Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
06/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

UPDATE: Training Molenbergen afgelast!

UPDATE -  OMWILLE VAN DE FELLE REGENVAL VAN DEZE NACHT IS DE VRIJE TRAINING VOOR DE MOLENBERGEN WUUSTWEZEL VANDAAG 8 OKTOBER AFGELAST.

Het komende weekend van 7 en 8 oktober organiseert A.M.C. Wuustwezel voor de zeventiende keer een trainingsweekend op haar motorcrosscircuit de Molenbergen te Wuustwezel.

Het circuit is geen vast trainingscircuit en trainen is er bijgevolg normaliter niet mogelijk.

Dit jaar voorziet de club toch deze mogelijkheid en dat twee keer. Zowel profs, amateurs als jeugd zijn welkom, telkens van 10u tot en met 17u, Tijdens de middag is er een uur pauze. Eén dag trainen kost 20 Euro, twee dagen kost 30 Euro. Deelnemers dienen zelf te beschikken over een verzekering. Opgelet, het circuit is enkel te bereiken via de Koekoeksdreef, zoals tijdens de Internationale motorcross, volg de pijlen! Inschrijven kan in het witte tentje op het rennerspark.

Info: www.amcwuustwezel.be   

 


thor it
no img
05/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda zegt waar het op staat: de pech van Cole Seely

Als een piloot van niveau uitvalt met een technisch euvel, dan wordt er vaak rond de pot gedraaid. Men is bang om in de kookpotten van de mekaniekers te laten kijken. Honda  breekt met die regel en deelt mee wat er zondag in Matterley Basin mis liep met de vering van Ccole Seely, nadat die twee reeksen op rij uit viel met het hetzelfde euvel.

Samengevat komt het er volgens Takashi Mishima op neer dat een onderdeel van de KYB fabrieksvering – dat nochtans geborgd is - twee keer is los gekomen. Dat gebeurde door het opbouwen van druk door het opgeraapte slijk. Het systeem wordt al het ganse seizoen gebruikt zowel in de SX en de nationals, en gaf nooit problemen. Vreemd is dat de schokker voor de tweede reeks vervangen werd door een nieuwe en hetzelfde probleem zich toch voor deed. Honda laat wel weten dat op de standaard Honda’s een ander systeem wordt gebruikt, identitek aan dat van de fabrieks Showa. Honda verontschuldigd zich naar het Amerikaanse team. Bij Kayaba zitten ze hier ook zwaar mee in de maag. Men is volop bezig om een herhaling uit te sluiten.

We begrijpen dat dit voor de merken moeilijk ligt, maar eerlijke communicatie, dat vinden we toch weer een sterk punt!

 


thor it
no img
05/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Drie titels voor het MB Team!

Het seizoen loopt stilaan ten einde  maar voor het MB-team zal het lang nagenieten zijn. 2017 is een super jaar geworden voor het team van Mario Van Laere en Bart Sleeuwaert. Van de 10 teamrijders werden er liefst 3 gekroond als Belgisch Kampioen!

Thor.

 


thor it
no img
04/10/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Kenny Vandueren aan de slag voor Janssen Product Racing

Na een moeilijk seizoen in het Europees Kampioenschap 300cc heeft Janssen Products Racing een snelle man gecontracteerd voor 2018. Kenny Vandueren gaat voor het Nederlandse team uitkomen in het EMX300, de Dutch Masters of Motocross en diverse KNMV ONK wedstrijden. De vriendelijk Belg werd dit jaar derde in het EMX300 en stond twee keer op het podium! Vandueren, woonachtig in Geel, heeft veel ervaring in het EMX en reed zelfs in het Wereld Kampioenschap! De 28-jarige crosser en het Janssen Products Racing verwachten een mooi seizoen tegemoet te gaan. Op 28 oktober maakt Vandeuren zijn debuut op de Janssen Products-KTM tijdens de clubwedstijd op het circuit van Meijel.


thor it
no img
04/10/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Dante Nijs dubbel Duits Kampioen 2017

Dante Nijs was in de jeugdrangen een beloftevol piloot maar de overstap naar de 125 verliep niet zonder slag of stoot. De 125-klasse bracht Dante veel blessures op maar hij kon dat dit jaar achter zich laten en trok naar de Duitse competite waar Dante op zijn geliefde harde circuits aan de slag kon. Bij DAMCV kwam de DAM KTM-rijder uit bij de Inters MX2, hij won het kampioenschap met een mooie voorsprong. Doordat Dante de jeugdige leeftijd van 17 jaar nog heeft mocht hij ook deelnemen aan het jeugdkampioenschap MX2 en ook die titel pakte hij. De oudste der Nijs-broers heeft nog een kans op een titel, de titel van Benelux-kampioen, daar moet de finale nog van gereden worden en ook daar doet hij nog mee voor het goud!!
Proficiat Dante!!


thor it
no img
04/10/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

VLM Teamtrofee in Sint Huybrechts-Lille

De jaarlijkse Teamtrofee die georganiseert wordt door MC De Lillertreffers staat komend weekend op de kalender. Er schreven heel wat teams in maar er is nog plaats, zeker bij de klasse Inters mogen wat ons betreft nog enkele teams inschrijven. We krijgen op zondag een teamtrofee Beloften/NIeuwelingen, Juniors/Nationalen en de altijd spannende Teamtrofee Inters. Naast deze teamtrofeeën rijden ook de anderen klassen. De organisatie wil nog enkele richtlijnen meegeven om de organisatie voor de volgende jaren veilig te stellen. De parking moet optimaal gebruikt worden, parking 2 ligt op 200m en is verbonden door een bospad, hier ZEKER stapvoets rijden, mensen van ANB Bosbeheer zullen hier controles houden. Er zijn mensen die de parking proberen te organiseren, gelieve respect te hebben voor deze mensen. Indien er inbreuken worden vastgesteld door Bosbeheer of politie komt de toekomst van dit mooi circuit in het gedrang. Laten we er allen samen een mooie organisatie van maken.
Klik op volgende links voor de (voorlopige) inschrijvingen van de teamtrofeeën.
Beloften/Nieuwelingen   Juniors/Nationalen   Internationalen
Voor enkele foto's van het circuit, klik op Thor


thor it
no img
04/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Toekomstbeker Baisieux: Tim Louis vervangt Greg Smets.

Zondag wordt de laatste wedstrijd van het BMB-seizoen gereden. Meteen een toppertje. Tenminste het zou DE topper moeten worden. Met tegelijkertijd de Toekomstbeker en de Belgian Masters op de agenda een ijzersterke formule. Aan het succes van de jongerenwedstrijd twijfelen we niet. Maar er bereikte ons geen enkel bericht over de Masters……

Sommige organisatoren laten toch enkele open doelkansen liggen.Gelukkig bezorgde de BMB on s de deelnemers voor de Toekomstbeker.

Alles over Baisieux onder.....

Thor!

 


thor it
no img
03/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Axel Bockting sluit af met de JMS titel.

Het moeten niet altijd de grote namen zijn menen we. Vooral omdat we toch ook heel wat lezers aantrekken uit de liefhebbersrangen. Dat zal u wel gemerkt hebben op onze website: de verruimde aandacht voor de MX in de breedte. Zo vielen we vandaag  op het berichtje dat Axel Bockting  een titel had veroverd bij JMS. Hij woont in ons dorp, maar toch pleegden we een telefoontje.

Dat verdient een item, onder Thor.

 


thor it
no img
03/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXoN: een bak vol fotos

Van over de ganse wereld komen ze: de foto's van Matterley Basin.

De deelnemers dus ook.

Een (voorlopig eerste) impressie van een succesvolle - op het weer na - MXoN 2017.

Het is onmogelijk om alle credits te achterhalen, in elk geval: bedankt fotografen!

Klik Thor, dan nog eens rechts en enjoy.


thor it
no img
03/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Hunter Lawrence voor 4 jaar naar GEICO Honda. En Straks naar de USA!

Na afloop van Matterley Basin raakte bekend  dat de Asutralische belofte Hunter Lawrence onder dak is bij GEICO Honda. Hunter, toch heel sterk in de MXoN, zal nog een jaar MX2 rijden om in 2019 de overstap te maken naar de VS. Daar zal hij de SX en de Nationals rijden.

Meer onder Thor.


thor it
no img
02/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Beervelde: Tytgat haalt zege binnen.

Na een val van Ian De Sweemer (zie elders) kwam er een herstart. Jorne Tytgat won de vluchtkoers over de ingekorte tijd met een minimaal verschil op David Segers. Robin Bakens was  de enige die op schoof. Vanuit de vijfde plaats verdrong hij RonnyVan Hove en Junior Decouter om derde te worden.

In de tweede manche  vertrok Segers aan de leiding voor Tytgat, Verleysen en Bakens. Die verkeerde in een glanzende conditie want in vier ronden tijd stoof hij naar de leiding. Segers snakte naar het einde van het seizoen en moest Tytgat en Verleysen laten passeren. Tytgat bleef tweede en werd eindwinnaar voor Segers en Bakens

Credits: Marleen De Smet.


thor it
no img
02/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zware val voor Ian De Sweemer

Op de MCLB-cross in Beervelde is Ian De Sweemer gisteren zwaar ten val gekomen. Dat gebeurde in de eerste manche. De goed gestarte De Sweemer reed op de achtste plaats. Op een recht stuk liftte hij de motor over een knip, maar het achterwiel kreeg een klap. Ian werd van de motor geworpen. Hierbij liep hij een ernstige blessure op. Na een resem onderzoeken zal deze namiddag blijken wat er precies aan de hand is.

We sturen vandaag al onze positieve energie naar de familie.


thor it
no img
02/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF: Verwachte demonstratie van De Dijcker

In het Limburgse Veulen kon de VMCF hun succesvol seizoen mooi afsluiten. Ondanks de bakken regen op zaterdag en de afgelasting van de jeugdreeksen op zaterdag konden de finales van het kampioenschap vlekkeloos verreden worden.

Vervolg onder Thor.

Credits: Gunther Smeys.


thor it
no img
02/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender: Langzaam afsluiten

Internationaal zit het er bijna op. Na de MXoN – knappe editie overigens – volgt dit weekeinde nog de Coupe de L’ Avenir in duivendorpje Quievrain (Baisieux). Dan gaat de riem er af, voor wat betreft de wedstrijden die ergens om gaan.

Voor de hardcore liefhebber: wees gerust, er worden dit weekeinde hier en daar nog wel motoren aan de gang  getrapt. Zo bijvoorbeeld bij VLM met de Teamtrofee in Sint-Huybrechts Lille. Ook MCLB  blijft nog enkele weken actief.

In Nederland trekt de landelijke DMX-finale de aandacht naar Axel.

En het is nog echt even wachten op de SX-wedstrijden. Alhoewel, Zuidbroek wenkt al over precies één maand.


thor it
no img
02/10/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Hoogtepunten MXON in Matterley Basin

Heb je de MXON in Matterley Basin gemist? Wil je zien hoe Frankrijk zijn vierde openeenvolgende zege pakt?

Klik op Thor voor de hoogtepunten!


thor it
no img
01/10/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Dietger Damiaens haalt het van Jens van Meer op de Klak in Reet

De weergoden waren de VLM-rijders goedgezind want de voorspelde regen bleef weg en we kregen een mooi, droog circuit met spannende wedstrijden met in heel wat reeksen nieuwkomers, piloten die "opmoeten". Er passeerden bijna 30 Inters de inschrijvingstafel waarvan Jens van Meer die de afgelopen weken de overstap maakte naar de WMX-Yamaha en meteen de snelste trainingstijd kon neerzetten. Dietger Damiaens 'DAM KTM) was echter in beide reeksen de beste en won telkens voor Jens van Meer die toch wel heel sterk voor de dag kwam op de "vreemde" Yamaha. De derde plaats was dan weer voor kampioen, Kenny Janssens, hij was niet 100% fit door ziekte en was achteraf blij met de derde podiumplaats, Steven de Beuckelaer werd vierde voor Bram Valckx. Bij de Inters MX2 was de zege voor KTM Racing Center-rijder Kevin Wouts, hij kwam met een dagvergunning rijden en was ook algemeen voorin te vinden. Kristof Scheynen werd tweede voor Enzo Aerden, Bryan Engelen werd vierde voor Kevin Schellens.

Thor it voor alle uitslagen van VLM Reet


thor it
no img
01/10/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXoN Matterley: Vive La France

Voor de vierde keer op rij mocht Gauthier Paulin met de Chamberlain Trofee pronken. De zege van Frankrijk is nooit in gevaar geweest in de editie 2017. Max Anstie maakte de Britten dol door zijn twee reeksen te winnen. België werd vierde, en dat was alles wat er in zat.

Dit alles gebeurde onder een overweldigende belangstelling, onder een loden deken. De omloop lag er een stuk minder goed bij na de regen van zaterdagnacht. Maar was  wel perfect berijdbaar.

Thor.


thor it
no img
30/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De crash van Anstie.

Ik was !n de eerste post blijkbaa de link vergeten. Hij staat er ondertussen bij door de hulp van een goede ziel.

Hij zou HIER onder moeten zitten.


thor it
no img
30/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXoN Kwalificaties: Frankrijk wint, Australie verrast.

Onder een dreigend wolkendek, maar op een kwasi perfecte piste werden zaterdagmiddag de kwalificaties gereden voor de MXoN morgen. Werd de logica gerespecteerd, toch blijkt Australië een geduchte tegenstander te worden voor de Chamberlain bokaal van morgen.

Thor!

 


thor it
no img
30/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Nu klaar voor de top? Zijspanduo Vanluchene-van den Bogaart!

Top co-piloot Ben van den Bogaart zal volgend seizoen het WK Zijspancross rijden met Marvin Vanluchene.

Ben VDN: “De samenwerking is inderdaad formeel. Marvin zocht een bakkenist om de stap naar de top te maken. Ik denk dat ik over de ervaring beschik om hem hierbij te kunnen helpen.”

Daar twijfelen we geen moment aan, nadat de Arendonkenaar al eerder Ben Adriaenssen en Jan Hendrickx naar de titel co-piloteerde.

Van Luchene reed dit jaar met Harald Kurpnieks en Weiss. Van den Bogaart wisselde regelmatig van bakje, en reed de laatste GP nog met belofte Julian Veldman.


thor it
no img
30/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Beervelde met Open Herfstkampioenschap.

De eerste volledige wedstrijd van het Open Herfstkampioenschap 2017 staat op het programma op 31-9 en 1-20-2017. De Davidcrossers openen deze wedstrijden binnen MCLB. De gepromoveerde rijders kunnen testen in hogere categorieën en deelnemen aan deze trofee. Op zaterdag zorgt deze club ook nog voor de PITBIKES en BROMMERS op het programma. De zandomloop is in gereedheid gebracht en we gaan van start met onze najaarswedstrijden. Be there!

De GPS-coördinaten om u te leiden naar het circuit zijn: Haenhoutstraat. 

 


thor it
no img
30/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Awards: Motorgazet in de prijzen.

Traditioneel worden op de vooravond van de MXoN prijzen uitgedeeld. Als motorcrossnatie spelen we niet meer mee voor de hoofdprijzen, maar er stond  vrijdagavond toch een Belg op het podium van de Skybox. Frank Van Hooydonk, de uitgever van Motorgazet kreeg de prijs als Journalist Van Het Jaar.  Zijn broer mocht een vette reischeque in ontvangst nemen.

Proficiat Frank!

Onder Thor de samenvatting en de belangrijkste awards.


thor it
no img
29/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Nieuwe brillencollectie van 100 procent binnen bij Outlaw Racing

Outlaw Racing heeft de nieuwe collectie 100% voor 2018 al binnen. Je kan ze nu bekijken als je op Thor klikt, je kan dan ook meteen verderklikken om ze te bestellen...

Thor it!!


thor it
no img
29/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Kevin Strijbos over de MXoN.

Nog steeds is er geen formeel nieuws over het Suzuki World Team van Stefan Everts. Maar het gele merk brengt straks enkele sterke kandidaten aan het starthekken in Matterley Basin. Met naast Jeremy Seewer en Hunter Lawrence onze eigenste Kevin Strijbos. Een Strijbos die de laatste weken echt weer mee doet.

Een korte impressie over het weekeinde van Strijbos, die 11 jaar geleden tweede werd met Stefan Everts en Steve Ramon.

Strijbos: “De MXoN is een speciale wedstrijd. Het is de grootste race van het jaar. Daar komt echt heel veel volk op af. Dat is ook leuk voor ons als rijders. Ik kijk er echt naar uit om voor België te kunne rijden. Dat deed ik in  het verleden ook vaak met plezier. Ik ben ook best tevreden over mijn rijde van de laatste weken in de GP. Die lijn wil ik doortrekken voor België. Toch is mijn laatste herinnering aan de MXoN in 2006 niet zo leuk. Ik reed toen met de 250 en ik zat niet lekker op de motor. Ik sprong buiten de baan en de groene netten van de afsluiting  vlochten zich in mijn wiel. Einde race. Die slechte ervaring wil ik  dit jaar vervangen door een leuke. Het is een mooie baan, een van de beste in Europa. Afgezien van het resultaat ben ik van mening dat we en degelijk team hebben. Jeremy Van Horebeek is goed, zelf ben ik ook in vorm en ik denk dat ook over Van doninck. Oké hij kende wat problemen dit jaar maar ik denk dat hij zich voor zondag echt kan opladen en de goede uitslag kan rijden die we nodig hebben.”

 


thor it
no img
29/09/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Febvre en Van Horebeek op de nieuwe Yamaha in MXoN.

owel Roamin Febvre als Jeremy Van Horebeek zullen zondag de keluren vvan hun land verdedigen op de nieuwe Yamaha YZ450FM. Eereder konden Arnaud Tonus en Shaun Simpson al gebruik maken van de nieuwe Yams. Simpson is er zodnag niet bij.

Nog op Yamaha dit weekend: Dean Ferris (Australië), Karlis Sabulis (Letland) Jan Pancar (Slovenië) en uiteraard  onze Brent VanDoninck.


thor it
Mx477DSMR2R StoreKTM Shop NLWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!