Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
22/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Franse dominantie in jubileumeditie Goes: Charles Lefrancois wint

De volledige uitslag hebben we (nog) niet maar de 25ste editie van de Goes SX werd gedomineerd door de Franse rijders. In de finale lichtte Charles Lefrançois in de start al zijn hielen. Geen mens die er nog bij in de buurt kwam. Tweede werd zijn landgenoot Ludovic Macler en derde de niet onbesproken uit Dortmund afgezakte Julien Lebeau. Jens Getteman miste nipt het podium. Er waren ook Belgische ereplaatsen voor Jurgen Wybo en Wietse Brackman.

De finale video clip: https://www.youtube.com/watch?v=5purcBP4y68

Foto Wybo en Brackman: Ronny Vanhulle.


thor it
no img
22/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Werner Dewit laat ons schrikken

Zopas vernemen we van Charlotte Deharbe, de vriendin van Werner Dewit dat deze getroffen zou zijn door een beroerte. Dat gebeurde afgelopen dinsdag.

Charlotte: “Werner was thuis, daar is het gebeurd. Ik belde hem op met Face Time (een communicatie app). Toen ik Werners’ gezicht zag wist ik dat er iets fout was. Ik heb zijn vriend gebeld, en die heeft hem naar het ziekenhuis gebracht, enkele minuten later. Momenteel is Werner terug thuis. Hij gaat volgende week terug naar het ziekenhuis voor herstel en revalidatie.”

Werner was dus heel snel in het ziekenhuis. Momenteel kan hij nog niet helemaal perfect spreken, maar de artsen zeggen dat dit gaat terug komen. Ook zijn rechter arm heeft revalidatie nodig. De foto is vandaag genomen. Hij zou er al eens tuk beter uit zien dan vorige week.

Werner jongen, je laat ons schrikken. In naam van de volledige MX-wereld en ook van ons zelf: volledig en spoedig herstel gewenst.

 


thor it
no img
22/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Dungey herovert de Red Plate in Anaheim 2

Na twee keer de eer aan Ken Roczen te moeten laten heeft Ryan Dungey zijn eerste beet. Meteen goed voor een dubbel, want door het uitvallen van Roczen verovert Ryan ook de leiding in de SX450 na Anaheim 2.

We hebben nu al de beelden van zowel de SX250 en de SX450, met ook een mooie actie van Jason Anderson.

Thor!


thor it
no img
22/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ken Roczen valt in Anaheim 2: titel weg?

Ken Roczen is tijdens de finale van Anaheim 2 zwaar ten val gekomen. De Duitser, winnaar in Anaheim 1 en San diego, was vrij slecht gestart, als zevende, in de finale van Anaheim 2. Maar hij reed vlot van de vijfde naar de derde plaats en zette dan de aanval in op ploegmaat Cole Seely. Bij het uitkomen van een bocht raakte hij niet goed over de eerste jump, verloor daardoor snelheid en knalde pardoes met het voorwiel op de top van de volgende en ging over de kop. Vlak na de afzet was hij de controle al kwijt.

Volgens het – nog niet bevestigde - gerucht zou Roczen zijn arm hebben gebroken. Als je de beelden goed bekijkt zie je hoe Ken beide armen gebruikt om zich te beschermen. In elk geval, met een armbreuk mogen de SX-ambities terug in de kast. Jammer voor een seizoen dat zo denderend begon voor Roczen.

Hier zie je de beelden van de val: https://youtu.be/VWvcU6iXbv4

 


thor it
no img
21/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Riola Sardo wordt nu de eerste.

Na het wegvallen van de Red Sand wedstrijd  schuift de opening van het outdoor seizoen een weekend op. De première is nu weggelegd voor Riola Sardo, op Sardinië De week daarop wordt het drukker met drie activiteiten.

Meer onder Thor.

 


thor it
no img
20/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Openingswedstrijd Red Sand: verzopen en afgelast

Gisteren hadden Jacky Martens en Louis Vosters aan de lijn. Hun teams Husqvarna Factory Racing JM team en Wilvo Yamaha zouden aantreden in Villafamés. Martens: “Het regent hier nu, maar niet heel erg. De organisatie denkt dat het naar het weekeinde toe beter wordt.”

Louis Vosters stond op het punt om te gaan vliegen naar ginds toe, en hij had eigenlijk dezelfde info. Een bron ter plaatse liet ons weten dat uit voorzorg de wedstrijden voor Veteranen en Dames niet zou gereden worden.

De nacht heeft geen soelaas gebracht. Deze morgen vroeg liet Dominique Heinderson van Creymert Racing ons weten dat de cross werd afgelast. Een omgevingsfoto maakte duidelijk het fel regende. En even later kwam ook de organisatie met het volgende – vrij vertaalde – bericht: “De eerste race is geschorst. De zware regenval gisteren en vanavond hebben de toegangen, paddock en circuits in een kritieke toestand achtergelaten. Op dit moment verlaten de piloten de paddock. Het is een zeer moeilijke beslissing, maar het is de enige die kan worden meegenomen. Wij danken alle betrokkenen voor hun inspanningen.”

Tja, als er sneeuw valt in Alicante…….

Wekt weer een vraag los bij mij. Is het normaal dat het in Spanje echt wintert, terwijl men beweert dat de aarde op warmt.

De foto’s  zijn onduidelijk maar ze geven perfect de situatie weer.

 


thor it
no img
19/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Anaheim, Baltimore en Birmingham: SX a volonte

Het internationale SX-weekend draait op volle toeren. In Zeeland is er Goes, maar over de plas, Noordzee of Atlantische oceaan, is er ook heel wat te doen.

We vatten even samen onder Thor.

 


thor it
no img
19/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Outdoor seizoen opent op Red Sand MX park in Villafames (Spanje)

Vorige week lichtten we al toe wat er in Spanje aan het gebeuren is op het Red Sand MX park. Ondertussen wordt daar al twee dagen gecrosst, maar pas dit weekeinde (vanaf morgen al) komen de toppers aan de beurt.

We hadden er bij kunnen zijn, maar privé verplichtingen dwongen ons tot een verlengd verblijf in onze thuisbasis. Jammer, maar het is niet anders.

Onder Thor de ruwe timing en de belangrijkste ingeschreven deelnemers.

 

 


thor it
no img
19/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Goes: de deelnemers

Bij de vorige post was ik de deelnemerslijst vergeten te plaatsen. Zetten we recht, zelfs met een apart item.

Wel eerst op Thor klikken, want het zijn er veel (ook veel Belgen).


thor it
no img
19/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Goes: een top event in Zeeland

Vast prik op de agenda is de Goes Supercross. Ook voor 2017. Deze locatie is in een klein uurtje te bereiken zowel vanuit Gent als Antwerpen. Onder Thor alles wat U moet weten voor vrijdag 20 en zaterdag 21 januari 2017.

 


thor it
no img
18/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Malcolm Stewart heeft een geel zitje

Het zal je maar overkomen: de SX2-titel behalen, en dan vaststellen dat je zonder werk zit. Het overkwam Malcolm Stewart, die  geen zitje meer kreeg bij Geico Honda. En vandaag merken we plotseling een Suzuki op zijn FB-pagina. Meer weten we er (nog) niet over, maar vermoedelijk zal Malcolm starten in Anaheim II.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 


thor it
no img
17/01/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Vmcf motocross-wedstrijd te Meeuwen-Gruitrode op 12 februari 2017

Op 12 februari 2017 organaniseert Motorclub Meeuwen de openingscross voor de Vmcf
Op zaterdag 11-02 zijn er vrije trainingen van 13u30 tot 17 uur, 's avonds is er een grote fuif met DJ A-Truxx.
Op zondag komen alle VMCF-reeksen aan bod met ook jeugd, streekpiloten en dames...
Er zal een grote Superfinale gereden worden met als hoofdprijs een Ballonvaart, voor de 2de en 3de plaatsen zijn er naturaprijzen, geschonken door MX477
GPS-adres: Gielisheide 3670 Meeuwen-Gruitrode

thor it
no img
17/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Gurp TT (CSS) Grayan met Daymond Martens als winnaar

Een mooie videoclip heeft ons bereikt vanaf de topwijnstreek aan de Atlantische kust. Kijkt u naar de beelden met onder andere de Belgische winnaar Daymond Martens, en ook naamgenoot Yentel in de hoofdrollen. Let U ook op het jonge Franse talent Florian Miot.

De link: https://www.youtube.com/watch?v=ZbgZjT7_8YU&feature=youtu.be

 


thor it
no img
16/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De waakvlam van Standing Construct brandt!

Momenteel is iedereen nu wel op de hoogte van het feit dat 24MX Honda, het team van garagehouder Marc Boone de handdoek gooit voor het seizoen 2017. Dat betekent dat naast Milko Potisek ook Damon Graulus in de kou staat. Heel erg zelfs, gelet op zijn oproep op zijn FB-pagina. Wij dachten wat na, en puur bij toeval (of toch niet) kwamen we uit bij Tim Mathys, bouwondernemer, en manager van het gelijknamige MX-team Standing Construct.

Onder Thor leest U hoe dit vrijblijvende gesprekje ging….

 


thor it
no img
16/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC SX Dortmund: Kyle Cuningham met logistiek probleem.

De Amerikaan Kyle Cunningham zit met een logistiek probleem.  Zondag werd hij tweede op de laatste dag van de ADAC SX in Dortmund. Hij verloor die SX1-finale van Simon Mallet, maar  de tweede plaats was voldoende voor de Koningstitel. En nu zit hij met een auto in de maag gesplitst!

Thor!

 


thor it
no img
16/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Aspirant kampioen Junior Verhelst stapt over naar de MCLB Beloften.

Zaterdag 17 september 2016 was Pamel de finaledag bij VKMO. Junior Verhelst uit Wingene klaarde de klus bij de Aspiranten. Junior mag volgend seizoen elke week in de tweede reeks met de nationale driekleur rond zijn lenden rijden.

Thor!

 


thor it
no img
15/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

CSS Grayan: Daymond Martens wint, forfait Axel Van de Sande.

Onze landgenoot Daymond Martens keert met een dubbelslag weer van de voorlaatste proef CSS-proef in Grayan sur ‘l Hopital. Bovendien deelt hij de leiding met Richard Fura. De beslissing over de titel valt in Le Touquet op 5 februari.

Meer nieuws over Axel Van de Sande en Yentel Martens onder Thor.


thor it
no img
15/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX San Diego: Roczen versus Dungey twee - nul

In San Diego heeft Ken Roczen zijn tweede opeenvolgende zege geboekt. Ryan Dungey en Marvin Musquin  waren het snelste weg in de finale. Musquin verloor meteen de controle, en werd gelijk afgestraft door Roczen. Ken liet wat ruimte tussen hem en de leider. Na zeven minuten voerde hij de druk op. Dungey moest versnellen om voor te blijven.

Shane Mcelrath moest tot het uiterste gaan, maar trok ook de zege naar zich toe.

Lees meer onder Thor, want het publiek beleefde er een top-avond.


thor it
no img
15/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Dakar 2017: Sam Sunderland wint de Dakar voor Matthias Walkner en Guel Farres.

De strijd om de tweede plaats bleef spannend tot op het einde.  Matthias Walkner werd tweede voor de Spanjaard Guell Farres en Adrien Van Beveren. Er zat maar enkele minuten verschil tussen de tweede en de vierde rijder. Op de 16de plaats treffen we Laia Sanz. De Spaanse was de enige dame die de finish haalde, maar met een verbluffend resultaat.

De eindzege was weggelegd voor Sam Sunderland. De Red Bull KTM teamgenoot van Walkner woont in Dubai. Hij is de eerste Britse Dakar winnaar.

Bij Stephane Peterhansel zijn we de tel kwijt rond hoeveel maal hij de Dakar al won, hetzij met de motor en dit jaar weer met de auto.

Bij de trucks ging de zege naar het trio Nikolaev-Yakovlev-Rybakov. Ex-crosser Marc Lauwers navigeerde zijn teamgenoten Noël Essers (70+-er!) en Johan Cooninx naar de 23ste plaats. Ze verloren in het begin van de rally heel veel tijd.

 


thor it
no img
15/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC SX Dortmund dag 2: Nu de beurt aan Kyle Cunningham.

Kyle Cunningham is de zaterdagwinnaar geworden in Dortmund. Een schril contrast met de vrijdag waar hij laatste werd, en voortijg uit koers verdween. Zaterdag rekende de Texaan uit Watauga af met Nicholas Schmidt, Valentin Teillet (vrijdag uitgesloten) en Boris Maillard. Steven Clarke, de winnaar van vrijdag werd zesde.

In de SX2 een heel verrassend resultaat. Stefan Büttner won de eerste en Nicolas Barcelo de tweede reeks. De Duitser liet in de slotreeks een steek vallen en werd vierde, zodat de dagzege naar Barcelo ging. Julien Lebeau werd pas zevende.

Vandaag wordt alles beslist in de Westfalenhalle.

 


thor it
no img
15/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Arenacross UK Glasgow: Franse rijders domineren met zege voor Cyrille Voulon.

Arenacross UK nummer twee was een publiek succes in de Hydro Arena. De finale werd gedomineerd door vier Franse rijders. Cyrille Coulon lukte de holeshot en was niet meer uit het zadel te lichten. Ondanks verwoede pogingen van Thomas Ramette. Adam Chatfield probeerde zich er tussen te wringen, maar werd overruled door Adrien Escoffier en Cédric Soubeyras. De winnaar van vorige week, Angelo Pellegrini was niet goed gestart. Hij spoorde in het zog van de Fransen naar de top vijf, tot een val hem uit koers haalde. Door de ommekeer klit alles bij mekaar in de stand. Coulon is de nieuwe leider voor Pellegrini maar de top zes zit nog binnen de vier punten.

In de SX2 gingen de reeksen naar Chris Bayliss en Yannis Irsuti. Dylan Woodcock was de regelmatigste en met twee tweede plaatsen werd hij dagwinnaar. Irsuti blijft leider.

Een paar mooie fotos doen we er bij onder Thor.

 


thor it
no img
14/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ken Roczen bevestigd deelname MXoN met videoboodschap.

De toeschouwers in de Westfalenhalle van Dortmund kregen vrijdagavond een primeur. Middels een videoboodschap  deelde Ken Roczen mee dat hij zeker van start zal gaan voor Duitsland in de MXoN 2017.

Die wedstrijd wordt dit jaar verreden op 1 oktober in Matterley Basin.

Roczen was al eerder winnaar met Duitsland. Dat gebeurde toen in ons eigenste Lommel, in 2012. Ook het daar daarop reed hij mee voor eigen publiek.

Ter info (om te lachen natuurlijk): Roczen werd al wereldkampioen MX2, werd  daarna 2 x AMA kampioen en staat na een wedstrijd aan de leiding in de AMA SX 2017. De tweede wedstrijd wordt vanavond betwist in San Diego.

 


thor it
no img
14/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Dortmund Vrijdag: Steven Clarke wint openingsavond.

De Brit Steven Clarke is winnaar geworden van de SX1 vrijdagfinale. Daarin rekende de Europese EMX-kampioen van 2015 af met Austin Politelli en Boris Maillard.

Julien Lebeau won de SX2-klasse dankzij een 2/1 resultaat in de reeksen. Hij ging Adrien Malaval en Clément Briatte vooraf. Vandaag en morgen wordt er ook nog gereden in de Westfalenhalle.

U kan het ook live bekijken op hun website, als U niet meer tijdig in Dortmund raakt vanavond: http://www.supercross-dortmund.de/

 


thor it
no img
13/01/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Vanavond Live de Supercross van Dortmund op je scherm

Vanavond wordt de Supercross van Dortmund verreden, deze wordt live uitgezonden via Livestream...

Klik hier voor de link


thor it
no img
12/01/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

De HRC-motor van Ken Roczen en Cole Seely

We kregen foto's van de motoren van Ken Roczen en Cole Seely, beide HRC Honda-rijders in de USA. Ken Roczen won afgelopen weekend meteen op de motor van zijn nieuwe werkgever die veel werk stak in de vernieuwing van de 450 CRF....

We hebben enkele mooie foto's voor u, klik hier


thor it
Sec ConstructionsMx477DSMR2R StoreWMX-ShopKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!