Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
13/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Zijspannen: Bert Soetaert en Dimitri Vandeursen titelkandidaat ?

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei is VJMO-MCLB te gast op de Ginste te Oostrozebeke. Organisator is het Mx-team De Verre Ginstecrossers. Een van de leden is zijspanpiloot Bert Soetaert, die regelmatig bijspringt waar nodig.

We stellen Bert & Co (Dimitri Vandeursen) voor onder Thor.


thor it
no img
13/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Dag Jan, welkom Robin: Denicol Motor Olie krijgt nieuwe zaakvoerder

Denicol Motor Oil, welke crossliefhebber kent dit – puur Vlaamse – oliemerk niet. Zelf mocht ik via de micro Denicol jaren omroepen als sponsor. Want Jan(neke) Denies wist dat een deel van zijn markt in de motorcross lag. En hij koppelde het nuttige aan het aangename. Via sponsoring van toprijders verwierf hij zich een flink marktaandeel. Denicol was – en is – een begrip. Kwaliteit, altijd aanwezig, vertrouwd.

En dan plots, een foto met Jan Denies, maar ook nog met iemand anders. We kenden hem, stuurden hem een mailtje. En ja hoor: het merk en de kwaliteit Denicol blijft, maar de nieuwe zaakvoerder is Robin Vermeiren.

We zochten en vonden een trefpunt om eens samen te babbelen over Denicol.

Thor voor het interview!


thor it
no img
13/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeffrey Dewulf breekt middenhandsbeentje

Afgelopen woensdag is Jeffrey Dewulf ten val gekomen tijdens een training. Bij deze crash heeft de JH MX Service-rijder zijn middenhandsbeentje gebroken. Het is momenteel nog onduidelijk hoe lang de KTM-rijder uitgeschakeld zal zijn.

Momenteel bezet de crossen uit Jabekke de derde plaats in de KNMV Dutch Masters of Motocross. Op 12 juni is de volgende wedstrijd op het circuit van Markelo.


thor it
no img
12/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Ook Jordi Tixier is er weer bij dit weekeinde!

Vorig jaar in augustus raakte Jordi Tixier gekwetst aan de pols. Dat  gebeurde in Mantova. De blessure genas niet voorspoedig en in het begin van dit jaar werd hij geopereerd.

Ondertussen zit Jordi, de Wereldkampioen MX2 van 2014 een maand op de motor. Vorige week won hij nog een locale cross tegen Steve Ramon.

Na acht maanden komt hij weer in actie.

Tixier over zijn rentree onder Thor!


thor it
no img
12/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Steffi Laier knap tweede in haar thuis GP!

Dat Laier in goede vorm was hadden we de laatste weken al kunnen merken. Natuurlijk wou zij dan ook presteren in haar home GP! In de tijdstraining zette zij een 5e tijd neer. Meer dan genoeg voor een goede startpositie.

Het hele relaas onder Thor!


thor it
no img
12/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Waarom niet eens gaan crossen in Markelo? Een videoteaser!

Op 11 en 12 juni 2016 wordt in Markelo een tweedaagse motorcross betwist. Zaterdag is er een ONK wedstrijd voor de jeugd. Op zondag krijgen we op de Herikerberg de derde manche van de Dutch Masters Of Motorcross.

Aangezien er die dag geen BMB-wedstrijd is voorzien, durven we suggereren om eens een uitstapje te maken naar Markelo. De Herikerberg is een on-Hollandse omloop. Het startterrein, waar één derde van de omloop ligt is beenhard. De rest van de baan slingert over de Herikerberg door het bos.

Vanaf de Belgische grens is Markelo ongeveer 2 uurtjes rijden over de autobaan, tot in Markelo zelf. Er is een uitstekende tijdelijke camping en in de regio zijn vele hotels. Markelo is gelegen in een van de mooiste streken van Nederland, uitermate geschikt voor fiets- of wandeltoerimse.

Op deze link kan je een videoteaser bekijken: https://www.facebook.com/motorcrossmarkelo/videos/1053495138049332


thor it
no img
11/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Duitsland MXGP

Bij de MXGP zijn er al evenzeer spanningen tussen bepaalde kemphanen als bij de MX2, Febvre en Gajser beschuldigden elkaar op zaterdag van agressief rijgedrag en op zondag kregen de 2 Yamaha team maats Febvre en Van Horebeek het aan de stok voor de start van de eerste reeks. Iedereen was mooi zijn startgrit aan het voorbereiden toen de snelste van zaterdag, Cairoli aan kwam en besloot het even allemaal door elkaar te halen, wat zijn goed recht is natuurlijk, daardoor moest iedereen dus terug opnieuw beginnen, ook Febvre en Van Horebeek, geruime tijd later besloot Febvre onze Jerre zijn plaats over te nemen en daar was hij niet mee opgezet en uitte dat ook meteen, er vielen zware woorden en ook daden in de eerste ronde, wat een gespannen sfeer opbracht in het Yamaha kamp. Febvre verloor heel wat punten na in aanraking te komen met Van Horebeek en een latere val met Searl, Daar kon Gajser van profiteren en nam zo de Red Plate over. Eind winnaar was de herboren Toni Cairoli die een jaar moest wachten op een GP winst. Strijbos had de snelheid maar kon het weer niet omzetten in een goed resultaat, hij werd 7de, Van Horebeek werd 14de na een zware crash in reeks 2 waar hij naast de jump belande door hevige windstoot. Fors en Delince bleven puntenloos achter.. Clement Desalle gaf op zaterdag al op tijdens de eerste trainingen en kwam niet meer aan de start. Dit word uitkijken naar volgend weekend! Klik hier voor de foto’s


thor it
no img
12/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Matiss Karro stelt GP-optreden uit tot Spanje!

Aanvankelijk had 24MX Lucas Oil Honda rijder Matiss Karro zijn zinnen gezet op een terugkeer in de GP van Trentino.

Deze planning is nu bijgesteld zodat Matiss zich met meer rijtijd kan voorbereiden op de Grote Prijs van Spanje in Talavera.

Meer onder Thor!


thor it
no img
12/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Gauthier Paulin maakt rentree in Pietramurata.

Zondag zal Evgheny Bobryshev niet allen de HRC Honda kar moeten trekken. Zijn ploegmaat Gauthier Paulin maakt zijn heroptreden na een rugblessure.

We laten het Gauthier zelf vertellen onder Thor!


thor it
no img
12/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Ranst: Tweede keer, goede keer!

Voor twee weken moesten de mannen van VDS MX-team de handdoek gooien. Enkele hoosbuien zorgden voor een onberijdbare parking.

Vlak na da afgelasting begon – en bleef - de zon schijnen. En dat doet ze hopelijk tot dit weekeinde van 15 en 15 mei.

Meer info onder Thor!


thor it
no img
10/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Update! De Kalender Van De Week

Onder Thor de motorcross kalender voor het komende weekeinde.

In al onze ijve waren we het WK zijspannen toch wel vergeten zeker. Dit weekeinde in Brou (Fr).

Thor!


thor it
no img
12/05/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

Moto-X Progress Stage op 19-20 juli 2016

De inschrijvingen zijn open voor de Moto-X Progress stage op 19-20 juli in Vosswinkel (DE)! 
Het circuit ligt op 200km van Eindhoven en alle voorzieningen ( water, stroom, douches, toiletten) zijn aanwezig! Er word getraind vanaf smiddag dinsdag 19 juli, dus alle tijd om smorgens te vertrekken voor de eerste dag! Er word getraind in verschillende groepen en ook is er een BBQ voorzien op dinsdagavond!
De prijs voor 2 dagen crossplezier komt op €130 inclusief circuit en BBQ voor de piloot!
voor meer info of inschrijving: mxcrusty@live.be, 0032495868733 of prive via facebook!

 

 


thor it
no img
11/05/2016 | posted by Stefan Geukens | reactie(s)

Open brief : Politieke schande !

De laatste jaren hebben we het toch ontzettend moeilijk om onze favoriete sport te beoefenen of te bekijken, parcours worden gesloten, petities worden getekend, te veel lawaai, niet goed voor de diertjes, het groen... Alles vinden ze maar uit om de motorcross te verbannen uit België, en dat na zo veel Wereldtitels.... Het is genoeg geweest vonden Stefan Geukens, Stefan Everts en Joel Smets en stelden deze open brief op! Thor voor de open brief, geschreven door Stefan Geukens, uitgever van The Art Of Motocross
 

thor it
no img
10/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

4-Uurs Enduro Valkenswaard 22 mei 2016: nog enkele plaatsen beschikbaar

Op zondag 22 mei 2016 organiseert Motorclub Boemerang voor de 26ste maal een 4-uurs enduro wedstrijd op en rond het Eurocircuit te Valkenswaard.

Momenteel zijn er nog enkele startplaatsen beschikbaar.

Voor meer info: Thor!


thor it
no img
10/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Hoe is het met Julien Lieber?

Het is opvallend stil rond de Wilvo Standing Construct Yamaha piloot, Julien Lieber. Daarom vroegen we hem voor een update. Julien had een langdurige last aan zijn heupen vorig jaar, iets dat verzwegen werd tijdens seizoen 2015 en hij verbeet tot en met de Naties, een echte vechter kan je hem wel noemen dan! Na de Naties moest Julien noodgedwongen onder het mes, zijn revalidatie zou duren tot eind Januari eer hij terug op de motor zou zitten. Helaas was de operatie geen succes, in tegendeel zelfs, de operatie diende opnieuw te gebeuren en deze keer ging Lieber naar de arts die ook Herlings aan zijn heup opereerde, de ene heup werd in Maart gedaan, de andere word nu deze donderdag gedaan.
“Ik ben triest nu ik 5 maanden verloor na de eerste operatie die niet goed werd uitgevoerd, ik heb moeite om van mijn motor te blijven en naar de wedstrijden te komen maar helaas is dit nu niet anders, normaal kan ik vanaf Oktober terug de trainingen aanvangen maar is 2016 wel voorbij...Ik heb nog een lange weg te gaan maar het is nu eenmaal zo. Ik kom zeker terug en veel sterker, dat beloof ik!”

thor it
no img
10/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Duitsland MX2

Herlings wint zijn zevende GP dit jaar maar kreeg het deze keer niet voor niets! Hij diende rekening te houden met Jeremy Seewer en met zijn eigen mindere starts. Na afloop was Herlings niet zo blij met de verdediging van Seewer om die eerste plaats, en vielen er wat woorden tegen Seewer en over Stefan Everts... Slechte verliezer of terecht? Het inhaal maneuver van Herlings op Seewer was toch ook niet zo zuiver... Of is dit gewoon Cross? Naar Belgen was het zoeken in de MX2, de enige aan de start was Brent Van Doninck, hij behaalde een knappe 6de plaats met toch nog een revaliderend lichaam na zijn zware val te Wustwezel. Damon Graulus aan de kant als toeschouwer, hij zit zonder team momenteel en Jens Getteman was de voorbije week ten val gekomen tijdens een training en zal mogelijk nog afwezig zijn in Italië. Julien Lieber heeft nog maar eens een operatie moeten ondergaan aan zijn heupen en zien we dit jaar niet meer verschijnen op de GP. De Belg Boulard Bryan onder Franse licentie werd 29ste en 35ste... Klik hier voor de foto's
 

thor it
no img
10/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Teutschenthal: Zogezegd, deel 3

Zo te zien aan de bezoekjes aan MXWORLD bent U echt geïnteresseerd in wat de rijders na afloop van een GP te vertellen hebben. En dat is een hele brok, alleen al om te verwerken.

Maar…… we willen het U niet onthouden. Vandaag deel 3, en dat is nog niet het laatste denken we. Deze aflevering begint met Renaux, Paturel, Guillod, Van doninck, Seewer, Vaessen, Townley, Strijbos, Nagl  Charlier, Febvre en Van Horebeek.

Thor!


thor it
no img
10/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Video VLM Molenbeersel

Patrick Luyten trok naar Molenbeersel en hij nam mee: één videocamera.

Het resultaat van die zondagse ijver zit vervat in 20 minuten kijkplezier via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=5igFtTQXcQM&feature=youtu.be

 


thor it
no img
10/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross op TV: alles op een rijtje.

Elke week  is het van dattem op de sociale media: “Waar kan ik de cross zien op TV.”

De vraag is retorisch: de cross is overal te zien!

Wat men met de vraag eigenlijk bedoelt is het volgende: “Waar kan ik de cross GRATIS” zien.”

En daar is het antwoord wat korter: in principe nergens.

Onder Thor een (gratis) leidraad waar je – weliswaar tegen een vergoeding – motorcross kan kijken, live of uitgesteld.


thor it
no img
10/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Pinkstertrofee Axel op maandag

Na een kleine onderbreking hernemen de BMB-rijders hun kampioenschap. Na Mons is het nu de beurt aan het ONK-circuit van Axel voor de volgende confrontatie op Pinkstermaandag. Op het RES-circuit zullen de punten wellicht hard verdiend worden want de harde omlopen zijn op komst waardoor de zandhazen in Axel hun slag moeten slaan.

THOR!


thor it
no img
10/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX250 Teutschenthal: Ozzie, Ozzie, Oi, Oi, Oi Hunter Lawrence!

De inspanningen van bepaalde merken om jonge talenten naar het oude continent te krijgen is best te pruimen. Kawasaki landde Hunter Lawrence, en laat nu uitgerekend den Hunter zijn eerste EK winnen. En dat voor die andere excoot (en uit ongeveer dezelfde stal): Darian Sanayei.

Voor de goede orde van zaken: Thomas Kjer Olsen is nog wel leider.

Thor!


thor it
no img
10/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Honda EMX150 Teutschenthal: Hakon Fredriksen klopt titelverdediger Emil Weckman!

Na een indrukwekkende race veroverde de Noor Hakon Fredriksen de zege in de slotreeks.

Hij werd ook totaalwinnaar en mag als eerste de Red Plate op zijn Honda schroeven.

Thor


thor it
no img
10/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De deelnemers voor de GP van Trentino in Pietramurata

Toch met enkele lokale nieuwkomers zowel in de MXGP als de MX2. Bijvoorbeeld Nicola Recchia, Peter Irt, Harri Kullas, Marco Maddii, Mattis Karro!!!!, en Ricardo Righi in de MXGP. Ook Tixier staat er nog op. Afwachten dus.

In de lichte klasse: niet veel wijzigingen, de jonge Italianen zaten sowieso al in het verhaal. Maar wat met de Belgen Damon Graulus en Jens Getteman?

THOR!


thor it
no img
09/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

EK selectie 65 & 85 cc Gazzane di Preseglie: Cristino en Rossi

De Italiaan Kevin Cristino won de in Gazzane di Preseglie de eerste manche 85 van de cc-klasse voor zijn landgenoot Mattia Capuzzo en de Slovee Maks Mausser. In reeks twee trok de Oostenrijker  Rene Hofer het laken naar zich toe gevolgd door de Italiaan Alessandro Facca en opnieuw Cristino

Beide reeksen van de 65 cc widen gewonnen door thuisrijder Matteo Luigi Rossi. Hij versloeg de Rus Zakhar Osmolovskiy en  de Spanjaard Victor Puig. In de slotreeks waren  de ereplaatsen voor de Spaanse Pablo Gutierrez voro de Italiaan Ferruccio Zanchi.

Uitslagen onder Thor!


thor it
no img
09/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Zogezegd. Weetjes, geruchten en reacties vanuit Teutschenthal. Deel 2.

De beelden, de teksten, ze komen weer vlot binnen via de PR-mensen. Wij maken een selectie van tekst en beeld.

Hier deel twee en handelt over: Ferrandis, Petrov, Brylyaklov, Lawrence, Sanayei, Dercourt, Anstie en Mewse.

Thor!


thor it
R2R StoreWMX-ShopMx477Sec ConstructionsDSMKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!