Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
12/04/2017 | posted by mxworld | reactie(s)

KTM 2017 Replica team kleding NU beschikbaar bij www.KTM-shop.nl !

Wil jij ook in dezelfde team kleding als de fabrieksrijders gezien worden ?
De nieuwste KTM REPLICA 2017 team kleding is NU beschikbaar bij www.KTM-shop.nl.
Sinds afgelopen week is de gehele Replica lijn beschikbaar gekomen in de fabriek KTM Oostenrijk en kunnen wij alle orders direct uitleveren, u kunt dus NU ook uw shirt, jas, trui, vest of polo bij www.KTM-shop.nl bestellen !
Deze stijlvolle team kleding wordt al gedragen door alle KTM fabrieksrijders.
Voor- en óf na de race, maar zelfs tussen de manches door is dit stijlvolle vrijetijd kleding van superieure kwaliteit.
En jij kan er nu ook bij horen ! ! !
Bekijk en bestel hier de gehele KTM Replica 2017 lijn >>> KLIK HIER 
Voor meer informatie of vragen raden wij u aan om eerst onze 'Veel gestelde vragen' pagina te bekijken en mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze klantenservice is 6 dagen per week beschikbaar.


thor it
no img
12/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

And now something completely different: Hill to Hell!

Het volgende artikel heeft NIKS en toch ALLES met motorcross te maken. De Hill to Hell is een fietsevenement op de Koppenberg dat verreden wordt zaterdag 15 april 2017 in Oudenaarde. Het is een uphill bike race waar telkens vier deelnemers beneden aan de berg starten en zo snel mogelijk de Koppenberg oprijden. Niks met cross vandoen dus. Behalve dat dit een project is dat mee gerealiseerd wordt door crossman Yenthe Dourte. En met een beetje medewerking van Stingray!

Thor!

 


thor it
no img
11/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Beelden van de Seattle Supercross: Tomac op gelijke hoogte met Dungey!

Het SX-kampioenschap zal een zinderende finael tegemoet gaan. Afgelopen zaterdag wist Eli Tomac zich op gelijke hoogte te hijsen van Ryan Dungey, tot dan toe leider in de stand.

Deze week geen SX, de volgde race is voorzien op 22 april in het Rice-Eccles stadium in Salt Lake city. Het is de voorlaatste wedstrijd voor de SX West, waarin Justin Hill redelijk comfortabel leidt.

Nog even nagenieten met de beelden uit Seattle.

Finale SX 450: klik HIER

Finale SX 250: klik HIER


thor it
no img
11/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Wim Van Hoof, een dorpsgenoot in het Suzuki World Team.

Arendonk. Niet alleen het dorp van vice-wereldkampioen Dré Vromans. Dewielerliefhebbers kennen zeker Rik Van Steenbergen. Jeremy Van Horebeek kwam hier ooit vaak over de vloer. Stingray is ook van Arendonk. En ook Wim Van Hoof, de knaap met gouden vingers. Hij is bij Suzuki World de man voor het fijne werk. En ook voor de blokken van de MX2. De sleutelaar van de WK-leider dus.

Van hem publiceren we een leuke blog, onder Thor!


thor it
no img
11/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Damon Graulus op het podium in eigen land!

De 39ste Internationale ‘Motocrosss du Doudou’ in Mons was de eerste wedstrijd in eigen land voor Damon Graulus. De 24MX Honda rijder trok de positieve lijn van de voorbije maanden door en stond voor de  tweede opeenvolgende week op het podium. Jeremy Van Horebeek won de wedstrijd, Ken De Dycker werd tweede.

Thor!

Credits: Ivo Moeys

 


thor it
no img
11/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeffrey Dewulf schittert in slotreeks Harfsen!

In het door zon overgoten Harfsen heeft Jeffrey Dewulf een podiumplaats weten te scoren in de tweede reeks van de Dutch Masters In Harfsen. Omdat de Jabekkenaar de eerste manche niet aan de finish was gekomen werd hij negende in het dagklassement.

De start van de eerste manche is goed voor Dewulf. De KTM-rijder kan als vijfde de eerste bocht in duiken. Door een foutje komen Filip Bengtsson en Ceriel Klein Kromhof voorbij. Even later krijgt het achterwiel kuren met opgave voor gevolg.

In de slotreeks komt Jeffrey als zesde uit de eerste bocht. Na vijf minuten wedstrijd passeert hij Micha Boy de Waal. Even later komt Anstie in de problemen en bezet Dewulf de vierde plaats overneemt. Er wordt vervolgens jacht gemaakt op Simpson. Zijn inzet wordt beloond want de Brit krijgt machinepech en moet de wedstrijd verlaten! Dat brengt de 25-jarige crosser de derde plaats. Deze weet hij tot aan de finish vlag vast te houden. Over twee weken neemt Jeffrey deel aan het WK MXGP in Valkenswaard.

Credits: Geert Gelaude


thor it
no img
11/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Oldebroek: Wie volgt de Belgische wereldkampioen op?

Op zaterdag 15 april en op maandag 17 april wordt het WK voor Zijspannen én het EK voor Quads  in gang geschoten. Locatie: circuit ‘De Bargen’ in Oldenbroek, even onder Zwolle.

Zaterdag en maandag zegt U?

Er zijn nu eenmaal andere zeden en gebruiken die gerespecteerd moeten worden. Maar benut U dan het volle Paasweekeinde om op zondag de regio eens te verkennen.

Ver? Bof, valt eigenlijk wel mee. In het weekend kennen ze in Nederland gewoon geen file en van de staat van het wegennet kunnen wij Belgen daar een ferme punt aan zuigen.

Alle info die u moet weten vindt je onder Thor.

Credits Van Grinsven: Ed Bulck.


thor it
no img
11/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross: Waarheen dit weekeinde?

Met het lange Paasweekeinde zal er weer overal in Europa gevlamd worden. Er zijn toch wel een paar hoogtepunten in de komende driedaagse. De MXGP-karavaan doet voor het eerst Europa aan, en in Oldenbroek krijgen we op zaterdag en maandag de beste zijspannen te zien op ‘De Bargen’.

 

En op vrijdag zijn er in Nederland al enkele clubwedstrijden.

En dan hebben we op 15 en 16 april nog de Crazy-Cross in Bergeijk.

 

Thor!


thor it
no img
11/04/2017 | posted by Janker | reactie(s)

Plons Rapport Masters Of Motocross Harfsen

Ondanks een afwezigheid van jaren in het motocross milieu, laat onze huisfotograaf zien dat hij niet zijn kunstjes is verleerd. Of iedereen blij is dat hij terug is, is een andere vraag natuurlijk.

Geef Plons licht, schaduwen, kleuren, poesjes en puppies en hij maakt er een schouwspel van !

Wordt zeker fan van de Mxworld en de Plonsracing facebook page, want daar krijgt u niet alleen extra gallerijen, u geniet er ook van premieres  !

Thor me for the Harfsen Experience !


thor it
no img
10/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

SEC KTM met Valterri Malin naar het EMX300

Het Sec KTM-Team van Tom Steensels moest op zoek naar een vervanger voor Tom die afscheid nam van het wedstrijdrijden. Het Sec KTM-Team vond die in Finland met name Valterri Malin, Malin is een ex-GP rijder en reed vorige week zijn eerste rondjes sinds lange tijd op de tweetakt SEC KTM, we waren er getuige van en hij maakte meteen indruk... Valterri zal deelnemen aan het EMX300-kampioenschap.
Andere rijders in het team zijn: Kevin Van Geldorp EMX300, Daimy Koch EMX300, Daryl Marcotty EMX300, Oliver Eckert EMX65, Sasha Rutten ONK85 en Ilja Rutten MONMX2.
Het team dankt Jimmy Verburgh voor de steun, de sponsors zijn Sec construction, Fmx4ever, Denicol, Motomaster, Mino Vrs+, Gear2win, Fox Europe, Dunlop, Acerbis, Haan Wheels, Solid Suspension, Pps Exhaust, DT1 Airfilters, Redbull, Houben G grondwerken, Frederix grondwerken, Belu pleisterwerken, Tengtools, Mtb Lommel en Swinnen Service.

 


thor it
no img
10/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Open Elite France Castelnau: Boog forceert opening naar de titel.

Maar zo zag het er niet uit na de eerste manche die gewonnen werd door Valentin Teillet. Boog was daarin pas derde geworden want ook Greg Aranda zat ng voor hem. In de slotreeks keerden de kansen en Boog won niet alleen de reeks maar ook de wedstrijd Dat kwam wel omdat ValentinTeillet uitviel met mechanische problemen. Nota bene toen hij aan de leiding reed. Zo kreeg Boog de zege zowat in de schoot geworpen en werd Arenda tweede voor Nicolas Aubin, Benoit Paturel en Maxime Desprey. Boog neemt nu ook flink afstand van Teillet in het FK. Aranda is derde op één punt van Teillet.

In de MX2 deed ook Brent Van doninck mee. Hij had net zo goed tweede kunnen zijn, maar nu werd hij vierde. Beide reeksen waren voor Anthony Boissiere. Henri Giraud en Florent Richier telden evenveel punten als de Herentalsenaar maar de slotreeks gaf de doorslag. Leider Richier telt nog 6 punten voor op Giraud.


thor it
no img
10/04/2017 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: BMB Mons

Net zoals ieder jaar kijken we uit om naar het prachtige circuit te gaan van Mons, als kers op de taart kregen we nog eens het prachtige weer cadeau ook. 

 

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
10/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zwitsers Open Payerne: Beide reeksen voor Arnaud Tonus.

Op het voormalige GP-circuit in Payerne werd zondag het Zwitsers kampioenschap op gang getrokken.

In de Open klasse gingen beide reeksen naar de man in vorm Arnaud Tonus. De Wilvo Yamaha rijder versloeg in de eerste manche zijn landgenoot Valentin Guillod (Redmotor Honda). In de tweede was het José Butron die het dichtst bij hem in de buurt bleef. Butron haalde zilver voor Guillod. Vierde werd Ives Furlato en vijfde Andy Baumgartner.

In de MX2 ging de zege naar Killian Auberson voor Enzo Steffen.

Foto Tonus: Eva Szabadfi

 

 


thor it
no img
10/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Maxxis ACU Lyng: Jake Nicholls de regelmatigste

Ook het Britse kampioenschap is na twee wedstrijden aan het aftakelen. 23 Inters MX1 aan het starthekken, de klad zit er in.

Jake Nicholls won de wedstrijd met een reekszege en een derde plaats. Zo haalde hij het nipt op Graeme Irwin die twee keer als tweede finishte. Gert Krestinov mocht als laatste mee op het podium. Na een magere zevende plaats zette hij een en ander recht met een zege in de slotreeks. Steven Lenoir werd vierde en Kristian Whatley vijfde.

In de MX2 ging de zege naar Harri Kullas. Die maakte er wel een drukke dag van want hij reed ook de MX1 mee. Daarin werd hij zesde. In de MX2 beheerste hij de beide reeksen, telkens voor Ben Watson. Mel Pocock werd derde. Ook hier maar 23 starters.

Foto: Jake Nicholls FB


thor it
no img
10/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMPL Grandvoir: Steve Tielens klopt Engelbert en Brevers.

Een massa deelnemers voor de AMPL-wedstrijd in Grandvoir. Dankzij een eerste en een tweede plaats ging de zege bij de Inters A naar Steve Tielens. Hij was de beter van Arnaud Englebert en Ludovic Brevers, die de eerste reeks won.

De beste MX2-inter werd William Devillet voor Eric Hubin en Dorian Deville.

Alle uitslagen: HIER

Credits Brevers en DeEvillet: FB


thor it
no img
10/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC Furstlich Drehna Youngster Cup: Miro Shivonen voor half Belgisch succes.

Oké, hij heeft niet de Belgische nationaliteit maar hij rijdt toch al enkele jaren onder de banner van het Diga Junior Racing Team. Miro Shivonen startte niet zo best terwijl Caleb Grothues, Nichlas Bjerregaard en Zachary Pichon voorin  de baas speelden. Na drie ronden had Shivonen zijn zevende plaats al ingeruild voor de tweede, en leider Bjerregaard was er de volgende ronde ook aan. Hij bleef wel tweede voor de andere voormalige Diga-rijder Thomas Sileika.

Ook in de slotreeks zou Shivonen niet als leider vertrekken. Vierde pas na Martin Krc, Zachary Pichon (vierde in de eerste manche) en Richard Sykina. Na drie ronden leidde Shivonen voor Pichon en Grothues. Die zou uiteindelijk nog tweede worden. Jammer van de val die Grothues in de eerste reeks had gemaakt. Ondertussen liet ook Bjerregaard zich opmerken door van de laatste naar de elfde plaats te rijden. Dat bracht hem nog de derde plaats op achter Pichon en winnaar Shivonen.

Yannick Heylen werd dertiende en Thomas Vermijl twintigste.

Credits Shivonen: MotoXpics


thor it
no img
10/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC Furstlich Drehna: Indrukwekkende Getteman!

In Fürstlich Drehna  werd de eerste proef van de ADAC Masters gereden. Bij de MX1 klasse liefst zeven Belgen, en die brachten de eindzege mee naar huis.

Jens Getteman reed een indrukwekkende eerste manche waarin hij vanuit vijfde stelling achtereenvolgens Henri Jacobi, Cedric Grobben, Bence Svoboda en leider Dennis Ullrich te grazen nam. En dat was dan al een feit in de 9de van de 18 ronden. Wat er op duidt dat het baantje vrij kort was. Veel reserve had Getteman niet want Ullrich en Jacobi volgden op 4 en 8 seconden. Grobben was terug gezakt naar de  9de stek. Cedric had wel een aantal ronden als tweede rond getoerd, en zakte dan terug naar vier. Dat leek haalbaar maar een fout in de slotronde verbrodde dit.

In de tweede reeks reden Ullrich, Jeremy Delince, Angus Heidecke als leiders de eerste ronde af. Getteman zat diep in het peloton, 14de pas. Delince kon niet mee, maar Nikolaj Larsen schoof als een mes door de warme boter naar de tweede plaats. De rijder uit Naestved, Denemarken bleek onstuitbaar en wees ook Ullrich terug. Getteman, ondertussen in de zesde ronde al derde geworden kon zich daar handhaven. Hij finishte voor Brian Hsu en stak de eindzege en de leiding op zak. Grobben werd nu vijfde voor Delince. De Belgen in de eindstand dan: 6. Grobben (9-5), 7. Delince (11-6), 11. Cyril Genot (19-7), 16. Kevin Fors (24-10), 30. Nolan Cordens (37-25) en 38. Nathan Renkens (36-35)


thor it
no img
10/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Danne Karlsson klopt Andy Pauwels

Soms strijken de meest vreemde vogels neer op de Breugelhei. Je weet nooit wat voor vlees je in de kuip hebt. Daarom oordeelde Andy Pauwels dat de aanval maar het beste was en hij reed in de tweede ronde over Jeffrey Van Kempen en Reno van der Leest naar de leiding. Andy had wel in de gaten dat Danne Karlsson hem volgde als een schaduw. Karlsson sloeg toe in de voorlaatste ronde en won de reeks voor Pauwels en Van Kempen.

Karlsson was het beste weg in de slotreeks. Pauwel zette zich gelijk aan de achtervolging, maar raakte niet in het spoor van de Zweed die met dik toen seconden de slotreeks en de eindstand voor zijn rekening nam. Van Kempen werd vierde achter Michael Van Wezel, maar belandde daardoor wel met brons op het podium.


thor it
no img
10/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Hamme: Dubbele winst voor David Segers.

David Segers won in Hamme beide reeksen. In de eindstand ging hij  Maarten Govaert en Dylan Verleysen vooraf. In de eerst reeks moest Segers voorbij Jorne Tytgat en Govaert. Het zou duren tot in de 10de ronde eer Tytgat plooide. Jurgen Wybo reed lang rond als vierde maar hij werd verrast door een sterk opkomende Verleysen.

Deze laatste was het snelst weg in reeks twee, maar hij werd op de hielen gezeten door Segers, Wybo en Govaert. In de zevende ronde moest Dylan de leiding over laten aan Segers, en twee ronden later veroverde Govaert de tweede plaats.

Foto Segers: Dirk Duym.


thor it
no img
10/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Haacht door de lens van Gerik

Hij is nog niet zo lang bezig met fotograferen.

Maar nu hij niet meer moet gaan werken  leert Gerik elke dag bij.

Vandaag een dikke fotoreeks van VLM in Haacht.

Voor de foto’s: klik HIER

 


thor it
no img
10/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Zoutleeuw: De eerst voor Vincent Collet.

De VMCF-rijders waren dit weekend te gast op het Limburgse circuit van Zoutleeuw waar de club van Marco Dessers een perfecte organisatie neerzette. De Inters reden er hun eerste proef maar in alle klassen waren de piloten present wat resulteerde in een schitterende race.

Thor!

Credits Junio Slegers: Brentpix


thor it
no img
09/04/2017 | posted by Joelroelantswittemoka | reactie(s)

Herlings en Bogers winnen de Dutch Masters of Motocross Round 2 : Harfsen

Stralend weer, veel toeschouwers, veel rijders en spannende wedstrijden...

Ze zijn goed bezig in Nederland...

Plons brengt ons zijn Mini-Race-Report.

Voor alle uitslagen : Thor This Beebie


thor it
no img
09/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Mons: Wie anders dan Van Horebeek?

De 39ste MX van ‘Le Doudou’ is een meepakkertje geworden voor Jeremy Van Horebeek. Ken De Dycker, Steve Ramon en Damon Graulus bleken niet in staat om  Jeremy te volgen. Marc Boot lag lang op koers om de MX2 te winnen, maar Glenn Bielen blufte zijn ploegmaat in extremis af.

Thor.

 


thor it
no img
09/04/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Kenny Janssens (MX1) en Jonathan Banken (MX2) pakken de zege in Haacht (VLM)

MC Cauberg zorgde ervoor dat er op een perfect geprepareerd circuit oa. de Internationalen opnieuw voor de kampioenschapspunten konden strijden, zij deden dat met 35 rijders... In de openingsmanche stond er geen maat op Wesley Verheyen (WMX-Yamaha) maar het was Kenny Janssens (KTM Racing Center) die ons de beste indruk gaf; Kenny kende een mindere start maar vocht zich knap naar de tweede plaats. In de herneming won Kenny zodat hij opnieuw met de eindzege naar huis mocht. Wesley Verheyen reed lang aan de leiding na de koffie maar moest zijn meerder erkennen Janssens maar ook Jilani Cambre (Reytec-Husqvarna) kwam sterk opzetten en verwees Verheyen naar plaats 3, Wesley werd tweede in de eindstand voor Jilani Cambre. Kenny Janssens pakt de leiding in het kampioenschap voor Wesley Verheyen en jens van Meer. Ook de Inters MX2 streden voor de punten, Jonathan Banken blijft met het maximum van punten aan de leiding want ook vandaag won de Yamaha-rijder beide reeksen. Bram Schoepen stuurde zijn Husqvarna naar de tweede stek voor David Cools die derde werd. Banken leidt het kampioenschap voor Dieter Vromans en Bram Schoepen.

Thor it voor de uitslagen en enkele foto's van Davemx.be


thor it
no img
05/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross Mons: overzicht van de BK-situatie.

Zondag staat naast de internationale wedstrijd ook de derde proef voor het BK op het programma voor alle categorieën. In Mons staat dus wellicht de meest prestigieuze proef van dit nieuwe kampioenschap gepland. 

Bij de inters leidt Yentel Martens de dans na twee zeges in Moerbeke en in Lommel. Cedric Grobben en Erik Willems volgen nog steeds van nabij voor Dietger Damiaens en Roy Sillien. Zij krijgen zondag de tegenstand van de internationale toppers Steve Ramon, Jeremy Van Horenbenbeek en Daymond Martens. Ook Ken De Dijcker die veel punten verloor in Lommel is terug van de partij. De beste nationaal in dit selecte gezelschap is Bram Valckx die in Lommel de leiding veroverde.

Thor!

Met dank aan H. Declercq.

Credits: Vic Geerlings.


thor it
Mx477R2R StoreSec ConstructionsKTM Shop NLWMX-ShopDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!