Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
18/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Justin Barcia op de MXGP te Lommel ???

Justin Barcia gooide vandaag op zijn Twitter de vraag of zijn fans hem zouden willen zien rijden in de MXGP te Lommel... Zo wil hij waarschijnlijk zichzelf tonen aan de fabrikanten wat hij in zijn mars heeft om dan volgend jaar hier het WK te rijden... In 2012 reed Barcia al eens in Lommel tijden de Naties en wie het zich herinert was dat afzien voor de Amerikaan al knokte hij elke minuut voor wat hij waard was en deed hij het pakken beter dan de AMA Kampioen Ryan Dungy! Het is niet het eerste bericht van Bam Bam in de richting van de GP's, eerder plaatse hij al een foto van zichzelf op een gele motor met de vraag erbij, MXGP 2017? Als je het ons vraagt, altijd welkom Justin!


thor it
no img
17/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Arco Di Trentino MX2

The perfect season van Herlings gaat verder en wint zijn GP nr 8 op rij. Het ging niet van zelf dit weekend, op zaterdag zagen we al een enorm sterke Ferrandis die ook een spannende reeks 1 op zijn naam schreef waar gans Arco voor juichte, of was het gejuich met het verlies van Herlings?... Seewer maakte enkele fouten en behaalde dit weekend geen podium plaats, Jeremy komt op juist 100 punten te staan van Herlings. Pauls Jonas mocht als derde mee op het podium. Eerste en enige landgenoot was Brent Van Doninck, Brent kende een slechte zaterdag met een val en DNF waardoor hij als laatste aan de start mocht komen op zondag, hij reed een sterke reeks 1 maar het draaide voor geen meter in reeks 2 en werd 15de in de eindstand. Klik hier voor de foto’s

thor it
no img
17/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMPL Winville: Thomas Vilvorder goed voor alle reeksen.

En dan ben je ook de eindwinnaar, als je twee reeksen op zak steekt. Een vrij vlakke wedstrijd, figuurlijk dan. Want Frederic Weigert was de betere tweede voor Steve Thielens en Jerome Martiny.

Met een tiende en een zesde plaats wist Eric Hubin zich als MX2-rijder tussen het groffe geweld te handhaven. Beter dan Morgan Kinziger en Arnoud Renard.

Credits: mxmag.be

 


thor it
no img
17/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Moresnet: Endurist Cremer klopt Roel Geurts en Vincent Collet.

Vincent Collet won de eerste reeks op Pinstermaandag op de kermiscross van Moresnet.  Hij ging Cedric Cremer, Roel Geurts, Kevin Van Geldorp en Karel Schepmans vooraf.

Collet kon zijn zege niet herhalen, hij werd pas achtste in reeks twee. Hij was wel op kop vertrokken, maar viel na vier ronden terug. Endurorijder Cremer was bij de les en werd reekswinnaar voor Geurts, Plessers – zesde in de eerste reeks - en de twee Schepmansen. Dit keer was Tommy sneller dan zijn broer. Als we eenvoudig rekenen wint Cremer de wedstrijd voor Geurts en Collet.

Wie het allemaal wil uitspitten per categorie en subcategorie, die verwijzen we naar Mylaps.


thor it
no img
17/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Vruchtbaar weekeinde voor Wesley Verheyen.

Na zijn zege in Ranst verkaste Wesley Verheyen enkele kilometers noordwaarts en ging kamperen op de Breughelheide.

Daar won hij maandag zijn tweede cross van het weekeinde.

Twee reeksen was hij sneller dan Martijn Vermijl. Raf Belmans werd derde in de eerste reeks, maar we zagen hem niet starten in de tweede. Zo haalde Jort Brekelmans brons.

Eindstanden: Mylaps.

Credits: Gette


thor it
no img
17/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BMB Axel: Yentel Martens klopt Jens Getteman en Andy Truyts. Stefan Ekerold wint MX2.

De formule die MC Mikkola aan biedt, kent succes. Anders trainen, en goed gevulde reeksen. Ook als er een uitstapje over de grens naar Axel wordt gemaakt.

Zelfs Jens Getteman liet er een GP voor schieten.  We zoeken nog uit waarom.

De foto's van Bertje kan je hier bekijken.

Thor.


thor it
no img
16/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Video WK Zijspannen Brou

De foto’s waren nog maar net geplaatst of Luc Vanderaa kwam zijn video binnen gooien.

De Luc heeft in Frankrijk weer zijn stinkende best gedaan.

Voor het resultaat klik je op deze link: https://www.youtube.com/watch?v=9zIblpTDGz8


thor it
no img
16/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Fotoreeks WK Zijspannen Brou

Wij stuurden Chris Blokhuys naar Brou met de dwngende opdracht enkele mooie foto’s te maken van het WK zijspancross. Wel, hij heeft zich van zjin taak bijzonder gekweten.

U kan het zelf zien als U op Thor klikt en vervolgens een van de foto’s aan de rechter zijkant ook nog eens een muisklik geeft.

Enjoy!


thor it
no img
16/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

FIM Europe Moorgrund: Liam Everts wint. Quad toppers maken domme fout.

Dat is wel het minste wat er van gezegd kan worden. Edgar Mengelis en Adrian Mangieu kwamen te laat in het gesloten park. Hen werd de start geweigerd. De preciese omstandigheden kennen we niet, maar deze fout mag als dom worden beschouwd.

Maar laat ons onder Thor beginnen met het goede nieuws: Liam Everts won de 65 cc-wedstrijd.


thor it
no img
16/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De Kalender

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.


thor it
no img
16/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Trentino Aftertalk Deel Twee

Wat hadden de rijders te vertellen na afloop van de GP in Pietramurata. Dat gaan we U in een niet zo bondig bestek proberen mee te geven. In deel 2 beginnen wet de Monster Energy Yamaha mannen.

Thor!


thor it
no img
16/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Trentino Aftertalk nummer een.

Wat hadden de rijders te vertellen na afloop van de GP in Pietramurata?

Dat gaan we U in een niet zo bondig bestek proberen mee te geven.

We starten alvast met de mannen van Jacky Martens, het Nestaan Rockstar Husqvarna MX2 team, en we gaan zo over enkele afleveringen het rijtje af.

Commentaren, beschouwing of gewoon het verhaal…….

Thor!


thor it
no img
15/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Ranst: Bloemen voor Wesley Verheyen, Jelle Grade morele winnaar.

Ooit was hij de publiekslieveling, de opvolger van Danny Wauters. De semi-professionele overstap  lukte niet en Jelle Grade besloot om te stoppen met cross. Begin dit jaar  verschenen links en rechts foto’s van ‘The Great’. Ja, Jelle ging crossen, voor de fun. Nu, het was grote fun in ranst. Grade won de eerste manche voor Wesley Verheyden en Kenny Vandueren. In de tweede reeks moest hij  Cedric Grobben en Verheyden voor laten gaan. Klassieke wiskunde leerde ons dat Grade overall de winnaar was. Moderne wiskunde en de aparte opdeling en dus de zege van MX2-rijder Grobben wees de zege toe aan Verheyen, dankzij diens doorslag gevende tweede reeks.

Moderne wiskunde, we krijgen er een punthoofd van. Opgelet, we doen niks nul afbraak aan de eindzege van Verheyen. Knappe kerel. Maar jullie kennen ons standpunt inzake de klasse-indeling.

Grobben werd winnaar van de MX2-klasse voor Jonathan Banken en Bram Schoepen.


thor it
no img
15/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Oostrozebeke: Dubbel voor Seronval, ereplaatsen voor Govaert en Segers.

Met de titel is meteen alles gezegd. In reeks een leidde Steve Seronval van start tot finish. Jorne Tytgat en Torpjurn Van Hoe probeerden de Waal te volgen. In fine nam Maarten Govaert even over halfweg de  tweede plaats over en in de slotronde wist ook David Segers Van Hoe te bedwingen.

De tweede reeks bood meer vertier. Pas in de zesde ronde slaagde Seronval er in om Govaert van de leiding te verdrijven. Segers, als zesde vertrokken kwam iets vlugger onder stoom. In de zevende rondde had hij de maat genomen van Jaimy Deleersnijder, Vanhoe – die zou uitvallen - en Junior Decouter.


thor it
no img
15/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Brou: zilver voor Hendrickx-van den Bogaart. Giraud-Musset winnen thuiswedstrijd

De Franse combinatie Giraud-Musset heeft beide reeksen gewonnen in Brou. Ze deden dat telkens voor Hendrickx-van den Bogaart en Brown-Chamberlain. Meteen het podium voor Brou.

Vanluchene-Kurpnieks werden vijfde, met evenveel punten als de WK-leiders Willemsen-Beunk.

Ereplaatsen zat voor de Belgen: 6. Adriaenssen-Daiders, 8. Santermans-Muceniecks, 10. Clohse-Verhaegen en 16. Janssens-Janssens.

Willemsen blijft leider in het WK voor Brown, Adriaenssen en Vanluchene.

Credits: Luc VDA en Anja Goolaerts

 


thor it
no img
15/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Trentino MXGP: Toni Cairoli breekt WK MXGP open.

De titel dekt niet de gehele lading. Nog niet. Maar het zit er dik in dat het WK MXGP echt losbarst. Hoewel minimaal, moesten WK-leider Tim Gajser en titelverdediger Romain Febvre punten inleveren. Maar beiden maakten fouten, zware, terwijl kleine Toni zonder mankeren naar de GP-zege huppelde. En en passant aan de poten van de Sloveen en de Fransman zaagt.

De Belgen? Goed! Maar net niet goed genoeg voor het podium!

Thor!


thor it
no img
15/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Trentino MX2: Verlies en winst voor Jeffrey Herlings

Ach het zijn spijkers op laag water, maar het is en blijft nieuws: Dylan Ferrandis versloeg voor het eerst dit jaar de onklopbaar gewaande Jeffrey Herlings.

Tot nader order is dit een vlekje op een verder schitterend blazoen. Want Herlings riposteerde meteen door de slotreeks en de GP te winnen. Alleen, het maximum is er aan.

Jammer, maar de titel is wat belangrijk is.

Thor!


thor it
no img
15/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX125 en 250 Pietramurata: Jago Geerts blijft leider. Thomas Kjer Olsen consolideert.

De natuur speelde vandaag geen spelbreker in de finales van de EMX250 en EMX125. Gisteren wonnen Jago Geerts en Thomas Kjer Olsen hun eerste reeks.

Olsen kon dat vandaag over doen.

Geerts moest knokken om een podiumplaats.

Een ander gebeurde onder perfecte omstandigheden.


thor it
no img
14/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MXGP gratis te zien op Play time!

We kregen weinig of geen reacties op onze quote over motorcross op TV. Hebben we op zere tenen gestaan? We zullen het goed maken. Sinds we een klein voetje binnen hebben bij Play Sports kunnen we ook goed nieuws brengen: de MXGP wordt live uitgezonden én het is gratis te zien. Wat denk je daarvan? Overigens, alleen op Telenet zullen zondag de Nederlandstalige live beelden te zien zijn.

Het zendschema ziet er morgen uit als volgt:

Play time (het gratis kanaal van Play Sports – even opzoeken dus op uw TV):

14.00 uur – eerste reeks MXGP

17.00 uur – tweede reeks MXGP

Commentator: Stingray

Play Sports:

Zelfde schema en uren als Play time dus MXGP om 14.00 en 17.00 uur.

Commentator: Stingray

Motors TV:

Dit keer geen live uitzending;

Beide reeksen van de MX 2 en MXGP worden alternerend en na mekaar uitgezonden vanaf 19.30 tot 23.30 uur.

Commentatoren: Joël Roelants en Frank Weeïnk.  

Eurosport 2:

16.15: reeks 2 MX2, herhaald om 21.47 uur, gevolgd door een samenvatting.

 


thor it
no img
14/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Pietramurata: Gajser haalt slag thuis in MXGP kwalificatie

Tim Gajser heeft zich getoond als nieuwe WK-leider. Op een vrij modderige baan slaagde niemand er in om een spatje slijk op de Red Plate te gooien. Max Nagl werd solide tweede, hij had geen oog voor het duel tussen Evgheny Bobryshev en de winnaar van vorige week, Antonio Caïroli. De Italiaan haalde zijn slag thuis en  werd derde.

Kevin Strijbos zat nauwelijks één seconde achter de Rus op vijf. Maar ook Romain Febvre en Jeremy Van Horebeek sloten binnen de seconde hun kwali af.

De eerste die het gat moest laten valen was de heroptredende Gauthier Paulin. Jordi Tixier, ook voor het eerst er bij,  werd pas dertiende terwijl Christophe Charlier en Ben Townley eigenlijk al in het begin voor een onmogelijke opdracht kwamen te staan.

We doen er gelijk een fotoreeks van de Gino bij!


thor it
no img
14/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Pietramurata: Daar is Ferrandis!

Vorige week tonde Dylan Ferrandis zich al bij zijn rentree. In de eerste hindernissen ging het duel met Jeffrey Herlings al vol aan. Herlings ging te wijd en de holeshot was voor de Fransman. Ook in de volgende bochten was het ‘hot’ tussen de twee, maar Ferrandis bleef baas. Na een ronde leidde Ferrandis voor Jeremy Seewer, Herlings, Pauls Jonass en Max Anstie.
Deze situatie werd een pat-situatie want er veranderde bijna niks meer. Seewer liet de fans schrikken door een val, maar bleef tweede.  In de slotronde moest Anstie – na een val -  nog Aleksandr Tonkov en Samuele Bernardini voorbij laten.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatie MX2


thor it
no img
14/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX 125 en EMX250 Pietramurata: Geerts opent prima. Ook Kjer Olsen mept terug.

Juicht Belgen, juicht: Jago Geerts deed in de eerste manche van de EMX125 een prima zaak. Hij liet even de  Fransman Pierre Gouppillon de eer van de verkenningsronde, maar trok in de tweede ronde op naar de frontlijn. De felste tegenstand kwam van twee locals, Stephen Rubini en Gianluca Facchetti. Zachary Pichon werd pas zesde, zodat Geerts wat ruimer alleen voorop komt. De Nederlander Roan van de Moosdijk staat voorlopig derde.

In de EMX250 ging de zege in reeks 1 ook naar de leider. Thomas Kjer Olsen nam na halfkoers de leiding over van Jorge Prado Garcia. Darian Sanayei en Hunter Lawrence werden drie en vier. Titelverdediger Nick Kouwenberg komt er wat door met een zesde plaats. Verrassend werd Cyril Genot de beste Belg op tien. Kevin Wouts zat in de hoek met de klappen. Na een slechte start kon hij pas zeventiende worden. Hij verliest zijn derde palas aan Sanayei. Nathan Renkens, in de voormiddag nog bij de toppers, bleef puntenloos.

Thor it voor de uitslagen van de eerste reeksen


thor it
no img
13/05/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Nieuw bij ACERBIS : RAPTOR front number plates

Nu beschikbaar voor Honda, later zal de Raptor frontnumberplate ook voor de andere merken gelanceerd worden. Het nieuwe nummerbord is niet enkel voor een factorty-look te krijgen maar doordat het nummerbord doorloopt tot op de voorvering wordt ook de vering/kopserie beschermd.

Thor it voor meer info


thor it
no img
13/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Arco Di Trento op vrijdag

Dit weekend is de GP karavaan neer gestreken te Arco Di Trento, mooi decor tussen het gebergte dat helaas wegebt onder de wolken en regen buien. We deden een rondje op het modder parcour en door de paddock. Klik,hier voor de foto’s

thor it
no img
13/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

KTM kondigt sportminicyle 2017 aan

Tijdens een recent evenement in Las Vegas, waarbij Red Bull KTM fabrieksrijder en tweevoudig 450 Supercross kampioen Ryan Dungey de Supercross race won, werden de nieuwe ‘Mini’s’ onthuld.

Hoe die er uit zien met alle details leest U onder Thor!


thor it
R2R StoreWMX-ShopMx477Sec ConstructionsDSMKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!