Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
20/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Dutch Supercross Zuidbroek: Nu reeds inschrijven!

Motorcrossers die wensen deel te nemen aan de Internationale supercross van Zuidbroek kunnen zich inschrijven per 1 juli 2016.

De grootste Supercross van de Benelux wordt verreden in het weekeinde van  28,29 en 30 oktober 2016 in de Eurohal in Zuidbroek.

Het is een eind rijden, maar de accommodatie is dan ook geschikt. Je kan overnachten in het Van Der Valk Hotel of in je eigen bus/mobilhome op de verharde en ruim voldoende parkings.

Deze omloop is een echte supercrossbaan, en voldoende lang ook. De organisatie probeert ieder jaar om eenpaar amerikanen  van betekenis aan de startbaar te krijgen. Maar de wedstrijd staat open voor iedereen.

Op vrijdag rijden de regionale klassen 65 cc, 85 cc, 125 cc, SX2 en SX open.
Op zaterdag en zondag rijden de startbewijshouders in de klassen 65 cc, 85 cc, 125 cc en SX2.

Inschrijven voor alle klassen kan via www.dutchsupercross.nl

Clip:

https://www.youtube.com/watch?v=avrrDA4SWy8


thor it
no img
20/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.


thor it
no img
20/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Reeds drie provinciale titels voor Ricky Goossens.

Vandaag nemen we als MCLB Piloot in de kijker Ricky Goossens. Hij is een vaste waarde in ons peloton. Ricky Goossens is reeds tien seizoenen lang lid van MCLB en groeide door naar de Nationalen.

Thor!

PS: het staat ook andere bonden vrij om dergelijke stukken aan te leveren. Alle nieuws moet niet altijd van de vedetten komen. Zonder solide basis, geen vedetten. Ook persoonlijke initiatieven worden door MXWORLD gehonoreerd. Waarop wachten jullie?

Wij bieden het forum aan!


thor it
no img
20/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Matterley Basin: Aftertalk Out Of The Bowl, Part Two.

Veel verhalen, het ene al leuker en waarachtiger dan het andere. Voldoende om u weer enkele minuten de GP van Matterley Basin te laten herbeleven.

Uiteraard alles onder Thor!


thor it
no img
20/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Matterley Basin: Aftertalk Out Of The Bowl, Part One.

Een locatie voor eender wel evenement, welk in een dal gelegen is noemen de Amerikanen een bowl. Een omschrijving die perfect past op Matterley Basin. Een plekje in een – bij mooi weer – idyllisch landschap. Waar in tegenstelling tot België wel mag gecrosst worden op de boer zijn weide.

Gisteren was er een motorcrossfeest in de negorij langs Winchester. We gingen na wat de protagonisten allemaal te vertellen hadden.

Thor voor heel veel nieuws.


thor it
no img
20/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX125 Matterley Basin: Jago Geerts toch beloond voor zijn inzet

En toch begon de tweede reeks dramatisch voor de Balenaar. De leider in de tussenstand had zaterdag de eerste manche gewonnen. Hij kwam in de start van de slotreeks ten val na een aanrijding.  Een klein voordeel, nu ja, voordeel…. was dat zijn belangrijkste rivaal Stephen Rubini ook niet al te best weg was.

Lees verder onder Thor!


thor it
no img
20/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX150 Matterley Basin: Emil Weckman loopt uit.

Met een dubbele zege heeft de Finse titelverdediger Emil Weckman zich wat los gewrikt van de Noor Hakon Fredriksen. Hij telt nu 12 punten voorsprong op Fredriksen die hem in de vorige GP nog tot een gelijkspel dwong.

Weckman won de eerste manche voor de Portugees Louis Outero en de Spaanse rijder Yago Martinez. Fredriksen werd vierde en zou in de slotreeks als derde finishen, dit keer achter Weckman en de Nieuw-Zeelander James Scott. Deze laatste was in de  eerste reeks uitgevallen

Thor voor de het woord van de winnaar en de uitslagen!


thor it
no img
20/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX250 Matterley Basin: Steven Clarke benut thuisvoordeel.

Thomas Kjer Olsen heeft zich al in de verdedigende modus ingesteld. Hij keek in Matterley Basin de kat uit de boom. Met twee derde plaatsen consolideerde hij de leiding in de EMX250.

Een verslag onder Thor!


thor it
no img
20/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Valkenswaard: the Vanderaa Movie.

Het zal wel weer nachtwerk geworden zijn. Maar wat een weelde. Nauwelijks na een nachtje slapen kunnen we alweer de WK-manche van Valkenswaard herbeleven, zelfs in HD.  

Dit issem: https://www.youtube.com/watch?v=K0JP62aaE2s

Misschien gaan we wel te gemakkelijk voorbij aan enkele mensen die de zijspancross  hardcore beleven.

Bedankt Luc, echt waar!


thor it
no img
20/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Hoe gaat het met Romain Febvre?

Zaterdag gaven we U al een update over de toestand van Romain Febvre.

Yamaha liet volgend persbericht verspreiden zondagmiddag: “Romain Febvre, de team staf van Yamaha Factory Racing team en de medische diensten van de FIM zijn zondagmorgen bij mekaar gekomen, als gevolg van Febvre’s val in de kwalificatie.  Febvre werd onderzocht om te zien of hij eventueel kon starten in de GP van Groot Brittannië. Het besluit van dit onderzoek was dat Febvre niet zou starten in Matterley en naar huis keert om te herstellen. De 24-jarige Fransman zal ook niet deelnemen aan de GP van Lombarfdije, die volgende week in Mantova wordt verreden.”

Conclusie: uit het bericht lezen we tussen de lijnen door dat de toestand van Romain niet zo dramatisch was als eerst verwacht (verlammingsverschijnselen).

Be back soon, Romain!


thor it
no img
19/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Tielt: Wietse Brackman stunt, eindzege voor Steve Seronval

Wietse Brackman knalde zich op zijn MX2-motor naar de reekszeg in Tielt. Daarvoor moest hij zich toch voorbij Jurgen Wybo en David Segers werken, beiden op een dikke brommer. Steve Seronval zou enkele ronden voor tijd de tweede plaats afsnoepen van Wybo.

Omdat hij zijn start miste in de slotreeks speelde Brackman niet meer mee.  Wybo, Segers en Jorne Tytgat probeerden het Seronval moeilijk te maken. De Waal zat na twee ronden tweede, maar het duurde toch heel lang eer hij Wybo van de pole kon verdringen.

Algemeen ging de zege naar Seronval voor Wybo en Segers. Brackman zou algemeen vierde worden, maar wel klassewinnaar.

 


thor it
no img
19/06/2016 | posted by Bertje | reactie(s)

FOTO: BMB Genk

Vandaag vond de BMB te Genk plaats. Wij gingen een kijkje nemen en zagen hoe Kenny Vandueren won bij de Inters MX1 voor Andy Truyts en Roel Geurts. Bij de Inters MX2 won Cedric Grobben voor Rob konings en Jordan Hebette.

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
19/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Genk: Vandueren (MX1) en Grobben (MX2)

Kenny Vandueren won de BMB-wedstrijd in Genk.

In de eerste reeks moest hij Andy Truyts voor laten, maar in de slotreeks draaide hij de rollen om.

Roel Geurts die derde werd in de slotreeks wrong zich voorbij Gordano Natale en Soy Silliën naar de derde plaats.

In de MX2 won Marc Boot de eerste reeks voor Cedric Grobben en Rob Konings.

In de tweede manche vertrok Grobben aan de leiding voor Boot.

Credits DD

Maar die viel na twee ronden weg met pech.

Grobben klaarde de klus voor Konings die tweede zou worden in de eindstand voor  Jordan Hebette.


thor it
no img
19/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen: Belgen geven er een lap op! Adriaenssen-Daiders winnen.

De beslissing om gisteren niet meer te rijden na de kwalificaties is een goede zet gebleken. Vandaag werd op het Eurocircuit onder kwasi perfecte omstandigheden gereden.

De Belgen hebben zwaar uitgehaald in Valkenswaard. De zware nederlaag van Genk vorig jaar werd in één klap uitgewist.

En Adriaenssen-Daiders nemen terug de leiding voor Vanluchene-Kurpnieks

Verhaal en cijfers onder Thor!

Credits: Blockhuys en VDaa


thor it
no img
19/06/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings pakt in Matterley Basin elfde opeenvolgende zege van het seizoen

Opnieuw kon vandaag niemand Jeffrey Herlings van de zege houden, gisteren moest hij nog tevreden zijn met de vijfde kwalificatieplaats maar toen het om de knikkers ging pakte Den Herling gewoon weer de volle vijftig punten. Dylan Ferrandis reed op zijn Monster Energy Kawasaki ook erg sterk maar startte telkens buiten de topvijf wat ervoor zorgde dat er niet eens een rechtstreeks duel kwam met snelstarter Herlings. Pauls Jonass won maar nipt de strijd om de derde podiumtrap van een sterke Team Suzuki-rijder Jeremy Seewer. Kwalificatiewinnaar, Max Anstie kwam vandaag niet verder dan de vijfde plaats in de eindstand van de MX2. Voor de Belgen Boulard en Renkens waren er helaas geen punten in Matterley Basin....

Thor it voor de uitslag van de MX2


thor it
no img
19/06/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Tim Gajser pakt WK-leiding stevig in handen in Matterley Basin

Na het uitvallen van Romain Febvre zou Antonio Cairoli de naaste belager worden van Tim Gajser maar de Italiaan faalde in zijn opzet. De Red Bull KTM-rijder werd tweede en tiende, niet genoeg om de tweede plaats in de WK-stand over te nemen. Tim Gajser deed daarentegen wel wat van hem verwacht werd, twee reeksen winnen en opnieuw de 50 punten mee naar huis nemen. Max Nagl en Gautier Paulin streden om de tweede plaats, die ging naar Ice One Husqvarna-rijder Max Nagl, Gautier Paulin zorgde ervoor dat er opnieuw twee Honda's op het podium stonden. Jeremy van Horebeek kende weinig geluk, hij moest zich tevreden stellen met een zesde en achtste plaats, goed voor de zevende stek in de eindstand. Jens Getteman pakte 5 WK-punten mee naar huis.

Thor it voor de uitslag van de MXGP-klasse


thor it
no img
19/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX300 Matterley: Mike Kras wint slotreeks en onttroont Yentel Martens.

In Matterley Basin is Mike Kras winnaar geworden van de tweede manche EMX300. Hij zegevierde voor Brad Anderson, die dagwinnaar wordt en Lewis Gregory.

Yentel Martens moest het ook vandaag stellen met een vierde plaats.

Kras zet de krappe achterstand om in een kleine bonus. Hij wordt de nieuwe leider met een voorsprong van 5 punten op Yentel Martens.

Dat zal een bloedstollend gevecht worden op de Heeserbergen.

Uitslagen onder Thor!


thor it
no img
19/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Outdoors High Point: Roczen en Savatgy gaan solo

De vierde wedstrijd om het AMA kampioenschap zijn gewonnen door Ken Roczen (450) en Joe Savatgy (250).

Roczen deed dat met een dubbelslag voor Jason Anderson en Marvin Musquin. Door het wegvallen van de gekwetste Ryan Dungey loopt Ken nu een eind uit op de tegenstand.

In de 250 moest Savatgy de punten delen met Zach Osborne. Beide werden resp. eerste en vierde.  Cooper Webb werd derde in de eindstand.

Meer onder Thor!


thor it
no img
18/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Valkenswaard: de fotos van zaterdag.

UPDATE: krijgen net een SMS-bericht van Kees Den Omroeper. Valkenswaard ligt er bij te blinken. De wedstrijden zullen een normaal verloop krijgen. De baan is in orde!

We stuurden onze zijspan-fotograaf-man naar Valkenswaard.

Hij zag dat het goed was, maar dat het wellicht verstandig was om de zaak zaterdag niet kapot te rijden.

Als het een beetje mee zit wordt het morgen een prachtige zijspan-GP.

Ten bewijze?

Klik Thor, voor de zaterdagse oogst.

Bij nader inzien, het is een mega album geworden!

 


thor it
no img
18/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Entry list GP Lombardije: Volle bak zo te zien!

We zijn er snel bij en we nemen de deelnemers van de GP van Lombardije er al even bij.

De wedstrijd wordt op 25 en 26 juni 2016 Verreden in Mantova.

De lijsten?

Thor!


thor it
no img
18/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Matterley Basin: Gajser wint, Febvre en Graulus vallen uit.

Update 1 volgens MXLARGE: "Romain Febvre crashed hard in the MXGP qualification moto and it seems he has suffered nerve damage. After being knocked out for some seconds it was reported that he had no feeling in his legs. Feeling returned as he was transported to hospital for more test."

Oorspronkelijk bericht:

First things first: Romain Febvre en Damon Graulus zijn beiden ten val gekomen – afzonderlijk – in de kwalificatie van de MXGP. Febvre raakte in een bergop het achterwiel van Ben Townley en viel. Hij werd een tijd lang op de baan zelf verzorgd en daarna naar het hospitaal gevoerd.

Bronnen ter plaatse spreken van een hersenschudding.

Graulus zou niet zwaar gekwetst zijn, maar verdeer info volgt later.

Meer onder Thor!


thor it
no img
18/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zijspannen Valkenswaard: Enkel tijdstraining om circuit te sparen.

In Valkenswaard werden vanmorgen de tijdstrainingen betwist. Om de baan echter niet stuk te rijden werd besloten dat er geen verder actie meer zou ondernomen worden met het oog op morgen. Dus gelden de tijdstrainingen ook als kwalificaties. 

De Belgen deden het voortreffelijk met Adriaenssen-Daiders als winnaars in hun poule, terwijl alle andere Belgische teams enkel werden verslagen in de A-groep door Hemans-Van Gaalen.

Enkel Deprez moet vandaag al inpakken.

De wereldkampioenen Bax werden op geleend materiaal derde. Het einde van de misère?

De fotos zijn van Schopfheim.

Onder Thor de uitslagen van de tijdstraining.


thor it
no img
18/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MX2 Matterley Basin: Kwalificatie stunt van Max Anstie.

Na Dylan Ferrandis is ook Max Anstie er in geslaagd om als tweede Jeffrey Herlings te kloppen. Weliswaar maar in een kwalificatie, maar toch is het een hele klus om de ongenaakbare Herllings te bedwingen.

De Husqvarna rijder startte tussen Ferrandis en Adam Sterry als tweede. Sterry werd snel naar huis gereden en ook Ferrandis kon het niet bolwerken. Aleksandr Tonkov reed een tijd in derde stelling, maar werd tot de orde geroepen door Jeremy Seewer.

Herlings die na één ronde als tiende door kwam drong niet echt aan en klokte af op vijf voor Benoit Paturel.

Een Belg in Matterley:  Nathan Renkens werd 25ste.


thor it
no img
18/06/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX300 Matterley Basin: Logische zege voor Brad Anderson, Yentel Martens vierde.

De Brit Brad Anderson won de eerste reeks EMX300. In Matterley Basin startte hij sneller dan Kras maar op het einde was hij een fractie sneller dan zijn landgenoot Lewis Gregory.

Mike Kras werd derde, een kwart minuut voor Yentel Martens.

Er zaten nog flink wat Belgen in de punten met Mathias Plessers, Nolan Cordens, Kevin Van Geldorp en Mike Vanderstraeten.

Reden ook nog uit: veteraan Ronny Van Hove, Ken Craeghs, Sauro Deleau, Jurgen Bijnens en Dennis Dictus.

Voor Dieger Damiaens en Michael Velekeneers was het verhaal snel afgelopen.

Martens blijft leider,maar Kras naderde vandaag tot op 2 punten.


thor it
no img
18/06/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Engeland op Vrijdag

Het was al een behoorlijk drukke dag te Engeland op Vrijdag, alles op zijn plaats krijgen van trucks en motorhomes van maar liefst 6 categorieën dit weekend... Het parcour werd een beetje aangepast, de aarde werd ook nog opgemengd met verharde grond zodat er niets te merken viel van de regenval. We werden uitgenodigd door Monster Energy en Scott bikes om een kijkje te nemen hoe de mxers trainen met hun fietsen en het testen van de nieuwste mountainbikes, getest en goedgekeurd door de Monster Energy piloten als oa Clement Desalle, Jordi Tixtier en de media collega’s, ook de nieuwe Yamaha’s 2017 werden voorgesteld door Febvre en Van Horebeek mede door gast rijder Chad Reed. Klik hier voor de foto’s


thor it
Mx477WMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!