Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Topweekeinde voor Suzuki met Strijbos, Seewer, Vaessen en Jasikonis.

Stefan zal zelf de eerste zijn om toe te geven dat het team beter kon dan de uitslagen laten blijken.

Maar Lommel bracht een keerpunt en het leverde Suzuki World echt verdiend succes op.

Niet in het minst voor Kevin Strijbos die  na 9 jaar weer een GP won.

Met Jeremy Seewer die ook in het zand snel was.

Dan Bas(je), sorry Bas, Vaessen die een een berenfinale reed.

En Jasikonis laat mooie dingen zien als snotaap in de MXGP.

U zal verder moeten lezen onder Thor.


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Alvin Ostlund in de top tien in Grand Prix MX2 in Belgie

Alvin Östlund van Wilvo Standing Construct Yamaha is in de veertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Belgische Lommel in de top tien geindigd.

Östlund finishte in de eerste manche als tiende maar leek in de tweede manche nog veel hoger te gaan finishen. Op een achtste plaats rijdend kwam hij hard ten val waardoor er niet meer inzat dan een dertiende plaats.


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Stelpe: Wie legt Adriaenssen-Daiders nog wat in de weg? Of het zouden Henrickx-van den Bogaert moeten zijn.

Nu ook Giraud-Musset met letsels weg blijven van het WK ligt de weg naar een derde titel wijd open voor Ben Adriaenssen en Lauris Daiders.

In Stelpe wonnen ze beide reeksen. Daarmee gingen ze in de eindstand het duo Brown-Chamberlain en de twee Cermacks vooraf.

Er had meer in gezeten voor het tweede Belgische team Hendrickx-Van den Bogaert. Die waren tweede geworden in de eerste reeks. Vroeg in de tweede botsten ze met Brown. Die kon gewoon verder, maar Janmoest het span de pits in sturen om de schade op te lappen.

Dierckens-Boxtaele, het derde span te plekke werd vijftiende.

Uitslag en stand WK onder Thor!

Voor de clip van Luc:

https://www.youtube.com/watch?v=qoG7eb5FoHI&feature=share


Ook de foto's van zijn hand.


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nagl enkel geklopt door Strijbos!

Hij reed mee voor de zege maar kon niet dat tikje niet meer goed maken in de slotreeks na een vroege val. De immer innemende Nagl bleef toch positief tegen Lommel aan kijken.

Max Nagl: “Ik ben blij en teleurgesteld tegelijkertijd. Ik ben blij omdat ik een hele goed eerste reeks reed en teleurgesteld omdat ik de GP kon winnen.  De eerste reeks kon ik winnen met 10’ voorsprong. Dat was leuk want de kwalificatie was niet zo best. In de tweede reeks was ik in de eerste ronden wat voorzichtig en ik werd voorbij gereden. Daarna hervond ik mijn snelheid, maar ik kwam ten val. In het zand duurt het dan lang eer je weer verder kan.”

 


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Seronval wint MCLB-wedstrijd Volkegem.

Het Waaltje Steve Seronval heeft in Volkegem beide reeks van de Inters op zijn naam geschreven. In de eerste reeks ging hij Jurgen Wybo,  David Segers en Maarten Govaert vooraf.

Wietse Brackman zou tweede worden in de slotreeks. De MX2-rijder was iets te veel gevallen in reeks één waarin hij vijfde werd.

Wybo die als derde klokte, werd tweede in de eindstand.

Over all delen Brackman en Segers de derde plaats.


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Petar Petrov geeft Kawasaki kleur. Clement Desalle niet beloond voor de inzet.

Petar Petrov was in Lommel sneller – en dat was ook wel verwacht – dan Dylan Ferrandis. Clement Desalle overtrof zichzelf, maar viel in de slotreeks. Tommy Searle deed wat hij moest doen en Darian Sanayei schrok zich verrot.

Thor!


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA Lower Drayton Farm: Laier op halve kracht. Gebrs. Janssens tweede bij de Zijspannen. Vicent Collet leider Open klasse.

Zoals het de Britten past in IMBA, werkten ze zowat alles op een dag af op het vaste circuit van de Lower Drayton Farm.

Lees alles over de diverse klassen onder Thor.


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

24 MX Lucas Oil Honda: Damon Graulus op zoek naar raceritme.

De Grote Prijs van Lommel staat bekend als de 'zwaarste race ter wereld.' Uiteraard maken wel meer wedstrijden aanspraak op die onderscheiding maar voor 24MX Lucas Oil Honda rijder Damon Graulus -herstellend van een duimkwetsuur- kwam deze loodzware opdracht in ieder geval op een ongelukkig moment!

Thor!


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Ruben Fernandez net buiten de top tien in Lommel.

Met een glimlach reisde het F&H Racing Team naar het circuit van Lommel voor de GP van Belgie. Vorig jaar wist het team uit Moordrecht de EK MX2-wedstrijd hier te winnen.

Ruben Fernandez zorgde ervoor dat het team ook dit jaar met een glimlach naar huis ging. De 17-jarige crosser stuurde zijn F&H-Kawasaki naar een elfde plaats in de eerste manche, een keurig resultaat voor de Spanjaard. De tweede manche verliep minder vlekkeloos met een zware crash maar opgeven is geen optie en Ruben wordt als 33e afgevlagd.

Na zijn zware crash in Loket kende Ander Valentin een zwaar weekend in het Belgische zand en hij blijft puntloos.


thor it
no img
02/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeffrey Dewulf scoort twee WK-punten in Lommel.

De Grand Prix van Belgie heeft Jeffrey Dewulf twee punten voor het FIM Wereld Kampioenschap MXGP opgeleverd. De KTM-rijder werd tijdens de eerst manche als negentiende afgevlagd. In de tweede manche kwam de Jabekkenaar niet aan de finish nadat hij door een valpartij zijn machine beschadigde. Op een zeventiende plaats begint de JH MX Service-rijder aan de eerste manche. Er volgen daarna mooie duels met Gautier Paulin en Harri Kullas die beide Jeffrey weten te passeren. Even later komt Macuks opzetten maar deze wordt terug gepakt. In de slotfase van de wedstrijd wordt Ratsep achterhaald en deze geeft zich vervolgens snel gewonnen. Hierdoor wordt Jeffrey op een negentiende plaats afgevlagd en daarmee verdiend hij twee punten.
De start van de tweede manche is minder goed en Jeffrey komt buiten de punten uit de eerste ronde. Maar op de ‘waves’ gaat het mis met de 24-jarige crosser. Hij duikt hard in het zware zand en bezeert zijn duim. Verder loopt de machine zware schade op, Jeffrey wil verder maar dit is helaas niet mogelijk en de wedstrijd moet vroegtijdig worden verlaten.


thor it
no img
01/08/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Ook in 2017 een Grand Prix in Teutschenthal!!

Motorsportclub Teutschenthal zag aanvankelijk af om in 2017 een Grand Prix te organiseren maar voorzitter Joachim Jahnke en Youthstream voorzitter, Guiseppe Luongo hadden in Lommel een productieve meeting waar er waarschijnlijk wat water bij de wijn werd gedaan waardoor de Duitse club beslist heeft om in 2017 toch een GP te organiseren. De Duitse Grand Prix zal op 14 mei 2017 doorgaan....


thor it
no img
01/08/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Wesley Verheyen, Dieter Vromans en Bram Valckx winnen in Pulderbos (VLM)

Wesley Verheyen maakte gisteren een goede beurt in het Belgisch kampioenschap, in Pulderbos werd immers de zevende proef van het BK verreden. De mede door WMX-Shop ondersteunde rijder scoorde met een dubbele reekszege een stuk beter dan Jens Van Meer die tweede in de bk-tussenstand staat, Jens werd zevende en vierde waardoor Wesley Verheyen in eens 32 punten los staat in het kampioenschap. Kenny Vandueren deed het na zijn EK-avontuur van vorige week goed en werd tweede in de eindstand. Kenny Janssens werd met evenveel punten derde bij de Inters MX1. Bij de Inters MX2, stond Dieter Vromans na afloop te blinken op de hoogste podiumtrap, Dieter won voor Rob Konings die telkens tweede werd. Jonathan Banken mocht als derde mee naar het podium. Bram Valckx won met een 1-2 bij de Inters B Open, hij kreeg Bart Janssens (2-3) en Raf Belmans (7-1) achter zich op het podium.

Thor it voor alle uitslagen


thor it
no img
01/08/2016 | posted by PGM | reactie(s)

GoPro Video : Reeks 2 EMX125 van Jago Geerts

Zie hoe Jago “ICEMAN” Geerts de 2de reeks van de EMX125 op zijn naam schreef en genoeg punten binnen haalde om kampioen EMX125 te worden zondag en dat in eigen land te Lommel. Proficiat wegens het ganse MXWorld team! Thor voor de GoPro video
 

thor it
no img
01/08/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Goed nieuws voor de EMX300-fans!!

Er kwam vandaag goed nieuws voor de EMX-300-rijders en supporters. De 300 tweetakt klasse stond aanvankelijk niet op de kalender die Youthstream bekendmaakte voor 2017. Velen dachten dat de klasse ten dode was afgeschreven maar Youthstream komt nu op vraag van fabrikanten, teams, rijders en fans terug bij op het programma bij de Motorcross Grand Prix' in 2017.


thor it
no img
01/08/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

The Day after: Casser La Voix en-of Blue Monday

De titel van een liedje van Patrick Bruel en de metafoor Blue Monday. Hoe paradoxaal – u zal het merken – kan zo’n titel zijn. Hoe kan een stem breken van vreugde of verdriet. Hoe kan iemand de dag na een top evenement  zo ‘blue’ zijn?

Ik wordt al wat ouder, en dan krijg je dit soort toestanden.

Heeft het met cross te maken?

Ja, maar niet zoals je gewoon bent van ons.

Het gaat gewoon nergens en overal over, gewoon een Blue Monday!

Thor!


thor it
no img
31/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Yentel Martens, Jago Geerts, Bas Vaessen en Emil Weckmann pakken EK zeges in Lommel

Het EK-gebeuren in een notedop: Het was een goedgevuld programma, misschien wel iets teveel van het goede maar naast de MX2 en MXGP kregen we ook het EK-programma voor de EMX300, EMX125, EMX250 en de Honda 150 Cup te zien in Lommel. Yentel Martens moest winnen en hopen op een fout van Mike Kras om nog aanspraak te maken op de EK-titel, Martens won maar Kras werd tweede en pakte de titel. In het EK125 kreeg Jago Geerts de kans om in eigen land de titel vroegtijdig te pakken, Jago won met veel bravure en pakte de titel in de 125cc-klasse. In de MX2-klasse van het EK stond Bas Vaessen als eindwinnaar te blinken op de hoogste podiumtrap, Suzuki pakte dit weekend trouwen twee eindzeges (Strijbos en Vaessen) én nog een podiumplaats (Seewer), Thomas Kjer Olsen pakte de EMX250-titel. In de Honda 150 Cup was de zege voor de Fin, Emil Weckmann. 

Thor it voor de uitslagen van de EK-reeksen


thor it
no img
31/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Max Anstie wint met overtuiging de MX2 Grand Prix in Lommel

Door de afwezigheid van wk-leider Jeffrey Herlings lagen de kansen voor de concurrentie open voor de eindzege maar dat was zonder Nestaan Rockstar Energy Husqvarna-rijder Max Anstie gerekend. De Brit trok in beide reeksen vol in de aanval met een dubbele reekszege als resultaat. Met dit resultaat was het team dat net achter het circuit gevestigd is natuurlijk meer dan tevreden. Na Anstie lag de strijd voor de overige podiumplaatsen in handen van Seewer, Petrov, Bogers en zelfs Paturel maar het was Suzuki-rijder Seewer die als tweede het podium opmocht. Petar Petrov kwam in de eerste reeks als tweede over de streep maar de Bulgaar moest duidelijk gas terugnemen in de tweede heat maar met de zesde plaats mocht hij als derde mee naar het podium. Brent Vandoninck kende pech, de Yamaha-rijder was in beide reeksen in strijd voor een podiumstek maar moest twee keer vroegrtijdig de strijd verlaten...

Thor it voor de uitslag en wk-tussenstanden van de MX2-klasse


thor it
no img
31/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Kevin Strijbos schrijft thuis-GP in Lommel op zijn naam!!

Vandaag werd de Belgische Grand Prix verreden in de Lommelse zandbak. Het diepe zand en de vele reeksen hadden hun sporen nagelaten op het circuit dat ontzettend zwaar was geworden. Het was dus doseren geblazen voor de rijders en niemand deed dat vandaag beter dan Kevin Strijbos. De Suzuki die voor de gelegenheid in retro-kleuren was omhuld stond na afloop als eindwinnaar te blinken op het podium, Strijbos werd immers met twee keer een derde plaats de verdiende winnaar in de MXGP-klasse. Voor zowel Kevin Strijbos als het Suzuki-Team was dit een zeer welgekomen zege, een opsteker zeg maar want het team kende in de MXGP-klasse dit seizoen al de nodige tegenslagen maar deze zege zal zeker wat goedmaken!! Proficiat!! Max Nagl en Tim Gajser waren de reekswinnaars maar beide rijders doken beiden in het Lommelse zand waardoor ze de eindzege aan zich voorbij zagen gaan, Nagl werd tweede in de eindstand. Antonio Cairoli ruilde vorige week al zijn KTM SXF 450 in voor de lichtere 350cc-versie en deed dat met succes want de Italiaanse ex-wereldkampioen voelt zich duidelijk beter op deze lichtere machine en werd derde in de eindstand voor Jeremy van Horebeek die door een mindere start in de eerste reeks een podiumplaats aan zich zag voorbij gaan.

Thor it voor de uitslag en wk-tussenstand van de MXGP


thor it
no img
30/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Seewer en Gajser winnen op zaterdag in Lommel

Het was al een leuke dag op zaterdag in Lommel op zaterdag. Jeremy Seewer won bij de mx2 op de Suzuki in de retro-kleuren. Petar Petrov werd tweede voor Brian Bogers en Brent Vandononck. In de MXGP was de zege in de kwalificatie voor wk-leider Tim Gajser, de HRC-factory rijder won voor Jeremy van Horebeek die een schitterende kwalificatie reed, zijn beste reeks van het seizoen. Ook Kevin Strijbos vond de weg naar voor en werd derde voor nog een Belg, Clement Desalle. 

We kijken al uit naar de wedstrijden van zondag!!


thor it
no img
29/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Suzuki gaat terug in de tijd met retro-design voor de MXGP Lommel

Op de vooravond van de MXGP te Lommel werden we uitgenodigd bij het World Suzuki Team MXGP & MX2 om ons te verassen met de nieuwe look van de motoren. Thor voor meer. Klik hier voor de foto's
 

thor it
no img
29/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De definitieve Entry Lists voor Lommel

We hadden U voor twee dagen al de deelnemerslijsten boezrogd. Maar sinds kort hebben we goede contacten met iemand van de promotor. En die bezorgde ons vandaag de laatste en dus officiële lijsten  voor Lommel.

Al zijn die ook weer niet 100 %, zo te zien. Zo zijn er knapen die in twee klassen mee rijden. Een lapsus zullenw e maar zeggen.

De deelnemers onder THOR!


thor it
no img
29/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Lommel op vrijdag

De trucks staan mooi uitgestald, motoren worden voorbereid op het zand werk, gekeurd door de FIM, het parcour word verkend door de piloten, alles ligt er nu nog strak bij maar het belooft weer de zwaarste cross van het jaar van te worden, er is geen rede om niet aanwezig te zijn om al onze landgenoten aan te moedigen te Lommel! Overtuig jezelf via deze foto’s
 

thor it
no img
29/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

UFO 2017 dit weekend te bezichtigen op de Grand Prix in Lommel

UFO kwam afgelopen week uit met de nieuwe modellen van UFO. De modellen voor 2017 zien er weer piekfijn uit en ze hebben zoals altijd voor ieder wat wils. Wil je opvallende fluo kleuren of net iets minder opvallen, UFO heeft aan iedereen gedacht en zoals altijd is de kleding gemaakt in een uitstekende kwaliteit. Kom zeker even kijken aan de UFO-stand op de Grand Prix in Lommel!!


thor it
no img
29/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Nieuwe Thor-kleding nu bij Outlaw Racing!!

Wil jij crossen in de allernieuwste crosskleding van Thor? Bij Outlaw Racing vind je de volledig nieuwe collectie Thor crosskleding! Shop snel online of kom langs in de winkel om te passen.

Thor it voor meer info


thor it
no img
28/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP van Belgie Lommel: al wat u wilde weten, maar na dit artikel nooit meer hoeft te vragen.

Oi oi, oi…. onze sportieve voorbeschouwing werd een toppertje inzake kijkcijfers.

Dat zal wellicht niet lukken met de praktische voorbeschouwing. Maar we willen volledig zijn dus….

Opnieuw een brok info onder Thor.


thor it
KTM Shop NLWMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!