Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
15/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

De vernieling van de Kiezelgroeve in Neeroeteren!

10 Jaar geleden viel het verdikt, een van de mooiste circuits van de lage landen moest verdwijnen.Een enkeling voelde zijn rust verstoord en trok naar de rechtbank en kreeg gelijk... Na tien jaar ligt de Kiezelgroeve of De Koel zoals hij plaatselijk wordt genoemd er echt troosteloos bij. Stefan Everts werd grootgebracht op de Kiezelgroeve, ik vermoed dat hij de tranen in zijn ogen krijgt als hij de foto's van zijn "Koel" ziet....
Hoe zou de persoon zich voelen die ervoor gezorgd heeft dat de Kiezelgroeve moest sluiten bij het zien van deze foto's? Hij zal zijn slaap er waarschijnlijk niet voor laten....
Klik hier voor de foto's


thor it
no img
14/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Dutch Masters MX1: Wie anders dan Herlings?

Hij zat in het goede straatje vanaf Valkenswaard. Een week geleden zette Herlings zijn eerste trofee van de MXGP in zijn kast. En in Emmen bleek hij logisch ook de beste in de Dutch Masters.

Nochtans waren er een tiental vaste  GP-rijders, maar geen van  hen kon het leven van Herlings echt zuur maken.  Gauthier Paulin niet, al was die even leider. Maar in de eerste reeks ijlde Herlings hem snel voorbij. Evgheny Bobryshev werd derde voor de wanhopig naar zijn conditie zoekende Romain Febvre. Max Anstie werd de tweede Husqvarna-rijder voor Max Nagl.

In de tweede reeks was Herlings weer niet als beste weg en viel zelfs op de vierde stelling. Bobryshev rook een kans maar tegen de Nederlander was geen verhaal in te brengen. Herlings won de tweede e manche. Met de tweede plaats wist Bobryshev zich et zilver toe te eigenen. Anstie had zich namelijk tussen de Rus en Paulin in genesteld. Febvre werd nu vijfde. Beste Belg in Emmen was Yentel Martens op de achtste plaats. Ken De Dycker werd achtste in de eerste reeks, maar behaalde maar één punt in de finale, goed voor de 15 plaats in de eindstand.

 


thor it
no img
14/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Dutch Masters MX2: Jago Geerts vierde in Emmen, Olsen wint!

Tjomas-Kjer Olsen verkeert in bloedvorm. In Emmen versloeg hij twee keer zijn ploegmaat Thomas Covington in de derde proef voor de Dutch Masters. Brian Bogers werd evenveel keer derde. Bovendien had hij in de eerste manche een duik genomen toen hij aan de leiding reed. Jago Geerts, onze debutant in het EMX250 trok behoorlijk zijn streng in Emmen. Met een zesde en vierde plaats werd hij derde in de eindstand. Nog een Belg reed er meer. Omar Baloglu raakte niet inde punten en werd 30ste.

 


thor it
no img
13/05/2017 | posted by Oksel 2takt | reactie(s)

De Stilte voor de Storm

In Valkenswaard was het over de koppen lopen tijdens de grote prijs, maar hoe druk dat het tijdens de GP was , zo rustig was het zondags morgen.

Wij stuurden Plons extra vroeg op pad en als U op Thor klikt ziet u Valkenswaard zoals u het waarschijnlijk nog nooit gezien heeft.

 


thor it
no img
12/05/2017 | posted by Maartenstaatscherp | reactie(s)

Wanna Bees? Das de Vrijdag Vraag !

Zoals de meeste mensen hier weten, komt onze wanna be fotograaf uit het mountainbiken.

Met het weekend voor de deur, keek hij in de spiegel en stelde zich de vraag :

"Zijn mountainbikers (en specifiek Downhillers) Wanna-Be Motocrossers ?"

 

Klik op Thor voor het antwoord


thor it
no img
11/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MX Airtime Beckum, ft. Freddy Verherstraeten.

Met het Pinksterweekeinde is het pokkedruk in Beckum, even onder Hengelo, Nederland. Het Overijsselse ‘durpke’ telt amper 1.000 inwoners maar het is een zeer motorcrossminnende regio. En feesten kunnen ze er als de beesten. Volle Polle is een vierdaags weekend en telt tal van evenementen. Maar wat wij onthouden is de MX Airtime!

Op zaterdag 3 juni 2017 wordt er man-tegen-man gereden op een circuit van 500 m, aangelegd door Freddy Verherstraeten. Het is een variant op de Red Bull Straight en het is ondertussen ook al de tweede uitgave. Zaterdagnamiddag worden eerst de amateurs los gelaten. Later op de vooravond zijn het de rijders uit de pro-klasse. Het is een knock-out wedstrijd: de winnaar gaat door naar de volgende ronde.

Enkele leuke links om U in de stemming te brengen.

Klik HIER en HIER en HIER


thor it
no img
11/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De zaak Osborne-Savatgy: geniale oplossing?

In de Amerikaanse pers lazen we dat Zach Osborne werd gestraft vanwege zijn manoeuvre op Joe Savatgy.

Om mee te zijn geven we nog even de link mee: HIER KLIKKEN!

Maar men bedacht een geniale oplossing. Osborne kreeg een boete van 7.500 $.  Osborne niet akkoord, maar de beslissing is definitief en er is geen beroep mogelijk.

Case closed!

Er wordt oorverdovend gezwegen over de invloed op het SX250 kampioenschap. Op het ogenblik van de feiten telde Savatgy één punt meer dan Osborne. Na de feiten behaalde Savatgy slechts 7 punten tegen 14 voor Osborne. Doe eens de moeite en maak het sommetje. Vandaar onze titel: geniaal of een flutbeslissing?

Lees onder Thor de volledige tekst zoals gepubliceerd door Motorcross Action!

 


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Kasterlee en Bree geschrapt van JMS-VLM kalender

Er werden twee wedstrijden geschrapt van de JMS- en VLM-kalender. De wedstrijden op 13-14 mei gepland in Kasterlee en op 20-21 mei in Bree zullen niet doorgaan. De VLM-piloten kunnen bij zusterfederatie VMCF aan het werk, deze rijden op 14 mei 2017 in het Nederlandse Veldhoven, op 21 mei 2017 is de VMCF te gast op de Breugelheide in Lille. De JMS en VLM-rijders kunnen ook zondag aanstaande deelnemen aan de clubwedstrijd van MC Lille.
Foto: Anouk's MX-pics


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Nog meer en gratis MXGP op Telenet

Je kan op Telenet Play sports ook gratis de samenvattingen zien van de meeste GP’s.

Daarvoor klikt u op DEZE LINK.

 


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Kegums vanavond nog te zien op Telenet

De GP van Letland zal vanavond wirden utigezonden op het vrije kanaal van Telenet.

Je kan ononderbroken naar beide manches van de MXGP kijken vanaf 20.00 uur.


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Rockstar Husqvarna Factory Racing Team Nestaan-Martens: Eerste GP voor Thomas Kjer-Olsen!

In zijn eerste seizoen is Europees kampioen EMX250 Thomas Kjer Olsen er in geslaagd om een GP te winnen. In Kegums claimde hij op zaterdag de pole position voor de wedstrijden. Een zondag die hij zou afronden met een reekszege, een tweede plaats en een eerste hoofdvogel.

Thor.

Credits: shotbybavo


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

24MX Honda: Damon Graulus blijft op zijn honger in Letland

Na een sterke kwalificatierace op zaterdag, waarin hij 14de werd, toonde Damon Graulus opnieuw zijn snelheid op zondag. Graulus reed zijn 24MX Honda naar de 15de plaats in de openingsrace maar een slechte start en verschillende crashes verhinderden een sterk resultaat in race twee.

Thor!

Credits: shotbybavo


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA Yamaha: Weekend draait anders uit dan verwacht door blessure Van doninck.

Na het podium van Brent twee weken terug in Valkenswaard waren de verwachtingen hoog gespannen voor de Gp van Letland, waar de omloop vrij gelijkaardig is aan deze in Nederland. Uiteindelijk draaide het weekend helemaal anders uit dan voorzien, maar zowel Benoit als Brent toonden vechtlust terwijl Alvin opnieuw goeie progressie liet zien na zijn blessure.

Thor! 

Credits:shotbybavo.


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX: Glas is half vol voor KTM Diga Junior Racing

Nee, het perfecte raceweekend was Kegums zeker niet. Toch was de balans voor KTM Diga Junior Racing na de derde ronde van de EMX250 - de tweede ronde van het EMX125 kampioenscha - positief. Miro Sihvonen kon vanwege zijn ontwrichte schouder weliswaar nog niet rijden maar hij verliet Letland wel als tweede in de EMX250 tussenstand. Roni Kytonen en Matias Vesterinen wisten zich allebei voor de eerste keer dit seizoen te kwalificeren.

Thor!


thor it
no img
09/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Videoclip: GP Zijspannen Oekraine Chernivtsi

Hij heeft er wat voor over, om samen met 24 andere teams naar Oekraïne te reizen. Daarom belonen we hem door zijn piece of art kenbaar te maken via MXWORLD.BE.

Onder DEZE LINK vindt U de repo over de GP zijspannen in Chernitse, uiteraard van Luc ‘sidecarcrossmovies’ Vanderaa.

 


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Blessure voor David Cools: het crossverhaal stopt.

In de tweede manche van de VLM-cross in Molenbeersel is David Cools, de VLM-inter uit Vorselaar bij een jump over de kop gegaan. Dat gebeurt wel meer, maar dit keer waren de ge volgen best zwaar. We laten het David zelf vertellen.

David Cools: “ Hallo Iedereen, eerst en vooral bedankt voor de vele beterschap wensen! Zoals jullie misschien wel weten heb ik een heup prothese aan mijn linker been. Na de val van gisteren is mijn dijbeen versplinterd ter hoogte van de pin die de heup vast houd. Door de breuk zit dus ook mijn heup los nu. Dr. Battallie, die ook mijn heup gestoken heeft zal mij donderdag opereren. Het zal een zware operatie worden maar normaal zou het terug goed  moeten komen. Het zal ook een zeer lange revalidatie worden.”

“Ik heb gisteren samen met Kitty en mijn ouders besloten om te stoppen met motorcrossen. Ik had mijn afscheid een beetje anders in gedachten maar het is tijd om de juiste beslissing te pakken. Ik wil langs deze weg iedereen bedanken, sponsors, familie, vrienden, en vooral men supporters om mij door dik en dun te steunen in mijn 32 jarige cross carrière!”

“Bedankt! Bedankt! Bedankt!”

En we zien mekaar wel ergens op crossparcours maar dan achter den draad in plaats van er tussen.

MXWORLD.BE wenst David een voorspoedige genezing, en inderdaad, crossmensen blijven mekaar ontmoeten.

Credits Jo Nys.


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross: Waarheen dit weekeinde?

Tja, dat wordt wat puzzelen. Pas over twee weken is er de volgende GP en in eigen land  wordt het steeds moeilijker om te organiseren, zelfs voor eenmalige evenementen. Als het over motorcross gaat zijn sommige gemeentebesturen groener dan de Groenen. Verder zit het SX-seizoen er op en is het nog twee weken wachten vooraleer het Lucas Oil Pro motorcross seizoen start.

 


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jens Getteman vierde in Gluck-auf Lugau.

Jens Getteman ontbrak in de EMX250 race in Kegums. Dat kwam omdat hij voor zijn Duitse team aan de slag was in Glück-Auf Lugau, in een ADAC-wedstrijd. Die werd gewonnen door Christian Brockel (1/3, echt wel in vorm) voor Angus Heidecke (4/2), Dominique Thury (2/4) en Getteman. Die won de slotreeks, maar werd pas zevende in de eerste manche.

Getteman, credits: Pfeil.

.

 


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Handbreuk voor Shaun Simpson.

Hij was goed bezig, de Schot van Wilvo Yamaha.

In de eerste manche was Shaun helemaal in zijn element, als er maar zavel te zien is. Hij werd dan ook mooi vierde.

Vroeg in de tweede reeks raakte hij van de baan en botste met de hand tegen een piket. De gevolgen waren wel erg pijnlijk: hij brak het carpale beentje van de middenvinger in de linkerhand.

 


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Gajser, de crash en de rest.

De wereldkampioen liet zich gisteren wel opmerken. Maar het werd in Kegums geen hoogdag. In de eerste reeks kreeg Tim het op zijn heupen na het akkefietje met Butron. Wie hier nu schuld treft, daar zal iedereen het wel weer over oneens zijn. Wat ik meende te zien was dat Gasjers reactie toen hij terug in het spoor van Butron zat, niet heeft bijgedragen tot zijn concentratie. Als er al tekst en uitleg moest gevraagd worden – begrjjpelijk – dan doe je dat na de finish.

Maar wat Gasjer in de tweede reeks overkwam was – leek – veel ernstiger. Op de waves kwam hij ten val. Hoe het precies gebeurde is zelfs in de slo-mo niet goed te zien. Feit is dat hij op zijn voorwiel landt, wat op zich geen probleem is, maar dat hij dan voorover van de motor gaat.

Over zijn blessures lijkt iedereen het er over eens dat er geen breuken zijn, maar wel zware kneuzingen.

Ook volgens Roger Harvey van Honda: ““We are hearing he is OK. They have given him X-rays and scans and it seems ok, but with bruising some things can be mask stuff. We will get him checked fully, but the current news is good. It seems he got lost in one of the big ruts we have here in Kegums.”

Kijk en oordeel zelf: HIER KLIKKEN!

Gajser heeft nu gelukkig nog twee weken om te herstellen. En om eens na te denken over hoe je je hoort te gedragen op de baan.

Credits:shotbybavo


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Lembeke: Dewulf, Segers en Tytgat.

Jeffrey Dewulf leidde van start tot finish in de eerste manche. In eerste instantie voor Wietse Brackman en Jorne Tytgat. Maar een opstomende David Segers wist in de slotronde nog voorbij Brackman te ijlen.

De tweede reeks begon met een val voor Brackman. Het moet gezegd, Wietse gaf de reeks kleur want hij klom op tot de vierde plaats. Vooraan werd een lineaire wedstrijd gereden met Dewulf, Segers en Tytgat die zo vertrokken en ook finishten.

Hierdoor trok Tytgat mee naar het podium.Ffoto: het  podium was in Lembeke hetzelfde, maar dit is het winnende trio gefotografeerd in Aalter vorige week. Credits FB Segers.


thor it
no img
07/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

UPDATE: De move van Everts (en Vandaele) op de citadel in 2005: zie het nog eens helemaal!

UPDATE: bij het bekijken van de beelden sprong natuurlijk ook de topprestatie van Marvin Vandaele in het oog....

Na Pietramurata werd ik diverse malen aangesproken over het gegeven dat ik de geweldige passages van Stefan Everts had geciteerd op de citadel van Namen. Iets wat Antonio Caïroli hem zonet had nagedaan. Dat is natuurlijk  iets waar ik mijn motivatie uit put. Daarom ben ik er achter aan gegaan. Eerste raakte ik via Jens Hendrickx aan de videobeelden van de bewuste reeks. Daarna kon Jim Janssens het voor mij onleesbare bestand om toveren tot iets wat ik wel kan draaien op de PC.

Nadat dit allemaal voor mekaar kwam, vond ik het zonde om het voor een paar mensen te houden. Daarom deed ik nogmaals een beroep op Jim Janssens, en die zette het voor MXWORLD.BE op You Tube.

Geniet nog eens van de lepe manier waarop Stefan destijds een vijftal collega’s in de luren legde. En U mag me geloven of niet, de twee commentatoren namen mijn gehyp – het was mijn debuut op de Citadel – over en gingen mee aan het tellen.

Geniet er van via DEZE LINK.

 


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

In Memoriam Jef Teuwissen

Zaterdag overleed Jef Teuwissen. Het zal de huidige generatie crossers wellicht niks zeggen, maar Jef lokte in de jaren zestig in zijn eentje duizenden kijkers naar de omlopen. Als underdog – en met een wat bijzondere rijstijl – legde hij mannen als Roger De Coster en Joël Robert er regelmatig op. Een GP winnen zat er niet in. Maar Teuwissen maakte wel de beslissende move in Farleigh Castle om de Motorcross Der Naties te winnen. Als ploegmakker van zijn voornaamste rivalen.

Jef was de oom van Harry Everts, namelijk de broer van diens moeder. Teuwissen stond aan de wieg van de successen van Harry en Stefan Evertsen. Harry leerde het van zijn oom Jefke, the rest is history………. Hij is ook de oom van Jo Martens, ook aan moeders kant.

Klik op Thor, en dan vindt je er een mooie fotoreeks van Jef Teuwissen.

 

 


thor it
no img
08/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Paal: Dubbelslag voor herboren Eric Foguenne

VMCF zwermde deze keer uit naar Paal. De mooie omloop  zorgde er voro dat er heel veel belangstelling was van de rijders.

Thor.

Jeremy Joris, credits Brentpics.

 


thor it
no img
07/05/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Grobben haalt opnieuw uit in Molenbeersel!! (VLM)

De Paesen-Trucks KTM-rijder stond weer aan de start bij de VLM-Internationalen en haalde opnieuw uit: snelst in de tijdtraining en een dubbele reekszege... Grobben had het opnieuw niet gemakkelijk want telkens kon in de beginfase KTM Racing Center-piloot Steve Seronval goed "aanpikken". In de eerste reeks was moest Seronval de rol lossen ook al omdat Kenny Janssens sterk kwam opzetten en tweede werd voor Seronval en Wesley Verheyen. In de tweede reeks kregen we Steve Seronval die het beste gestart was voor Grobben, deze wachtte niet lang en pakte in ronde twee de leiding over. Seronval bleef nu wel tweede voor aanvankelijk Wesley Verheyen die het uitstekend deed op een geleende motor van WMX-Shop-rijder Jeff Peeters, Wesley viel in de slotfase weg van de derde plaats. Wouter van Massenhove profiteerde gretig en werd derde. Met Cedric Grobben (1), Steve Seronval (2) en Kenny Janssens (3) werd het opnieuw een volledig KTM-podium. Bij de Inters MX2 was de zege weer voor Jonathan Banken, Dieter Vromans reed een sterke wedstrijd maar heeft betere starten nodig om te winnen, Jordi van Mieghem werd mooi derde. David Cools kwam in de beginfase van de tweede reeks hard ten val en werd voor verzorging afgevoerd door de hulpdiensten. Foto's: Davemx.be

Thor it voor de uitslagen van VLM in Molenbeersel


thor it
KTM Shop NLSec ConstructionsWMX-ShopDSMMx477R2R Store

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!