Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
01/01/2018 | posted by Stingray | reactie(s)

Nu officieel: Kevin Strijbos op de Standing Construct KTM

Ach, we vertellen niks nieuws. Iedere insider weet al lang dat Kevin Strijbos naar Standing Construct KTM zou gaan. Alleen werd vermoedelijk hier en daar met een contractpapiertje heen en weer geschoven. Of we het dus nog even stil wilden houden. Tim Mathys heeft precies op 1 januari 2018 formeel openheid van zaken gegeven inzake Kevin Strijbos.

Na zeven seizoenen krijgt Kevin een nieuwe uitdaging.

 

Thor!

Credits: Szabadfi.


thor it
no img
31/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

2018

De directie en de redactie van MXWORLD.BE dankt jullie voor de ontelbare bezoekjes aan onze website.

Het ongelooflijk aantal 'clickx' is onze motivatie om in 2018 ons uiterste best te doen om U op de hoogte te houden van echt motorsport nieuws, hard nieuws.

Dat is en blijft ons leitmotiv!

Op persoonlijk vlak wensen we jullie een perfecte jaarwisseling, en een zo perfect mogleijk 2018.

De toekomst is altijd een combinatie van leuk en minder leuk, maar we hopen dat de balans over helt naar de + kant.

Met een goede gezondheid zijn we al een stuk op de goede weg.

Daarnaast wensen we U, onszelf en vooral de actoren op het terrein een super - en ook veili - sportjaar.

Vanaf eind januari 2018 gaan we online met de nieuwe versie van MXWORLD.BE

Tot ziens!

 


thor it
no img
31/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Supercross 2018: ingrijpende wijzigingen

Zaterdag start het WK Supercross met Anaheim 1. Buiten het feit dat we daar al mogelijk een demo krijgen van zijspan wereldkampioen Etienne Bax, kijken we toch uit naar het volledig nieuwe ‘Format’.

Letterlijk het hele programma wordt overhoop gegooid.

Het is het officiele wereldkampioenschap, maar wordt uitsluitend gereden in de US met enkel buitenlandse ‘hired guns’’ er bij. Het is de meest bekeken motorcrossdiscipline ter wereld.

Lees de belangrijkste punten onder Thor.

Foto: Zach Osborne EC-kampioen (FB).

 


thor it
no img
31/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Douwe Van Mechgelen maakt goede beurt in Pala

We hebben het U beloofd: we gingen de avonturen van Douwe Van Mechgelen volgen in Pala (Californie) tijdens de Ryan Villopoto Amateur Mx Cup. Liefst 38 klassen komen er aan de start in de periode van 29 december 2017 tot 2 januari 2018.

Even er bij vertellen dat in Californië een serieze Belgische link zit met Dirk Temmerman. Whïs Dirk Temmerman? Laat ik U vertellen dat deze Belgische ex crosser een MX-gericht bedrijf heeft. Maar Dirk heeft ons een interview beloofd, end at geven we volgend jaar.

Douwe Van Mechgelen is daar, in gezelschap van papa Joris. Het duo draagt de BeTeMo kleuren uit in de US.

Gisteren werd de eerste manche gereden. Hij zat behoorlijk inde wedstrijd en duelleerde om de vjijde plaats. Maar dan kwam Douwe even ten val om als zevende af te sluiten.

Douwe kreeg een motor ter beschikking van de familie Temmerman. Diens zoontje enzo won in de klasse 65 en 85 cc.

Zoek ook even naar Preston Boespflug (spreek uit Baseplug). Dit is een gastje dat we twee jaar op rij bezig zagen in Zuidbroek. Als deze klepper, zoon van Don en Cindy, blessure vrij blijft is die over een paar jaar terug hier, in de GP’s.

U kan het verhaal sportief mee volgend via DEZE LINK, en dan kan de alls terug vinden. Douwe rijdt in de klasse Mini 8 met startnummer 18.


thor it
no img
31/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXoN, maar dan voor oldtimers in Farleigh Castle 2017

Al jaren probeer ik in Farleigh Castle te geraken. Ik wil daar gaan kijken naar de Veteran Motocross Of Nations. Neen, dit is geen door de FIM erkende competitie, maar daar ligt de organisatie geen seconde van wakker. Op eigen benen slagen ze er al jaren in om de echte toppers van vroeger aan de start te krijgen.

Helaas, ik ben met pensioen, dus ik heb onvoldoende vrije tijd om de plas over te gaan.

Daarom  moet ik het maar doen met beelden. En dit heb ik gevonden. Op DEZE LINK kan u bijna anderhalf uur genieten van oldtimercross. Het commentaar hebben we weg gelaten. Kijk, en probeer te raden wie er allemaal mee deden.

Enjoy op deze ‘leste’ dag van ’t jaar.

 


thor it
no img
30/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Een goed gevoel, vaak zo eenvoudig

DEZE clip is reclame. Maar toch kreeg ik er een supergoed gevoel bij…

Oh ja, de namen: de familes Reed & Grant.

 


thor it
no img
28/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Douwes USA trip - UPDATE

Update met enkele foto's.

Als de wereldkampioen zijspancross Etienne Bax naar de USA trekt dan is dat nieuws. Terecht. Maar MXWORLD.be heeft ook aandacht voor de kleintjes. Douwe Van Mechgelen maakte samen met papa Joris gebruik van de heerlijke kerstvakantie om een (off)road trip te maken. In de USA, off al places!

En straks lopen de lijnen van Douwe en Etienne nog eens gelijk ook.

Thor.

 


thor it
no img
28/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Hoe zeg je formeel dat je gefaald hebt? Zo!

Wij zouden het nogmaals uitgebreid kunnen hebben over de teloorgang van de motorcross. Doen we niet, zinloos. We zullen ons moeten schikken in de rol van niche sport, zeker nationaal. En als er enkele talenten niet doorbreken, dan zal dat ook voor de internationale scene zo zijn. Zal er dan straks niet meer gecrosst worden. Dat geloven we niet, daarom is de sport te leuk om doen en om te kijken. Maar het zal anders gestructureerd zijn. Tenzij straks een klein mirakel gebeurt. We keken enkele jaren naar de overheid, die mits wat vaste terreinen de cross terug een nieuwe impuls kon geven. Maar U las enkele dagen geleden al waar het op stond: nergens dus.

Vandaag onder Thor de volledige nota waarin de Vlaamse overheid eens te meer laat blijken dat ze niet voor iedereen dezelfde inspanning doen. Het is tegenwoordig gemakkelijker om een batterij windturbines in uw tuin te krijgen, dan een gereglementeerd motorcrosscircuit.

En toch zijn er oplossingen: Geef morgen toegang tot  een klein percentje van de militaire domeinen. Ik ga me vrijwillig opgeven om zoiets mee vlot te trekken. Maar de Vlaamse minister en die van landsverdediging zijn wellicht niet “on speaking terms”. En toch zit daar de oplossing. Of is het ergens een sergeantje, die daar heer en meester over speelt. Ik mag het niet verhopen……

Thor.

 


thor it
no img
27/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Wordt fit met Excelsior PT en Ben van den Bogaart

We zijn een beetje verslaafd aan FB.

Tja, lijkt wat overdreven maar we zitten toch graag op dit medium. En af en toe valt er hier en daar wel eens een berichtje op tussen de vele duizenden die diagonaal gelezen worden.

Excelsior PT, stond er. Normaal een van die anoniemers, maar de foto die er bij stond wekte onze belangstelling. Ben van den Bogaart, meervoudig ex-wereldkampioen als co-piloot, staat in zijn blote kniëen in de sneeuw langs een gepimpte bus.

Hallo Ben?

Lees verder onder Thor.

Credits: FB BvdB.


thor it
no img
26/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Omlopen: de Vlaamse overheid gooit de handdoek!

Lang hebben wede onderhandelingen tussen de belangengroepen en de Vlaamse overheid gevolgd. Ze een kans gegeven. We hadden een goede bron. We hadden hoop. Maar na la die jaren kunnen we niet anders zeggen dan dat de overheid zijn engagement niet heeft hard kunnen/willen maken.

Onder Thor de tekst die niet meer of minder zegt dan dat de overheid het voor bekeken houdt.

Met onze commentaar….. gotver……….

Het is geen vrolijk eindejaar voor de motorcross geworden.

 


thor it
no img
26/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Even wat anders: Enduro seizoen 2017 samen gevat in videoclips

Door het jaar heen is er zoveel te doen dat we nauwelijks aandacht kunnen besteden aan andere offroad disciplines. Met de Kerstdagen is het aanbod aan MX-nieuws praktisch tot nul herleid zodat we toch even een sidekick er bij kunnen nemen. Via Shot racegear kunnen we U een volledig overzicht van het endurojaar 2017 geven. Een sport waarin heel wat MX-ers actief zijn, en zelfs een selectie voor de MXoN verdienen.

Klik op DEZE link.

Foto: Bris ISDE team met Jamie Lewis, Nathan Watson, Jamie en Daniël Mccannie.


thor it
no img
25/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Beenbreuk voor Nancy Van de Ven

De mx-stage in Spanje is niet goed afgelopen voor de Nederlandse Nancy Van de Ven. De nummer vier uit het afgelopen WK – ze had net zo goed wereldkampioen kunnen worden – is op kerstdag ten val gekomen op een circuit in Noord-Spanje. Hierbij heeft ze een open dubbele (scheen- en kuit) beenbreuk op gelopen. Er zou maandagavond meteen een operatie volgen.

Nancy vermoedt wel dat ze volledig zal hersteld zijn tegen de eerste WK-proef voor dames op 8 april in Arco di Trento.

Foto: FB Van de Ven.


thor it
no img
23/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Standing Construct KTM en Denicol slaan de handen in mekaar

Het Belgische oliemerk Denicol heeft een lange en succesrijke geschiedenis in de motorcross. Joël Smets, Tony Cairoli, LS Honda, JM Nestaan Racing KTM. Allemaal wonnen ze Grote Prijzen in het WK motorcross met Denicol! Nu maakt Denicol een comeback door de grote poort met het Standing Construct KTM team van Tim Mathys.

Na de overname van Denicol door Robin Vermeiren deed het merk het even rustiger aan. Hoewel dat erg relatief is. In de plaats van het WK Motorcross kwam de nadruk qua sponsoring te liggen op de Sidecar GP’s waarin Etienne Bax en Nicolas Musset Denicol dit jaar de wereldtitel bezorgden!

En nu hebben ze met Standing Construct KTM, Valentin Guillod en Kevin Strijbos ook weer toppers in de MXGP!

Well done Robin en Co!


thor it
no img
23/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

UPDATE BREAKING NEWS: Bax-Stupelis gaan de AMA SX rijden.

UPDATE: zie Thor!

Een foto van een flightcase, en enkele niet echt benoemde bedankjes. Dat stond op de FB-pagina van Etienne Bax-Kaspars Stupelis. Lokte veel reacties uit, maar echt nieuws werd er niet bekend gemaakt.

Welnu, wij denken te weten dat Etienne naar Californië trekt voor de Supercross. Het is niet zo dat er een speciale reeks voor zijspannen voorzien is. Maar de wereldkampioen zal in het mekka van de SX een demo wedstrijd gaan geven.

Of dat in Anaheim 1 of 2 zal zijn is niet gekend, maar men  hoopt op de openingswedstrijd van het SX-kampioenschap dat start op 6 januari.

 


thor it
no img
23/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Van Istanboel naar Afyonkarahisar: MXGP Turkije, part two?

Denken we. Want  - tenzij we ons vergissen – werd een eerste moderne GP gereden in de buurt van Istanboel enkele jaren geleden. Reageer maar als we fout zijn.

Maar in 2018 gaan we terug, meer bepaald naar Afyonkarahishar. U kent de stad niet, maar ze telt wel 130.000 inwoners, en je komt er het gemakkelijkste als je van Antalya zo’n kleine 300 km naar het noorden rijdt. Deze zeer snel moderniserende stad is het centrum van de wereldwijde legale opiumproductie. Zelfs het eerste gedeelte van de naam verwijst naar de Papaver Somniferum (wisten we nog uit de les Drugs).

De MXGP promotor bracht een bezoek aan de site. Die ligt in het nieuwe gedeelte ten noordwesten van de stad  die zich enorm sterk en modern ontwikkeld. Een foto geven we al mee. Om dit gedeelte van Turkije waar archeologie meets modern echt te verkennen moeten we wachten tot 2 september. En misschien kennen we dan al een wereldkampioen.

 


thor it
no img
23/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

222, een interview

De mannen (en vrouwen) van Offroad Pro Racing zijn de drijvende krachten achter het Open Italiaanse kampioenschap. Een titelstrijd over 3 wedstrijden vanaf 4 februari week na week in Riola Sardo (Sardinië), Noto (Sicilië) en Mantova,(vasteland). Deze competitie heeft zich de voorbije jaren gemeten met de klassieke voorjaarswedstrijden. Met onderscheiding, want het halve GP-peloton trekt tegenwoordig naar de laars en aanhangsels.  Zij strikten Antonio Caïroli, -tigvoudig wereldkampioen en vorig jaar winnaar van de Elite en de Open klasse voor een interview.

Een vrije vertaling….

Thor!


thor it
no img
22/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Markelo organiseert twee top-events in 2018!

Motorclub MC ons Genoegen in Markelo organiseert de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op zondag 11 maart 2018. Bovendien staan ze ook in voor de laatste (selectie)wedstrijd van het Europees Kampioenschap 65cc & 85cc Noord/West.

De opening van de Dutch Masters zal voor de GP-rijders de eerste internationale krachtmeting in het zand zijn in Europa. Nagenoeg alle GP-teams zullen in Markelo aan de start staan op 11 maart 2018.

Het Europees Kampioenschap Noord/West bestaat uit vijf wedstrijden. Daarin kunnen de rijders zich kwalificeren voor de finale van het EK Jeugd in Loket, Tsjechie. Het kampioenschap begint op 29 april 2018 in Denemarken en wordt op 8 juli 2018 beslist op circuit de Herikerberg in Markelo. Twee weken later, op 21 & 22 juli wordt vervolgens de finale verreden in Loket. Alle Nederlandse rijders moeten zich in dit kampioenschap in de top tien zien te nestelen om een plaats te veroveren voor de finale.

 


thor it
no img
22/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De Official Approved Teams, by Youthstream

Vandaag liet Youthstream ons weten wat zo zoal in het vat hebben zitten voor wat betreft de formele en goedgekeurde teams, zowel in de MX2 als de MX1.

Maar wie er niet bij is kan zich nog aanmelden tot eind januari 2018.

Thorren dus.


thor it
no img
22/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Nieuwe datum voor Wintercross Groesbeek: 18 februari 2018

Ook dit jaar zet MBC De Zeven Heuvelen de wintercross op de kalender. Inmiddels is deze wedstrijd een vast item op de kalender. Het is de ideale plek om het nieuwe seizoen te beginnen. Op de eerste uitgave van de MON kalender stond de wedstrijd ingepland op 25 februari 2018. Deze datum is inmiddels gewijzigd. De wintercross zal een weekje eerder plaatsvinden, namelijk op 18 februari 2018.

De voorinschrijvingen worden begin januari geopend. Hou de website van MBC de Zeven Heuvelen dus goed in de gaten!


thor it
no img
22/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCC De Kempen opent seizoen met Zijspannen en Quads

Op 4 Februari 2018 staat bij MCC De Kempen in Eersel de openingswedstrijd voor zijspannen en quads gepland. Inschrijven  kan vanaf heden. 

Dus alle zijspan en Quads het is aan u om aan te melden, naar gelang de aanmeldingen binnen komen gaan we u een regelmatige update meegeven.

Inschrijfgeld voor de zijspan klasse = 25€ voor de Quad klasse = 15€.

Een Zijspanteam krijgt 4x entree terug en betaal je dus bij de inschrijving nog slechts 5€ bij

Een Quad krijgt 2x entree terug en betaald dus ook 5€ ter plaatsen bij de inschrijving.

Entree is 5 € voor IEDEREEN dus. Respecteer de aanwijzingen van de clubleden om te parkeren.

Wie geen geldig MON of KNMV startbewijs heeft dient nog een dagverzekering van 15€ pp te nemen.

Aanmelden doe je via de vernieuwde website van MCC De Kempen.Om rechtstreeks in te schrijven klik je HIER.

 


thor it
no img
22/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Nieuw doel voor Yenthe Dourte bij het KTM Diga Junior Team.

Voor het seizoen 2018 schakelt KTM Diga Junior Racing een versnelling hoger. De rijdersselectie voor het seizoen 2018 bestaande uit Miro Sihvonen, Emil Weckman en Tomas Kohut wordt aangevuld met de Amerikaanse Avrie Berry. Daarnaast is de samenwerking met Yente Dourte een ware versterking voor de sportieve begeleiding van de rijders.

 Thor.

 


thor it
no img
21/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De nieuwe Damon Graulus richt de blik op het zuiden

Het rammelt in de MX-wereld. Niets is nog zeker. Fabrieksteams houden plotseling op te bestaan. Kleinere structuren vinden onvoldoende budget om een seizoen vol te maken. En daardoor vallen slachtoffers. Piloten die plotseling hun planning abrupt zien onderbroken. Zo ook Damon Graulus. Dan kan je twee zaken doen: in zak en as zitten of kijken waar er licht aan de horizon schijnt. Dat laatste heeft Graulus gedaan

Onder Thor leest U daar alles over.

 


thor it
no img
15/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Grote stockverkoop bij Cross Center DSM

Vanaf volgende week is het weer van dat: Cross Center DSM  opent zijn deuren voor ene grote stockverkoop.

De kortingen zijn gewoon niet normaal. Ze gaan van -50%, –60%, ja zelfs tot –70%

De opeingsuren voor dee formidabele uitverkoop:

Zaterdag/Samedi 23/12/’17 van 10u tot 18u

Zondag/Dimanche 24/12/’17 van 13u tot 16u

Dinsdag/Mardi 26/12/’17 van 10u tot 18u

Woensdag/Mercredi 27/12/’17 van 10u tot 18u

Donderdag/Jeudi 28/12/’17 van 10u tot 21u

Vrijdag/Vendredi 29/12/’17 van 10u tot 18u

Zaterdag/Samedi 30/12/’17 van 10u tot 18u

Crosscenter DSM, Heiligenbornestraat 50 te 3570 Alken – België. Tel : 011/31.43.37 website http://www.dsmmxshopbe.be/

 


thor it
no img
18/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Compilatie zijspan kalender 2018

Het moet zijn dat Luc Vanderaa het nuttige aan het aangename paart in deze donkere – vitamine D-loze – dagen.

Hij knutselde een kalender in mekaar, uitsluitend voor zijspannen.

Klik op Thor, dan leest de kalender wat vlotter.

 


thor it
no img
18/12/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

KNMV Kalender 2018

De plaatsen en data voor de Dutch Masters lagen al vast. Vandaag publiceren we ook de ‘gewone’ MX-kalender van de KNMV.

Omdat die in een raar formaat is gemaakt moet u het stellen met de link.

DEZE dus

 


thor it
WMX-ShopSec ConstructionsDSMMx477R2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!