Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
13/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC: Eerste treffer voor Jeremy Delince. Ook zege voor Cedric Grobben in Youngster Cup.

Omwille van de verschrikkelijke omstandigheden werd er slechts één manche gereden.

Dennis Ulrich startte op kop gevolgd door jeremy Delince, Filip Bengtsson en Peter Smitka. Bengtson zakte terug en de strijd om het brons zou beslecht worden in  het voordeel van Smitka die ronden lang duelleerde met Arminas Jasikonis. Delince was na twee ronden over Ulrich gegaan, en  sleurde motor en slijk als eerste over de finish.

Delince: “Ik heb de ganse winter op vergelijkbare banen moeten trainen. Ik ben het gewoon om in slijk te rijden. Maar toch was het hier een zware beurt.”

Kevin Fors werd 23ste.

Toch waren er nog 17.000 toeschouwers in Aichwald die zagen dat er voordien al een tweede Belg zou winnen. Cedric Grobben haalde het in de Youngster Cup voor de Slovaken (enen?) Richard Sikyna en Tomas Kohu.

Grobben: “Ik hou van een uitdagende omloop.”

Nog Belgen: 12. Genot, 16 Vermijl, 35 Bryan Engelen, 37 Yannick Heylen


thor it
no img
13/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Zemst: Collet en Gordano de sterksten.

Veel piloten in Zemst voor de VMCF-wedstrijd.

De eerst reeks lag al na twee ronden in de goede plooi. Kopstart voor Vincent Collet en Natale Gordano  die samen met Mark Boot over Patrick Capellen naar twee en drie reden.

Een pittige tweede reeks met alweer Collet voorop, gevolgd door Boot. Die greep naar het zilver, omdat Gordano midden het pak zat. Boot werd dan gepasseerd door Stijn Verstrepen en even later eiste Gordano zijn zilveren plak op.

Boot verspeelde nog het brons toen Dylan Verleysen een lange inspanning afrondde op vier. Zo ging de derde plaats naar Verstrepen.

Credits: BrentMXpics


thor it
no img
13/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Schopfheim: op naar Franse wereldkampioenen?

Ook een WK loopt niet altijd vlot. Zo diende de slotreeks in de Duitse GP met de groene vlag te worden gestart.

De wedstrijd werd gedomineerd door het duo Giraud-Musset. Zij wonnen voor Brown-Chamberlain en Adriaenssen-Daiders.

Eerder op de dag waren de Fransen ook al de beste in de openingsreeks. Ze wonnen die voor  Vanluchene-Kurpnieks en Adriaenssen. Dat betekende dat zowel Vanluchene als Adriaensen gelijke punten telden. Het betere resultaat in de slotreeks bracht zilver voor de ex-wereldkampioenen maar tegelijkertijd was het eerste WK-podium voor Vanluchene een feit. 

Op de zege na was het een Belgische dag. Santermans-Mucenieks werden vierde in met Hendrickx-Van den Bogaart op vijf.

Schopfheim werd een rotdag voor de wereldkampioenen Bax-Bax. Twe maal zaten ze dik in de punten maar vielen uit met motorpech. Men spreekt in het Luyksgestelse kamp van ingrijpende veranderingen.

Stand WK: 1. Giraud - Musset 150, 2. Adriaenssen - Daiders 147, 3. Vanluchene - Kurpnieks 143, 4. Brown - Chamberlain 134, 5. Hendrickx - v.d. Boogaart 129.

Credits: LVDAA


thor it
no img
13/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Lommel: Eerste treffer voor Wouter Van Massenhoven. Van Calster-Van Gennip bij de Zijspannen, maar Nederland boven bij de Quads

In Markelo kregen we toch foute info door. Lommel zou zwaar onder water staan. Maar bij thuiskomst kregen we collega Peter Droogmans aan de lijn.

“Op een bui tijdens de junioresreeks na heeft het niet meer geregend. Er was niks aan de hand met de omloop. Tenzij dat BeTeMo woord heeft gehouden en de Heeserbergen zo strak als een biljartlaken trok.”

Lees meer!


thor it
no img
12/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Jago Geerts blijft Dutch Masters leiden na Markelo

Als je het ons vraagt?

De formule van het ONK, of nu de Dutch Masters of Motorcross is perfect. Vier klassen, allemaal zo goed als volzet. Ruime tijd om te trainen en dan twee reeksen. Om kwart voor zes was alles achter de rug op de Herikerberg in Markelo waar Ons Genoegen weer een puntgave organisatie neer zette.

Enkel de regen in de slotreeks van de MX1 deed sommige toeschouwers zonder paraplu wat vroeger afhaken van een prachtige motorsportdag in Twente.

De sport onder Thor!


thor it
no img
20/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Video : De MXWORLD USA trip in September

In September gaan we met MXWORLD naar de laatste 2 GP's in de USA, we plaatsten al eerder info over deze reis via deze link, nu plaatsen we hier enkele video's om je een idee te geven wat je allemaal te zien gaat krijgen tijdens deze vakantie. Het is niet alleen een motorcross vakantie, er is voor iedereen wat wils, jong en oud, ook aan de vrouwen word gedacht.... Thor voor de video's van insite Oakley, FOX, Chaparral, Pro Circuit, Las Vegas, Santa Monica en meer... Meer info over deze trip : gino.maes3@telenet.be


thor it
no img
09/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

E-MX Race Of Champions: Topeditie in de maak! Nu dinsdag!

Deze week penden we hier een artikel onder de titel ‘On Any Tuesday’. Jammer dat we die al gebruikten. Want hij zou zeker van toepasing zijn op de E-MX Race of Champions, nu dinsdag 14 juni op Circuit Zolder.

Noteer die dag in vette letters in je agenda!

Lees er alles over, maar kom vooral kijken!

’t Is gratis op de koop toe.


thor it
no img
10/06/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Nu bij DSM in Alken: Nieuwe kortingen op de Alpinestars crosskleding collectie 2016!!

Promo prijzen bij aankoop set 2016 (broek+trui+handschoenen)

Set Techstar 209€ ipv 269,85€
Set Racer 139€ ipv 189.85€
Set youth 119€ ipv 154.85€

www.dsmmxhopbe.be/
Gratis verzending boven de 100€
 

thor it
no img
10/06/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

VJMO-MCLB Motorcross in Aspelare op 11 en 12 juni 2016

Opgepast. Nieuwe inrichting van ons team met als troef LUCKY 7 HOLESHOT START, 90 procent van de bergen die er een jaar al onaangeroerd zullen liggen. De laatste weken zijn er nog 2 of 3 bergen bijgekomen( eerst en vooral 1 na de start om de start veilig te maken, een soort dubbele tafel aan de tent i.p.v. tripple en een mooie aangename schans voor een bestaande schans) voor men het dieper gelegen gebied duikt voor de finish. Het juiste schema van het hele weekend en de specials (brommers en pitbike's) juiste prijzen en troffee's komt later. De 3 uniekste en mooiste brommers krijgen een unieke troffee.

Gans het Mx Team Halve Gaaze hoopt jullie allemaal te mogen verwelkomen.


thor it
no img
09/06/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

UFO Preview 2017

Net als de motormerken is het zaak om als kledingmerk bij de les te blijven, blijven innoveren, blijven verbeteren en aan de prijs blijven werken om concurrentieel te zijn. Dat is waar UFO voor staat...
UFO komt als een van de eerste met de preview van de 2017-modellen

Klik hier voor de foto's


thor it
no img
09/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Zogezegd, na afloop van de GP Frankrijk - Deel drie.

Veel leuke uitspraken, vaak zinnig ook.

Het noopt ons tot een derde aflevering van Zogezegd……

Zoals gebruikelijk, onder…..


thor it
no img
09/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Officieel nu: Chad Reed rijdt enkele MXGP!

Minstens twee: die van Matterley Basin en die van Maggiora. Over zijn beslissing: “Ik reed in Europa enkele malen de MXON.  Ik weet wat ik kan verwachten. Ik zie alle GP’s op TV. Ze zitten nu in topvorm, terwijl mijn seizoen stopte eind mei.”

De 34-jarge Reed won 44 SX en outdoors en twee SX titels. Dit seizoen werd hij nog vijfde.

“Er is veel veranderd de voorbije 15 jaar. Maar het zal leuk zjjn om vele bekenden te ontmoeten. Aan de andere kant, ik ben nog steeds erg competitief ingesteld en ik wil dat goed doen.”

Reed wordt ondersteund door Yamaha Motor Europe.


thor it
no img
08/06/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Frankrijk MXGP

De MXGP te Frankrijk was er eentje om te snijden, Febvre versus Gajser en visa versa... Op zaterdag was er een sterk staaltje van Paulin maar die craschte hard in de laatste ronde, 5 hechtingen in zijn wenkbrauw en een gezwel die voor zijn oog kwam te staan waardoor hij rij verbod kreeg. Op zaterdag nog kregen Febvre en Guillod het aan de stok met elkaar na enkele passages met een midden vinger van Febvre richting Guillod..  Reeks 1 was een directe confrontatie met de 2 wereldkampioenen die voor de MXGP titel 2016 gaan... Cairoli staat onder druk en maakt fouten... Desalle was beste Belg op de 5de plaats. Van Horebeek werd 11de, het debuut van Graulus in de MXGP was mooi in de eerste reeks maar door een val bij de start van reeks 2 moest hij opgeven en eindigde hij helaas op een 17de plaats. Fors werd 26ste... Klik hier voor de foto's

thor it
no img
08/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Dutch Masters Of Motorcross Markelo: een ferme inspanning voor de anders-validen.

Het Circuit De Herikerberg heeft niet alleen voor de rijders de nodige uitdagingen, maar ook voor mensen die rolstoelgebonden, of slecht ter been zijn.

MC Ons Geneogen Markelo stelt alles in het werk om ook hun bezoek aan de Dutch Masters of Motocross zo prettig mogelijk te doen verlopen.

Thor!


thor it
no img
08/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Blessureleed: Dungey out, Van doninck onder het mes.

De kans dat Ryan Dungey zich zelf opvolgt als outdoor kampioen is klein. Hij raaktz zondag in Thunder Valley gewketst.

En op DIT ogenblik wordt Brent Van doninck geopereerd aan de duim.

Thor!


thor it
no img
07/06/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Frankrijk MX2

De Franse GP leek wel een MXoN kwa sfeer maar dan enkel voor hun Franse helden, wat was het mooi om horen toen de duizenden fans hun Marseillaise zongen, kippen vel! Hun held in de MX2 was Paturel die 2 weken op rij het podium behaalde dus toch ook een beetje een Belgisch podium met een verdiende beloning van hard werken bij het KEMEA team. Ferrandis bezocht een paar keer de Franse bodem, Heerser van het weekend, moet het nog gezegd worden? Herlings! Hij komt op gelijke hoogte met Smets kwa GP overwinningen. Geen Belgen aan de start, Van Doninck word geopereerd, Graulus verkast naar de MXGP en Jens Getteman staat voorlopig aan de kant zonder team... Klik hier voor de foto’s
 

thor it
no img
07/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

On Any Tuesday in Lommel

Of is dit het kortste: een impressie van een dinsdag in Lommel van MotoXpics.be


thor it
no img
07/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Zonder tekst maar alles wordt gezegd met drie fotos.

Klik op Thor en laat de foto's spreken.

Het kortste, maar meest veelzeggende artikel op MXWORLD dit jaar!


thor it
no img
07/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Dutch Masters Of Motorcross Markelo: de deelnemerslijsten!

We hadden een deelnemerslijst. Maar de KNMV was zo vriendelijk om vandaag de laatste versie over te maken.

Zie Thor.

Alle Belgen vet afgedrukt.

Cyril Genot heeft zich afgemeld.


thor it
no img
07/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Dutch Masters Of Motorcross Markelo: voor Belgen een uitstap waard!

Ik ga twee zaken doen.

Eerst alle info geven over de Duth Masters Of Motorcross in Markelo.

Daarna krijgt U een aantal persoonlijke tips van mezelf om dit weekeinde eens richting Overijssel/Markelo te trekken.

Thor!

Update: Damon Graulus zal ook Markelo doen op de 24MX Lucas Oil Honda MX1! Ook Kevin Wout start. Jago Geerts: bevestigd.


thor it
no img
07/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM: Belgie-Nederland voor Quads en Zijspannen in Lommel.

BeTeMo probeert altijd wat extra te doen. Na de succesvolle openingscross  organiseert de Arendonkse vereniging zijn tweede wedstrijd op de Heeserbergen in Lommel.

Het wordt een nieuw programma met de Quads en de Zijspannen in de hoofdrollen.

Thor!

Update: voor diegenen die nog paniekeren over Lommel: er werd vandaag onder peerfecte omstandigheden getraind. Zie fotorep MotXpics.be


thor it
no img
06/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De Kalender

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.

Vanaf woensdag wordt het echt zomer, dus we gaan er van uit dat alles gereden kan worden.


thor it
no img
06/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Zogezegd, na afloop van de GP Frankrijk - Deel twee

Hoeveel afleveringen er komen hangt af van de persberichten die we verzamelen.

Hier alvast deel twee met de quotes van het weekeinde.

PS: gisteren kreeg u – puur toeval wegens mekaar gemist - 2 verslagen van de GP, van de baas en van mezelf. Hebben we hetzelfde gezien? Toch eens leuk om te vergelijken misschien?


thor it
no img
06/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Zogezegd, na afloop van de GP Frankrijk - Deel een.

We proberen de reacties na afloop van de wedstrijd in Saint-Jean d’ Angely voor U op een rijtje te zetten. Een lijn moet U er niet in zoeken, we bewegen ons kris-kras door het veld.

Of toch: we beginnen met de meeste Belgen!

Onder Thor!

 


thor it
no img
06/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX en WK Dames dag twee: Rubini, Sanayei en GP-zege voor Nancy Van de Ven.

Zaterdagavond kreeg u al rapport van de EMX en het WK dames.

Onder Thor deel twee van de reeksen die zondag werden gereden.


thor it
KTM Shop NLSec ConstructionsWMX-ShopDSMMx477R2R Store

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!