Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
19/02/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Nitro Circus LIVE Antwerpen

Nitro Circus Live was te gast in Antwerpen, het was hun derde keer dat ze ons land aandeden en ook deze keer zat het sportpaleis goed vol. De show brengt het Freestylen tot een geheel nieuw niveau. Als de beste atleten uit de freestyle motorcross (FMX), BMX, schaatsen en nog veel meer samen komen voor een spectaculaire show dan weet je dat je op de punt van je stoel gaat zitten! Dit alles onder de leiding van niemand minder dan 17-keer X Games medaillewinnaar Travis Pastrana, er zaten heel wat nieuwe trucs in de show, record brekende prestaties, krankzinnige stunts... Eregast tijdens de Belgische show was William Van Den Putte. Klik hier voor de foto’s


thor it
no img
17/02/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Video : Valence

Mats Palinckx maakte een video van de laatste Internationale wedstrijd van Valence te Frankrijk, kijk en geniet mee via Thor!
 

thor it
no img
18/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Openingscross Zijspannen Eersel: Vol starthekken voor de internationale spannen

Vandaag een laatste update voor de seizoensopener. De lijst is aangevuld met verschillende teams.
Bij de Inters hebben Jan Hendrickx – Ben vd Bogaart zich aangemeld. Vanuit Saint Vith kwam de inschrijving binnen van Andreas Clohse -Christiaan Verhagen.

Nu de VLM wedstrijd is afgelast kunnen deze allemaal deelnemen. De reeksindeling is herbekeken om de veiligheid te garanderen. Buiten de top 4 van kampioenschap 2015 mogen andere teams inschrijven bij de Nationalen.

Inschrijven kan nog steeds via www.mccdekempen.nl/wedstrijden/zijspan-seizoensopener/inschrijven-zijspan-seizoensopener

Deelnemerslijst: www.smxpics.be/V2/zijspan-seizoensopener-eersel-op-circuit-ketelberg-2016


thor it
no img
18/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Wilvo Standing Construct Yamaha: Lieber niet klaar, Ostlund aan team toegevoegd

De Zweedse MX2-rijder Alvin Östlund wordt toegevoegd aan het Wilvo Standing Construct Yamaha MX2-team. Hij wordt de vervanger voor Julien Lieber, die niet kan starten in Qatar. Hij zal dat doen naast Aleksandr Tonkov. Het bericht hing er al een tijdje aan te komen, maar MXWORLD respecteert de afspraken.

Het hele verhaal onder Thor!


thor it
no img
18/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Update blessure Nick Triest

Opgepompte armen….. het gevreesde euvel bij alle motorcrossers, van amateur tot prof. Nick triest kan er van mee spreken. Hij moest in de vorige wedstrijd opgeven wegens betonharde armspieren. Hier volgt zijn update:

Nick Triest: “Hoi allemaal, voor jullie een beetje op de hoogte te houden van de situatie hier met mij. Ik heb gisteren inspuitingen gekregen in mijn onderarmen. Dit zou moeten helpen om de druk van mijn armen te halen want die blijven beton hard! Daarmee rijden is onmogelijk. Ik zou nu zondag moeten gaan proberen en kijken of er beterschap in zit! Is dat niet zo dan zal er volgende week weer een operatie volgen! Ik hou jullie op de hoogte! Waarmee misverstanden kunnen vermeden worden met wat sommige zeggen! En daarmee weten jullie ook het probleem van het slechte presteren op de moment! “

Nick #90


thor it
no img
18/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda JTECH: Henri Jacobi, of het vervolg van een Junior wereldtitel.

Vreemd wat voor impact een titel kan hebben. In 2010 werd Henri Jacobi gekroond tot beste 85 cc-rijder ter wereld. Zes jaar later staat Henri aan de start van het WK MX2 voor het Honda JTECH Team.

Thor!


thor it
no img
18/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Peter Hemelaer weet van geen ophouden

Velen zullen het ongetwijfeld eens zijn met de volgende uitspraak: “Eens je de microbe van de motorcross te pakken hebt, geraak je er nooit meer van af”. Voor Peter Hemelaer is dit een waarheid die staat als een paal boven water.  

Hoezo? Lees dan verder onder Thor! 


thor it
no img
17/02/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Video : Interviews met Desalle Everts Herlings Smets Simpson en meer

Het voorbije weekend namen we videograaf Mats Palinckx mee naar Valence om onder andere wat interviews af te nemen bij onze Belgen en andere toppers over hun winter stop en voorbereidingen naar het nieuwe seizoen als ook de stoelen dans naar verschillende teams, via Thor hoor je Desalle, Herlings, Everts, Smets, Strijbos, Simpson, Townley, De Dycker en Delince.
 

thor it
no img
17/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BeTeMo: Als het moet leggen we Lommel droog volgende week!

Motorcross blijft afhankelijk van het weer, zeker in het voorjaar. Omwille van een verzopen rennerskwartier moet de VLM openingscross van Houthalen annuleren. Jammer voor de organisator, maar hoe moet het nu verder?

Als het aan BeTeMo ligt zijn er voor volgende week in Lommel geen problemen. En die komen er ook niet, want desnoods zetten ze de grote middelen in.

Benieuwd? Wij verdorie ook. Maar U leest het onder Thor!


thor it
no img
17/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BK Motorcross: Herlings en De Dycker komen naar Moerbeke Waas

De openingswedstrijd van het Belgisch kampioenschap motorcross wordt verreden op zondag 20 maart 2016 in Moerbeke-Waas. Organisator is MC Scheldeland. Octaaf Goeman deelt mee dat de club een overeenkomst heeft met enkel toprijders.

Het staat nu al vast dat Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) en Ken De Dycker (24MX Lucas Oil Honda) van de partij zullen zijn.

Wellicht volgen nog enige mooie namen.


thor it
no img
17/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

24MX Honda wordt 24MX Lucas Oil Honda

Met de komst van 24MX en de steun van Honda  kreeg het team van Ken De Dycker en Matiss Karro een solide basis. Zopas werd bekend gemaakt dat Lucas Oil Products, één van de meest vooraanstaande olie-en additievenmerken ter wereld, in zee gaatmet het FIM MXGP WK-team 24MX Honda. Het team van Ken De Dycker en Matiss Karro wordt voortaan dan ook ‘24MX Lucas Oil Honda’ genoemd. 

Thori


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

VLM Motorcross in Helchteren afgelast

De VLM-wedstrijd in Helchteren op 20-21 februari 2016 is afgelast. MC De Vrijheid heeft er alles aan gedaan om de cross door te laten gaan. "Het circuit ligt goed maar grote delen van het rennerspark liggen er té zompig bij wat veel problemen zouden meebrengen voor een goede organisatie." De VLM seizoensopener wordt nu een week later gereden, in Lommel op 27 en 28 februari 2016 waar BETEMO zal instaan voor de organisatie.


thor it
no img
16/02/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Valence

Voorbije weekend was het de voorjaars klassieker der klassiekers te Valence, Frankrijk. Na een winterstop stonden we helemaal klaar om de wedstrijd in beeld te brengen en zagen we mooie spannende wedstrijden zowel bij de MX2, MX1 als de Superfinale. Op zaterdag zagen we overal blije gezichten van zowel piloten als teammanagers in hun nieuwste kleuren en outfits. Aan de start frisse piloten die klaar zijn om binnen enkele weken van start te gaan in Qatar. Wie doet Herlings wat dit seizoen? Ok die vraag stellen we al enkele jaren maar hoe hij dit jaar van start gaat is adembenemend! Vooral in de super finale ging hij tekeer alsof die wedstrijd zijn wereldtitel bepaalde, hij kwam iedereen 1 voor 1 oprapen en plaatste een block pass op Townley waar Ben zijn knie bij bezeerde en heel wat om te doen is... Ook Simpson passeerde hij op dezelfde plaats maar Shaun liet Jeffrey begaan. Tijdens die finale werd de enorm sterk rijdende Desalle van zijn motor gekatapulteerd tijdens een inhaalpoging op Simpson, hij bezeerde zich aan arm, elle boog en het gans Kawasaki Team stond met de handen in de haren en vol paniek. Na dit weekend en enkele vorige zitten we toch al met heel wat rijders in ziekenboeg maar het belooft toch best weer een spannend jaartje te worden! Klik hier voor de foto's die we maakten van de allerlaatse MX in Valence. Helaas stopt de organisatie er mee door enkele financiele dompers van de voorbije jaren door het slechte weer...
 

thor it
no img
16/02/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

(Classic) Motocross in Spanje bij Ronny Renders

Op 27 en 28 februari organiseert Ronny Renders een Classic Motocross maar ook de recentere motoren hebben mogelijkheid tot deelnemen. De wedstrijden zullen doorgaan op het circuit van Ronny in Santa Coloma de Farners in Catalonie.


Thor it voor meer info


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Kawasaki: Clement Desalle op de operatietafel, mogelijk geen Kawasaki MXGP deelname in Qatar.

Wie nu nog niet de beelden van de crash van Clément Desalle heeft gezien, leeft op een andere planeet. Op FB  en in de andere media circuleren de beelden, en dus ook op MXWORLD. Maar hoe moet het nu verder?

Thor!


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

KEMEA Yamaha Report: Guillod in Ottobiano, Paturel en Renaux in Valence

Na Hawkstone Park vorige week voor Benoit Paturel en Lamezia voor Valentin Guillod kwamen de KEMEA rijders ook dit weekend in actie. Valentin stond aan de start van de laatste proef van het Italiaans kampioenschap in Ottobiano, Maxime Renaux en Benoit kwamen in actie op de traditionele voorjaarswedstrijd in Valence. Brent Van Doninck moest nog een weekendje vrijaf nemen alvorens er volgende week opnieuw in te vliegen.

Thor

Credits: Ray Archer


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Mikkola: Jubileumjaar met ambitie

In de bomvolle zaal van de Ferme de Reposoir in Kain werden de nieuwe rijders van het team van MC Mikkola voorgesteld. Net zoals vorige jaren blijven de rijders actief bij de BMB en VMCF federatie en staat het team opnieuw in voor maar liefst drie organisaties.

Meer onder Thor!

Credits: D. Schmidt


thor it
no img
16/02/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Emilio Vannieuwenhuyze 7de bij 85cc Valence

Bij de 85cc te Valence deed er ook een landgenoot mee, Emilio Vannieuwenhuyze. Op zondag ochtend was er eerst de vrije training waar hij de 11ste tijd zette. Dan volgde er een tijdtraining die de start positie bepaald, Emilio stuurde z'n KTM naar de 9de plaats.

Thor it voor een kort verslag van Emilio zijn wedstrijd

thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Clement Desalle: la chute de Valence

Wanneer wordt een WK gewonnen of verloren? We durven het niet meer te stellen. Feit is dat  we na de val van Clement een potentiële Belgische wereldkampioen minstens twee GP's moet missen. We kregen ondertussen via allerlei kanalen opmerkingen over de val van Clement. Wij blijven neutraal, maar U mag rustig uw mening ventileren.

Bekijk eerst enkele keren de volgende video:

https://www.facebook.com/1552722464943994/videos/1703550293194543

En oordel dan.


thor it
no img
16/02/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Yente Dourte maakt CreyMert Racing compleet.

De Line-Up van het Belgische CreyMert Racing voor 2016 is compleet. Met het aantrekken van Yente Dourte heeft het team hun kwartet voor het komende seizoen op orde. De Belg heeft zijn gehele carriere veel in Noord-Frankrijk en bij de MCLB gereden. Na diverse jeugd titels in de 65cc en 85cc was hij in 2016 dichtbij de MX2-titel. Een sleutelbeenbreuk gooide echter roet in het eten. Dit jaar zal Dourte gaan uitkomen in het Europees Kampioenschap MX2 en het Belgische Kampioenschap

thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MXWORLD schenkt aandacht aan clubs en teams.

Bij MXWORLD.BE willen we actueel, correct, maar ook breed werken. Niet alleen over de ‘grote’ sport, maar met aandacht voor het kleinere, locale. Hoe vaak wordt er niet geklaagd over een gebrek aan publiciteit of erkenning. Het aanbod in de kranten is minimaal. Gelukkig is er het internet. MXWORLD biedt u de gelegenheid om uw club of team, of zelfs een individu voor te stellen.

U moet niet over een journalistieke knobbel beschikken. Stuur ons uw info, met een of meerdere foto’s er bij, en wij zorgen er voor dat er een mooie publicatie komt die letterlijk door duizenden motorsportliefhebbers wordt gelezen.

Neem vrijblijvend contact via de contact button bovenaan rechts of stuur een mailtje naar leon.van.gestel@telenet.be


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De Yamaha story van de week: Een titel voor Jeremy Van Horebeek

Jeremy Van Horebeek heeft zijn voorseizoen afgesloten met een dubbel podium in Ottobiano. Hij veroverde de Internationale Italiaanse titel in de MX1- klasse en stond naast Evgheny Bobryshev op het zilveren podium van de Elite titelstrijd.

Thor!


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM Silver Action race report: eerste titel voor Stephen Rubini

De Franse rijder Stephen Rubini brengt een eerste titel binnen voor KTM Silver Action. Hij werd de Internationale kampioen van Italië in de 125 cc klasse. Hij was een stuk beter dan de Deen Mikkel Haarup.

Meer over Rubini, Genot en Getteman? Thor!


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda Red Moto: Een wedstrijd om snel te vergeten

Voor Honda Red Moto, het team van Alessandro Lupino en Kei Yamamoto was Ottobiano een race om gewoon heel snel te vergeten. Beide renners kenden enkel tegenslag.

Thor!


thor it
no img
16/02/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Update Zijspan en Quadcross Eersel

Vandaag heeft Eersel een update van de deelnemerslijsten bekend gemaakt. Men lijkt een kleine week voor de seizoensopener uit de winterslaap te ontwaken.

Zo kunnen ze ook op de broers Jan en Jeroen Visscher als toppers rekenen. Meervoudig kampioen Jarno Van de Boomen zal met Aviar Van de Wiel deelnemen.

Bij de Quads is het uitkijken naar Mike van Grinsven die als extra concurrent de Belg Joeri De Cremer erbij krijgt in deze klasse.

Inmiddels zitten we aan een totaal van 24 Quads en 51 zijspannen in diverse klasse.

Aanmelden kan nog steeds via http://www.mccdekempen.nl/wedstrijden/zijspan-seizoensopener/inschrijven-zijspan-seizoensopener

Deelnemerslijsten kan je bekijken via http://www.smxpics.be/V2/zijspan-seizoensopener-eersel-op-circuit-ketelberg-2016/

 


thor it
Mx477R2R StoreSec ConstructionsKTM Shop NLWMX-ShopDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!