Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
20/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Prado en Covington de reeksen, Seewer pakt eindzege in Zweden (MX2)

Jeremy Seewer (Suzuki) pakte vandaag met twee tweede plaatsen de eindzege in MX2 tijdens de GP van Zweden. Op het harde circuit van Udevalla was in de eerste reeks Jorge Prado de beste maar kon na de pauze "slechts" een vijfde plaats laten noteren, wel goed voor een tweede plaats in de eindstand. De derde plaats was voor Pauls Jonass die gezien zijn voorsprong in de wk-stand niet meer risico's lijkt te nemen dan nodig is. De tweede reeks werd door Thomas Covington gewonnen, hij kon Jeremy Seewer met een gewaagde inhaalbeweging in de laatste bocht van de leiding verdringen...
Brent Vandoninck werd beste Belg op de 14de plaats, Julien Lieber kende een GP om snel te vergeten, hij scoorde slechts 8 wk-punten.

Thor it voor de uitslag en Wk-stand van de MX2


thor it
no img
20/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Tim Gajser is back in winning mood!! GP Zweden MXGP

Tim Gajser kon een tijdje niet op het podium geraken maar vandaag toonde de Sloveen dat hij terug is en schonk Honda HRC opnieuw een klinkende overwinning in de Grand Prix van Zweden in Uddevalla. De wereldkampioen van 2017 won de eerste reeks voor Jeffrey Herlings en had in de tweede reeks genoeg aan een tweede plaats voor de zege. Romain Febvre won de tweede reeks en doet hiermee veel vertrouwen op, iets wat hij lang gemist heeft. Gautier Paulin (Husqvarna) mocht als derde mee naar het podium. Jeffrey Herlings moest met een technisch probleem opgeven in de tweede reeks. WK-leider Antonio Cairoli kon amper profiteren van Herlings zijn uitvallen, hij scoorde slechts vier punten meer dan Herlings. Beste Belg werd Clement Desalle op de vierde plaats, Jeremy van Horebeek werd zesde.

Thor it voor de uitslag en WK-stand van MXGP


thor it
no img
19/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Keiheuvel 2017: de ultieme fotoserie van onze Kabouter.

Onze Kabouter was een beetje bedroefd omdat zijn foto’s van de Keihuevel nog niet te zien waren op mxworld.be. Helaas, wij zijn niet zo naarstig als kabouters, we zijn tenslotte met pensioen en dus druk, druk, druk.

Daarom blikken we een laatste maal terug op de Vlaamse klassieker, exclusief door de lens van Kabouter Trek.

Deel een – met vertraging – HIER KLIKKEN!

Deel twee – recent dus – HIER KLIKKEN!

Want Kabouters moet je in ere houden, er zijn er niet zo veel meer.

PS: we hadden gevraagd om naast motoren en crossers ook aandacht te hebben voor  een bepaald geslacht, maar ik denk dat Mevrouw Kabouter dat niet zo ziet zitten.


thor it
no img
18/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

JMS-VLM Motorcross Kampenhout begint al op vrijdagavond!

Op vrijdagavond is er een grote MTB-wedstrijd die volledig volzet is, rond de 150 deelnemers zullen er strijden om de overwinning. Op zaterdag is er het JMS-programma met natuurlijk de jeudrijders, dames en experten maar ook de oldtimers en de quads komen aan bod, de quads zouden met een 20-tal zijn. Er zijn mooie natura-prijzen voor de jeugdpodiums met waardebonnen enz. Elke jeugdpiloot mag daarenboven een zak snoep ontvangen, voor de volwassenen is er voor de podiumrijders een zakje Witlof. Op zaterdag is er een grote BBQ die tevens al bijna helemaal vol zit, er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.
Op zondag is er het volledige VLM-programma met proeven voor: Beloften, Nieuw MX2, Nieuw A, Nieuw B en voor de Internationalen waar clubpiloot Kenny Janssens de leiding in het kampioenschap zal verdedigen...


thor it
no img
17/08/2017 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: BMB Balen door Bertje

Toen we thuis vertrokken hadden we geen positief gevoel, vertrokken in de regen en dit de hele weg door. Eenmaal aangekomen in Balen was de regen gestopt en zag het circuit er nog goed uit. Slechts enkele druppels zijn er gevallen maar daar bleef het ook bij. 

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
17/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

USA GP-evening in Sint Anthonis op 3 september 2017.

Berichtje van Marcel Hermans (die zwarte krullebol die altijd vlak voor de camera staat met zijn Herlings-spandoek)!

Op zondag 3 september wordt de GP motocross verreden in het Amerikaanse Jacksonville. Wegens de bijzondere prestaties van onze streekgenoot Jeffrey Herlings, organiseren wij een gezellige avond samen in de grote zaal bij Oele Ton’s Gasterij te St. Anthonis - Ledeacker. Graag nodigen wij u uit om onder het genot van een drankje de wedstrijden live te volgen via een beamer op een groot scherm.

Wedstrijdindeling wegens tijdsverschil (in Nederlandse tijd):

18.15 uur: eerste manche MX2;

19.15 uur: eerste manche MXGP;

21.15 uur: tweede manche MX2;

22.15 uur : tweede manche MXGP;

De zaal gaat open om 17.30 uur.

De kosten zijn € 5,00 per persoon (inclusief enkele hapjes) te voldoen bij binnenkomst.

Reserveren is vereist via het emailadres info@motocrossderazen.com of GMS 06-21657908. Graag even je volledige naam en aantal personen doorgeven. Sluitingsdatum voor reservering is woensdag 30 augustus om 21.00 uur. VOL = VOL!

Locatie: Oele Ton’s Gasterij, Dorpsstraat 2, 5846 AA Ledeacker

 


thor it
no img
16/08/2017 | posted by Goenter Purpereneikel | reactie(s)

Boulderhill 2017 : Raw

Plons luste de Keiheuvel Ra(u)w !

Thor it voor een "Ruwere" versie van Boulderhill.


thor it
no img
16/08/2017 | posted by Vincent Elplassero | reactie(s)

Grote 85 cc galerij Keiheuvel online !

Omdat wij van Mxworld weten dat de jeugd alle aandacht van de wereld verdient als we de sport willen laten groeien, gaven we Plons de opdracht om te proberen alle rijders van de 85cc vast te leggen op zijn kodakske.

 

Thor it voor de gallerij !


thor it
no img
16/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

24MX Report Frauenfeld: De Dycker en Graulus.

Omwille van deze rare week met een crossdag er midden in  verloopt niet altijd alles even chronologisch. Maar u krijgt uw portie leesvoer op MXWORLD.BE, zeker weten.

Onder THOR alles over De Dycker en Graulus in chocoladeland.

Credits: shotbyBavo.


thor it
no img
16/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Na de Keiheuvel? Toch nog een late preview!

Ja, soms durven we de zaak omdraaien. Een preview geven voor iets wat al achter de rug ligt.  Moet kunnen, al is het maar om iedereen die licht over een wedstrijd als de Keiheuvel heen gaat te laten zien dat er nogal wat voorwerk aan te pas komt. En dat de Halfoogstklassieker op de avond tevoren al wat cross-sfeer biedt. 

Trouwens de Keiheuvel is een perfecte biotoop voor onze kabouter Trek, die ons het volgende kwam te melden: “Is men klaar op de Keiheuvel? Ik passeerde er nog even op maandagavond voor een laatste controle. De sponsors hebben allemaal een schoon plaatske gekregen, de friet en hamburger kramen staan er, voor ‘the voice van de Kempen’ heeft men gezorgd voor een zeer degelijke geluidsinstallatie (zijn neusje zal nogal krullen), in het rennerspark stond al een Suzuki met het nummer 75, ook Smets stuurt zijn nakomeling op pad, … . “

Wat foto’s zijn HIER te vinden.

Groeten,

Kabouter Trek


thor it
no img
16/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

DIGA Report EMX250 en EMX125: Kohut en Weckman.

Sinds zijn terugkeer in competitie in Axel vorige maand verzamelde Tomas Kohut al enkele podiumplaatsen. De Zwitserse GP diende dan ook als lakmoesproef om zijn huidige niveau te vergelijken. Tomas bracht het er echter prima van af in zijn eerste EMX250 wedstrijd van het seizoen. Dankzij een 17de en 18de plek werd hij 18de algemeen.

Thor!

Credits: Eric Lauryssen.


thor it
no img
16/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB-piloot Seppe De Vos: Al drie podiums dit seizoen.

De MCLB “Piloot in de kijker” is ditmaal een der absolute youngsters uit de federatie. Seppe werd geboren op 26 november 2002, dus bijna pas 15 jaar. Hij woont samen met mama Isabel De Langhe op het Vijverhof te Lokeren – Eksaarde.

Meer onder Thor!


thor it
no img
16/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender: Druk GP- en IMBA seizoen.

De vakantie zit er  - op MON na – weer op. GP’s in Zweden en Estland, IMBA-wedstrijden in Ohlenberg en Beggingen, en volle nationale kalenders. Nederland beperkt zich nog tot wat clubcrossen.

 

Thor voor de kalender.


thor it
no img
16/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Zijspannen Markelo nadert: nu GP en jubileum T-shirts te koop.

De Markelose motorclub Ons Genoegen bestaat 85 jaar. In dit jubileumjaar organiseren ze op 16 en 17 september de finale van het WK Zijspannen en van het EK voor Quads. Ze nemen tevens de gelegenheid te baat om hun merchandising voor de GP en de verjaardag onder de aandacht te brengen.

Alle info vind u door HIER op te klikken. 


thor it
no img
15/08/2017 | posted by Bram Te Vroeg | reactie(s)

Keiheuvel 2017 Plonsreport

Plons vielen 15 dingen op in de Keiheuvel

Thor it voor zijn reportage


thor it
no img
15/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Thomas Covington wint op de Keiheuvel de Trofee Joel Roelants (MX2)

Thomas Covington won vandaag op de Keiheuvel de Trofee Joel Roelants die uit wordt gereikt voor de Inters MX2. De Amerikaan in loondienst van het Rockstar Husqvarna Team van Jacky Martens won beide reeksen. Brent Vandoninck (Kemea Yamaha) probeerde, haalde alles uit de kast maar kwam in beide reeksen niet verder dan tot aan het achterwiel van de Husqvarna-rijder te komen, hij werd tweede. De derde plaats was voor een team uit Balen zelf, het Diga Racing Team en daar zorgde Thomas Kohut voor, de Slovaak werd zevende en derde in de reeksen. Creymert-rijder Karka Dovydas werd vierde voor Roy van Heugten....

Thor it voor de uitslag van MX2


thor it
no img
15/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Armanis Jasikonis wint Trofee Sylvain geboers in Balen

Vandaag werd op De Keiheuvel in Balen de jaarlijkse klassieker verreden. De MX1-klasse streed voor de Trofee Sylvain Geboers en die was dit jaar voor Suzuki-rijder Armanis Jasikonis. De #27 uit het kamp van Stefan Everts legde in de eerste reeks met de reekszege de basis van zijn overwinning, hij had in de tweede reeks aan een derde plaats genoeg voor de overwinning. Max Nagl kwam in de openingsreeks ten val maar geraakte toch nog op de tweede plaats, met de tweede plaats in de tweede reeks mocht hij als tweede mee naar het podium. Kevin Strijbos dan? Die bleef steken bij het uitkomen van de eerste bocht in de eerste reeks, kwam nog terug naar de vierde stek en won knap de tweede reeks maar bleef steken op de derde podiumtrap. De vierde plaats was voor Shaun Simpson, hij werd vierde en vijfde. Filip Bengtsson werd met een mooie derde plaats in de eerste reeks en een zevende plaats na de pauze vijfde in de eindstand voor de heroptredende Yentel Martens....

Thor it voor de uitslag van de Inters MX1


thor it
no img
14/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Clip: GP Zijspannen Stelpe

Luc Vanderaa kent geen grenzen meer.

Maandag al vergastte hij ons al op een uit de kluiten gewassen repo over de GP zijspannen in Stelpe.

Kijkt u even door, al is het maar om de leeuwenmoed van Willemsen-Bax te aanschouwen.

DIT IS ‘EM!

 


thor it
no img
14/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Stelpe: Bax-Musset blijven winnen, pech voor Willemsen-Bax.

Het duo Bax-Musset is in Stelpe winnaar geworden van de GP van Letland. Met twee tweede plaatsen waren ze in de eindstand betezr af dan Giraud-Mucenieks en het Tjsechische broederpaar Tomas en Ondrej Cermak. Maar de tig-voudige wereldkampioen Daniël Willemsen, met Robbie Bax als co-piloot was wellicht de snelste combinatie in Stelpe. Willemsen viel in de eerste reeks uit, twee ronden voor het einde, toen de zege voor het grijpen lag. Willemsen-Bax wonnen wel voertuigend de slotreeks, maar de clevere Bax had toen al lang de eindzege vast. Vooral ook omdat Giraud niet verder kwam dan een zevende plaats.

Vanluchene-Kurnieks werden elfde, Sanders-Soenens dertiende en Dierckens-Rostingt twintigste.

Er zijn nog vier GP’s te gaan. De finale wordt gereden op 16 en 17 september in Markelo.

De uitslagen vindt U onder Thor.

Credits: Luc Vanderaa.


thor it
no img
14/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Scoyco-kledinglijn op de Keiheuvel voorgesteld!

Naar jaarlijkse gewoonte stelt MX477 U de nieuwe 2018 Scoyco kledij voor op de Internationale cross van de Keiheuvel te Balen.
De broeken hebben nog meer comfort om te dragen door extra stretch over de gehele lengte, voldoende ruimte aan de knieën voor braces, kevlar bescherming aan de binnenkant van de knie, enz….

Klik op Thor voor meer over de nieuwe Scoyco-kledinglijn
Klik hier voor enkele foto's


thor it
no img
14/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Rijkevorsel: de video van Patrick Luyten.

Patrick Luyten trok met zijn camera naar Rijkevorsel. Hi ging er aan de slag en compileerde alles tot een dikke elf minuten.

De clip: HIER KLIKKEN!

Credits: Gerik.


thor it
no img
14/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Koningshooikt: Frederic Weigert zet zegereeks verder.

Op het legendarische Fort van Koningshooikt kende de VMCF een ware topper. Veel rijders en vooral erg veel toeschouwers kwamen opdagen voor de klassieke tweedaagse. Bij de inters blijft Frederic Weigert de zeges aan elkaar rijgen want ook nu won hij de beide reeksen.

Thor.

Jelle Smeesters werd zevende in de eerste reeks (Brent MX Pics).


thor it
no img
14/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Eerste GP-zege in MX2 voor Benoit Paturel en KEMEA.

Na reeds enkele keren het podium op een haar na te hebben gemist dit jaar heeft Benoit Paturel dit weekend teruggeslagen door op een indrukwekkende wijze de Zwitserse GP te winnen. Op de technische omloop met vele diepe sporen finishte de Fransman tweede in de eerste manche en won hij de tweede manche. Hij won de eerste GP uit zijn carrière en schonk hiermee ook het KEMEA Yamaha team de eerste GP-zege. 

Thor!

Image: shotbyBavo.


thor it
no img
14/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Tonus pakt eerste MXGP-manchezege ooit voor thuispubliek.

Het Wilvo Yamaha MXGP team heeft het afgelopen weekend op het  relatief nieuwe circuit van Frauenfeld-Gachnang een turbulente Grand Prix van Zwitserland beleeft. Duizenden Zwitserse fans waren afgereisd naar het circuit om een glimp op te vangen van Arnaud Tonus, in actie of om een waardevol souvenir te scoren bij de truck van het team.

Thor!


thor it
no img
14/08/2017 | posted by Stingray | reactie(s)

Frauenfeld EMX250: Charbonneau wint, maar Lesiardo op weg naar titel.

De eerste manche werd gewonnen door Tristan Charbonneau, Ruben Fernandez, Filip Neugebauer, Marshall Weltin en EK-leider Morgan Lesiardo. Simone Furlotti en Alberto Forato pakten nauwleijks punten.  Lesiardo had er een pittige achtervolging op zitten.

Lesiardo zette het EK helemaal naar zijn hand in de slotreeks. Hij startte als tweede achter Charbonneau. Die kon de Italiaan tot halfweg afhouden, maar dan koos de EK-leider de ruimte. Verderop finishten de Amerikaan Jed Beaton ook nog voor Charbonneau en Boisrame. Zwitserland werd een totale offday voor Simone Furlotti, die nu puntenloos bleef.  De dagzege was voor Charbonneau, voor Lesiardo en Boisrame.

In het EK trekt Lesiardo naar Zweden met 24 punten voorsprong op Furlotti, de enige overgebleven titelkandidaat. De gekwetste Jago Geerts blijft op de zesde plaats. Mogleijk kan hij die in Zweden verdedigen.


thor it
KTM Shop NLMx477DSMR2R StoreWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!