Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
23/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Hasselt is klaar voor jaarlijkse Motorcross-feest!

Hasselt is helemaal klaar voor twee dagen motorcross-feest. Op zaterdag kunnen nieuwsgierigen die kennis willen maken met de zijspansport er al terecht voor een heuse zijspan-opstapdag waarna s'avonds ook nog een leuk feestje volgt in de grote feesttent. Op zondag zijn niet alleen BMB-vergunninghouders welkom maar ook de rijders uit de verlofhebbende liefhebbersbonden zijn al dan niet met een nodige afvaardiging welkom bij MC Santi. (VLM-rijders hebben geen afvaardiging nodig).
Het circuit ligt er op vrijdagavond piekfijn bij, getuige de foto's als je op volgende link klikt!!

Klik hier voor foto's van het circuit


thor it
no img
23/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Prijzenpot verhoogt bij European Veterans Challenge te Reusel

Dit weekend wordt de European Veterans Challenge verreden op het super geprepareerde circuit van MC De Wielewaal in Reusel. Het evenement voor de nog steeds crossende veteraan van 35 jaar en ouder. Het circuit is voor deze gelegenheid verlengd, een tent wordt geplaatst voor de overblijvers en voor een muziekje wordt ook gezorgd.
 
Thor it voor meer info

thor it
no img
22/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Middlkerke: Wietse Brackman wint Kustklassieker!

En nog wel met een dubbelslag ook. Brackman kwam aanvankelijk niet in het stuk voor. David Segers, Torpjurn Van Hoe en Steve SEronval leken de baas te spelen. Maar Brackman raakte in tweede stelling, toen Seronval een steek liet vallen. Twee ronden verver veroverde Wietse de leiding. Nog een straffe stoot kwam van Jurgen Wybo, die van nog verder terug keerde en tweede werd met Mattis Meerschout in zijn spoor. Seronval werd vierde voor Deleersnijder en Vanhoe.

Seronval zon op wraak en ging aan met Brackman en Meerschout. Twee man die Steve moest voorlaten, precies halfwedstrijd. Zo zat Brackman wel op rozen en domineerde hij ook de slotreeks op zijn MX2 Husqvarna. Wybo werd nog derde, maar verloor zo de tweede plaats in de eindstand aan Mattis Meerschout.

De Superfinale werd gewonnen door de vroeger gestarte Niels Peeters voor Emilio Van Nieuwenhuys. Jurgen Wybo haalde de meeste achterstand op en wed derde voor Brackman.

 


thor it
no img
22/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Tsjechie te vroeg voor Aleksandr Tonkov.

Aleksandr Tonkov van Wilvo Standing Construct Yamaha zal aankomend weekend niet van start gaan in de Grand Prix MX2 in Tsjechië. De rugblessure die Tonkov in de aanloop naar de Grand Prix van Letland opliep is nog niet volledig hersteld.

"Aleksandr moest van de behandelend arts in Herentals na de GP van Mantova een rustperiode inlassen om zijn blessure te laten herstellen en was vol goede hoop dat hij weer terug op de motor kon stappen. De blessure is nog niet voldoende hersteld waardoor hij jammer genoeg niet kan starten in Loket vertelt Wilvo-baas Louis Vosters.

thor it
no img
22/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Retie: nu de oltimers, echt waar, en veel ook!

We zijn ondertussen bijna een week later en eindelijk heeft onze Kabouter ook zijn foto’s van de oldtimers van afgelopen zaterdag in Retie online gekregen.

Om het lange wachten wat te compenseren heeft hij er een uitgebreide reeks van gemaakt.

Foto’s zijn te vinden op http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-07-16%20Retie%20Part%20II/fotoreeksBlad1.html

Enjoy!


thor it
no img
21/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Santi met een zomerse cross in Hasselt

Zaterdag en zondag is Hasselt ‘The Place To Be’. MC Santi organiseert zaterdag 23 juli een opstapdag voor de zijspannen. Vorig jaar maakten daar meer dan 100 mensen gebruik van. Wie eens wil proeven van het co-piloteren met een ‘echte’ zijspan, die mag dit niet missen. De opstapdag vangt aan om 15.00 uur.

Zaterdagavond is er een BBQ, daar moet je wel vooraf voor inschrijven. Dan kan zelfs via mail: info@mcsanti.com

Aansluitend is er live muziek van ‘The Peanuts’

Meer onder Thor!


thor it
no img
21/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WLM gesloten wegens Vierdaagse!

Morgen vrijdag 22 juli komt door Mill de 100ste Vierdaagse! 
Wij zijn i.v.m dit mooie evenement gesloten op vrijdag 22 juli!

Vanaf maandag staan wij weer voor iedereen klaar.


thor it
no img
21/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Lommel voorbereiden in Axel in veilige omstandigheden.

De Zeeuwen hebben hun zaakjes goed voor mekaar. Zij inviteren alle GP-toppers op woensdag 27 juli om de GP van België voor te bereiden op het RES-circuit. Om echte wedstrijdomstandigheden na te bootsen zal de baan niet gevlakt worden. Gesproeid wordt er wel indien nodig. En bovendien zullen voldoende pistecommissarissen  voor de veiligheid zorgen. Welkom!

RES Axel invites all GP-rijders to prepare the GP of Belgium in Axel on wednesday, 27th of July. The RES sand track will be challenging, as it shall not be flattened. If necessary, it will be watered. Track marshals will secure safe practice circomstances. Welcome!

RES Axel invite tous les pilotes GP, pour l’ ulitme preparation du GP de Belgique a Lommel. Le circuit RES Axel est sabloneuse comme Lommel. Mercredi, le 27 juillet le circuit ne sera pas egalisé. Arroser si necessaire. Pour la securité, les commissaires de piste  sont actif. Bienvenu !


thor it
no img
20/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Geen Jeffrey Herlings aan de start te Loket!

Gisteren postte hij een foto met als tekst er bij : Ik kan niet geloven wat er aan de hand is nu... Herlings kennende kon het ofwel zand in de ogen strooien, ofwel is er wel degelijk wat aan de hand met hem. Overal verschijnen verschillende maldingen als zou zijn schouder/sleutelbeen terug gebroken zijn of dat er een infectie op zou zijn gekomen. Zeker is al dat hij komende weekend niet zal starten en zo al 50 punten kan verspelen aan Seewer die op 2 staat in de stand. Of het bij 1 wedstrijd zal blijven zien we later dan wel weer maar mogelijk zou hij 3 wedstrijden kunnen missen en dan krijgen we toch nog een spannende ontknoping bij de MX2
 

thor it
no img
20/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nog eens fotos van VLM Retie, en het zijn de laatste nog niet.

Kabouter Trek: " Wat foto’s van de VLM wedstrijd van afgelopen zondag zijn te vinden op http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-07-17%20Retie%20Part%20I/fotoreeksBlad1.html

In tegenstelling tot wat de titel bij de fotoreeks op MxWorld van voor enkele dagen doet vermoeden, moeten de foto’s van de oldtimers van afgelopen zaterdag nog volgen."

Tot uw order Kabouter!

(PS: die laatste foto, had die er echt bij gemoeten :) )

 

 


thor it
no img
15/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Super stock verkoop DSM Alken!

Super stockverkoop bij DSM te Alken

Het is weer halfweg het seizoen en dan word er weer een weekend lang met de prijzen gegooid!!!

Superkortingen ook op 2016 kleding!

Donderdag 21/07 van 10.00 u tot 20.00 u.
Vrijdag 22/07 van 10.00 u tot 21.00 u.
Zaterdag 23/07 van 10.00 u tot 16.00 u.

Et pour nos amis Francophones: la même chose!

Super déstockage chez DSM Alken...

Nous arrivons déjà à la mi-saison,nous profitons donc de cette occasion pour ouvrir notre stock avec de nombreuses réductions.

Également de super promotion sur les équipements 2016.

Jeudi 21/07 de 10.00 h à 20.00 h.
Vendredi 22/07 de 10.00 h à 21.00 h.
Samedi 23/07 de 10.00 h à 16.00 h.


thor it
no img
19/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Het hoe en waarom van de pop-up motorcross trainingscircuits!

Sedert haar eerste actie, de optocht in Brussel in 2009, heeft de werkgroep Red de Motorcross niet stilgezeten. De werkgroep is betrokken geweest in de zoektocht naar nieuwe gereglementeerde trainingscircuits in Vlaanderen. Er werden mogelijke locaties bezocht in elke provincie. Nadien werd het zoekgebied uitgebreid naar industriezones en havengebieden. Sinds kort worden ook de mogelijkheden in zandwinningsgebieden onderzocht.

Thor voor het volledige verhaal.


thor it
no img
19/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Lucas Oil: wie anders dan Roczen. Jeremy Martin bedwingt Webb.

In Spring Creek heeft Ken Roczen opnieuw beide reeksen gewonnen. Ditmaal versloeg hij Marvin Musquin – zijn beste resultaat in de 450 – en Eli Tomac. In de  stand van het kampioenschap telt Roczen 55 punten voorsprong op Tomac en liefst 144 op de derde, Marvin Musquin. Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan.

De zege in de 250 werd fel bevochten tussen Jeremy Martin, die het uiteindelijk haalde, en Cooper Webb. Met Alex Martin als derde kleurde het podium wel heel erg blauw. Webb blijf leider want ondanks de zege kon Jeremy M. geen punt goed maken en volgt op 38 stuks. Derde is Joe Savatgy die vierde werd in Spring Creek.

Het verhaal vertellen doen we niet. Onder THOR vindt U de links voor de VOLLEDIGE wedstrijden en de uitslagen.


thor it
no img
19/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Livia Lancelot Frans kampioene.

Livia Lancelot won opnieuw de Franse damestitel. In Iffendic won ze beide reeksen. Dat gebeurde telkens voor onze landgenote Amandine Verstappen en Jessie Joineau, meteen ook de eindstand daar. Het is Lancelots zesde al. Ze is overigens sinds 2014 niet meer verslagen in de reeksen waaran ze deel nam. In de FK-eindstand gaat ze dezelfde namen vooraf.

Lancelot: “Opnieuw een titel. Mijn doel dit jaar is de wereldtitel. Nu kan ik met een gerust gemoed naar het WK toe. Ik wil in Zwitserland zoveel mogelijk punten scoren om met een voorsprong naar de finale in Assen te rijden. Na Mantova heb ik wat rust genomen omdat mijn knie dik werd. Het gaat al een stuk beter nu.”

Credits: FB LL


thor it
no img
19/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Masterkids Verdun: een samenvatting.

We zijn er niet geraakt, dus moeten we onze bronnen aanboren. De Masterkids 2016 werden verreden in Verdun (herneem uw geschiedenis). Voorheen in België, maar nu al enkele jaren net over de grens.  Elf klassen gingen er van start, zeg maar met een deelnemersveld dat Kuifje zou lezen, dus van -7 tot 77.

We gaan proberen om alle Belgen – voornamelijk Waaltjes -  in de kijker te brengen, als is het maar met een uitslag. Het was niet makkelijk op een timingsite die niet echt uitblinkt door duidelijkheid.

De foto’s zijn van Ellen Provost.

Je moet wel Thorren!


thor it
no img
19/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender......

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde. Het is niet anders, maar in de zomer vallen er hier en daar gaten…..


thor it
no img
19/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Breugelhut gesloten voor publiek op 21 en 28 juli.

Ten minste voor het grote publiek.

Donderdag 21 juli kan er niet gereden worden vanwege de beperking in de vergunning. Op donderdag 28 juli kan er niet vrij getraind worden, omwille van een trainingsstage die daar georganiseerd wordt.

MX-track Breugelhut at Lille is closed for the public on Thursday , July 21st (limited license) and Thursday, July 28th (private mx stage).

Dat liet Walter Van Den Bulck ons vandaag weten.


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Strassbessenbach: de fotos en de video.

Verdorie, wat hebben we dat verlengde weekeinde moeten bekopen. Pas na de middag ben ik aan mijn portie wekelijks nieuws kunnen beginnen. En nu zit ik hier op een bloedmooie avond achter de PC te knoeffelen. Al eengeluk dat het Zwaanshof op maandag gesloten is, anders hadden jullie vandaag zonder gezeten.

In deze rubriek alle foto's van onze Blocky die echt besmet is met het zijspanvirus.

En nu ook al de gemonteerde video van Luc Vanderaa, die al besmet was.

Maar dan komt er een ijskouden Duvel (pst nie zeggen, de derde al....) uit de koelkast, en da ga ik bij de kleinkinderen in de tent slapen vannacht.

Voor de foto van Blocky Pics: Thor.

Voor de video van Luc, klik op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=1t4Yhc6h0MA


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

RES Axel: Marco Franssen en Jan Blancquaert winnen de TM-cup 2016.

Marco Franssen is op het RES-circuit winnaar geworden van de TM-cup in de klasse Inters. Hij ging  Edwin Van Hulsen en  Sven Neleman vooraf.

Er werd ook een TM-cup gereden voor een nationale klasse. Daarin ging Jan Blancquaert, eeuwig jong, met de bloemen naar Wetteren omdat hij sneller was dan Oliver Gottebehutt en Dirk Reiteboch.

Foto: RES Axel, Dirk Duym.

 


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

KNMV ONK Lierop: Winst voor Jago Geerts

Onze landgenoot Jago Geerts won beide reeksen in de NK-wedstrijd op het GP-circuit “De Herselse Bossen” in Lierop. In de eerste manche was hij sneller dan Sander Agard-Michelsen en in de tweede reeks hield hij Raivo Dankers onder de duim.

foto: Gette


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Aspelaere: De bloemen voor David Segers!

Segers dus. Maar zo zag het er niet uit na reeks één. Daarin had Segers één ronde aan de leiding gereden tot Steve Seronval hem tot de orde riep. Brackman was ook mee maar die viel er af.

Dan de strijd om de tweede plaats: eerst Segers, dan Torpjurn Van Hoe, vervolgens Jurgen Wybo en tenslotte toch weer Segers. Mooi toch? Per slot van rekening kwamen Matis Meerschout en Jaimy Deleersnijder nog in de top vijf terecht.

Hoewel Segers de holeshot lukte nam Seronval netjes de tijd om Meerschout tot de orde te roepen. Maar hij raakte niet bij David, want Steve viel uit precies halfweg koers. Van Hoe, uitgevallen in de eerste manche bleef nu in koers goed voor de tweede plaats en Brackman bleef er nu wel op zitten.

Uiteraard was de zeg voor Segers met zijn 1-2, met Wybo op twee ( (3-5- en de regelmatige Deleersnijder (5-4) op brons.

 


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Strassbessenbach: Adriaenssen-Daiders doen prima zaak in het WK . Tweede plaats voor Hendrickx-van den Bogaart!

Wat in eigen land niet lukte, kon wel in Strassbessenbach: Ben Adriaenssen en Lauris Daiders wonnen de GP van Duitsland met de Belgische kampioen Jan Hendrickx-Ben van den Bogaart goed voor zilver.

Opvallend was ook weer het sterk presteren van Brown-Chamberlain. Nu hij geen last had van zijn linker bak blies hij een ferme partij mee.

Adriaenssen doet een prima zaak in de stand van het WK, want hij slaat al zijn rechtstreekse rivalen terug.

En Hendrickx staat wel te blinken op de tweede plaats, en eigenlijk maar op 19 punten van de Mallenaar.

Thor!


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Romain Febvre is er weer bij zondag!

Na zijn crash in Matterley Basin zal Romain Febvre er weer bij zijn toekomende zondag in Loket. Febvre won dit weekeind een sterk bezette FK-wedstrijd in Iffendic.

Na zijn val moet Febvre het voorlopig stellen met de derde plaats op 32 punten van nummer twee Antonio Caïroli en slechts vier punten voor Max Nagl.

Febvre: “Ik was eigenlijk niet eens zeker dat ik in Iffendic kon starten. Ik heb maar een week op de motor gezeten. En dat ging niet perfect. Maar naar het einde van de week toe ging het al een stuk beter. Daarom dat ik toch reed in Iffendic als training voor Loket. Deze week gaan we in België trainen om klaar te zijn voor Lommel.”

 


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Maxxis Blaxhall: Tommy Searle breekt kampioenschap open.

Shaun Simpson verkeerde in Blaxhall in een off day. Hij kende bovendien nog pech ook toen de eerste reeks heel vroeg werd afgevlagd na een zware val. Zeventiende werd hij terwijl Searle uiteraard met het maximum aan de haal ging. Searle zou ook de tweede reeks winnen. En weer kende simpson problemen. Hij kwam niet verder dan een teleurstellende tiende plaats. Hij viel op een nochtans voor Britse normen zanderige baan, een paar keer teveel. Dramatisch is het niet, maar Searle neemt de leiding over van Simpson.

Jake Nicholls werd tweede in de dagstand voor Kristian Whatley.

Adam Sterry en Steven Clarke deelden de MX2-reeksen. Sterry die tweede werd in de openingsreeks kreeg de bloemen mee. Clarke werd derde want hij werd pas zevende in de slotreeks; zo kon zijn ploegmaat Bryan McKenzie middels een derde en tweede plaats het zilver naar zich toe halen. Hier blijft het ook spannend. Clarke blijft leider met slechts 4 punten op  MacKenzie en 7 op Sterry.

 


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Stephen Rubini out voor EMX125.

De knappe strijd om de Europese titel EMX125 is onthoofd.

Afgelopen week is Stephen Rubini, de voornaamste rivaal van Jago Geerts op training ten val gekomen. Hij liep hierbij een ingewikkelde polsblessure op (zie foto). Hij kan bijgevolg niet mee doen aan de laatste 2 proeven van het EK en ook niet aan het WK in Oryonok. Rubini zal wellicht drie maand buiten strijd zijn. Jammer voor Stephen, die echt wel een waardig challenger was voor Geerts.

 


thor it
Mx477WMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!