Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
06/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeffrey Dewulf: podium in Rhenen, maar geen WK-ticket

Tijdens de Internationale Motocross in Rhenen heeft Jeffrey Dewulf een podiumplaats weten te pakken.

De KTM-rijder werd tweede in de eerste manche. Hij bleef Ceriel Klein Kromhof voor, en dat waren de enige twee in  dezelfde ronde als Herlings.

In de slotmanche reed Dewulf zich wat vast in de eerste bocht en kwam als zevende door. Hij doet een gooi naar het zilver, maar eens op de vierde plaats is het beste er van af en zakt Jeffrey naar de zevende plaats. Net voldoende om derde te worden in de eindstand achter Herlings en Klein Kromhof.

Bitter is wel dat Dewulf geen ticket kon versieren voor de GP’s in Teutschenthal of Pietramurata.


thor it
no img
06/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Zijspannen Torce en Vallee (Fr): Vandaele-Smeunickx winnen, Santermans-Muceniecks derde.

De internationale zijspancross in Torcé en Vallée is gewonnen door het Belgische duo Vandaele-Smeuninckx. Ze versloeg de gebroeders Bax en wonnen drie reeksen op rij.

Ook het duo Santemans Mucenicks reed een puik cross. Ze werden derde voor het eerste Franse duo Auvray-Rostingt.


thor it
no img
05/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Intern. MX Rhenen: Jago Geerts ook nu de baas. Herlings speelt met de MX1-motor en rivalen.

Was het kruim van de piloten niet present in Rhenen, het publiek was wel op de traditionele afspraak.

Op de Kwintelooyen, zeg maar  een van Nederlands mooiste banen bleven de sterkhouders van dit seizoen overeind.

Eén Belgische zege ditmaal, met Jago Geerts in de 125 cc.


thor it
no img
05/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Honda JTech en Damon Graulus uit elkaar

Het Honda JTech team maakte vandaag bekend de overeenkomst tussen het team en de MX2 rijder Damon Graulus te verbreken.
 

Na meerdere meetings en discussies tijdens de MXGP Letland en de dagen er op, hebben Honda JTech en Graulus in onderling overleg besloten de samenwerking onmiddellijke te stoppen.

Het 2016 seizoen begon goed met een goed winter test-en trainingsprogramma, maar deze moeilijke beslissing werd genomen door beide partijen, omdat de ideeën en de manier van denken te verschillend was werd het onmogelijk nog verder samen te werken. Honda JTech wil Damon Graulus bedanken voor zijn inspanningen in de eerste zes MX2 Grands Prix van dit seizoen, en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.


thor it
no img
05/05/2016 | posted by Outlaw Racing | reactie(s)

Tandwiel- en Kettingactie bij Outlaw Racing

Vervang je tandwielen en ketting tegelijk en je bent met deze set ook nog eens voordeliger uit dan wanneer je alles los zou kopen! Nu met gratis kettingspray! Vind de set die op jouw motor past met behulp van de Outlaw Partsfinder.

Deze tandwiel-kettingsets (voor de grote motoren) bestaan uit:....

Thor it voor meer info


thor it
no img
03/05/2016 | posted by PGM | reactie(s)

Transfer roddels...

De Transfer roddels beginnen al heel vroeg dit jaar, zo zou Justin Barcia naar Europa komen om in de MXGP uit te komen mogelijk bij het Suzuki team in de plaats van Ben Townley die toch, misschien wel zoals iedereen verwachtte, tegenvalt voorlopig. Maar er zijn nog andere opties waar Bam Bam eventueel naartoe zou kunnen, Honda bijvoorbeeld waar Gautier Paulin en Evgeny Bobrysev einde contract zijn dit jaar. Dat Honda terug een Kampioen zou willen is wel heel duidelijk en dat zou wel eens Tim Gajser kunnen worden dit jaar want die is momenteel wel enorm sterk aan het rijden en kan zo wel eens voor de verassing zorgen. Over Tim gaat het gerucht weer dat hij naar de USA zou gaan, hij zal zeker al de Monster Energy Cup rijden in Las Vegas maar is er ook sprake van de Outdoors, en dat zou naast de Duitser Ken Roczen zijn die dan op zich zijn overstap maakt van Suzuki naar Honda... Trey Canard zou dan naar Kawasaki gaan. Nu in Europa zijn we toch voorlopig zeker dat bij Kawasaki Clement Desalle en Jordi Tixier zouden blijven omdat ze een contract hebben nog tot 2017. Bij Yamaha lopen de contracten van Jeremy Vanhorebeek en Valentin Guillod dit jaar al af, enkel Romain Febvre blijft bij Yamaha... Bij KTM is het al zeker Antonio Cairoli maar wat met Herlings? Die moet sowieso de titel binnen halen dit jaar bij de MX2 maar zoals iedereen weet is Herlings niet echt welkom naast Cairoli, blijft hij dan wel bij KTM of gaat hij naar Honda? Bij Husqvarna is Nagl en Anstie nog zeker van een plaatsje... Word vervolgt... Let op dit zijn geruchten die we horen in de wandelgangen!

thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Herlings op de MX1 motor in Rhenen

Onze collega's van Motorcrossplanet melden vandaag dat Jeffrey Herlings donderdag van start zal gaan in de MX1-klasse, in plaats van op zijn MX2-motor.

Voor de MX1-rijders is dat minder goed nieuws, voor de anderen kan je nu eens een deftrige gok wagen op een mogelijke overwinnaar.

Nu donderdag op de Kwintelooyen in Rhenen, een dik uurtje rijden van de Belgische grens.


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Jago Geerts en Yentel Martens starten in Rhenen!

Met nog een paar dagen te gaan voordat de motoren gestart worden voor de internationale wedstrijd in Rhenen op 5 mei, kunnen we niet anders zeggen dan dat er een zeer interessant deelnemersveld aan de start komt.

Het Red Bull KTM Factory team met Jeffrey Herlings en Davy Pootjes stond al een aantal weken vast.

Deze week heeft ook het HSF Logistics Motorsport haar deelname aan het evenement toegezegd.

Helaas raakte Pootjes zondag in Kegums gekwetst.

Twee sterke Belgen zullen zeker mee doen voor de zegeJago Geerts 125 cc) en Yentel Martens (MX1). Beiden leiden in de EK-stand.

Thor!


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Motorcross Mix: foto, tekst, gossip, vanalles

Niet alles kan aan bod komen in drukke motorcrosstijden. Daarom hier een verzameling van feiten, geruchten en veel foto’s kortom, er zit altijd wel iets in de grabbelton wat U bevalt, of niet…..

Klik op THOR, lees, kijk, en blijf op de hoogte van de exploten van Todd Waters, Damon Graulus, Henri Jacobi, Nick Kouwenbergh, Nicholas Adams, Filippo Zonta, Raivo Dankers, Max Engelen, Alvin Östlund, Conrad Mewse, Darian Sanayei en Hunter Lawrence…..


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Mike Vanderstraeten: pech en vijfde plaats in Kegums

Mike Vanderstraeten kwam goed voor de dag in de tweede wedstrijd om het EMX300. Hij kende evenwel ook pech. In de eerst reeks had hij na een matige start zijn koers rustig opgebouwd. Eens op de tiende plaats viel hij uit met pech.

De tweede manche begint gelukkig beter en vanaf de eerste ronde is Mike in de top tien te vinden. Hij rijdt een heel sterke wedstrijd en maakt op het einde jacht op de vierde plaats. De spanjaar Utrilla weet hem evenwel voor te blijven. Maar Mike scoort toch behoorlijk wat punten na die pechvolle eerste manche.


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Jordi Tixier wint in Sainte Austreberthe, Steve Ramon tweede

Geen Jordi Tixier in Kegums, maar wel in Sainte Austreberthe. Zoek dat maar eens op in Google Earth. Het ligt zowat 25 km noordwest van Rouen en telt 400 inwoners, de hond van Meneer Pastoor mee gerekend. En daar was op 1 mei toch wel een internationale cross zeker, zelfs al werd er ook gereden om het Franse kampioenschap.

De zege was voor Jordi Tixier, de beste over drie reeksen. Steve Ramon wed tweede, voor Gert Krestinov, Ryan Houghton en Jeremy Delince.


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Jeremy Seewer blijf podia verzamelen

Het is ondankbaar om in dezelfde wedstrijd te moeten rijden als Jeffrey Herlings.

Het is niet anders.

Je maakt ook een berenseizoen als je zoals Jermey Seewer van het ene podium naar het andere fietst.

Hoe?

Thor!


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Pech houdt Strijbos van een stunt, Townley lijkt hersteld

Het was een aanvaring tussen de twee Suzuki’s die Kevin zou nopen tot een opgave. Hij reed in de slotreeks in derde stelling toen alle olie bleek weggelopen en de koppeling verbrandde. Het beste resultaat dat lag te wenken, werd meteen een illusie.

Het zit het Suzuki World MX Team nog niet echt mee. Dat leest u wat verder.


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Petar Petrov de beste Kawasaki MX2-rijder

Met een vierde plaats in de WK-stand is Petar Petrov momenteel de beste Kawaski MX2-rijder.

Die waren best goed vertegenwoordigd in Letland, want ook Dylan Ferrandis stond mee aan het hekken samen met de revelatie van Léon, Vsvolod Brylyakov.

Thor.


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Nagl en Charlier draaien mee vooraan in Kegums

Max is klaar voor zijn thuis-GP. Indrukkwekkend was het slotoffensief van Nagl, dat hem helemaal in het spoor van winnaar Gajser bracht. Kwam dan de slotreeks, waarin hij de gevallen Gajser niet meer kon ontwijken. Hij was iets sneller weg, maar op het einde bleek de Sloveen iets sneller. Maar Max kan/mag terecht uitpakken in Teutschenthal waar hij een en ander moet recht zetten.

Dat ook de tweede rijder van het IceOne Husqvarna Racing Team, Christophe Charlier,  het beter en beter doet leest U ook al onder Thor.

 


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Steffi Laier wint in het Duitse Frankenthal.

Er wordt nieuw leven geblazen in dit kampioenschap voor dames. Er kwamen 29 dames aan de start voor het 2e luik van de DMV MX LADIESCUP.

Het knappe circuit van Frankenthal met zijn vele springbergen, lag er perfect bij. Het was zelfs zo droog dat er nog gesproeid moest worden.

De Duits/Belgische Steffie Laier was weer berensterk.

Thor!


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

De kalender voor een heel drukke week!

Het begint al op donderdag en stopt pas zondagavond.

Over half Europa wordt aan top motorcross gedaan.

Waarheen?

Lees het op onze kalender, die achter Thor verscholenz it.


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Top tien plaatsen voor Bogers, Justst en Vlaanderen.

Het HSF Logistics Motorsport team heeft in de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Letse Kegums goede resultaten neer weten te zetten.

Alle drie de rijders wisten een manche in de top tien te finishen en met Brian Bogers op een achtste plaats,

Calvin Vlaanderen op een tiende en Roberts Justs op een twaalfde plaats in het dagklassement werd het weekend naar volle tevredenheid afgesloten.

Thor!


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Tim Gajser: Mooiste zege tot nog toe

Zijn derde GP op rij, zijn vierde in totaal. Knap resultaat voor Tim Gajser, na een al even knappe wedstrijd. Vooral de slotreeks zal menig liefhebber aan het scherm gekluisterd hebben.

Agressief, op het randje – soms er over - van zijn kunnen, en dan toch een geslagen positie omzetten in GP-winst. Dat was het verhaal van de jonge Sloveen van Honda Gariboldi.

Thor!


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Fevre behoudt het initiatief, Van Horebeek net geen podium.

Nog een puntje, rekenkundig klein, maar moreel even zwaar als –tig eenheden. Dat is wat Romain Febvre nog over houdt na zijn dolle rit in de eerste reeks en de zege in de tweede.

Jeremy Van Horebeek reed een berenkoers. Met dergelijke uitslagen sta je altijd op het podium maar na een spannende Letse GP bleek dat onvoldoende.

Enkel Kemea-rider Valentin Guillod moest het met wat minder stellen.

Thor:


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Geen feest voor Clement Desalle en Tommy Searle

Kegums zal niet in het gulden boek van Clement Desalle en Tommy Searle staan. Zeker de editie 2016 niet, want Desalle won hier wel ooit een GP. Nu verknalde Clement het al in de eerste halve meter. Tommy moest vrede nemen met een magere oogst nadat hij uitviel in de eerste manche.

Thor!


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stiingray | reactie(s)

Gehavende Bobryshev maakt toch indruk

Zaterdagavond was het niet zeker of Evgheny Bobryshev zondag kon starten; Hij maakte een snoekduik in de start van de kwlaificatie.

Geen breuken, maar geen plekje zag niet bont en blauw en Bobry had veel, heel veel pijn. Nog een nadeel was dat hij geen tijd zette en als laatste naar het hekken moest.

Thor!


thor it
no img
03/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

BK Kester: preview nieuw circuit

Zopas werd bekend gemaakt dat AMC De Toekomst uit Dworp de finale zal organiseren van het BK Motorcross. Niet in de zomer, maar op  18 september in Kester-Gooik. Iedereen weet van de problemen met de groenen – die nu trouwens zwaar hebben ingegrepen in de natuur – maar kom het is nu zo.

Maar de cross in Kester zal  gereden worden op een nieuwe omloop. Als we de know-how van de club toetsen aan parcourbouwer Wim Vanderheyden en de locatie, dan hoop ik – ik ben er bijna zeker van - van harte dat de club een nieuwe dynamiek heeft gevonden.

Voor een eerst sneak preview maken we hier de link naar de uitzending op Ring TV: http://www.ringtv.be/sport/amc-de-toekomst-verkent-nieuw-parcours-op-kesterheide-gooik#.VyD3DkhMv9o.email


thor it
no img
02/05/2016 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: MCLB Aalter

Na enkele weken geen cross meer gezien te hebben, zijn we nog eens een bezoekje gaan brengen op de MCLB te Aalter. Waar konden we anders naartoe dit weekend hier in België? Met het mooie weer en al het volk hebben we onderstaand album kunnen maken.

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
02/05/2016 | posted by Stingray | reactie(s)

Video: Zijspannen Kamp Lintfort, produced by Luc Vanderaa

Hij zat met zijn camera in Kamp Lintfort, en Luc Vanderaa legde het volgende voor eeuwig vast: https://www.youtube.com/watch?v=6ehZsUgsHOA&feature=youtu.be


thor it
R2R StoreWMX-ShopMx477Sec ConstructionsDSMKTM Shop NL

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!