Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
04/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

2017: EMXoN en Dames EMXoN in Gdansk

De Europese Motorcross der Naties, zowel voor dames als heren zal op 3 september 2017 betwist worden in Polen, meer  bepaald in Gdansk. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden staat deze wedstrijd open voor teams uit alle bij de FIM aangesloten landen.

Dit jaar werd deze wedstrijd niet georganiseerd. De laatste editie dateert van 2015 in Piëtramurata.


thor it
no img
04/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Foto 3-uurswedstrijd Genk van onze Kabouter, nog niet in winterslaap.

Het moet zijn dat onze kabouter niet goed tegen de hitte kan. Want op het einde van het seizoen zie je hem overal opduiken.

En wij dachten dat hij druk was met het verzamelen van kastanjes en beukennootjes om in zijn paddenstoelenschop weg te bergen. Niet dus!

Hier een repo van de 3 uur van Genk: http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-10-30%20Genk%20Part%20I/fotoreeksBlad1.html .


thor it
no img
04/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Trotseer de winterdagen op het circuit met de WLM Track jacket

De koude, natte winterdagen komen eraan. Toch nog even je skills tonen.

MX wedstrijd, Enduro of de Red Bull Knock Out, het is koud en toch klim je op je bike. WLM-design heeft hier het ideale product voor, de WLM Track jacket/bodywarmer. Dit nieuw en stijlvol item binnen onze productrange is een wind- en waterdichte jas, om te vormen tot bobywarmer, compleet sublimeerd in de stijl van uw MX-shirt.
De Track jacket/bodywarmer wordt gemaakt van softshellachtige polyester stof. Door de toegepaste 2-laags technologie is het jacket van binnenuit ademend, van buitenaf waterafstotend en winddicht. De combinatie van deze stof met een ideale pasvorm zorgt voor een perfect draagcomfort en draagt bij aan ideale condities voor het bovenlichaam.

Ideaal voor de RBKO, MX of de Enduro!

Meer info: info@wlm-design.nl of (0031)485-471788

 


thor it
no img
04/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Gauthier Paulin bevestigd bij IceOne Husqvarna

We wisten al langer dat Gauthier Paulin van merk zou verkassen, en w e wisten ook waarheen. Nu wordt officieel bevestigd dat hij  de ploegmaat wordt van Max Nagl en Max Anstie bij het IceOne Husqvarna MXGP Factory Racing team.

De 26-jarige Franse rijder werd zopas nog winnaar met het Franse team in de MXoN.

Paulin: “In de sport kan je je altijd verbeteren. Ik maak deel uit van een team dat kampioenschappen kan winnen. Met 20 GP is het belangrijk om geen blessures op te lopen.”

We hopen dat Paulin zijn uitspraak hard maakt. Want snel is hij wel.

 
 


thor it
no img
04/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC Kalender 2017

ADAC maakte de kalender bekend voor de ADAC Masters 2017. Opvallende afwezige is Aichwald, nochtans een van de drukst bezochte organisaties.

08 - 09 April 2017 - Fürstlich Drehna
29 - 30 April 2017 - Jauer
13 - 14 Mei 2017 - Mölln
17 - 18 Juni 2017 - Bielstein (geen  ADAC MX Junior Cup)
15 - 16 Juli 2017 - Tensfeld
26 - 27 Augustus 2017 - Gaildorf
23 - 24 September 2017 - Holzgerlingen


thor it
no img
04/11/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nieuw team voor Maxime Renaux, Karlis Sabulis en Roan Van de Moosdijk.

In Italië gaat het DP19-team van David Philippaerts samen met het SDM Corse MX Team. Onder de nieuwe naam ASTES4-TESAR zal met Yamaha het seizoen 2017 worden aangevat. Het team zal met drie rijders het EMX250 afwerken.

De rijders, ik noemde ze al: Maxime Renaux en de Let Karlis Sabulis komen van Kemea,  Roan Van de Moosdijk blijft waar hij was.

David Philippaerts wordt de sportieve leider en het ziet er naar uit dat de 32-jarige wereldkampioen van 2008 niet meer in actie komt in de MXGP.


thor it
no img
03/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Joel Roelants: Ik heb alleen een nieuw lichaam

14 juni 2014 is de dag waarop motorcrosser Joël Roelants levenslang verlamd raakte. Amper vier uur na het vreselijke nieuws had hij de knop al omgedraaid. “Ik had twee opties: klagen en zagen of positief denken. De keuze was makkelijk.” Zo begint het mooie interview van joel op de site bij FOCUS, gespecialiseerd over het menselijk lichaam. Het ganse verhaal lees je hier.


thor it
no img
02/11/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

HSF Logistics Motorsport team contracteert Davy Pootjes

Het HSF Logistics Motorsport team heeft een overeenkomst gesloten met Davy Pootjes uit Ammerzoden. Pootjes is een jonge getalenteerde rijder die op jonge leeftijd al mooie dingen heeft laten zien in het wereldkampioenschap MX2. Zijn hoogtepunt was een derde plaats in de eerste manche van de Grand Prix MX2 in Letland in 2015.
In 2017 zal Pootjes samen met Brian Bogers en Calvin Vlaanderen het volledige wereldkampioenschap MX2 en de Dutch Masters of Motocross rijden. Dit jaar had Pootjes de snelheid voor goede resultaten maar door verschillende blessures heeft hij veel wedstrijden moeten missen. Momenteel is Davy herstellende van een armoperatie, die eerder deze week heeft plaats gevonden. Davy zal over zes weken de motortraining kunnen hervatten maar in de tussentijd kan hij goed aan zijn conditie werken zodat hij binnenkort fit terug op de motor kan stappen.

Thor it voor meer over de overstap van Pootjes


thor it
no img
02/11/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Acerbis Gorilla Kneebraces, net iets meer...!!

Op zoek naar een kniebescherming die nét iets meer doet dan de meeste kniebeschermers? Kies dan voor de Acerbis Gorilla Knee braces, ze beschermen niet alleen de buitenkant van je knie tegen harde voorwerpen als stenen, paaltjes en dergelijke. De Gorilla's bieden ook meer steun bij het mogelijk verdraaien van je knie...
Ga snel naar je Acerbis-dealer voor deze Gorilla knee braces, de adviesprijs is 219,95 Eu


thor it
no img
02/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

MX GO Karting Music For Life Bijs inschrijvingen gestart

De inschrijvingen lopen als een trein! Als je nog een team wil inschrijven kan dat met een mailtje naar gino.maes3@telenet.be met de voorkeur voor 3 December of 10 December, de teamnaam en de piloten die gaan deelnemen. Opgelet, rijden mag vanaf 16 jaar!

Thor voor meer info en de video van vorig jaar


thor it
no img
02/11/2016 | posted by PGM | reactie(s)

7 november Film premiere Living For The Weekend The Exceptional Six

Het is bijna zover. We zijn slechts dagen verwijderd van de première van de nieuwste MX documentaire. Living For The Weekend - The Exceptional Six.
Zorg ervoor dat u uw tickets online hebt besteld VOOR maandag 7 november, of pre-order de DVD met uw favoriete rijder op de cover.
Omdat er heel wat verwarring is door op de website te klikken en direct op de Nederlandse bioscopen terecht te komen, geven we wat meer info via Thor!

thor it
no img
28/10/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Update MX GO Karting

De MX Go Karting krijgt meer vorm, zo hebben we besloten dat de opbrengst naar Music For Life gaat, het goede doel zelf is “Bijs” , een organisatie in het Waasland dat een huis aan het bouwen is voor 9 kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking. 1 van deze kinderen is de dochter van een groot wieler kampioen, namelijk Tom Steels. Tom heeft zopas ook zijn deelname bevestigd samen met enkele ex motorcrossers, dus kan iedereen het opnemen tegen 1 van de snelste benen van de wereld. Momenteel lopen er al heel wat inschrijvingen binnen, mogelijk zelfs zoveel dat we het de 2 dagen doen, dus 3 en 10 December! Hoe meer inschrijvingen, (maximum 18 teams per weekend), hoe meer we kunnen laten zien dat Motorcrossers ook een hart hebben! Het idee is er om de opbrengst met alle motorcrossers en hun motoren af te gaan geven aan het glazen huis in de Schorre te Boom tijdens de live show om zo alle nodige aandacht naar onze sport te trekken, maar daar hebben we jullie allemaal voor nodig !!!! Meer info en inschrijven : gino.maes3@telenet.be
 
 

thor it
no img
31/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Franse dominantie in Superfinale Dutch Supercross Zuidbroek.

Drie lange dagen was de Eurohal in Zuidbroek de arena voor de zesde editie van de Dutch Supercross. Vrijdag mochten de regio rijders hun kunsten vertonen. Zaterdag en zondag waren voorbehouden voor de klasbakken. Enkele Fransen specialisten bleken uiteindelijk  sneller dan de Amerikanen, die talrijker dan ooit naar Zuidbroek waren afgezakt. Charles Lefrancois won zondag de Superfinale voor drie landgenoten. Het werd een prachtig indoorweekend, waarbij duidelijk bleek dat kleinschalige, maar goed doordachte evenementen wel in de smaak van het publiek vallen. Sport, nevenactiviteiten en een symbiose tussen commentatoren en DJ: het maakte van Zuidbroek een feest, voor  iedereen.

Thor it voor een volledig verslag


thor it
no img
31/10/2016 | posted by Stingray PGM | reactie(s)

Foto : 3 Uurs Race Axel: MC Mikkola (Boot, Hage, Sillien) van start tot finish.

We zaten er boenk  op met onze prognose vorige week. We stelden dat Mikkola zwaar favoriet was. Verdorie, hadden we er maar een paar centen op in gezet. Onze top twee zat helemaal goed. Mark Boot, Stefan Hage en Roy Sillïen kwamen na één ronde als leider door. En ze gingen er niet meer van af. Iets meer tijd hadden de mannen van AMC Evergem nodig om onder stoom te komen. Veteraan Ronny Van Hove toonde de weg naar het zilver aan Greg Smets en Joey Smet. Maar ze kwamen een ronde te kort. Opvallend mooie derde plaats voor het trio Kevin Spruyt, Jordan-Lee Van Maaren en Nick Horsten.
In de ‘kleine’ marathonkoers was de zege voor Eloy Van Rijkevorsel – Jens Van Walvoort – Ryan De Beer. Ze reden meer dan twee ronden extra ten opzichte van Mat Leeuwenstein – Joshua van Doorn – Luca Dhanis. Nog een ronde verder werd het duo Damian Scheffers en Dave Nieuwenhuizen derde.

De foto's van de 3 uurs race vind je hier


thor it
no img
31/10/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Jilani Cambre wint drie-uurse op de Horensbergdam in Genk

AMC Genk had het goed voor mekaar want Freddy en zijn crew hadden zelfs een stralende zon en aangename temperaturen geregeld voor deze drie-uurscross op de Horensbergdam in Genk.
54 teams tekenden present om er drie uur aan een stuk tegenaan te gaan en na de Le Mans start kregen we Kristof Van Vaerenbergh als eerste leider maar Husqvarna-rijder Jilani Cambre had slechts enkele ronden nodig om als leider door te komen. Met de nodige souplesse stuurde Jilani over de Horensbergdam (een goede nachtrust kan wonderen doen) en reed zo naar een eerste zege op de officiële Husqvarna. Dimitri Daniels reed samen met Yannick Heylen naar de zege bij de teams.
We ontvingen nog geen officiele uitslag, zodra we deze ontvangen, we hem ook.
Rolly en Kabouter Trek tekenden present voor mooie foto's van de drie-uurse.
Klik hier voor de foto's van Rolly
Klik hier voor de foto's van Kabouter Trek


thor it
no img
31/10/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Adrien van Beveren wint 20st strandcross in Loon-Plage, Axel Van de Sande vergroot voorsprong in het kampioenschap

Gisteren werd de 20st strandcross in Loon-Plage verreden, de Belgen speelden met Axel Van de Sande, Daymond Marten, Steve Ramon en Jeffrey Dewulf mee voor de knikkers maar het was de Franse zandspecialist Adrien van Beveren die deze 20st editie op zijn naam schreef voor Axel Van de Sande die zijn voorsprong in het kampioenschap van de Couces Des Sables zag vergroten. Steve Ramon werd derde voor Daymond Martens en Steven Lenoir. Eric Foguenne werd mooi 14de, David Foguenne 20st.

Thor it voor de uitslag en een video van de 20st Loon-Plage


thor it
no img
29/10/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Kortingscode MXGP Assen nog enkele dagen geldig bij Outlaw Racing

Tijdens de MXGP Assen hebben onze promotiedames kortingsbonnen uitgedeeld waarmee je 15% korting op het hele assortiment van Outlaw Racing krijgt.

Dit is een laatste herinnering, de kortingscode is namelijk nog geldig tot maandag 31 oktober 23:59 uur. Kom snel naar onze webwinkel en ontvang alsnog 15% KORTING.

Kortingscode = MXASSEN

Thor it voor nog meer Outlaw Racing Nieuws


thor it
no img
27/10/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Dit weekend Opendeurdagen bij MX Topshop in Herenthout

Op 29 en 30 oktober is iedereen welkom op onze open deurdagen, op zaterdag en zondag telkens van 9:00u tot 18:00u zijn de deuren open. Er zijn al diverse nieuwe collecties van 2017 binnen met kortingen15% tot 70% op de beschikbare stock.
Kom ook zeker eens langs om de nieuwe Kawasaki's te bekijken, we hebben ze allemaal op voorraad!!
Schransstraat 10, 2270 Herenthout


thor it
no img
27/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Zaterdag 29 oktober opstapdag voor zijspannen in Lille

Zopas kregen we een dringend bericht binnen. Of we melding wilden maken van de Zijspan Opstapdag. Deze zal plaats vinden op zaterdag 29 oktober 2019 op de Breugelheide in Lille.

Deze opstapdag voor zijspannen wordt georganiseerd door Sidecar-service Davy Maris.

Er zal die dag geen gelegenheid zijn tot vrije traiing voor solo motoren.

Meer info via: http://sidecar-service.com

 

 

 


thor it
no img
27/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

20 november 2016: MX Ladies Day op de Breugelheide!

Ze zijn niet meer weg te denken. De dames eisen hun plaats op in de motorcross. Zo wordt – enkel voor het ‘zwakke’ geslacht een heuse MX Ladies Dag georganiseerd. Afspraak is op zondag 20 november op de Breughelheide.

Meer info onder Thor.


thor it
no img
27/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook dit weekeinde: gratis naar de 2- en 3-uurscross op RES Axel

Op zondag 30 oktober is het weer zover. Dan wordt op het RES-circuit in Axel de ondertussen  gerenommeerde uithoudingswedstrijd gereden. De 65cc en 85cc rijden – in team – twee uur. En de ‘echte’ crossers doen hun ding met een uur extra er bij.

Lees alles over de editie 2016 onder Thor.


thor it
no img
26/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Livingfor The Weekend: Belgische premiere op 7 november 2016

Nieuwe Living for the Weekend op 7 november in de cinema.

Stefan Everts, Malcom Stewart, Shaun Simpson, Max Nagl, Adam Cianciarulo en Romain Febvre zullen samen met zijspan wereldkampioenen 2015 Etienne Bax en Robbie Bax te zien zijn in de nieuwe Living for the Weekend film.

Op 7 november draait deze film in de Belgische bioscopen.

In de voorverkoop gaan Hasselt en Antwerpen aan kop. Maar er zijn nog veel meer steden beschikbaar.

Kaarten kosten slechts € 10,- pp en zijn verkrijgbaar alleen in de voorverkoop op www.livingfortheweekend.mx

Mis het niet!

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Q9U4dyObirM

 


thor it
no img
25/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

SX King Of Arnhem: nu ook de beelden.

U was niet in Arnhem. Of er een herkansing komt…….

Maar niet getreurd: enkele mensen offerden hun vrije tijd op, zoals John Van Beek. Hij zette alles op beeldband. Een volledig verslag van trainingen, kwalificaties, heats, finales, van zijn hand. Hij zette de beelden op den Tuub, en wij geven U de link: https://www.youtube.com/watch?v=LY05J-HgE-w  of

https://www.youtube.com/watch?v=xdSbVYyXCic

Wilt U niet alles uit zitten? De volgende links zijn wat korter.

85 cc: https://www.youtube.com/watch?v=JoMaMSbtv-o

SX 450 reeks 1: https://www.youtube.com/watch?v=99ufYBo8wB4

SX 450 Finale: https://www.youtube.com/watch?v=x7iJSLRc0Mg

Credits main video: John Van Beek.


thor it
no img
25/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Wat wijzigt er bij de BMB motorcross 2017?

Gisteren liet de BMB weten dat ze de problematiek van de motorcross onder de loep hebben genomen. Wij hadden daar weet van maar de afspraak was dat  we niet zouden lekken. Wij zijn tenslotte geen politiekers. Vandaag zou tekst en uitleg worden verschaft. Zo gebeurde het ook.

Onder Thor alles wat U moet weten over Motorcross, BMB en 2017. Zet U even want het is niet een, twee, drie gelezen.


thor it
no img
25/10/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De nieuwe KTM crosser testen? Maak een afspraak bij Racing Center Deurne!

Op de MXWORLD.BE-redactie viel het volgende berichtje in de bus:

“Goede middag MXWORLD. We hebben dit jaar weer testmotoren klaar staan om uit te proberen. Het gaat om de volgende modellen: De KTM 125, KTM 250 2-t, KTM 250F, KTM 350F en tenslotte de dikke KTM 450F. Deze modellen kunnen getest worden op verschillende locaties. Wel dienen de kandidaten vooraf even een afspraak maken met mij. Dank U!”

Tot zover de mededeling van KTM Racing Center, Middelmolenlaan 12 te 2100 Deurne.

Wie een  testrit wenst te maken neemt contact op met Kenny Pulinckx via e-mail kenny@racingcenter.be, of telefonisch via  03/324 39 80. Meer info ook op www.racingcenter.be

 


thor it
Mx477DSMR2R StoreKTM Shop NLWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!