Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
21/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Avesnes-sur-Helpe 22 mei 2016: Afgelast!

Bericht van de BMB:

MCC Beaumont laat ons weten dat omwille van het erg slechte weer in de streek van Avesnes-sur-Helpe hun motorcross Belgian National wedstrijd van morgen, zondag 22 mei, werd afgelast.


thor it
no img
19/05/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Een nieuwe generatie KTM Enduromachines is gearriveerd!!

KTM stelt trots een nieuwe generatie 2017 enduromachines voor. Volledig vernieuwd met een totaal nieuw rijwielgedeelte, nieuwe motorblokken en nog andere modelwijzigingen, waardoor de populaire EXC-enduromotoren lichter, sterker en sneller zijn geworden.
KTM onderstreept opnieuw zijn toewijding aan de offroad-basis, want de wereldwijd dominante, toonaangevende enduromachines werden compleet herwerkt, waarbij een duizelingwekkende 90% van de onderdelen die worden aangewend in de 2017 modellen nieuw zijn. Noemenswaardige gewichtsbesparingen van tot wel vijf kilogram werden doorheen het gamma gerealiseerd, met een verbeterde massacentralisatie, toegenomen prestaties en een geoptimaliseerde handelbaarheid als resultaat.

Thor it voor meer info en foto's


thor it
no img
19/05/2016 | posted by Ktm-shop | reactie(s)

FMF Factory uitlaat systeem bij www.KTM-shop.nl

De FMF demper ook wel, The Factory 4.1 RCT genoemd, is voorzien van de nieuwste FMF Resonantie Kamer Technologie, zowel intern als extern. De FMF MX demper is opgebouwd puur uit lucht en ruimtevaart materialen die voldoen aan de veeleisende specificaties van FMF en is 100% gefabriceerd in de fabriek in Zuid-Californië. 

Thor it voor meer hierover


thor it
no img
19/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: VLM Ranst

Een half uurtje VLM kijken?

Het kan dankzij Patrick Luyten die er een samenvatting maakte van de belangrijkste wedstrijden.

Dit is de link: https://www.youtube.com/watch?v=uhV7FxWyN8g&feature=youtu.be


thor it
no img
04/04/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Nog enkele plaatsen vrij voor de laatste GPs in de USA

We zijn 8 GP's verder, nog 10 te gaan en het is enorm spannend in de MXGP, als het zo blijft zal de titel wel eens beslist kunnen worden in de laatste 2 GP's in Amerika. Voor wie er bij wil zijn, stippelde wij een reisje uit naar de States. Er zijn verschillende moeglijkheden naar ieder zijn verlangen, niet enkel motorcross gezind, voor de vrouwen zijn er genoeg shop gelegenheid voorbereid. Thor voor meer info.

thor it
no img
19/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Weer vijf WK-punten voor Iker Larranaga-Olano uit het CreyMert Racing team

Het prachtige circuit van Arco di Trento heeft Iker Larranaga vijf punten in het Wereld Kampioenschap MX2 opgeleverd.  De Spanjaard wist de eerste manche als 16e over de finish te komen, de tweede manche kwam de CreyMert Racing-rijder helaas niet aan de finish. De overwinning ging naar Jeffrey Herlings die daarmee zijn achtste overwinning van het seizoen pakt. Thor voor meer


thor it
no img
19/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Dinsdag 14 juni: E-MX Race Champion 2016. Gratis motorsport in het midden van de week.

Soms moeten zaken groeien. De eerste editie van de E-race in Zolder trok  een handvol kijkers. Meestal mensen die mee kwamen met de deelnemers. Vorig jaar was het evenement in brede kringen gekend en Zolder Terlamen kreeg een behoorlijk pak kijkers over de vloer.

Waarom zou U er niet bij zijn op dinsdag 14 juni?

Waar de overheid het woord GRATIS wil doen schrappen in de Van Dale, is dit evenement nog VOLLEDIG GRATIS EN VOOR NIKS bij te wonen.

Info onder THOR!


thor it
no img
18/05/2016 | posted by PHM | reactie(s)

Foto : Arco Di Trentino MXGP

Het wereldkampioenschap bij de MXGP ligt weer helemaal open, Febvre is sinds vorige week zijn red plate kwijt aan Gasjer maar daar is Cairoli! Wie gaat deze titel winnen? Haalt het de jeugd van de ervaring? Alle 3 stonden ze wel op het podium met Cairoli on top! Al waren we in Italie leek het eerder een Sloveens GP met een ganse hoek Gasjer supporters en heel wat Media aandacht uit zijn thuisland. Helaas konden zijn fans hem niet op het hoogste schavotje stuwen en maakte enkele foutjes die wel eens wat punten kunnen kosten naar het einde van het seizoen. Strijbos was weer de man die we kennen met mooie resultaten, komt helemaal goed met Kevin, hij kwam 1 puntje te kort om op het podium te staan, Van Horebeek werd 7de in de eindstand. Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
18/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MX Master Legends 11 en 12 juni: Lierneux nodigt uit!

De liefhebbers van oldtimer motorcross komen aan hun trekken op 11 en 12 juni. Over deze twee dagen zullen de MX Masters Legends betwist worden op het circuit van Lierneux. Deze locatie was voor enige jaren nog de arena voor het WK Junior. Het is wel degelijk een ‘old school’ omloop.

Dankzij André Mathieu en Michel Costich nemen we een duik in het motorcross verleden.

Alle info onder THOR!


thor it
no img
18/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Wat is er aan de hand met Jens Getteman? Niks, licht geblesseerd, dat is alles!l!

In de figuurlijke wandelgangen gonsde het de voorbije dagen van de geruchten rond Jens Getteman. Dat Jens er niet bij was in Teutschenthal noch in Petramurata deed die geruchten nog aanwakkeren. Maandag reed Getteman  een BMB-wedstrijd in Axel. Vreemd toch?

Bij MXWORLD geven we liever feiten dan geruchten. We  trokken aan de bel bij Getteman en dit is zijn verhaal: “De dinsdag na Kegums ben ik op training gevallen. Dat gebeurde buiten mijn schuld door een technisch euvel. Ik bezeerde hierbij de knie. Duitsland rijden was geen optie. Ook Trentino niet. Zaterdag heb ik voor het eerst met de motor gereden en dat viel mee. Op Pinkstermaandag heb ik dan de cross in Axel gereden, als doorgedreven test. Die is positief uitgedraaid. Vanaf Spanje zijn we weer gewoon actief in de GP.”

Dit is voor iedereen duidelijk toch?


thor it
no img
18/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Justin Barcia op de MXGP te Lommel ???

Justin Barcia gooide vandaag op zijn Twitter de vraag of zijn fans hem zouden willen zien rijden in de MXGP te Lommel... Zo wil hij waarschijnlijk zichzelf tonen aan de fabrikanten wat hij in zijn mars heeft om dan volgend jaar hier het WK te rijden... In 2012 reed Barcia al eens in Lommel tijden de Naties en wie het zich herinert was dat afzien voor de Amerikaan al knokte hij elke minuut voor wat hij waard was en deed hij het pakken beter dan de AMA Kampioen Ryan Dungy! Het is niet het eerste bericht van Bam Bam in de richting van de GP's, eerder plaatse hij al een foto van zichzelf op een gele motor met de vraag erbij, MXGP 2017? Als je het ons vraagt, altijd welkom Justin!


thor it
no img
17/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Arco Di Trentino MX2

The perfect season van Herlings gaat verder en wint zijn GP nr 8 op rij. Het ging niet van zelf dit weekend, op zaterdag zagen we al een enorm sterke Ferrandis die ook een spannende reeks 1 op zijn naam schreef waar gans Arco voor juichte, of was het gejuich met het verlies van Herlings?... Seewer maakte enkele fouten en behaalde dit weekend geen podium plaats, Jeremy komt op juist 100 punten te staan van Herlings. Pauls Jonas mocht als derde mee op het podium. Eerste en enige landgenoot was Brent Van Doninck, Brent kende een slechte zaterdag met een val en DNF waardoor hij als laatste aan de start mocht komen op zondag, hij reed een sterke reeks 1 maar het draaide voor geen meter in reeks 2 en werd 15de in de eindstand. Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
17/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMPL Winville: Thomas Vilvorder goed voor alle reeksen.

En dan ben je ook de eindwinnaar, als je twee reeksen op zak steekt. Een vrij vlakke wedstrijd, figuurlijk dan. Want Frederic Weigert was de betere tweede voor Steve Thielens en Jerome Martiny.

Met een tiende en een zesde plaats wist Eric Hubin zich als MX2-rijder tussen het groffe geweld te handhaven. Beter dan Morgan Kinziger en Arnoud Renard.

Credits: mxmag.be

 


thor it
no img
17/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Moresnet: Endurist Cremer klopt Roel Geurts en Vincent Collet.

Vincent Collet won de eerste reeks op Pinstermaandag op de kermiscross van Moresnet.  Hij ging Cedric Cremer, Roel Geurts, Kevin Van Geldorp en Karel Schepmans vooraf.

Collet kon zijn zege niet herhalen, hij werd pas achtste in reeks twee. Hij was wel op kop vertrokken, maar viel na vier ronden terug. Endurorijder Cremer was bij de les en werd reekswinnaar voor Geurts, Plessers – zesde in de eerste reeks - en de twee Schepmansen. Dit keer was Tommy sneller dan zijn broer. Als we eenvoudig rekenen wint Cremer de wedstrijd voor Geurts en Collet.

Wie het allemaal wil uitspitten per categorie en subcategorie, die verwijzen we naar Mylaps.


thor it
no img
17/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Vruchtbaar weekeinde voor Wesley Verheyen.

Na zijn zege in Ranst verkaste Wesley Verheyen enkele kilometers noordwaarts en ging kamperen op de Breughelheide.

Daar won hij maandag zijn tweede cross van het weekeinde.

Twee reeksen was hij sneller dan Martijn Vermijl. Raf Belmans werd derde in de eerste reeks, maar we zagen hem niet starten in de tweede. Zo haalde Jort Brekelmans brons.

Eindstanden: Mylaps.

Credits: Gette


thor it
no img
17/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Axel: Yentel Martens klopt Jens Getteman en Andy Truyts. Stefan Ekerold wint MX2.

De formule die MC Mikkola aan biedt, kent succes. Anders trainen, en goed gevulde reeksen. Ook als er een uitstapje over de grens naar Axel wordt gemaakt.

Zelfs Jens Getteman liet er een GP voor schieten.  We zoeken nog uit waarom.

De foto's van Bertje kan je hier bekijken.

Thor.


thor it
no img
16/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Video WK Zijspannen Brou

De foto’s waren nog maar net geplaatst of Luc Vanderaa kwam zijn video binnen gooien.

De Luc heeft in Frankrijk weer zijn stinkende best gedaan.

Voor het resultaat klik je op deze link: https://www.youtube.com/watch?v=9zIblpTDGz8


thor it
no img
16/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Fotoreeks WK Zijspannen Brou

Wij stuurden Chris Blokhuys naar Brou met de dwngende opdracht enkele mooie foto’s te maken van het WK zijspancross. Wel, hij heeft zich van zjin taak bijzonder gekweten.

U kan het zelf zien als U op Thor klikt en vervolgens een van de foto’s aan de rechter zijkant ook nog eens een muisklik geeft.

Enjoy!


thor it
no img
16/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

FIM Europe Moorgrund: Liam Everts wint. Quad toppers maken domme fout.

Dat is wel het minste wat er van gezegd kan worden. Edgar Mengelis en Adrian Mangieu kwamen te laat in het gesloten park. Hen werd de start geweigerd. De preciese omstandigheden kennen we niet, maar deze fout mag als dom worden beschouwd.

Maar laat ons onder Thor beginnen met het goede nieuws: Liam Everts won de 65 cc-wedstrijd.


thor it
no img
16/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De Kalender

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.


thor it
no img
16/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Trentino Aftertalk Deel Twee

Wat hadden de rijders te vertellen na afloop van de GP in Pietramurata. Dat gaan we U in een niet zo bondig bestek proberen mee te geven. In deel 2 beginnen wet de Monster Energy Yamaha mannen.

Thor!


thor it
no img
16/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Trentino Aftertalk nummer een.

Wat hadden de rijders te vertellen na afloop van de GP in Pietramurata?

Dat gaan we U in een niet zo bondig bestek proberen mee te geven.

We starten alvast met de mannen van Jacky Martens, het Nestaan Rockstar Husqvarna MX2 team, en we gaan zo over enkele afleveringen het rijtje af.

Commentaren, beschouwing of gewoon het verhaal…….

Thor!


thor it
no img
15/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Ranst: Bloemen voor Wesley Verheyen, Jelle Grade morele winnaar.

Ooit was hij de publiekslieveling, de opvolger van Danny Wauters. De semi-professionele overstap  lukte niet en Jelle Grade besloot om te stoppen met cross. Begin dit jaar  verschenen links en rechts foto’s van ‘The Great’. Ja, Jelle ging crossen, voor de fun. Nu, het was grote fun in ranst. Grade won de eerste manche voor Wesley Verheyden en Kenny Vandueren. In de tweede reeks moest hij  Cedric Grobben en Verheyden voor laten gaan. Klassieke wiskunde leerde ons dat Grade overall de winnaar was. Moderne wiskunde en de aparte opdeling en dus de zege van MX2-rijder Grobben wees de zege toe aan Verheyen, dankzij diens doorslag gevende tweede reeks.

Moderne wiskunde, we krijgen er een punthoofd van. Opgelet, we doen niks nul afbraak aan de eindzege van Verheyen. Knappe kerel. Maar jullie kennen ons standpunt inzake de klasse-indeling.

Grobben werd winnaar van de MX2-klasse voor Jonathan Banken en Bram Schoepen.


thor it
no img
15/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Oostrozebeke: Dubbel voor Seronval, ereplaatsen voor Govaert en Segers.

Met de titel is meteen alles gezegd. In reeks een leidde Steve Seronval van start tot finish. Jorne Tytgat en Torpjurn Van Hoe probeerden de Waal te volgen. In fine nam Maarten Govaert even over halfweg de  tweede plaats over en in de slotronde wist ook David Segers Van Hoe te bedwingen.

De tweede reeks bood meer vertier. Pas in de zesde ronde slaagde Seronval er in om Govaert van de leiding te verdrijven. Segers, als zesde vertrokken kwam iets vlugger onder stoom. In de zevende rondde had hij de maat genomen van Jaimy Deleersnijder, Vanhoe – die zou uitvallen - en Junior Decouter.


thor it
no img
15/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Brou: zilver voor Hendrickx-van den Bogaart. Giraud-Musset winnen thuiswedstrijd

De Franse combinatie Giraud-Musset heeft beide reeksen gewonnen in Brou. Ze deden dat telkens voor Hendrickx-van den Bogaart en Brown-Chamberlain. Meteen het podium voor Brou.

Vanluchene-Kurpnieks werden vijfde, met evenveel punten als de WK-leiders Willemsen-Beunk.

Ereplaatsen zat voor de Belgen: 6. Adriaenssen-Daiders, 8. Santermans-Muceniecks, 10. Clohse-Verhaegen en 16. Janssens-Janssens.

Willemsen blijft leider in het WK voor Brown, Adriaenssen en Vanluchene.

Credits: Luc VDA en Anja Goolaerts

 


thor it
Mx477DSMR2R StoreKTM Shop NLWMX-ShopSec Constructions

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!