Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
02/07/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeremy Seewer wint de GP maar kan geen punten goedmaken in Portugal

Jeremy Seewer is bezig aan een missie in de MX2-klasse, hij moet 38 punten goedmaken opWK-leider Pauls Jonass. De Zwitserse Suzuki-rijder Seewer won vandaag wel de Grand Prix van Portugal maar hij kon vanwege een ex aequo met Pauls Jonass niks goedmaken in de WK-stand. Pauls Jonass (Red Bull KTM) won de eerste reeks en werd tweede na de pauze, Jeremy Seewer eindigde tweede en eerste. Thomas Covington pakte voor het Husqvarna Team van Jacky Martens de derde podiumplaats voor zijn teamgenoot Thomas Kjer Olsen. Benoit Paturel was de beste Kemea Yamaha-rijder op de vijfde plaats, Brent Vandoninck werd met een negende en zevende plaats ook zevende in de eindstand. Julien Lieber was met een vijfde plaats in de eerste reeks goed bezig aan de GP in Agueda maar viel vroegtijdig uit de wedstrijd in heat 2.

Thor it voor de uitslag en de WK-Tussenstand van de MX2


thor it
no img
30/06/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Pitchat met Kevin Strijbos

Kevin Strijbos is er weer bij in Portugal, de Suzuki-rijder zit nog maar twee weken op de motor maar wil proberen waar hij al staat.
Lisa Leyland van MXGP-tv zocht hem op voor een interview....

Thor it!


thor it
no img
30/06/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Like - Share - Win; Unieke samenwerking WLM Design, KTM & Zwarte Cross

WLM-design, KTM NL en de Zwarte Cross hebben een speciaal stickerset ontworpen om een Limited Edition Zwarte Cross motor te creëren. In het weekend van 13-16 juli vind voor de 21ste keer het Zwarte Cross festival plaats in Lichtenvoorde. Wie wil nu geen kans maken op een limited stickerset van het grootste en druk bezochte festival van Nederland? Ook voor de meeste crossers geldt ‘’Vaak bu-j te bang’’

Let op; deze stickerset is alleen verkrijgbaar voor een KTM SX-F model vanaf 2016.

Like – Share – WIN en maak kans op deze unieke stickerset.

Klik hier voor alle info!!


thor it
no img
30/06/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

VMCF Genk verplaatst naar volgend weekend!

De VMCF-wedstrijd die dit weekend gepland stond op de Horensbergdam in Genk werd omwille van de slechtweersvoorspellingen verplaatst. De wedstrijd zal volgend weekend doorgang vinden.
De VMCF-rijders die dit weekend bij de VLM in Tessenderlo willen rijden zijn zeker welkom. Volgend weekend heeft JMS-VLM geen wedstrijd gepland, rijders die willen meedoen in Genk kunnen dat dan ook zonder afvaardiging doen.


thor it
no img
30/06/2017 | posted by Yentl VIPfixer | reactie(s)

Warming up for the Weekend !

Plons warmt ons op met wat Belgisch getinte action shots van afgelopen weekend.

Als u op thor kilkt ziet u ook nog de "Going for Gold sequence van Thomas Covington"

En een sequence van Jeffrey Herlings zijn indrukwekkende bochten techniek.


thor it
no img
29/06/2017 | posted by Hete Eddy | reactie(s)

Plonsdock Files GP Ottobiano

Waar iedereen op wachtte : de hete Plonsdockfiles van Ottobiano.

Warning : Schaars geklede vrouwmensen !

De reden dat deze gallerij trouwens in het Engels is, is het feit dat deze gallerijen de mx-wereld rond gaan als een HEET lopend vuurtje


thor it
no img
29/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Podium voor Thomas Covington.

Met Thomas Covington op het podium, Thomas Kjer Olsen twee keer in de top tien en bovendien nog eens flink wat punten voor Conrad Mewse was de globale GP van Ottobiano geen slechte wedstrijd voor de mannen van het Rockstar Energy Husqvarna Factory , gemanaged door Jacky Martens en Kay Hennekens. Maar op zaterdag ging het nog beter: Covington won de kwalificatie, Olsen werd derde en Mewse tiende.


thor it
no img
28/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

4de Endurocross Deurne: een clip

Ondanks het succes vinden we dit jaar minder beelden terug van de endurocross Deurne.

De lokale TV wijdde er toch een item aan: DE ENDUROCROSS 2017

 


thor it
no img
28/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeffrey Dewulf pakt nog meer punten in Ottobiano.

Het afgelopen weekend kwam Jeffrey Dewulf in actie tijdens de elfde Grand Prix van het seizoen. De Belg reed op uitnodiging van Steels Dr. Jack KTM Team mee tijdens de Grand Prix van Lombardije. De eerste manche kwam Jeffrey helaas niet tot scoren maar de tweede manche was hij goed voor een geweldige zestiende plaats.

Thor.

Credits: Geoffrey Van Der Eecke.


thor it
no img
28/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Top-10 voor Sihvonen in tropisch Ottobiano

Na het modderbad van Rusland wachtte de KTM Diga Junior Racing rijders het andere uiterste. In Italië was het immers kurkdroog en bloedheet aangezien het kwik klom tot meer dan 40°C. Tel daar de zware zandomloop en het mag duidelijk zijn dat ook de jonge piloten het zwaar te verduren kregen.

Thor!

Credits: Eric Laurijssen.


thor it
no img
28/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zogezegd, IceOne Husqvarna, Suzuki, KTM en Honda.

Het was toch een spannende GP bij wijlen, daar in Ottobiano. We moeten niet meer dromen van natuurlijke omlopen, dat past niet in de strategie van de promotor. De trend is gezet, nu er weer een autocircuit bij op de kalender komt. Daar is vaak wel de infrastructuur aanwezig, die ergens op een mooie berg niet meer te realiseren valt.

Soit, we blikken met enkele rijders terug op Ottobiano. En hier en daar met wat achtergrond info.

Thor!

 


thor it
no img
28/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Een moeilijk weekend voor Jago Geerts

Dit artikel namen we over van de FB-pagina van Jago Geerts:

"In het weekend van 25 juni stond voor Sahkar KTM rijder Jago Geerts alweer de zesde Europese wedstrijd op het programma. Ditmaal werd het verreden op de zandbaan in Ottobiano. In de tijdtraining kwam Geerts goed rond en wist een nette derde tijd neer te zetten. Tijdens het vallen van het starthek tijdens de eerste manche was Jago Geerts goed weg en kon gelijk de wedstrijd beginnen in de top 5. Al snel wist hij de top 3 binnen te komen. Jammer genoeg maakte Geerts een fout op de waves en werd hard afgestraft en ging er hard af. Gelukkig kon hij zijn weg snel vervolgen. De ronde erop maakte hij opnieuw een fout en kwam weer ten val. Jago Geerts moest zichzelf vanaf de 33e plaats terug vechten naar voren. Uiteindelijk kwam hij als 26e over de finishlijn. Bij de start van de tweede manche kwam Geerts slecht weg en kon de achtervolging in zetten vanuit het achterveld. Binnen een paar ronden kwam hij alweer de top 15 binnen. Uiteindelijk wist Geerts zich nog als zesde over de finishlijn te eindigen. In het dagklassement eindigde de Belg op een twaalfde plaats."


thor it
no img
28/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De korte rentree van Shaun Simpson!

De comeback van Wilvo-Yamaha rijder Shaun Simpson duurde in Ottobiano welgeteld enkele officiële seconden. De handblessure was voldoende hersteld om te starten in de elfde GP van het seizoen op een voor hem ideale zandbaan, ten zuiden van Milaan. Na de probleemloze vrije en chrono training zou het echte werk beginnen met de kwalificatiewedstrijd.

Shaun kwam ten val bij het uitkomen van de eerste bocht. Hij werd vervolgens herhaalde malen aangereden. Bij het opstaan voelde hij meteen pijn in zijn linker arm en elleboog.

In he ziekenhuis werd bevestigd dat er een breuk was in de pols en een kleine breuk rond de elleboog. Shaun is nog teruggekeerd naar het circuit om wat spullen op te halen omvervolgens naarBelgië terug te keren. Zondag zou hij al een afspraak hebben met Cr. Claes en diens scalpel.

We wensen Shaun een spoedig herstel en we hopen hem zeker inLommel aan de start te zien.

Credits: shaunsimpson.com

 


thor it
no img
28/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Creymert, op haar manier.

Demeeste teams verzorgen hun PR via  persberichten, foto's en of clips. Het Creymert team bezorgde ons een leuke clip, genomen van op de helm van Freek van der Vlist.

Dit is de link!

De uitslagen:

Freek Van de Vlist MX2: 17 (19  -14)

Kevin Horgmo EMX125: 9 (5 - DNF)

Karkas Doyvidas EMX250: 34 (21 - 31)

Ken Craeghs EMX300: 33 (27 - 31)

Shana Van Der Vlist was vrij.

Kevin Horgmo, credits dietmar Muller.


thor it
no img
27/06/2017 | posted by Werm Wur | reactie(s)

Plons View on GP Lombardia Ottobiano

Simpele intro : Dit is Plonsography...

 

Thor it...


thor it
no img
27/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Motorcross 2018: Een eerste kalender.

Hoe heet wordt soep gegeten? Nooit zo heet als ze opgediend wordt. Het is inderdaad zo dat de eerste kalender die Youthstream publiceert niet altijd definitief is. Aan de andere kant doen ze hun stinkende best om toch flink vooruit te denken. En vaak – zoals afgelopen weekend Maggiora/Ottobiano zijn ze afhankelijk van wijzigende omstandigheden. Na de aankondiging dat Imola volgend seizoen op de kalender komt publiceert de promotor vandaag de kalender 2018.

Het enige wat U moet doen is Thorren!

Credits: MXGP.COM


thor it
no img
27/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Wilvo Yamaha: Tonus achtste, opnieuw blessure voor Simpson.

De fans gaven Shaun Simpson na zijn blessure een warm welkom bij zijn rentree. Helaas was de rentree van zeer korte duur. Bij een botsing in de eerste bocht van de kwalificatie heat liep “24” een gebroken arm en een elleboogblessure op. Hier is hij op zondag al aan geopereerd door Dr. Claes in het Belgische Herentals. 

Hierdoor was Arnaud Tonus opnieuw de enige rijder die de teamkleuren van het Wilvo Yamaha MXGP team verdedigde in de manches op zondag. In de enorme hitte op zondag pakte Tonus in de eerste manche een goede start maar door een klein foutje viel hij buiten de top tien. Tonus weerde zich kranig en op wilskracht wist hij in de eerste manche nog als negende te finishen. 

De tweede manche begon turbulent nadat Tonus betrokken raakte bij een valpartij waardoor hij veel werk voor de boeg had om alsnog een goed resultaat te behalen. Meteen in de eerste ronde wist hij op ongekende wijze meer dan tien plaatsen goed te maken. En daar waar veel rijders moeite hadden om het tempo vast te houden ging “4” onvermoeibaar door het zware diepe zand, wat hem als beloning een achtste plaats opleverde. Ook betekende dit de achtste plaats in de Grand Prix waardoor hij inloopt op de rijders die voor hem staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Commentaar Arnaud Tonus: “Ik voelde me vandaag best goed. Het was een flinke slijtageslag door het weer en doordat ik in beide manches viel. Toch kwam ik sterk terug en weet dat mijn snelheid goed is. Over het resultaat ben ik nog niet tevreden, maar zoals ik al zei was mijn snelheid goed. Nu nog wat meer geluk.”


thor it
no img
27/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

24MX Honda rijders pakken punten. De Dycker 20ste in Italiaanse bakoven.

De allereerste MXGP in Ottobiano werd een beproeving voor rijders en motoren. Door het vele zand dat speciaal voor deze wedstrijd was aangevoerd en de extreme hitte moesten de rijders net zoals in Rusland wéér erg diep gaan. Ken De Dycker was de best scorende 24MX Honda rijder, hij scoorde 6 WK punten. Hierdoor klimt Ken op naar de 22ste plaats in de tussenstand, Damon Graulus staat nu 23ste. 

Credits: shotbyBavo en CDS.


thor it
no img
27/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kemea vanuit Ottobiano. Van doninck bevangen door de hitte.

Wegens organisatorische redenen werd de club van Maggiora verplicht om een nieuwe locatie te zoeken voor de tweede Italiaanse GP van het jaar. De keuze viel op Ottobiano, net buiten Milaan. Voor de MXGP kalender is dit een geheel nieuwe locatie, maar geen onbekend terrein voor de meeste rijders daar zij hier in het voorjaar veel komen testen en er ook telkens een proef voor het Italiaan kampioenschap wordt gereden. Zij wisten dus wat ze moesten verwachten van deze zanderige omloop. Ook de zon was van de partij en joeg de temperaturen tot ver boven de dertig graden. 

Thor!

Credits: CDS

 

 


thor it
no img
27/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Waarom Herlings niet op het podium kwam in Ottobiano

Het voordeel van in de studio te werken is dat je sommige situaties nog eens kan zien in de herhaling. Met de regie van tegenwoordig is dat allemaal dik inorden. Het nadeel van niet on-site te werken is dat je niet achter nieuws aan kunt. Zo moesten we de kijkers in het ongewisse laten over de spectaculaire terugval van Jeffrey Herlings, gevolgd door zijn afwezigheid op het podium.

Mark Bremer van nl.motorsport.com kon wel de nodige info vergaren.

We citeren: ’Na een tegenvallende kwalificatierace op zaterdag vocht Herlings zich sterk terug in de twee manches op zondag. In de zinderende hitte van Ottobiano werd Herlings in de eerste manche tweede achter teamgenoot Cairoli, hetzelfde gebeurde ook in de tweede manche. Met de tweede plaats algemeen was Herlings tevreden, vooral door de omstandigheden waarin de manches gereden werden.’

Herlings: “Ik voelde me de hele dag ziek en ik werd halverwege de race duizelig. Het is niet normaal om half van de wereld te gaan tijdens de race, ik herinner me niet al te veel van de tweede race, maar ik werd blijkbaar tweede.”

Na afloop van de race werd Herlings door de medische crew op het circuit behandeld voor uitdroging. Hij was blij met de snelheid die hij kon laten zien op de plek waar hij eerder een blessure opliep: “We waren snel! Het was goed om met Tony te kunnen vechten, hij is een goede rijder en een geweldige atleet. Het was een mooi gevecht en hopelijk komen er nog veel.”

 


thor it
no img
27/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender

In Nederland gaan ze er op de komende dagen. Ik-weet-niet-hoeveel club- en districts crossen. Dat kan alleen maar als je permanente circuits hebt, en die zijn er over de grens.

 

We verzoeken nogmaals aan de organisatoren of bonden om ons tijdig affiches in .jpg door te sturen.

 

De kalender, onder Thor.

 


thor it
no img
26/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

UPDATE met fotos. Brenda Wagemans neemt de leiding over in IMBA EK Dames.

De dames zorgden in Lower Drayton wel voor een goed gevuld starthekken. De wedstrijd werd gewonnen door Steffie Laier, die alle reeksen op haar naam bracht

Voor onze Brenda Wagemans lag er een flinke troostprijs te wachten. Brenda werd drie maal tweede achter Laier. Dat bracht haar zoveel punten op dat ze de leiding in het EK over neemt van Gwenda Haans, die na een puike eerste reeks zwaar terugviel en zelfs niet startte in de slotreeks. De Duitse Fiona Hoppe wordt nu tweede voor Demi Verploegh.

Britt Van Muylem werd achtste, Amber Everts twaalfde maar voor Silke Van Nieuwenhove liep de laatste reeks niet zo best af.

Foto: Brenda Wagemans in Genk, credits: unknown. Rest: MikeMazout.

 


thor it
no img
26/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zege voor Corthouts-Sabbe in Lower Drayton.

Vreemde ontwikkeling. In Lower Drayton organiseerde de Britse federatie AMCA haar IMBA-wedstrijd voor zijspannen. Welgeteld één Brits span stond er aan de start. De rest zat blijkbaar op de door ACU georganiseerde kampioenschapscross in foxhill.

De wedstrijd werd gewonnen door het Belgische duo Christian Corthouts-Dagwin Sabbe met een 3-1-2 score. De Nederlanders Mulders-VanDeutekom werden tweede. De Belgen waren wel compleet in Albion. Descheemaeker-Tourbier werden zesde voor Maris Van De Wiel. Op dertien treffen we Sabbe-Aoesen en Sep Gommeren werd door Danny Meeuws naar de vijftiende plaats geloodst.

De stand van het kampioenschap werd nog niet gepubliceerd maar we hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat Mulders-Van Deutekom de nieuwe leiders worden.

Foto: Corthouts-Sabbe in Genk by Jo Nijs.


thor it
no img
26/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Bax-Musset winnen finale en ONK Zijspannen in Valkenswaard.

Het ONK dat begon met 30 karren is in Valkenswaard geëindigd met 12 deelnemende duo’s.

De wedstrijd werd gewonnen door het duo Bax-Musset voor Veldman-van den Bogaart en Willemsen-Bax. Willemsen was winnaar geworden van de eerste reeks, maar in de finale werden ze – na een akkefietje met Bax – pas zevende.

Bax-Musset  halen ook de titel binnen voor Willemsen en Hermans-Van Gaalen.

Foto Bax: archief Chaumont.

 


thor it
no img
25/06/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Dietger Damiaens pakt drie op rij bij MX1, Banken wint bij de MX2

De organisatie in Dessel had alles in het werk gesteld om de cross te laten doorgaan en de rijders kregen een perfect gesproeid circuit voorgeschoteld. De openingsreeks van de Internationalen werd op gang getrokken door trainingssnelste, Jens van Meer maar die mocht zijn Kawasaki al snel aan de kant zetten vanwege mechanische problemen. De ereplaatsen in de eerste reeks werden uitgevochten tussen Steven de Beuckelaer, Wouter van Massenhoven en Dietger Damiaens en MX2-piloot Dieter Vromans, Damiaens won voor Van Massenhoven en Vromans, De Beuckelaer werd vierde voor Banken (2de MX2). Na de pauze pakte Jens van Meer opnieuw de leiding en deze keer bleef zijn motor wel draaien. Jens trok goed van leer en Dietger Damiaens moest alle register opentrekken om tot bij Ven Meer te geraken, dat lukte vier ronden voor het einde. Damiaens nam de leiding maar Van Meer kon bij de Dam KTM-rijder blijven en perste er in de slotfase nog een aanval uit maar Damiaens won voor Van Meer, Van Massenhoven werd derde voor Jonathan Banken en Jasper van der Mierden.
MX1-podium: 1. Dietger Damiaens, 2. Wouter van Massenhoven, 3. Steven De Beuckelaer
MX2-podium: 1; Jonathan Banken, Dieter Vromans, 3. Kevin Schellens

Thor it voor alle uitslagen


thor it
KTM Shop NLWMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!