Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
25/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

FFM Castelnau De Levis: Aranda loopt weg. MX2 voor Richier

Na Castelnau de Levis is het Franse kampioenschap half weg.  In de MX1-klasse heeft Greg Aranda een goede zaak gedaan. Door winst in de slotreeks, veroverde hij ook de eindzege op Xavier Boog. Belangrijker nog was het feit dat hij twee maal meer punten scoorden dan Valentin Teillet, derde in de eindstand. Aranda  telt nu 18 punten voorsprong op Teillet en 32 op Boog.

In de MX2-klasse  verspeelde Nicolas Dercourt de eindzege. Hij zou in de buik van het peloton finishen na winst in reeks één. Nicolas Aubin deed wat hij kon, maar zijn twee tweede plaatsen bleken net niet genoeg om de zege te ontfutselen aan Florent Richier. Die won de slotreeks. Door zijn derde plaats in de openingsmanche trok hij het laken naar zich toe. Mathys Boisrame blijft leider voor Dercourt en Richier.


thor it
no img
24/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

DMoM Mill: het officiele persbericht over Strijbos en Herlings

Mill  24 april – Het was voor aanvang van de tweede  wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross niet de vraag óf Jeffrey Herlings de MX2 klasse zou gaan winnen maar hóe hij hem zou gaan winnen. Jeffrey Herlings heeft dit jaar alle wedstrijden waarin hij is gestart gewonnen.

De rest van het verhaal onder Thor.


thor it
no img
24/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Lummen: Jens Van Meer verslaat Kenny Janssens en Wesley Verheyen

43 Inters trainden zondagmorgen. Jens Van Meer zette al meteen een eerste statement neer door die op zijn naam te zetten.

Van Meer zou de rode draad doorheen beide reeksen zijn. Jens startte als derde achter Kenny Vandueren. Die reed hij gezwind voorbij. Maar leider Verheyden te pakken nemen was een ander verhaal. Het zou pas lukken in de voorlaatste ronde. Kenny Janssens reed van zes naar drie voor de beide Salaetskes, Jonas en Kristof.

Zo lang jacht maken, dat zou Van Meer geen tweede keer overkomen en hij scheerde langs Janssens in de tweede ronde van de slotreeks. Jonas Salets zette weer een sterke manche neer en werd nu zelfs derde, voor Wesley Verheyen die na één ronde als zesde door kwam.

Jonathan Banken won de Mx2-klasse.

Credtis: Brentmxpics en Gette Pix.


thor it
no img
24/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Laarne: Gelijkspel voor David Segers en Dylan Verleysen

En toch won Segers de wedstrijd. Weliswaar met gelijke punten, maar de slotreeks is doorslaggevend bij MCLB. Verleysen startte het beste voor Tytgat, Jaimy Deleersnijder en Marten Govaert. Segers, pas als vijfde uit de startblokken, wist zich nog als tweede  te plaatsen. David had in de tweede reeks vier ronden nodig om zich voorbij Torpjurn Van Hoe en Verleysen te hijsen. Wat Verleysen ook probeerde, hij moest naar het einde toe  toch meer dan 10’ laten tussen hem en Segers.

Steve Seronval haalde de finish niet in reeks 1. Hij zou gevallen zijn in de eerste ronde en zette niet meer aan.

Knap was ook de prestatie van Mattis Meerschout, die B-winnaar werd.

Voor de fotos moet je wel Thorren!

Credits: FB DS DV en MM.


thor it
no img
24/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Dutch Masters Mill MX1 en MX2: Strijbos en Herlings

Vertrouwen tanken. Dat heeft Kevin Strijbos in Mill gedaan. In laatste instantie schreef hij zich in voor de tweede DMoM wedstrijd. Hij won beide reeksen, onder soms barre omstandigheden met een behoorlijke belangstelling.  

In de MX2 blijft Jeffrey Herlings nog altijd ongeslagen, over het ganse seizoen. Wat een beer!

Alles, inclusief de eindstanden, leest u verder onder Thor!

Credits: Motoxpics (doodziek, maar toch mooi wark!)


thor it
no img
24/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Dutch Masters Mill 85 en 125 cc: Jago Geerts goed voor twee reeksen

Knappe formule, de Dutch Masters of Motorcross: vier reeksen, lange duur, laat beginnen en op tijd naar huis. Eén winnaar in elke klasse. Daar pleiten we voor.  De Belgische aandacht was vandaag verdeeld over Furstlich Drehna en Mlil.

In de 85 cc was Marnick Lagrou met een 10de plaats de beste Belg. De wedstrijd werd gewonnen door Emil Jönrup voor Rasmus Pedersen en de piloot uit Boxtel, Dean Schellen. Emilio van de Nieuwenhuyse werd negentiende en vooraan in de top twintig ook Lars Derboven en Ilan Heirwegh.

Jago Geerts won beide manches van de 125 cc en versloeg Sebastian Boegh damm en Sander Agard-Michelsen. Bo De Clercq werd 14de, Glenn Bielen 17de, Tallon Verhelst 22ste, Remi Fraikin 24ste en Storm Steensels 38ste.

Credits: MotoXpics


thor it
no img
24/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

DM Zijspannen Wachtersbach: Willemsen-Beunk winnen, Clohse-Verhaegen leiden

Het duo Daniël Willemsen-Peter Beunk is eindwinnaar geworden van de 4de proef van het Duitse kampioenschap voor zijspannen.

De club van Aufenau organiseerde in Wachtersbach, een half uurtje rijden ten noord-oosten van Frankfurt. Willemsen won beide reeksen. Santermans-Muceniecks werden tweede voor de Britten Wilkinson-Kirwin en onze alndgenoten Adriaenssen-Daiders. Santermans’ score: een tweede en derde plaats.

Adriaenssen was in de eerste reeks zwaar ten val gekomen maar finishte nog als zesde. Adraienssen werd tweede in de slotreeks.

De gebroeders Bax raakten niet ter plekke.

Diverse bronnen melden panne aan hun vervoermiddel. Andreas Clohse en Christian Verhaegen blijven leiders ondanks een off-day met een elfde en zestiende plaats.


thor it
no img
24/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC Furstlich Drehna: Thomas Kjaer Olsen verrassend winnaar

De Deen Thomas Kjaer Olsen werd met twee tweede plaatsen eindwninaar van de ADAC Masters in Fürstlich Drehna.De eerste reeks werd gewonnen door Ben Townley. Die leidde ook in de slotreeks, maar verdween dan uit koers. De reden is ons nu niet bekend. Filip Bengtson won de slotreeks en wordt ook tweede in de eindstandd voor Angus Heidecke, Harri Kullas en belofte Arminas Jasikonis. Kevin Fors viel uit in de slotreeks en Jermey Delince maakte zijn rentree buiten de punten. Dat was ook het geval voor Mathias Plessers.

Miro Shivonen van het Diga Team won de Youngster (zeg maar MX2) Cup. Hij was met een dubbele reekszege sneller dan Luca Nijenhuis en Stefan Eckerold.  De Belgen dan: Yannick Heylen werd mooi vierde, Nathan Renkens zesde, Cedric Grobben tiende en Thomas Vermijl zevenentwintigste.

Credits: Brent Socquet


thor it
no img
24/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ACU Maxxis Canada Heights: Shaun Simpson na val Tommy Searle

De tweede proef om het Britse kampioenschap is gewonnen door Shaun Simpson. De Schot won de eerste manche en werd tweede in de slotreeks. Die werd gewonnen door Tommy Searle.  Searle was in de start van de eerste reeks ten val gekomen. Maar hij zette door en werd nog negende. Zo behaalde hij zilver in de eindstand voor Graeme Irwin, Steven Lenoir, voor een weekeinde weer terug op het eiland, en Kristian Whatley.

Simpson die in de eerste wedstrijd werd verslagen door Searle wordt opnieuw leider in de stand met 4 punten voor.

Steven Clarke won beide MX2 reeksen. Martin Barr en James Dunn werden ieder een keer tweede. Bryan MacKenzie haalde wel zilver dank zij twee derde plaatsen. Omdat Conrad Mewse en Max Anstie in Nederland reden wordt Clarke de nieuwe  leider.


thor it
no img
24/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX 250 Foxborough: Martin Davalos wint. Titelstrijd ligt nog open.

In het Gillette Stadium van Foxborough is er niks beslist in het AMA SX 250 EC-debat.

Martin Davalos uitClermont, Florida, won zijn tweede wedstrijd van het seizoen en versloeg Jeremy Martin, WK-leider Malcolm Stewart en Shane Mcelrath.

Daarmee blijft de titelstrijd helemaal open.

Al is er toch één slachtoffer. Aaron Plessinger verliest 4 punten op leider Stewart. Toch blijven Plessinger, Martin en in mindere mate Davalos nog in de running voor de East Coast titel.


thor it
no img
24/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX 450 Foxborough: Roczen houdt de spanning er - nog even - in

We denken dat Ryan Dungey met zijn hoofd bij de wenkende titel zit. In het Gillette Stadium van Foxborough, een slaapstadje ten zuiden van Boston, liet – of moet hij de eer laten - aan Ken Roczen.

De Duitser leidde van start to finish.

Dungey startte als tweede maar hij werd na een paar ronden gepasseerd door Eli Tomac. Zijn derde plaats kwam niet in gevaar.

Die werd continu bezet door Jason Anderson.

Trey Canard werd vijfde voor Justin Bogle en Cole Seeley. Met nog twee wedstrijden te gaan (East Rutherford en Las Vegas) telt Dungey 43 punten voorsprong op Roczen. Hij pakt zo goed als zeker de titel in de volgende wedstrijd.


thor it
no img
24/04/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Thor Sentinel GP: CE gekeurd en FIM-gecertificeert

De Sentinel van Thor, de succesvolle bodyprotector kende een ware evolutie. De nieuwe bodyprotector geeft maximale protectie maar evengoed een perfect draagcomfort. De elastische band is perfect af te stellen. Het schild wat je moet beschermen tegen stenen en andere harde voorwerpen is vervaardigd uit energie verspreidend plastic wat slagen goed zal opvangen. Er zijn op strategisch goed doordachte plaatsen ventilatie-openingen geplaatst wat moet zorgen voor een goede ventilatie.
Je kan de bodyprotectors vinden in twee maten, M/L en XL/XXL. Ze zijn te koop bij je Thor-dealer vanaf 115 Eu
Vind je dealer hier

Thor it voor een video van de bodyprotector


thor it
no img
24/04/2016 | posted by Mx-deals | reactie(s)

Race Proven Fox-kleding van Fox nu al te koop bij Mx-Deals

De race proven kleding van Fox waarin Ryan Dungey en Ken Roczen vannacht de supercross van Foxborough reden is nu al verkrijgbaar via MX-Deals! Let wel op deze Limited Edition is zeer beperkt leverbaar! OP=OP!

Bestel de nieuwe Fox kleding nu op MX-Deals!

Klik op Thor voor een video


thor it
no img
24/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

FMX: William Willus Van den Putte lukt frontflip!

Zoals wel vaker durven we bij MXWORLD.BE wel een zijsprongetje maken. Beetje Enduro, beetje endurance, en vandaag ook een beetje FMX.

Vooral omdat William Van den Putte ons toch best wel iets interessants kwam vertellen. Wat?

Thor!


thor it
no img
23/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

DMOF Mill: Strijbos komt ook mee doen!

Op het laatste moment hebben we voor de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill goed nieuws te melden. Naast het feit dat de MX1 klasse al erg sterk is met rijders als Glenn Coldenhoff, Evgeny Bobryshev, Christophe Charlier en de Nederlandse en Belgische top komt ook de naam van Kevin Strijbos hier nog bij voor zondag.


thor it
no img
22/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

James Stewart gooit de handdoek voor de resterende SX wedstrijden.

De rentree van James Stewart is geen succes geworden. Foute sigaretten gesmoord, geblesseerd, nog eens geblesseerd….

Het maakt dat 2016 geen succesjaar wordt. Tot nog toe tenminste. James Stewart geeft forfait voor de resterende SX wedstrijden.

Meer onder Thor!


thor it
no img
22/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Update Ken De Dycker, Part 2.

Net na het publiceren van de update over de blessures van Brent Van doninck en Ken De Dijcker viel er persbericht in de bus over laatsgenoemde.

Omdat Ken toch een pak vrienden heeft willen we u dit niet onthouden.

Onder Thor een interview met ‘Keeno’.


thor it
no img
22/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Update Brent Van Doninck en Ken De Dycker: het gaat vooruit!

De Belgen begonnen op halve kracht aan het WK met een gekwetste Desalle en Ken De Dycker en Julien LIeber.

Daarna viel tot overmaat van ramp ook Brent Van doninck uit na een val in Wuustwezel.

Desalle nadert ondertussen zijn top.

Over Lieber blijft het zoals steeds oorverdovend stil.

Gelukkig kregen we wel gehoor bij Brent Van doninck en Ken De Dycker. En het gaat de goeie kant op, zoals je onder Thor kan lezen.


thor it
no img
22/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Ben Townley geeft er een lap op.

Bij het bericht dat BT na Valkenswaard naar huis vloog ging zowat iedereen zijn bedenkingen maken.

Ben zou zus, Ben zou zo, men sprak van een Villopoto-scenario…..

Maar teamboss Stefan Everts liet vlak voor de Mexikaanse GP verstaan dat het een kwestie van uren was eer Ben terug in Vlaanderen zou zijn. Een man van zijn woord dus en Ben Townley werd donderdag gespot op de Heeserbergen in Lommel met “da gaaaz” wijd open. En dat terwijl Harry Everts aandachtig toekeek.

Van deze test hangt wellicht af of Townley zondag eventueel start in de ADAC Masters in Fürstlich Drehna.

Onder Thor enkele foto's van onze man met lens, ter plekke.


thor it
no img
21/04/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Dimitri Schoofs op training

Het moeten niet altijd de fabriekspiloten zijn die met een video komen, Raf ven Dijck trok deze keer met Dimitri Schoofs naar de Breugelheide in Lille voor een leuke video. Dimitri is wekelijks te zien achter het starthek van de VLM, bij de Nationalen...(foto:Robin Lam)

Thor it voor de video


thor it
no img
21/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

SX Paris-Lille: Stadion Pierre Mauroy volledig benut op 12 en 13 november 2016

De datum er bij voegen is een open deur in trappen. Jullie hadden die al lang genoteerd in de agenda’s. Nu raakte bekend dat het circuit volledig nieuw zal zijn.

Hoofdzaak is dat alle nuttige ruimte optimaal benut wordt. Al is het adjectief “Paris’ toch wel een beetje overdreven……

Meer info onder Thor.


thor it
no img
21/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Mill: Veel, maar niet alle Belgen in tweede proef ONK.

Mill ligt niet zo bar ver weg van Vlaanderen, zeker niet voor de rijders uit  Antwerpen-Limburg. Zo staan we er niet van te kijken dat heel wat Belgen mee doen in de tweede ONK-proef in Mill, circuitpark De Kuilen. Een typische Hollandse baan, zand, maar niet echt diep, en mooi verzorgd.

Wie niet in Mill mee doet, trekt welicht naar de ADAC in Fürstlich Drehna. Das een pak langer onderweg.

De entry-list voor Mill, inclusief tussenstand, met de Belgen onder Thor.

We gooien er nog wat foto's van Axel bij ook.


thor it
no img
21/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Oldtimers: Maico MX Team Transverhaegen.

Nu Eddy Nuyts eindelijk een zee van vrije tijd heeft is er geen houden meer aan. Van de veelvoudige IMBA-kamioen een leuk rapportje van het Transverhaegen Maico team dat aan het seizoen begon in Haacht.

Tekst en foto onder Thor, voor de oldtimer- en andere liefhebbers.


thor it
no img
19/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De Kalender voor het weekeinde

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.


thor it
no img
19/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Een nieuw intiatief: Belgian Endurance Cross

Er beweegt wat in motorcrossland. Of moeten we zeggen enduroland.

Laat het ons zo stellen dat de tanende belangstelling voor de motorcross vernieuwing nodig heeft. Wat nu op tafel ligt bij BMB-FMB klinkt veelbelovend. Als blijft  het voorlopig beperkt tot het Waalse landsgedeelte.

Lees alles over de BEX (Belgian Endurance Cross) onder Thor!


thor it
R2R StoreMx477DSMWMX-ShopSec ConstructionsKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!