Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
20/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teutschenthal kwalificatie MXGP: Trefzekere Cairoli, scherpe Herlings en vallende Gajser.

Ook de MXGP-kwalificatie verliep niet vlekkeloos. Na een ronde noteerden we Tim Gajser als leider voor Antonio Caïroli, Gauthier Paulin. Vervolgens passeerden Jeremy Van Horebeek, zijn maatje Romain Febvre en Jeffrey Herlings was ondertussen al over Clement Desalle gegaan. Het bleef even rustig maar na zes minuten werden we opgeschrikt door een val van Gasjer. Dat gebeurde buiten beeld en Caïroli nam over. Gajser zou later opgeven. De kopgroep van vier liet mekaar niet gerust. Vooral Van Horebeek en Febvre probeerden mekaar af te troeven. Alleen, het was onbegrijpelijk dat Febvre iedere keer het fout spoor koos bij de oversteek van de start. Na tien minuten zat de top vier binnen de vijf seconden en sloot Herlings langzaam maar zeker aan. Eén minuut voor tijd was Febvre de eerste die er aan moest. Vervolgens kende Herling heel wat meeval toen hij bijna op de motor van Van Horebeek sprong. De gedreven Herlings ging door en spoorde meteen naar Paulin toe. Die er op zijn beurt eveneens aan moest in de slotronde.

De uitslag werd dus als volgt: Caïroli, voor Herlings, Paulin, Van Horebeek en Febvre. Desalle werd zesde, Damon Graulus 13de, Jens Getteman 19de, Jeremy Delince 25ste en Bryan Boulard 29ste. Ken De Dijcker zat enkele ronden midden in het pak maar ging er na 5 ronden uit.

 


thor it
no img
20/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teutschenthal Kwalificatie MX2: Paturel maakt geen fout.

We proberen het deze keer chronologisch, zoals we het zagen gebeuren en gelijk opschreven. De baan lag er perfect bij. Ja, de rijders zullen klagen overr de sporen, maar voor ons was dat echt de scherprechter.

Start en eerste ronden: Pauls Jonas, TK-Olsen, Covington en Paturel vormen een kopgroep. Vrij snel kan Covington zijn ploegmaatje passeren. Seewer probeert ook aan te sluiten en Freek van der Vlist toont zich even.

+ 13: Julien Lieber rijdt zich vast in het slijk.

+ 12: Covington verovert de leiding op Jonass en Olsen.

+08: val van leider Covington. Olsen leider.

+6.30: Seewer passeert Paturel.

+4.20: Seewer gaat in de aanval op Jonass.

+ 3.06 Olsen valt, gaat in duel met Seewer.

+ 1.45: tweede val Olsen.

2 ronden + 100 meter. Patruel valt leider Jonass met succes aan.

Slotronde: Seewer strandt op enkele meter van Jonass.

Uitslag: Paturel wint voor Jonas, Seewer, Andrea Cervellin en Thomas Covington. Lieber wordt zestiende, Brent Van doninck (gevallen) 24ste en Nathan Renkens sluit af als 29ste.

 


thor it
no img
20/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teutschenthal EMX300: Martens crasht, Anderson wint, Willems reveleert.

De eerste reeks heeft meteen een finke toon gezet. Yentel Martens wist zijn puike startpositie  goed te benutten en ging vlot aan de leiding. Hij werd gevolgd door Brad Anderson, Erik Willems en Mike Kras. De rest volgde al snel op een kwart minuut. 

Martens leidde, al kon hij niet weg rijden van de Brit. Precies halfweg lanceerde Yentel zijn Husqvarna als een raket over de Monster Hill. Die oversprong hij ongelooflijk en bij de landing knalde Martens van de motor. Meteen was Anderson de pijp uit.

Ondertussen vertoonde revelatie Erik Willems een eerste verzwakking  maar het zou duren tot drie minuten voor tijd eer titelverdediger Kras de tweede plaats kon over nemen.

De andere Belgen dan: 4. Kenny Vandueren, 9. Mathias Plessers, 15. Greg Smets, 17. Kevin Van Geldorp, 22. Pierrot Slegers, 31. Ronny Van Hove, 32. Ken Craeghs, 33. Giles Goethals  en op 38 Dean Van Clapdorp.

 


thor it
no img
20/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teutschenthal nieuws op zaterdag

Afgelopen dagen bereikten ons heel wat berichten rond Teutschenthal. Het heeft daar behoorlijk geregend en hey zag er aanvankelijk niet zo best uit. Vooraleer moord en brand te schreeuwen trokken we deze morgen hier en daar aan een belletje.

De paddock heeft gedeeltelijk onder water gestaan. Maar momenteel is het er droog en de baan komt er wellicht nog goed bij te liggen. Het is nu (12.00 uur) zelfs warm en zonnig. De trainingen werden wat verschoven.

De foto’s komen van FB, maar we konden niet alle fotografen achterhalen. Er zijn er een paar afkomstig van de collegas van Dirt Mag.

Rond 13.30 stuurde Kathy VD Bossche ons nog 2 fotos: het komthelemal goed.

Op Telenet Play Sport worden beide MXGP-manches uitgezonden op Kanaal 7, te beginnen vanaf 14.00 uur.


thor it
no img
19/05/2017 | posted by Mxworld-pr | reactie(s)

Ken Craeghs van Creymert Racing klaar voor eerste EK 300 wedstrijd te Teutschenthal.

Hij zal ook dit jaar net als 2016 aantreden voor het Limbugse team Creymert racing dat in 2017 zeer actief is in het EK en WK met vijf piloten.
Ken heeft afgelopen winter de overstap van Honda naar KTM goed verwerkt en heeft progressie gemaakt.
De hele winter heeft hij hard gewerkt om zijn niveau op te krikken en dat heeft zich getoond in het Belgisch kampioenschap waar hij na vier wedstrijden ook riant aan de leiding staat met drie overwinningen in de klasse CUP mx1.

Thor it voor meer


thor it
no img
18/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Speciale plastic-kits bij Outlaw Racing

Ben je op zoek naar een speciale plastic-kit voor je Honda of je Kawasaki?
Kijk dan maar eens op de volgende pagina...

Klik op Thor en bestel vandaag nog je plastic-kit


thor it
no img
18/05/2017 | posted by 4Gold | reactie(s)

#TBT : GP Teutschenthal 2006

Aanstaande zondag is het de grote prijs van Duitsland, die verreden wordt op het Talkessel circuit.

Plons neemt ons terug in de tijd, naar 2006 om specifiek te zijn.

Featuring Stefan Everts, Steve Ramon, de Pourcels, Cairoli, Calimero,  etc

Thor it voor de reportage


thor it
no img
17/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB-rijder in de kijker: Stijn Vynckier goed gestart in Belgisch Kampioenschap.

Het motorcross-seizoen 2017 is nu juist twee maanden ver en het ziet er goed uit voor Stijn Vynckier uit Wielsbeke. Stijn komt uit bij de Nieuwelingen MX2, de grootste bende met elke zondag minstens 40 rijders achter het starthekken. Hij rijdt met een Honda met nummer 83 en is lid van het Team De Verre Ginstecrossers, het team van de familie Verbrugghe van de Ginste in Oostrozebeke.

Thor!

Credits: fotocoghe.be


thor it
no img
17/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ryan Dungey stopt met crossen!

Vorig week werd hij nog wereldkampioen SX in Las Vegas. De manier waarop was discutabel, maar hoe dan ook Ryan Dungey domineerde de laatste jaren de Amerikaanse MX en SX scene. En nu, op het hoogtepunt van zijn carrière, hangt Ryan, afkomstig uit Minnesota,  de helm aan de spreekwoordelijke wilg.

Thor voor een resumé.


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Laat maar niet te laat.

Tja, waar zal het aan liggen. Ria zegde dat Jef op haar slip lag. Jef vertelde het dan weer helemaal anders. Feit is dat de uitslagen van Lille wat met vertraging op het net kwamen te staan. Vandaar dus met ook wat vertraging op MXWORLD.BE.

‘Good Old’ Andy Pauwels haalde zijn slag thuis. Hij was van meet af aan de snelste in de eerste manche, waarin hij Bram Valckx, en Gino Corvers voor bleef.

Corvers ging in de tweede reeks de strijd aan met Pauwels. Dat lukte, al wist Andy toch voor enkele ronden de leiding aan Corvers te ontfutselen. Twee ronden voor tijd eigende Gino zich de reekszege toe. Pauwels drong fel aan, ook al was hij zeker van de eindzege. Bram kruidde het spektakel door een mooie remonte af te ronden op drie.

De uitslag: HIER!

foto Pauwels, credits Rene.

 

 


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Indrukwekkende beelden WK Zijspannen Kramolin.

Van onze man ter plaatse, Luc Vanderaa, kregen we na een nachtelijk rit, ietwat te weinig slaap ,maar met hetzelfde enthousiasme de beelden van het WK voor Zijspannen vanuit Kramolin.

De beelden liggen op een MUISKLIK verwijderd.

 


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross: Uw gids voor het weekeinde.

Het is weer een ‘normale’ kalender met een GP en de nationale of regionale wedstrijden. VLM organiseert niet wegens geen beschikbaarheid van het terrein in Bree. Maar er zal sport genoeg te beleven zijn.

 

Thor!

 


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Drie gekneusde ribben voor Jeffrey Dewulf.

De Dutch Masters of Motocross in Emmen is teleurstellend verlopen voor Jeffrey Dewulf. De KTM-rijder ging in de tijdtraining kei hard onderuit en kon door een blessure niet in actie komen tijdens de wedstrijden.

Op zo’n 400 kilometer van zijn woonplaats Jabbeke kwam Jeffrey in actie tijdens de derde Dutch Masters of Motocross. Het zou een zware wedstrijd worden want diverse MXGP-rijders waren naar het Hydrowear Motodrome gekomen op jacht naar de punten voor het kampioenschap. Jeffrey ging in de tijdtraining proberen een goede startplaats voor de wedstrijden te bemachtigen. De achtste tijd stond op de klokken maar de Belg wilde meer! Hij ging er nog een keer voor zitten en toen ging het helemaal mis! Een zware valpartij zorgde ervoor dat de crosser van Motorshop Desmet deze dag niet meer in actie kwam. Bij de crash kneusde de 25-jarige crosser drie ribben en kwam de wedstrijddag vroegtijdig ten einde. In de tussenstand van het kampioenschap zakt Jeffrey door het puntloos blijven terug naar de elfde plaats.


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zijspannen Lommel: Extra support race voor MX1-rijders.

MC Maasland heeft in het kader van het Wereldkampioenschap motorcross zijspannen op 8 en 9 juli in Lommel een nevenwedstrijd op het programma toegevoegd voor alle MX1 rijders. 

Er wordt een nevenreeks MX1 voorzien met een trainingssessie op zaterdagavond en 2 wedstrijden op zondag. Alle BMB vergunninghouders MX1 alsook buitenlanders of niet-vergunninghouders (dagvergunning) kunnen deelnemen. Inschrijven gebeurt verplicht via onderstaand formulier.

De inschrijvingen worden stopgezet zodra er 48 rijders hebben aangemeld. De wedstrijden tellen niet mee voor het Belgisch Kampioenschap.

U moet digitaal inschrijven via de website van BMB.


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Belgian Masters: Op 7 en 8 oktober in Baisieux!

De Belgian Masters, het Belgisch kampioenschap voor de beste Belgische motorcrossers, zal over één wedstrijd verreden worden op 7 en 8 oktober 2017 in Baisieux (Quiévrain). Dit binnen het kader van de Toekomstbeker, de prestigieuze wedstrijd voor landenteams .

Meer info: Thor!


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

FIM Europe steunt het MXGP Rookies Programma.

De Europese federatie zal samen met Youthstream  het MXGP programma blijven steunen. Vorig jaar in november werd dit project opgestart in Nederland. Jonge talenten  ontvangen  een voltijdse training in het High Performance Center in Papendal. De piloten krijgen er opleidingen gegeven door specialisten inzake conditie en dieëten. Het zijn de coaches die ook de atleten van het Nederlands Olympisch Comité begeleiden. Ongeveer 375 atleten verblijven  in Papendal, waar ze over de beste trainingsfaciliteiten ter wereld beschikken.

Meer onder Thor.


thor it
no img
16/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

2018 KTM Ready To Race weldra bij de dealers.

Met gepaste trots kondigt KTM aan dat het toonaangevende motorcrossgamma voor modeljaar 2018 van extra verfijningen geniet én dat de SX-lijn wordt uitgebreid met een nagelnieuwe KTM 85 SX-machine voor jonge rijders.

Lees er alles over onder Thor.


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Eersel 21 mei 2017: Tweede wedstrijd Open Kempen Kampioenschap.

Komende zondag wordt de tweede wedstrijd om het open Kempen Kampioenschap verreden op circuit De Ketelberg in Eersel. Er kan in 18 verschillende klassen gestreden worden om het dagklassement, en tevens ook voor het algemeen klassement.
Alle rijders, jong en oud met een basis-, training- of startlicentie kunnen deelnemen. Een daglicentie kan enkel aangevraagd worden op vertoon van een (buitenlandse) licentie. Zie voor meer info hierover de website van de MON.
Graag zien we jullie op zondag 21 mei aan de start in Eersel bij MCC de Kempen.
Thor it voor meer info over het Open Kempen Kampioenschap

 


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Persbericht Dutch Masters Of Motorcross Emmen.

Op Motodrome Emmen werd de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross verreden. De publieke belangstelling was goed en al deze mensen kregen mooie wedstrijden te zien waarin de wereldtop aan de start stond.

Thor voor het complete verslag.


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

6e Motorcross CO2-bos: veiling gesigneerde kledij van GP-piloten

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om de in 2016 verzamelde truien uit de MX-wereld op www.ebay.be te krijgen. Het is een mooie verzameling . Wie er eentje wil doet een bod op de website van Ebay.

Onder Thor een selectie van wat er allemaal te koop is.

De opbrengst van de veiling is voor de aanplant van het 6e Motorcross CO2-bos eind 2017.

In totaal heeft Red de Motorcross al meer dan 36.000 bomen aangeplant om de uitstoot van de motorcross voor een deel te compenseren.

 


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAX MX Masters Moln: MX2-rijders Jeremy Seewer en Hunter Lawrence domineren. Getteman vijfde.

Jeremy Seewer en Hunter Lawrence hebben in Möln de derde manche van de ADAC Masters gedomineerd. In de eerste reeks leidde Seewer van start tot finish. Henri Jacobi wipte over Dennis Ullrich naar de tweede plaats, maar Hunter Lawrence die halfweg ook al een verzwakkende Ullrich aan de kant zette werd nog derde voor Jacob en Brain Hsu.

Over het verhaal van de slotreeks moeten we passen. De rondentelling en de stand blijken twee verschillende zaken. Vandaar dat we enkel de einduitslag meegeven. Seewer won voor Lawrence, Jacob en Ullrich. Jens Getteman werd vijfde met een  6-5 score. Op 8 vinden we Cédric Grobben, Delince werd 24ste, Genot 26ste, Renkens 27ste en Cordens 34ste.

Gezien de verwarring op de website van ADAC onthouden we ons van een tussenstand.

 

 


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Kramolin: Twee keer Bax op het podium, maar ook Musset en Willemsen.

Het duo Bax-Musset is  met gedeelde punten winnaar geworden van de derde GP om het WK zijspannen. In het Tsjechische Kramolin moesten ze de reeksen delen met Willemsen-Bax, die de openingsreeks wonnen. Giraud-Mucenieks speelden prima mee en werden derde voor Hermans-Van Galen en  Vanluchene-Kurpnieks, het beste half-Belgische duo. Enkel Brown-Millard liet het wat hangen en werd pas zevende.

Clohse-Haller werden 10de , Dierckens-Rostingt 12de , Santermans-Daiders 13de , Sanders-Soenens 20ste , Steegmans-Sabbe tweeëntwintigste end e gebroeders Janssens 23ste .

In de WK-stand diept Bax de kloof op Giraud uit tot 10 punten en wippen Willemsen-Bax naar de derde plaats over Brown-Millard.

Credits: Luc Vanderaa.

 


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Maxxis Hawkstone Park: Graeme Irwin terug in het zadel. Ben Watson loopt uit in MX2

In Canada Heights moest hij Steven Lenoir de leiding laten. In Hawkstone Park kon Graeme Irwin zondag terug de leiding van het Maxxis kampioenschap veroveren. Irwin won de beide reeksen voor Lenoir en loopt vier punten uit op de Fransman. Irwin was slecht gestart. Voorin had Lenoir het rijk voor zich door Elliot Banks-Browne van de leiding te verdrijven. Na negen ronden werd de noeste arbeid van Irwin beloond. In de tweede reeks was het andersom en moest Lenoir achtervolgen, terwijl Irwin geen problemen kende als leider. De top twee lag gauw vast, want Lenoir zou tweede worden. Harri Kullas, derde in de eerste en vierde achter Krestinov in de tweede reeks mocht mee naar het poduim.

In de MX2 ging de eindzege naar Ben Watson voor EMX250-winnaar Josiah Natzke en Martin Barr. Watson won de eerste manche en werd tweede voor Natzke in de slotreeks. Ben vergroot zijn voorsprong op Harri Kullas – jawel die reed beide klassen – want die viel uit in de eerste manche en werd derde in de tweede.

Opvallend: ook in Engeland kwasi geen GP-rijders in de titelstrijd.

Foto Irwin, credits Matt Sparrow. Foto Watson, credits Elliot Spencer.


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Oostrozebeke: Brackman dankzij zege in slotreeks.

Jorne Tytgat kende de tijd van zijn leven door van start tot finish te leiden in de eerste manche. Maarten Goovaert verloor de duels tegen Wietse Brackman en later ook nog van David Segers, maar bleef uit de greep van Torpjurn Van Hoe. Brackam strandde op vier seconden van winnaar Tytgat.

Jorne miste - net als Segers overigens -  zijn tweede start, zat zelfs buiten de top 20. Goovaert hetstelde zijn wat bleke openingsreeks door nu zelf opmars te maken. Behoorlijk zelfs want Jurgen Wybo, Gilles Tack, Karel Schepman, Dylan Verleysen en Junior Decouter meosten er aangeloven. Wybo, uitgevallen in de eerste reeks kon bij Goovaert aan pikken.  De gezamelijke inspanning van Tytgat en Segers bracht hen op de vierde en vijfde plaats, maar toen was al lang beslist dat Brackman voor de bloemen ging.

Foto Brackman, credits Dirk Duym.


thor it
no img
15/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Jens van Meer en Jordy van Mieghem winnen in Veldhoven (VMCF)

De VMCF-federatie trok de grens over, naar het Landsard-circuit in Veldhoven. Door de annulatie van de VLM-wedstrijd kregen ze heel wat gastrijders over de vloer. Jens van Meer was er daar eentje van en die pakte met een dubbele reekszege ook de dagzege bij de Inters A MX1. Matthias Plessers werd mooi tweede voor Kevin van Geldorp. Bij de Inters MX2 ging de zege naar Jordy van Mieghem, hij werd 2-1 in de reeksen en deelde de punten met man in vorm, Dieter Vromans maar Jordy kende een betere tweede reeks en mocht plaatsnemen op de hoogste podiumtrap.Enzo Aerden zorgde ervoor dat het hele podium VLM-gekleurd was.Glenn Bielen kende pech bij de Inters B en moest de zege laten aan Tony Bogaert...

Klik hier voor alle uitslagen van de VMCF in Veldhoven


thor it
KTM Shop NLDSMWMX-ShopMx477R2R StoreSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!