Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
23/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Het formele standpunt van Suzuki over het stopzetten van de steun in de motorcross

Het was algemeen bekend in de wandelgangen dat Suzuki zou stoppen met uitgebreide steun in de motorcross. Maar zowat alle partijen hielden hier – bewust of onbewust – de lippen stijf op mekaar.

Vandaag laat Suzuki het volgende bericht los op de wereld: “Suzuki Motor Corporation has decided to suspend the FIM World MXGP Championship and All Japan Motocross activities from 2018. Suzuki Motor Corporation, having reviewed its Motorcycle operations to focus on the core business functions and restructuring of our motorcycle business, concluded to suspend the MXGP activities from 2018. Suzuki will continue to produce RM-Z250 and 450 series and support those customers the entire world. Suzuki expresses its great appreciation to sponsors and fans around the world for their strong support to its activities. The company will continue to provide valued products for its customers by utilizing the experiences earned through the Racing activities.”

Daar zijn dan bijna twee maanden en wellicht talloze vergaderingen voor nodig geweest.

Samengevat: Suzuki stopt met steun aan de MXGP en aan de MX in Japan. Dat doen ze omdat ze zich willen heroriënteren naar hun core-business en herstructureren. Ze blijven crossmotoren produceren.

En daar moest Stefan het dan mee doen.


thor it
no img
22/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Jens Van Meer komt goeiedag zeggen.

Jens Van Meer reed het grootste gedeelte bij de MCLB. Momenteel draait Jens mee aan de VLM-top, maar dit weekeinde ging hij nog eens gedag zeggen bij zijn oude vrienden in Overslag.

Met brio dus! Want in de eerste reeks muisde hij er vanonder met Robin Bakens en Dylan Verleysen. Deze drie bleven voorop. Van Meer moest alles uit de kast halen om Bakens voor te blijven. En dus ook Dylan Verleysen, Junior Decouter en Jaimy Deleersnijder.

Van Meer was de enige die in de slotreeks voorin zat. Kenny Dult viel vroeg weg en werd afgelost door Sven Breugelmans. Maar zijn voornaamste tegenstander, Robin Bakens, kwam pas als zesde door. Hij zou stelselmatig vorderen en tweede worden voor Verleysen en Breugelmans. Jens was wel een dikke halve minuut eerder over de finish gebold.

Credtis: Rolly.


thor it
no img
22/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

The Champions: Seppe Van Nijlen

De grond is wit, de nevel wit, de wolken.....howla dat is een gedichtje van Alice Nahon en mijlenver van wat ons interesseert.

In de MX-luwe periode willen we toch dat U MXWORLD interessant blijft vinden. Daarom hebben we in de loop van de week alle kampioenen bij de Beloften en Nieuwelingen - of gelijkaardig - een vragenlijstje gestuurd. Ongeacht in welke federatie ze reden. We gaan dat doen voor alle - vaak niet zo bekende - kampioenen in hun federatie. Ere wie ere toekomt.

Seppe Van Nijlen was de eerste die zijn huiswerk maakte.

Thor!.


thor it
no img
22/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Herbeleef de Red Bull Straight Rhythm integraal!

We hebben voor U de volledige wedstrijd opgesnord.

Jaja, de Red Bull Straight Rhythm over een halve Amerikaanse mijl.

Gisteren (voor ons vannacht) gereden in Pomona.

Beleef de volledige wedstrijd door HIER te klikken!

Chad Reed startte niet. Hij liep tijdens de training een voetblessure op.

Credits. S. Cudby.

 


thor it
no img
22/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Red Bull Straight Rhythm Pomonoa: Stankdog Gared Steinke maakt promotie voor de Dutch Supercross

Gisteren werd in Pomona, California de vierde editie van de Red Bull Straight Rhythm gereden. Winnaar werd Marvin Musquin voor Josh Hansen, Broc Tickle en Kyle Chisholm.

Bij de Lites ging de zege naar Shane McElrath voor Sean Cantrell, Ales Martin en Ryan Sipes.

Maar in Zuidbroek zullen ze graag horen dat in de 2-takt klasse Garet ‘Stankdog’ Steinke winnaar werd. Steinke is een van de Amerikanen welke over twee weken aan de start staan van de Dutch Sypercross.


thor it
no img
22/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Tanel Leok wint Superfinale Riga Arenacross

De superfinale in de Arenacross van Riga is gewonnen door Tanel Leok, voor  Karel Kutsar,  Adam Chatfield en Yevgheni Tyletski. De wedstrijd werd verreden in de Riga Arena. Chatfield nam de kopstart voor Leok en Nick Kouwenberg. Die zou uitvallen terwijl Kutsar als een komeet uit de buik van het peloton naar de tweede plaats reed. In zijn spoor kon Tyletski mee oprukken naar de vierde plaats.

Leok was ook eindwinnaar geworden in de totaalstand, die ging over zes reeksen. Elk rijder kwam drie  keer in actie en Leok won al zijn reeksen. Kutsar werd ook hier tweede voor Kouwenberg.

 


thor it
no img
22/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Genk afgelast!

VLM deelt mee dat de wedstrijd die voor vandaag was voorzien op de Horensbergdam in Genk is agelast.


thor it
no img
21/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Outlet verkoop tvv van de Jeugd van MC Lille.

Om het spaarpotje van jeugdwerking MC Lille te spijzen wordt er op 11 & 12 november een “outlet-sale” georganiseerd in de hal van Rik Cuylaerts.

Hier wordt voornamelijk overjaarse crosskledij, vrijedtijdskledij en accesoires verkocht.  Het zijn allemala nieuwe producten, maar uit vorige collecties.

Zaterdag is de verkoop open van 10.00 tot 19.0 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wie niks wil kopen, maar toch wil steunen: je kan er gewoon ook een drnakje nuttigen..

Het adres nog: Boskant 133 te 2275 Lille.

 


thor it
no img
21/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Red de Motorcross: allerlaatste veiling van shirts Grand Prix-piloten

Dit jaar wil Red de Motorcross weer minimaal 6.000 CO2-bomen (laten) aanplanten. Uiteraard moeten die betaald worden en hiervoor zijn weer een aantal shirts en zelfs een komplete uitrusting, geschonken door verschillende teams en piloten uit de Grand Prix-wereld. Volgende week gaan deze op eBay en iedereen kan 10 dagen lang bieden. De totale opbrengst wordt gebruikt voor de aankoop van CO2-bomen.

Onder Thor een lijst met de items die te koop worden aangeboden. Maar u kan ook al eens loeren naar de toegevoegde foto’s.


thor it
no img
21/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Sterk trio voor KTM Diga Junior Racing 2018

Het Belgische KTM Diga Junior Racing is trots om voor 2018 een ambitieus en getalenteerd trio aan te kondigen. EMX250 sterrijder Miro Sihvonen en Tomas Kohut zullen opnieuw uitkomen op de erg competitieve KTM 250 SX-F.  EMX125 rijder Emil Weckman kijkt uit naar zijn eerste volledige seizoen op de KTM 125 SX!

Thor!

Credits: Eric Laurijssen.

 


thor it
no img
20/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Het seizoen van Vanluchene-Kurpnieks in vijf minuten.

Onze Luc lijkt uitgereisd.

Dat betekend dat hij tijd heeft om een en ander op een figuurlijk video -clip-rijtje te zetten.

Zoals het seizoen van Marvin Vanluchene-Harald Kurpnieks en anderen.

Kijk hoe mooi – en mooi gemonteerd – naar een seizoens overview. Marvin zal volgend jaar met Ben van den Bogaart het WK aan snijden.

Geniet ondertussen van de noeste arbeid van Luc Vanderaa.

De beelden van 2017: HIER KLIKKEN!

 


thor it
no img
20/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zijspan opstapdag op 28 oktober in Houtvenne

Side-car service Davy Maris organiseert op zaterdag 28 oktober 2017 ene Zijspan Opstapdag. Iedereen van klein tot groot kan hier komen proeven van het zijspancrossen. Dit zowel als piloot of ‘bakkenist’. Van klein tot groot vertellen we, en dat betekent dat er een aangepast kinderzijspaan en een aangepast kindercircuit is vorozien.

Het event vindt plaats aan de Donkenstraat in Houtvenne van 12.00 tot 17.00 uur.


thor it
no img
20/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Enduro: Mathias Van Hoof zit terug op de motor

Na 7 lange maanden heeft de Denicol-rijder Mathias Van Hoof rijder groen licht gekregen van Dokter Claes. Mathias kwetste zich bij de voorbreiding op het enduro-seizoen aan de knie bij een motorcross.

 

Van Hoof: “Afgelopen week moest ik medische en fysieke testen afleggen in het ziekenhuis van Herentals. Daar heb ik echt naar toe gewerkt. Ik slaagde en mocht intensief beginnen trainen met de fiets en rustig opbouwend de motor trainingen hervatten. Alhoewel, tijdens de test zelf had ik geen goed gevoel. Maar de analyse van de dokter bleek positief te zijn en ik kreeg groen licht om te gaan rijden. De revalidatie was zwaarder als verwacht. Binnenkort gaan ze wel nog PRP’s inspuiten om de aanmaak van het kraakbeen te stimuleren.”

 

Nog geen 30 min nadat het groen licht werd gegeven stond de Beta 300 van Mathias al terug te draaien en werden de eerste meters gemaakt. “Wat een heerlijk gevoel zo eindelijk terug met de motor te kunnen rijden. Ik heb rustig een ritje gemaakt om er terug in te komen en het gevoel zat direct goed. Ik merk wel dat de fysiek en de finesse een beetje weg is maar ben er zeker van dat deze snel gaan terug komen. Ik zou Dokter Claes graag willen bedanken voor de goede zorgen. Ook mijn vriendin Jasna, coach Bengt, mijn ouders, vrienden en sponsors bedankt om me door deze moeilijke periode te helpen en achter mij te blijven staan. ”

 

Nu zal er rustig worden  opgebouwd naar het seizoen 2018. Er bestaat een kleine kans dat Mathias nog in actie zal komen op het einde van het jaar in de ONK’s  enduro.


thor it
no img
20/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Hete herfst in Meijel op 28 en 29 oktober.

Het belooft nog een hete herfst te worden op het circuit ‘De Vossenberg’ in Meijel.

Op zaterdag vormen de Kids & Sidecars de hoofdschotel. De plaatselijke talenten Bram en Dirk van Dijk kunnen op deze dag hun topvorm verzilveren met een kampioenschap. Op zaterdag wordt er ook gereden door de Classic zijspannen en wordt gestreden om de clubritels voor solo en zijspan.enten.

Op zondag is er een druk programma met MX2 Junioren en senioren, de MX Open Nationalen, zijspannen maar vooral de Galvincup. Deze eredivisie  voor de MX2 en Open Inters kent een zwaar gevulde prijzenpot, die nog niet verdeeld is. De kans is groot dat de Zweedse grandprixcoureur - en MCC Meijel lid - Filip Bengsston met de kampioensbokaal  aan de haal gaat. Dan moet hij wél beide manches winnend afsluiten. Kortom; ook deze finale belooft spannend te worden.

MCC Meijel hoopt dan ook vele toeschouwers te mogen begroeten op 28 en 29 oktober op het prachtige circuit ‘De Vossenberg’ in de Simonshoekse bossen.


thor it
no img
19/10/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Nieuwe Airoh-modellen aan leuke prijs!!

Airoh komt met volgende twee modellen op de markt die je voor 229,99 Eu al kunt vinden bij je dealer.
De Twister Airoh Mantova en de Twister Airoh Qatar....

klik op Thor voor de foto's


thor it
no img
19/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zondag laatste wedstrijd voor het Open Kempisch Kampioenschap in Reusel

Nu zondag 22 oktober 2017, organiseert MC De Wielewaal, samen met MCC De Kempen de laatste wedstrijd om het Open Kempisch Kampioenschap.

Er kan deelgenomen worden involgende klassen: 50 cc – 65cc – 85 cc – 125 cc – MX2 -MX1 – startbewijshouders – veteranen – quads.
Hobby, of startbewijs, iedereen is welkom.
De Quad klasse vind alleen doorgang bij 5 of meer deelnemers.

Inschrijven op het circuit aan de Pikoreistraat 10 in Reusel van 08.00 tot 09.00 uur.
De trainingen beginnen om 09.30 uur. Wij hopen op een sportieve laatste wedstrijd.

Met dank,

MC De Wielewaal - MCC De Kempen


thor it
no img
18/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

SuperEnduro: EK over vijf wedstrijden.

De FIM en ABC Promotions maakten de kalender van de SuperEnduro 2018 bekend.

Even bijpraten: SuperEnduro is wat je ook kan beleven in Deurne – Endurocross, maar in dit geval gaat het hele spektakel door in een hall. Het is vergelijkbaar met de klassieke SX, maar gelardeeerd met de veel moeilijkere hindernissen. Snelheid primeert, maar je moet een boel techniek in huis hebben. Voorlopig is er geen Belgische ronden. De kalender telt vijf wedstrijden.

9 December 2017 - Krakow - Tauron Arena – Polen.

06 January 2018 - Riesa - SachsenArena – Dutisland.

17 February 2018 - Malaga - Palacio Deportes Martin Carpena – Spanje.

03 March 2018 - Bilbao- Euskadi - Bizkaia Arena – Spanje.

31 March 2018 - Lidköping - Sparbanken Arena – Zweden.

Vorig jaar ging de titel naar de Amerikaan Colton Haaker, voor Alfredo Gomaz en de hard endurospecialist Jonny Walker.

Kennis maken met SuperEnduro: HIER KLIKKEN voor een dik half uur spektakel!

 


thor it
no img
18/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EK SX in Gdansk op 18-11-2017.

Nog maar aan zijn tweede editie toe krijgt de Poolse SX in Gdansk meteen de status van Europees kampioenschap toebedeeld. Het hele gebeuren is ontstaan in de schaduw van een Freestyle MX event in de Ergo Arena in Gdanks, in het Noorden van Polen tegen de Oostzee.

Voorlopig telt dit EK slechts één wedstrijd, maar al het aan Przemyslaw Szymanski (promotor Sportainment) ligt wordt dat uitgebreid en is men op zoek achter enkele sterke partners.

De baan wordt gerealiseerd door onze Freddy Verherstraeten.

Er wordt gereden op de klassieke motoren: SX1, SX2, SX 125, SX85 met een demo voor de 65 cc.

Naast de SX is er een wedstrijd om de mooiste sprong en er komt een Freestyle MX demo.

Inschrijven voor deelneme: HIER

Reglement: HIER

Alle info: HIER

Vergeet ook niet de Arenacross op 3 en 4 maart in de Ethais Arena in Hasselt! En het eerst weekeinde van november kan je terecht in Zuidbroek voor de Dutch Supercross.

 


thor it
no img
18/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook RES Axel opent inschrijvingen voor de 2- en 3-uurscross van 5 november 2017

Op zondag 5 november 2017 organiseert RES Axel zijn jaarlijkse marathonwedstrijd. Voor de grote rijders is er de 3-uurs cross en voor de 65 en 85 cc ligt er 2 uur crossen op het bord.

Inschrijven kan vanaf nu en enkel digitaal.

U leest er onder Thor alles over.

 


thor it
no img
17/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Opmerkelijke move: Alessandro Lupino naar Gebben-van Venrooy Kawasaki

Het gerommel  in de formele fabrieksteams biedt kansen. Zo slaagde het Gebben-van Venrooy Kawasaki team er in om de Italiaan Alessandro Lupino in te lijven voor 2018. Met het aantrekken van Lupino - vorig jaar HRC Honda -  haalt het team een zeer ervaren rijder in huis en die in iedere wedstrijd mee kan knokken in de top vijftien van het wereldkampioenschap.

Dit jaar eindigde Lupino op een zestiende plaats in het wereldkampioenschap MXGP en wist drie keer in de top tien te finishen. Het hoogtepunt van het seizoen was de eerste manche in Rusland want hierin wist Lupino sterk zesde te worden.

Lupino en het Gebben van Venrooy Kawasaki team gaan ervoor om samen een stap voorwaarts te zetten zodat hij een vaste waarde in de top vijftien van het sterkste kampioenschap ter wereld wordt.

Naast Lupino zal ook de Fransman Maxime Desprey uit blijven komen voor het Gebben van Venrooy Kawasaki team.

Ruud van Venrooy: ‘’Het contracteren van Alessandro betekent voor ons een stap in de goede richting. Naast het feit dat het een goede rijder is, past hij qua persoonlijkheid ook goed in ons team. Ik ben zeer blij dat we voor volgend jaar zo’n sterke line up hebben en ik zie het allemaal met vertrouwen tegemoet.’’


thor it
no img
17/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Silver Action klaar voor 2018.

Voor kleine teams – en dat is echt relatief - is het misschien wat makkelijker om snel in te haken op wat komt. Zo staat het KTM Silver Action Team 2018 al definitief in de steigers. Zij zullen volgend jaar aanzetten met Gianluca Facchetti, Stephen Rubini en  Mahi Villanueva Sanchez.

Junior Wereldkampioen Gianluca Facchetti – man van de miraculeuze genezing, werd ook nog eens derde in het EMX125. Hij maakt de overstap naar de EMX250.

Stephen Rubini keert na een jaar onderbreking terug naar Silver Action. Hij reed vorig jaar MX2 voor Kawasaki. Wat hij ook volgend seizoen zal doen.  

Mahi Villanueva Sanchez is van Spaanse komaf, meer bepaald geboren op Gran Canaria. Maar hij woont in Verona Nuova. Vorig jaar was hij geblesseerd.

En de vierde man is een dame: onze Amandine Verstappen, de nummer zes uit het WMX.

De kans dat het team nog wordt uitgebreid is reëel.

 


thor it
no img
17/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Adam Sterry tekent bij F&H Racing Team!

Met trots kan het F&H Racing Team melden dat Adam Sterry een contract heeft getekend met het team. De Brit zal in 2018 en 2019 voor het Zuid-Hollandse team gaan uitkomen in het FIM Wereld Kampioenschap MX2 en de KNMV Dutch Masters of Motocross. Sterry maakte dit jaar deel uit van het fabieksteam van Kawasaki, hij liep echter een zware knieblessure op waardoor zijn seizoen vroegtijdig ten einde kwam. Hierdoor werkt hij momenteel heel hard aan zijn revalidatie. De 21-jarige crosser werd in 2015 derde in het Europees Kampioenschap 250cc en wist vorig jaar de Britse MX2-titel te winnen. Dit jaar gooide de knieblessure roet in het eten maar Sterry heeft mooie plannen voor het komende seizoen!

THOR!


thor it
no img
17/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender: VLM verhuist naar Genk

Het zit er bijna op. In Holland is er nog een prestigieuze wedstrijd in Venlo, het EUROL Grand MX Weekend. In Vlaanderen sluiten MCLB en VLM hun seizoen af. VLM zou normaal rijden in Helchteren, maar omwille van een niet geoogst terrein, verhuist men naar de Horensbergdam in Genk. Een waardig alternatief.

Verdorie, we zullen ons toch niet gaan vervelen zeker?

THOR!

 


thor it
no img
17/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Moto-Master 4-uurscross Eersel: nu inschrijven!

Op zondag 29 oktober zal op circuit de Ketelberg in Eersel de 33e editie van de Moto-Master 4 uurs cross plaatsvinden.  De organisatie is in handen van MCC De Kempen Eersel.

Zoals elk jaar wordt er ook dit jaar gestart in teams van 4 personen in de volgende drie klassen: Inters - Nationalen en Hobby.

Inschrijven is nu mogelijk via onderstaande link. Hier is ook het reglement en alle info terug te vinden.

HIER KLIKKEN

We kunnen slechts 40 teams inschrijven. Wees er snel bij want Vol = Vol.

Om 12.00 uur wordt er gestart à la Le Mans!

Alle info via DEZE link.


thor it
no img
16/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Ravels: Jens Van Meer domineert, machtig veel zijspannen dagen op.

Als je beide reeksen wint, ben je de beste. Dat deed Jans Van meer in Ravels. Twee keer was hij sneller dan gastrijder Dennis Wagemans terwijl kampioen Kenny Janssens op lichter materiaal toch de derde plaats wist te behalen. Dat deed hij voor Kristof Scheynen die weer iets sneller bleek dat gastrijder twee, Roy Silliën. Zouden Denis en Roy wat komen proeven zijn?

Ravels was in elk geval de trefplaats voor de zijspannen. Met, zonder, gemengd, vergunning of niet, het kon allemaal. Met alleen de piloot op het span was Jimmy Vaes sneller dan Glenn Cools en Jeroen Visscher. Cools won wel zijn reeksje. Bij de mekaniekers wonnen Gorremans-Verlinden voor Goossens-Smeuninx

Dit laatste duo reed ook nog eens mee in de gemengde klasse en ze wonnen. en meneer en mevrouw Visscher. Dat deden ze voor Gielkens-Josy en Mogal-Van Schil.

Kenny Janssens maakte ook zijn debuut in de zijspanklasse aan de zijde van  Glenn Van der Schraelen. Dat betekende dat hij twee keer twee reeksen na mekaar moest afhaspelen. Geen dikke prijs dus, maar wel die van moed en volharding. Goeyvaerts-Van De Plas en de gebroeders Janssens deelden de reeksen, de eindzege was voor Goyvaerts. Van De Plas-Spannenburg werden derde.

Credits: SMX Pics.


thor it
DSMSec ConstructionsR2R StoreKTM Shop NLMx477WMX-Shop

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!