Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
27/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Mantova: Honda Gariboldi, The Day After

Een, twee, drie, ja tot vier maal toe moest Tim Gajser in de slotreeks een reeks van aanvallen opzetten. Het resultaat was dat Gasjer duidelijk heeft getoond dat de wisseling van de macht een feit is.

Maar dat de oude leeuw nog vlijmscherp tanden heeft. De agressie waarmee Caïroli weerstand bood, leidt wellicht nog tot enkele mooie duels in de resterende GP’s.

Thor!


thor it
no img
27/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Mantova: 24MX Lucas Oil Honda, The Day After

Priit Rätsep reed in Mantova zijn beste MXGP resultaat ooit. In bloedhete omstandigheden werd hij 17de.

Matiss Karro maakte dit weekend zijn heroptreden, hij kwam niet tot scoren.

Het 24MX Lucas Oil Honda Report onder Thor!


thor it
no img
27/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX250 Mantova: Bas Vaessen legt basis voor Hollands weekeindje

Bas Vaessen heeft het gehavende Suzuki team een flinke boost bezorgd. Zijn zege brengt toch wat zon in het team van Stefan Everts. Die ziet Kevin Strijbos nog steeds aan de kant staan. BT reed zich na valpartijen ook niet echt in de kijker.

Vaessen wel dus!

En in de MX2 zouden zijn landgenoten hem volgen.

Thor!


thor it
no img
26/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Beide reeksen voor Wybo, Brackman tweede op de MX2.

In reeks een was de strijd om de tweede plaats best leuk om zien. Jurgen Wybo was immers al inde start aan de haal gegaan. Wietse Brackman lag permanent overhoop met Roy Silliën en de twee wisselden nogal eens van positie. Naar het einde toe bekoelde de aanvalsdrang van Silliën en hij nam vrede met de derde plaats voor Jorne Tytgat die over Junior Decouter en Torpjurn Van Hoe naar vier reed.

Zelfde scenario voor Wybo in de finale. Achter hem draaiden de rollen en was het Silliën die dit keer probeerde om Brackman voor te blijven. Deze laatste nam snel over en toen Silliën op het einde inzakte was Wietse zeker van de tweede plaats en de klassezege in de MX2. Silliën redde zijn derde plaats voor Dylan  Verleysen en Gordano Natale.


thor it
no img
26/06/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

MXGP Mantova: Tim Gajser.... maar niet gemakkelijk!!

We kregen in Mantova opnieuw de HRC Honda-rijder op de hoogste podiumtrap, de eerste reeks was de Sloveen meteen gezien na de start maar in de herneming kreeg hij weerstand uit onverwachte hoek. Niemand minder dan de achtvoudige wereldkampioen, Antonio Cairoli bood flink weerstand en pakte de holeshot en wilde de leiding niet graag afgeven aan een opdringerige Gajser die de dubbelzege wilde. "Het werd een beetje vuil" zei Gajser achteraf "maar dat is motorcross". Gajser won uiteindelijk toch van de Italiaan en loopt nu zelfs 92 punten uit op Cairoli die de tweede plaats overneemt van de afwezige Febvre. Gautier Paulin vervoegde zijn HRC-teammaat Gajser op het podium, de Fransman werd tweede. De derde plaats was voor een uitstekend rijdende Thor-rijder, Clement Desalle. Clement zette in de eerste reeks een prima tweede plaats op de tabellen, in de tweede heat werd hij vierde. Jeremy van Horebeek  eindigde netjes in de topvijf maar eerlijk is eerlijk, na de tweede plaats vorig jaar in Mantova had de Yamaha-rijder er vandaag waarschijnlijk ook meer van verwacht. Jens Getteman scoorde in de eerste reeks een prima twaalfde plaats, hij was zelfs na de pauze op weg naar hetzelfde resultaat tot hij uit de wedstrijd wegviel....

Thor it voor de uitslag en wk-stand van de MXGP in Mantova


thor it
no img
26/06/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Superieure Herlings in het zand van Mantova, Brian Bogers pakt eerste podium

Jeffrey Herlings liet vandaag op het zanderige circuit van Mantova zien wat we in Lommel mogen verwachten.... weinig spanning voor de overwinning. In beide reeksen trok de Red Bull KTM-rijder meteen na de start door naar de leiding om deze niet meer af te geven. Met een dubbele reekszege pakte Jeffrey zijn elfde dubbelzege van het seizoen, zijn twaalfde GP-zege in 2016. Brian Bogers bleef tot vandaag eigenlijk nog een eind van het podium maar in Mantova voelde de HSF-Logisitics KTM-rijder zich goed en pakte met de tweede plaats in de eindstand zijn allereerste GP-podium. Derde in de eindstand werd Dylan Ferrandis, de Frans man op de fabrieks Kawa kreeg dit podium zeker niet cadeau. Hij reed sterk maar viel enkele keren in de eerste reeks en moest van ver terugkomen na de pauze.

Thor it voor de uitslag van de MX2 in Mantova
Klik hier voor een korte fotoreeks van zondag


thor it
no img
26/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA: Ken Roczen op kruissnelheid, Webb loopt in op Savatgy

In Blountville, Tennessee (Jack Daniels-land) heeft Ken Roczen beide manches van de 450 gewonnen. Hij deed dat twee keer voor Eli Tomac. De strijd om de laatste podiumplaats bracht vertier. Uiteindelijk haalde Broc Tickle zijn slag thuis, al deelde hij de punten met Cole Seely. Marvin Musquin draait voorin mee, maar hij zal nog wat extra nodig hebben om de titel van Dungey naar zich toe te trekken. Roczen leidt  met een voorsprong van 47 punten op Tomac. Seely is derde voor Musquin.

In de 250 was Cooper Webb misschien niet de snelste, wel de slimste. In reeks een bleef hij aan het wiel van winnaar Joe Savatgy. Die ging in de slotreeks de mist in en werd pas zevende. Het zou de strijd om de ereplaatsen alleen maar boeiend maken. Voor Webb lag de weg naar reeks- en eindzege open. De tegenstand kon de misstap van Savatgy niet benutten. Shane Mcelrath werd derde voor Jordon Smith en Jeremy Martin. Webb sluipt nu weer wat dichter naar Savatgy toe. 12 punten, dat kan in Redbud nog kleiner worden.


thor it
no img
26/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Superspannend EMX125: Geerts leidt, Rubini wint de GP

We kijken alweer uit naar de volgende wedstrijd in de EMX125.

In Mantova knabbelde Stephen Rubini weer een stukje achterstand weg.

Jago Geerts, derde geworden in de eerste manche, won de slotreeks.

Zo moet het zijn, met als het kan op het einde een Belgische winnaar.


thor it
no img
25/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Roberts Justs: forfait voor Mantova.

Roberts Justs van het HSF Logistics Motorsport team zal starten in Mantova. Roberts is nog niet hersteld van zijn hersenschudding die hij opliep tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Daarom werd in overleg besloten om deze GP te laten schieten. Wellicht kan hij volgende week beginenn trainen. De volgende GP is over een maand in Tjsechië.

Omdat ook Calvin Vlaanderen geblesseerd is, komt alleen Brian Bogers in actie in de MX2. Bogers zit lekker in zijn vel en reed de laatste zes wedstrijden telkens top tien.

Naast Bogers zullen Max Engelen en Raivo Dankers een wedstrijd om het Europees Kampioenschap rijden in Mantova.

 

hsfleaflet2


thor it
no img
25/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille verwacht veel volk en toppers.

Na de afgelasting vanVMCF (Paal) en VLM (Dessel) verwachtn men veel en schoon volk in Lille voor de 8ste clubwedstrijd.

Zeg MC Lille-speaker Frank Janssens: "Bij MC Lille stevenen ze af op een topcross. Het circuit werd donderdagavond gevlakt, net voor de stortbuien begonnen. Lille is grotendeels gespaard gebleven. De baan is zaterdag beschikbaar voor vrije trainingen. Er zal geen probleem zijn voor de wedsrijd van zondag. Piloten uit alle federaties kunnen deelnemen. Er wordt een vol programma gereden met de initiatie, aspiranten en van beloften tot internationaal. Dat alles aangvuld met oldtimers, quads enz.. . Enkele ronkende namen hebben toegezegd: Wesley Verheyen, David Cools, Steven De Beuckelaer, Jens Van Meer, Raf Belmans, Glen Rosiers, Enzo Aerden.... . De eerste start is om 10.15 uur."


thor it
no img
24/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeremy Seewer ook in 2017 voor Suzuik!

Jeremy Seewer zal nog minstens een jaar bij Suzuki blijven. Hij verlengde het contract met Suzuki World MX2 tot einde 2017.  De 21-jarige Zwitser staat momenteel 2de in het WK MX2. Hij stond ook al 7 x op het podium. Zijn doel voor 2016: minimaal top drie en volgend jaar voor de titel.

Seewer: "Ik voel me goed bij dit team. De Suzuki RM-Z250 is een top motor. Het was een gemakkelijke beslissing om volgend jaar weer met Suzuki naar het WK MX2 te gaan. We hebben deze winter veel getest en de motor past perfect bij mij. De steun van Stefan Everts is echt top. Ik ben blij dat we volgend jaar weer samen werken." 


thor it
no img
24/06/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Mantova Vrijdag

We vragen ons al een tijdje af, waar blijft die zomer? Wel ik heb ze gevonden in Mantova, subtropische temperaturen kan je het best wel noemen. Aan het parcour werd hard gewerkt al heb ik mijn twijfels over bepaalde jumps die ze als een muur hebben aangelegd, hopelijk is de bedoeling om de snelheid er wat uit te houden maar ziet er best heftig uit. Red Bull heeft een extra zonnig terrasje meegebracht, mekaniekers zoeken de schaduw op, er worden duchtig ijsjes gegeten en wij gaan nu een lekkere Aperol drinken, ciao! Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
24/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nick Triest niet aan de start in Mantova

De EMX250 zal het met één Belg minder moeten stellen.

Nick Triest liet ons het volgende weten: "Hoi allemaal, wou even laten weten dat ik dit weekend NIET van start ga in Mantova (Italie). Ik heb nog teveel last van de heup en was toch slechter dan gedacht! Maar ik ben nu in behandeling en zou vanaf volgende week de motortraining terug mogen hervatten."

Spoedig herstel Nick!


thor it
no img
23/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

En nu naar Genk voor het WK zijspannen: 9 en 10 juli op de Horensbergdam!

Wat een klapper in Valkenswaard.

Drie Belgische teams bezetten het volledige podium in de Nederlandse GP Zijspannen.

Wat een verschil met vorig jaar, toen ze in Genk tegen een superieur Nederlands blok aan liepen. Keren de kansen?

Kom dan zelf kijken!

Hier – onder Thor dus - leest u voorlopig alles wat u nu al moet weten over het weekeinde van 9 en 10 juli 2016.


thor it
no img
23/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Alles wat we afgelopen week misten of wat we nog kwijt willen.

Zaterdag is het alweer zover: Mantova is de volgende GP die zich aan dient. Het lijkt allemaal in een stroomversnelling te zitten.

Na Lombardije zit er een break in het seizoen. Om efkes op vakantie te gaan. Wij toch.

In afwachting van zondag  geven we nu al de berichten mee die er de vorige dagen tussen uit vielen, of wat ons belangrijk lijkt voor het nakende – of een van de volgende - weekends.

Wat wil U nog weten over Desalle, Wouts, Bobryshev, Paulin, Karro, Ratsepp, Graulus, Gajser….

Thor!


thor it
no img
22/06/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Engeland MXGP

Op zaterdag kwam Damon Graulus ten val in de start en viel enkele malen buiten bewustzijn in de armen van de verzorging. Damon blijft op zondag aan de kant in Mantova met een hersenschudding en kwetsure aan de duim.
 
Halfweg de Kwalificatie reeks kwam Febvre in aanraking met Townley en gaat er hard af. De eerste tekenen zagen er niet echt goed uit. Hij bleef 12 minuten buiten westen. Pas toen hij in de ziekenwagen lag begon stilaan alles terug te bewegen. Zondag heeft de FIM dokter besloten dat Romain 2 wedstrijden aan de kant moet blijven. Febvre zelf wou rijden. Over een Superman gesproken!
 
De GP werd gewonnen door Gajser, voor Nagl en Paulin. De enige tegenstander van Gajser - Caïroli - kampt met een kwetsure aan de pols en kon niet voluit gaan. Wellicht ziet hij stilaan de titel aan zijn neus voorbij gaan. Van Horebeek kende een minder goed weekend. In reeks 2 kwam hij ten val in de start maar reed een enorme inhaal reeks en eindigde 7de in de eindstand.
Jens Getteman kreeg in de eerste reeks een steen in zijn oog. Daar had hij gans de dag veel last van.  Toch haalde hij 5 punten binnen voor zijn nieuwe team.
Simpson reed met een klein breukje in zijn hand en moet ook aan de kant in Mantova.
Klein detail: in de 2de reeks kwamen er maar 3 piloten aan met de bril waar ze mee starten... Klik hier voor de foto’s.
O ja, Chad Reed was ook aanwezig. Hij werd 13de!

thor it
no img
22/06/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Unieke actie van Pirelli en The Art Of Motorcross Magazine

Zoals jullie misschien reeds vernomen hebben is het gerenomeerde bandenmerk PIRELLI partner geworden van het geprinte coffee table magazine ‘The Art of Motocross’.

De jounalistieke kwaliteit en de adembenemende fotografie van dit hoogwaardige magazine dat 4 keer per jaar verschijnt, was de afgelopen jaren Roberto Sanzone, Business Unit Moto-Off Road Racing department, niet ontgaan.

Thor !


thor it
no img
21/06/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Engeland MX2

In Engeland was het Air Time en een gele vlaggen festival, een perfect geprepareerd parcour met heel wat jumps en pijl snel, met soms de nodige gevolgen vandien, bij de MX2 gaat Paturel er hard af en bleef enkele minuten buiten westen. Herlings had het op zaterdag moeilijk tijdens de kwalificatie met naar eigen zeggen een kwetsuur aan zijn enkel maar daar was op zondag niets meer aan te merken... Hij schoot weer als een kogel naar 2 overwinningen. Ferrandis werd 2de en Pauls Jonass raakte nog net op 3 na een foutje van Seewer in de laatste ronde. De Belgen Bryan Boulard en Nathan Renkens bleven puntenloos achter... Klik hier voor de foto's

thor it
no img
21/06/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

MX-test 2017: KTM SXF krijgt tractiecontrole, SX-250 volledige make-over

De KTM SX en SX-F modellen zijn inmiddels gearriveerd of zijn snel verkrijgbaar bij je KTM-dealer. KTM gaf ons de mogelijkheid om alle motoren te testen.  We trokken met onze koffer vol goesting naar Saint-Thibery voor de KTM Launch 2017. Daar mochten we naast de splinternieuwe SX 250 ook de viertakten testen. De SX-F motoren kregen wederom enkele belangrijke veranderingen op de nieuwe modellen.

Thor it voor de Mxworld-test


thor it
no img
21/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Damon Graulus out voor Mantova!

Van Damon Graulus vernemen we zonet het volgende:

"Afgelopen weekend GP Engeland: Begon steeds beter en beter te gaan en ging met goed gevoel naar Engeland. Op zaterdag ben ik spijtig genoeg te val gekomen in kwalificatiereeks waar ik zelf niet veel meer van weet door slag op hoofd maar had daarbij ook men duim bezeerd. Ben op onderzoek gegaan in Belgie en moet heel teleurgesteld vertellen dat ik 2 weken rust moet nemen. Heb een scheur in men ligament en kleine fractuur in men linkerduim. Daardoor zal ik niet van start gaan in de GP van Italie aankomend weekend. Ik wil nog eens het @24mxhonda bedanken voor het super werk dat ze geleverd hebben. Ik zal er alles aan doen om sterk terug te komen."

Snelle genezing Damon!


thor it
no img
21/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Matterley Basin: Aftertalk Out Of The Bowl, The Last and Final Part Three.

Ongelooflijk hoe snel de informatiestromen gaan in dit tijdperk. Vroeger had je maanden nodig, telefax, telex, telefoon, brieven.

Maar tegenwoordig overdondert de snelheid van aanlevering.

Vandaar al deel drie – meteen ook het laatste - onder Thor.

Met Graulus, Caïroli, Herlings, Tonkov e.v.a......


thor it
no img
21/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Vierde zege voor Glenn Bielen bij de Beloften BMB.

Met een vierde plaats en een reekszege (met lekken band) won Glenn Bielen in Genk bij de BMB beloften. 

Glenn Bielen: “M’n eerste reeks was slecht. De start is cruciaal. Daarna kwam ik nooit goed in mijn ritme. Gelukkig kon ik de schade beperken met de vierde stek. De tweede manche beter met een start rond de zesde stek. Nu raakte ik wel in een ritme. Daardoor kon ik snel oprukken naar de leiding. Ik kreeg ik in de laatste ronden nog af te rekenen met een lekke achterband. Het was opletten geblazen en de rijstijl aanpassen. Ik reed gedoseerder. Gelukkig liep dat goed af en kon ik op die manier wat revanche nemen voor die slechte eerste heat.”


thor it
no img
21/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Rugblessure voor Max Engelen

Max Engelen van het HSF Logistics Motorsport team heeft tijdens de vijfde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Britse Matterley Basin een tegenslag voor de kiezen gehad.

In de derde ronde van de tijdtraining op zaterdag kwam Max hard ten val en blesseerde hierbij zijn rug. De blessure zorgde ervoor dat hij in de eerste manche nog wel van start ging maar al snel de wedstrijd af moest breken omdat het te gevaarlijk was om door te rijden.

Op maandag zal Max verder onderzocht worden, waarna duidelijk zal worden of de volgende EK in Mantova van aanstaand weekend haalbaar is.


thor it
no img
21/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Genk: Bertje had ook zijn camera mee.

Wie het kleine niet geert is het grote niet weerd. Het moet niet altijd GP of zo zijn.

De BMB-cross van Genk krijgt ook de nodige aandacht. Al was het maar omdat Bertje er zich prima amuseerde.

Thor!


thor it
no img
21/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zijspannen Valkenswaard: The Blokhuys Tales!

De aanloop naar de Belgische GP kan tellen. In Valkenswaard  weerklonk het Belgische volkslied. Niet dat we daar zo'n fan van zijn, maar de reden waarom kon ons wel bekoren.

Adriaenssen-Daiders, Hendrickx-van den Bogaart en Vanluchene-Kurpnieks reden de tegenstand aan flarden.

Gelukkig was onze eigenste Chris Blokhuys daar. Hij legde die revolutie (neen, niet die van 1830, daar hebben we nu al genoeg miserie mee....) vast op de digitale pellicule.

Geniet er van onder Thor!


thor it
Mx477WMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!