Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
30/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Rotweekeinde voor Kevin Strijbos.

Hij zegt het zelf ook, maar we hadden het eigenlijk ook zelf in de gaten.

Kevin komt met absolute lege handen en waarschijnlijk ook nog flink gekneusd terug uit Talavera. De ‘lone rider’ – wegens blessure Townley - van Everts Suzuki World MXGP-team vertelt onder Thor zijn verhaal.

Thor!


thor it
no img
30/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Le retour du Panda.

Vooraf communiceren lijkt wat moeilijk voor Kawasaki. Rond Clément Desalle bleef het oorverdovend stil. Tot ‘Le Panda’ zondag zelf klaarheid bracht. De Waal werd prachtig derde en viel net naast het podium. Van een sterke ‘retour’ gesproken.

Thor.


thor it
no img
30/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Brent Van doninck blesseert zijn duim.

Wie zaterdag de MX2 volgde zag Brent Van doninck pas als laatste finishen in de kwalificatie. Zondagmiddag kregen we volgend bericht van teambaas Hans Corvers: “Brent is gisteren gevallen en heeft opgegeven. Hij had zijn duim zwaar pijn gedaan.”

In de eerste reeks  reed Brent flink naar voor tot hij twaalfde zat. Corvers: “Dan is Brent gevallen. Hij is uitgereden. Hij rijdt de tweede reeks niet meer. Wellicht moet hij geopereerd worden aan de duim. Heeft een ligament of pees afgescheurd. De duim is zeer opgezwollen. Hij zal wellicht enkele weken out zijn. Jammer (de sms vermeldt een ander woord) maar dit is cross.

Laat ons hopen dat de diagnose mee valt; In elk geval, de pech van Kemea werd enigszins goed gemaakt door het eerste podium van Benoit Paturel en de sterke MXGP van Valentin Guillod.


thor it
no img
30/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP Kwalificatie: de veelbesproken situatie.

Je hebt fotografen….. en je hebt Gino. Hij stond zaterdag op de juiste plaats, en zijn camera op scherp toen het ‘beruchte’ voorval plaats vond.

Simpson kwam stil te staan, wellicht een gevolg van de kettingbreuk.

Romain Febvre zat er zo kort op dat hij tegen de motor van Simpson botste en om viel naar links.

Ook Gauthier Paulin  botste er nog eens boven op.

En dan kwam Antonio Caïroli die binnendoor kwam.

Na de foto ook de beelden: https://www.youtube.com/watch?v=qOykb7tDP_4

Klik, klik, en de situatie lag voor eeuwig vast.

Het standpunt van Caïroli wordt dan weer hard gemaakt door zijn helmcamera: https://www.facebook.com/TonyCairoli222/?fref=nf

 


thor it
no img
30/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Geen podium voor Seewer, bijna wel voor Bas Vaessen.

Een goed, maar geen superweekend voor de MX2-rijders van Team Suzuki World MX2.

Jeremy Seewer slaagde er niet in om in Talavera zijn abonnement te verlengen.

In de EMX250 werd Bas Vaessen vierde in de wedstrijd en  tussenstand. Seewer blijft tweede in de WK-stand.

Thor!

 


thor it
no img
30/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Half geslaagd debuut: Nick Triest valt uit met pech.

Nick triest kan rekenen op een trouwe aanhang. Dat merken we uit het aantal bezoekers op onze website die het bericht van de overstap naar de MX2 lazen. Triest debuteerde in het EMX250 in Spanje. Nick werd veertiende, nadat hij in de eerste reeks tiende werd. Hij viel uit in de slotreeks.

“Het eerste EMX250 zit er op in Spanje. ‘t Is er eentje met gemengde gevoelens. In de kwalificatie was het druk op het circuit en was het moeilijk om tijd te zetten. Maar ik heb er toch nog een 11de tijd uitgehaald wat op zich niet slecht was. We zaten kort bij elkaar. De eerste reeks was ik iets minder weg aan de baar en werd meteen ingesloten. Zo kwam ik pas als 22ste uit de start. Ik ben er redelijk agressief er ingevlogen en kon terug komen tot op de 10de plaats. De tweede reeks was ik wel goed weg aan het hek. Met wat elleboogwerk kwam ik goed naar de eerste bocht tot er een over de kop kop ging naast mij. Ik kreeg de motor op mijn arm en schouder, en ik ging tegen de grond. Dan ben ik terug begonnen als 34ste . Ik was goed terug aan ‘t komen en zat al op plaats 20 toen de motor stil viel. Over en out,  want hij startte niet meer . Een probleem met de elektriciteit van de motor! Er zat gewoon veel meer in met het rijden en de snelheid dat ik had. Ik ben enorm teleurgesteld maar er is niks aan te doen. Nu terug opladen voor volgende week gp van Frankrijk!”


thor it
no img
29/05/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Tim Gajser pakt de volle buit en loopt uit in Spanje

De volle buit pakken terwijl de concurrentie steken laat vallen... Dat was vast het plan van Tim Gajser, de Honda HRC-rijder won vandaag opnieuw de twee reeksen en loopt 24 punten uit in het wereldkampioenschap omdat zijn naaste concurrent Romain Febvre niet verder kwam dan de zesde plaats in de eindstand vandaag. Max Nagl zit duidelijk in zijn betere periode van het seizoen en werd tweede voor Gautier Paulin. Clement Desalle maakte een mooie comeback maar viel met de vierde plaats net naast het podium. Jeremy van Horebeek werd achtste terwijl Kevin Strijbos er flink afging door een wegstuiterende motor van Tommy Searle, Strijbos keert puntenloos naar huis...

Thor it voor de uitslag van de MXGP van Spanje


thor it
no img
29/05/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings zet scheve situatie van zaterdag recht en pakt gewoon de 50 punten in Talavera!!

Jeffrey Herlings kwam door een mindere start op zaterdag niet verder dan de vierde plaats maar vandaag, toen het voor de knikkers ging pakte de Red Bull KTM-rijder gewoon opnieuw de 50 punten mee naar huis. Benoit Paturel van het Kemea Yamaha Racing Team werd knap tweede voor Pauls Jonass. Dylan Ferrandis, vandaag op de pole viel met de vierde stek net naast het podium. De Belgen pakten geen punten in Spanje...

Thor it voor de uitslag van de Gp van Spanje MX2


thor it
no img
28/05/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Dylan Ferrandis pakt MX2-pole in Talavera

Dylan Ferrandis pakte meteen na de start de leiding en gaf die niet meer uit handen en pakt zo zijn tweede pole dit seizoen. Pauls Jonass vocht zich naar een tweede plaats voor Benoit Paturel. Wat met Jeffrey Herlings... die miste zijn start en kwam terug naar de vierde plaats, geen man overboord dus.We hadden met Jens Getteman één Belg aan de finish, Jens werd bij zijn comeback-kwalificatie 26st. Brent Vandonick viel vroegtijdig weg uit de wedstrijd.

Thor it voor een videoverslag en uitslag van de kwalificatie MX2 in Spanje


thor it
no img
28/05/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Tim Gajser pakt ook in Spanje de pole in MXGP

In de negende ronde van het Wereldkampioenschap MXGP pakte Tim Gajser op zijn HRC-Honda opnieuw de polepositie voor de Grote Prijs van Spanje. Max Nagl pakte de holeshot maar het was Gajser die al heel snel op het natgeregende circuit de leiding overnam van de Duitser die tweede werd. Evgeny Bobryshev werd derde voor KEMEA Yamaha-rijder Valentin Guillod en Clement Desalle. Jeremy van Horebeek werd negende. Kevin Strijbos werd na een crash net na de start 20st. Bij een valpartij van Romain Febvre werd de Fransman aangereden door Antonio Cairoli die de Yamaha-rijder niet meer kon ontwijken. Romain Febvre zou volgens de eerste info die we kregen een elleboogwonde hebben.

Thor it voor de uitslag en een samenvatting van de kwalificatie voor de MXGP van Spanje


thor it
no img
28/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Damon Graulus en JTech Honda gaan eigen weg.

We kregen gisterenavond een bericht dat de wegen van Damon Graulus en zijn Honda JTech team zouden scheiden. Dat hebben we gecontroleerd en op de website van Jtech vonden we volgend bericht (vrij vertaald).

Na bijeenkomsten en discussies gedurende de GP van Letland en de volgende dagen zijn Honda JTech en Damon Graulus wederzijds overeen gekomen om de samenwerking stop te zetten.

2016 is goed begonnen na een prima winter waarin goed werd getest en getraind. Maar deze moeilijke beslissing werd genomen door beide partijen omdat de ideeën en werkwijze te veel uiteenliepen om de werkrelatie verder te zetten.

Honda JTech dank Damon Graulus voor zijn inspanningen in de eerste zes GP’s MX2 van het seizoen en ze wensen hem het beste toe in de toekomst.

Honda JTech blijft actief met vier Honda’s. Met Nick Kouwenbergh, Nick Adams en Filippo Zonta in de EMX250 en met Henri Jacobi in de MX2.

Het bericht op de website dateert al van 5 mei……


thor it
no img
27/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Spanje op vrijdag

De MXGP karavaan is neergestreken in het midden van Spanje, iets voorbij Madrid in Talavera de La Reina onder een stralende zon die zo een 27 graden geeft. We konden samen met Stefan Everts en Jeremy Seewer de prachtige omloop verkennen waar er druk gecrosst zal worden dit weekend met maar liefst 5 verschillende categorieën.... Klik hier voor de foto's

thor it
no img
26/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Husqvarna Press Launch MX 2017

Met dank aan de firma Windows, die midden in mijn stuk over de nieuwe Husqvarna’s plots besloot om – ongevraagd - Windows 10 te installeren. Alles kwijt dus, en we mochten overnieuw beginnen.

Husqvarna presenteerde deze week de nieuwe crossmotoren voor 2017. Een breed gamma, dat bovendien barst van de echte vernieuwingen.

Wij gaan dus niet op de retro toer om te zeggen hoe goed de Husky’s destijds waren. Neen we gaan U uitgebreid vertellen over hoe goed ze in 2017 zullen zijn, en ook waarom.

Neem je tijd voor een uitvoerig hoofdstuk Husqvarna, met detailfoto’s van alle getoonde modellen.

En nu alle donders op Thor klikken!

PS: Oh ja, de mensen van Windows hebben om mijn mening gevraagd - uiteraard NA hun ongevraagde ingreep.


thor it
no img
27/05/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

24MX Milieumat aan een belachelijk lage prijs!!

Een buitengewone milieumat. Doordat 24MX deze mat in grote hoeveelheid heeft gekocht kunnen ze deze fantastische milieumat tegen een heel lage prijs aanbieden. Deze milieumat heeft een dikke rubberen rugzijde en een hoog-absorberend polyestermateriaal bedrukt met een mooi logo. De afmeting is 100x200 cm wat groter is dan het minimum, maar wel heel praktisch. De mat is 5 mm dik. Deze milieumat is getest en voldoet aan de eisen waaraan een milieumat dient te voldoen om goedgekeurd te worden als grondbescherming volgens de SVEMO- en FIM-regels voor cross en enduro. Absorbeert meer dan één liter olie. VERKRIJGBAAR in meerdere kleuren.

Klik hier en bestel er snel eentje!!


thor it
no img
27/05/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Nu de nieuwe Ken Roczen Replica FOX-kledij bij MxDeals

Wil jij een unieke uitstraling die maar beperkt beschikbaar is en ontworpen is voor swerelds beste motocrosser Ken Roczen! Dan is de Ken Roczen Limited Edition iets voor jou! De Fox Limited Editions zijn de meest unieke, stijlvolle en kwalitatieve crosskleding op de markt

NU TE BESTELLEN OP MX-DEALS!


thor it
no img
27/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

3de Endurocross Antwerpen 29 mei 2016: veel bijval van de piloten en GRATIS entree.

Op zondag 29 mei 2016 wordt voor de derde maal op rij de Endurocross van Antwerpen gereden. De mannen van Racing Center hebben weer hun stinkende best gedaan om een pareltje van een omloop neer te leggen op de parking van het Bosuil Stadion van Antwerpen (GPS: Oude Bosuilbaan 54A - 2100 Deurne).

De vorige edities waren wij zeer onder de indruk. Het publiek  had niet zo’n trek in de zaterdag. Nu staat het geheel apart op zich én op zondag geprogrammeerd.

Je hebt geen enkele reden meer om niet naar het gratis spektakel te gaan zien . Ook lijkt het er nu op dat we mogelijk naar een maximale bezetting van rijders gaan komen.

Alle info onder Thor

Hier de link naar de FB-pagina: https://www.facebook.com/racingcenter/?fref=ts

En een massa preview foto's er boven op.


thor it
no img
27/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Ben Townley out voor Spanje

In de voorbereiding op de GP van Spanje is Ben Townley op training ten val gekomen. Hij dient forfait te geven voor Talavera.

Townley: Ik ben gevallen en hierbij werden mijn pols (de linker) en de ribben gekwetst. Ik kreeg ook een klap op het hoofd. Ik moet een paar dagen rust nemen. De pols is niet gebroken, maar de dokter droeg me op te rusten en een behandeling op te starten. De genezing wordt dag-aan-dag opgevolgd. Dat is alles wat ik daarover kan vertellen.”

Ook Brian Hsu ligt er uit. Hij kwetste zich in Möggers (ADAC)aan dezelfde hand die hij in november al had gebroken.


thor it
no img
27/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Crossmotoren met garantie: ook KTM stapt in.

Gisteren mochten we U mee delen dat Husqvarna liefst 5 maanden garantie geeft op heer nieuwe crossmotoren voor 2017.

Vandaag komt ook KTM, de broer van Husqvarna met een gelijkaardig voorstel.

Lees het onder Thor!


thor it
no img
27/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross op TV: GP van Spanje

De GP Motorcross van Spanje is te volgen op de volgende zenders:

Play Sports Telenet: MXGP van 14.00 tot 15.00 en van 17.00 tot 18.00 uur.

Sporza: zit vervat in de programmering vanaf 13.20. MX moet gedeeld worden met tennis, wielrennen, Formule I.

Proximus: MX2 en MXGP vanaf 13.00 uur.

Motors TV: MX2 en MXGP vanaf 13.00 uur.

En uiteraard ook voor de abonnementen op de MXGP-zender.

Zo te zien geeft Eurosport zondag forfait.

 


thor it
no img
26/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nick Triest: overstap naar EMX 250

Nu de problemen met de armen zo goed als achter de rug liggen maakt Nick Triest een nieuwe keuze in zijn carrière.

Hij had al een paar maal met de MX2-motor gereden. Dat is hem blijkbaar zo goed bevallen dat hij hiermee het seizoen zal afmaken. Niet zomaar, want Triest start komend weekeinde in het EMX250.

Hij zal zowel in Spanje (Talavera) als in Frankrijk (Saint-Jean d’ Angely) mee rijden.


thor it
no img
25/05/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Promotie van kettingen bij MX477

Tot het eind van de maand lopen er nog knallers van promoties op motorcross-kettingen bij MX477. Bestel nu bij .http://Www.mx477.be, ga langs in de Shop in Genk of kom even langs op de JMS/VLM-wedstrijden.

Thor it voor de promo's te bekijken.


thor it
no img
24/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Kalender en reglement BEX-kampioenschap

De BMB keurde het reglement van de Belgian Endurance-cross (BEX) goed.

Op 9 en 10 juli gaat dit nieuwe Belgische kampioenschap van start op het circuit van Saint-Joseph in Nismes gevolgd door wedstrijden in Warnant, Mont-Saint-Guibert en Suzannecourt (FR). Het kampioenschap is toegankelijk voor BMB vergunninghouders motorcross, enduro en supermoto.

Meer info plus kalender onder Thor!


thor it
no img
24/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nieuwe datum Avesnes-sur-Helpe: 28 augustus!

Goed nieuws voor onze motorcross rijders!

Na de door de slechte weersomstandigheden afgelaste wedstrijd van afgelopen weekend in het Noord-Franse Avesnes-sur-Helpe, bleef MCC Beaumont niet bij de pakken zitten. Zij vroegen onmiddellijk een nieuwe organisatie datum aan.

De wedstrijd werd onder voorbehoud ingeschreven op de BMB motorcross kalender op 28 augustus.

 


thor it
no img
24/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Chasing The Dream deel 4

Monster Energy Supercross - Chasing the Dream deel 4, Neemt je mee achter de schermen bij de ontknopping van de AMA SX titels gewonnen door Red Bull KTM's Ryan Dungey voor RCH Soaring Eagle / Jimmy John's / Suzuki Factory Racing Ken Roczen. Ook het kleinere broertje Malcom Stewart treed uit James zijn schaduw en word Kampioen in het modderige Las Vegas Kijk via Thor naar de prachtige docu nr 4.


thor it
no img
23/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Lucas Oil PRO MX Hangtown: Roczen en Savatgy dubbelen.

In de schaduw van de Folsom gevangenis werd op de baan van Hangtown het Lucas Oil Pro MX in gang geschoten.  

Ken Roczen en Joe Savatgy werden de eerste winnaars, beiden met een dubbel. Ze voeren ook de stand aan.

Meer onder Thor!


thor it
R2R StoreWMX-ShopMx477Sec ConstructionsDSMKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!