Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
12/01/2017 | posted by Twin Air | reactie(s)

Nu beschikbaar: Twin Air Filter products Honda CRF450R 2017

De nieuwe Honda CRF450R 2017 is volledig vernieuwd met onder andere ook een compleet nieuwe luchtfilterbak. De nieuwe luchtinlaat zit een stuk hoger in het frame en loopt over de schokbreker.
Voor een optimale luchtstroming en bescherming van de motor heeft Twin Air de afgelopen maanden de nieuwe producten voor de Honda CRF450R ontwikkeld. Deze producten zijn uitgebreid getest door onder andere de MXGP Wereldkampioen Tim Gajser en AMA Kampioen Ken Roczen.
Vanaf heden zijn de standaard luchtfilters, PowerFlow Kit en Airbox Cover leverbaar. Voor meer informatie neem contact op met uw Twin Air dealer of bezoek de Twin Air website.

www.twinair.com
www.facebook.com/twinair.filters
www.instagram.com/twin_air


thor it
no img
12/01/2017 | posted by PGM | reactie(s)

Dank U wel MXWorld !

Afscheid nemen bestaat niet zegt men wel eens, helaas soms wel, na een 4 jaar fotograferen bij MXWorld komt er een einde aan de samenwerking. Die voorbije 4 jaar waren er om in te kaderen, ik leefde in een droom, ik deed mijn passie, de motorcross in beeld brengen hoe ik het zag, mijn idolen ontmoeten, de sport volgen wereldwijd, zoals een kleine jongen rondlopen in Disneyland bewonderend naar de crossers en hun kunnen... Het leven en passie in een stroomversnelling beleven dat ik heb mee gekregen van mijn overleden vader... Helaas komen aan mooie liedjes ook een einde... Gelukkig aan mijn passie niet en ook niet aan mijn verhalen. Ik ben enorm dankbaar dit te hebben mogen doen voor MXWorld! Ik bundelde nog eens mijn beste foto’s uit seizoen 2016 samen en maakt er dit album van, tot ziens op de cross ! Mvg Gino


thor it
no img
12/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille Kalender 2017.

Alle kalenders zijn min of meer in hun definitieve vorm gegoten.

 

Onder Thor geven we de werking van MC Lille weer.

 

 


thor it
no img
12/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

UMC Vlaanderen Opleidingen Jeugd

Dit is een belangrijk bericht voor de jeugdrijdertjes! Op 4 februari zal UMC Vlaanderen zijn “Opleiding dag” organiseren op het terrein van AMC Genk. De opleiding zal voldoen aan de doelstellingen die het algemeen jeugdreglement motorcross (afgesproken tussen Bloso, UMC Vlaanderen, VMBB, en FAM) beoogt.

 

Alle info onder Thor.


thor it
no img
11/01/2017 | posted by Ktm-shop | reactie(s)

KTM Powerdays nog een paar dagen 50 Euro korting !

Zoals u wellicht al weet, heeft KTM een fantastische actie met flinke korting tijdens de KTM PowerDays, hiermee klinkt traditioneel de bel voor het nieuwe jaar en het nieuwe race- enduro- cross- en motor seizoen.

Tot en met 14 januari 2017 kan de downloadbare € 50,- kortingsvoucher bij ons ingewisseld worden voor artikelen uit de 2017 PowerWear , PowerParts collectie bij www.KTM-shop.nl

Meer informatie over hoe u precies uw voucher kunt inwisselen >>> KLIK HIER

Voor meer informatie of vragen raden wij u aan om eerst onze 'Veel gestelde vragen' pagina te bekijken en mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.
Onze klantenservice is 6 dagen per week beschikbaar.


thor it
no img
11/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Grayan-et-Lhopital voorlaatste course-sur-sable.

De bloteriken onder ons zullen Grayan-et-l’Hôpital wel kennen. Het is de regio met de grootste naturistencamping van Europa. En naar de Fransen beweren ook met de beste wijnen, die vlakbij worden geperst.

Maar de Belgen gaan naar daar om te crossen toch. Dat kan dit weekeinde op 14 en 15 januari 2017. In Grayan wordt dan de voorlaatste zandcross gereden. De afsluiter is natuurlijk Le Touquet, dat live te zien zal zijn op Motors TV op 5 februari.

In Saint-Leger werden bij de vorige wedstrijd de bordjes verhangen. Richard Fura is leider  met 12 punten voorsprong op Camille  Chapelière. Axel Van de Sande die er pech kende maar toch punten scoorde is leider af en staat op 17 punten van de koploper. Hij wordt op de voet gevolgd door die andere landgenoot, Daymond Martens, terwijl Steven Lenoir de top vijf vol maakt. Als we goed ingelicht zijn is er eigenlijk alles nog mogelijk voor Van de Sande. Er liggen namelijk nog 300 punten op hem te achten. De winnaar krijgt 150 punten en dat is tien punten meer dan de tweede. De Limburger weet wat hem te doen staat. Ook Yentel Martens zal er van start gaan.


thor it
no img
11/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Red Sand Villafames: MX openingswedstrijd met ambitie

Open Google Maps of iets gelijkaardigs en zoek het eens op.

Villafamés!

Kleine 2.000 inwoners.

Een dorpje van niks in Castellon.

Maar er staan grote zaken te gebeuren – correctie, er gebeurden al spectaculaire dingen. Benicassim kennen de crossers – en ook de wielrenners. Wel als U daar vertrekt is het in vogelvlucht een kleine 15 km naar de industriezone van Villafamés. Helaas moet U rond het natuurgebied, zeg maar de berg achter Benicassim. De echte rijafstand bedraagt 40 km. Aan de overzijde van de kleine industriezone zal u dan het Red Sand MX Park vinden. En daar wordt het seizoen op gang geschoten. Maar er is méér.

Thor!

 


thor it
no img
11/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

FIM Europe zoekt kandidaat organisatoren EK Supercross.

Je kan van Wolfgang Srb denken wat je wil, maar de voorzitter van FIM Europe laat de zaken wel bewegen. FIM Europe lanceert een oproep naar promotoren om een Europees kampioenschap SX op te zetten in de volgende drie jaren. Kandidaturen moeten worden ingediend via het e-mail adres van het Generaal Secretariaat:  office@fim-europe.com 

Dat moet wel gebeuren voor 15 maart 2017.

Tot nog toe staan de vele  SX-wedstrijden op het vasteland meestal op zich. Er was de goed bedoelde, goed uitgevoerde maar slap bezochte SX in Arnhem (met een Italiaanse organisator). Groot-Brittannië heeft zijn Arenacross UK series. Frankrijk heeft een eigen kampioenschap, de SX Tour. Het is een mix van outdoor en indoor banen. Nederland heeft er momenteel ook een paar op de agenda staan: Dutch Masters, Goes en Schijndel. Denemarken doet wat, in Spanje en Italië zijn er heuse  wedstrijdreeksen. Daarnaast kennen we natuurlijk nog wat ADAC en hier en daar zullen we er nog wel een vergeten zijn. Met name inde Baltische staten wordt ook aan SX gedaan. Maar er is niks wat deze wedstrijden bindt. Het zou – ik denk maar aan de spreiding van de kosten voor de Amerikanen – om inderdaad een EK op te zetten.

Komt het van de grond? Ik weet het niet. Ik denk dat vele promotoren zich toespitsen op hun eigen wedstrijd.

De toekomst zal het uitwijzen.

 


thor it
no img
11/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De voorseizoenswedstrijden komen er aan.

Bon, in de VS is de kop er af en is de SX van start gegaan. Over een dikke twee weken barst hier ook het outdoor geweld uit.. We geven een overzicht van de voorseizoenswedstrijden:

20, 21 en 22 januari 2017: Redsand MX in Vilafames (Castellon).

29 januari 2017: Open Italiaans kampioenschap Rio Sardo.

5 februari 2017: Hawkstone Park.

5 februari 2017: Open Italiaans kampioenschap Malagrotta.

12 februari 2017: Lacapelle Marival.

12 februari 2017: Open Italiaans kampioenschap Ottobiano.

Zijn we iets vergeten? Meld het ons.

 


thor it
no img
11/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BOTC Oldtimer cross: voorlopige kalender 2017

De oldtimers zijn de afgelopen jaren steeds meer een begeerde partner geworden voor de MX organisatoren.  Vandaag publiceert het BOTC, zeg maar de onafhankelijke oldtimerbond binnen UMC, een voorlopige kalender 2017. Die kan nog wel aangepast worden.

Meer info onder Thor.

 


thor it
no img
11/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB lanceert de MX jaarpas: of hoe je vergunning terug verdienen.

Het beweegt zowat overal in motorcrossland. Vandaag bereikte ons het nieuws over een nieuw initiatief van de BMB.: de MX Jaarpas. Lees er alles over onder Thor!

Ook het reglement motorcross is ingrijpend verandert, evenals de prijzenbarema. We zetten er de juiste link bij!

 


thor it
no img
10/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Belgian Masters Of Motorcross: Twee proeven, vier wedstrijddagen!

Op initiatief van haar nieuwe voorzitter, Olivier Rougraff, lanceert de BMB de “Belgian Masters of Motocross 2017”. Dit nieuwe kampioenschap zal over 2 wedstrijden worden verreden en zal het Belgisch kampioenschap zijn voorbehouden voor de beste motorcrossers in België.

« Ons doel is inderdaad om de beste Belgische rijders te kunnen zien strijden voor de nationale titel tijdens 2 kwaliteitsvolle wedstrijden op mooie circuits in België”, aldus Olivier Rougraff.

Het hele verhaal: Thor!

 


thor it
no img
10/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB informeert: nieuwigheden MX-seizoen 2017

In haar Newsletter informeert de BMB over de doorgevoerde reglementswijzigingen voor de Motorcross 2017. Ik denk dat we eerder al een synopsis mee gaven, maar duidelijkheid kan geen kwaad.

Lees het zelf op de BMB pagina: http://www.fmb-bmb.be/nl/content/alles-wat-je-moet-weten-over-het-nieuwe-motorsportjaar-2017

 


thor it
no img
09/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

KNMV gala met Belgische inbreng.

Afgelopen zondag organiseerde de KNMV zijn jaarlijkse motorsport gala. Dat gebeurde inde  Amphion schouwburg in Doetinchem. Onze hele en halve landgenoten Jan Hendricxk en Ben Van den Bogaart waren ook van de partij, net als Jago Geerts.

Foto’s (Luc Vanderaa) en tekst onder Thor!

De BMB-huldiging is voorzien op zaterdag 28 januari 2017 ‘s namiddags in het GCOC Oosterhof in Lummen.

 


thor it
no img
09/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Entry list MXGP Qatar

Jawel hoor, het begint te dagen in motorcrossland. Vandaag maakte promotor Youthstream de entry list bekend voor Qatar. Over goed anderhalve maand, op zaterdag 25 februari 2017, valt het starthekken voor de eerste maal. In de MXGP zijn Arnaud Tonus, Jaap Corneth, Jeffrey Herlings, Max Anstie en Michael Docherty de nieuwkomers.

In de MX2 zijn dat Lawrence Hunter, Caleb Ward en Anton Gole. De anderen hebben al eens geproefd van de WK-competitie

Onder Thor de deelnemers die zich voor  de Arabische GP hebben aangemeld.

 


thor it
no img
08/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Arenacross UK Manchester: Toppers falen, Pellegrini reveleert.

De openingswedstrijd van Arenacross UK is uitgedraaid op een verrassing. Kampioen Thomas Ramette moest opgeven. De Italiaan Angelo Pellegrini, die ook als nadrukkelijk aanwezig was in Arnhem SX won in Manchester voor Florent Richier en Adam chatfield. Wat je hier nauwelijks voor mogelijk houdt: het was volle bak in Manchester. Ook al waren de rondetijden redelijk kort: een dikke 23 seconden voor Pellegrini.

Toch is de zege van Pellegrini geen verrassing. Hij won ook de Hot Lap.

De Lites-zege ging naar Yannis Irsuti, voor Chris Bayliss.

Onder Thor ook enkele fotos.

 


thor it
no img
08/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX Anaheim 1: ook beelden van de 250 finale.

Hoe snel gaat het tegenwoordig. De rijders hebben in Anaheim nog maar net de motoren in de trucks geladen of wij vergasten U al op de beelden.

Onder de volgende link krijgt u de finale van de SX250 West: https://www.youtube.com/watch?v=e2ILwFhP5i0

 


thor it
no img
08/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Arenacross Cincinnati: Jace Owen beide reeksen.

2.000 dollar lag er te wachten op Jace Owen. Hij werd op zaterdag winnaar van de eerste Arenacross wedstrijd in het US Bank stadion in Cincinnati, Ohio. Wie de uitslag leest  merkt dat de Europese SX vooral uit deze competitie putten. Achter Owen werd Gavin  Faith tweede voor Matt Goerke, Ben Lamay en Jacob Hayes. In deze competitie rijden de toppers op een 250, keuze vrij te bepalen.

1 JACE OWEN 1/1, 2 GAVIN FAITH 2/2, 3 MATTHEW GOERKE 4/3, 4 BEN LAMAY 5/4, 5 JACOB HAYES 3/7, 6 GARED STEINKE 6/5, 7 DANIEL HERRLEIN 7/6, 8 CAMERON MCADOO 10/9, 9 HEATH HARRISON 12/8, 10 CHRIS BLOSE 11/12.

 


thor it
no img
08/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Anaheim 1: Roczen haalt zwaar uit. Mcelrath wint de 250.

In de nieuwe format – bedoeld om de toeschouwers langer te laten genieten van de vedetten – werd in Anaheim I precies 11 seconden langer gereden dan vorig jaar. Op een baan met een voldoende lange omloop gaat dat geen verschil maken. Maar het verandert, want in San Diego werd vorig jaar 16.30 minuut gereden, dus daar komen er volgende week dik drie minuten actie bij.

Ken Roczen is met een mokerslag aan het seizoen begonnen. Na de holeshot reed hij een kwart minuut weg van Ryan Dungey. Roczen duelleerde in de start met Musquin om de leiding en won. Voor de zege – zo zou blijken – was de strijd gestreden. Toch bleef het aangenaam met duels  Dungey-Millsaps en Musquin-Tomac. Dat alles in de eerste twee minuten.  Ook achter de top werd flnk gebikkeld. Daar zou Jason Anderson, de winnaar van vorig jaar het halen. Naar het einde toe viel alles in de beslissende plooi. Dungey was eerst over Musquin en vervolgens over Tomac gegaan. Musquin herpakte zich en reed terug naar Dungey toe en Anderson bezette uiteindelijk de vierde plaats nadat hij de verzwakkende Tomac passeerde. Trey Canard startte niet in de finale, nadat hij gekwetst raakte aan de schouder in de kwalificaties. Christophe Pourcel kon zich niet plaasen.

In de SX250 leidde Shane Mcelrath ook van begin tot einde. Hij haalde het op  Aaron Plessinger, Martin Davalos, Mitch Oldenburg en Justin Hill. Ietwat tegenvallend was Austin Forkner. Die startte slecht en werd na een val.

Onder Thor de uitslag en de tussenstand.

En dit is de link naar de finale SX450: https://www.youtube.com/watch?v=NTd2dx5pqf4&feature=youtu.be

Credits: FB Supercross.

 


thor it
no img
07/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX 2017, interviews, James Stewart en Arenacross UK en US

Het is op een ander niet altijd beter. In Anaheim waar vanavond de eerste SX van het jaar wordt gereden, moesten ze de omloop volledig afdekken met plastic zeil. Vanavond barst het weer los.

Hier krijgt U alvast de mening van enkele rijders, in het vooruitzicht van het SX-seizoen: https://www.youtube.com/watch?v=ptMoTUBPCGA

Ondertussen is de kans groot dat James Stewart over enkele dagen ook terug keert naar de SX. Niet in A1, maar wel kort daarop. Zo blijkt uit een bericht dat James postte op zijn FB-pagina. Zo te zien gaat Stewart privé, maar wel met enkele gerenommeerde sponsors als Red Bull, GoPro, Oakley, DC, Seven MX en Bell. De hele zaak zou pas afgelopen week rond zijn geraakt.

In Manchester wordt vandaag ook gestart in de Arenacross UK series. Eerste afspraak is in Manchester, in  de gelijknamige Arena. Thomas Ramette is titelverdediger. Hij zou weerwerk krijgen van Tommy Searle, maar die haakt gekwetst af.

In Cincinatti start ook de Amsoil Arenacross. Gavin Faith is er titelverdediger.

 

 


thor it
no img
07/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Het Auto (en Motorsalon): van 14 tot en 22 januari 2017

MXWORLD.BE is een motorcross website. Met af en toe een zijsprongetje. Zoals dit item. Over  precies een week opent het autosalon 2017 haar deuren. De locatie is al zo lang ik het me kan herinneren vaste prik in de Heizelpaleizen. In de marge, goed voor één paleis, staan de tweewielers, zowel on- als offroad. Maar crossliefhebbers zijn d’ office gecharmeerd van alles wat met motoren te maken heeft. MXWORLD.BE zal verslag brengen. Zzelf gaan kijken naar het nieuwe in auto- en motorlandschap verdient aanbeveling. Hier nog enkele praktische zaken:.

Wanneer: tussen 14 en 22 januari 2014, van 11.00 tot 19.00 uur. Er zijn twee nocturnes, op 16 en 20 januari. Dan is het salon open tot 22.00 uur. De persdag (enkel via accreditatie) is op donderdag 13 januari.

Locatie: Brussels Expo, Belgiëplein 1, 1020 Brussel (Laken) ook gekend als de Heizel.

Openbaar vervoer: metro lijn 6 halte Heizel.

Inkom: 15 €, tussen 6 en 12 jaar: 9 €, -6 jaar: gratis. Tip: een bezoekje aan uw garage kan nuttig zijn ivm vrijkaarten.

 


thor it
no img
06/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

UPDATE! De teams voor de AMA SX 2017

In onze vorige post gaven we al een beeld van wie er allemaal gaat starten in de AMA SX. Nu hebben we de lijst weer wat meer aangevuld.

Thor!

 


thor it
no img
05/01/2017 | posted by PGM | reactie(s)

Video : De SX Teams in de USA zijn klaar voor 2017

De eerste SX in de USA te Anaheim staat voor de deur en het word weer naar jaarlijkse gewoonte HET spannendste jaar ooit... Heel wat piloten zijn weer van zitje gewisseld en alles oogt er weer piekfijn uit zoals we het gewoon zijn in de US. We verzamelde wat team video's en er zitten wel verassingen tussen zoals de kledij switch van de publieks favoriet Roczen... De video van deze bekendmaking vind je hier. Ook een uitgebreid verslag van Reed zijn belevenissen in Australië en een uitgebreide preview van het 2017 seizoen. Klik op Thor voor de video’s
 

thor it
no img
04/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

We zijn nog niet eens bezig en de ziekenboeg is al open.thor it
no img
04/01/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De 450 teams voor de AMA SX 2017

Zaterdag wordt het AMA Monster Energy SX kampioenschap op gang getrokken. De start is voorzien – en nu hopen we het van de eerste keer goed te hebben – in het Angel Stadium in Anaheim. Dat is op een half uurtje rijden van het centrum van Los Angeles. Het seizoen is voor een paar (semi) toprijders nog een redelijk blanco blad. Wij zetten voor U onder Thor de voornaamste 450 teams  en enkelen zonder team op een rij.

 


thor it
KTM Shop NLR2R StoreWMX-ShopDSMSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!