Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
26/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Slechte starts fnuiken ambities Kevin Strijbos. Arminas Jasikonis leert de knepen van het vak.

Er zat meer in voor Kevin Strijbos. Hij is een Loket-man en werd zaterdag tweede in de kwalificatie. Niet slecht voor een rijde die uit blessure komt. Helaas trok die goede lijn zich zondag niet door. Een verbogen rempedaal zorgde er onder meer voor dat Kevin niet echt doorbrak.

Arminas Jasikons debuteerde met enkele WK-punten, maar in de slotreeks  ging hij te vaak onderuit.

Voor de reacties, klik Thor!


thor it
no img
26/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Geslaagde rentree Romain Febvre, Van Horebeek solide top vijf.

Na zijn crash in Matterley Basin toerde Romain Febvre weer lustig rond in Loket. Alsof er van een blessure geen sprake meer was. Nog geen top maar toch behoorlijk indrukwekkend.  

Jeremy Van Horebeek verspeelde een podiumkans na een minder goede start in de slotreeks, gevolgd door brilproblemen.

Thor.


thor it
no img
26/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Moedige Benoit Paturel, half geslaagd debuut voor Karlis Sabulis, Valentin Guillod baalt!

Na een zomerstop van 4 weken kwam de MXGP karavaan opnieuw in actie op de prachtige old-school omloop van Loket in Tsjechië.

Voor Benoit Paturel werd dit een moeilijk en emotioneel weekend. In de week voor deze GP verloor Benoit zijn moeder aan een slepende ziekte. Benoit toonde dit weekend grote moed en wist in deze moeilijke momenten een respectabele vierde plaats in de eindstand te behalen.

Thor!


thor it
no img
25/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

EMX 65cc kids : kippenvel moment

Op zaterdag ochtend stonden de kids te popelen om van start te gaan voor hun training op het GP parcour waar hun voorbeelden op rijden, als echte professionals bereiden zich mentaal voor op hun rondjes, de ene gestresseerd de ander chill met de handjes over het stuur tot de koersdirecteur het lintje weghaalt en ze elkaar bijna van de motor rijden om vol gas de eerste jumps te nemen, kippenvel!!!!! Zo een kleine ventjes en meisjes is prachtig om zien! De wedstrijden werden verdeeld over de 2 dagen, de Belgen werden vertegenwoordigt door de broertjes Coenen en Yoran Moens, Liam Everts moest toekijken want hersteld nog van een sleutelbeen breuk. Het voorbereiden van de start, het overleggen met hun vader, trainers, mekaniekers, alles is zo mooi om te bekijken... De resultaten zijn voor mijn part niet belangrijk, het zijn allemaal winnaars! Hier vind je de fotoreeks van onze Belgische trots.

thor it
no img
25/07/2016 | posted by Bertje | reactie(s)

FOTO: BMB Hasselt

Na vier weken geen BMB gehad te hebben, ging de BMB te Hasselt door. In het mooie weer waar veel zijspannen aanwezig waren gingen wij een kijkje nemen. Bij de zijspannen zijn enkele harde duels op beeld vastgelegd. Niet enkel de zijspannen kwamen in beeld, ook andere categorieën.

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Zaakjes te doen bij Gear2Win

Dit weekeinde, van 28 tot en met 31 juli, zal er een grote Fox Outlet Sale worden gehouden bij Gear2Win,  Lodewijk De Raetstraat 62 in Lommel (vlak bij de Heeserbergen – 3 minuten wandelen).

Openingsuren van 09.00 tot 20.00 uur.

Verkoop met korting tot 70%. Wie er niet te voet naar toe wil kan de shuttle nemen vanaf het circuit.

Zaterdagavond zal een Signing Session worden gehouden om 19.00 uur met Tim Gajser, Gauthier Paulin, Evgheny Bobryshev, Brian Hsu en Jorge Zaragosa.

Er is ook een wedstrijd waarbij je een getekend shirt kan winnen van Gajser, Paulin of Bobryshev. Deelnemen kan via het formulier dat je kan afhalen op de stand van Gear2Win via deze link: https://gear2win.com/sale.html


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Anstie dicht bij zege in Loket. Ook Covington en Mewse blazen flink mee.

Hij was er dicht bij, de Max. Neen, niet die ander Max, ook op Husqvarna, maar de rosse Brit. Hij stal onze harten al toen hij nog maar een ‘menneke’ was in Markelo. Groot bakkes, ja, ook wel, maar zoals het een echt Brit betaamt gaat hij er voor. Hij kon ons echt bekoren in Loket, maar de zege zat er net niet in.

Thor!


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Jammer van die tweede reeks voor Ivano Van Erp. Ereplaatsen voor Kay Karssemakers.

Het Beursfoon KTM team heeft in het Europees Kampioenschap Jeugd in Loket, Tsjechie met een Ivano van Erp een manchezege weten te boeken. Verder werd er door Ivano en Kay Karssemakers enorm veel ervaring opgedaan op het WK circuit, waar ze in het begin toch wel een beetje van onder de indruk waren.

Thor


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Alvin Ostlund dicht bij top 10.

Alvin Östlund van Wilvo Standing Construct Yamaha is in de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Loket, Tsjechie net buiten de top tien geeindigd. Östlund reed in de eerste manche lang in de top tien maar door een valpartij verloor hij verschillende plaatsen waardoor hij uiteindelijk op een zestiende plaats over de finish kwam. Na een goede start in de tweede manche reed Östlund een constante wedstrijd en wist de manche af te sluiten op een elfde plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een elfde plaats in het dagklassement.

Östlund: “ De eerste manche zat ik lang op de achtste plaats. Dan zakte ik naar tien en kwam ik ten val. In de tweede reeks was ik weer redelijk mee. Maar ik kon geen stand houden en verloor terrein. Naar het eidne toe kwam ik er door."

Hopelijk vervoegt Aleksandr Tonkov zijn Wilvo Standing Construct teammaatje in Lommel.

Foto Wilvo Standing Construct Yamaha


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Watch out! Super-Max is coming!

Wel ja, ik was in mijn nopjes met de zege van Max Nagl. Na Simpson is de goedlachse Duitser mijn favoriete rijder.

De Max staat nu derde in de WK-stand en de nummer twee is nog haalbaar. Meer ook in theorie, maar kom.

De Max, onder Thor.


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Desalle sterk, maar toch geen podium. Tixier komt er stilaan boven op.

Hoe ver staan we nog van de beste Desalle af? Kan hij zondag zijn afkeer voor het zand positief ombuigen. We hopen het. Weer vierde, weer net geen podium. Zijn Franse buddy Jordi Tixier komt ook stilaan boven water. En Tommy Searle was er ook bij, de nieuwe leider in de Britse titelstrijd.

Hun ervaringen uit Loket, daar vertellen ze over onder Thor.

 


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Leuk resultaat voor Dylan Ferrandis, Petrov komt piepen.

Dubbele reeks- en bijgevolg ook een dik verdiende eindzege voor Dylan Ferrandis. Opvallend was dat ook Petar Petrov zijn dipje te boven is. Vsevolod Brylyakov moest aan de kant blijven.

Hun relaas?

Thor!


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Geen punten voor Ander Valentin in Loket.

De dertiende Grand Prix van het FIM Wereld Kampioenschap MXGP is niet lekker verlopen voor Ander Valentin. De Spanjaard wist op het circuit van Loket helaas geen punten te scoren. Op de zaterdagmiddag wordt Ander 27ste tijdens de kwalificatiewedstrijd. In de eerste manche komt hij helaas niet aan de finish na een stevige valpartij. Na uitvoerig overleg wordt er besloten om de tweede manche niet meer in actie te komen.

In Lichtenvoorde kwam Ruben Fernandez in actie tijdens de Zwarte Cross. Het F&H Racing Team verzorgde daarbij ook het onderdak voor de Amerikanen Darryn Durham en Tyler Bereman.


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Damon Graulus bezeert duim.

Na zijn duimblessure opgelopen in Matterley Basin maakte 24MX Lucas Oil Honda rijder Damon Graulus afgelopen weekend zijn wederoptreden in Loket. De Tsjechische Grote Prijs werd voor Damon een flinke beproeving.

Thor.


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.

Hoogtepunten kan je dit weekeinde terug vinden op de Heeserbergen in Lommel. Een echte zand-GP, met heel veel Europese wedstrijden als omkadering.

 


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Gunther Truyens met eerste en tweede plaats.

Twintig rijders aan het starthekken in de gemengde klasse Inters/Juniores.

Gunther Truyens zou het laken naar zich toe trekken. Hij won de eerste reeks voor Gino Corvers en Nicholas Adams. De Brit zou de slotreeks winnen, maar Truyens had al uitgerekend dat zijn tweede plaats goed was voor de bloemen. Gino Corvers was de pineut; hij zou derde worden achter Adams.


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Warsage: Frederic Weigert voor Kevin Viellevoye en Jelle Grade.

Met een zuivere dubbel eiste Frederic Weigert de dagzege op in Warsage.

Twee keer won hij voor Kevin Viellevoye, die finaal – en uiteraard - tweede zou worden. Indrukwekkend ook want in reeks een kwam hij vanuit de zevende stelling. In de finale begon hij er aan op zes.  

Gastrijder Jelle Grade, mooi derde in de openingsreeks, moest Stijn Verstrepen en Roel Geurts voor laten in de slotreeks. Maar hij was wel goed voor brons.

In de MX2 haalde Karel Schepmans het voor Ludovic Brevers, die zijn ambities heeft bijgesteld, zo lijkt.


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB BK Zijspannen Hasselt: Bax-Bax voor Hendrickx-van den Bogaart

Vijftien spannen namen deel aan de eerste proef voor het BK zijspannen. In reeks een ontspon zich meteen een duel tussen Hendrickx-van den Bogaart en de gebroeders Bax. Die trokken de leiding naar zich toe, maar drie ronden voor tijd sloeg Hendrickx een tweede maal en definitief toe. Adriaenssen-Daiders kwamen vanuit  de zevende naar de derde plaats en bleven daar ook voor Clohse-Verhaegen en Van Daele-Dhondt.

Een gelijkaardig scenario leek zich te voltrekken in de slotreeks. Weer Hendrickx voor Bax, en weer namen de Nederlanders over na enkele ronden. Alleen, dit keer slaagde Hendrickx er niet meer in om de leiders te verschalken. Adriaenssen werd opnieuw derde. Vandaele bleef nu baas over Clohse en pakte zo rang vier in de eindstand.


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Hasselt: Erik Foguenne en Cedric Grobben.

Schot in de roos voor MC Santi, die nogal wat gastrijders over de vloer kreeg. Bij de Inters MX 1 zette Erik Foguenne twee keer een tweede plaats neer. Na reekswinst van Jaimy Deleersnijder en Kim Oiva Jarva was dat meer dan voldoende om de eindzege op te eisen. Deleersnijder werd vierde in de slotreeks, goed voor zilver in de totaalstand. En Jarva werd pas tiende in de openingsreeks. Goed voor brons, met op afstand Andy Truyts en Axel Van de Sande.

Greg Smets was de beste nationaal.

Slechts tien Inters MX2 waarbij Cédric Grobben beide reeksen voor zijn rekening nam. Rob Konings werd tweede in die eerste reeks maar hij zou in de slotreeks vooraf gegaan worden door Karka Dovydas en Mark Boot. Dovydas, derde in de eerste reeks werd zo tweede in de eindstand voor Konings, Boot en Bradley Cox.

Jordi Van Mieghem versloeg Matthias Van Roy bij de Nationalen MX2.

 


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MX2 Loket: Dylan Ferrandis, maar Max Anstie kan bekoren

Wij kijken al vooruit: Max Anstie wordt met stip onze favoriet voor de GP van België nu zondag. En toch won Max de GP niet. Dylan Ferrandis neemt het commando over van Jeffrey Herlings, met een gebroken vleugel aan de kant gezet.

Thor!


thor it
no img
25/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Loket: Max Nagl vanuit het niets. Belgen raken niet op het podium.

Max Nagl stond er in Loket.

Na een volle dag verstoppertje spelen slaagde hij er zondag in – met de hulp van Tim Gajser – de GP van Tsjechië te winnen. Nagl  liet zich door niemand achterhalen na de holeshot in de eerste manche. En toen Gasjer in de tweede reeks één fatale fout maakte en viel, was Nagl het meteen voorbij gesneld. Op weg naar zijn eerste zeg van het seizoen.

Over Max en de anderen: Thor!


thor it
no img
24/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

EK Loket: Pech voor Van Erp, titel voor Hofer en zware opdracht voor Yentel Martens!

Met een derde en een eerste plaats is Edvards Bidzans Europees kampioen geworden in de 65 cc. In de eindstand (over één wedstrijd) gaat hij  Matteo Luigi Russi en Sem de Lange vooraf.  

Bidzans won de slotreeks voor de Lange, Russi en onze landgenoot Yoran Moens. We missen Ivano Van Erp, de winnaar van de openingsreeks. Die kwam in de start ten val en op de spekgladde baan kwam hij niet verder dan de 21ste plaats. Dat was twee stekken voor Lucas Coenen en diens broertje Sacha werd 31ste.

Over de 85 cc en de 300 cc: Thor!

Niet te vergeten: Gino heeft zijn foto huiswerk weer prachtig gedaan. Klik op de foto onder Thor!


thor it
no img
24/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Pro MX Washougal: Tomac klopt Roczen, Alex Martin de enige met regelmaat

In de 450 cc heeft Eli Tomac zijn slag thuis gehaald. In een rechtstreeks duel werd hij tweede achter Ken Roczen, maar in de finale draaide hij de rollen om. Tomac werd eindwinnaar, met Musquin op drie met twee derde plaatsen. Verderop werd Weston Peick vierde voor Justin Barcia.

In de 250 cc was Alex Martin de enige die regelmaat aan de dag legde met een  eerste en een tweede plaats. Dan volgde een rare uitslag met Austin Forkner op twee (10 – 1), Cooper Webb op drie (3 – 6) Joe Savatgy op vier (2 – 11) en Justin Hill op vijf (8 – 4).

Roczen blijft riant in het 450 zadel met 55 punten voor op Tomac en dat op 3 wedstrijden voor het einde. Idem in de 250 waar Webb ondanks alles nog uit loopt op  Jeremy Martin en Joe Savatgy, die nu nadert tot op 2 punten van Martin.

De wedstrijden bekijken: het kan nu al via deze links:

250 reeks 1: http://www.promotocross.com/mx/event/washougal-2016/video/2016-washougal-250-moto-1-full-race

250 rfeeks 2: http://www.promotocross.com/mx/event/washougal-2016/video/2016-washougal-250-moto-2-full-race

450 reeks 1: http://www.promotocross.com/mx/event/washougal-2016/video/2016-washougal-450-moto-1-full-race

450 reeks 2: http://www.promotocross.com/mx/event/washougal-2016/video/2016-washougal-450-moto-2-full-race

 


thor it
no img
23/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Loket: Drie Belgen in top vier maar Gajser wint!

Wereldkampioen MX2 en WK-leider in de de MXGP Tim Gajser was vanmorgen de snelste in de vrije oefeningen. In de chronorit moest hij drie man voor laten: de heroptredende Romain Febvre, Jordi Tixier en Evgheny Bobryshev. Maar het verschil bedroeg slechts 3/10 seconden. En in de kwalificatierit gaf Gasjer iedereen het nakijken, drie landgenoten incluis.

In de MX2 nam Pauls Jonass het commando over van de gekwetste Herlings.

Alles over de kwalificaties en de wedstrijden om het EK?

Thor.

O ja, onze Gino is er ook en we zetten zijn lensvrucht er gelijk bij!

 


thor it
no img
23/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Update: European Veteran Challenge Reusel: Dag een zit er bijna op, morgen overnieuw.

En na de eerste dag kregen we nog een clip van de eerste dag nagezonden. Die is te zien op deze link:https://youtu.be/27AefTWn5iA

Morgen kan er nog deel genomen worden. INschrijven vanaf 07.00 uur.

Vandaag is de eerste dag verreden van de European Veterans Callenge met rijders uit diverse landen. De meeste daarvan komen uit Frankrijk, België, Groot Brittanie, Duitsland. De opkomst is divers te noemen.

Met een iets aangepast schema zijn de wedstrijden afgewerkt waarin elke 35-plusser in zijn eigen leeftijdsklasse en niveau rijdt.

Het weer is super.

Bij de pro-klasse is een leuk bedrag te winnen van liefst 300 euro per manche. Inschrijven kan ook morgenvroeg. Je kan dan nog drie reeksen van 15' ieder rijden.

Er wordt over beide dagen een afzonderlijk klassement opgemaakt.

Vanavond is er een leuke bijeenkomst met een streepje muziek erbij.


thor it
Mx477WMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!