Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
06/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Diga Junior Racing: Emil Weckman doet kostbare ervaring op.

Voor een ontwikkelingsteam zoals het KTM Diga Junior Racing is er één constante tegenstelling die steeds terugkeert. Natuurlijk zijn resultaten belangrijk maar om zover te komen, moet je ook leren om moeilijkheden en tegenslagen te overwinnen. Want dat is precies de voedingsbodem voor later succes. Voor EMX Rookies Emil Weckman en Roni Kytönen was Agueda in ieder geval een leerzame ervaring.

Thor!

Credits: Eric Laurijssen.


thor it
no img
06/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Denicol GP Zijspannen Lommel: nog startplaatsen beschikbaar in de MX1.

In de marge van de Denicol GP voor Zijspannen in Lommel zijn er twee nevencategorieën voorzien: een voor niet-GP zijspannen en een  voor solorijders MX1.

Voor deze  laatste klasse zijn al enkele  mooie namen ingeschreven zoals de man in vorm Dietger Damiaens, Kenny Vandueren, Cyril Genot, Heikki Geens en Dylan Van Veghel. Maar er zijn nog startplaatsen beschikbaar.

Ondertussen leren we dat alle VLM-piloten via een algemene afvaardiging mogen starten in Lommel.

Praktisch bekeken is het aan te raden om vooraf in te schrijven. Ter plaatse zou eventueel nog kunnen maar dan bestaat de kans dat de reeks volzet is.

Voor een verkorte inschrijving stuur je een mailtje naar dannynijs@telenet.be, met de vermelding van uw naam, voornaam, merk motor, AMB/Mylaps MX transponder nummer, gewenst wedstrijdnummer, federatie.

U zal van Danny een mail ontvangen met hun toegewezen startnummer.


thor it
no img
06/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jago Geerts zevende tijdens EK Portugal.

Afgelopen weekend stond voor Jago Geerts rijdend voor Sahkar KTM Racing een Europese wedstrijd EMX2 op de kalender. Ditmaal werd er afgereisd naar Portugal, Agueda.

In de tijdtraining kon Jago Geerts moeilijk zijn ritme vinden op de snelle baan in Portugal. Hij kwam uiteindelijk niet verder dan de achttiende plaats.

Tijdens de start van de eerste manche kwam Geerts goed weg en kwam zo de eerste ronde als achtste door. In het begin van de wedstrijd was het een beetje stuivertje wisselen uiteindelijk kwam de Belg op de zevende plaats terecht en wist dit zo de gehele manche vast te houden.

Bij de start van de tweede manche kwam de Belgische rijder uit Balen minder goed weg en kwam de eerste ronde door als dertiende. Geerts wist de aanval in te zetten en kwam zo gedurende de wedstrijd naar voren toe. Uiteindelijk na een mooie strijd kwam Jago Geerts als zevende over de finishlijn. In het dagklassement werd de Sahkar KTM Racing rijder zevende. In het Europese Kampioenschap EMX250 staat Geerts op een vierde plaats.


thor it
no img
06/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

40 jaar Techno Motor Veghel: dat moest gevierd worden!

Het Eurocircuit van Valkenswaard was ‘the place to be’ afgelopen woensdag. Techno Motor Veghel, kortweg TMV, een groothandel in cross- en ander leuke spullen bestaat 40 jaar. Een goede reden om de leveranciers, klanten, de pers en de gesteunde teams te inviteren op een ‘track day’.

Lees er alles over onder Thor.


thor it
no img
05/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Motor Glenn Bielen gestolen!! Steunactie Glenn opgestart...

Vannacht werd de motor van Glenn Bielen gestolen... Er werd ingebroken bij hem thuis, ook werden er een set Haan-wielen meegenomen als nog andere crossspullen. Er is een beloning voor de juiste tipgever van 2500 Eu. Glenn zijn schoonbroer Dimitri startte al een inzamelactie want zoals het er momenteel uitziet is Glenn nog niet 1-2-3 terug aan het crossen... Je kan geld storten op rekeningnummer BE34 9731 6478 9290.
Glenn is momenteel nog kandidaat voor de Belgische titel bij de BMB en ook bij de IMBA maakt hij met een vierde plaats in de tussenstand nog kans op een mooie ereplaats...
Wie info heeft over de motor of info wil over een donatie kan Dimitri Wuyts contacteren op 0472 504178.


thor it
no img
05/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Rockstar Energy Husqvarna MX2 Factory team: contractverlenging voor Covington en Kjer-Olsen.

De wereldtitel zal er wellicht dit jaar niet komen. Maar dat hij er komt is zowat een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Zopas maakten Jacky Martens en Kay Hennekens bekend dat ze de contracten met Thomas Covington (2018) en Thomas Kjer-Olsen (tot en met 2020) hebben verlengd.

Thor.

Credits: shotbyBavo.

 


thor it
no img
04/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Leuk interview met Etienne Bax

Van enige ruzie in het Bax-huishouden is al lang geen sprake meer.

En dichter bij huis kunnen de twee niet rijden.

Bergeijk ligt namelijk pal tegen Lommel aan, waar zondag het WK voor zijspannen wordt betwist.

Dat leren we uit een interview van Omroep Brabant. U kan het nalezen door HIER te klikken.

Random picture van Luc Vanderaa, omdat we'm zo mooi vonden.

 


thor it
no img
04/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De Kiezelgroeve in Neeroeteren: de definitieve doodsteek, met dank aan!

Misschien is het passend om het artikel dat Kevin Moonen (Red De Motorcross) vorige week plaatste op zijn website. Het is het verhaal van de politiek die veel belooft, maar al evenveel soms – of nog vaker – de  motorcross een slecht hart toe draagt. Vraag het maar aan MC Maasland. Ze hadden een pracht van een circuit. Maar een kleine groep mistevredenen halen hier hun slag thuis. Ik persoonlijk erger mij daaraan om de eenvoudige redenen dat grote groepen ontevredenen (zie asielbeleid) genegeerd worden. De democratie op zijn kop, en enkele politiekers die geen greintje schaamtegevoel hebben.

MC Maasland organiseert dit weekeinde de Denicol GP van België voor Zijspannen…… in Lommel.

Onder Thor een aangrijpende tekst, echt waar.


thor it
no img
04/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

24MX Honda Flash: De Dycker tankt vertrouwen, Graulus met gezondheidsprobleem.

Het Portugese Agueda was het decor voor de 12de ronde van het  FIM MXGP Wereldkampioenschap. De typische rode aarde maakte zijn rentree op de kalender na een afwezigheid van drie jaar. Voor  24MX Honda rijder Ken De Dycker bracht Agueda de bevestiging van een stijgend vormpeil. Hoewel hij het geluk niet aan zijn zijde had, kan Keeno wel vertrouwen putten voor de resterende GP’s. Damon Graulus kende in Portugal een uitzonderlijke moeilijke Grote Prijs die hij liever zo snel mogelijk wil vergeten.

Thor……

Credits: shotbyBavo.


thor it
no img
04/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM Red Bull flash: Bijna perfect weekeinde met Cairoli, Herlings en Jonass op het podium.

Bijna, zeggen we, want Seewer slaagde er in om de GP-zege in de MX2 te ontfutselen aan Jonass. In de MXGP zagen we om beurten Herlings en Caïroli schitteren.

Eerlijk, we worden bijna lyrisch bij de beelden van Herlings die onder de 8-voudige wereldkampioen door schuift in een magistrale bocht. En Antonio geeft dan toe dat Jeffrey sneller was, om in de slotreeks efkes de puntjes op de i te zetten.

Thorovitch……

 


thor it
no img
04/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kawasaki Factory Racing: Troostprijs voor Clement Desalle. Tixier weer out!

Clement Desalle rukte in Agueda op naar de tweede plaats in de WK-stand. Leuk op het eerste zicht, en hij was zeker beter dan Gauthier Paulin. Maar een zekere meneer J. Herlings komt stilaan in zijn beste vorm mee doen. Ondertussen valt ook Jordi Tixier weer uit met een rug- en beenblessure. Nu al staat vast dat hij er zes weken niet bij zal zijn.

Clément Desalle: "In de eerst reeks had ik een degelijke start. Ik vertrok op vijf en finishte op zes. Ik had het wel heel warm, maar ik recupereerde vrij goed tussen de reeksen in. In de tweede start viel iemand voor mij (Butron). Ik ging zelf ook neer en vertrok als laatste. Ik kon nog remonteren tot de tiende plaats. Ik ben niet tevreden over het resultaat, want hier had ik meer punten kunnen scoren. Ik weet nu wat me de komende drie weken te doen staat, al zal ik eerst de gekwetste vinger en ribben moeten laten helen (opgelopen in de kwalificatie).”

Credits: Mediacross.


thor it
no img
04/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Suzuki World Flash: Winst voor Seewer, podium Jasikons,

Eigenlijk was het best een leuke dag voor Suzuki, het team van Stefan Everts.  Alles is evenwel relatief. Jeremy Seewer won de GP, maar kreeg  geen puntenvoordeel ten opzichte van Pauls Jonas. Sterk was de prestatie van Arminas Jasikonis die voor het eerst op het podium stond. Kevin Strijbos was behoorlijk door de kwalificaties gekomen maar  ging in de reeksen door zijn rug.

Thor!


thor it
no img
04/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: Nagl steeds beter op dreef.

Bij Gauthier Paulin lijkt er even het beste af te zijn. Max Nagl komst stilaan weer op het vertrouwde niveau. Hij miste net het podium. Ook Max Anstie liet ons wat in de steek, zeker na zijn puike race in Ottobiano de week tevoren.

Hun repliek onder Thor.


thor it
no img
04/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Yamaha Factory Flash: Tonus tekent bij! Van Horebeek gestenigd.

Naast de merkelijke beterschap van Romain Febvre – enkel he starten moet nog beter – was de contractverlenging van Arnaud Tonus voor 2018 hot in Agueda.

De rentree van Jeremy Van Horebeek verliep in mineur. Hij kreeg in de eerste reeks een steen in het gelaat en in de tweede eentje op de vinger.

Thor!


thor it
no img
04/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kemea Yamaha flash.

We laten achtereenvolgens Benoit Paturel, Brent Van doninck en Alvin Östlund aan het woord over Agueda.

De fotos komen van: ShotbyBavo.

Thor.


thor it
no img
04/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender voor de week. De Denicol GP voor Zijspannen blikvanger in Lommel.

In de GP’s gaat de riem er even af voor wat betreft de solo klassen. Pas op 23 juli wordt er hernomen in Loket.

 

Zelf gaan we er volgend week ook een beetje die riem afleggen en zal het opperhoofd zelf nog eens moeten zweten.

 

Maar eerst nog een Belgisch hoogtepunt. Op zaterdag en zondag de GP voor Zijspannen in Lommel. Na de nasleep van Chaumont en de ontwikkelingen in Iffendic ligt het WK weer helemaal open. En welk Belgisch team zal zich in Lommel gaan overtreffen?

 

Dat, en nog meer info onder Thor!

 


thor it
no img
04/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Denicol Zijspan GP Belgie Lommel: het gaat zondag kletteren op de Heeserbergen.

Even resumeren: na Chaumont  werden de punten afgenomen van Bax-Musset en Willemsen-Bax. Reden: niet geoorloofde benzine gebruikt. Dat had voor gevolg dat Giraud-Mucenieks in Iffendic met een riante voorsprong vertrokken als leider. Maar een ijzersterke Bax, een iets minder ijzersterke Willems en een poco pech voor Giraud waren er de oorzaak van dat de top drie in de stand nu echt samen klit.
Dat heeft het aangename gevolg dat MC Maasland zich zondag aan een sportieve hoogvlieger mag verwachten.
De wedstrijd staat in het teken van een nieuwe hoofdsponsor Denicol Motorolie. Dit sterke Belgische merk is sterk verankerd in de motorcross en zeker bij de zijspannen.
Thor voor alle info over de GP Zijspannen in Lommel op 7 en 8 juli, inclusief de promoclip van Luc Vanderaa.


thor it
no img
04/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Steve Seronval geveld door virale infectie.

Maandag werden we opgeschrikt door een foto met Steve Seronval in het ziekbed, op de Intensieve dan nog. Vreemd want in het verslag van Marcel en op Speedhive zagen we op het eerste zicht geen problemen. Seronval had in Tessenderlo de snelste trainingstijd neer gezet en won de eerste manche. Ook in de tweede reeks leek hij de hand uit te steken naar de dagzege, want in tweede stelling achter Kenny Janssens. Seronval verloor in de vierde ronde enkele plaatsen zodat Dietger Damiaens reeks - en eindwinnaar werd, maar Seronval nog als tweede op het podium stond.

En dan maandag de foto van Steve in het ziekenhuisbed. We stuurden hem een berichtje en het antwoord was onthutsend. "Ik heb wellicht een virale infectie opgelopen. Ik herinner me zelfs niets meer van de tweede reeks. Ik moet vannacht (maandag) nog hier blijven tot de uitslag van de testen bekend is. Ik wil ondertussen iedereen al bedanken voor de steunbetuigingen."

Credits: Jo Nijs.


thor it
no img
03/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Sidecars Iffendic: de film van Luc.

Ja er roert wat in zijspanland. Zeker na het puntenverlies van Bax-Musset en Willemsen-Bax was het te denken dat het hard tegen onzacht ging. Een betere aanloop kan MC Maasland zich niet dromen. Al deze klasbakken staan zondag aan de start in Lommel.

De film van Luc ‘Sidecarcross’ Vanderaa kan je HIER bekijken

 

 


thor it
no img
03/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Nationals Red Bud: Tomac en Osborne tonen zich als leiders. Alle full clips erbij!

Het AMA outdoor seizoen is precies halfweg na de wedstrijd in Red Bud. Toeval of niet, maar de favorieten hebben zich van hun beste kant laten zien. Zo won leider in de MX2-klasse Zach Osborne de wedstrijd door de gebroeders Martin te verslaan. Alex werd tweede en Jeremy derde. De verassing voorin was Mitchel Harrisson met zijn vierde plaats. Hij ging Dylan Ferrandis vooraf. Osborne, uit Virginia, zit nu wat steviger in het zadel voor de Martins.

Idem dito voor de 450 klasse. Autoritair won Eli Tomac beide reeksen. Achter hem was de verdeeldheid veel groter met Jason Anderson die tweede werd voor Marvin Musquin, Blake Baggett en Justin Barcia. Baggett die pas tiende werd in de eerste reeks moet de leiding uit handen geven aan Tomac, twee zege's op een rij,  en volgt nu op 13 punten. Anderson komt op drie voor Musquin.

450 reeks 1 (met val in start): HIER

450 reeks 2: HIER

250 reeks 1: HIER

250 reeks 2: HIER

 


thor it
no img
03/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMPL: Een wereldkampioen wint: Julien Bill.

Julien Bill, de op twee na laatste wereldkampioen MX3 (2011) is na die dtitel gaan rondzwerven. Op alle continenten ging hij crossen, zoals in Canada, resideerde enkele jaren in Brazilië. Bill verzorgt momentele ook commentaar bij Motorsport TV. Maar zondag  en eigenlijk de week voordien al, was Julien in België. Hij startte zondag in de AMPL-wedstrijd in Gesves.

De Zwitser won die wedstrijd, maar moest in de eerst reeks de duimen leggen voor David Foguenne. Die viel uit in de slotreeks. Zo werd Arnaud Englebert tweede voor Roy Silliën.

Afijn lees de uitslag er maar eens over na onder Thor.

 

 


thor it
no img
03/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Wachtebeke: Twee keer Verleysen.

Torpjurn Van Hoe en Dylan Verleysen zetten de toon in de eerste reeks. Jorne Tytgat zette de boel in brand en walste over beide kopmannen. Helaas, na één beurt als leider viel hij terug naar vier. Van Hoe weerde zich terdege maar moest enkele ronden voor tijd buigen voor Verleysen. Tytgat herpakte zich en liet Jaimy Deleersnijder nog in plan om derde te worden.

Dezelfde drie, Van Hoe, Verleysen en Tytgat trokken  meteen in de aanval. Van Hoe misrekende zich na drie ronden en zo belandde Verleysen in de leidersrol met Tytgat. Maar die zou op het einde in de problemen komen. Zo leek Van Hoe probleemloos tweede te worden, maar de remonte van Maarten Govaert deed hem de das om. Het belette niet dat Torpjurn tweede werd in de eindstand voor Tytgat.

Credits: Marleen De Smet.


thor it
no img
02/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Iffendic: Schitterende revanche voor Bax-Musset en Willemsen-Bax.

Wat vooraf ging: Etienne Bax en Daniël Willemsen kregen afgelopen week bericht dat ze een deel punten moesten inleveren. Reden: ze hadden in Chaumont met niet reglementaire benzine gereden.  We gaan hier niet veel dieper op in, omdat het enerzijds het reglement is maar anderzijds hier toch een geurtje aan kleeft. Goed, zo vlak voor zijn thuiswedstrijd kregen Giraud-Mucenieks zonder slag of stoot de Red Plate toegewezen.

Thor

Credits: Luc Vanderaa.


thor it
no img
02/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Dietger Damiaens en Jordi van Mieghem de besten in Tessenderlo (VLM)

Het werd door de regen een beetje een welles-nietes voor de MC De Buiting in Tessenderlo maar door het harde werk van de organisatie werd een welverdiende "welles". De rijders kregen een prima berijdbaar circuit voor de wielen geschoven en bij de Inters stond de 7de kampioenschapsproef op het programma. Kenny Janssens was op voorhand de fiere BK-leider en deed ook in Tessenderlo een uitstekende zaak in het BK maar het was slokop Dietger Damiaens die bij de MX1-jongens alweer met de overwinning aan de haal ging. Bij de Inters MX2 is Jordi van Mieghem aan een opmars bezig, hij won vandaag beide reeksen maar zijn achterstand op leider Banken bedraagt nog 65 punten... Foto's: davemx.be

Lees een verslag van de Inters, klik op Thor


thor it
no img
02/07/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Agueda: Cairoli voor Herlings, off-day voor de Belgen.

Overwicht had hij niet, tenzij in de slotreeks. Antonio Caïroli ligt daar evenwel geen seconde van wakker. In Agueda pakte hij opnieuw de zege en niemand loopt ook maar één puntje in op de Italiaan. Op weg naar nummer negen?

Thor.

Credits: mxgp.com


thor it
Sec ConstructionsKTM Shop NLDSMR2R StoreWMX-ShopMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!