Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
19/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De Kalender voor het weekeinde

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.


thor it
no img
19/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Een nieuw intiatief: Belgian Endurance Cross

Er beweegt wat in motorcrossland. Of moeten we zeggen enduroland.

Laat het ons zo stellen dat de tanende belangstelling voor de motorcross vernieuwing nodig heeft. Wat nu op tafel ligt bij BMB-FMB klinkt veelbelovend. Als blijft  het voorlopig beperkt tot het Waalse landsgedeelte.

Lees alles over de BEX (Belgian Endurance Cross) onder Thor!


thor it
no img
19/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

EK selectie Senkvice: Ereplaatsen voor de Everts, Moens, Coenen en Van Nieuwenhuyze

In het Slovaakse Senkvice vond gisteren (17/4) de tweede manche van het Europees Kampioenschap EMX65cc en EMX 85cc plaats. Opnieuw zorgden onze jonge talenten voor knappe prestaties. In de eerste reeks EMX 65cc werd Liam Everts derde en Yoran Moens 4de. Lucas Coenen eindigde 12de. Liam slaagde er in de tweede reeks in om nog een positie op te schuiven en werd knap tweede na de Nederlander Van Erp die ook al de eerste reeks won. Yoran Moens werd nu 8ste.

In de EK tussenstand staat Liam tweede en Yoran vierde. Bij onze 85cc rijders eindigde Emlio Vannieuwenhuyze 9de in de eindstand.

De volgende wedstrijd zal plaatshebben op 1 mei in Sint-Isidorushoeve (Nederland).


thor it
no img
19/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Geen erg voor Damon Graulus

We schrokken zondagavond toch een beetje toen we Damon Graulus niet zagen verschijnen op het scherm, noch op de live timing. Ook in de tweede reeks: geen Graulus.

Wij maandag aan de bel g etrokken en dit zou er gebeurd zijn volgens de mama: Damon is ten val gekomen in de start. Men vreesde voor een beenbreuk of een zware knieblessure. Onderzoekin het ziekenhuis wees uit dat er geen breuken en enkel zware kneuzingen zijn. Dat is de reden waarom hij ook niet startte in reeks 2.

We weten op dit ogenblik niet of Graulus zondag start in het ONK.


thor it
no img
19/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Mill: Schoon volk aan de start.

Zondag 24 april krijgt de succesvolle eerste wedstrijd om de Dutch Masters in Axel een vervolg op circuit de Kuilen in Mill. Er komt er een sterk internationaal deelnemersveld naar Mill, aangevoerd door tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings.

Zorgt de ‘Super Bullet’ voor de massa in Mill?

Wie weet, maar lees eerst de rest onder Thor.


thor it
no img
19/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Achteraf bekeken in de MX2: Brylyakov, Petrov, Paturel, Tonkov, Ostlund, Seewer en anderen

U zal het gemerkt hebben. Deze week houden we kwa nabeschouwing de MX2 gescheiden van de rest. Onder Thor alle uitspraken van de lichte brigade van het WK.

In Léon maakten we de ontbolstering mee van Vsvolod Brylyakov. Voor de jonge Rus  van Monster Energy DRT Kawasaki lag er in Mexico een reuze sombrero te wachten, als beloning voor zijn derde plaats op het podium.

Ook hier een pak actie- of andere foto's vanuit Léon.


thor it
no img
19/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Wat hebben de MXGP-rijders te vertellen? Nagl, Gajser,Simpson, Desalle, Searle, Bobryshev, Strijbos en vele anderen

Neen, uiteraard niet over mij, maar over de GP van Mexico. Net als vorige week nemen we U mee door een resem uitspraken van de rijders ter plaatse.

Hier alvast deel 1 en we beginnen met de MXGP en Steven Lenoir onder Thor!

En heel veel foto's!


thor it
no img
18/04/2016 | posted by Ktm-shop | reactie(s)

GRATIS KTM Wayfarer zonnebril bij www.KTM-shop.nl

De eerste zonnige dagen zijn achter de rug en daarom vinden wij eigenlijk dat niemand meer zonder deze oranje KTM zonnebril de deur uit mag ! Dus daar hebben we wat leuks voor bedacht...

Alle bestellingen tot en met 30 april 2016 met een minimaal orderbedrag van € 50,- (excl. verzendkosten), krijgen bij iedere bestelling een GRATIS KTM Wayfarer zonnebril cadeau !

Klik op Thor voor meer info of bestel meteen op www.ktm-shop.nl


thor it
no img
18/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

FIM Europe organiseert Europabeker voor Dames in Cieszin

Op 21 en 22 mei organiseert men onder de reglementen van FIM Europe de eerste Motorcross Womens European Cup.

De locatie is Cieszin (Polen) op zo’n 50 km van Ostrava (CZ) en op 100 km van Kracowice (Polen).

Deelname is mogelijk voor dames uit gans de wereld vanaf 15 jaar op een MX2 motor (2- of 4-takt). De top vier uit het WK 2014 en 2015 mag niet mee rijden.

Nevenwedstrijden zijn selectieproeven voor de 65 en 85 cc.


thor it
no img
18/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA Zijspannen Wohlen: Janssens-Janssens en Corthouts-Verbrugge op het EK-podium.

In Zwitserland is motorcross nog feest. Pakken toeschouwers kwamen af naar de openingswedstrijd van het IMBA EK voor zijspannen in Wohlen. 30 combinaties namen de start.

De openingsreeks werd meteen gewonnen door de titelverdedigers janssens-Janssen.

Ze zouden pas vijfde worden in de tweede reeks. Ze konden ditmaal geen stand houden in de frontlijn, ook al lukten ze de holeshot. Het duo Corthouts-Verbrugge nam de favorietenrol over en stonden na twee manches zelfs aan de leiding.

De Janssens brothers lieten in de slotreeks, verreden onder een gietende regen, geen twijfel bestaan. Met hun tweede reekszege totaliseerden ze één punt meer dan Corthouts. Thuisrijders Battaglia-Furrer werden derde voor de Britten Etheridge-Grahama en Brusselers-Van Gennip.

Ouwe taaie Luc Descheemaeker werd met Olivier Raskin naast zich mooi zesde.

Eindstand en stand EK:

  1. Nick en Glen Janssens 165
  2. Corthouts-Verbrugg 164
  3. Battaglia-Furrer136
  4. Etheridge-Grahame 132
  5. Brusselers-Van Gennip 125

thor it
no img
18/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA Grenaa: Michael Hool wint Open Klasse

Met een zuivere hattrick is Michael Hool eindwinnaar geworden van de eerste wedstrijd om het IMBA EK Open. Hool versloeg in Grenaa (DK)  de lokale Jim Bodker Sorensen en zijn ploegmaats Roy Hoeijmakers, Nino Dekker, Danny Gerards en Jarno Verhorevoort. De enige Belg Vincent Collet werd zesde.

Bij de MX2 Jeugd bezet Nederland de top zes. Max Van Mullekom won van Mikey Adams en Rutger Baauw.

Het EK 85 CC lijkt een slag in het water. Niels Van Duijn,Britt Jans-Beken en Joey Van Der Zanden waren de beste drie uit een mager lot van zeven deelnemers.


thor it
no img
18/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMPL Haid: Frederic Weigert dubbelt, Thomas Vilvorder tweede voor Eric Hubin

AMPL heeft op het Luxemburgse schiereiland wind onder de zeilen. Nagenoeg geen concurrentie en zo draaien ze een knap seizoen.

In Haid bleek Frederic Weigert niet te verslaan. In de eerste reeks liet hij Thomas Vilvorder even schitteren, maar nam tijdig afstand.

In de slotreeks zette hij meteen hard op papier wie de beste Inter was.

Eric Hubin bracht er spanning in. Hij zou scherprechter kunnen spelen. Maar Vilvorder werd derde en veroverde zo het zilver. Met zijn tweede plaats liet Hubin wel Yoann Hella, Morgan Kintizger en Jerome Martiny achter zich voor brons.

Foto: Yoann Hella FB


thor it
no img
18/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Assenede: Maarten Govaert voor Tytgat en Geurts

Roel Geurts leek zeker van winst. Maar in de laatste minuten van reeks een werd hij nog gepasseerd. Eerst door Maarten Govaert en nadien nog door Dylan Verleysen.

Omdat Govaert niet bijster goed startte in de slotreeks roken Jorne Tytgat, zesde in de eerste manche, en Geurts echt hun kans. Tytgat achterhalen bleek niet meer mogelijk voor Govaert. Maar zijn voornaamste rivaal Geurts pakken lukte wel.

Dat speelde ook nog eens in het voordeel van Tytgt, die zo nog tweede werd in de eindstand.

Onder Thor foto's van Brent Soquet.


thor it
no img
18/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Mexico MXGP: Gajser en Febvre: de jeugd blijft domineren.

Is er een generatiewissel aan de gang in de MXGP? Wij denken van wel. Wie dat naast zich neer legt ontkent het bestaan van de zon. In Léon maakten de jonge wolven de dienst uit. Wereldkampioen Romain Febvre moest het in een rechtstreeks duel afleggen tegen die andere wereldkampioen Tim Gajser. Samen goed voor alle GP-zege’s van 2016 en – op één na – ook alle reekszeges.

Dat zijn feiten. De mannen die tot vorig jaar de dienst mee uit maakten moeten het aanvaarden. Aleszins nu toch!

Tekst en beeld onder THOR!


thor it
no img
18/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Mexico MX2: 10 op 10 voor Herlings. Podium voor Brylyakov.

Jeffrey Herlings heeft gewonnen in Mexico. Ja, allebei de reeksen. Ja, het is zijn tiende opeenvolgende reekszege. Ook vijf GP’s op een rij. En nog geen enkele keer verslagen in de wedstrijden die hij reed in 2016. Uniek? Weten we niet. Straf? Héél straf.

Over de andere jongens kan je verderlezen onder THOR!

Ook voor de uitslag en de stand (en de foto's).


thor it
no img
18/04/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Steve Ramon met de twee reeksen aan de haal in zandbak in Mons

De tweede Belgian National van het seizoen werd georganiseert in het Waalse Mons, geen typisch hard circuit in het Waalse landgedeelte maar een mooie zandbak die in het bos "Bois Brulé" ligt. Steve Ramon was de beste zandduivel en won beide reeksen. Kenny Vandueren pakte met een tweede en derde plaats de tweede plaats in de eindstand voor Andy Truyts die drie en vier werd in de reeksen, Jilani Cambre kende in de eerste reeks pech maar herpakte zich uitstekend met de tweede plaats in heat twee, goed voor de vierde plaats. Bij de Inters MX2 was Cedric Grobben de snelste, hij won met een tweede en een reekszege, Freek van der Vlist deed het net andersom in de uitslag, de Nederlanders werd één en twee en mocht als tweede het podium op. Yannick Heylen reed een uitstekende wedstrijd en werd derde bij de inters MX2. Klik hier voor de foto's van Bertje

Thor it voor de uitslagen


thor it
no img
17/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX St. Louis: Beresterke Dungey, Stewart in nauwe schoentjes

Het lijkt er op dat Ryan Dungey niet te kloppen is. In Saint-Louis liet hij Roczen de holeshot in de SX450. Maar  nog in de eerste ronde ging hij leiden. Roczen bleef in het spoor en moest 2 sec. prijs geven.  Justin Brayton was als derde vertrokken, tot  hij moest passen voor Jason Anderson. Later zou hij nog verder terug zakken zodat ook Justin Bogle en Trey Canard top vijf reden. Marvin Musquin en Seb Pourcel werden op een ronde gezet.

In de SX250 ging de zege naar Jeremy Martin. Voor de tweede plaats  moest Shane Mcelrath aan de kant toen Aaron Plessinger druk zette. Martin bleef ruim buiten bereik van iedereen. De ereplaatsen waren voor Mcelrath, RJ Hampshire en Gannon Audette. De Europeanen Cedric Soubeyras en Grady Featherstone haalden de finale, maar daar hield het op. Het wordt nu erg warm voor leider Malcolm Stewart, die achtste werd. Hij houdt nog 1 punt over op Plessinger in de EC-stand.

Credits: FB RD, KR en JM.


thor it
no img
17/04/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Videotime Grand Prix van Mexico, de kwalificaties!!

We hebben de videos van de kwalificaties voor de Grand Prix van Mexico bij mekaar gezet, leun achterover en geniet van de beelden....

Thor it


thor it
no img
17/04/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Herlings de beste in kwalificatie in Mexico (MX2)

Jeffrey Herlings pakte ook de pole voor de Grote Prijs van Mexico in Leon. De Nederlander had deze keer wel even tijd nodig om te wennen aan het circuit maar ging iets voorbij halverwege toch voorbij snelstarter Pauls Jonass om de kwalificatie te winnen. De strijd voor de derde plaats was hard en werd gewonnen door Team Suzuki-rijder Jeremy Seewer voor de verrassende Brylyakov, Max Anstie werd vijfde. Damon Graulus lijkt nu echt op de goede trein te zitten, de J-Tech Honda-rijder werd tiende.

Thor it voor de kwalificatie-uitslag van de MX2


thor it
no img
17/04/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Opnieuw Tim Gajser de beste in kwalificatie Mexico (MXGP)

Een beetje uitgedund deelnemersveld maar de toppers stonden er wel natuurlijk. Tim Gajser pakte Tim Gajser op zijn HRC-machine de holeshot, hij werd niet meer bedreigd en pakte de pole voor de GP van Mexico. Red Bull KTM-rijder Antonio Cairoli startte met niet echt veel overtuiging, viel wat terug maar herpakte zich mooi en werd nog tweede voor Max Nagl. Wk-leider Romain Febvre kon in de openingsronden ook niet echt overtuigen maar deed dat naar het einde toe weer wel, hij haalde er nog een vijfde plaats uit. Kevin Strijbos, tweede in de tijdtraining startte vandaag goed maar reed wat te gespannen en viel terug naar de zevende stek, hij heeft vertrouwen voor zondag. Clement Desalle kwam van buiten de toptien naar een achtste kwalificatieplaats gereden. Jeremy van Horebeek viel al vroeg in de wedstrijd uit, hij start vanop de negentiende startplaats zondag.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatie MXGP


thor it
no img
16/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Mexico: deelnemers en timing

Je zal het morgen vanuit de luie zetel moeten bekijken. De GP van Mexico wordt gereden in Léon, en wordt ook in de lage landen uitgezonden.

Motors TV begint er aan om 19.10 uur en gaat live, met Léon en Joël.

Ook Eurosport 2 zal de wedstrijd live uitzenden.

Onder Thor wat meer gegevens over Mexico morgen.


thor it
no img
16/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Beernem: ook afgelast

Het heeft blijkbaar niet alleen gerommeld in de Kempen, maar ook in de “Vlaanders”.

Op de website van MCLB lezen we dat ook de wedstrijd in Beernem niet kan betwist worden wegens Aprilse grillen (regen).


thor it
no img
16/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Meerhout: afgelast en verplaatst naar 3 en 4 september Olmen

Afgelopen nacht trok een zwaar onweer over de Kempen. Dat ging gepaard met  enkele straffe regenbuien. Daardoor is het rennerspark in Meerhout niet berijdbaar.

De wedstrijd die vandaang en morgen zou worden georganiseerd door MC Siberië, wordt afgealst.

Het voorziene programma (BK-proeven  zal hernomen worden op 3 en 4 september 2016, op het Honda Park in Olmen.


thor it
no img
14/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Suzuki houdt pas op de plaats: Everts op de praatstoel

Het is geen hectische voorbereiding geworden. Het Suzuki team maakte enkele dagen pas op de plaats in de aanloop naar de vijfde GP van het seizoen in Léon, Mexico. Eenmaal de materialen ingescheept werd er gekozen voor een langzame opbouw.

Stefan Everts had bijgevolg de tijd om heel wat te vertellen.

Wat? Thor!


thor it
no img
14/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Yann Meulemeester wil genieten en voorin mee draaien.

MCLB zet af en toe een van zijn rijders in de kijker.

Vandaag is het de beurt aan Yann Meulemeester. Hij wil na enkele zware blessures in de voorbije jaren gewoon kunnen genieten en plezier maken in de motorcrossen, zonder schrik te hebben voor nieuwe blessures. En natuurlijk tussen de toppers meedraaien, weet hij!

Thor

Credits: Cogghe


thor it
KTM Shop NLWMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!