Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
19/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender......

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde. Het is niet anders, maar in de zomer vallen er hier en daar gaten…..


thor it
no img
19/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Breugelhut gesloten voor publiek op 21 en 28 juli.

Ten minste voor het grote publiek.

Donderdag 21 juli kan er niet gereden worden vanwege de beperking in de vergunning. Op donderdag 28 juli kan er niet vrij getraind worden, omwille van een trainingsstage die daar georganiseerd wordt.

MX-track Breugelhut at Lille is closed for the public on Thursday , July 21st (limited license) and Thursday, July 28th (private mx stage).

Dat liet Walter Van Den Bulck ons vandaag weten.


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Strassbessenbach: de fotos en de video.

Verdorie, wat hebben we dat verlengde weekeinde moeten bekopen. Pas na de middag ben ik aan mijn portie wekelijks nieuws kunnen beginnen. En nu zit ik hier op een bloedmooie avond achter de PC te knoeffelen. Al eengeluk dat het Zwaanshof op maandag gesloten is, anders hadden jullie vandaag zonder gezeten.

In deze rubriek alle foto's van onze Blocky die echt besmet is met het zijspanvirus.

En nu ook al de gemonteerde video van Luc Vanderaa, die al besmet was.

Maar dan komt er een ijskouden Duvel (pst nie zeggen, de derde al....) uit de koelkast, en da ga ik bij de kleinkinderen in de tent slapen vannacht.

Voor de foto van Blocky Pics: Thor.

Voor de video van Luc, klik op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=1t4Yhc6h0MA


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

RES Axel: Marco Franssen en Jan Blancquaert winnen de TM-cup 2016.

Marco Franssen is op het RES-circuit winnaar geworden van de TM-cup in de klasse Inters. Hij ging  Edwin Van Hulsen en  Sven Neleman vooraf.

Er werd ook een TM-cup gereden voor een nationale klasse. Daarin ging Jan Blancquaert, eeuwig jong, met de bloemen naar Wetteren omdat hij sneller was dan Oliver Gottebehutt en Dirk Reiteboch.

Foto: RES Axel, Dirk Duym.

 


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

KNMV ONK Lierop: Winst voor Jago Geerts

Onze landgenoot Jago Geerts won beide reeksen in de NK-wedstrijd op het GP-circuit “De Herselse Bossen” in Lierop. In de eerste manche was hij sneller dan Sander Agard-Michelsen en in de tweede reeks hield hij Raivo Dankers onder de duim.

foto: Gette


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Aspelaere: De bloemen voor David Segers!

Segers dus. Maar zo zag het er niet uit na reeks één. Daarin had Segers één ronde aan de leiding gereden tot Steve Seronval hem tot de orde riep. Brackman was ook mee maar die viel er af.

Dan de strijd om de tweede plaats: eerst Segers, dan Torpjurn Van Hoe, vervolgens Jurgen Wybo en tenslotte toch weer Segers. Mooi toch? Per slot van rekening kwamen Matis Meerschout en Jaimy Deleersnijder nog in de top vijf terecht.

Hoewel Segers de holeshot lukte nam Seronval netjes de tijd om Meerschout tot de orde te roepen. Maar hij raakte niet bij David, want Steve viel uit precies halfweg koers. Van Hoe, uitgevallen in de eerste manche bleef nu in koers goed voor de tweede plaats en Brackman bleef er nu wel op zitten.

Uiteraard was de zeg voor Segers met zijn 1-2, met Wybo op twee ( (3-5- en de regelmatige Deleersnijder (5-4) op brons.

 


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Strassbessenbach: Adriaenssen-Daiders doen prima zaak in het WK . Tweede plaats voor Hendrickx-van den Bogaart!

Wat in eigen land niet lukte, kon wel in Strassbessenbach: Ben Adriaenssen en Lauris Daiders wonnen de GP van Duitsland met de Belgische kampioen Jan Hendrickx-Ben van den Bogaart goed voor zilver.

Opvallend was ook weer het sterk presteren van Brown-Chamberlain. Nu hij geen last had van zijn linker bak blies hij een ferme partij mee.

Adriaenssen doet een prima zaak in de stand van het WK, want hij slaat al zijn rechtstreekse rivalen terug.

En Hendrickx staat wel te blinken op de tweede plaats, en eigenlijk maar op 19 punten van de Mallenaar.

Thor!


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Romain Febvre is er weer bij zondag!

Na zijn crash in Matterley Basin zal Romain Febvre er weer bij zijn toekomende zondag in Loket. Febvre won dit weekeind een sterk bezette FK-wedstrijd in Iffendic.

Na zijn val moet Febvre het voorlopig stellen met de derde plaats op 32 punten van nummer twee Antonio Caïroli en slechts vier punten voor Max Nagl.

Febvre: “Ik was eigenlijk niet eens zeker dat ik in Iffendic kon starten. Ik heb maar een week op de motor gezeten. En dat ging niet perfect. Maar naar het einde van de week toe ging het al een stuk beter. Daarom dat ik toch reed in Iffendic als training voor Loket. Deze week gaan we in België trainen om klaar te zijn voor Lommel.”

 


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Maxxis Blaxhall: Tommy Searle breekt kampioenschap open.

Shaun Simpson verkeerde in Blaxhall in een off day. Hij kende bovendien nog pech ook toen de eerste reeks heel vroeg werd afgevlagd na een zware val. Zeventiende werd hij terwijl Searle uiteraard met het maximum aan de haal ging. Searle zou ook de tweede reeks winnen. En weer kende simpson problemen. Hij kwam niet verder dan een teleurstellende tiende plaats. Hij viel op een nochtans voor Britse normen zanderige baan, een paar keer teveel. Dramatisch is het niet, maar Searle neemt de leiding over van Simpson.

Jake Nicholls werd tweede in de dagstand voor Kristian Whatley.

Adam Sterry en Steven Clarke deelden de MX2-reeksen. Sterry die tweede werd in de openingsreeks kreeg de bloemen mee. Clarke werd derde want hij werd pas zevende in de slotreeks; zo kon zijn ploegmaat Bryan McKenzie middels een derde en tweede plaats het zilver naar zich toe halen. Hier blijft het ook spannend. Clarke blijft leider met slechts 4 punten op  MacKenzie en 7 op Sterry.

 


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Stephen Rubini out voor EMX125.

De knappe strijd om de Europese titel EMX125 is onthoofd.

Afgelopen week is Stephen Rubini, de voornaamste rivaal van Jago Geerts op training ten val gekomen. Hij liep hierbij een ingewikkelde polsblessure op (zie foto). Hij kan bijgevolg niet mee doen aan de laatste 2 proeven van het EK en ook niet aan het WK in Oryonok. Rubini zal wellicht drie maand buiten strijd zijn. Jammer voor Stephen, die echt wel een waardig challenger was voor Geerts.

 


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC Tensfeld: Kjer Olsen klopt Suzuki team, Jasikonis verrast aangenaam.

Kevin Strijbos en Arminas Jasikonis hebben de eindzege in Tensfeld niet kunnen mee brengen. Maar zij die de transfer van de jonge Litouwer als een geldkwestie afschilderden, zullen gas moeten terug nemen.

Arminas Jasikonis won de openingsreeks voor Thomas Kjer Olsen, Harri Kullas en Seremy Seewer. Strijbos werd vijfde . In de slotreeks zette Strijbos het orgelpunt. Maar een dekselse Olsen snoepte  de tweede plaats af van Kullas en Pootjes. Jasikonis werd nu vijfde. Uiteraard ging de zege naar Kjer Olsen, maar hij werd geflankeerd door  Strijbos en Jasikonis. Jens Getteman werd negende, en Kevin Fors elfde. Ook Axel Van De Sande was er zonder veel succes van de parij.

Cedric Grobben was de beste Belgin de MX2. Hij werd vijfde. De zege was voor Jorge Prado Garcia die sneller was dan Bas Vaessen en Miro Shivonen. Nathan Renkens en Cyril Genot sloten af op tien en elf, verderop vonden we nog Joshua Feytons en Jarni Kooij.


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingrat | reactie(s)

VLM Retie: eentje uit de oude doos met Wesley Verheyen als heerser.

Het leek wel alsof ze uit de grond gekropen kwamen. Zowel rijders als publiek. We gaan al heel wat jaren naar de Duinberg, maar de editie 2016 moet op alle vlakken een echte topper geweest zijn.

Maar alle ingrediënten waren ook aanwezig: een leuke gewijzigde omloop, korter ook. Daarnaast net genoeg zon om de geur van lekkere frieten een end weg te blazen. Koele drank ook.

Dan kan je volgens mij nergens beter zijn dan op een cross. Voor 13 Euro een volle dag genieten, waar vindt je dat nog?

Onder Thor misschien?

Met een schitterende - alleszeggende - startfoto van MotoXpics!


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Jeugd en Oldtimers Retie: de beelden, deel 1.

Na een verslag van de oldtimers gisteren, komt onze Kabouter vandaag met een eerste fotoreeks van de jeugdreeksen, de experten, dagrijders, pitbikes en de ook gisteren reeds besproken dames vanop de Duinberg in Retie.

De oldtimers komen in de loop van de volgende week nog aan bod.

Foto’s op http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-07-16%20Retie%20Part%20I/fotoreeksBlad1.html

 

 


thor it
no img
17/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Drie leuke namen voor de Keiheuvel extra!

De persmap voor de Keiheuvel gaat deze week in druk.

Op de valreep kregen we nog drie leuke namen binnen. Uiteraard die van Jeffrey Dewulf. Vegeet die man niet als outsider. We zagen hem enkele jaren geleden aan het werk bij een VLM cross - op de Keiheuvel - en die ging er loeiend hard.

Daarnaast komt ook de nieuwe Suzuki Wolrd MX1-rijder Arminas Jasikonis in actie. Her en der werd de Litouwer omschreven als een rijkeluiszoon met een grote zak geld! Foute info en vergeet het maar. Jasikonis is een hardcore belofte, die nu de kans krijgt om zijn vleugels uit te slaan. Let op onze woorden. gisteren zette hij in de ADAC de tweede tijd neer achter Strijbos!

Credits: Gino, Brentmxpics en Motoxpics

Ook het Creymert team komt volledig met als kopstuk Iker Larranaga.

We schrijven dus weer drie GP-rijders bij!


thor it
no img
16/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Oldtimers Retie: Volle bak op de Duinberg

Ik was gewoon een kijkje gaan nemen op de Duinberg. Wilde er eigenlijk niks over schrijven. Maar de grote baas was er, en hij was zeker niet meer zinnens om in de pen te kruipen.Dus vooraleer ik me voor de TV leg dan toch maar een klein rapportje over de Oldtimers in Retie.

Overigens, het was er zo leuk dat ik mijn avondeten miste.

Thor!

Credits: kabouter Trek.


thor it
no img
16/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Kwalificatie GP zijspannen Strasbessenbach: Bax-Bax en Giraud-Musset.

Dat Bax-Bax op competitief materiaal echt wereldtop zijn valt niet te ontkennen. Vandaag wonnen zij hun kwalificatiewedstrijd. Maar ze kregen het niet onder de markt want op de meet zaten Adriaenssen-Daiders en veteraan Brown-Chamberlain bijna letterlijk in Bax’ bakske.

De snelste combinatie in de B-groep was Giraud-Musset. Dat waren ze in Genk ook al in de tijdstraining, maar vanaf toen ging het van kwaad naar erger. Giraud had geen last van zijn zeer been en won voor Hendrickx-van den Bogaart en de twee Cermacks.

Jason Vandaele werd vierde in de eerste groep met Harald Kurnieks, de co-piloot van de gekwetste Marvin Vanluchene.


thor it
no img
16/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Vrije cross in Reuver op 23 en 24 juli.

Nederland staat op 23 en 24 juli niet alleen in het teken van de Zwarte Cross. MCC Beesel organiseert op dezelfde datum namelijk wedstrijden voor alle motorcrossers in Reuver. Hieraan kunnen ook rijders zonder MON-licentie deelnemen met een dagverzekering (à € 20,00 per persoon per dag) of een afvaardiging van een bij IMBA aangesloten bond.

Alle info onder Thor!


thor it
no img
16/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Clint Lievens zoekt zijn eerste podium

De naam Lievens klinkt als een belletje in ons motorcrosslandje bij MCLB. Dat komt door een zekere Henson Lievens. De spektakelboy, lid van Mc De Willemsvrienden, is immers regerend kampioen der Juniors mx2 na een spetterende strijd in vorig seizoen.

Maar onder Thor gaat het niet over hem!


thor it
no img
16/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeremy Van Horebeek: nog minstens een jaar Yamaha!

Jeremy Van Horebeek zal nog minimaal een jaar bij Yamaha blijven. Dat werd zopas overeen gekomen.

Jeremy: “Ik voel me goed in dit team. In de drie jaren dat ik er bij ben werd ik tweede en vijfde in het WK en nu bikkel ik weer om de top vijf . Dat is opdat ik me goed voel zowel in het team als op de motor. Dat maakte het gemakkelijk om te beslissen. Ik blijf bij mensen die ik zowat als een grote familie beschouw.”


thor it
no img
16/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Enduro Zesdaagse 2017: Brive-La-Gaillarde, een toplocatie

We maken even een sprongetje naar de Enduro. Tijdens de GP van Genk liet Christian Dejasse (BMB) al verstaan dat het zesdaagse circus weer naar Brive-la-Gaillarde zou gaan.

De Zesdaagse 2017 zal gereden worden van 28 augustus tot 2 september. Dat betekent dat we daags na de GP van Assen weer moeten door stomen naar de Corrèze. Het is ondertussen al 17 jaar geleden dat we de mooiste (voor de toeschouwers en de rijders) regio vanFrankrijk onveilig maakten.

Als U echt van een leuke motorvakantie wil genieten, met vele topsport en de leukste regio vanFrankrijk er boven op boek dan nu een plaatsje op de camping van Uzerche. Mooier kan niet.

P.S.: vergeet niet een fles Pastis en veel ijs mee te nemen.

P.S.: zou Mathias Van Hoof al ISDE-rijp zijn?

 


thor it
no img
15/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

William van den Putte vertegenwoordigt Belgie op Nitro World Games

William van den Putte trok vorige week naar Pastranaland, hij was daar uitgenodigt door Mr. Travis Pastrana himself om zich voor te bereiden op de Nitro World Games voor de FMX Best trick. William had een leuke trick in petto voor deze formidabele wedstrijd, een no-hander frontflip... Frontflips worden nog maar weinig uitgevoerd en om dit dan ook nog zonder handen te doen, daar moet je een schroef voor los hebben zitten maar dat zit bij William dan wel goed!!
Wil je de Nitro World Games live volgen? Dat kan via www.nitroworldgames.live
Wil je een voorsmaakje van Willi's no-hander frontflip? Klik hier


thor it
no img
15/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Nieuw: Stijlvolle nummerborden van UFO

UFO lanceerde zopas een stijlvol nummerbord die er niet alleen mooi uitzien maar ook nog eens extra bescherming geven aan je kroonplaten. De nummerborden zijn al verkrijbaar bij je motocross-speciaalzaak en dit voor Kawasaki, KTM en Husqvarna. Aan de nummerborden voor de andere merken wordt gewerkt...


thor it
no img
05/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Laatste dag voorverkoop met voordeel MXGP Lommel!

Eind deze maand is het zover, het Wereldkampioenschap Motorcross te Lommel, België. Een gans team is hard aan het werk om dit weer tot een groot succes te brengen. Vandaag is het de laatste dag dat je voordeel kan doen om je tickets te kopen via de site! Dat wil zeggen dat je tickets kan bestellen aan 65 Euro i.p.v. 70 Euro, combitickets voor 2 personen incl. camping kosten 160 Euro, Jeugdtickets (5 tot 14 jaar) 20 Euro! Alle tickets te bestellen via deze link! We kregen ook al het tijdschema toegestuurd en willen deze graag met jullie delen. Een bomvol weekend zo te zien met maar liefst 6 categorieën aan de start van de Limburgse GP. Er zit zelfs een kans in dat Jeffrey Herlings op 1 van zijn favoriete parcours Wereldkampioen word! Yentel Martens kan nog het een en ander rechtzetten in de EMX300 klasse! Ook onze landgenoot Jago Geerts staat aan de leiding bij de EMX125 en kan al onze aanmoedigingen gebruiken! Nu al de Belgische vlaggen in uitverkoop staan kan het toch niet anders dat Lommel zwart, geel, rood gaat kleuren toch? Tijdschema via Thor!


thor it
no img
13/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Video : Maggiorra is klaar voor de MXoN

Binnen enkele maanden is het DE cross van het jaar weer, de Motorcross der Naties die plaats vind te Maggiora, Italië. Het is in 1986 dat er een legendarische MXoN werd gehouden, nu 30 jaar later belooft het weer eentje om in de boeken te schrijven. De Naties in 86 werd overheerst door de USA Honda piloten David Bailey, Ricky Johnson en Johnny O'Mara onder leiding van onze eigen Roger Decoster! De sfeer was onwezenlijk. Alles was perfect: de locatie, het weer, de teams, de race en de fans. Het was zo bijzonder dat het bijna onmogelijk is om het te beschrijven met woorden. Aangezien dat de 2 jonge kapitalisten die het Maggiora Action Sport Park beheren er steeds alles aan doen om de wedstrijden te kleuren met iets speciaals verwachten we eigenlijk die legendarische piloten aanwezig dit jaar...  Ze hielden enkele weken geleden al een persdag met de mogelijke Italiaanse piloten alsook Chad Reed die er een rondje reed en er een filmpje over maakte, je kan zien dat er heel wat werk is ingestoken om het parcour spectaculair te maken en aangepast voor de supporters met nieuwe witte omheining. Thor voor de film van Chad Reed en de legendarische race uit 1986

thor it
no img
13/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Courtney Duncan back in business

De Nieuw-Zeelandse pilote Courtney Duncan zal er weer bij zijn vanaf de GP van Zwitserland. Ze raakte in mei zwaar gekwetst aan de pols en enkel tijdens de GP van Duitsland en moest de Red Plate inleveren.

Duncan vloog naar haar heimat om er geopereerd te worden. Ze miste de GP van Frankrijk en Lombardije. Ze maakte zich bijgevolg ook geen illusies meer over de wereldtitel bij de dames.

“Het maakt me niet uit waar ik finish. Het is naar de vaantjes. Ik ga alles rijden in voorbereiding op volgend seizoen.”

Nog eens even recapituleren: Duncan kwam ten val na een aanrijding met een fotograaf.

Mentor Joshua Coppins:  Courtney heeft een pinnetje in de duim en ze droeg zes weken lang een brace. Ze heeft nog geen therapie gehad. Enkel rusten en de brace permanent aan bij al wat ze deed. We verwachten wel dat de herneming nog pijn zal doen.”

Tot slot de dame zelf: “Ik kan haast niet wachten om te rijden. Ik ben redelijk fit omdat ik veel gefietst heb. Ik heb nog drie weken te gaan voor Zwitserland, dat zou voldoende moeten zijn.”


thor it
Mx477DSMR2R StoreKTM Shop NLWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!