Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
25/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Cairoli, de sterkste, met of zonder trukendoos.

Ottobiano, een heuse zandbak, maar dat maakt voor de toppers geen verschil meer uit. Tenzij voor de Belgen. Dubbelwinnaar Clement Desalle kwam er vandaag niet aan te pas. Antonio Caïroli domineerde zijn thuiswedstrijd. Al had hij daar toch het onderste voor uit zijn arsenaal moeten halen in de eerste reeks.

Thor.

 


thor it
no img
25/06/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeremy Seewer pakt opnieuw de zege in Ottobiano

Jeremy Seewer knabbelde in het bloedhete Ottobiano zeven punten van zijn achterstand op WK-leider Pauls Jonass af. De Suzuki-rijder werd 1-2 in de reeksen, Pauls Jonass (Red Bull KTM) werd vijfde in de openingsheat maar won de tweede wat hem de tweede plaats in de eindstand opleverde. Thomas Covington stuurde zijn Rockstar Nestaan Husqvarna naar de derde plaats, hij ging Benoit Paturel (Kemea Yamaha) en Bas Vaessen (Suzuki) vooraf. Julien Lieber werd onze beste landgenoot op de zesde plaats. Brent Vandoninck werd tiende in de eindstand, Nathan Renkens pakt 1 punt mee naar huis, zijn eerste.

Thor it voor de uitslag en wk-tussenstand


thor it
no img
25/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA Nationals: Tomac en Plessinger aan de winst.

In de vijfde proef voor de AMA Nationals is niemand er in geslaagd om beide reeksen te winnen.

In de 250 werden die gedeeld door  Aaron Plessinger en Zach Osborne. Plessinger werd eindwinnaar omdat hij tweede werd in de slotreeks en Osborne niet verder kwam dan de nummer vijf in de eerste . Austin Forkner was heel regelmatig met twee derde plaatsen en won brons voor Adam Cianciarulo.  De beide Martins kregen  puntenverlies te verwerken. Alex werd vijfde en Jeremy vonden we pas op negen. Osborne blift leider voor de twee Martins. Plessinger komt wel opzetten.

Eli Tomac heeft de zege te pakken gekregen in Blountville, Tennessee. Hij werd eindwinnaar omdat hij Jason Anderson in de slotreeks versloeg. Anderson was de beste in de eerste manche. Blake Baggett rekende op zijn regelmaat en werd drie keer derde: in de reeksen en de eindstand. Hij ging Weston Peick vooraf. Baggett blijft leider voor Tomac en Anderson. Marvin Musquin werd pas zeventiende.

Foto Plessinger, credits Barry Every.


thor it
no img
25/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ottobiano: het nieuws van zaterdag en een beetje zondag.

De foto’s van Ottobiano op zaterdag zijn sneller op de site geraakt dan de uitleg. Daar zat Blue ConneXXion voor iets tussen.

Dat gaan we nu rechtzetten met een bondig zaterdag rapport, terug te vinden onder Thor.

De EMX 300 is ondertussen al volledig afgewerkt.


thor it
no img
25/06/2017 | posted by Overhitte Pascal | reactie(s)

Zaterdag report van de Grote Prijs van Lombardije.

Plons brengt ons zijn race rapport van een SNIKHETE zaterdag in Ottobiano, Italie.

 

Thor It voor zijn verslag


thor it
no img
23/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook de IMBA-dames crossen in Lower Drayton.

Bij het opmaken van de kalender was het ons ontgaan dat ook de dames een EK-proef zullen rijden in Lower Drayto (Penkridge). Gelukkig verzorgt teamleidster Betty van Lommel haar PR goed en maakte ze er ons op attent.

Onder Thor de deelnemerslijst en de tussenstand.


thor it
no img
22/06/2017 | posted by | reactie(s)

Joey de Clercq valt in bij Sec Construction KTM

De Belg Joey de Clercq valt de laatste 3 EMX300 wedstrijden in bij Sec Construction KTM. Zo zal hij zal dit weekend al in het Italiaanse Ottobiano zijn eerste wedstrijd in deze klasse rijden. Joey vervangt de geblesseerde Kevin van Geldorp die er in Lommel wel weer bij zal zijn.
Joey zal dus vanaf dit weekend onder de tent van Sec Construction KTM te vinden zijn met kleding en graphics van het team.

We wensen hem veel succes!!!


thor it
no img
22/06/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: 393 productions @ VLM in Genk

We stuurden Raf Van Dijck van 393 Productions naar de VLM op de Horensbergdam in Genk. Hij kreeg zoals iedereen wel weet schitterend weer, ideale omstandigheden voor een knappe video van de liefhebbers in Genk....

Thor it voor de video


thor it
no img
22/06/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

KTM 2017 Replica team kleding NU beschikbaar bij www.KTM-shop.nl !

Deze nieuwste KTM 2018 team kleding zal als enige voorzien zijn van het Red Bull logo.
Dit is een zeer gelimiteerde lijn die in beperkte oplage te koop zal zijn.

Deze Red Bull variant is NU al te bestellen bij www.KTM-shop.nl.

Vanaf begin volgende week zal de gelimiteerde lijn beschikbaar komen in de fabriek KTM Oostenrijk en kunnen wij alle voor-orders direct uitleveren, u kunt dus NU alvast uw shirt, jas, trui, vest , cap of polo bij www.KTM-shop.nl pre-orderen om zeker te zijn van deze beperkte levering ! 

Klik op Thor voor meer info


thor it
no img
22/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Van Horebeek out voor Ottobiano?

Dit lazen we in een persbericht van Youthstream: "Febvre’s Monster Energy Yamaha Factory Racing team mate Jeremy Van Horebeek suffered a broken finger in Russia and will not race this weekend."

Tim Gajser is er wel terug bij, net zoals Shaun Simpson.

En de Kevin, zou ik nog bijna vergeten zijn.


thor it
no img
22/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Oostkamp afgelast

We ontvingen volgende mededeling van MCLB: "Door het uitgevaardigde besluit en het bericht ontvangen van de Gouverneur van West-Vlaanderen en de melding gekregen van het Kabinet van Leefmilieu Joke Schauvlieghe, dat momenteel beregening van terreinen voor recreative doeleinden verboden is, wordt de westrijd van Oostkamp afgelast.

 


thor it
no img
21/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Zwaar triple programma in Dessel: Jeugd, Oldtimers en VLM

DCC? Wat zegt U. Wel DCC staat voor de Desselse Cross Club, in initiatief rond Boy en Brad Van Endert en de Desselse toprijder Wouter Van Massenhoven. Zij zijn aan hun maiden organisatie toe. Vlakbij de festivalterreinen van Graspop, meer bepaald op de Kleine Boeretang, staan ze voor een dik programma. Samen met de jeugd van JMS komen ook de Oldtimers van BOTC in actie op zaterdag.

De zondag is voor VLM. De hoofdschotel wordt gevormd door de Inters en Zijspannen. We kijken naar de verrichtingen in de MX1 met Kenny janssens , Jens Van Meer en Cedric Grobben. Maar Dietger Damiaens verkeert in een bloedvorm. Jonathan Banken is een van de betere MLX2-rijders maar komt geregeld onder vuur te liggen van Dieter Vromans en ook een man in conditie: Jordi Van Mieghem.

Bij de karren tippen we op vader en zoon Van Den Plas,   Segers-Gorremans en Vaes-Hereygers.

De gelegenheidsomloop is grasland. 


thor it
no img
20/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Michael Hool naar EMX300 voor Ecomaxx-motor

Ecomaxx heeft in Michael Hool een nieuwe tweetaktrijder gevonden voor haar motorcrossteam. Hool zal de rest van het seizoen rijden in de Europese klasse EMX300 op de Ecomaxx-motor KTM SX250. Het gaat om drie wedstrijden: Ottobiano (Italië), Lommel (België) en Frauenfeld (Zwitserland). Hool zal aan de start verschijnen met nummer 125.

Dat Hool een zeer goede aanwinst is voor het team heeft hij onlangs al bewezen. Hij testte zijn Ecomaxx-motor op het circuit in Budel en heeft het baanrecord verbroken. Het record stond op 1.10 minuut en daar wist hij een seconde van af te halen.  

Ecomaxx laat zien dat de combinatie tussen maximale prestaties en schone brandstof zeer zeker mogelijk is. Alle brandstoffen van Ecomaxx bevatten namelijk minder schadelijke stoffen en zijn daarmee beter voor motor, mens en milieu.

Credits: Johan Bollen.

 

 


thor it
no img
20/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Tweede zege op rij voor Blake Baggett.

In de MX2 laten de favorieten mekaar niet los in de vierde wedstrijd voor het outdoor kampioenschap.

Zowel Jeremy Martin als Zach Osborne wonnen hun reeks in High Point. Hierdoor blijft de stand in het kampioenschap ongewijzigd en leidt Osborne nog met een  verschil van 18 punten. De ereplaatsen waren voor  Aaron Plessinger en Dylan Ferrandis en dat zorg er voor dat Alex Martin wat terrein verliest op de top twee.

In de MX1 is het feest in het kamp van Blake Bagget. Hij behaalde in Mt. Morris zijn tweede zege van het seizoen. Achter hem lieten de grote favorieten Marvin Musquin en Eli Tomac zware steken vallen. Tomac won wel de slotreeks, maar was pas twaalfde geworden in de eerste ren van de dag. Hij viel in de eerste ronde.. Musquin verging het nog slechter met een 16 – 6 score. Dat maakte natuurlijk geen bal uit voor Jason Anderson die tweede werd, weliswaar met een vijfde en een derde plaats. Brock Tickle was wel regelmatig, hij werd twee keer vierde.

Door deze gang van zaken neemt Baggett de leiding over in de tussenstand. Op 8 punten volgt Musquin en op elf punten Eli Tomac, die tegelijkertijd een goede en een slechte zaak deed.

Klik HIER voor de highlights.

Credits: S. Cudby.

 


thor it
no img
20/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender voor de week.

De hoofdactiviteit ligt dit weekend in Ottobiano. MXGP, MX2 en drie proeven voor het EK.

 

In België komen alleen de amateurs in actie minus VMCF die een vrij weekend heeft.

 

We verzoeken nogmaals aan de organisatoren of bonden om ons tijdig affiches in .jpg door te sturen.

 

De kalender, onder Thor.

 


thor it
no img
20/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Sacha Coenen net naast podium in Schwedt.

De laatste selectiewedstrijd voor het EK 65/85 cc is gereden in het Duitse Schwedt.

In de 65 cc werd Sacha Coenen vierde achter de Nederlander Ivano van Erp, Sorensen Mads Fredsoe en Damien Knuiman. Troy Verburgh werd er negentiende .

In de 85 cc kregen we opnieuw een zege van Kay de Wolf die wel de reeksen moest delen met Jett Lawrence.  Liam Everts werd 12de en Yoran Moens treffen we op een 35ste plaats.

Credits: Anne-Sophie Photographie.


thor it
no img
20/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Alfredo Gomez wint Red Bull Erzberg!

De 23ste editie van de Erzberg Rodeo werd gewonnen door de spanjaard Alfredo Gomez. Hij versloeg Graham Jarvis en Cody Web, terwijl Johnny Walker pas 5de werd.

Gomez kwam een de leiding net voor de zwaarste hindernissen. Gomez: “Ik ben 300 meter na de start al gevallen. Ik verloor tijd, maar ik wist dat niet alles verloren was. Ik raakte snel vooraan en ik voelde me echt top in de meest veeleisende secties. Een geweldig gevoel overkwam me tijdens de beklimming naar de laatste top. Dit is mijn mooiste overwinning ooit.”

Walker was de eerste leider, maar hij besefte dat hij een foute bandenkeuze had gemaakt. Dat brak hem zuur op en Walker moest vaak – te vaak – de motor over de obstakels tillen.

Onder Thor de uitslag van de Erzberg.

De hoogtepunten, pardon, het volledige en lange verhaal: HIER!

 


thor it
no img
20/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: De crossende broers Sinnaeve uit Sint-Eloois-Winkel.

Het West-Vlaamse Sint-Eloois-Winkel is twee motorcrossers rijker, samen met de mooie carrière van Jurgen Wybo die al vele jaren meedraait in de top. Namelijk de broers Gilles en Guillaume Sinnaeve zouden maar al te graag in de voetsporen treden van Woby.

Thor voor een kort interview!

Credits: fotocoghe.be


thor it
no img
18/06/2017 | posted by Nikskoud | reactie(s)

Endurocross Deurne : Plonsreport

Mxworld vond het een goed idee om Plons eens naar de Bosuil te sturen in Antwerpen.

Of dat een goed idee kunnen wij nooit voorspellen,  want met Plons weet u maar nooit...

 

Thor it voor zijn Plonsreport.


thor it
no img
19/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Wisselend succes voor Dewulf en Getteman in ADAC Bielstein.

Ze waren alle twee podiumwaardig. Ik heb het over de heroptredende Jeffrey Dewulf en Jens Getteman. Voorwaarde is dan wel dat ze twee volwaardige reeksen rijden.

 

Thor it voor het vervolg van het verslag


thor it
no img
19/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Maxxis Desertmartin: Winst voor Irwin en Barr

Ook het Britse kampioenschap levert in aan kwaliteit. Kwasi geen enkele toprijder meldde zich aan in Desertmartin. De MX2-klasse ging naar Martin Bar (1-2) voor Ben Watson (3-1) en Michael Eccles (2-3).

In de MX1-klasse  slaagde Graeme Irwin er in om beide reeksen op zijn naam te zetten. In de eerste manche klopte hij Elliot-Banks-Browne, in de tweede was het Brad Anderson die achter hem finishte. In de eindstand werd Anderson tweede voor Gert Krestinov.

Graeme Irwin, credits Jack Felton.


thor it
no img
19/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Zijspannen ligt weer helemaal open na winst Hermans-Van Gaalen.

Met een dubbele reekszege zijn Koen Hermans en Kenny Van Gaalen winnaar geworden van de ONK-proef in Holten.

 

Thor it voor een volledig verslag


thor it
no img
19/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF te Paal, van onze man ter plaatse: Ook Junior Slegers heeft zijn zege beet.

Zoals steeds proberen we up-to-date te zijn. Volledigheidshalve publiceren we vervolgens het rapport van onze man ter plaatse. Vandaag dicht bij mekaar maar dat had alles te maken met een zwoele dag en een lange frisse avond op een heerlijk terras gisteravond.

U zal het ons zeker gunnen.

Thor voor het VMCF-rapport.

Foto: Killigan Delroeux, by NMP foto's. 


thor it
no img
19/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Endurocross Antwerpen, nog eens in beeld.

Niet alleen onze huisfotograaf was in een zinderend Deurne.

Ook Danny Zelck was daar en diens camera flashte van de een naar de ander.

Een reeks over de “Urban Race”, officiële naam Endurocross, vind u verborgen onder DEZE link.

 


thor it
no img
19/06/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook dubbelslag voor Junior Slegers bij VMCF in Paal.

Het tweede VMCF-treffen op het Marniq Bervoets circuit in Paal is een loepzuivere zege geworden voor Junior Slegers. In de eerste reeks nam hij na enkele ronden het commando over en gaf het niet meer uit handen. Ereplaatsen waren er voor Roy Silliën, David Foguenne en Dennis Wagemans, die even de leiding had genomen.

In de tweede manche ging Slegers Victor Brossier vooraf. Silliën consolideerde het zilver door derde te worden voor de jonge Killigan Delroeux.

Foto: Slegers en Silliën, credits FB Slegers.


thor it
KTM Shop NLWMX-ShopSec ConstructionsDSMR2R StoreMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!