Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
16/09/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Handige Fuel Jug voor nog geen 20 Euro

Wil je ook zo een handige Fuel Jug waar je mee kan tanken zonder trechter en dat zonder knoeien? Je krijgt nu de kans om deze te bestellen bij 24MX.be en dat voor slechts 19.99 Euro.

Bestel hem nu!!
 


thor it
no img
15/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BK Kester: Wie van de drie? Van doninck, Graulus of Strijbos? Of Ramon?

Zondag sluiten we het BK - op de zijspannen na - af in Kester.

De nieuwe ploeg van Ivan Vogeleer – uiteraard met steun van de vorige bewindslui -  heeft een eerste overwinning op zak. De zoektocht naar een nieuwe omloop is succesvol afgerond. Op nauweljks een boogscheut van de vorige piste mogen we kennis maken met de nieuwe baan. Ook op dit circuit zitten hoogteverschillen, maar geen boshelling zoals op de vorige. Misschien is een vergelijking met de oude omloop in Tongeren Berg redelijk.

Maar kom, motorcross is een symbiose van omloop-rijders-materiaal. Een rare combinatie, die wel een spannend weekeind aankondigt.

Alles over Kester 2016 onder Thor.


thor it
no img
15/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: De nieuwe omloop van Kester.

De frisse  wind doorheen AMC De Toekomst zorgt voor een nieuw elan. Maar goed, er staat wat op het spel ook. Als de club toonaangevend wil blijven, dan moeten ze er ook wat voor doen. Ik herinner me een uitspraak van een Nederlands sporter, de naam ontschiet me. "Elk nadeel heb se voordeel," zegde hij Het nadeel was dat er niet meer op de Kesterheide mocht gecrosst worden. Het voordeel is dat de club gedwongen werd om pro-actief uit te kjiken naar een alternatief. Dat hebben ze gedaan. Wim Vanderheyden en Steve Ramon kregen de vrije hand nadat de club een geschikt terrein vond. Het resultaat ziet u in deze video.

https://www.youtube.com/watch?v=W2o2pUzDCK8

En ja heren critici aan de kant: niets is perfect, deze nieuwe omloop ook niet. Geef het asjeblief een kans. Wat ik zie op de video is een geslaagde première, als omloop. Ik zegde het elders al, de baan lijkt op die van Tongeren Berg. Een piste die we jammer genoeg niet meer  gebruiken. Laat het in Kester niet zo ver komen. De fundamenten van de brug naar de toekomst zijn geslagen. Nu nog afbouwen.


thor it
no img
14/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Glen Helen MX2

Alhoewel de Amerikaanse fans het niet kunnen toegeven, Herlings is een baas! Hij domineerde de 2 reeksen al moest hij telkens terug komen na snelle starts van de lichte, kleinere Amerikanen, Jeffrey is duidelijk uit die MX2 gegroeid en kamt mijn zijn gewicht naar eigen zeggen, hij leerde heel veel bij dit weekend en zal zijn trainings methode aanpassen aan de aanvallende Amerikaanse stijl zei hij op de pers conferentie. De jonge Amerikanen deden alles om die overwinning binnen te halen maar gaven hun meerdere toe, Rijders onder elkaar hebben meer respect voor elkaar dan de supporters en speaker, Europa boven bij de MX2! Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
14/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BK Kester Prequell 2: 24 MX Lucas Oil vol vertrouwen in Damon Graulus

Dit weekend zullen er in Kester niet minder dan vier rijders aan de start verschijnen die allen kans maken op de Belgische MX1 titel. De resterende 3 manches, en een inzet van 75 punten beloven fans een dag vol spanning en spektakel.

24MX Lucas Oil Honda rijder Damon Graulus staat amper 7 punten achter op leider Brent Van Doninck. Kevin Strijbos is derde op 10 punten. En zelf ex-wereldkampioen Steve Ramon maakt nog kans. Hij is vierde, en volgt Van Doninck op 14 punten.

Thor!

 


thor it
no img
14/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Alvin Ostlund sluit zijn eerste WK seizoen af op een dertiende plaats

Alvin Östlund van Wilvo Standing Construct Yamaha is in zijn eerste seizoen in het wereldkampioenschap MX2 op een dertiende plaats geëindigd. Tijdens de laatste wedstrijd in het Amerikaanse Glen Helen kwam Östlund in de eerste manche niet verder dan een zeventiende plaats. In de tweede manche ging het - zoals we van hem gewend zijn- beter, en wist hij na een nette race op een twaalfde plaats over de finish te komen. 

Het Wilvo Standing Construct Yamaha team was zondag team van de week bij de uitzeningen van de GP in glen Helen. Louis Vosters legde daar in een nuthsell het seizoen 2016 uit met de nog altijd geblesseerde Julien Lieber, en Aleksandr Tonikov, die ook half sezoen in de lappenmand trecht kwam. Östlund reede zo nog de meubelen.

Thor!


thor it
no img
14/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA: Opdracht volbracht, Paturel derde in WK MX2

Met een prachtige derde plaats in de eindstand van het wereldkampioenschap heeft Benoit Paturel de vooropgestelde doelstelling meer dan gehaald. De Fransman mocht in het tropisch warme Glen Helen zijn bronzen medaille in ontvangst nemen na een felbevochten laatste wedstrijd.

Brent Van doninck slaagde erin om met een sterke laatste reeks het seizoen in schoonheid af te sluiten.

Valentin Guillod finishte in zijn eerste MXGP seizoen als negende in de eindstand van het WK. 

Thor!


thor it
no img
14/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

For Oldtime(r)s Sake: Vintage Maico MX Team Transverhaegen

In de eerste helft van het seizoen 2016 werden verschillende oldtimerwedstrijden in België noodgedwongen afgelast wegens te natte weersomstandigheden. Vanaf eind juli kwam dan het seizoen echt op gang en volgde een drukke kalender met bijna ieder weekend een wedstrijd van het Belgian Oldtimer Championship (BOTC).

Op dit ogenblik zijn er nog 3 wedstrijden te rijden. Hierbij een overzichtje hoe het de rijders van het Maico MX Team Transverhaegen verging tot nu toe.

Thor!


thor it
no img
14/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: VLM Houtvenne

Ptrick Luyten trok met goeie zin én de camera naar VLM Houtvenne. We pikken in bij de start van de Inters, reeks 1.

https://www.youtube.com/watch?v=5ee_pXUtp-A&feature=youtu.be

Leuk om zien toch?

Foto: Gerik.


thor it
no img
13/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BK Kester: The prequell

Het doet me denken aan de tijd dat ik zelf met mijn clubjes wedstrijden organiseerde. Met een grote groep mensen naar het circuit. Palen kloppen, nadar zetten, koord spannen, tent mee opzetten.....

En na de arbeid naar de frituur voor een mega-bestelling, lekker met viezen handen opeten, gezeten op een bak Jupiler.

Hier de prequell foto's van Kester, waar zondag de finale van het BK wordt gereden. Ik geloof wel in de Kesterheide, nieuwe stijl.......


thor it
no img
13/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: ONK Zijspannen Markelo

Weer prachtig huiswerk van sidecarcrossmovies Luc Vader Aa. Te bekijken op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=AM-91fdzR4o&feature=share


thor it
no img
13/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: BK Orp-le-Grand

Nog even nagenieten van de BK-proef in Orp-le-Grand?

Dt kan via deze - Franstalige - video.

Maar daar stapt elke crossliefhebber ongetwijfeld over en laat de beelden spreken.

https://www.youtube.com/watch?v=O2hRU9fxyhM


thor it
no img
13/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Glen Helen MXGP

Eli Tomac was out standing dit weekend te Glen Helen, dat mag wel gezegd worden, zijn ronde tijden liegen er niet om. De Amerikanen hebben duidelijk een andere manier van rijden, gas helemaal open en niet nadenken of ze de reeks kunnen uitrijden, crashen, de GP overwinning kunnen binnen halen of niet, dat doen de Europeanen dan weer wel. Het brengt wel heel mooie wedstrijden op vooral hoe je ziet dat ET3 helemaal terug komt na slechte starts, Cairoli deed wat hij kon maar moest toch zijn meerdere kennen. Wereldkampioen Gasjer werd 3de, Van Horebeek 8ste, Strijbos 11de, Desalle kwetste zich op zaterdag en reed niet mee op zondag. Klik hier voor de foto’s


thor it
no img
12/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP: Eli Tomac, wat een beer!

In ons commentaar van de slotreeks in Glen Helen  lieten we uitschijnen dat Eli Tomac op het randje reed.

Dat leverde gelijk een tweet op van Marc De Reuver. ‘Op het randje? Gewoon OPEN’: zoals Reuver dat kort samen vat.

Eli Tomac heerste, en maakte op het wasbord en de wave, ontegensprekelijk het verschil met de Europeanen.


thor it
no img
12/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MX2 Glen Helen: Who is the boss? Jeffrey is the boss!

Het had een absoluut recordseizoen kunnen worden. Nu werd eht dat eignelijk ook wel, maar na de val in Halle trok de aanhang van Jeffrey Herlings weer wat bleek rond de neus weg.

Het zal toch weer niet….!

Thor!


thor it
no img
12/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De Kalender

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.


thor it
no img
12/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMPL Bercheux: Thomas Vilvorder klopt Frederic Weigert.

In Bercheux trok Thomas Vilvorder beide reeksen het laken naar zich toe, telkens voor Frederic Weigert. De eindstand lag dus voor de hand.

Voor de laatste ereplaats werd fel gebikkeld. Het werd uiteindelijk Ludovic Brevers, dankzij een derde plaats in de slotreeks. Die bracht hem voorbij Steve Thielens. Verderop nog een tie. Eric Hubin werd vijfde dankzij een betere slotreeks dan Morgan Kintziger.


thor it
no img
12/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Wachtebeke: Boot algemeen winnaar voor Sillien en Schepmans

U weet het, we worden tureluurs van uitslagen, klassementen, subklassementen. Daarom kiezen we voor onze eigen aanpak: het klassieke puntensysteem. Dat leverde Mark Boot in Wachtebeke de dagzege op. Met zijn MX2 motor werd hij derde in de openingsreeks achte Karel Schepmans – ook MX2 – en Roy Silliën.  

In de slotreeks trok Boot het laken naar zich toe, weer voor Silliën, Schepmans en Jérome Benonit.

Silliën won de MX1-klasse.


thor it
no img
12/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Houtvenne: Verheyen en Grobben delen reeksen en worden beiden winnaar.

Natuurlijk ieder in hun klasse. Verheyen in de MX1 en Grobben in de MX2. Alles bij mekaar geteld zou Grobben tweede algemeen worden voor Kevin Van Geldorp, Jens Van Meer  en Jonathan Banken.

Verheyen zette verschroeiend in en meteen was de reeks gereden. Kenny Janssens moest in twee tijden baan ruimen voor Van Geldorp en Grobben. Na vijf ronden lag de top vijf vast.

Wat Verheyen kan, kan ik ook oordeelde Grobben en hij zette zijn MX2-bike fluks aan de leiding. Van Meer en Van Geldorp probeerden mee te gaan. Verheyen, als vierde gestart rook het gevaar en ruimde de tegenstand op in twee ronden. Maar aan het wiel van Grobben raakte hij niet meer. Maar goed, zijn tweede plaats was voldoende voor een dikke eindzege.

Foto Grobben: Brentpics

 


thor it
no img
12/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Lichtervelde: Wybo met dubbele reekszege.

Nochtans was het Torpjurn Van Hoe die het debat opende. Maar in de vierde ronde werd hij koud gepakt door Jurgen Wuybo en Jorne Tytgat, die zelf langs Kenny Dult was gegaan. Die reed met ups-and downs naar de zesde plaats. Wybo won met een heel krappe marge, terwijl Van Hoe nog derde werd.

In de slotreeks een bijna gelijkaardig scenario. Van Hoe op kop,  maar hij moest dit keer enkel Wybo laten passeren. Tytgat kreeg nu op zijn donder van  Mathias Meerschaut, maar werd wel vierde. Het zou voldoende zijn om derde te worden achter Wybo en Van Hoe die de winnaar toch maar amper 3 seconden voor zich uit zag rijden.


thor it
no img
12/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Zijspannen en Quads: 3 Belgische spannen op het ONK-podium. Dagzege voor Bax-Bax

Slotdag voor het ONK zijspannen in Markelo. Het werd een (half) Belgisch feestje, net zoals voor een paar jaar  met de Nations. De gebroeders Bax wonnen de voortijdig afgevlagde reeks, nadat zij over Hermans-Van Gaalen en Hendricks-van den Bogaart naar de leiding reden.  Ben Adriaensen-Lauris Daiders maakten hun rentree met een vijfde plaats achter Willemsen-Rostingt.

Bax domineerde ook de slotreeks en won voor Hermans, Willemsen en weer Adriaenssen, die Nederlands kampioen mocht  noemen. Hendrickx verruilde een vijfde plaats voor een elfde maar blijft tweede in het ONK voor Santermans. Die ging aan de slag met Kaspar Stupelis en werd zevende in de eindstand. De eerste reeks werd vroeger afgevlagd omdat  iemand zou zijn ingereden op Stanneke goeyvaerts.

Bij de Quads ging de dagzege naar Mike Van Grinsven maar Joe Maessen  veroverde de titel. De nevenwedstrijden werden gewonnen door Raivo Dankers (125) en Sven Van De Mierden (MX1/2).

De foto's zijn van Blocky Pics.


thor it
no img
11/09/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Romain Febvre toont goede vorm in Glen Helen en pakt de pole

Romain Febvre pakte vannacht in Glen Helen de pole voor de laatste Grand Prix van het seizoen. Romain Febvre ging Max Nagl vooraf, de Husqvarna-rijder eindigde op 5sec van Febvre. Dean Wilson, werd derde voor Kevin Strijbos, Guillod werd vijfde voor Eli Tomac die zowat van de allerlaatste plaats terugkwam. Jeremy van Horebeek startte op plaats zeven en finishte op plaats zeven. Tim Gajser crashtte in de eerste bocht en kwam terug tot plaats 14. Clement Desalle viel al vroeg uit...

Thor it voor de kwalificatie-uitslag van de MXGP


thor it
no img
11/09/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings op de pole voor de Grand Prix van America in Glen Helen

Jeffrey Herlings zit amper twee weken weer op de motor na zijn sleutelbeenblessure en het is alsof hij nooit out is geweest want in Glen Helen pakte hij weer netjes de pole. Herlings won met zijn Red Bull KTM de kwalificatie reeks voor de Amerikaanse Kawasaki-rijder Austin Forkner. Jeremy Martin werd derde voor Max Anstie. Onze enigste landgenoot, Brent Vandoninck eindigde op de 22st plaats...

Thor it voor de uitslag van de kwalificatiereeks MX2


thor it
no img
10/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Glen Helen Vrijdag

Glen Helen op vrijdag was al ontzettend warm, weinig beweging te zien want de piloten zochten al verkoeling in hun hotel, s’avonds werden ze verwacht om hun handtekening sessie te doen bij de MX supermarkt Chaparral. Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
10/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM-dag 8 en 9 oktober 2016: motorcross, neen totaalspektakel, op de Landsard Eindhoven.

Ik  had er collega omroeper Kees al vaak over horen vertellen. En toen die twee jaar geleden bezet was, mocht ik het zelf een keer mee animeren: de KTM-dag!

Gaat het over motorcross? Show? Vedetten?

Alles zit er bij.

De KTM-dag is niet enkel een hoogmis voor de off-road motorsport, maar een totaalspektakel van het Oostenrijkse merk.

Een videoteaser: https://youtu.be/z302T6wxVxo

Alles over de KTM-dag onder Thor.


thor it
KTM Shop NLDSMR2R StoreWMX-ShopSec ConstructionsMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!