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Arenacross UK Birmingham: Coulon nog vaster in het zadel.

De derde finale van de Arencross UK tour werd gewonnen door leider Cyrille Coulon. Hij miste wel het punt van de Hotlap, want die was bestemd voor Cédric Soubeyras. Die kwam niet voor in de finale, de tweede plaats werd bezet door Florent Richer voor de Brit/Hollander Jack Brunell die op zijn beurt Angelo Pellegrini en de lokale man Adam Chatfield achter zich hield.

Uiteraard blijft Coulon leider voor  Pellegrini en Richier.

 


thor it
no img
22/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Amsoil Arenacross Baltimore: Gavin Faith licht Jace Owen een voetje

In de derde Arenacross van het seizoen werd Jace Owen verslagen door Gavin Faith. Die verkeerde in een superdag en won alles wat hij reed. Owen werd tweede met een 2/4 score voor Matt Goerke (7/2), Gareth Steinke (6/3) en Daniël Herrlein (5/6).

Joce Owen blijft leider met een boni van 20 punten op Faith en 23 op Goerke.

 


thor it
KTM Shop NLR2R StoreWMX-ShopDSMSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!