Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
09/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Kramolyn: de video van Luc en de billen van Davy!

Er zijn weer beelden van het WK Zijspannen in het Tsjechische Kramolyn, liefst 17 minuten lang. Helemaal zelf gemaakt door onze man ter plaatse, Luc Vander Aa.

Om het feest kompleet te maken zetten we Davy Sanders met de billen bloot. Opgelet: niet voor gevoelige kijkers!

De clip: https://www.youtube.com/watch?v=yrptKqNwFPI&feature=share


thor it
no img
09/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Zogezegd. Weetjes, geruchten en reacties vanuit Teutschenthal. Deel 1.

Alweer een spannende GP achter de rug. And still more to come. Heerlijk toch? Voor het eerst moest Jeffrey Herlings tot aan het gaatje om zijn maxima intact te houden. Liet zelfs zijn ongenoegen blijken. Ook Antonio Caïroli snoerde zijn afbrekers de mond met een loepzuivere dubbel.

De reacties of reports van/over de winnaars of verliezers in één of meerdere delen, natuurlijk op MXWORLD.BE

In aflevering 1: Tonkov, Östlund, Van De Ven, Duncan, Bogers, Justs, Vlaanderen, Lupino, Yamamoto, Lenoir en Lancelot.

Thor!


thor it
no img
09/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

UPDATE! Zware blessure voor Jolien Vleminckx

Update 12 mei om 15.21 uur:

Jolien verblijft nu nog op de semi-intensieve zorgen te Aken. waarschijnlijk mag ze vandaag naar een gewone kamer. Ze zal ook snel naar Pellenberg worden overgebracht (vrijdag of begin volgende week) om daar te revalideren.

Jolien heeft 2 operaties gehad. De ruggenwervel is verwijderd en vervangen door titanium. Daardoor staat Jolien haar rug terug mooi recht! Er is geen nieuwe operatie nodig!! Haar ruggenmerg is nog voor het grootste gedeelte intact wat natuurlijk zeer positief is voor de toekomst. Ze krijgt reeds oefeningen om te zenuwen terug te stimuleren.
Het optimisme en de inzet van Jolien is geweldig! Ze krijgt dan ook fantastische steun van haar ouders en vrienden! 
Op Facebook is een groep opgestart met als naam: Support Jolien Vleminckx
Jullie kunnen hier alle updates volgen en haar een bemoedigend woordje schrijven.

Zondag is Jolien Vleminckx ten val gekomen tijdens een wedstrijd in Kleinhau.

 

Thor!

Credits: mxsocquetpics


thor it
no img
09/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

IMBA Open Dalecin: Vincent Collet wint, Sorensen nieuwe leider.

Onze landgenoot Vincet Collet is winnaar geworden van de tweede IMBA EK-proef Open.  De eerste reeks moest hij aan een local laten. Ondrej Brendl was de naam. Diezelfde Brendl werd tweede in de tweede manche.

De beste zaak werd gedaan door de Deen Jim Bodker Sorensen. Die werd derde in de eindstand achter Collet en Jack Cox (GB). Door het forfait van Michael Hool (gekwetst op training?) wordt hij – als eerste Deen in de geschiedenis - de nieuwe leider in de stand.

Credits: FB

 


thor it
no img
09/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Kramolyn: Giraud-Musset de dagzege, Willemsen-Beunk leiden het WK.

Twee identieke reeksen in Kramolyn (CZ) maakten het rekenen eenvoudig. Giraud-Musset wonnen beide reeksen. Dat gebeurde twee maal voor Willemsen-Beunk, Hendrickx-Van den Bogaart, Vanluchene-Kurpniecks en Brown-Chamberlain. Zo zag ook de eindstand er uit.

Thor!


thor it
no img
09/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

AMPL Durler: Frederic Weigert dubbelt en klopt Thomas Vilvorder en Jordan Hebette.

De top drie lag vast na zes ronden van reeks één. Weigert leidde van meet af aan. Endurist Jerome Martiny moest ondergaan dat Steve Thielens en Thomas Vilvorder hem passeerden. Martiny zou wat later opgeven. Vier ronden voor tijd wist Vilvorder de tweede plaats afhandig te maken van Thielens.

In reeks twee trok Jordan Hebette alles uit de kast. Hij was vierde geworden in de eerste manche. Het moet gezegd: hij hield Weigert haal lang aan de praat, en gaf vervolgens plaats twee niet meer uit handen. Vilvorder  hield Thielens onder de duim en dat speelde in het voordele van Hebette die derde werd in de eindstand achter Vilvorder.


thor it
no img
09/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Lille: Mark Boot verslaat Jilani Cambre met zege in slotreeks.

Jochem Walckiers zette de dans in op de Breugelheide. Cambré, Patrick Capellen en Roy Silliën volgden. Cambré zette door en veroverde de leiding. Walckiers bleef mee crossen. Het gevaar kwam uit de achtergrond. Boot, Gordano Natale en Jerôme Benonit waren slecht gestart, maar alle drie wisten ze Walckiers nog te passeren.

Natale probeerde in de tweede reeks te ontsnappen. Cambré wilde mee gaan, maar maakte een fout en zakte naar zes, zodat Benonit tweede werd. Niet voor lang want Boot was echt goed en ging van negen naar één in goed drie ronden. Cambré hield vol. Helaas, Boot pakte evenveel punten pakte, en mocht door de zege in de slotreeks wel de bloemenmiss kussen. Natale werd derde totaal.

Credits: FB


thor it
no img
09/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VLM Molenbeersel: De eerste voor Kenny Vandueren. Ereplaatsen voor Wesley Verheyen en Eric Foguenne

Een barstenvol starthekken bracht meteen Vandueren, Verheyen en Kenny Janssens in de frontlijn. Wesley meende recht op meer te hebben en drukte Vandueren weg. Blijkbaar iets te optimistisch want precies halfwweg denderde Vandueren naar de reekszege en sloot Janssens als tweede af. Eric Foguenne werd vierde voor Jonas Salaets.

Verheyen zou zijn gram halen in de slotreeks die hij wel domineerde tot op de finish. Vandueren bezette meteen de tweede plaats, goed voor het dagsucces. Hij zag in zijn spiegel enkel Jens Van Meer die derde zou worden. Van Meer was heel slecht gestart in de openingsreeks. Een beredeneerd rijdende Foguenne werd nog eens vierde, en dat was goed voor brons algemeen.

David Cools was de beste MX2-rijder met een 13de en 9de plaats algemeen.

Credits: Brentmxpics


thor it
no img
09/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MCLB Lembeke David Segers voor Maarten Govaert

Krap 12 Inters aan de baar in Lembeke. De eerste manche veranderde er niks in de top drie: Segers, Torpjurn Van Hoe, Govaert en Tim Vandriessche maalden hun rondjes af. Enkel Dylan Verleysen zorgde voor ophef door vanuit laatste stelling nog vijfde te worden.

Iets meer animo voor reeks twee op de Ketsebroek. Van Hoe leidde en werd gecounterd door Govaert. Even later verdween Van Hoe uit koers. Segers, na vier ronden in tweede stelling wist zich toen al eindwinnaar voor Govaert. Al dwong hij de leider tot een spurt. Verleysen dwong een gelijkspel af met Vandriessche maar de tweede reeks gaf recht op brons.

Credtis: FB


thor it
no img
08/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Cairoli breekt de ban en het WK open.

Je hebt ze overal en altijd en in elke sporttak. Van zodra het een kampioen wat minder lijkt te gaan zin ze daar. “Zijn tijd is over, hij moet aan de kant voor de jeugd, hij kan het niet meer….”. In de paddock waren er stemmen die dit over Antonio Caïroli vertelden. Meetal is zo’n mening op niks gebaseerd. In een recent interview gaf Antonio aan dat hij zich niet bij de zaken neer legde. Acht titels, adel verplicht.

Thor!

 


thor it
no img
08/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Fel bevochten zege voor zieke Herlings

Niks was er dit seizoen aan te doen bij Jeffrey Herlings. Overal waar hij aan de start kwam, won hij. Maar in Teutschenthal leek er een einde te komen aan de recordreeks. Leek, want op het einde zette Jeffrey de zaak toch weer naar zijn hand. Maar het koste moeite, héél veel zelfs. Want een interview na de finish kon er niet (meteen) van af.

Thor!


thor it
no img
07/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

EMX250: Hunter, Hunter Lawrence is the name

Twee ereplaatsen op het WK juniors, enkele Australische titels. Dat was het CV waarin Hunter Lawrence naar Europa kwam, op zijn zestiende.  Hij werd ingehaald door Kawasaki. En zorgt momenteel als enige voor succes…..

Thomas Kjer Olsen blijft leider in de stand.

Wouts schuift door naar drie.

Thor!

 


thor it
no img
07/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Dames Lancelot voor Van de Ven en Laier. Verstappen vijfde

Titelverdedigster Chiara Fontanesi zal met een dubbel gevoel zitten. Ze won de tijdstraining, waarbij ze ruim anderhalve en twee seconden per ronde sneller was dan Courtney Duncan en Livia Lancelot.

Fontanesi zou pas zesde worden in de eerste manche.

Onze landgenote Amandine Verstappen, gecoacht door Patrick Caps werd vijfde.

Thor!

 


thor it
no img
07/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

WK Zijspannen Kramolyn: Vandaele en Clohse via de herkansingen

Soms moet het ook mee zitten ook. Zeker als het in de kwalificatiereeksen niet mee zat. Gelukkig is er dan nog de Last Chance, waarin Vandaele-Smeunickx en Clohse-Verhaegen wonnen en vierde werden. Ze kunnen bijgevolg hun kansen verdedigen als het morgen om punten gaat.

Thor!

 


thor it
no img
07/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Vaste prik: Herlings,Seewer, Jonass en Van doninck

Zeggen dat de uitslag van de top drie uit de kwalificatie van de MX2 een verrassing  is zou getuigen van wereldvreemdheid.

Herllings won voor Jeremy Seewer en Pauls Jonass.

De vierde plaats van onze Brent Van doninck is dat wel, nauwelijks één week na zijn rentree.

Thor.


thor it
no img
07/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

En daar is Cairoli.

Vorige week was hij nog wat te plat. Deze week gaf hij in een interview toe dat Tim Gajser en Romain Febvre te snel reden voor hem. Maar in Teutschenthal heeft  Antonio Caïroli getoond dat hij er weer staat. Hij won voor Febvre en Gajser.

Thor.


thor it
no img
07/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Geen Desalle in Teutschenthal

Hij klokte de  35ste en laatste tijd in de vrije training. Nadien gooide Clement Desalle de handdoek. Hij startte niet meer in de  gechronometreerde training en in de kwalificatiewedstrijd. De blessure (welke?) opgelopen tijdens zijn val in de tweede reeks van Letland, speelt te fel op.

Thor voor meer info (update)!


thor it
no img
06/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Foto : Duitsland op vrijdag

Warme groetjes vanuit een zon overgoten Duitsland. Klik hier voor de foto's die we maakte van het parcour


thor it
no img
06/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross op TV dit weekeinde

Met wat meeval kan u de GP van Teutschenthal beleven vanuit uw luie zetel.

Motors TV geeft zowel de MX2 als de MXGP live vanuit Teutschenthal. De utizending begint om 13.00 uur en duurt to 18.00 uur. Gastheren: Joël en Léon

U kan ook de MXGP live zien op Play Sports. Daar zit u – hou u vast – goed vanaf 12.00 uur tot 18 uur met heruitzendingen van de GP van Mexico en Letland en tussendoor de MXGP live.

Eurosport 2 geeft enkel de tweede reeksen van zowel de MX2 als MXGP in uitgesteld relais vanaf 19.45 uur.

 


thor it
no img
06/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

24MX Lucas Oil Honda: Steven Lenoir, stap voor stap. Een interview!

Hoewel de MXGP steeds mondialer wordt, is er geen enkel ander Europees land met zoveel talent als Frankrijk. Natuurlijk zijn er de absolute toppers zoals Romain Febvre, Gautier Paulin, Marvin Musquin en Dylan Ferrandis.

Maar ook rappe piloten uit ‘la douce France’ die (opnieuw) hun opwachting maken op het hoogste niveau zetten deze stelling kracht bij.

24MX Lucas Oil Honda’s vervangrijder Steven Lenoir past perfect in dat plaatje!


thor it
no img
06/05/2016 | posted by Marcel | reactie(s)

VLM Molenbeersel veelbelovend met mooi circuit!!

De JMS-VLM wedstrijden dit weekend beloven weer van een hoog niveau te worden. MC De Grensduivels hebben immers weer voor een schitterend circuit gezorgd. Op zaterdag 7 mei wordt het volledige JMS-programma afgewerkt en op zondag komen de groten aan de start bij de VLM.
Op zaterdagavond kun je mee genieten van een heerlijke BBQ, hiervoor dient wel gereserveerd te worden.

Thor it voor de luchtfoto's van het circuit


thor it
no img
06/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: the road to succes: Tim Gajser.

Als U helemaal bij wil blijven, geniet dan even van een klein half uur Tim Gajser. De wereldkampioen MX2 en tot voor Teutschenthal  op één punt van de leiding in de MXGP, dat verdient een kijkje.

Hier is de link: https://www.facebook.com/497058347017723/videos/946574418732778


thor it
no img
06/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

GP Duitsland: de deelnemers.

Onder Thor treft U de ingeschreven rijders aan voor de GP van duitsland die dit weekeinde gereden wordt in Teutschenthal. Geen Jeffrey Dewulf die er niet in slaagde om een wildcard te bemachtigen. Zal  Gauthier Paulin er wel bij zijn? Jeremy Delince staat in elke geval op een wachtlijst en Kevinfors is er wel bij.

In de MX2 ontbreek wellicht Davy Pootjes. Of Damon Graulus kan starten weten we niet na zijn breuk met het team.

Volle bak bij de dames met bijna 40 inschrijvingen.

Ook het Honda EMX150 start zondag in Duitsland.


thor it
no img
06/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

VMCF Axel: Marc Boot voor Eric Foguenne en Roy Gijsels

Bij gebrek aan een BMB-wedstrijd trokken veel licentiehouders naar VMCF. Goed voor 32 deelnemers bij de Inters.

De Zeeuw Mark Boot heeft er noooit twijfel over laten betaan voor wie de zege was. Hij rondde Axel af met een dubbel. In de eerste manche ging hij sneller de meet over dan Vincent Collet en Roy Gijssels.

Die dacht aan zijn derde plaats in de slotreeks genoeg te hebben voor het zilver. Helaas, Eric Foguenne die in reeks 1 vierde werd pakte nu de tweede plaats. Die uitslag bracht de beslissing: zilver voor Foguenne, brons voor Gijsels.

Collet werd vierde, omdat hij pas zesde werd in de slotreeks en ging Roy Silliën vooraf.


thor it
no img
06/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

MC Lille: Raf Belmans wint voor Rob Konings en Rene Ranniko

MC Lille kende een topdag met  bijna 270 deelnemers. Omwille van een vrij sobere kalender kregen we ook enkele gastrijders.

Bij de Inters gingen die met de prijzen lopen. Raf Belmans won beide reeksen, telkens voor Rob Konings en Rene Ranniko.


thor it
DSMMx477Sec ConstructionsKTM Shop NLWMX-ShopR2R Store

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!