Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
07/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Thailand MX2: De reacties van Vandoninck, Tonkov, Paturel en Ostlund

Aleks Tonkov (Wilvo Standing Construct) zorgde voor het eerste Yamaha podium in de MX2-klasse. Benoit Paturel (Kemea) mooi vierde. Alvin Östlund bewijst ovrnieuw dat hij een waardig invaller is voor Julien Lieber en Brent Vandoninck vond zijn zwakke plek op de whoops sectie.

Vier man in de GP MX2, een derde en een vierde plaats. Dat is de Thaïse balans van de Yamaha MX2-rijders. Hun verhaal lezen we onder Thor.


thor it
no img
07/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Thailand: Bobryshev net geen podium, Paulin omver gekegeld.

Eens te meer werden de HRC-rijders in de MXGP afgetroefd door hun halfbroertje, Tim Gajser. In de start ook nog eens (heel even) door Red Motor piloot Kei Yamamoto. Nochtans miste Evgeni Bobyshev maar nipt het podium.

Thor.


thor it
no img
07/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Thailand: Gajser weer op het podium en Zaragoza toont zich sterk

Honda Gariboldi is geen fabrieksteam, dat is weggelegd voor HRC Honda. Maar het moet daar toch wel een beetje wringen dat de mannen van Gariboldi, zeker Tim Gajser een stuk beter doen dan de formele  factory rijders. Te meer daar nu ook Jorge Zaragoza voor het eerst in de kijker reed.

Thor!


thor it
no img
07/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Thailand MX2: Straffe slotreeks voor Anstie, Covington geveld door ziekte.

Een hoofdprijs hebben ze nog niet gepakt de MX2-mannen van het Rockstar Energy Husqvarna Factory Team. Anstie zit er toch kort bij. Covington ook, maar hij was ziek van start gegaan. Wat gebeurde er in Siam?

Lees verder onder Thor


thor it
no img
06/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Frans kampioenschap Sommieres: Greg Aranda en Florent Richier eerste leiders.

Gregory Aranda is de eerste leider in het Franse kampioenschap LX1. Aranda won beide reeksen. In de eindstand gaat hij  Seb Pourcel  (4-2)  en Steven Lenoir (3-4) en Valentin Teillet (2-5) vooraf.

Twee winnaars in de MX2. De eerste reeks was voor Nicolas Dercourt de tweede voor Florent Richier. De mannen die uit het SX-circuit komenheersen, want Richier won de wedstrijd voor Dercourt en Thomas Do.


thor it
no img
06/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Overslag: Dagzege voor Maarten Govaert en Cedric Grobben

Eén motorcross in België en dus veel rijders in Overslag. Zo veel zelfs dat klassen opgesplitst werden. Een kanonstart voor MCLB werd het.

De hoogtepunten onder Thor.

Credits; Sven Sjongers FB


thor it
no img
06/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

KNMV Heerde: Winst voor Gijsbertsen, Vaessen, Geerts en Bouwense

Onder nagenoeg perfecte omstandigheden werd in Gelderland gecrost voor het NK.

In de MX1-klsse was de zege voor Mike Gijsbertsen, met een dubbelslag. Hij ging Rick Folkers en Michel Hoenson vooraf. Ook Mike Kras reed zich één reeks op de derde plaats.

Bij de MX2-reeks ging de zege naar Bas Vaessen die twee keer op rij René Albers, Sven van de Mierden, René De Jong en Lars Van Berkel versloeg.

De jeugdreeksen dan. Met een dubbelslag selecteerde Jago Geerts zich voor het ONK 125 cc van zondag a.s. in Axel . Marcel Conijn was tweede voor Sander Agard-Michelsen.

Mack Bouwense was de betere 85 cc-rijder voor Maksim Kraev en Kay De Wolf.

Credits: website RF, FB Jago Geerts.


thor it
no img
06/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Thailand: Vier op rij voor Herlings, Febvre neemt WK leiding over

Ondertussen,als het hier al wel licht is geworden, keken we voor U naar de tweede reeksen in Suphanburi. Jeffrey Herlings won, maar moest toch even de billen dicht knijpen.

In de MXGP regeerde Romain Febvre autoritair. Hij won ook de tweede reeks en is de nieuwe WK-leider.

Thor!


thor it
no img
06/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Daytona SX 250: Jeremy Martin voor Justin Hill. Martin Davalos blijft leider.

Jeremy Martin won de tweede wedstrijd om de West Coast titel. Martin Davalos die derde werd, blijft op kop in de stand, al loopt Martin vijf punten in.

Malcolm Stewart werd de eerste leider voor Martin, Davalos en Dakota Alix. Justin Hill was niet mee, maar hij vorderde geweldig en bezette na negen ronden de derde plaats. Ondertussen had Stewart voldoende roem geoogst oordeelde Martin. Drie ronden voor tijd zette  hij Malcolm op zijn nummer. Die bloedde helemaal leeg want hij zou in de laatste ronden nog Hill en Davalos voor moeten laten.


thor it
no img
06/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Daytona SX 450: Eerste treffer voor Eli Tomac. Dungey loopt uit in tussenstand.

Alle Belgen en Nederlandse crossfans die ooit naar Disney gingen in Florida maakten wellicht ook de tussenstop in Daytona. Om er de gewijde grond van de Daytona International Speedway te bezoeken. Zaterdagavond passeerde daar het AMA SX circus met Eli Tomac (450) als winnaar.

Thor!


thor it
no img
06/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Thailand: Herlings gemakkelijk, Febvre moet er voor knokken in eerste reeks.

Voor de baan moeten ze niet naar Thailand reizen. Die kan je standaard op elke Vlaamse of Hollandse akker kwijt. Verraderlijk lag ze er wel bij. De combinatie hitte en sproeien werkt niet echt, dat is ook bij ons het geval in de hoogzomer. Feit is dat we een saaie eerste reeks zagen bij de MX2, maar de MXGP bleef spannend.

Thor voor het verhaal van de eerste reeksen


thor it
no img
05/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Laatste nieuws vanuit Suphan Buri: Strijbos, Townley, Bobryshev en Simpson.

De rijders liggen momenteel te bed. Over enkele uren start in Thailand de tweede GP van het seizoen. Wij brengen u nog de laatste nieuwsjes vanuit het GP-circuit onder Thor!

We doen er ook een uitgebreide fotoserie bij.


thor it
no img
05/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Youthstream: Drie MXGP naar Indonesie

Wie de volgende jaren het WK Motorcross live wil volgen mag alweer een exotische bestemmming bij schrijven. Op de persconferentie na afloop van de kwalificaties in Suphanburi maakte Youthstream bekend dat er vanaf volgend jaar  en dat drie jaar lang telkens een GP zal worden gereden in Indonesië.

De wedstrijd zal gereden worden in Pankal Pinang. Deze stad is gelegen op het eiland Bangka Belitung. Waar zegt U? Wel het is een eiland aan de oostkust van Sumatra, gemakkelijk te vinden door van Singapore een schuine lijn rechts onder te trekken.  Er naar toe gaan zal wellicht ook via Singapore gaan, om van daaruit een vlucht naar Demati Amir airport te nemen.

De burgemeester Muhammad Irwansy liet het volgende weten: “Pangkal Pinang is klaar om gasten van over de hele wereld te ontvangen. Ik heb een  room dat Pangkal Pinang het even goed kan doen als Qatar.”

In 1997 werd in Indonesië een GP gereden. Stefan Everts zou dat jaar wereldkampioen worden voor Marnicq Bervoets.


thor it
no img
05/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Kemea teambaas Hans Corvers vanuit Thailand

Bij zo'n GP ver van huis is het altijd leuk om wat FB-kennissen bij de hand te halen. Zo kregen we het verhaal van Brent Vandoninck en de anderen rechtstreeks van teamchef Hans Corvers

Corvers: "Hi Leon. Brent Vandoninck reed op de 9de plaats toen hij op de whops (waar ze felgesproeid hadden) onderuit schoof. De motor gans verdraaid. Brent was een beetje dizzy en heeft zijn bilspier wat pijn gedaan. Alles is oké voor morgen. Benoit Paturel heeft een DIKKE koers gereden van 6 naar 2. Hij is  Bernardini, Tonkov, Ferrandis en Jonas gewoon voorbij gereden. Ferrndis heeft wellicht zijn schouder uit de kom. Hij is op dezelfde plaats als Brnet gevallen.Ook Seewer en Ivanov zijn daar gevallen, was een vies plaatsje. Het is hier vandaag 38 of 39 graden. Guillod, slechte start, van 18 naar 13 gereden, Voor de rest ziten we prima op schema!

Grts van het KEMEA Team!


thor it
no img
05/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Cool down in Suphanburi

Bij het verzamelen van foto's voor de fotoserie over de GP van Thailand zag ik een foto met een vreemd objecten. Ik wist niet waar deze bakken, het leken wel mallen of constructiemateriaal, voor kon dienen.

Tot we vandaag een foto in de bus kregen van het Wilvo Standing Construct Yamaha Yamalube tem.

Vorig jaar had Kevin Strijbos nog zijn eigen kinderbadje bij. Aan Aleks Tonkov en Alvin Östlund te zien hebben ze dat dit jaar niet nodig. Elk team heeft wellicht zo eentje gekregen.

En ik moet hier seffens naar de koers gaan zien met nen dikke frak en wanten aan.

Trouwens, het loont de moeite om eens virtueel via Google Earth richting circuit te reizen. Start vana het Don Chedi monument. Het circuit ligt vlakbij Sa Kra Chom.

Wacht, ik doe er onder Thor een kaartje bij.


thor it
no img
05/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Thailand: Max Anstie derde in kwalificatie

Max Anstie vanhet Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 team is derde geworden in de kwalificaties voor de GP van Thailand. Anstie reed een sterke race en haalde de derde plaats op vanuit de zevende positie.

Thomas Covington die tiende werd in de kwalificatie is ziek en niet helemaal fit.

Er wordt gereden bij temperaturen rode de 35° Celsius.

We rijden mee met Anstie en zijn helmcamera: https://www.youtube.com/watch?v=KX0JZsTQDB8


thor it
no img
05/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Update Suphanburi: Ferrandis out met schouderblessure, Vandoninck oke.

Dankzij de kracht van het internet konden we u donderdag en vrijdag veel beelden aanbieden vanuit Suphanburi. Echter, allemaal zonder piloten en motoren. Vandaag dus wel want gelet op het tijdsverschil zijn ze in Thailand al een stuk later op de dag.

Over de (alweer dramatsiche) gebeurtenissen in Suphanburi: klik Thor.

Een rondje mee rijden? Dat kan met Brent Vandoninck en deze link:

https://www.youtube.com/watch?v=eHm6I0xvD-s

Ondertusenkregen we ook een update van onze mannen ter plaatse Joël De Busser en Marc Vannueten.


thor it
no img
04/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MON: Mill en Emmen afgelast

MON deelt mee dat de wedstrijden in Mill (zaterdag en zondag) en in Emmen niet kunnen plaats vinden wegens wateroverlast.


thor it
no img
04/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Wegens overweldigend succes een tweede foto impressie vanuit Suphanburi

Hoewel een samenraapsel van hier en daar kende onze fotoserie van Suphanburi een overweldigende belangstelling.

Het noopte de redactie om op zoek te gaan naar meer.

We zochten en we vonden, met dank aan onze Thaïse fotografen op SML en ook een beejte van Suzuki.

Geniet van reeks 2!

Via Thor uiteraard!


thor it
no img
04/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Foto repo: Kabouter Trek op de Heeserbergen

Men zou tranen met tuiten beginnen te huilen, nu er opnieuw heel wat motorcrosswedstrijden worden afgelast dit weekend.

Vermits de meeste velden, weiden of trainingsomlopen geen extra ‘water’ kunnen verdragen, moeten we die extra nattigheid proberen tegen te gaan.

Daarom blikt onze kabouter terug naar afgelopen zondag. Hij was toen op de Heeserbergen waar de eerste cross van het VLM seizoen werd gereden.

Heel wat actie foto’s van de diverse piloten, maar Trekje kennende ook wel wat off track pictjers. Speciaal voor de vrouwtjes begint hij zijn fotoreeks trouwens met ‘De Hunk van Hulsen, de baas van het Bokkenkot’ http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-02-28%20Lommel%20Part%20II/fotoreeksBlad1.html


thor it
no img
03/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Een foto impressie van Suphanburi Motorsports land.

Ha zo, wij kennen onze wereld niet?

Kijk eens aan: hier op MXWORLD.BE een fotoserie van onze Thaïse correpsondenten.

Met dank aan FB Suphanburi Motorsports Land

Thorren voor de pictures!


thor it
no img
03/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Thuin: afgelast, te veel water!

Van de beloofde mx-drukte komt niet veel in huis.

Na VLM (Tongerlo) en BMB (Genk) moet ook VMCF zijn wedstrijd in Thuin afgelasten;


thor it
no img
03/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Thailand: Hoe gaan ze er bij HRC Honda mee om?

Ook voor HRC Honda is de baan in Suphanburi helemaal nieuw. Zelfs op de meest recente streetview van Google Earth is er niks van een MX-circuit te bemerken te midden van de rijstvelden.

Toch knap van de organisatie, dat we niet eens weten waar het zondag allemaal te doen is.

Thor for more!


thor it
no img
03/03/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMC Wuustwezel op 3 april met oldtimers

AMC Wuustwezel organiseert op zondag 3 april de 46e editie van de Internationale Motorcross van de Molenbergen. Op de affiche prijken al de namen van ondermeer Kevin Strijbos, Shaun Simpson, Max Nagl, Pauls Jonass, Max Anstie en Thomas Covington.

Bovendien krijgen ook de olditmers en dagvergunningen startgelegenheid.

Thor


thor it
no img
03/03/2016 | posted by | reactie(s)

GP Thailand: Suzuki rijders acclimatiseren

Everts en Co reisden rechtstreeks door van Qatar naar Thailand. Ze bereiden er zich voor op de tweede GP van het seizoen. Die wordt gereden op een nieuwe locatie. Suphan Buri ligt een 100 km ten noord-oosten van Bangkok. Het is een baan, die volgens de overheid, vaste prik moet worden voor de GP’s.

Thor!


thor it
R2R StoreMx477DSMWMX-ShopSec ConstructionsKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!