Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
17/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Onze Kabouter is weer helemaal cross-verslaafd.

Het zag er naar uit dat het scherpe er een beetje af was.

Maar na vorige week al met kaboutercamera- en lens te zijn gesignaleerd op de GP voor zijspannen, zagen we Kabouter Trek zaterdag (niet zelf gezien, maar van hroen zeggen) en zondag zo maar los lopen op de Duinberg. Zo tussen de dennenbossen, zijn natuurlijke habitat.

Er waren nogal wat oldtimers, JMS-ers en VLM-ers aan de slag, en die kon hij niet missen.

Voor de repo van de zaterdag klik op Kabouteralbum Retie


thor it
no img
17/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zijspannen Strassbessenbach: de clip van Luc!

Na de Belgische manche in superdiep zand, kregen de zijspannen in Bessenbach een strakke omloop.

Hoe strak?

Kijk naar de clip die Luc Vanderaa daar ging maken.

HIER klikken.


thor it
no img
17/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender voor de week. WK herneemt in Loket.

Het WK nam enkele weken vakantie, wij dus ook. Maar nu is het weer erken geblazen, want de drukste periode komt er weer aan.

Op topniveau krijgen we eerst Loket, met de finales van het EK 85 en 65 cc.

Met de nationale feestdag is er overal in Vlaanderen wel wat te beleven.

 Vervolgens is er de week erop Gooik met het Kampioenschap van Vlaanderen en nog een week later wordt de GP in Lommel geserveerd.

Zonder nog maar de andere crossen te vermelden.

Druk, druk druk dus………

 

Alles en nog meer info onder Thor!


thor it
no img
17/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Graeme Irwin en Todd Kellet winnen Maxxis in Blaxhall.

Met nog twee proeven te gaan lijken de titelkansen er het beste voor te staan voor Graeme Irwin (MX1) en Ben Watson (MX2). Al liet deze laatste zich in Blaxhall (Suffolk) de kaas van het brood halen.

Irwin won beide MX1-reeksen en ging in de eindstand Brad Anderson (leider EMX300) en Ryan Houghton vooraf. In de stand telt Irwin 52 punten voorsprong op Gert Krestinov die gisteren vierde werd. Anderson staat derde op 67 punten.

Todd Kellet won de MX2 dankzij een 4-1 score Mel Pocock werd tweede voor Josiah Natzke die wel de eerste reeks had gewonnen. Leider Ben Watson  kwam niet echt in het stuk voor na een magere zevende plaats in de openingsreeks. Hij werd tweede in de slotreeks en  loopt zelfs weg van Martin Barr. Kellet komt dankzij de zege op de derde plaats in de stand.


thor it
no img
16/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Reekswinst voor Jens Getteman in ADAC Tensfeld.

Onze landgenoot Jens Getteman won vandaag de slotreeks van de ADAC Masters in Tensfeld. In de eindstand zou Jens pas zevende worden. De wedstrijd kende een onregelmatig verloop. Zo ging de zege naar Henri Jacobi (2-3) voor Dennis Ullrich (5-2), Jonathan Bengtsson ( (4-5) en die andere reeskswinnaar Brian Hsu. Die verspeelde in de slotreeks een moglijke zege door pas vertiende te worden.

De overige Belgen dan: 9. Cyril Genot, 10. Jeremy Delince, 11. Nathan Renkens, 19. Kevin Fors, 22. Matthias Plessers en 36. Nolan Cordens. Met nog drie wedstrijden te gaan telt Ullrich 51 puntne voorpsrong op Getteman.

Lukas Platt won de MX2 voor  Thomas Koch die leider blijft in de Yongster klasse. Twee Belgen erbij met  Yannick Heylen als 34ste en Thomas Vermijl als 39ste.

Foto Getteman, credits Ronny.


thor it
no img
16/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Kristof Salaets en Jonathan Banken winnaars in Retie!

Vandaag was de VLM te gast in Retie, een echte VLM-klassieker dus. Niemand minder dan Kristof Salaets mocht de zege bij de Internationalen op zijn naam schrijven. De eerste reeks moest Salaets nog aan een sterke Jens van Meer laten maar een goed gestartte Salaets reed resoluut naar de reeks- en dus ook de eindzege op de Duinbergen. Jens van Meer zette een mindere start nog om in een tweede plaats, ook meteen goed voor de tweede plaats in de eindstand. Ook coor de derde plaats werden de punten gedeeld, Wouter van Massenhoven mocht met een vierde en derde plaats als derde mee naar het podium, Kenny Janssens werd vierde met een drie-vier in de reeksen, de vijfde plaats was voor Greg Smets. Bij de Inters MX2 was de zege voor Taxi Marcel-piloot, Jonathan Banken, hij schreef beide reeksen op zijn naam. Dieter Vromans werd met twee tweede plaatsen tweede, derde werd Kevin Schellens, Jordi van Mieghem kende gelijke punten maar viel naast het podium. De vijfde plaats bij de MX2-jongens was voor Enzo Aerden....

Thor it voor de uitlslagen


thor it
no img
16/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

David Segers de beste in Erpe-Mere (MCLB)

David Segers was vandaag bij de Inters MX1 in Erpe-Mere opnieuw de beste, de Standing Construct-rijder stuurde zijn KTM in beide reeksen naar de winst en pakte daarmee uiteraard ook de eindzege. Jorne Tytgat werd met twee derde plaatsen mooi tweede in de eindstand, derde werd Jaimy Deleersnijder. Jerome Biets werd eindwinnaar bij de Inters MX2, Sven Roelandt werd tweede voor Ian De Sweemer. Bij de Inters B was de zege voor Greg Demeulemeester...

Thor it voor de uitslagen van Erpe-Mere

Credits: Liesbeth.


thor it
no img
16/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Bax-Musset zitten weer stevig in het WK-zadel.

In een druk bevolkt Strassbessenbach  werden beide WK-reeksen gewonnen door Bax-Musset. In de openingsreeks waren ze sneller dan Giraud-Mucenieks, die nu veel beter uit de verf kwamen dan vorige week in Lommel. Giraud klopte Willemsen-Bax, maar Bax-Musset waren buiten bereik.

In de tweede reeks kregen we een aantal ronden een Bax-duel te zien. Etienne moest – met Nicolas Musset - alles uit de kast halen om Robby – de bakkenist bij Willemsen - voor te blijven. Giraud zou even later derde worden, maar moest een pitstop maken. Daardoor konden ze nog wel uitrijden maar werden pas zevende.

Bax-Musset wonnen de wedstrijd voor Willemsen-Bax, Cermak-Cermak, Giraud-Mucenieks en Brown-Millard. De Belgen waren sterk in de breedte:  Vanluchene-Kurpieks werden zevende, Sanders-Soenens negende, Clohse-Haller 11de,Dierkens-Rosting 14de, de Janssens-brothers 18de en de in de slotreeks uitgevallen Santermans-Daiders klokten af als 19de.

In de WK-stand voert Bax de voorsprong op tot 20 punten op Giraud.


thor it
no img
16/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Wie anders dan Jeffrey Herlings?

In de omkadering van het multi-event ‘De Zwarte Cross” op de Schans in Lichtenvoorde, werd de finale van de Dutch Masters gereden. In de MX1-klasse stond er geen maat op Jeffrey Herlings. Jeffrey won beide reeksen, telkens voor Max Nagl en Gauthier Paulin. Herlings liet in reeks 1 nog acht rijders in dezelfde ronde. In de slotreeks waren er dat nog vier. Dietger Damiaens wed achtste in de dagstand. In het kampioenschap gaat Herlings Paulin, Nagl en Anstie vooraf.

In de MX2-klasse moest Thomas Kjer Olsen de reeksen delen met Brian Bogers die dagwinnaar werd. Thomas Covington werd twee keer derde. De titel is voor Olsen, voor Bogers en Covington. Jago Geerts viel uit in de slotreeks.

Mikkel Haarup bleef ook vandaag ongeslagen, won alle reeksen en bijgevolg ook de titel in de 125 cc. Kay de Wolf won in Lichtenvoorde maar moest in de eerste proef een reeks uit handen geven aan Ryan de Beer. Uiteraard stelde hij de 85 cc titel veilig.

Er kwamen 200.000 mensen naar ‘De Zwarte Cross’. Niet alleen voor de cross, maar daar begon het festival wel mee.


thor it
no img
15/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Video The Art of Motocross van Grand Prix Sidecars in Lommel

Raf van Dijck van 393 Productions was voor The Art of Motocross op de Grote Prijs zijspannen in Lommel.

Check out the video, Klik op Thor


thor it
no img
14/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Nieuw bij WLM: De (B)MX-broek

WLM design heeft zijn productrange verder uitgebreid met een nieuw product: (B)MX broek. De broek wordt compleet in eigen huis geproduceerd. Het ontwerp en de kleurstelling is volledig naar eigen wens in te vullen en de broek kan worden voorzien van eigen sponsoren, naam en/of nummer.  Het bijzondere is dat de broek al vanaf 1 stuk te bestellen is.

Thor it of klik hier voor alle info over de (B)MX-Broek van WLM


thor it
no img
12/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Kampioenschapsproeven op de Duinberg in Retie (JMS-VLM)

Na een onderbreking van een week zijn we komend weekend te gast bij Jurgen van Nooten en MC Hanenberg op de Duinberg in Retie. Naast de Inters hebben ook de recreanten, de nieuwelingen B, de nieuwelingen MX2 en de beloften kampioenschapsproeven voor het Belgisch Kampioenschap.

We overlopen de topdrie bij de Beloften, klik op Thor!


thor it
no img
12/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Vijf minuten met Jens van Meer...

Jens van Meer kende dit seizoen al heel wat pech, toch staat Jens nog knap derde in het Belgisch Kampioenschap. De CKP-Racing piloot die mee ondersteunt wordt door MX Topshop hoopt in deze tweede seizoenshelf op meer geluk en wie weet kan hij nog meedoen voor de Belgische titel...
 

Tijd voor een interview met de VLM-topper, klik op Thor


thor it
no img
12/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Benefiet Eetdag tvv. Glenn Bielen

De supporters van Glenn Bielen nodigen iedereen graag uit op donderdag 13/07/2017 vanaf 17u tot ........ voor een spaghetti-avond tvv van GLENN BIELEN!
Hopelijk kunnen ze er samen met julie voor zorgen dat Glenn zijn sport verder kan zetten!
Adres: Luttelmeeuwen 19 te Meeuwen
Bestellen kan op 0485480505 of 0487320143


thor it
no img
11/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

UFO preview 2018-modellen

UFO clothes, is een van de grote merken in de motorcrosswereld, niet alleen ogen de modellen al sinds jaar en dag mooi, ze zijn ook nog eens extra duurzaam. Traditiegetrouw komt UFO in de zomer met de presentatie van de nieuwe kledinglijn...

Klik hier voor de premiere van de 2018-kleding van UFO


thor it
no img
10/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

JMS-VLM Paal-Beringen op 22-23 juli 2017

Op 22-23 juli 2017 is de VLM te gast op het "Circuit Marnicq Bervoets". Het Rush-Mx Team zal mee instaan voor de organisatie, hopelijk hebben ze deze keer meer geluk met de organisatie en mogen ze rekenen op een talrijke opkomst van piloten en supporters. Er zijn proeven voorzien van: Beloften, Reacreanten, Juniors Open, Nationalen Open en Zijspannen.


thor it
no img
10/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

WLM Summerdeal 2017: GRATIS custom handdoek

Ook de komende zomer staan wij uiteraard weer voor je klaar. Wij zijn de gehele vakantieperiode geopend en hebben deze zomer (juli-augustus) weer een pakkende aanbieding.

Bij alle online bestellingen ontvang je GRATIS een custom handdoek (50x100cm) met eigen naam en nummer cadeau: ideaal tijdens het warme weer en in de gym.

Klik hier ---->>>> https://www.wlm-design.nl/wlm-news/summerdeal-2017-gratis-custom-handdoek


thor it
no img
09/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

KTM Diga Racing-rijder Miro Sihvonen lange tijd OUT

KTM Diga Racing Junior Team's Miro Sihvonen heeft tijdens een trainingskamp in Finland op woensdag een ernstige knieblessure opgelopen. Op een grote sprong liep het voor de 18-jarige EMX-rijder verkeerd. Hoewel Miro op zijn voeten landde, liep hij hierbij schade op aan de knieschijf van zijn rechterbeen....

Thor it voor meer hierover


thor it
no img
09/07/2017 | posted by Zandhaas | reactie(s)

Denicol Grote Prijs Zijspannen Lommel

Mxworld stuurde Plons naar de Lommel voor de door MC Maasland georganiseerde GP Sidecars of Belgium.

 

Als u op Thor drukt, vindt U zijn reportage.


thor it
no img
09/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Roel Geurts, Jens Carlier en Glenn Bielen winnen in Genk (VMCF)

De VMCF-wedstrijd van vorige week werd omwille van het slechte weer verplaatst naar deze week, die zet bleek een goede zet want de organisatie, rijders en publiek kregen ideaal cross-weer...
Roel Geurts was bij de Inters A de beste, hij won vandaag met een dubbele reekszege. De Nederlandse HSF-rijder John Cuppen werd met een derde en tweede plaats ook tweede in de eindstand, Jonas Salaets deed net andersom met een tweede en derde plaats en mocht als derde mee naar het podium. Bij de Inters MX2 won Jens Carlier met een reekszege en een tweede plaats, Killigan Delroeux werd tweede voor Tim Wirtz. Bij de Inters B won "pechvogel" Glenn Bielen, omdat zijn motor werd gestolen moest Glenn deelnemen op een leenmotor waarmee hij in de openingsreeks zelfs keurig tweede algemeen werd. De overwinning was vandaag een troostprijs... Foto's: Photojanssen.nl

Thor it voor alle uitslagen van VMCF in Genk


thor it
no img
09/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA Dames: Brenda Wagemans tweede achter ongenaakbare Steffie Laier

In Hof-Westerwald is Steffie Laier winnares geworden van de IMBA EK-wedstrijd. Ze won alle reeksen telkens voor de Belgische Brenda Wagemans. De Nederlandse Cythia Swets werd derde nadat ze enkel in de eerste reeks Fiona Hoppe de derde plaats moest laten.

In het EK ziet de situatie er uit als volgt: Wagemans leidt voor Hoppe (op 61 pt) en Demi Verploegh (88 pt). Laier staat vierde maar ze miste een proef en de daaraan verbonden mogelijke 180 punten.


thor it
no img
07/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Voormalig wereldkampioen Hakan Carlqvist overleden.

Deze morgen is tweevoudig wereldkampioen Hakan Carlqvist overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Hakan, een flamboyant rijder, op en naast de baan, werd 63.

In zijn jeugdjaren deed hij aan voetbal, ijshockey en skiën vooraleer – of samen - tot hij begon te crossen. Hij stond, naast zijn agressieve rijstijl, ook bekend om  zijn opvliegendheid als niet alles naar wens verliep. En toch was hij buiten competitie blijkbaar een minzaam man. We prijzen ons gelukkig dat wij hem een aantal keren aan het werk zagen.

De Zweed behaalde de twee titels in de 250 (Husqvarna) en de 500 (Yamaha) cc. Bovendien eindigde hij ook nog eens twee maal tweede in de 500  cc terwijl de titel hem ontsnapte na een blessure in 1983.

Zijn laatste GP-zege dateert van 1988 op een  privé Kawasaki. Op de citadel in Namen schreef Hakan geschiedenis door aan het café onderaan halt te houden om een pintje bier te drinken. Om vervolgens terug aan te zetten en te winnen.


thor it
no img
07/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Clement Desalle tot 2020 bij Kawasaki.

Kawasaki Monster Energy Factory Racing bevestigde vandaag dat ze met Clement Desalle een overeenkomst hebben afgesloten die hem tot 2020 aan het groene merk bindt.

Desalle staat momenteel tweede in de WK-stand MXGP en won dit seizoen al twee GP’s.

Clément Desalle: “Bij Kawasaki geniet ik van mijn beroep. We werken prima samen. Daarom de voortzetting van onze inspanning. Bijkomend aan deze contractverlenging is dat ik me volledig kan focussen op het huidige WK, zonder me de kop te moeten breken over de toekomst.” 

Credits: mxgp.com

 


thor it
no img
06/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Win een VIP-ticket voor het Vlaams Kampioenschap in Kester-Gooik

We mogen van Husqvarna een VIP-ticket voor de wedstrijd om het Vlaams Kampioenschap op 30 juli 2017 in Gooik weggeven. Je moet er wel wat voor doen...
Antwoord op volgende vraag en mail je antwoord voor 17 juli 2017 naar marcel@mxworld.be: Hoeveel MX-modellen heeft Husqvarna in zijn gamma in 2018?


thor it
no img
06/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Deelnemers Junior WK Motorcross bekend.

Eind deze maand, meer precies op 30 juli, wordt het Junior WK betwist in Tartu, Estland. Zopas maakte Youthstream de selectie bekend van de rijdertjes die mee dingen in de 125cc, 85 cc en 65 cc. Hoe dan ook verzekerd de promotor van het WK zich via dit systeem zelf van de opvolging van de huidige toprijders.

In de 125 cc vinden we geen enkele Belg terug. Liam Everts en Roman Leonard zit wel in de 85 cc selectie en Lucas Coenen is de enige 65 cc-rijder.

Ik denk dat België daar stilaan conclusies uit mag gaan trekken.

Thor voor de deelnemers.

 


thor it
Sec ConstructionsKTM Shop NLDSMR2R StoreWMX-ShopMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!