Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC Tensfeld: Kjer Olsen klopt Suzuki team, Jasikonis verrast aangenaam.

Kevin Strijbos en Arminas Jasikonis hebben de eindzege in Tensfeld niet kunnen mee brengen. Maar zij die de transfer van de jonge Litouwer als een geldkwestie afschilderden, zullen gas moeten terug nemen.

Arminas Jasikonis won de openingsreeks voor Thomas Kjer Olsen, Harri Kullas en Seremy Seewer. Strijbos werd vijfde . In de slotreeks zette Strijbos het orgelpunt. Maar een dekselse Olsen snoepte  de tweede plaats af van Kullas en Pootjes. Jasikonis werd nu vijfde. Uiteraard ging de zege naar Kjer Olsen, maar hij werd geflankeerd door  Strijbos en Jasikonis. Jens Getteman werd negende, en Kevin Fors elfde. Ook Axel Van De Sande was er zonder veel succes van de parij.

Cedric Grobben was de beste Belgin de MX2. Hij werd vijfde. De zege was voor Jorge Prado Garcia die sneller was dan Bas Vaessen en Miro Shivonen. Nathan Renkens en Cyril Genot sloten af op tien en elf, verderop vonden we nog Joshua Feytons en Jarni Kooij.


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingrat | reactie(s)

VLM Retie: eentje uit de oude doos met Wesley Verheyen als heerser.

Het leek wel alsof ze uit de grond gekropen kwamen. Zowel rijders als publiek. We gaan al heel wat jaren naar de Duinberg, maar de editie 2016 moet op alle vlakken een echte topper geweest zijn.

Maar alle ingrediënten waren ook aanwezig: een leuke gewijzigde omloop, korter ook. Daarnaast net genoeg zon om de geur van lekkere frieten een end weg te blazen. Koele drank ook.

Dan kan je volgens mij nergens beter zijn dan op een cross. Voor 13 Euro een volle dag genieten, waar vindt je dat nog?

Onder Thor misschien?

Met een schitterende - alleszeggende - startfoto van MotoXpics!


thor it
no img
18/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Jeugd en Oldtimers Retie: de beelden, deel 1.

Na een verslag van de oldtimers gisteren, komt onze Kabouter vandaag met een eerste fotoreeks van de jeugdreeksen, de experten, dagrijders, pitbikes en de ook gisteren reeds besproken dames vanop de Duinberg in Retie.

De oldtimers komen in de loop van de volgende week nog aan bod.

Foto’s op http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-07-16%20Retie%20Part%20I/fotoreeksBlad1.html

 

 


thor it
no img
17/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Drie leuke namen voor de Keiheuvel extra!

De persmap voor de Keiheuvel gaat deze week in druk.

Op de valreep kregen we nog drie leuke namen binnen. Uiteraard die van Jeffrey Dewulf. Vegeet die man niet als outsider. We zagen hem enkele jaren geleden aan het werk bij een VLM cross - op de Keiheuvel - en die ging er loeiend hard.

Daarnaast komt ook de nieuwe Suzuki Wolrd MX1-rijder Arminas Jasikonis in actie. Her en der werd de Litouwer omschreven als een rijkeluiszoon met een grote zak geld! Foute info en vergeet het maar. Jasikonis is een hardcore belofte, die nu de kans krijgt om zijn vleugels uit te slaan. Let op onze woorden. gisteren zette hij in de ADAC de tweede tijd neer achter Strijbos!

Credits: Gino, Brentmxpics en Motoxpics

Ook het Creymert team komt volledig met als kopstuk Iker Larranaga.

We schrijven dus weer drie GP-rijders bij!


thor it
no img
16/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Oldtimers Retie: Volle bak op de Duinberg

Ik was gewoon een kijkje gaan nemen op de Duinberg. Wilde er eigenlijk niks over schrijven. Maar de grote baas was er, en hij was zeker niet meer zinnens om in de pen te kruipen.Dus vooraleer ik me voor de TV leg dan toch maar een klein rapportje over de Oldtimers in Retie.

Overigens, het was er zo leuk dat ik mijn avondeten miste.

Thor!

Credits: kabouter Trek.


thor it
no img
16/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Kwalificatie GP zijspannen Strasbessenbach: Bax-Bax en Giraud-Musset.

Dat Bax-Bax op competitief materiaal echt wereldtop zijn valt niet te ontkennen. Vandaag wonnen zij hun kwalificatiewedstrijd. Maar ze kregen het niet onder de markt want op de meet zaten Adriaenssen-Daiders en veteraan Brown-Chamberlain bijna letterlijk in Bax’ bakske.

De snelste combinatie in de B-groep was Giraud-Musset. Dat waren ze in Genk ook al in de tijdstraining, maar vanaf toen ging het van kwaad naar erger. Giraud had geen last van zijn zeer been en won voor Hendrickx-van den Bogaart en de twee Cermacks.

Jason Vandaele werd vierde in de eerste groep met Harald Kurnieks, de co-piloot van de gekwetste Marvin Vanluchene.


thor it
no img
16/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Vrije cross in Reuver op 23 en 24 juli.

Nederland staat op 23 en 24 juli niet alleen in het teken van de Zwarte Cross. MCC Beesel organiseert op dezelfde datum namelijk wedstrijden voor alle motorcrossers in Reuver. Hieraan kunnen ook rijders zonder MON-licentie deelnemen met een dagverzekering (à € 20,00 per persoon per dag) of een afvaardiging van een bij IMBA aangesloten bond.

Alle info onder Thor!


thor it
no img
16/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Clint Lievens zoekt zijn eerste podium

De naam Lievens klinkt als een belletje in ons motorcrosslandje bij MCLB. Dat komt door een zekere Henson Lievens. De spektakelboy, lid van Mc De Willemsvrienden, is immers regerend kampioen der Juniors mx2 na een spetterende strijd in vorig seizoen.

Maar onder Thor gaat het niet over hem!


thor it
no img
16/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeremy Van Horebeek: nog minstens een jaar Yamaha!

Jeremy Van Horebeek zal nog minimaal een jaar bij Yamaha blijven. Dat werd zopas overeen gekomen.

Jeremy: “Ik voel me goed in dit team. In de drie jaren dat ik er bij ben werd ik tweede en vijfde in het WK en nu bikkel ik weer om de top vijf . Dat is opdat ik me goed voel zowel in het team als op de motor. Dat maakte het gemakkelijk om te beslissen. Ik blijf bij mensen die ik zowat als een grote familie beschouw.”


thor it
no img
16/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Enduro Zesdaagse 2017: Brive-La-Gaillarde, een toplocatie

We maken even een sprongetje naar de Enduro. Tijdens de GP van Genk liet Christian Dejasse (BMB) al verstaan dat het zesdaagse circus weer naar Brive-la-Gaillarde zou gaan.

De Zesdaagse 2017 zal gereden worden van 28 augustus tot 2 september. Dat betekent dat we daags na de GP van Assen weer moeten door stomen naar de Corrèze. Het is ondertussen al 17 jaar geleden dat we de mooiste (voor de toeschouwers en de rijders) regio vanFrankrijk onveilig maakten.

Als U echt van een leuke motorvakantie wil genieten, met vele topsport en de leukste regio vanFrankrijk er boven op boek dan nu een plaatsje op de camping van Uzerche. Mooier kan niet.

P.S.: vergeet niet een fles Pastis en veel ijs mee te nemen.

P.S.: zou Mathias Van Hoof al ISDE-rijp zijn?

 


thor it
no img
15/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

William van den Putte vertegenwoordigt Belgie op Nitro World Games

William van den Putte trok vorige week naar Pastranaland, hij was daar uitgenodigt door Mr. Travis Pastrana himself om zich voor te bereiden op de Nitro World Games voor de FMX Best trick. William had een leuke trick in petto voor deze formidabele wedstrijd, een no-hander frontflip... Frontflips worden nog maar weinig uitgevoerd en om dit dan ook nog zonder handen te doen, daar moet je een schroef voor los hebben zitten maar dat zit bij William dan wel goed!!
Wil je de Nitro World Games live volgen? Dat kan via www.nitroworldgames.live
Wil je een voorsmaakje van Willi's no-hander frontflip? Klik hier


thor it
no img
15/07/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Nieuw: Stijlvolle nummerborden van UFO

UFO lanceerde zopas een stijlvol nummerbord die er niet alleen mooi uitzien maar ook nog eens extra bescherming geven aan je kroonplaten. De nummerborden zijn al verkrijbaar bij je motocross-speciaalzaak en dit voor Kawasaki, KTM en Husqvarna. Aan de nummerborden voor de andere merken wordt gewerkt...


thor it
no img
05/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Laatste dag voorverkoop met voordeel MXGP Lommel!

Eind deze maand is het zover, het Wereldkampioenschap Motorcross te Lommel, België. Een gans team is hard aan het werk om dit weer tot een groot succes te brengen. Vandaag is het de laatste dag dat je voordeel kan doen om je tickets te kopen via de site! Dat wil zeggen dat je tickets kan bestellen aan 65 Euro i.p.v. 70 Euro, combitickets voor 2 personen incl. camping kosten 160 Euro, Jeugdtickets (5 tot 14 jaar) 20 Euro! Alle tickets te bestellen via deze link! We kregen ook al het tijdschema toegestuurd en willen deze graag met jullie delen. Een bomvol weekend zo te zien met maar liefst 6 categorieën aan de start van de Limburgse GP. Er zit zelfs een kans in dat Jeffrey Herlings op 1 van zijn favoriete parcours Wereldkampioen word! Yentel Martens kan nog het een en ander rechtzetten in de EMX300 klasse! Ook onze landgenoot Jago Geerts staat aan de leiding bij de EMX125 en kan al onze aanmoedigingen gebruiken! Nu al de Belgische vlaggen in uitverkoop staan kan het toch niet anders dat Lommel zwart, geel, rood gaat kleuren toch? Tijdschema via Thor!


thor it
no img
13/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Video : Maggiorra is klaar voor de MXoN

Binnen enkele maanden is het DE cross van het jaar weer, de Motorcross der Naties die plaats vind te Maggiora, Italië. Het is in 1986 dat er een legendarische MXoN werd gehouden, nu 30 jaar later belooft het weer eentje om in de boeken te schrijven. De Naties in 86 werd overheerst door de USA Honda piloten David Bailey, Ricky Johnson en Johnny O'Mara onder leiding van onze eigen Roger Decoster! De sfeer was onwezenlijk. Alles was perfect: de locatie, het weer, de teams, de race en de fans. Het was zo bijzonder dat het bijna onmogelijk is om het te beschrijven met woorden. Aangezien dat de 2 jonge kapitalisten die het Maggiora Action Sport Park beheren er steeds alles aan doen om de wedstrijden te kleuren met iets speciaals verwachten we eigenlijk die legendarische piloten aanwezig dit jaar...  Ze hielden enkele weken geleden al een persdag met de mogelijke Italiaanse piloten alsook Chad Reed die er een rondje reed en er een filmpje over maakte, je kan zien dat er heel wat werk is ingestoken om het parcour spectaculair te maken en aangepast voor de supporters met nieuwe witte omheining. Thor voor de film van Chad Reed en de legendarische race uit 1986

thor it
no img
13/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Courtney Duncan back in business

De Nieuw-Zeelandse pilote Courtney Duncan zal er weer bij zijn vanaf de GP van Zwitserland. Ze raakte in mei zwaar gekwetst aan de pols en enkel tijdens de GP van Duitsland en moest de Red Plate inleveren.

Duncan vloog naar haar heimat om er geopereerd te worden. Ze miste de GP van Frankrijk en Lombardije. Ze maakte zich bijgevolg ook geen illusies meer over de wereldtitel bij de dames.

“Het maakt me niet uit waar ik finish. Het is naar de vaantjes. Ik ga alles rijden in voorbereiding op volgend seizoen.”

Nog eens even recapituleren: Duncan kwam ten val na een aanrijding met een fotograaf.

Mentor Joshua Coppins:  Courtney heeft een pinnetje in de duim en ze droeg zes weken lang een brace. Ze heeft nog geen therapie gehad. Enkel rusten en de brace permanent aan bij al wat ze deed. We verwachten wel dat de herneming nog pijn zal doen.”

Tot slot de dame zelf: “Ik kan haast niet wachten om te rijden. Ik ben redelijk fit omdat ik veel gefietst heb. Ik heb nog drie weken te gaan voor Zwitserland, dat zou voldoende moeten zijn.”


thor it
no img
13/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Update blessure Jeremy Delince.

Iedereen is er ondertussen al van op de hoogte dat er in de laatste ADAC-wedstrijd een jammerlijk ongeval gebeurde. Er kwam een toeschouwer om het leven toen een motor uit de baan werd geslingerd en het publiek in vloog. Bij datzelfde ongeval raakte de piloot, Jeremy Delince, ook zwaar gekwetst.

Wat de gevolgen daarvan waren en zijn leest u onder Thor!


thor it
no img
12/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nieuwe kofferhouder voor KTM Adventure modellen!

KTM presenteert een nieuwe, zwevende kofferhouder voor alle KTM 1050, KTM 1190 ADVENTURE/R en KTM 1290 SUPER ADVENTURE motoren vanaf bouwjaar 2013.

Na een doorgedreven ontwikkelingsperiode en intensief testwerk heeft KTM een innovatieve, vlottende kofferhouder onthuld. Dankzij een slimme constructie, zorgt het gebruik van de door KTM’s eigen R&D-afdeling getekende kofferhouder voor buitengewone rijkwaliteiten en een onbeperkte rechtuitstabiliteit, in elke situatie en zelfs bij maximale belading.

Het nieuwe, zwevende kofferhoudersysteem stabiliseert het voertuig aan hoge snelheid dankzij een robuust, maar tevens flexibel hevelsysteem. Dit optimaliseert niet alleen de stabiliteit, maar het helpt ook om de trillingen die eigen zijn aan de motor zelf te onderdrukken. Uiteraard is het vanzelfsprekend dat het nieuwe kofferhoudersysteem absoluut geen impact heeft op de exceptionele wendbaarheid van de ADVENTURE-modellen.

De nieuwe kofferhouder is verkrijgbaar vanaf eind juni aan 197 euro. De installatie neemt ongeveer een uur in beslag.

 


thor it
no img
05/07/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Update : De voorlopige kalender MXGP 2017

De voorlopige kalender voor de FIM Motocross World Championship 2017 werd eerder al op de Youtstream site gedropt. Vandaag werd bekend gemaakt dat Teutschenthal de handdoek gooid voor de GP in 2017 en mogelijk wel langer... Ook Mantova valt weg en word vervangen door San Marino. Nieuw is Pangkal Pinang, Indonisea. Uddevalla maakt zijn terugkeer, terwijl de MXGP van Frankrijk zal doorgaan in Ernée, de locatie die we niet gauw zullen vergeten na een top editie van de Monster Energy FIM Motocross of Nations, 2015. Opvallend is dat de EMX 300 niet meer op de kalender staat en de MXoN is blijkbaar nog niet zeker in Glen Helen....

Via Thor de volledige, voorlopige, 2017 kalender.

 


thor it
no img
12/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.

Zo te zien zomert het nu echt en zal er gesproeid moeten worden. Raar hé, na zo’n nat voorjaar.


thor it
no img
12/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Blessures WK Zijspannen Genk: Giraud, Muceniekcx en Vanluchene!

Er zaten er nogal wat in de lappenmand na afloop van het GP Zijspannen in Genk. Ter plekke hoor je vaak de meest wilde geruchten

Onder Thor proberen we feiten mee te geven.

Te beginnen met Giraud-Musset.


thor it
no img
12/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nieuwe timing voor TM-Cup en Clubcross RES Axel.

Het zomert volop in Zeeland. Zaterdag 16 juli 2016 wordt op het RES-circuit in Axel een clubwedstrijd georganiseerd, samen met de 4de editie van de TM-Cup.

Dat vergt een aangepaste timing. En laat die nu precies vermeld staan onder Thor!


thor it
no img
12/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP-seizoen voorbij voor Matiss Karro

24MX Lucas Oil Honda rijder Matiss Karro reed vorige week in Estland naar een derde plaats in de Sõmerpalu Stadionkross. Karro mocht zo winnaar Tanel Leok en Harri Kullas, tweede, vergezellen op het podium. 

Helaas ging Karro in de tweede bocht van de Superfinale onderuit. Doordat zijn motor beschadigd was en omdat hij zich had bezeerd aan zijn knie moest Matiss opgeven. Verder onderzoek bracht een zware diagnose aan het licht voor de ex-FIM junior wereldkampioen. Karro kwetste namelijk opnieuw zijn linkerknie.

Matiss Karro: “De val zelf was vrij banaal maar de blessure is toch redelijk ernstig. De ligamenten zijn over en en ook de meniscus liep flink wat schade op. Deze week ga ik opnieuw onder het mes, daarna moet ik opnieuw revalideren. Dit is zonder twijfel het zwartste seizoen uit mijn carrière. Net op het moment dat ik me in de winter sterker dan ooit voelde! Ik was heel blij met zowel het team als de motor maar jammer genoeg heb ik nooit kunnen laten zien wat we in onze mars hadden. Dat is een heel spijtige vaststelling. Maar ik houd eraan om het hele team te bedanken voor hun zware labeur voor het seizoen en ook hoe ze me zijn blijven steunen de voorbije maanden. Daarnaast ook een dankjewel aan al mijn fans, Honda Europe en mijn Letse sponosrs. Ze zijn steeds achter me blijven staan en hebben me gesteund op het hoogste niveau."


thor it
no img
12/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK en EK motorcross: de voorlopige kalender 2017.

Wie niks wil missen kan (voorlopig) al zijn seizoen 2017 inplannen. Zowel promotor Youthstream en FIM Europe publiceerden hun kalender.

Is dit nu evangelie? Neen, er kan hier en daar nog wat wijzigen. In elk geval is het een goede leidraad.

De kalender onder Thor!

 

 


thor it
no img
11/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zijspannen Genk: de fotoreeks van zondag.

Nadat kabouter Trek terug naar zijn paddenstoel was gefietst, kreeg Blocky de opddracht om naar Genk te rijden. En niet terug te durven komen zonder de nodige beelden. Hij heeft woord gehouden. Genk op zondag onder Thor!


thor it
no img
11/07/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Southwick: Tomac en Webb. Met volledige wedstrijd videos in HD!

Niet alleen een België wordt er in piepkleine gemeenten gecrosst. In de USA is dat soms niet anders. Zaterdag werd er gereden in Southwick, Massachussetts. Goed 9.000 zielen en die gingen allemaal kijken naar de cross.

Thor!

Credits: FB en 173 Photos.


thor it
Mx477WMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!