Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
31/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Kevin Strijbos schrijft thuis-GP in Lommel op zijn naam!!

Vandaag werd de Belgische Grand Prix verreden in de Lommelse zandbak. Het diepe zand en de vele reeksen hadden hun sporen nagelaten op het circuit dat ontzettend zwaar was geworden. Het was dus doseren geblazen voor de rijders en niemand deed dat vandaag beter dan Kevin Strijbos. De Suzuki die voor de gelegenheid in retro-kleuren was omhuld stond na afloop als eindwinnaar te blinken op het podium, Strijbos werd immers met twee keer een derde plaats de verdiende winnaar in de MXGP-klasse. Voor zowel Kevin Strijbos als het Suzuki-Team was dit een zeer welgekomen zege, een opsteker zeg maar want het team kende in de MXGP-klasse dit seizoen al de nodige tegenslagen maar deze zege zal zeker wat goedmaken!! Proficiat!! Max Nagl en Tim Gajser waren de reekswinnaars maar beide rijders doken beiden in het Lommelse zand waardoor ze de eindzege aan zich voorbij zagen gaan, Nagl werd tweede in de eindstand. Antonio Cairoli ruilde vorige week al zijn KTM SXF 450 in voor de lichtere 350cc-versie en deed dat met succes want de Italiaanse ex-wereldkampioen voelt zich duidelijk beter op deze lichtere machine en werd derde in de eindstand voor Jeremy van Horebeek die door een mindere start in de eerste reeks een podiumplaats aan zich zag voorbij gaan.

Thor it voor de uitslag en wk-tussenstand van de MXGP


thor it
no img
30/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Seewer en Gajser winnen op zaterdag in Lommel

Het was al een leuke dag op zaterdag in Lommel op zaterdag. Jeremy Seewer won bij de mx2 op de Suzuki in de retro-kleuren. Petar Petrov werd tweede voor Brian Bogers en Brent Vandononck. In de MXGP was de zege in de kwalificatie voor wk-leider Tim Gajser, de HRC-factory rijder won voor Jeremy van Horebeek die een schitterende kwalificatie reed, zijn beste reeks van het seizoen. Ook Kevin Strijbos vond de weg naar voor en werd derde voor nog een Belg, Clement Desalle. 

We kijken al uit naar de wedstrijden van zondag!!


thor it
no img
29/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Suzuki gaat terug in de tijd met retro-design voor de MXGP Lommel

Op de vooravond van de MXGP te Lommel werden we uitgenodigd bij het World Suzuki Team MXGP & MX2 om ons te verassen met de nieuwe look van de motoren. Thor voor meer. Klik hier voor de foto's
 

thor it
no img
29/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De definitieve Entry Lists voor Lommel

We hadden U voor twee dagen al de deelnemerslijsten boezrogd. Maar sinds kort hebben we goede contacten met iemand van de promotor. En die bezorgde ons vandaag de laatste en dus officiële lijsten  voor Lommel.

Al zijn die ook weer niet 100 %, zo te zien. Zo zijn er knapen die in twee klassen mee rijden. Een lapsus zullenw e maar zeggen.

De deelnemers onder THOR!


thor it
no img
29/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Lommel op vrijdag

De trucks staan mooi uitgestald, motoren worden voorbereid op het zand werk, gekeurd door de FIM, het parcour word verkend door de piloten, alles ligt er nu nog strak bij maar het belooft weer de zwaarste cross van het jaar van te worden, er is geen rede om niet aanwezig te zijn om al onze landgenoten aan te moedigen te Lommel! Overtuig jezelf via deze foto’s
 

thor it
no img
29/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

UFO 2017 dit weekend te bezichtigen op de Grand Prix in Lommel

UFO kwam afgelopen week uit met de nieuwe modellen van UFO. De modellen voor 2017 zien er weer piekfijn uit en ze hebben zoals altijd voor ieder wat wils. Wil je opvallende fluo kleuren of net iets minder opvallen, UFO heeft aan iedereen gedacht en zoals altijd is de kleding gemaakt in een uitstekende kwaliteit. Kom zeker even kijken aan de UFO-stand op de Grand Prix in Lommel!!


thor it
no img
29/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Nieuwe Thor-kleding nu bij Outlaw Racing!!

Wil jij crossen in de allernieuwste crosskleding van Thor? Bij Outlaw Racing vind je de volledig nieuwe collectie Thor crosskleding! Shop snel online of kom langs in de winkel om te passen.

Thor it voor meer info


thor it
no img
28/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP van Belgie Lommel: al wat u wilde weten, maar na dit artikel nooit meer hoeft te vragen.

Oi oi, oi…. onze sportieve voorbeschouwing werd een toppertje inzake kijkcijfers.

Dat zal wellicht niet lukken met de praktische voorbeschouwing. Maar we willen volledig zijn dus….

Opnieuw een brok info onder Thor.


thor it
no img
28/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MXGP Loket

Bij de MXGP was het Nagl die de GP won voor Gasjer en Febvre. Op zaterdag leek het een Belgisch weekend te worden met 3 Belgen in de top 4 maar op zondag vielen ze naast het podium met Desalle op 4 Van Horebeek op 5, Strijbos werd 11de, Graulus en Getteman bleven puntenloos in Loket. Klik hier voor de foto’s
 

thor it
no img
28/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Motorcross Volkegem 30-31 juli 2016 (VJMO-MCLB)

Op zaterdag 30 en zondag 31 juli 2016 is de VJMO-MCLB-federatie te gast in Volkegem.
De club heeft op zaterdag de jeugdreeksen van VJMO op het programma staan maar ook de pitbikes/brommers komen aan bod op zaterdag. Op zaterdag 30 juli : jeugdreeksen + pitbike/brommercross, 's avonds is er groot eetfestijn in de tent met aanvullend een fuif met DJ Mario Van Laere.
Op zondag is het de beurt aan de MCLB-rijders, de gebruikelijke reeksen rijden er alsook de quads, zijspannen en vrijetijdstrijders. Ook piloten uit de andere federaties zijn welkom in Volkegem.

Thor it voor meer info


thor it
no img
27/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : MX2 Loket

Bij de MX2 zijn er enkele met een missie, Herlings ligt er mogelijk een tijdje nog uit dus is de weg naar de titel weer wat vrij gemaakt al zal er voor geknokt moeten worden, dat deden ze ook, Pauls, Seewer en Ferrandis zijn de 3 kemphanen, hun doel, GP’s winnen en die titel proberen af te snoepen van Herlings. In de eerste reeks was dat al bijna voorbij voor Pauls Jonas, hij crashte heel zwaar en het zag er niet goed uit, latere berichten bleek het dat er niets gebroken was, enkel zware hersenschudding en kneuzingen. De weg lag open voor Ferrandis die de GP won voor Seewer die toch wel braafjes rond reed. Anstie reed een prachtige wedstrijd en werd 3de. Klik hier voor de foto’s
 

thor it
no img
27/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP van Belgie Lommel: de sportieve kant.

Straks maken we nog een item over de praktische zaken over de GP in Lommel.  Maar we gaan beginnen bij het belangrijkste: het sportieve.

Ga er maar eens voor zitten, want we hebben echt ons stinkende best gedaan voor een gedetailleerde voorbeschowing

Let’s go en Thor!


thor it
no img
26/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Opnieuw vijfde plaats voor Brian Bogers in Loket

Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team is in de Grand Prix van Tsjechie heeft zich getoond in Loket. De Eindhovenaar wist in de eerste manche vijfde te worden en kwam in tweede manche op een achtste plaats over de finish. Deze resultaten waren goed voor een mooie zesde plaats in het dagklassement. Indrukwekkend waren vooral de starts van Bogers.

Over hem en Calvin Vlaanderen kan je meer lezen onder Thor.


thor it
no img
26/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

HRC Honda: off-day voor Evgheny Bobryshev en Gauthier Paulin.

Loket zal geen Grand Cru worden voor het HRC-team.

Bobryshev viel in de eerste manche en Paulin was wel mee, maar reed ontzettend zwak.

Lees verder en we weten meteen waarom.

Thor!


thor it
no img
26/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Tim Gajser verliest veldslag maar lijkt de sportieve oorlog te winnen

Tim Gajser en Max Nagl waren de twee besten van de dag in Loket. Uiteindelijk leek het alsof de WK-leider weer een GP zou binnen halen. Maar een late slipper en een flitsende Nagle maakten een deuk in Gajsers ego.

Of toch niet?

Gasjer: “het is toch geen slecht weekeinde geworden. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik de zege uit handen gaf. Toch haal ik veel belangrijke punten. In de slotreeks lukte ik de kopstart, daar kan ik niet over klagen. Vijf minuten voor het einde maakte ik een kleine fout en lag ik op de grond te spartelen. Max reed me voorbij. Ik probeerde nog wel om hem te achterhalen. Na enkele missers opteerde ik voor de tweede plaats. De baan was echt geaccidenteerd en glad. De regen maakte het niet beter in de laatste race.  Je mocht je geen enkele vergissing permitteren. Misschien zette ik zelf wel te veel druk. Maar, nog eens, ik ben tervreden met het nieuwe podium.

 


thor it
no img
26/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeremy Seewer met wat geluk, Bas Vaessen proeft van het WK en Brian Hsu komt fysiek te kort.

De Zwitser haalde in Loket zijn achtste podium van het seizoen. Met wat meeval werd hij nog tweede toen Anstie zijn aanvalslust moest bekopen met een val.  Voor Brian Hsu gaat het allemaal nog te snel. De Duitsers is nog niet helemaal top voor de volle afstand.  En Bas Vaessen mocht tussendoor als eens van het echte werk proeven. Zondag start hij wel in de EMX250.

127, dat is het getal dat Seewer nog scheidt van de leidersplaats van Herlings. Hamvraag: is Jeffrey er zondag bij? Wait and see.

Thnor!


thor it
no img
26/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Slechte starts fnuiken ambities Kevin Strijbos. Arminas Jasikonis leert de knepen van het vak.

Er zat meer in voor Kevin Strijbos. Hij is een Loket-man en werd zaterdag tweede in de kwalificatie. Niet slecht voor een rijde die uit blessure komt. Helaas trok die goede lijn zich zondag niet door. Een verbogen rempedaal zorgde er onder meer voor dat Kevin niet echt doorbrak.

Arminas Jasikons debuteerde met enkele WK-punten, maar in de slotreeks  ging hij te vaak onderuit.

Voor de reacties, klik Thor!


thor it
no img
26/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Geslaagde rentree Romain Febvre, Van Horebeek solide top vijf.

Na zijn crash in Matterley Basin toerde Romain Febvre weer lustig rond in Loket. Alsof er van een blessure geen sprake meer was. Nog geen top maar toch behoorlijk indrukwekkend.  

Jeremy Van Horebeek verspeelde een podiumkans na een minder goede start in de slotreeks, gevolgd door brilproblemen.

Thor.


thor it
no img
26/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Moedige Benoit Paturel, half geslaagd debuut voor Karlis Sabulis, Valentin Guillod baalt!

Na een zomerstop van 4 weken kwam de MXGP karavaan opnieuw in actie op de prachtige old-school omloop van Loket in Tsjechië.

Voor Benoit Paturel werd dit een moeilijk en emotioneel weekend. In de week voor deze GP verloor Benoit zijn moeder aan een slepende ziekte. Benoit toonde dit weekend grote moed en wist in deze moeilijke momenten een respectabele vierde plaats in de eindstand te behalen.

Thor!


thor it
no img
25/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

EMX 65cc kids : kippenvel moment

Op zaterdag ochtend stonden de kids te popelen om van start te gaan voor hun training op het GP parcour waar hun voorbeelden op rijden, als echte professionals bereiden zich mentaal voor op hun rondjes, de ene gestresseerd de ander chill met de handjes over het stuur tot de koersdirecteur het lintje weghaalt en ze elkaar bijna van de motor rijden om vol gas de eerste jumps te nemen, kippenvel!!!!! Zo een kleine ventjes en meisjes is prachtig om zien! De wedstrijden werden verdeeld over de 2 dagen, de Belgen werden vertegenwoordigt door de broertjes Coenen en Yoran Moens, Liam Everts moest toekijken want hersteld nog van een sleutelbeen breuk. Het voorbereiden van de start, het overleggen met hun vader, trainers, mekaniekers, alles is zo mooi om te bekijken... De resultaten zijn voor mijn part niet belangrijk, het zijn allemaal winnaars! Hier vind je de fotoreeks van onze Belgische trots.

thor it
no img
25/07/2016 | posted by Bertje | reactie(s)

FOTO: BMB Hasselt

Na vier weken geen BMB gehad te hebben, ging de BMB te Hasselt door. In het mooie weer waar veel zijspannen aanwezig waren gingen wij een kijkje nemen. Bij de zijspannen zijn enkele harde duels op beeld vastgelegd. Niet enkel de zijspannen kwamen in beeld, ook andere categorieën.

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Zaakjes te doen bij Gear2Win

Dit weekeinde, van 28 tot en met 31 juli, zal er een grote Fox Outlet Sale worden gehouden bij Gear2Win,  Lodewijk De Raetstraat 62 in Lommel (vlak bij de Heeserbergen – 3 minuten wandelen).

Openingsuren van 09.00 tot 20.00 uur.

Verkoop met korting tot 70%. Wie er niet te voet naar toe wil kan de shuttle nemen vanaf het circuit.

Zaterdagavond zal een Signing Session worden gehouden om 19.00 uur met Tim Gajser, Gauthier Paulin, Evgheny Bobryshev, Brian Hsu en Jorge Zaragosa.

Er is ook een wedstrijd waarbij je een getekend shirt kan winnen van Gajser, Paulin of Bobryshev. Deelnemen kan via het formulier dat je kan afhalen op de stand van Gear2Win via deze link: https://gear2win.com/sale.html


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Anstie dicht bij zege in Loket. Ook Covington en Mewse blazen flink mee.

Hij was er dicht bij, de Max. Neen, niet die ander Max, ook op Husqvarna, maar de rosse Brit. Hij stal onze harten al toen hij nog maar een ‘menneke’ was in Markelo. Groot bakkes, ja, ook wel, maar zoals het een echt Brit betaamt gaat hij er voor. Hij kon ons echt bekoren in Loket, maar de zege zat er net niet in.

Thor!


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Jammer van die tweede reeks voor Ivano Van Erp. Ereplaatsen voor Kay Karssemakers.

Het Beursfoon KTM team heeft in het Europees Kampioenschap Jeugd in Loket, Tsjechie met een Ivano van Erp een manchezege weten te boeken. Verder werd er door Ivano en Kay Karssemakers enorm veel ervaring opgedaan op het WK circuit, waar ze in het begin toch wel een beetje van onder de indruk waren.

Thor


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Alvin Ostlund dicht bij top 10.

Alvin Östlund van Wilvo Standing Construct Yamaha is in de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Loket, Tsjechie net buiten de top tien geeindigd. Östlund reed in de eerste manche lang in de top tien maar door een valpartij verloor hij verschillende plaatsen waardoor hij uiteindelijk op een zestiende plaats over de finish kwam. Na een goede start in de tweede manche reed Östlund een constante wedstrijd en wist de manche af te sluiten op een elfde plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een elfde plaats in het dagklassement.

Östlund: “ De eerste manche zat ik lang op de achtste plaats. Dan zakte ik naar tien en kwam ik ten val. In de tweede reeks was ik weer redelijk mee. Maar ik kon geen stand houden en verloor terrein. Naar het eidne toe kwam ik er door."

Hopelijk vervoegt Aleksandr Tonkov zijn Wilvo Standing Construct teammaatje in Lommel.

Foto Wilvo Standing Construct Yamaha


thor it
KTM Shop NLMx477DSMR2R StoreWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!