Log in
Thor Header
 
KTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
01/05/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: gedeelde buit tussen Bo Petersen en Reno van der Leest.

Jeffrey Van Kempen verdween als leider uit de eerste reeks na drie ronden. Hij zou wegens pech niet meer starten in de slotreeks. Zo schoven Reno van der Leest en Kevin Dorias naar de top plaatsen. De slecht gestarte Bo Petersen sloot laat aan bij Dorias en ging hem in de slotronde voorbij. Ook Bjorn Blauwers maakte een mooie remonte.

Petersen was wel mee in de slotreeks die hij won voor van der Leest. Met Dorias opnieuw op drie was het podium gekend.

Uitslagen Lille: HIER!

 


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC Masters Jauer: Dennis Ullrich wint, sterke Hunter Lawrence.

De jeugdige Hunter Lawrence, MX2-rijder in het team van Suzuki World, is tweede geëindigd in de ADAX Masters in Jauer. Lawrence werd twee maal tweede achter Dennis Ullrich. Christian Brockel werd derde in de eindstand voor Lucas Neureuter en Jens Getteman. Die blijft tweede in de stand achter Ullrich.

De Slovaak Richard Sikyna won de ADAC Youngsters (MX2-klasse) voor Tom Koch en Zachary Pichon, ook uit de stal Everts.

Voor de overige Belgen, zie de link met de uitslagen.

Uitslagen: Hier (mx1) en hier (mx2).


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Aalter: Dewulf met GP-conditie.

Eindelijk een goed gevuld starthekken voor de MCLB in Aalter. Jeffrey Dewulf heerste al van bij de aanvang met Jurgen Wybo als goede tweede. Maar voor ‘Woby’ zat het venijn in de staart. David Segers walste eerst over Torpjurn Van Hoe en in de slotronde stelde hij ook Wybo voor voldongen feiten. Jorne Tytgat klom vanuit de achtste naar de vierde plaats voor Van Hoe en Maarten Govaert.

In de slotreeks kreeg Dewulf de zege niet cadeau. Hij startte pas als vijfde, maar in een mum van tijd kon hij Dylan Verleysen en koploper Segers aan de kant zetten. Met Van Hoe had hij minder moeite want die viel al vroeg terug. Tytgat sloot af als derde. Lonend, zo bleek want Wybo raakte na een slecht start niet verder dan de zesde plaats en viel zo van het podium.

Foto Dewulf, credits MotoXpics

Uitslagen: HIER!


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK Dames Genk: Steffie Laier wint voor Emma Milesevic

Logische winnares van het EK Dames, maar Steffie Laier moest op de Horensberg zowaar een reeks uit handen geven. De in Australië residerende Emma Milesevic (MON-licentie, we zoeken nog naar geboorteland) die straks het WK gaat rijden slaagde er in om de openingsreeks te winnen. Halfweg verdrong ze Laier van de leiding. Laier won een vlakke tweede reeks waarbij Milesevic wel in de buurt bleef en Brenda Wagemans opnieuw derde werd, weliswaar met ruime achterstand. Zelfde uitslag in de slotreeks, maar de verschillen werden kleiner.

Laier wint dus voor Mileseciv en Wagemans.

Gwenda Haans (foto, credits MikeMazout) blijft leiden voor Brenda Wagemans en Fiona Hoppe.

Alle uitslagen: HIER!


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Zijspannen en Quads Oss: Regelmaat loont voor Bax-Musset, brons voor Dierckens-Rostingt!

Voor de tweede keer in minder dan een maand was het weer crossen op de Witte Ruysheuvel. Ditmaal kwamen de zijspannen en de Quads aan bod. Slechts 18 spannen aan de start met Veldman-vdBogaart (voor de gelegenheid) als snelste starters in de eerste manche voor Dierckens-Ronstingt, voor Van Werven-vdPutten en Willemsen-Backx. Die zouden snel terug vallen. Bax-Musset kwamen pas als zevende door. Ze stoomden in enkele ronden door naar de tweede plaats. Ze dwongen Veldman-vdBogaart tot een spurt, die ze verloren. VanWerven-vdPutten werden derde voor de verrassend sterke tandem Dierckens-Rostingt.

Veldman en Co begonnen ijzersterk aan de slotreeks, maar het verhaaltje duurde heel kort. Ze vielen uit met een kapot blok en Willemsen-Bax namen de maat van Dierckens-Rostingt (later nog gepasseerd door Hermans-Van Gaalen) en werden zo leider. De minder goed gestarte Bax-Musset zaten vrij snel aan het wiel van leider Willemsen. Maar met de zo goed als vastliggende eindzege, zetten ze zelfs de achtervolging niet meer in en Willemsen won met een halve minuut voorsprong.

Bij de Quads meer deelnemers dan voor twee weken in het EK. Ricardo Phoelich en Marc De Vries deelden de reeksen. Phoelich won de race en Joe Maessen telde net een puntje meer dan De Vries en werd tweede. Geen Belgen voorin deze keer.

Alle uitslagen van Oss: HIER

 


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Maxxis kampioenschap: Gert Krestinov moet reeks aan Elliot Banks-Browne laten.

In Rugby werd de derde proef van het Brits kampioenschap gereden. Gert Krestinov en Elliot Banks-Browne deelden de reeksen bij de MX1. Leider Steven Lenoir werd derde in de eerste reeks en klopte Banks-Browne in de tweede. Brad Anderson, vorige week nog EMX250-rijder in Valkenswaard telde gelijke punten met Graem Irwin, maar zijn slotreeks was beter. Steven Lenoir leidt met 2 punten voor op Irwin en 9 op Krestinov.

In de MX2 ging de zege naar Harri Kullas. Ook hij moest een reeks aan BenWatson laten, maar die werd pas vierde in de openingsreeks. Terug van weggeweest (of eigenlijk ook niet): Josiah Natzke die mooi derde werd. Watson blijft leider maar Kullas komt wel héél dichtbij

Alle uitslagen: HIER

 


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

AMA SX250: dagzege voor Zach Osborne, shootout in Las Vegas beslissend

UPDATE: Naar verluidt zou Joey Savatgy gedeklasseerd zijn, omdat hij  niet in de baan kwam, waar hij er uit reed. Daar door zou Jordons Smith de nieuwe leider worden voor Savatgy en Osborne...... Raar overigens, want Savatgy legde meer meters af dan hij zou gemoeten hebben. wordt vervolgd....

Zach Osborne was de beste rijder in het MetLife stadium, zeg maar een kilometer of tien van Manhattan. Door het gedeeltelijk falen van Joey Savatgy komt er een leuke shoot-out aan. Volgende week rijden de East- en West Coast samen in Las Vegas.

Savatgy leidde tot halfkoers voor Osborne, die vanuit de buik van het peloton naar voor schoot. Na een fout van Savatgy werd hij ook gepasseerd door Dylan Ferrandis. In de stand  krimpt de voorsprong van Savatgy naar 7 punten, en Jordon Smith (vierde) volgt op 8 punten. In principe kan ook Adam Cianciarulo nog kampioen worden.

De volledige finale: HIER KLIKKEN!


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Meesterzet voor Ryan Dungey, pardon, voor Marvin Musquin

De top drie van het WK SX ligt vast: Dungey, Tomac en Musquin zullen op het podium staan. Al is nog niet zeker wie op nummer 1 terecht komt. Want Ryan Dungey zette gisteren een en ander recht. Of liet Eli Tomac een steek vallen?

Thor, als je het echt wil weten, het is de moeite........

Credits: S. Cudby.


thor it
no img
30/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Twee jaar extra KTM voor Marvin Musquin.

Vertrouwen is een tweejarige contractverlenging. Dat gebeurde deze week tussen Marvin Musquin en KTM. De Fransman blijft dus tot eind 2019 op het Oostenrijkse merk rijden, als fabrieksrijder. Het is ondertussen al het achtste jaar – remember de tussentijdse en veelbesproken overstap destijds in de GP’s.

Musquin: “Het is een voorrecht om dit mee te maken. De voorbije acht jaren hebben we heel wat meegemaakt maar vooral ook veel succes geboekt.”

Tussen de lijnen door lezen we dat Musquin in de voetsporen moet treden van Ryan Dungey, al heeft Marvin reeds een 450SX zege op zak. Musquin zal ook het outdoor kampioenschap rijden.


thor it
no img
29/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Grote Opendeurdagen bij Chris Dhondt in Oud-Heverlee

Dit weekend, het hele verlengde weekend grote opendeurdagen bij Chris Dhondt met super aktie’s.

Tot 50% korting op helmen enz , teveel om op te noemen!!

Kom langs, Dorpsstraat 62, Oud-Heverlee


thor it
no img
29/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Druk weekend voor VLM in Ranst!

Op zaterdag 29 staan in Ranst de JMS-wedstrijden op het programma maar ook ook de oldtimers rijden er hun wedstrijden. Zondag is het de beurt aan de VLM-rijders, ze krijgen een mooi circuit voor de wielen geschoven. Kampioenschapsproeven zijn er voor Recreanten, Juniors open, Nationalen en de Zijspannen.
Adres: Wijnegembaan, Ranst...


thor it
no img
27/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Trainingsweekend op de Molenbergen.

Komend weekend 29 en 30 april organiseert A.M.C. Wuustwezel voor de zestiende keer een trainingsweekend op haar motorcrosscircuit de Molenbergen te Wuustwezel.
Het circuit is geen vast trainingscircuit en trainen is er bijgevolg normaliter niet mogelijk.

Dit jaar voorziet de club toch deze mogelijkheid en dat twee keer. Zowel profs, amateurs als jeugd zijn welkom, telkens van 10u tot en met 17u, tijdens de middag is er een uur pauze van 12u tot 13u. Eén dag trainen kost 20 Euro, twee dagen kost 30 Euro.

Thor it voor meer informatie


thor it
no img
27/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Milieumat voor 19,99 Euro??

Op zoek naar een milieumat? Kijk snel op deze link voor de geweldige aanbieding bij 24MX.be want daar vind je nu de 24MX-milieumat voor slechts 19,99 Eu!!

Klik hier


thor it
no img
27/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Video: The game behind the game by Suzuki

Wat speelt er zich allemaal af in de "kopkes" van de rijders en teammanager, Stefan Everts van Team World Suzuki.

Thor it voor de video


thor it
no img
26/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Belgian Masters: enige proef en uitgesteld!

De motorcross Belgian Masters wedstrijd, onder voorbehoud op de BMB kalender ingeschreven op 13 en 14 mei 2017 in Nismes, zal worden uitgesteld naar een nog te bepalen datum/locatie. Meer informatie zal weldra op de BMB website / Facebook pagina worden gepubliceerd.

De wedstrijd van AMC Dworp in Gooik-Kester op 30 juli zal geen deel uitmaken van het Motorcross Belgian Masters kampioenschap. Het wordt een internationale wedstrijd georganiseerd over 1 dag (30/7) onder de naam 'Kampioenschap van Vlaanderen'. Alle BMB solo klassen (MX1, MX2, Cup MX1, Cup MX2, Cup 125 en jeugd) worden op het programma opgenomen en rijden er voor het Belgisch Kampioenschap.


thor it
no img
26/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Eerste EMX250 zege en Red Plate voor Miro Sihvonen

Twee jaar na zijn EMX125 zege in Valkenswaard boekte Miro Sihvonen opnieuw een eindoverwinning, deze keer in de EMX250. De 18-jarige Fin boekte daarmee een hattrick; dubbele reekszege, winnaar in de eindstand én hij werd ook de nieuwe leider in de tussenstand van het kampioenschap. Na twee ronden in de EMX250 serie over 9 wedstrijden leidt de KTM Diga Junior Racing rijder het kampioenschap met 90 punten. Daarmee heeft Sihvonen een voorsprong van 20 punten op de Italiaan Morgan Lesiardo. Simone Furlotti en Nick Kouwenberg volgen op 27 punten.

Thor!

Credits: Eric Laurijssen.


thor it
no img
26/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Word jij de nieuwe collega bij Reytec? Vacature: Mekanieker

Reytec zoekt een nieuwe collega...

Ben je gedreven en heb je een passie voor motoren...
Ben je een Teamplayer maar ook zelfstandig?
Stuur dan je CV door naar ben@reytec.be en wie weet kom jij binnenkort ons team versterken.

Meer informatie kun je vinden als je op "THOR" klikt


thor it
no img
26/04/2017 | posted by Mxworld | reactie(s)

Komend weekend IMBA-damesweekend in Genk!

Team Fearless met Sanne Vounckx en de gebroeders Dante en Luca Nijs hebben een speciaal programma komend weekend. Op zondag 30 april gaat de tweede wedstrijd voor IMBA-dames door, in het nevenprogramma zullen naast de zijspannen ook de jeugd-klassen hun wedstrijden rijden. Voor de andere VMCF-rijders is er op zondag een Open klasse, iedereen mag  hieraan deelnemen. Van 17u tot 19u kan iedereen (buiten de jeugd) vrij trainen. s'Avonds is er vanaf 18u30 een grote Spaghetti-avond tvv Team Fearless.
Op maandag 1 mei rijdt het normale VMCF-programma inclusief de sidecars, ook rijders van andere federaties zijn welkom


thor it
no img
26/04/2017 | posted by WaMake | reactie(s)

Plonsdock Files GP Valkenswaard

A definition of a sniper :

1. A skilled military shooter detailed to spot and pick off enemy soldiers from a concealed place.
2. One who shoots at other people from a concealed place.
3. A photographer with a sick mind waiting for that moment that you dont wanna be shot.
 
 

thor it
no img
25/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Teleurstellende GP van Europa voor Damon Graulus

Na een uitstekende kwalificatierace op zaterdag verliepen beide GP manches op zondag teleurstellend  voor Damon Graulus. De 24MX Honda rijder toonde in de zesde GP van het FIM MXGP Wereldkampioenschap zijn snelheid maar uiteindelijk sloot hij het weekend puntenloos af.

Thor!

Credits: CDS en shotbybavo


thor it
no img
25/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook Strijbos enkele weken out?

Zoals het er nu voor staat zal Kevin Strijbos enkele GP’s moeten missen. Dit is het gevolg van een elleboogblessure, welke hij opliep in Pietramurata. Na consult bij Drs. Claes en De Schrijver werd Kevin maandag geopereerd. Bij een eerste evaluatie zou blijken dat de ingreep succesvol verliep om de pees te herstellen en de ontsteking weg te nemen.

Thor!


thor it
no img
25/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Waarheen dit weekeinde?

Het GP-circus valt even stil. Dus valt er nationaal wel wat te beleven in het Nederlandse taalgebied, en daarbuiten. Vooral op amateurvlak.


Thor!


thor it
no img
25/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Schouderblessure voor Brylyakov

Vsevolod Brylyakov (Monster Energy Kawasaki MX2) kwam ten val in de 2de reeks van de MX2 in Valkenswaard. En dat bleef niet zonder gevolg.

Brylyakov: “Als gevolg van die val raakte de zenuwen in mijn schouder gekwetst. De spieren bleken zelfs een tijdje verlamd. Maar het gaat stilaan beter. Beetje bij beetje komen het gevoel en de kracht weer terug. Volledig herstel zal wel wat tijd in beslag nemen, maar ik vewacht wel in Letland te kunnen rijden.”


thor it
no img
25/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Als privateer naar de MXGP: het verhaal van Jeffrey Dewulf in Valkenswaard!

Je hebt hem wellicht niet gezien op TV. Tenzij je fan van hem bent en je Arugs ogen gebruikt om een glimp op te vangen. Maar hij was er wel. Jeffrey Dewulf deed opnieuw mee aan de GP van Europa in Valkenswaard. Dat is op zich al een prestatie, als je weet dat de weg naar MX-roem  bezaaide is met tal van hindernissen. De grote media – en we kloppen ook op eigen borst – besteden meestal aandacht aan wat er bij de eerste tien gebeurt. Maar met tieeman heb je geen GP? Vandaar dat het belletje met Jeffrey Dewulf, goed voor 7 dikke WK-punten een kort, maar leuk interview oplevert.

U bent mee als U op Thor klikt.


thor it
no img
25/04/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK Dames Emmen: Puike Belgische dames!

Dames en motorcross: het zit zeker en vast in de lift. Onze ad-interim verslaggeefster en teamleidster trok met een gehalveerd team naar Emmen voor de eerste IMBA-wedstrijd voor dames.

Thor!

Foto credits: Mike Mazout


thor it
KTM Shop NLDSMWMX-ShopMx477R2R StoreSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!