Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Velzeke: Wietse Brackman klaar voor EMX250.

Als laatste oefengalop kan dit tellen. Wietse Brackman won zondag de MCLB-wedstrijd in Velzeke. Weliswaar moest hij de buit delen met David Segers, maar over beide reeksen zette 'Wacko-Bracko' de beste tijd neer. Jurgen Wybo werd derde.

'Woby' beheerste de eerste manche tot hij halfweg werd gepakt door Brackman. Hij liet zich in de slotronde ook nog eens inpakken door Segers.

Torpjurn Van Hoe ging voor in de slotreeks. Na twee ronden werd hij afgelost door Segers, Brackman, Jorne Tytgat en Wybo. In een felle finale slaagde Brackman er in om één ronde te leiden, maar Segers sloeg gepast en definitief terug. Brackman start zondag in het EMX250 op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Foto Wietse Brackman, credits Daan Photography.


thor it
no img
18/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Bertem: Frederic Weigert als regelmatigste paashaas.

Het ML-team werd in Bertem ruimschoots beloond voor hun vele werk want piloten en toeschouwer waren present op de harde omloop. De tweedaagse leverde maar liefst drie verschillende winnaars op met Axel Nijs die in zijn thuisrace de zondageditie wist te domineren.

De rest van het verhaal: Thor.

Foto: Start VMCF Bertem, credits Tom Thibo


thor it
no img
17/04/2017 | posted by 2geitenennesnicker | reactie(s)

A Plons Tribute to Antonio Cairoli

Heeft U net zoals ons genoten van de 2de reeks in de Mx 1 klasse in Trentino ?

Er wordt gezegd dat dit wel eens de beste wedstrijd ooit was van Mister 222.

Daarom deze speciale gallerij speciaal voor onze favoriete Siciliaan.

(ps Tony : 2 goats and a snicker bar !)


thor it
no img
17/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Jens van Meer en Kevin Schelllens winnen op paasmaandag in Lummen (VLM)

We vroegen na een stoffige paasdag om het circuit te sproeien en net als de organisatie deed ook de natuur zijn werk, 's morgens op training nog modder, laat op de middag al hier en daar wat stof maar we kregen mooie wedstrijden.

Thor it voor een race--verslag

 


thor it
no img
17/04/2017 | posted by Joke Peiptiegraach | reactie(s)

10 GP Trentino Wallpapers by Plonsracing

Wenst U een nieuwe achtergrond op uw laptop/pc/Aaiphone ?

Misschien vindt U hier wel uw smaak in terug !

 


thor it
no img
16/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Videohoogtepunten Grote Prijs italie Trentino

We hebben de hoogtepunten van de GP van Italie al voor jullie....

Thor it!


thor it
no img
16/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

De Grand Prix van Trentino door de lens van Plons...

Plons omschrijft de Grand Prix van Italie in Trentino als de mooiste van het hele seizoen dus dat moet mooie plaatjes opleveren...

Check it, klik hier


thor it
no img
16/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Cedric Grobben en Jonathan Banken winnen in Lummen (VLM)

Vandaag werd in Lummen het eerste luik van de VLM-paastrofee verreden, bij de Inters MX1 was er niemand opgewassen tegen de klasse van Cedric Grobben. Grobben pakte in beide reeksen meteen de leiding in handen om deze niet meer af te geven. Er werd een heel eind achter Grobben gestreden voor de tweede plaats, deze was voor Reytec-Husqvarna rijder Jilani Cambre weggelegd, derde werd Kenny Janssens voor Steve Seronval. Bij de Inters MX2 was er voor de eindzege eigenlijk ook geen strijd, Jonathan Banken reed erg sterk en werd algemeen zelfs twee keer tweede tussen de dikke kanonnen waardoor hij uiteraard ook met de zege naar huis mocht. Dieter Vromans stuurde zijn KTM naar de tweede plaats voor David Cools.

Thor it voor alle uitslagen van VLM Lummen (zondag)


thor it
no img
16/04/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

GP Trentino MX2: Daar is Jorge Prado!!

Hij heeft even op zich laten wachten om voor een eerste succes te zorgen dit seizoen maar vandaag was de jonge Jorge Prado de beste in de MX2-klasse. Prado werd 2-1 in de reeksen en het was Red Bull KTM-rijder Pauls Jonas die dezelfde score maar net andersom kon realiseren waardoor de zege naar Prado ging. Prive-KTM rijder Julien Lieber werd weer knap derde voor de Husqvarna-tandem Thomas Kjer Olsen - Thomas Covington. WK-Leider Jeremy Seewerd werd "slechts" zesde waardoor Pauls Jonas de nieuwe WK-leider wordt. Brent Vandoninck werd achtste, Nathan Renkens 34st.

Thor it voor de uitslag van de MX2-klasse


thor it
no img
16/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Antonio Cairoli ook op zondag de beste in Trentino (MXGP)

De Italiaanse multi-kampioen werd vorig seizoen door velen al afgeschreven maar Antonio (1-2) toonde vandaag ook weer zijn fighting-spirit en pakte in eigen land de overwinning voor Tim Gajser (3-1) en pakt zo twee punten terug op de wk-leider Tim Gajser. Arnaud Tonus liet vandaag op zijn Yamaha mooie dingen zien en mocht met de tweede en zevende plaats in de reeksen en de derde plaats in de eindstand mee naar het podium.
Clement Desalle was onze beste landgenoot met de zesde plaats, Jeremy van Horebeek werd zevende, Kevin Strijbos kende een mindere GP en werd vijftiende, Damon Graulus maakte als privateer toch wel een mooie entree maar Ken de Dycker moest zijn rentree puntenloos vieren. Ook voor Bryan Boulard waren er geen punten.

Thor it voor de uitslag van de MXGP-klasse


thor it
no img
16/04/2017 | posted by Pino | reactie(s)

Plons Update GP Trentino : Race Report

Een snel Plons verslag van de grote prijs van Trentino 


thor it
no img
16/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jago Geerts: Val zonder erg in eerste manche.

Er werd in elk geval reikhalzend uitgekeken naar het debuut van Jago Geerts in het EMX250. Na een goede start zagen we Jago teurg zakken in de lapchart. Wat wist Jago ons na afloop zelf te vertellen?

Jago Geerts: " Ik had een geweldige start in de eerste reeks. Ik reed in derde stelling, en ging in duel voor de tweede plaats. Jammer genoeg brak mijn voorwiel uit in de eerste rechterbocht na de pitlane en ik kwam ten val. Ik kon nog terug komen tot de veertiende en tot de elfde plaats, maar dan maakte ik weer een val. Ik finishte als 38ste, maar ik ben gelukkig in orde, en klaar voor de wedstrijd van morgen. Dank U voor jullie steun. Slaap wel."

Foto: archief Moerbeke


thor it
no img
15/04/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Plons Topdrie galerij van Trentino

We stuurden Plons naar de Grote Prijs van Italie in Trentino...

Klik hier voor zijn zaterdag-galerij


thor it
no img
15/04/2017 | posted by mxworld | reactie(s)

Antonio Cairoli pakt pole voor eigen volk in Trentino

Antonio Cairoli (Red Bull KTM) is weer blij om in Europa te crossen en dan ook nog in eigen land, hij deed zijn Italiaanse fans een mooi cadeau, hij won de kwalificatiereeks en staat zo op de pole in de MXGP-klasse in "zijn" Italië. Gautier Paulin (Husqvarna), Tim Gajser (HRC Honda) en Romain Febvre (Yamaha) streden voor plaats twee maar dat was vlak achter de leider. Gautier Paulin werd uiteindelijk tweede voor Gajser en Febvre. Met Clement Desalle (5de), Jeremy van Horebeek (7de) en Kevin Strijbos (8st) kregen we drie Belgen in de toptien, hopelijk schuiven ze morgen wat naar voren...
Damon Graulus stuurde zijn 24MX-Honda naar de 16de kwalificatieplaats. Ken de Dycker maakt na meer dan een jaar out te zijn geweest zijn rentree op het hoogste niveau, Keeno werd 20st vandaag. Bryan Boulard werd 33st.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatie MXGP


thor it
no img
15/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Thomas Kjer Olsen verrast in kwalificatie MX2 in Trentino

De Deense Rockstar Energy Husqvarna-rijder uit het team van Jacky Martens liet al een paar keer mooie dingen zien dit seizoen maar de pole pakte hij nog niet. Jeremy Seewer (Suzuki) werd tweede voor het Spaanse talent Jorge Prado (Red Bull KTM). Brent Vandoninck werd mooi zesde op slechts 14sec van winnaar Olsen, Julien Lieber werd 8st. Nathan Renkens eindigde de kwalificatiereeks als 31st.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatiereeks


thor it
no img
14/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Trentino, live op Telenet Play Sports

Ik krijg net bevestigd dat de MXGP vanuit Trentino rechtstreeks te zien zal zijn op Telenet Play Sports.

Uiteraard voor de geabonneerden, op kanaal 8.

Maar zondag ook weer voor de gewone Telenet kijkers op het open kanaal 11.

Eerste manche om 14.00 uur, tweede manche om 17.00 uur.


thor it
no img
14/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

VMCF Paasweekend in Bertem

ML Bouw Motorcross Team organiseert in Bertem dit weekend de VMCF Paastrofee. Het paasweekend begint al op zaterdag met vrije trainingen van 14u-18u. Op zondag en maandag staat het volledige VMCF-programma op het menu. Op zondagavond kun je in de tent terecht voor een lekkere barbecue met aansluitend een Ambi-party.

Thor it voor enkele foto's van het circuit


thor it
no img
14/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Oldebroek: Stichting Circuit Oldebroek klaar voor jubileum festiviteiten!

Stichting Circuit Oldebroek staat al 50 jaar symbool voor fantastisch mooie motorsportactiviteiten. In de beginjaren op het Vreecircuit, maar al snel werd het asfalt ingeruild voor een motocrossbaan. “Circuit de Bargen”, vele mensen uit de omgeving zijn er mee opgegroeid en hebben minstens één keer een wedstrijd bijgewoond op dit spectaculaire circuit.

Thor!

 


thor it
no img
13/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Geen Max Anstie in Pietramurata!

Rockstar Energy Husqvarna rijder Max Anstie uit het IceOne Racing team zal niet starten in de GP van Trentino, nu zondag in Pietramurata. Anstie, welke afgelopen zondag in Harfsen de eerste reeks won, raakte in de tweede gekwetst aan de knie.

Teamleider Antti Pyrhönen: “Het is altijd een teleurstelling als een rijder omwille van een blessure niet kan starten. Maar het maakt deel uit van de sport. Max heeft een goede seizoenstart gekend, en verbeterde stelselmatig. We zijn ook wel blij dat de blessure niet heel erg is. Met wat revalidatietijd zal hij snel weer fit zijn.”

 


thor it
no img
13/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook USA GP nu ingevuld: Gainesville-Florida

Je kan van Youthstream zeggen wat je wil, maar ze werken hard om hun kalender vol te maken. Iedereen  was het er stilzwijgend over eens dat  we dit jaar geen Amerikaanse GP zouden hebben, in plaats van twee. Maar men is bij de promotor en in de VS niet bij de pakken blijven zitten.

Vandaag werd bekend gemaakt dat er op 3 september gecrosst word, en wel meer bepaald de US Monster Energy GP op het Gatorback Cycle Park in Gainesville, Florida.

Thor!

 


thor it
no img
13/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Wietse Brackman maakt in Valkenswaard rentree in EMX250

Omdat we ergens het belletje hoorden rinkelen dat Wietse Brackman, de spektakelman van MCLB,  in Valkenwaard zou starten in het EMX, deden we een belletje.

En ja hoor, dit is wat Wacko-Bracko wist te vertellen: “Gertjan Vorstenbosch had me gevraagd om in Valkenswaard mee te doen (zijn rijder Nick Kouwenberg zal voor Philippaerts enkele GP’s rijden). Ik zag dat wel zitten maar op 1 voorwaarde dat ik op mijn vertrouwde Husqvarna van Leon Sagaert mocht rijden. En dat was voor hem geen probleem! Het was een kans die ik niet kon laten liggen en met beide handen genomen heb. Het is van Lierop 2012 geleden dat ik EK gereden heb dus ik heb er wel zin in en ik hoop er het beste van te kunnen maken.”

Geloof ons, we hebben Brackman aan het werk gezien. Die kan echt wel met de motor rijden!

 


thor it
no img
13/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Stoelendans: Desprey en Lenoir naar MXGP

Door de blessure van Jordi Tixier – ondertussen aan het revalideren -  is men bij Kawasaki genoodzaakt om de teams te herschikken.

Maxime Desprey zal aan de zijde van Clément Desalle de MXGP van Piëtramurata en Valkenswaard betwisten. Desprey was aan de slag bij Monster Bud Kawasaki in het Frans Open Elite kampioenschap, waar hij vijfde staat. Hij rijdt ook voor Gebben-Van Venrooy in de Dutch Masters en in principe de Europese GP’s.

Door die passage zal Steven Lenoir in Valkenswaard uitkomen op de motoren van Gebben-Van Venrooy.

Credits: Desprey FB, Lenoir Binkers Photograpy.


thor it
no img
13/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Preview BMB Axel Paasmaandag: Erik Willems als nieuwe BK-leider naar RES-circuit.

De race in Axel op Paasmaandag is de laatste van een erg drukke periode voor de BMB-rijders. Na Mons werden de tussenstanden compleet overhoop gegooid waardoor de jonge inter Erik Willems op zijn tweetakt Husqvarna de nieuwe kopman werd in het BK.

Voor de volle preview: Thor!

Ceditis: Rendel Baetens Pictures.


thor it
no img
12/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De verschrikkelijke val van Chris Alldredge

Zaterdag kwam Chris Aldredge ten val tijdens de kwalificaties van de SX250 in Seattle. Op zich niet zo erg, maar hij werd vol in de rug geraakt door de achteropkomende Shane Mcelrath. Aldredge werd zwaar gekwetst: klaplong, lucht in de borstkas, gescherde lever, bijnier geraakt, 10 gebroken ribben, gebroken bekken en vooral een aantal gebroken wervels. Aldredge werd ondertussen al geopereerd. Men verwacht geen blijvende letsels. Het straffe is dat Chris zich via de social media verontschuldigde teenover Mcelrath…….

Waarschuwing; de beelden zijn erg expliciet. We zoeken zeker de sensatie niet, maar dit is ook motorcross.

De val van Aldredge: HIER KLIKKEN

 

In de finale van de SX250 raakte ook Noah McConahy geblesseerd.


thor it
no img
12/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Alles wat U interessant vindt over de GP van Trentino in Pietramurata.

Eindelijk strijkt de WK-karavaan neer in Europa. Vier wedstrijden werden ondertussen al betwist in het Midden-Oosten, Zuid-Oost Azië en Zuid-Amerika. Kan tellen toch. Over het pro en contra is alles al gezegd, dat doen we niet meer over. De actualiteit ligt zondag in Piëtramurata, op de piste van Ciclamino, zo’n 20 km boven het Gardameer.

Wie beslagen op het ijs wil komen vindt alvast heel wat info onder Thor.

Want naast de GP-boys komen ook de dames en de EMX250 – met Jago Geerts – in actie.


thor it
Mx477R2R StoreSec ConstructionsKTM Shop NLWMX-ShopDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!