Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
05/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM Offroad Day Enduro: Test de 2017 EXC-modellen.

Het is weer die tijd van het jaar : op zaterdag 15 oktober vindt onze jaarlijkse afspraak plaats. KTM organiseert immers een testdag met het volledige KTM 2017 Enduro (EXC) gamma !

Vanaf 10u30 tot 16u30 krijgen zowel beginners als ervaren enduristen de kans om deze gloednieuwe generatie EXC’s te komen testen op een prachtig parcours in één van Belgiës mooiste streken om Offroad te rijden. De Freeride E’s zijn eveneens van de partij, voor de liefhebbers van geluidloos offroad raggen. Ook de andere Freeride-modellen (250 R en 350) zullen beschikbaar zijn voor een test.

Waar?

Te Honville bij Bastogne (XC-parcours) – bewegwijzering vanaf de N4.


thor it
no img
05/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Proficiat Tim!

Wat een beer. Vorig jaar zette de Sloveen zich in de etalage door  de MX2-titel te winnen. Hij verraste vriend en vijand (figuurlijke) door in de winter gelijk over te stappen naar de MXGP-klasse. Als rookie stuurde hij zijn Honda naar een tweede opeenvolgende wereldtitel.

In de Koninginneklasse!

Wat een beer!

Thor!


thor it
no img
05/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Proficiat Jeffrey!

Jeffrey Herlings behaalde zaterdagnacht zijn derde wereldtitel in de MX2. Het hadden er ….. ach laat ons daar over zwijgen, heeft geen zin…….

Hij heeft zijn derde vast en die heeft hij echt wel verdiend.

Proficiat “Bullet”!

Thor!


thor it
no img
05/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WLM: Uw gepersonaliseerde Easy-Up tent

WLM Design kan vanaf deze zomer complete bedrukte easy up tenten  leveren. 

De “”quick folding” tenten zijn alom bekend in de MX-BMX wereld. WLM ontwerpt voor u een complete tent, eventueel met geprinte zijwanden.

Om het plaatje compleet te maken kunnen er desgewenst een draagtas, gewichten, afdakjes, barrière doeken etc. bij geleverd worden. Informeer naar de prijzen en standaard maten.

Lees meer op: https://www.wlm-design.nl/wlm-news/nieuw-product-bedrukte-easy-up-tent


thor it
no img
05/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Twee keer punten voor Bas Vaessen. Seewer buigt voor kampioen Herlings

Het moest zo zijn, anders zou het WK MX2 van 2016 op een valse noot eindigen. Jeffrey Herlings slaagde er in om de kloof op Jeremy Seewer in de eerste manche voldoende ruim uit te diepen. Seewer, die ook zijn tweede plaats in de stand niet meer kan verliezen.

Thor.


thor it
no img
05/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Blessure Adam Cianciarulo valt mee.

Hij leek op een geweldige kopstart af te stevenen, Maar gelijk ging het mis voor Adam Cianciarulo, die zwaar onderuit ging. Hij startte niet meer in de tweede manche, omdat zijn al zo zwaar geteisterde schouder gekwetst leek.

Zondagmorgen mocht de Pro-circit rijder, teammaatje van Austin Forkner, het ziekenhuis verlaten. Hem overkwamen niets dan wat kneuzingen, maar geen zware letsels.


thor it
no img
05/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Kevin Strijbos elfde in Charlotte, Arminas Jasikonis bezeert zijn enkel

Kevin Strijbos is elfde geworden in de GP Of Americas op de Charlotte Motor Speedway. Zijn teamgenoot Arminas Jsikonis viel uit met een verdraaide enkel.

Ondanks de  massale regenval kreeg de crew de baan perfect op orde, het stofte zelfs op het einde.

Thor voor Strijbos’ verhaal.


thor it
no img
05/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Mathias Van Hoof Belgisch kampioen Beloften-Enduro

In de laatste wedstrijd voor het BK Enduro in Esneux  werd Mathias Van Hoof tweede plaats. Voldoende  voor de titel bij de Beloften. Vorige week was hij al klassekampioen geworden.

In het Luikse zette hij de kroon op het werk door ook de scratch te pakken.

Thor.


thor it
no img
05/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

HSF Logistics: Vlaanderen en Bogers top tien in Charlotte

Het HSF Logistics Motorsport team heeft in het Amerikaanse Charlotte een goede Grand Prix gereden. Calvin Vlaanderen wist knap vijfde te worden en Brian Bogers sloot de dag af als tiende.

Meer onder Thor.


thor it
no img
04/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Twee gelijke reeksen, Van Kempen wint.

In de laatste wedstrijd op de Breugelheide kregen we twee identieke  reeksen bij de Inters. Jeffrey Van Kempen won ze allebei, telkens voor Bo Petersen en Bart Van Hove.

In de eindstand van de A-klasse stonden Bjorn Blauwers en Wesley Van Der Beek mee op het podium, in de wetenschap dat ze geklopt werden door de B-rijders Petersen en Van Hove.


thor it
no img
04/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Zegelsem: Opnieuw Brackman als totaalwinnaar.

Jurgen Wybo leidde voor  Wietse Brackman, maar in twee ronden tijd werden die halfweg voorbij gereden door Steve Seronval. Door een fout van Wybo raakte Brackman terug tweede en finishte ook zo voor Wybo en Tim Vandriessche.

In reeks twee menden Brackman, Deleersnijder (vijfde in reeks 1) en Torpjurn Van Hoe. Die viel eerst weg. Seronval en Wybo zetten de achtervolging in. Met succes, maar Wybo toonde zich sneller dan Seronval. Brackman die geen enkele fout maakte werd  reeks- en totaalwinnaar, voor Seronval en Wybo.


thor it
no img
04/09/2016 | posted by Stiingray | reactie(s)

VLM Olmen: opnieuw dubbel voor Cedric Grobben.

Een ronde lang kon Jelle Grade de leiding over nemen van Cédric Grobben. Daarna bezette Grobben de pole en Grade moest enkele ronden voor tijd Jens Van Meer over zich heen laten. Rene Ranniko en Kevin VanGeldorp wisselden enkele keren, maar Ranniko werd de betere.

In de tweede reeks leek iedereen zich neer te leggen bij de feiten. Grobben, Van Meer en Ranniko  gleden weg. In de achtergrond konden Kevin Van Geldorp en Jonathan Banken nog wat ruimte inwinnen. Maar het was duidelijk dat de top drie vast leg: Grobben, Van Meer en Ranniko!  We zagen geen Jelle Grade meer starten in de slotreeks. Banken won de MX2-klasse voor Jordi Van Mieghem en Sven Scheynen.

Foto Grobben - Rolly Pics

Foto Ranniko - Dirk Duym


thor it
no img
04/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Vet MXoN Farleigh: Bengt Laeremans verslaat Laurent Lacasse en Jeff Emig. Ook podium voor Jurgen Van Nooten.

Gisteren werd de tweede reeks afgelast om het circuit te sparen. Vandaag prima dagje voor Bengt Laeremans. In de Twin Shock won hij vandaag de beide reeksen. In de derde reeks klopte hij Jeff Emig en in de slotreeks Laurent Lacasse die voor Duitsland uit kwam. In de eindstand  wint Bengt met het maximum voor Lacasse, en Emig. Brik Schelfaut werd vierde, voor David Cools. Goede dag ook voor Sven Breugelmans ondanks zijn slecht resultaat van gisteren werd hij tiende.

In de Vet MXoN Evo klasse waren Brian Jorgensen en John Dowd vandaag de winnaars. In de eindstand wint Jorgensen van de Amerikaan. Jurgen Van Nooten werd derde voor David Cools. Sven Breugelmans klokte als negende af en Werner Dewit die net als Sven ook een slechte reeks kende werd nog 14de.

We proberen ook nog de landenklassementen op te snorren. En dat lukte. Via de FB pagina van Randy Blyau leren we dat de Belgen alle klassementen hebben gewonnen.

In afwachting dat enkele fotos het kanaal over geraken, hier nog een paar van vorig jaar.


thor it
no img
04/09/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Eli Tomac pakt zege in MXGP, Van Horebeek knap op podium!! Tim Gajser pakt wereldtitel!!

Met enkele toppers uit de AMA aan de start kregen we een leuke extra, Eli Tomac kon de vaste GP-rijders het meeste weerwerk bieden en won zowaar beide reeksen. Eli Tomac toonde hiermee dat niet alleen Ken Roczen een hoog niveau haalde in de outdoors... Tim Gajser schonk HRC Honda voor de tweede maal op een jaar tijd een wereldtitel, nu die in de MXGP-klasse, Gajser wordt daarmee de jongste wereldkampioen in de koningsklasse. Met een vierde en tweede plaats werd Gajser tweede in de eindstand. Jeremy van Horebeek werd derde en vijfde, goed voor de derde podiumplaats. Glenn Coldenhoff lijkt eindelijk zijn draai te hebben gevonden op de KTM, hij streed mee voor het podium en strandde op een puntje van de derde plaats. Clement Desalle werd vijfde, Kevin Strijbos geraakte met de elfde plaats net niet in de toptien.

Thor it voor de uitslag van de MXGP in Charlotte


thor it
no img
04/09/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Cooper Web snoept in Charlotte GP-zege weg voor Herlings maar Jeffrey pakt derde wereldtitel MX2

Het leek er lang op de Jeffrey Herlings ook in Charlotte met een 1-2 in de reeksen genoeg zou hebben om de Grand Prix-zege te pakken, de wereldtitel haalde hij al binnen na de openingsreeks. Dat was echter voor een super Cooper Web gerekend, Web, tweede in de eerste reeks had een minder start in de slotreeks en ging op het eind van de reeks nog zowel Herlings als leider Forkner voorbij om de eindzege te pakken in zijn thuis-GP. Jeffrey Herlings werd tweede voor Austin Forkner en Thomas Covington die terug mag blikken op een mooie GP. Onze enigste landgenoot in de MX2, Brent Vandoninck kwam niet verder dan een 14de plaats in de eindstand.

Thor it voor de uitslag van MX2 in Charlotte


thor it
no img
03/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Wie zegde ook weer dat er geen sterke Amerikanen mee deden in Charlotte?

Natuurlijk, nu ze zien wat er gebeurt nemen de critici gas terug.

Kay Hennekens van het Husqvarna Factory Team stuurde ons bij over de omstandigheden in Charlotte, meer bepaald Concord.

Het is er in de namiddag 25 graden. De baan is als bij mirakel helemaal opgedroogd. Dat er zelfs vanmiddag al gesproeid werd om alles stofvrij te houden. Hurricane Hermine is verleden tijd.

Actueel zijn de trainingen en de wedstrijden.

Meer onder Thor!

Fotos: Tomac en Forkner via FB.


thor it
no img
03/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Rijden op de Herikerberg in Markelo? Dat kan tijdens de Bekercross op 10 september!

Op zaterdag 10 september wordt er op het prachtige circuit de Herikerberg in Markelo een open beker cross georganiseerd.

Dit is voor veel rijders een unieke mogelijkheid om een keer op deze GP-baan te kunnen rijden.

De lemen bodem  maakt dat de baan op sommige plaatsen een zeer harde ondergrond heeft, terwijl het op andere plaatsen in het bos een zware zandbak is.


thor it
no img
03/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VMXoN Farleigh Castle, dag een: Prima dagje voor de Belgen.

Dag 1 van de VMXoN, de officieuze  wedstrijd voor veteranen zit er op in Farleigh Castle. 

Het meest succesrijk was de Belgische ploeg in de EVO 500. Daar moesten ze wel de dagzege aan Brian Jorgenson laten. Die klopte de Amerikaan John Dowd. Maar als ploeg waren ze ijzersterk.

Sven Breugelmans, Werner Dewit, Jurgen Vannooten en David Cools bezetten de plaatsen 3 tot en met zes.

Voor de overige uitslagen, Thor.

De foto's zijn van de editie 2015, behalve de laatste twee, van mijn nieuwe Engelse kennis Wayne Stratford.

 

 


thor it
no img
03/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

MXWorld in de USA deel 2 de stranden

We krijgen heel wat reacties binnen op onze trips naar de USA maar ook veel vragen of het enkel een MX vakantie is... Wel nee, het is een vakantie voor het ganse gezin en ook voor mensen die niet in to MX zijn, we doen heel wat bezienswaardigheden en bezoeken heel wat shopping malls, zo zijn we na een dagje fabrieks bezoeken een dag naar Venice Beach en Santa Monica geweest, er word een beach fiets gehuurd en rijden het gans strand af waar je beslist heel wat punten herkend van op diverse tv series en films. We nemen ook een zijstraatje waar we de shop van Deus tegen komen, gekend van zijn Cafe racers. Eindigen doen we in de hippe winkelstraatjes van Venice en de promenade van Santa Monica. De zonsondergang aan de pier is een must! De dag er na zijn we een wandeling gaan maken op Laguna Beach, de plaats waar heel wat sterren wonen en waar kunst fanaten hun ding zeker vinden. In dit dorpje is er ook een Troy Lee Disign shop.Wie denkt dat America ook enkel hamburgers is heeft het mis, hier is zoveel keuze uit diverse eet stijlen, van idd hamburgers tot Mexicaans, Italiaans maar de US keuken is best wel aangenaam. Meer info over deze vakanties en de trip voor MXoN 2017 : gino.maes3@telenet.be klik hier voor de foto’s

thor it
no img
02/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

UPDATE! MXGP Charlotte: trainingen en kwalificaties afgelast.

UPDATE: onze man in Charlotte laat ons nu (19.03 uur GMT) weten dat de baan helemaal in orde is. Er is hard aan gewerkt, en er wordt nu zelfs algeproeid. Het is momenteel 25 graden warm in Charlotte en over precies 27 minuten beginnen de trainingen/kwalificaties.

De orkaan Hermine slaat toe in de motorcross. Na haar doortocht over de Charlotte Motor Speedway in Concord stond de baan onder water. Om niets aan het toeval over te laten werden alle activiteiten van vandaag geannulleerd. Momenteel regent het nog in North Carolina, maar de weersvoorspelling voor morgen ziet er een stuk beter uit. De wedstrijden worden ook pas op zaterdagavond en bij kunstlicht verreden. Door het sobere programma - enkel MX2 en MXGP - kan alles morgen opgevangen worden.

Via Motocross Action vonden we een leuke video van de omstandigheden  aan de Oostkust van de VS:

https://www.facebook.com/motocrossactionmag/?hc_ref=NEWSFEED

Nieuwe timing: zie Thor!


thor it
no img
02/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda EMX150 kampioenschap 2017.

Nog maar net is het doek over de editie 2016 gevallen met Emil Weckman als winnaar, of Honda kaart al het nieuwe seizoen 2017 aan. Daarin zal Honda voor de 5de maal op rij dit specifiek op de jeugd gerichte EK ondersteunen. De serie is voorbehouden aan rijders tussen de 11 en de 14 jaar jong.

Geselecteerde rijders kunnen genieten van Honda’s steun over de hele lijn: rijstijl, motortechniek, mentale voorbereiding, voeding en fitness. Bovendien – omdat de wedstrijden samen vallen met de GP’s  hebben ze toegang tot workshops en tot de Honda toprijders.

De winnaar versiert een zitje in het EMX250 van 2018.

De kalender 2017 zal kortelings bekend gemaakt worden.

Dat geldt ook voor de registratie als kandidaat.

Alle informatie is terug te vinden op www.honda150championship.com

 


thor it
no img
02/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Darian Sanayei: Naar MX2 voor Bud Racing Monster Energy Kawasaki.

Transfertijd in de motorcross. Ook Bud Racing Monster Energy Kawasaki versterkt de rangen. Zij nemen de Amerikaan Darian Sanayei op in hun rangen. Hij maakt de omgekeerde beweging. Terwijl Dylan Ferrandis aan de andere Atlantische kant zijn heil gaat zoeken, probeert Sanayei het hier in europa.

En met gerede kansen denken wij.

Thor voor duiding en uitleg.


thor it
no img
02/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Rockstar Energy Nestaan Husqvarna Factory Racing Team 2017: Thomas Covington, Conrad Mewse en Thomas Kjer-Olsen.

Husqvarna maakte zonet de line-up van het team van Jacky Martens bekend. De Lommelnaar en zijn partners hebben wel heel dicht op de bal gespeeld want ze trekken niemand minder dan Thomas Kjer-Olsen aan. De Europese kampioen EMX250, die overigens in Zwitserland en Nederland flink debuteerde met een achtste en een vijfde plaats, wordt de teamgenoot van Thomas Covington en Conrad Mewse.

Max Anstie verkast naar IceOne Racing, richting MXGP.

Thor voor de quote’s.


thor it
no img
02/09/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Update! Charlotte: zonder woorden!

Assen bis?

Zo ziet het er uit. Deze foto van Joël Smets van gisterenavond, zegt meer dan 1.000 woorden.

Vandaar....

UPDATE: via Kay Hennekens (die we per ongeluk uit zijn bed belden....) vernemen we dat de hurricane Hermine in Florida aan land kwam en zo naar boven richting North Carolina trok. Verwacht wordt dat het later op de dag het is er nu (hier 14.06 uur) 08.06 uur. De storm heeft dus nog een half etmaal tijd om uit te woeden.


thor it
no img
02/09/2016 | posted by PGM | reactie(s)

MXWorld in de USA

De MXGP vertoeft momenteel in de USA te Charlotte, wij zelf van MXWorld zijn ook in de States maar laten Charlotte voor wat het is en zijn de reis van volgend jaar voor de MXoN in Glen Helen voor te bereiden. Onze eerste dag bezochten we Oakley en 6D helmets. Bij Oakley kregen we een tour waar we zagen hoe de glazen getest worden en in de fabriek waar de lenzen worden vervaardigt, indrukwekkend om deze fabriek te bezoeken en dan begrijp je ook pas waarom het prijskaartje vrij hoog is voor de zonnebrillen en crossbrillen. Bij 6D werden we ontvangen door Bob Weber, voormalig motorcrosser die een nieuwe techniek ontwikkelde om een veel veiliger helm te produceren, ODS is de naam van het systeem, de helm zit vol met kleine dempertjes die alle kanten bewegen. Dit zou wel eens de beste en veiligste helm op de moment kunnen zijn, dat vind ook Stefan Everts die samen met zoon Liam met deze helm rijd, ook het Kemea team rijd daar mee. Ze zijn zelfs geselecteerd door de NFL, de footbal bond willen een veiliger helm laten ontwikkelen door 6D. Eindigen deden we op een lokale speedway wedstrijd. Informatie over Oakley en 6D helmets vind je beslist bij onze partners op de site. Voor meer info over de USA reizen gino.maes3@telenet.be. Thor om enkele video’s te bekijken wat je kan verwachten bv bij Oakley en de uitleg over de helmen van 6D. Klik hier voor de foto’s

thor it
DSMSec ConstructionsR2R StoreKTM Shop NLMx477WMX-Shop

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!