Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
23/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De Kalender Update met EK wedstrijden

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.

We kregen nog een mooite bemerking van Guy Dick, die ons attent maakt op de Super Enduro op zondag 29 mei aan het Bosuil Stadion in Antwerpen.

Daar hopen we u nog last info over mee te geven.


thor it
no img
23/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ADAC Masters Of MX Moggers: Zege voor Dennis Ulrich en Bas Vaessen

Hij mag dan niet alle GP’s rijden, in eigen land is Dennis Ulrich nog een vaste waarde. Dennis won gisteren in Möggers het Oostenrijkse uitstapje van de Adac Masters of MX. Beide reeksen gingen naar Ulrich. In de eerste manche versloeg hij Harri Kullas. Angus Heidecke was de beste achtervolger in reeks twee. In de eindstand werd Kullas tweede voor Dominique Thury, Heidecke en Arminas Jasikonis. Jeremy Delince werd veertiende dankzij een negende plaats in reeks 1. Hij viel uit in de slotreeks. Kevin Fors scoorde een 20/13, goed voor de zeventiende plaats in de eindstand.

Ulrich is na twee proeven leider in de stand voor Kullas en Thomas Kjer Olsen.

De Youngster Cup (de MX2) ging naar Bas Vaessen met een eerste en een vierde plaats. Hij ging de andere reekswinnaar Miro Shivonen vooraf, met op de derde plaats de onbekende Tsjech Martin Krc.  Nathan Renkens  op 9,  Cedric Grobben op 15 en Cyril Genot op 20, dat waren de Belgen in Möggers.


thor it
no img
23/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Zijspannen Mill: een fotoserie

Onze zijspanfotograaf verrast ons wekelijks met een prachtige sessie.

Onder Thor het resultaat van de noeste arbeid in Mill.


thor it
no img
23/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

FIM Europe Cieszyn: Pech voor Britt van der Werff, winst voor Sara Andersen

De Europese Womans Cup, onder de vlag van Fim Europe is  van start gegaan in het Poolse Cieszyn. In de nevenwedstrijden won de Let Eduars Bidzans beide reeksen van de 65 cc. In de 85 cc werd het een overwinning voor Estland met Jorgen Matthias Talviku, die wel een reeks moest delen met zijn landgenoot Allar Prent.

Onder zomerse omstandigheden werd de Womans Cup opgestart. De eindzege was bestemd voor de Deense Sara Anderson. Niet de snelste, wel de meest regelmatige. De reeksen waren voor Julie Daalgaard (tweede eindstand) , Britt van der Werff en Emelie Dahl (derde eindstand). Van der werf viel uit in de slotreeks.

De uitslagen onder Thor.


thor it
no img
23/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

24MX Lucas Oil Honda: Priit Ratsep ingehaald voor GP Spanje en Frakrijk

De Est Priit Rätsep zal tijdens de Spaanse en Franse MXGP ronden invallen bij 24MX Lucas Oil Honda. Rätsep, een voormalige EMX250 winnaar, concentreerde zich de laatste tijd op wedstrijden in de Baltische regio.

De 25-jarige Rätsep is vertrouwd met de HondaCRF450R aangezien hij thuis voor PMC Honda Racing rijdt. Priit, die wordt getraind door de ex-AMA top privérijder Juss Laansoo, is goed aan zijn seizoen begonnen. In de internationale wedstrijden in Estland en Letland scoorde hij verschillende podia. Nu kijkt hij er naar uit om zich met de beste rijders ter wereld te meten in de MXGP klasse.

Voor Steven Lenoir was Teutschenthal zijn laatste wedstrijd. voor 24MX Lucas Oil Honda. Dat was zo afgesproken met zijn team. Steven heeft in de start van de laatste manche ook zijn hand bezeerd.

Priit Rätsep: “Ik heb al een tijdje geen GP’s meer gereden, ik weet dus goed dat ik voor een grote uitdaging sta! Het huidige niveau in het MXGP WK is echt indrukwekkend. Ik voel me echter goed en ik wil het beste maken van deze mogelijkheid. Alvast bedankt aan Honda Europe en 24MX Lucas Oil Honda om mij deze kans te geven.”


thor it
no img
23/05/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Kabouter Trek is terug: Fotoreeks JMS Meerhout: Kabouter

Door omstandigheden heeft het een hele poos geduurd eer jullie nog eens wat foto’s van mij hebben mogen ontvangen, maar hier zijn er weer wat, en de volgende weken volgen er allicht nog wel. Mijn foto’s van de JMS wedstrijd van afgelopen zaterdag in Meerhout zijn te vinden onder http://www.erbinspictjers.be/Fotos/Fotoreeksen/2016-05-21%20Meerhout%20Part%20I/fotoreeksBlad1.html


thor it
no img
27/04/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Inschrijven kan nog!! Antwerp Enduro Cross : Derde editie op zondag 29 mei 2016-04-27

Op zaterdag 29 mei organiseert KTM Racing Center Event VZW de derde editie van de Antwerp Enduro Cross aan de Bosuil in Deurne. De verhuis naar de zondag is eindelijk een feit.

Bij de vorige edities moest de Antwerp Enduro Cross altijd rekening houden met een wijkfeest en een wielerwedstrijd. Niet echt ideeal dus. Met de overstap naar de zondag kan dit een flinke stap vooruit zijn.


thor it
no img
22/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Zwevegem: Junior Slegers wint voor Schmidt en Bourleau.

Heel weinig animo voor de slotreeks die uitgeregend werd in Zwevegem. Slechts acht van de tien rijders haalden de finish.

Roy Silliën won de slotreeks voor Robin Bakens en Junior Slegers.

Junior Slegers werd eindwinnaar op zijn 2-takt Yamaha want Slegers werd ook al tweede achter Vincent Collet in de openingsreeks wat genoeg was voor de eindzege.

Collet startte niet in de slotreeks en zo belandde Donny Schmidt  (4/5) op het tweede schavotje voor Brent Bourleau ( 7/4).

Foto: JS FB

 


thor it
no img
22/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Meerhout: Opnieuw zege voor Wesley Verheyen.

Uitstel betekende geen afstel voor MC Siberië  Op de Gestelbeemden werd de afgelaste wedstrijd hernomen. Wesley Verheyen haalde opnieuw zijn slag thuis. De eerste manche moest Wesley aan Kenny Vandueren laten. Jonas Salaets, Kenny Janssens en Jelle Grade volgden  op de ereplaatsen.

In reeks twee trok Wesley het reeks- en totaalstand laken naar zich toe. Hij liet Vandueren een dikke 4 seconen achter zich. Jens Van Meer, pas zesde in de eerste manche werd nu derde en trof zo raak voor Brons. Hij ging in de tweede reeks Wouter Van Massenhove en Grade vooraf.

Crdits: BrentMXPics

Dieter Vromans won de MX2-klasse, zijn tweede zege, voor Jonathan Banken en Sven Scheynen.

Uitslagen onder Thor!


thor it
no img
22/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Maxxis Hawkstone Park: Simpson zet orde op zaken

Nadat Tommy Searle hem al een reeks of drie aftroefde heeft Shaun Simpson orde op zaken gesteld. Hij won beide reeksen, weliswaar op uitverkoren terrein. In het zwarte zand van Hawkstone Park  gaf hij Searle twee keer het nakijken. Jake Nicholls werd twee keer derde, telkens voor Graeme Irwin. In de stand telt Simpson na drie proeven 10 punten voor op Searle.

Bryan MacKenzie en Martin Barr wonnen de reeksen van de MX2. Bar haalde de eindzege binnen voor Adam Sterry die twee keer tweede werd en Steven Clarke.

Uitslagen onder Thor!


thor it
no img
22/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA EK Fara Vicentino: John Cuppen en Jacky Tausch winnen in Italie

De Nederlanders hebben een prima zaak gedaan in Fara Vicentino. Op een schitterende omloop werden de reeksen vna het EK MX2 gewonnen door John Cuppen en Jacky Tausch. Cuppen werd in de slotreeks pas zesde maar won toch de wedstrijd. Karel Schepmans werd met een dertiende plaats de eerste Belg.

Max Van Mullekom kon niet winnen in de tweede rpeof van de MX2 Jeugd, maar blijft wel leider.

De lokale Rocco Bertin won de 85 cc-klasse voor Niels Van Duijn, die ook leider blijft.

Onder Thor de volledige uitslag (ook die van de 85 en MX125 Jeugd) en voorlopige EK-stand.


thor it
no img
22/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

ONK Zijspannen Mill: Belgen domineren ONK. Dagzege voor Hendrickx-van den Bogaart.

Drie Belgische spannen in Mill, en twee daarvan stonden op het podium. Jan Hendrickx-Ben van den Bogaart wonnen de ONK-wedstrijd in Mill. Ze waren de beste van 22 spannen, nadat ze in de eerste reeks wel  verloren van Adriaenssen-Daiders. Die zaten op de tweede plaats, maar werden gecounterd door Veldman-van der Putten. Adriaenssen kwam terug en ging in de slotronde voorbij aan Hendrickx.

Meer en uitslagen onder Thor!


thor it
no img
22/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB: Seronval wint enige reeks voor Van Hoe en Segers

Steve Seronval heeft zijn zege in Herzele niet cadeau gekregen. Hij was in het wiel van Torpjurn Van Hoe gestart, en ging zelf Jurgen Wuybo, David Segers en Wieste Brackman vooraf. Vijf ronden had Seronval nodig om de leider tot de orde te roepen. Maar Van Hoe begaf niet. Hij bleef aan Seronvals’ wiel en finishte binnen de drie seconden. Wybo kreeg ondertussen  aanvallen te verwerken van  David Segers en die trok het laken naar zich toe. Wybo bleef uit de greep van de competitie op doende Jens Getteman.

Vanwege de wateroverlast werden in bepaalde reeksen slechts één manche verreden.

Credits: Fanclub Seronval FB


thor it
no img
22/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Enduro 4 uur Valkenswaard : Bosmans-Swaenenberg van start tot finish

105 teams namen de Le-Mans start op het Eurocircuit voor een uithoudingswedstrijd over twee maal twee uur. Die sotnd open voor zowel cross- als enduro motoren. Na één ronde  zou blijken dat we de uitslag zouden kennen. Johnny Bosmans-Michael Swaenenberg leiden voor het duo Amel Advokaat-Verbeek. Een uur lang was het spannend, maar dan reden bosmans-Swaenenberg weg van de achtervolgers. Anton Van de Wetering- Van Den Broek werden derde voor het Belgisch/Nederlandse duo Glenn Baelemans-Kim van der Donk.

In reeks twee werde wedstrijd vroegtijdig onthoofd. Verbeek reed zijn radiator lek en moest een halve ronde lopen om Advokaat in het zadel te helpen. Vooraan gingen Bosmans –Swaenenberg op ‘ralenti’ naar de reeks- en dagzege. Advokaat en co maakten er een mooi verhaal van en sloten af als tweede. Daarmee speelde ze ook een rol in de af wikkeling van de ereplaatsen. Baelemans-van der Donk moesten het afleggen tegen Van de Wetering-van den Broek, die in de allerlaatste ronde nog een bank opschoven en mede door de hulp van de jeugd enduro kampioen van Wanrooij-Pepers.

De wedstrjd werd gereden onder perfecte weers- en terreinomstandigheden.


thor it
no img
21/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Enduro kijken in Valkenswaard

Avesnes-sur-Helpes afgelast, maar dat ligt niet zo in de buurt van Vlaanderen.

Formele crossen zijn er te zien in Veendam, Mill en Wanssum (NL).

Voor België in Meerhout (VLM),  Zwevegem (VMCF) en Herzele (MCLB)

Wie eens iets anders wil kan terecht in Valkenswaard. Daar wordt op en rond het Eurocircuit een 4-uurs Enduro gereden. De entree is er gratis.

Meer onder Thor!

 


thor it
no img
21/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Avesnes-sur-Helpe 22 mei 2016: Afgelast!

Bericht van de BMB:

MCC Beaumont laat ons weten dat omwille van het erg slechte weer in de streek van Avesnes-sur-Helpe hun motorcross Belgian National wedstrijd van morgen, zondag 22 mei, werd afgelast.


thor it
no img
19/05/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Een nieuwe generatie KTM Enduromachines is gearriveerd!!

KTM stelt trots een nieuwe generatie 2017 enduromachines voor. Volledig vernieuwd met een totaal nieuw rijwielgedeelte, nieuwe motorblokken en nog andere modelwijzigingen, waardoor de populaire EXC-enduromotoren lichter, sterker en sneller zijn geworden.
KTM onderstreept opnieuw zijn toewijding aan de offroad-basis, want de wereldwijd dominante, toonaangevende enduromachines werden compleet herwerkt, waarbij een duizelingwekkende 90% van de onderdelen die worden aangewend in de 2017 modellen nieuw zijn. Noemenswaardige gewichtsbesparingen van tot wel vijf kilogram werden doorheen het gamma gerealiseerd, met een verbeterde massacentralisatie, toegenomen prestaties en een geoptimaliseerde handelbaarheid als resultaat.

Thor it voor meer info en foto's


thor it
no img
19/05/2016 | posted by Ktm-shop | reactie(s)

FMF Factory uitlaat systeem bij www.KTM-shop.nl

De FMF demper ook wel, The Factory 4.1 RCT genoemd, is voorzien van de nieuwste FMF Resonantie Kamer Technologie, zowel intern als extern. De FMF MX demper is opgebouwd puur uit lucht en ruimtevaart materialen die voldoen aan de veeleisende specificaties van FMF en is 100% gefabriceerd in de fabriek in Zuid-Californië. 

Thor it voor meer hierover


thor it
no img
19/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: VLM Ranst

Een half uurtje VLM kijken?

Het kan dankzij Patrick Luyten die er een samenvatting maakte van de belangrijkste wedstrijden.

Dit is de link: https://www.youtube.com/watch?v=uhV7FxWyN8g&feature=youtu.be


thor it
no img
04/04/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Nog enkele plaatsen vrij voor de laatste GPs in de USA

We zijn 8 GP's verder, nog 10 te gaan en het is enorm spannend in de MXGP, als het zo blijft zal de titel wel eens beslist kunnen worden in de laatste 2 GP's in Amerika. Voor wie er bij wil zijn, stippelde wij een reisje uit naar de States. Er zijn verschillende moeglijkheden naar ieder zijn verlangen, niet enkel motorcross gezind, voor de vrouwen zijn er genoeg shop gelegenheid voorbereid. Thor voor meer info.

thor it
no img
19/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Weer vijf WK-punten voor Iker Larranaga-Olano uit het CreyMert Racing team

Het prachtige circuit van Arco di Trento heeft Iker Larranaga vijf punten in het Wereld Kampioenschap MX2 opgeleverd.  De Spanjaard wist de eerste manche als 16e over de finish te komen, de tweede manche kwam de CreyMert Racing-rijder helaas niet aan de finish. De overwinning ging naar Jeffrey Herlings die daarmee zijn achtste overwinning van het seizoen pakt. Thor voor meer


thor it
no img
19/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Dinsdag 14 juni: E-MX Race Champion 2016. Gratis motorsport in het midden van de week.

Soms moeten zaken groeien. De eerste editie van de E-race in Zolder trok  een handvol kijkers. Meestal mensen die mee kwamen met de deelnemers. Vorig jaar was het evenement in brede kringen gekend en Zolder Terlamen kreeg een behoorlijk pak kijkers over de vloer.

Waarom zou U er niet bij zijn op dinsdag 14 juni?

Waar de overheid het woord GRATIS wil doen schrappen in de Van Dale, is dit evenement nog VOLLEDIG GRATIS EN VOOR NIKS bij te wonen.

Info onder THOR!


thor it
no img
18/05/2016 | posted by PHM | reactie(s)

Foto : Arco Di Trentino MXGP

Het wereldkampioenschap bij de MXGP ligt weer helemaal open, Febvre is sinds vorige week zijn red plate kwijt aan Gasjer maar daar is Cairoli! Wie gaat deze titel winnen? Haalt het de jeugd van de ervaring? Alle 3 stonden ze wel op het podium met Cairoli on top! Al waren we in Italie leek het eerder een Sloveens GP met een ganse hoek Gasjer supporters en heel wat Media aandacht uit zijn thuisland. Helaas konden zijn fans hem niet op het hoogste schavotje stuwen en maakte enkele foutjes die wel eens wat punten kunnen kosten naar het einde van het seizoen. Strijbos was weer de man die we kennen met mooie resultaten, komt helemaal goed met Kevin, hij kwam 1 puntje te kort om op het podium te staan, Van Horebeek werd 7de in de eindstand. Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
18/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MX Master Legends 11 en 12 juni: Lierneux nodigt uit!

De liefhebbers van oldtimer motorcross komen aan hun trekken op 11 en 12 juni. Over deze twee dagen zullen de MX Masters Legends betwist worden op het circuit van Lierneux. Deze locatie was voor enige jaren nog de arena voor het WK Junior. Het is wel degelijk een ‘old school’ omloop.

Dankzij André Mathieu en Michel Costich nemen we een duik in het motorcross verleden.

Alle info onder THOR!


thor it
no img
18/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Wat is er aan de hand met Jens Getteman? Niks, licht geblesseerd, dat is alles!l!

In de figuurlijke wandelgangen gonsde het de voorbije dagen van de geruchten rond Jens Getteman. Dat Jens er niet bij was in Teutschenthal noch in Petramurata deed die geruchten nog aanwakkeren. Maandag reed Getteman  een BMB-wedstrijd in Axel. Vreemd toch?

Bij MXWORLD geven we liever feiten dan geruchten. We  trokken aan de bel bij Getteman en dit is zijn verhaal: “De dinsdag na Kegums ben ik op training gevallen. Dat gebeurde buiten mijn schuld door een technisch euvel. Ik bezeerde hierbij de knie. Duitsland rijden was geen optie. Ook Trentino niet. Zaterdag heb ik voor het eerst met de motor gereden en dat viel mee. Op Pinkstermaandag heb ik dan de cross in Axel gereden, als doorgedreven test. Die is positief uitgedraaid. Vanaf Spanje zijn we weer gewoon actief in de GP.”

Dit is voor iedereen duidelijk toch?


thor it
R2R StoreWMX-ShopMx477Sec ConstructionsDSMKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!