Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
17/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Open Italiaans kampioenschap start op 29 januari 2017

We twijfelen er aan of er veel lezers naar de laars gaan reizen. Toch wijzen we U op het Open Italiaanse kampioenschap dat van start gaat op 29 januari 2017.

 

Drie wedstrijden staan er op de affiche:

29 januari: Riola

5 februari; Malagrotta

12 februari: Ottobiano

 

Dat de toppers er naar toe komen zal ook wel voor een stuk liggen aan de 120.000 euro prijzengeld.

Wie doen er mee: Antonio Cairoli, Glenn Coldenhoff, wereldkampioen Tim Gajser en zijn teamgenoot Evgeny Bobryshev. Vervolgens wereldkampioen 2015 Romain Febvre met kameraad Jeremy Van Horebeek. Dan de kersverse MXGP-rijder met Max Nagl en Gauthier Paulin.

We zijn benieuwd wie de opvolger wordt van onze landgenoot Jeremy Van Horebeek en Michele Cervellin.

 


thor it
no img
17/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Yamaha en Rinaldi: prima huwelijk en zilveren bruiloft.

Nu er nauwelijks een motor wordt aangetrapt, is het tijd voor een sidekick: Michele Rinaldi en Yamaha werken 25 jaar samen.

 

Een overzicht en interview onder Thor.

 


thor it
no img
15/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WLM Paddock milieu mat: kennismakingsaanbieding.

De milieumatten vandaag zowat overal verplicht te gebruiken in het rennerskwartier.  Je hebt ze ook in diverse kwaliteiten.
WLM heeft een nieuwe mat die kwaliteit combineert met een professionele uitstraling in de aanbieding De matten worden geproduceerd volgens eigen ontwerp met een snelle  levertijd.
Hieronder vind je een aantal technische specificaties:
• Backing: vinyl
• Totale dikte: 6 mm.
• Gewicht: 2,7 kg per cm²
• Vloeistof opname: 3L per m2
• Brandklasse: EFL-S1
• Vinyl randen: 2,5 cm aan elke zijde
• Afmeting: 220 x 90 cm
In december hebben we een speciale kennismakingsaanbieding: € 129,95 excl. BTW.
Houd ook de komende tijd onze facebook pagina in de gaten. Binnenkort geven we  1 mat weg middels een ‘like en share’ actie.
Lees meer  op: www.wlm-design.nl/wlm-news/paddock-milieu-mat

 


thor it
no img
14/12/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MX GO Karting Music for life, vzw Bijs.10.12

Voorbije zaterdag hadden we weer enkele fotografen te gast op de MX Go Karting te Sint Niklaas, Bert Verheye moeten we niet meer voorstellen want hij staat gekend onder de BMB en Mclb piloten, iemand anders stel ik met plezier even voor, Huub Munsters afkomstig uit Nederland wou de verplaatsing maken om zijn kijk op de wedstrijd in beeld te brengen, ook een plaatselijk fotograaf, Aaron De Belder toont zijn kunsten.

thor it
no img
13/12/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Fototerugblik met Kabouter Trek: Rooiveld Westerlo op 26 juli 2006

26 juli 2006. Op het Rooiveld in Westerlo werd voor de 24 ste keer de gezelligste midweekcross van het jaar gereden. Jeremy Van Horebeek, Kevin Wouts, Joel Roelants, Jan Hendrickx, Tim Smeuninx, Kristof Salaets, Tim Godrie, Steven Van Dun, Yentel Martens, Tim Godrie, Dennis Verbruggen, Joris Hendrickx, Eli Picart, Steve Ramon, Kevin Strijbos, Joel Smets, Tom Van Loon, Manuel Priem, Soepelen Bob ,Stingray, Plons, … allen waren ze op of rond het Rooiveld aanwezig. Ze komen aan bod in volgende fotoreeks.

Klik hier voor de fotoreeks


thor it
no img
13/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WLM Stickersets: speciale actie!

Stickersets vanaf 10 stuks uitermate aantrekkelijk!

In 2005 kwamen wij als een van de eersten met digitaal per stuk geprinte stickers op de markt.
De jaren daarvoor werden stickers alleen in zeefdruk gedrukt. Deze  techniek hebben wij nog steeds in huis en wordt toegepast op grotere aantallen voor factory teams en dealers.
Wanneer je bijv. 10 dezelfde sets neemt in 4 kleuren druk, dan kost een radia-trim set nog maar
€ 81,82  Zeker interessant voor dealers. De bijpassende nummersets kunnen dan natuurlijk afzonderlijk en digitaal geprint per persoon tegen een gunstige prijs geleverd worden.

Lees meer >>>> https://www.wlm-design.nl/wlm-news/stickersets-vanaf-10-stuks-uitermate-aantrekkelijk


thor it
no img
12/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nu officieel: Ken De Dycker op Suzuki voor Jtech

We waren op de hoogte, hadden zelfs de primeur kunnen hebben. Omdat alles nog niet formeel in orde was vroeg Ken nog even om een media-embargo. Om het wederzijdse vertrouwen niet te beschamen hanteren wij dit altijd als vuistregel. Maar nu is het dan helemaal geschreven en getekend: Ken De Dycker rijdt volgend jaar GP’s op een Suzuki van J-tech. Het team verkast voor 2017 van Honda naar Suzuki. Credits:  Smeys G.

Thor it voor het persbericht en een reactie van Keeno


thor it
no img
12/12/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Wase overwinning tijdens 2de MX Go Karting

De overwinning van de tweede MX Go Karting Music For Life ten voordele van vzw Bijs blijft deze keer in het Waasland, de drie youngsters afkomstig uit Sint-Niklaas; Robin Bakens, Tallon Verhelst en Dean Van Clapdorp beklommen het hoogste schavotje na een helse strijd op de kartbaan van JPR Belgium. Het ganse deelnemersveld was meer aan elkaar gewaagd dan vorige week waardoor het close racing was, dit met het nodige weerwerken en competitieve sfeer. Pittige inhaalmaneuvers zorgde voor een prettig gespannen sfeer onder de deelnemers en toeschouwers, het bracht de echte overwinningsmentaliteit van de aanwezige sporters naar boven. De tweede plaats was voor Nutscaping met rijders als Bo Petersen, Simon Quirynen, Jeroen Bols en Glenn van Vugt, op plaats drie eindigden de MX Riders, Laudelino De Roose, Glenn Vandenabeele, Robin Cochuyt, Maxime Herzeele.

Klik op Thor voor meer en de reacties, klik hier voor de foto's


thor it
no img
11/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Schijndel zaterdag: Jack Brunell voor Mike Kras en Jens Getteman.

Nergens geen uitslag te vinden vande SX Schijndel dag 2. Maar Wietse Brackman bracht uitkomst. Hij kon ons melden dat Jack Brunell op zaterdag won van Mike Kras en Jens Getteman. Getteman en Brackman plaatsen zich via de herkansing.

Ludovic Macler, de winanar van vrijdag, werd vierde en eindwinnaar over beide dagen.

Foto Brunell: archief.

 


thor it
no img
11/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Wouter Van Massenhoven beresterk in eindejaarscross Stekene.

Indrukwekkend deelnemersveld op een  zachte winterdag. 37 rijders aan het Nieuwdorpse starthekken van de Inters/Nationalen.

Maar één man stak er kop en schouders boven uit. Wouter Van Massenhove had niet eens de kopstart nodig op zijn nieuwe BeTeMo KTM. Vanuit vijfde stelling nam hij de achteenvolgens de maat van Kenny Dult, Dylan Verleysen, Sven Breugelmans en Jilani Cambre. Verleysen zou tweede worden voor Breugelmans.

Cambre zou het in de slotreeks toch heel wat langer uit zingen. Van Massenhoven moest tot in de vijfde ronde wachten eer hij de Jilani-scalp veroverde. Mark Boot werd nu derde voor Gordano Natale en Dieter Vromans.


thor it
no img
11/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

UPDATE - CSS Saint-Leger de Balson: Zege voor Richard Fura. Van De Sande baalt. Kemea team wint ploegenklassement.

Gisteren en vandaag werd de vierde proef van de C-s-S gereden.  Jeremy Forestier won in Saint-Léger de Quadklasse voor Jeremie Warnia en Antoine Cheurlin. Ereplaatsen waren er voor Mike Van Grinsven, die vijfde werd. Enkele Belgen: 10de Oliver Van Den Dijck, 17de Joris Kersten en 18de Kelly Verbraeken. In de stand leidt Warnia met één punt verschil op Randy Naveau die vierde werd in St. Léger.

Thor it voor alle info over de Beachcross in Saint Leger de Balson

Bij de beloften won Florian Miot met de gebroeders Bolckmans op 10 (Brian) en 11 (Brent).

Bij de Inters werd er precies 2.30 uur gereden. Daymond Martens nam de kopstart voor Axel Van De Sande, Henri Chapelière en Richard Fura. Martens leidde drie ronden, dan nam Van De Sande over. Terwijl Fura en Chapeliere haasje over speelden, viel Van De Sande ver terug. We weten op dit ogenblik nog niet waarom. Fura werd de nieuwe leider voor Chapelière, terwijl Brent Van Doninck vanuit de zesde naar de tweede plaats reed. Eerst sloeg Chapelière terug, dan was het weer Martens die tweede reed. En nog was het niet gedaan, want Benoit Paturel kwam nu twee ronden lang jacht maken op leider Fura. Martens zette zich nog eens goed krom en veroverde nu definitief de tweede plaats. Paturel werd mooi derde voor Van Doninck en Chapelière. Van De Sande vocht moedig terug, maar finishte pas als twintigste. Het klassement wordt meteen overhoop gegooid want Fura wordt de nieuwe leider voor Chapelière. Van De Sande blijft gelukkig derde. Van zodra we zijn verhaal kennen maken we een update.

Onder Thor de update van Axel Van De Sande.......

 


thor it
no img
09/12/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Voor u getest!! De Honda CRF450R 2017!!

Eindelijk, ze zijn er!! De 2017 Honda CRF450R..... Voor ons (de pers) dan toch ... om ze te testen!  Hiervoor trokken we naar Sardinie,  een leuk circuit in de buurt van Cagliari.
De volledig nieuwe CRF450R liet wat op zich wachten. Doordat Japan in het voorjaar werd getroffen door een aardbeving, liep de productie vertraging op. De Honda CRF450 werd in Sardinie aan de pers voorgesteld en daar door de persmensen ook grondig aan de tand gevoeld.  Met succes overigens! Lees er alles over!
 
Klik op Thor


thor it
no img
10/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Schijndel: Macler voor Nijenhuis op vrijdag.

Ludovic Macler is vrijdag winnaar geworden van dag 1 van de SX in Schijndel. Hij versloeg Luca Nijenhuis en Mike Kras in de finale. In de start leidde Marcus Lee Soper voor Macler, Dani de Vries en Nijenhuis. Jeffrey Meurs en Mike Kras gingen als laatste  over de finish in de openingsronde. Soper ging van de motor in de vierde ronde. Tegelijkertijd worstelde Nijenhuis zich voorbij de Vries. Macler liet zich niet verrassen en won met een boni van dik 4’. Kras kreeg het publiek op zijn hand door nog derde te worden voorChris Bayliss en de al even goed opschietende Meurs. Jens Getteman zat midden in het pak, maar viel in de tweede helft terug.

In de MX2 was Jessy Neeleman de beste voor Ian De Sweemer. Neeleman won beide reeksen telkens voor onze landgenoot.

 


thor it
no img
09/12/2016 | posted by | reactie(s)

Foto VLM Lummen september 2016: uit de archieven van onze Kabouter.

25 september 2016: In Maggiora werd één van de spannenste MxON van de afgelopen jaren gereden. Een verplaatsing die voor onze kabouter veel te groot was, en dus ging hij die dag nog eens een kijkje nemen op de VLM in Lummen. De laatste keer dat Trekje er was geweest was het er koud en modderig, het was de tijd dat de openingscross van de VLM hier nog werd gehouden. In 2016 was het er warm en stoffig.

Een tweede deel van zijn foto’s van die dag is te vinden op http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-09-25%20Lummen%20Part%20II/fotoreeksBlad1.html

 


thor it
no img
08/12/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Voorbeschouwing tweede zaterdag: MX Go-Karting voor vzw Bijs!

Aankomende zaterdag zal de tweede en tevens ook de laatste ‘MX Go-Karting’ race dag worden gehouden in het Wase Sint-Niklaas. Dit allen in het teken van Music For Life en vzw Bijs! De eerste race zaterdag werd gewonnen door de torenhoge favorieten van ‘Team Fly Racing’. Deze zijn er nu niet bij maar dat betekend niet dat het deelnemersveld er minder interessant uitziet. Klik op Thor om te zien wie er wel allemaal bij zijn uit MXGP en WMX wereld !


thor it
no img
08/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Eindejaarscross Stekene 11-12-2016: Vice-wereldkampioene Nancy van de Ven topt de affiche!

Nog één keer zijn we buiten aan de slag. En wel nu zondag in Stekene Nieuwdorp voor de Open eindejaarscross. Hoewel deze wedstrijd gereden wordt onder de reglementen van de MCLB is iedereen er van harte welkom.

U leest er alles over onder Thor.


thor it
no img
08/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Proficiat Kevin en Yentl! Met Jayden is de opvolging verzekerd!

Leuk nieuws moet niet lang zijn.

 

Kevin Strijbos en zijn Yentl Haazen zijn papa en mama geworden van een ferm baazeke: de kleine Jayden.

 

Namens de ganse crew van MXWORLD.BE: PROFICIAT!

 


thor it
no img
08/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Winteroffensief van WLM: milieu matten, team packages, stickersets met gratis handkappen en vintage MX producten.

MXWORLD heeft vele aan de MX gelinkte bedrijven als trouwe adverteerders. Het is normaal dat zij van ons forum gebruik maken om  iedereen op de hoogte  te houden van de promoties die ze doen. De nieuwsbrief van WLM viel in onze mailbox. En er zijn nogal wat zaakjes te doen. Lees verder onder……

 


thor it
no img
08/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

DE KTM SX Factory Edition beschikbaar voor (bijna) iedereen.

Zopas stelde KTM de lancering voor van het opwindende 2017 KTM SX FACTORY EDITION gamma. Dit gebeurde begin deze week tijdens de voorstelling van de KTM Supercross Factory Racing teams in de VS.

Meer onder Thor!

 


thor it
no img
07/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorgazet Jaarboek 2016: Ik heb ze allemaal. U ook?

Een van de goede zaken die elk jaar weer terug keren zijn de jaarboeken van de Motorgazet. In een ver verleden – en nu nog een klein beetje - was ik een van de pionierende medewerkers van de Motorgazet. En ieder jaar kijk ik weer uit naar het jaarboek. Over de editie 2016 leest u alles in het berichtje dat de uitgever ons stuurde:

 

Hij is er weer, nummer twintig al in de reeks: Motocross 2016.

Motocross 2016 brengt het volledige jaaroverzicht van het seizoen 2016 met: 

          Wereldkampioenschappen MXGP, MX2, WMX, Junior, Supercross & Zijspannen

          Motorcross der Naties

          Europees kampioenschappen 65cc, 85cc, 125cc, 150cc, 250cc, 300cc & Quads

          Wereldbeker Veteranen

          Zijspancross der Naties

          IMBA-kampioenschappen Dames, MX2, Open, Zijspannen en Jeugd

          Nationale kampioenschappen van de BMB, KNMV, VLM, MCLB, VMCF, AMPL & MON

          Jeugdkampioenschappen van de KNMV, JMS, VJMO, VMCF & MON

 

Het ideale geschenk voor elke motorcrossliefhebber.

 

Het boek kost slechts 32 Euro, heeft een harde cover en telt 272 bladzijden, volledig in kleur. De verzendingskosten bedragen 6 Euro voor 1 boek en 9 Euro voor meerdere boeken.

 

U kan het bestellen in de webshop op www.motorgazet.be of via de bestelbon in Motorgazet zelf.

 

 


thor it
no img
07/12/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Europese kampioenschappen: locaties ook bevestigd.

We geven onder Thor de ge-update motorcross kalender. De aanpassing bevat de date en locatie van de EMX-wedstrijden.

 


thor it
no img
06/12/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MX Go Karting, Music For Life, vzw Bijs 3.12

Voorbije zaterdag werden er heel wat foto’s genomen op de MX Go Karting te JPR Sint Niklaas, dat kunnen we alleen maar aanmoedigen om de crossers die racen voor het goed doel vzw Bijs in beeld te brengen!

thor it
no img
05/12/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Geslaagde eerste dag MX-Go Karting voor Music For Life 16!

Zaterdagavond werd de eerste van twee MX Go-Karting races verreden te Sint Niklaas voor het goede doel van Studio Brussel en in het bijzonder voor vzw Bijs. De bedoeling van het evenement is in de eerste plaats geld in zamelen in teken van de ‘Warmste Week’ van StuBru en de vzw Bijs. Daarnaast willen we ook het beeld dat rond motorcross en zijn beoefenaars en fans hangt ontkrachten. Dit zijn geen natuurterroristen noch hooligans en dat is prachtig bewezen door hun massale bijdragen aan het goed doel. Op deze avond alleen werd er alreeds 900 euro verzameld voor vzw Bijs. Dit was enkel mogelijk doordat er 18 teams aan de start van de 3 uur durende race stonden, waar fanatiek werd gestreden voor de ereplaatsen! Er bleek wel al snel dat er geen maat op ‘Team Fly Racing’ stond, Koen Raets en zijn maten Xavier Verhoeven en Christophe Verhoeven reden van start tot finish aan de leiding en finishten met bijna 3 ronden voorsprong op de ‘Frikadellen’ met Robin Bakens, Benjamin Tinck, Tom Hemelaer en Tallon Verhelst. Het podium werd vervolledigd door ‘Team retired’ Gunther Ghysels, Mathias Geirnaert, Benjamin Decock en Kevin Wouts. Thor voor hun reacties! Klik hier voor de foto's


thor it
no img
05/12/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Nieuwe Motocross Webshop Used Mx Parts

Laurense Motors introduceert haar nieuwe webshop genaamd WWW.USEDMXPART.COM
Een webshop gevuld met onderdelen, kleding en accessoires voor elke motocross-liefhebber.
Geen webshop als alle andere maar in deze juist de onderdelen die je niet  makkelijk vindt en dan ook nog zeer laag geprijsd. Gebruikte versnellingsbakken, uitlaten, wielen, cilinders, carters,
schokbrekers, plastic, etc, etc.

Thor it voor meer info of ga meteen naar www.usedmxpart.com


thor it
no img
05/12/2016 | posted by Ktm-shop | reactie(s)

KTM Powerdays >>>> 50 Euro korting !

Zoals u wellicht al weet, heeft KTM een fantastische actie met flinke korting tijdens de KTM PowerDays, hiermee klinkt traditioneel de bel voor het nieuwe jaar en het nieuwe race- enduro- cross- en motor seizoen.

Vanaf 28 november 2016 t/m 14 januari 2017 kan de downloadbare € 50,- kortingsvoucher bij ons ingewisseld worden voor artikelen uit de 2017 PowerWear , PowerParts en SpareParts collectie bij www.KTM-shop.nl

Meer informatie over hoe u precies uw voucher kunt inwisselen >>> KLIK HIER

Voor meer informatie of vragen raden wij u aan om eerst onze 'Veel gestelde vragen' pagina te bekijken en mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.
Onze klantenservice is 6 dagen per week beschikbaar.


thor it
KTM Shop NLR2R StoreWMX-ShopDSMSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!