Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
30/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Zijspannen Frauenfeld: Willemsen-Beunk winnen, eerste podium voor Bax-Bax

De twee reeksen in Zwitserland waren doorslagen van mekaar. Daniël Willemsen-Peter Beunk wonnen de beide manches telkens voor Andy Burgler-Martin Betschart en Etienne en Robbie Bax.

De zege van Willemsen is normaal te noemen.

De derde plaats betekent licht aan het einde van de tunnel voor de twee Bax-kes. Die wilden aan dit seizoen beginnen met experimenteel materiaal.

Recent kozen ze toch voor een meer lucratieve conventionele aanpak.


thor it
no img
29/03/2016 | posted by PGM | reactie(s)

De eerste GP-punten voor CreyMert Racing zijn binnen

Onder hele moeilijke omstandigheden heeft Iker Larranaga zijn eerste WK-punten weten te scoren. De Spanjaard werd tijdens de eerste manche op het circuit van Valkenswaard zeventiende waarmee hij vier punten verdiende. In de tweede manche gooide een valpartij roet in het eten maar het team kijkt terug op een geslaagd weekend. Ken Craeghs kwam door blessureleed niet in actie en Yente Dourte wist zich niet te kwalificeren in het Europees Kampioenschap MX2.


thor it
no img
29/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Aftertalk Suzuki MXGP: Kevin is weer snel, zieke Townley beperkt schade

The New Kid is Back. Dat had onze titel kunnen zijn. Zondag zagen we een soepele Strijbos. Hij ging achter Nagl aan in de kwalificatie, en reed hem gezwind voorbij. Niks leek Strijbos te kunnen storen. Tot een late val hem enkele plaatsen terug sloeg.

Thor.


thor it
no img
29/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Aftertalk Suzuki MX2: Seewer, als een Zwitsers uurwerk

Drie derde plaatsen, twee vierde plaatsen en een keer op vijf. Dat is de balans die Jeremy Seewer  voor kan leggen na drie GP’s. In Valkenswaard scoorde hij zijn tweede podium. Hij staat derde achter Herlings en Jonass.

Zie verder onder Thor!


thor it
no img
29/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Aftertalk Yamaha MX2: Motor Petrov verhinderd podium voor Van doninck

Laat ons beginnen met de juiste schrijwijze: het is Brent Van doninck. Kleine letter D, en daarmee maken we komaf met de –tig verschillende schrijfwijzen. Een vlekje wegwerken zeg maar.

Brent zelf was  grandioos in Valkenswaard. Op het einde stormde de Kemea-rijder geweldig vooruit tot er plotseling een Kawasaki in de weg lag. Brent wilde er dan overheen, maar dat lukte ook niet. Jammer, maar het kostte hem een kwasi zeker podium.

Thor.


thor it
no img
29/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Aftertalk Yamaha: Febvre, een heerlijke wereldkampioen. En let ook op Van Horebeek.

Eerlijk gezegd, je staat er toch van te kijken van Romain Febvre. Wat een schitterende inhaalbeweging liet hij zien in de laatste meters van een beklijvende MXGP. Goed voor de reeks- en eindzege een wereldkampioen waardig. Jeremy Van Horebeek is nog niet de ‘Jerre’ van voor twee jaar. Iets meer panache en hij is er. In Argentinië?

Thor!


thor it
no img
29/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Aftertalk: Off-day voor Shaun Simpson

Verdorie, ik was mijn virtuele geld al kwijt toen de MXGP nog maar pas begonnen was. Ik had namelijk met collega Frank gewed dat Simpson  zou winnen in Valkenswaard. Weliswaar was hij tweede keuze want ik had Nagl voorop gezet. Geen van beiden dus.

Gelukkig ben ik bang van echt gokken.

A Scottish story under Thor!


thor it
no img
29/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Aftertalk: Hunter Lawrence meteen titelfavoriet in EMX250

Het EMX250 dreigt een mix van jong en oud talent te worden. Daarom zijn we blij dat Kawasaki toch voor flink wat vers bloed zorgt met Hunter Lawrence en  Darian Sanayei.

Nicolas Dercourt telt al meer ervaring. Hij is net als Kjaer Olsen aan zijn derde seizoen bezig, terwijl Even Heibye al GP’s reed. Mewse won, maar Lawrence geeft een viditekaartje af.

Thor.


thor it
no img
29/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Aftertalk: Desalle komt er boven op, Searle kent mindere dag

Het lijkt er op dat het ergste leed geleden is voor Clement Desalle. Twee keer startte hij behoorlijk mee voorin in Valkenswaard, toch niet meteen zijn dada. Tommy Searle, vorige week nog winnaar in Lyng deed het niet zo goed.

Hun verhaal iets verder, onder Thor!


thor it
no img
29/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Aftertalk: Pech voor Petrov, Brylyakov op zijn niveau

Petar Petrov werd niet beloond in Valkenswaard. Op weg naar een virtuele podiumplaats ging hij er in de bergaf bij liggen. En passant verbrodde hij ook de ereplaats van Brent Van doninck.  

Vsevolod Brylyakov is een aanwinst voor de MX2.  Tot nog toe slechts één nulreeks, en ook al vier keer in de dubbele punten.

Thor!


thor it
no img
29/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Aftertalk: Livia Lancelot netjes derde

In de eerste reeks finishte Livia Lancelot als derde. Maandag deed ze nog beter door tweede te worden. Dan scoor je normaal hoog maar toch werd ze pas derde in de eindstand wegens voorafgegaan door Nancy van den Ven en WK-leidster Courtney Duncan.

Haar verhaal onder Thor!


thor it
no img
29/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Aftertalk HSF Logistics: Pech voor Bogers en Vlaanderen, regelmatige Justs

Het weekend begon zondag met een tegenslag. Thuisrijder Brian Bogers kwam tijdens de start van de kwalificatieheat ten val en brak hierbij zijn sleutelbeen. Brian kon niets aan de valpartij doen omdat Max Anstie ineens vlak voor hem ten val kwam. Bogers vloog op hoge snelheid over de motor heen en brak hierbij zijn sleutelbeen. Op maandagochtend is hij gelijk geopereerd en zal nu even rust moeten houden alvorens hij de motortraining weer kan hervatten.

Thor!


thor it
no img
29/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Aftertalk Wilvo Standing Construct: Pech voor Tonkov, sterke Ostlund

Wilvo Standing Construct Yamaha Racing is met Aleksandr Tonkov en Alvin Ostlund in de top tien geëindigd in de derde wedstrijd om het WK MX2 in Valkenswaard. Rookie Ostlund wist de dag af te sluiten op een hele mooie zesde plaats. Tonkov kreeg hij in de laatste ronde van de tweede reeks af te rekenen met een afgebroken kettinggeleider waardoor hij terugviel van een vierde naar een elfde plaats.

Thor.


thor it
no img
28/03/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Romain Febvre wint zijn tweede van het seizoen in Valkenswaard

Na de openingsreeks leek het erop dat wereldkampioen MX2 deze MXGP-wedstrijd in Valkenswaard op zijn naam zou schrijven, hij won immers autoritair de eerste reeks voor Max Nagl en Romain Febvre. De Belgen leken in eerste instantie gedwongen tot een figurantenrol na mindere starts van Van Horebeek en Strijbos maar beiden vochten zich knap terug tot vijfde en zesde plaats. In de herneming kwam Antonio Cailroli aan het venster kijken, met een mooie holeshot leek het erop dat de Italiaan de reekszege zou gaan pakken. Cairoli kon na 8 ronden wel eindelijk 2 seconden wegrijden van Jeremy van Horebeek maar het was Romain Febvre die dan voorbij zijn teammaat ging en op zoek ging naar leider Cairoli, in de laatste ronde zette de Monster Energy Yamaha-rijder een finale "move" in die hem de reeks- en eindzege opleverde in de GP van Europa MXGP. Jeremy van Horebeek werd derde voor Max Nagl die als tweede mee naar het podium mocht, Gajser werd in de tweede reeks achtste wat hem nog naar de derde podiumtrap bracht. Antonio Cairoli werd vierde in de GP, Jeremy van Horebeek (5-3) werd beste Belg op de vijfde plaats, Kevin Strijbos werd (6-5) zevende, Clement Desalle werd 14de terwijl Jeffrey Dewulf 20st werd.

Thor it voor de uitslag van de MXGP in Valkenswaard


thor it
no img
28/03/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Voor de twijfelaars, Jeffrey Herlings pakt in Valkenswaard 50st carrierezege!!

We twijfelden er geen seconde aan maar Jeffrey Herlings pakte vandaag in Valkenswaard met een dubbele reekszege zijn 50st Grand Prix-zege uit zijn carriere. Red Bull KTM-teammaat van Herlings, Pauls Jonass werd met twee keer een tweede plaats ook tweede in de GP terwijl Jeremy Seewer, Suzuki de derde podiumplaats schonk. KEMEA-Yamaha-rijder Brent Vandoninck werd met een vijfde plaats in de eerste reeks en een nog betere vierde plaats in de tweede reeks knap vierde in de eindstand. KEMEA teammaat Benoit Paturel volgde mooi op een vijfde plaats, een mooie opsteker voor het team van Hans Corvers.

THOR it voor de uitslag van de MX2 in Valkenswaard


thor it
no img
27/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Balen: Superfinales voor Vandueren, Meeuwissen en Jens Steensels

Het programma was uniek, maar een lijn trekken in de uitslagen was zondagavond wat moeilijker voor de VLM-cross in Balen. Ook omdat  de uitslagensite wat kuren vertoonde. Michael Hool was zaterdag twee keer de snelste, maar die moest zondag bij MON aan de slag. Runner-up en scratch winnaar werd Kenny Vandueren, dankzij twee tweede en één derde plaats. Tweede werd Wouter Van Massenhoven voor Hool, ondanks slechts twee reeksen.

Drie superfinales werden er op Paaszondag gereden. In de jongste klasse was de zege voor Jens Steensels, die Robin Schruers en Jeroen Bogaerts versloeg. Raf Meeuwissen won zijn finale voor de twee Nick en Nick, namelijk Geukens en Peers. De beste Inter was overnieuw Kenny Vandueren. In de unieke reeks over een langere tijdsduur bleek hij de beste in het Keiheuvelzand voor René Rannikko, Jonathan Banken, Wesley Verheyen en Wouter Van Masenhoven.

 


thor it
no img
27/03/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Conrad Mewse wint eerste reeks EMX250, Kevin Wouts knap topvijf!

Het was drummen voor een plaats bij de eerste 40 bij de EMX250, er vielen 47 rijders af na de tijdtraining waarvan ook heel wat landgenoten. Conrad Mewse reed een knappe eerste reeks en won voor de Australiër Hunter Lawrence en Thomas Kjer Olsen. Kevin Wouts redde de meubelen van Belgische zijde, de Rent KTM-rijder werd mooi zesde. De eerstvolgende Belg moesten we al negen plaatsen verder zoeken, Cedric Grobben werd 15de terwijl Cyril Genot net naast de punten greep op een 21st plaats. Nathan Renkens werd 24st, Yannick Heylen 37st.

Thor it voor de uitslag van de eerste reeks EMX250 in Valkenswaard


thor it
no img
27/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK zijspannen Oldebroek: een kwartier zijspansport pur sang en de fotos gratis er bij

Wij stuurden cameraman Luc Vanderaa naar Oldebroek. Hij kwam terug met een kwartier HD zijspansport. Of dat nog niet genoeg is krijgt U er ook een fotoserie bij van onze fotograaf ter plaatse Chris Blokhuys.

Zijspannen? Ook bij MXWORLD.BE!

Hier de link vooro de bewegende beelden: https://www.youtube.com/watch?v=JixzyYwnk8A

De foto’s onder Thor, waar we en passant ook de tussenstand van het ONK mee geven, na drie wedstrijden


thor it
no img
27/03/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Yentel Martens geeft eerste reekszege van het seizoen uit handen, Mike Kras wint eerste reeks EMX 300

Het was Mike Kras die zijn KTM als snelste het stort opstuurde, Yentel Martens, de grote favoriet bij de EMX 300 volgde meteen maar het duurde toch enkele ronden vooraleer de Nestaan Rockstar Husqvarna-rijder de leiding kon overnemen. Eenmaal de leiding in handen reed Martens vlot weg tot Yentel in de fout ging en zo zag hij een zeker reekszege nog uit handen glippen, dat cadeautje nam Mike Kras dankbaar aan won de eerste reeks EMX 300 voor Yentel Martens. Mike Vanderstraeten werd op zijn TM mooi derde voor Gregory Lewis. Andere Belgische puntenpakkers waren: Joey Smet (8st), Dietger Damiaens deed lang mee voor een toptienplaats maar door een te korte voorbereiding viel de DAM KTM rijder iets terug (12de), Joni Coemans (13de), Mathias Plessers (15de), Nolan Corden (17de), Kevin Standaert (20st).

Thor it voor de uitslag van de eerste reeks EMX 300


thor it
no img
27/03/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Nancy van de Ven wint eerste manche WMX in Valkenswaard

Nancy van de Ven kon op Paaszondag de eerste manche van de WMX winnen, ze hield knap twee voormalig wereldkampioenen achter zich. Kiara Fontanesi werd tweede voor Livia Lancelot. Courtney Duncan werd vierde voor de Belgische DAM Racing rijdster Amandine Verstappen.

Op Paasmaandag wordt de tweede reeks gereden


thor it
no img
27/03/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

King Herlings heerst op zondag in Valkenswaard

 Niemand kan en kon ook vandaag niet in de buurt van Jeffrey Herlings komen in Valkenswaard, ook vandaag niet. In de vrije training, de pre-kwalificatie alsook in de kwalificatie liet de Nederlandse Red Bull KTM-rijder niemand in de buurt komen. Petrov kon even de schijn hoog houden door de kopstart te nemen maar het was een super-Herlings die al meteen de leiding overnam van de Wilvo Standing Construct Yamaha rijder. Aleksandr Tonkov werd nog mooi tweede voor Pauls Jonass. Calvin Vlaanderen werd knap vierde voor Peter Petrov en Benoit Paturel. Jens Getteman en Damon Graulus geraakten niet bij de 20 besten, zij mogen paasmaandag een tandje bijsteken om punten te pakken. Bryan Boulard werd 30st. Brent Vandoninck viel vier ronden voor het einde weg met elctronische problemen terwijl hij op een derde plaats reed.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatie MX2


thor it
no img
27/03/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Max Nagl de beste in MXGP (Valkenswaard)

Het was Max Nagl die nipt voor Kevin Strijbos de kopstart kon pakken, de Duitser stuurde zijn Husqvarna net iets sneller de eerste bocht in als de Suzuki van Strijbos maar Kevin kon na enkele ronden de leiding autoritair overnemen tot die "verdomde" armpump weer kwam opsteken. Strijbos viel letterlijk terug en zo pakte Max Nagl zijn eerste pole van het seizoen. Achter Nagl was het spannend voor de andere ereplaatsen, Shaun Simpson bleef de beter over Romain Febvre, Tim Gajser werd vierde voor Cairoli, Coldenhoff en Strijbos. Evgeny Bobryshev werd achtste voor Clement Desalle en Jeremy van Horebeek, The Jerre moest van ver terugkomen na een mindere start. Jeffrey Dewulf viel enkele ronden voor het einde uit de wedstrijd weg...

Thor it voor de uitslag van de kwalificatie in Valkenswaard


thor it
no img
27/03/2016 | posted by Outlaw Racing | reactie(s)

Vier het Paasweekend samen met Outlaw Racing!!

Shop tijdens dit Paasweekend met 15% korting!
Het maakt niet uit wat je bestelt. Alle combinaties zijn mogelijk. Vul de kortingscode in en de korting wordt automatisch berekend.
Deze kortingscode is geldig op 26, 27 en 28 maart 2016 dus wacht niet te lang en verzilver je kortingscode vandaag nog!

Klik snel op Thor voor meer info!!


thor it
no img
27/03/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Valkenswaard is er klaar voor

Op het Eurocircuit van Valkenswaard is alles gereed voor de trainingen, de kwalificaties en de eerste wedstrijden van morgen, de openingsdag van de Grand Prix motorcross. Het rennerskwartier staat afgeladen vol, want een kleine driehonderd rijders hebben er een plaatsje moeten vinden. Voor de deelnemers aan de EMX250 wordt het morgen spannend, want van de meer dan honderd inschrijvers zullen zich slechts veertig voor de beide manches kunnen plaatsen. De trainingen zullen dus een ware slijtageslag worden. Bij de EMX300 en de WMX zal een tiental deelnemers na de trainingen mogen inpakken.

Thor it voor meer....


thor it
no img
26/03/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Valkenswaard op Zaterdag

Het GP circus staat op Europese bodem en we zullen het geweten hebben, de startlijsten bij de EMX wedstrijden staan helemaal vol en in 250 zijn er zelfs 3 groepen... Alles staat weer mooi op z'n plaats in de paddock, verse verf en stickers op de trucks, parcour mooi voorbereid, lachende en stresserende gezichten op en rond de baan, de butt patches worden nog vollop op de broeken genaaid, vooral veel Belgische vlaggen voor de slachtoffers in Brussel, en de voorstelling van hat ganse Yamaha legioen vond vandaag ook plaats. We kunnen je ook nog meegeven dat er vandaag geen controle aan de grens was vanuit Antwerpen richting Eindhoven. Klik hier voor enkele foto's


thor it
Sec ConstructionsKTM Shop NLWMX-ShopMx477R2R StoreDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!