Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
16/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Sinaai: Dubbellaar Robin Bakens

Robin Bakens won de MCLB-wedstrijd in Sinaai, en nog via twee reekszege’s ook. In de eerste manche trok hij er in de start al van onder uit. Jaimy Deleersnijder die tweede zat werd tot de orde geroepen door Dylan Verleysen terwijl de winnaar van vorige week Mattis Meersschout terug viel. Dult zou opschuiven naar drie voor Deleersnijder en Junior Decouter.

In de slotreeks probeerden Dult en Deleersnijder  het peloton te verrassen. Maar  ze moesten al snel buigen voor Bakens en  Verleysen. Dagzege natuurlik voor Bakens voor Verleysen. Deleersnijder werd derde in de eindstand met evenveel punten als Decouter.

Foto Verleysen: credits De Smet.


thor it
no img
16/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

CSS Berck: Nathan Watson wint, Axel Van De Sande tweede op Kawasaki

De eerste wedstrijd van de CSS is gewonnen door de Brit Nathan Watson. Vreemd, want tegelijkertijd werd in Weston (GB) ook een strandcross gereden.

Watson win de gouden finale met een voorsprong van 7 seconden op Axel Van De Sanden. Deze laatste debuteerde op de Kawasaki. Axel moest alles uit de kast halen, want Adrien Van Beveren werd derde op 2 seconden van onze landgenoot.

De Belgen deden het overigens prima, op Yentel Martens na, die net zoals die ander favorieten CamilleChapeliere en Milko Potisek uitviel. Steve Ramon werd vierde, Maxime Renaud (ex-Kemea) vijfde en Jeffrey Dewulf zesde. Nog verder vinden we Ricky Claus (12) kampioen Daymond Martens (14) en onze streekgenoot Raf Belmans op 22.

We overliepen ook nog eens de ander klassementen. Zo zien we dat bij de Beloften Junior Bal en Ugo Moors respectievelijk vierde en zesde werden. Bij de Juniores ging het zilver naar MC Mikkola-rijder Killigan Delroeux.

Straffe Belgen bij de Quads, gewonnen door Jeremie Warnia voor Florian Mangeot. Oliver Vandendijck werd vierde voor Auke Theuninck en Jan Vlaeymans. Toen de plaats voor Joeri De Cremers, een veertiende voor Tuur Van Hoof, die vlak voor Jasper Pareyn finishte. Kelly Verbraeken werd 37ste.

En vooraleer er boze reacties komen: neen, we hebben niet alle uitslagen uitgeplozen….

Credits: CFS, Elliot Spencer.


thor it
no img
16/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Weston Beach Race: Tweede zege voor Todd Kellet

Voor de tweede keer op rij is Todd Kellet winnaar geworden van de Weston Beach Race. Er gingen bijna 750 rijders van start voor de drie uurs-wedstrijd. Enduro man David Knight was de enige die nog in dezelfde ronde bleef, op meer dan 6 minuten van de winnaar. Martin Barr werd derde voor Extreme Enduro-specialist Jonny Walker.

De Nederlandse jeugdrijder Jens Walvoort won de 85 cc-race

 


thor it
no img
16/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Feestelijke opening nieuw clubgebouw MCC De Kempen

Zaterdag was het feest op de Ketelberg n Eersel. Onder een ruime belangstelling heeft MCC de Kempen hun nieuwe clubgebouw officieel in gebruik genomen. Die première viel samen met  het 40 jarig jubileum van het circuit. Voorzitter Andy Vlemmix mocht samen met Tony en Louis Janssen, leden vanaf het 1ste uur, de eerste steenlegging onthullen.

Ook werd deze middag door de kinderen en familieleden het Ties van Kasterenplein onthuld. Ties was terreinbeheerder in hart en nieren waar helaas dit jaar te vroeg afscheid van moest genomen worden.  Ties stond dag en nacht voor de club klaar, men kon altijd een beroep op hem doen. Als waardering hiervoor werd het plein voor het clubgebouw naar hem vernoemd.

Door het heerlijke weer zorgden de leuke ludieke activiteit en aansluitend de gezellige feestavond een geslaagde jubileumdag.

 


thor it
no img
16/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

JMS crosste in Ravels, onder het scherpe oog van Kabouter Trek

Het blijft mooi weer, en daar maken ook Kabouters gebruik van. Vlak bij zijn natuurlijke biotoop, de Staatsbossen, zag hij het jonge grut van JMS aan het werk. Omdat die klein zijn, pasten die perfect in zijn lens.

Het resultaat ziet u HIER.

En onze Kabouter liet nog een boodschap achter: “Het was mijn laatste wedstrijddag in de JMS/VLM rangen van dit jaar. Tijdens de komende wintermaanden, of zal het altijd zo warm blijven, blik ik nog wel eens een aantal keren terug naar 2017. Of misschien nog wel wat verder. Wat 2018 brengt zullen we in februari wel zien. De VLM kalender ziet er in ieder geval goed uit.”

“Met de groeten van Kabouter Trek”

 


thor it
no img
16/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB blikt vooruit en terug op een topjaar.

Nota bene zelfs op vrijdag 13 oktober 2017 konden de voorzitters van VJMO-MCLB met hun organisatoren op 58 minuten de kalender 2018 van tafel laten rollen. Dankzij de constructieve vergadering tussen de verschillende partijen was er snel een consensus waar we met z’n allen terecht fier mogen op zijn. In naam van de federaties dus een welgemeend dank-u-wel aan alle organisatoren … een blijk dat het goed vertoeven is binnen onze grote motorcrossfamilie.

Meer nieuws én de kalender onder Thor.


thor it
no img
15/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Marvin Musquin: de man van 1.000.000$!

Hoe gaan we dit kaderen? Jason Anderson lacht groen, omdat hij drie keer tweede werd in de Monster Energy Cup in Las Vegas. Een schitterend resultaat, maar hij blijft met bijna lege handen. Daar moest hij niet voor gokken. Ook bij Monster Energy zal de lach eerder pijnlijk – mogelijk een grimas – zijn. Want ze gaan betalen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Monster Energy Cup gaat Marvin Musquin met de jackpot van één miljoen dollar lopen. Er zijn er dan toch die hun boterham met crossen kunnen verdienen!

RECHTZETTING: trouwe en kritische lezers van MXWORLD.BE wijzen ons er op dat ons geheuegen te kort schoot. Ryan Villlopoto kon in 2011 blijkbaar ook al de volle pot cashen. Goed werk mannen!

Thor!

 


thor it
no img
13/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Valentin Guillod bevestigd voor Standing Construct KTM

Dat Tim Mathys terug in de MXGP-arena komt is oud nieuws. Dat hij zat te popelen om zijn pupillen bekend te maken is ook al waar.  Al zit er ergens een minuscuul kinkje in een kabel. Jammer, maar we blijven onze filosofie trouw en een woord is een woord. Dat belet niet dat ondertussen formeel bekend wordt gemaakt dat Valentin Guillod volgend jaar op de Standing Construct KTM zal rijden.

Tussendoor werd zaterdag een welbepaald rijder gespot op een vreemd gekleurde motor, op de Molenbergen in Wuustwezel. Leg de link!

Thor!

 


thor it
no img
13/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Jens Van Meer naar BeTeMo

De eerste transfers beginnen in de goede plooi te vallen. Zo vernamen we dat Jens Van Meer volgend seizoen de kleuren van BeTeMo gaat verdedigen.BeTeMo zal wellicht weer in zee gaanmet KTM RacingCenter.

Van Meer: “Mijn team van dit jaar, CKP Racing stop er mee. Ik werd gecontacteerd door BeTeMo en eigenlijk was de zaak in no time rond. Ik kan nu weer op de KTM gaan rijden.”

“Ik zou wel graag de Polle en Davy van het CKP Racing bedanken voor de steun van afgelopen jaren. En uiteraard ook BeTeMo voor het vertrouwen dat ze in me stellen.”

Jens Van Meer, woonachtig in Beerse, werd tweede in het VLM-kampioenschap achter Kenny Janssens.

 

 


thor it
no img
11/10/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

3-Uurse in Genk nu ook voor Quads, Ladys en Juniors op 28-29 oktober 2017

De 3-uurse op de Horensbergdam in Genk wordt al enkele jaren georganiseert voor (grote) motoren en quads waar voornamelijk volwassen mannen aan deelnamen. AMC Genk wil nu ook de mogelijkheid geven aan juniors (85cc) en vrouwen, zij rijden op dezelfde dag in de voormiddag een twee-uurs wedstrijd. Op zaterdag 28 oktober wordt er een quaddag georganiseert waar ook de vierwielers hun drie-uurse kunnen rijden. Op zondag 29 oktober 2017 is het aan de Juniors, Ladys en de MX Motoren-klasse.
Inschrijven doe je via deze linken: Klik hier voor de quaddag    Klik hier voor de juniors, ladys of MX Motoren

 


thor it
no img
11/10/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

KTM Powerwear 2018 online bij www.KTM-shop.nl

Hopelijk kijkt iedere KTM liefhebber er elk jaar weer naar uit .......
de nieuwste KTM PowerWear collectie die gelanceerd wordt !
Dit jaar zijn er uiteraard weer diverse gloednieuwe producten aan de collectie toegevoegd, maar ook een aantal bestaande artikelen in een nieuw " jasje " gestoken.
Zo zijn er weer gave KTM items voor uw pasgeboren zoon of dochter , een geheel nieuwe "sport" lijn voor mannen en vrouwen én super veel wannahaves bij gekomen.
Wacht gewoon niet langer en bekijk de nieuwste KTM PowerWear 2018 collectie online ! www.KTM-shop.nl
Voor meer informatie of vragen raden wij u aan om eerst onze 'Veel gestelde vragen' pagina te bekijken en mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze klantenservice is 6 dagen per week beschikbaar.


thor it
no img
11/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zijspannen: Sanders-Haller in 2018

Davy Sanders maakte bekend dat hij het seizoen 2018 zal rijden met Andres Haller.

De 21-jarige Duitser werd aan de zijde van Andreras Clohse Dutis kampioen 2017.


thor it
no img
11/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kijk van Nancy op de Toekomstbeker

We struinden wat rond op de sociale media. Onze aandacht werd getrokken door onder meer de fotoreeks van Nancy Van De Kerkhof. Ze besteede de lenstijd in Baisieuw kwasi volledig aan de Toekomstbeker en de Belgen daarin.

Haar visie op deze schitterende omloop en de Belgische belfotevolle rijders vindt je HIER.

En die van de 85 cc  

HIER

 

Dank U Nancy


thor it
no img
11/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Hunter Lawrence en Bas Vaessen onder dak bij Team Livia Lancelot

Aan de ene kant blijft het stil, aan de ander kant is men open. Zo maakte Livia Lancelot bekend dat ze aan haar reconversie bezig is. Ze richt nu enkele maanden haar pijlen op de CSS, de Franse zandcompetitie met onder meer Axel Van De Sande onder haar hoede.

Maar het grote nieuws is het MX2-team dat ze gaat runnen.

Thor!

 


thor it
no img
10/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB: Dietger Damiaens en alle kampioenen

Vòòr de laatste manche in Baisieux bedroeg het verschil tussen Dietger Damiaens en Erik Willems nog 8 punten. Deze keer was de DAM Racing KTM rijder wél goed weg, hij hing lang derde en kwam uiteindelijk als zesde over de meet. Nét voor zijn grote rivaal Erik Willems, maar vooral ruim voldoende voor zijn eerste Belgische Inters MX1 titel!

Raadpleeg via DEZE link alle de klassementen van het BK Motorcross 2017.

Damiaens, credtis Foto Gette.


thor it
no img
10/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De VLM Teamtrophy in beeld.

Patrick Luyten schuwde wind nog regen en trok naar VLM voor de TeamTrophy. Vanuit uw knusse zetel toch eens even herbekijken hoe het opde Kolis allemaal afliep.

Thx Patrick.

HIER de link.

Credits: Dave Thielemans.


thor it
no img
10/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Het verslag van teamleider Robert Gielis: over de Coupe de Lavenir 2017

Zondagavond kreeg U al een kort verslag over Baisieux. Vandaag laten we coachRobert Gielis aan het woord.

Zijn verslag onder Thor!

Credits: Francesco Bogaerts.


thor it
no img
10/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender: Weston Beach Race en Monster Energy Cup

Met de Toekomstbeker en de Belgian Masters gaat de BMB motorcross in de winterslaap.  Veel valt er in eigen land niet meer te beleven. VLM geeft nog een Herfstwedstrijd en ook MCLB is nog actief. Het is tijd om over te schakelen naar de SX en andere evenementen.

Zoals de Weston Beach race, op het strand van Weston-Super-Mare, even onder Bristol. Daar werd Todd Kellett vorig jaar winnaar. In Berck (F) snijden we de Franse strandcrossen aan.  In de USA gaat het om de race van 1 miljoen $. Geen drie reeksen gewonnen: no probs, er ligt nog 100.000$ te wachten in Las Vegas. Mét Tim Gajser!

In Nederland daarentegen  is het volgend weekeinde pokkedruk, veelal met clubcrossen.

Kalender = Thorren!

 


thor it
no img
09/10/2017 | posted by Bertje | reactie(s)

FOTO: Baisieux

Zondag gingen we naar Coupe de l'Avenir te Baisieux. Een prachtig parcours die toch zijn gevaren kent. Met slechts enkele buien en druppels was het een mooie dag.

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
09/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Eksaarde: Twee verschillende reeksen met Mattis Meersschout als winnaar.

Jorne Tytgat en Robin Bakens wonnen de reeksen in Eksaarde. Maar geen van beiden stond op het podium. Bakens werd pas negende in de eerste reeks en Tytgat viel al na drie ronden uit in de tweede. Regelmaat zou dus lonen. In de openingsmanche losten Tytgat en Dylan Verleysen snelstarter Jaymie Deleersnijder vooraan af. Deze drie finishten binnen de vijf seconden met Meersschout op een halve minuut. Bakens zou zich nog wel kunnen moeien hebben vooraan, maar een tweede fout sloeg hem de wapens uit handen.

De dagzege leek een formaliteit voor Tytgat, die achter leider Decouter aan ging in de slotreeks. Maar na enkele ronden viel Jorne voorin weg. De als vijfde gestarte Bakens kwam na zes ronden als leider door. Maar ook Meersschout was in zijn spoor mee opgeschoven en werd derde achter Decouter. Het volstond voor de bloemen. Decouter en Deleersnijder stonden mee op het podium.

 


thor it
no img
09/10/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

WMX-Shop Westerlo grote winnaar VLM Teamtrofee 2017

Bij de Beloften-Nieuw pakte het Renders MX-Team de zege met Tom Clijmans, Axel Caubergs en Dries Renders. Bij de Juniors-Nat ging de zege naar het WMX-Shop Team met Brent Aerden, Marco Briers en Jeff Peeters. Bij de grote kanonnen, de Inters Teamtrofee was ook de zege voor het team van Yamaha WMX, Jonathan Banken won de openingsreeks op zijn WMX-Yamaha, de andere twee reeksen werden gewonnen door Jens Getteman. Het werd door de vele regen een ware uitputtingsslag voor mens en machine maar het WMX-Shop Yamaha Team had op het eind van de dag de beste papieren en pakte de eindzege. Het team van Serge Put, het MX477-Team met Emil Weckman, Kenny Janssens en Jordi van Mieghem werd mooi tweede. Het KTM FMX 4 Ever Team met Ilja Rutten, Jens Getteman en Kevin van Geldorp eindigden op de derde podiumplaats. Foto: DaveMx

Thor it voor de alle eindstanden van de teamtrofee 2017


thor it
no img
08/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Toekomstbeker Baisieux: Belgie wint in de 65 cc

Terwijl het over kwasi gans het noorden van België zwaar regende bleef het zuiden gespaard van water. Dat maakte dat de toekomstbeker in Baiseux onder perfecte omstandigheden kon gereden worden.

Thor

De fotos: Beaney Wal, credits Motomaghead.com, Florian Miot en Josh Gilbert.


thor it
no img
08/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Supercross keer terug naar Parijs!

Eerst was er Bercy. Dat ging in verbouwing en het kroonjuweel van de Europese supercross verhuisde naar Lille. Goede locatie, maar volgens kenners mijlen ver van de sfeer in Parijs. Op 18 en 19 november keert de Supercross weer terug naar de lichtstad. Deze editie 2017 wordt verreden in de gloednieuwe U Arena.

Thor.

 


thor it
no img
08/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM & JMS bereiden 2018 voor

Afgelpen donderdag verzamelde JMS/ VLM haar clubs. Het was geen probleem om weer een sterke ontwerp kalender samen te stellen.

Op één datum na, 3 juni Antwerpen, worden alle VLM-crossen voorafgegaan door JMS-wedstrijden.

Voor 24 juni wordt nog een organisator gezocht.

Kasterlee en Pulderbos komen terug op he programma. Antwerpen, Kortessem en Landen zijn nieuw eomlopen.

De clubs kunnen tijdig aan de slag om de vergunnignen aan te vragen, zodat menw eer niet voor onaangename verrassingen komt staan.


thor it
no img
06/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ladies Day Lille verplaatst naar 19 november 2017

Berichtje van MC Lille:

"Op vraag van de inrichtster van de “Lady’s day” is deze activiteit op de Breugelheide in Lille verzet van zondag 12 november naar zondag 19 november."

"Hierdoor is ook de overnachtingskalender aangepast zodat de dames op zaterdag 18 november al kunnen toekomen".

 

 

 


thor it
DSMSec ConstructionsR2R StoreKTM Shop NLMx477WMX-Shop

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!