Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
17/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Kenny Jannsens wint en wordt Belgisch Kampioen Inters MX1 in VLM

Kenny Janssens won vandaag in Broechem met een tweede en eerste plaats en pakte hiermee vroegtijdig de Belgische titel Inters MX1. Jens van Meer was de enige die nog een waterkans had op de titel maar moest zowieso beter doen als Kenny Janssens en dat lukte vandaag niet, Jens werd tweede. De openingsreeks werd gewonnen door Dietger Damiaens maar de DAM Racing-rijder maakte in de herneming net iets teveel fouten en eindigde vijfde, goed voor de derde podiumplaats. Voor Kevin van Geldorp duurden de reeksen net iets te lang, hij miste met de vierde plaats net het podium. Bij de MX2-jongens was de zege opnieuw voor Kampioen Jonathan Banken, de Taxi Marcel-piloot stuurde zijn WMX-Yamaha naar een dubbele reekszege en kon zelfs meedoen met de grote jongens voorin. Kevin Schellens werd tweede voor Jordy van Mieghem.

Thor it voor alle uitslagen


thor it
no img
17/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings wint Grote Prijs in Villars Sous Ecot in MXGP-klasse

Ook de laatste Frand Prix van het seizoen werd gewonnen door Jeffrey Herlings (KTM), de Nederlander werd derde in de openingsreeks en pakte de reekszege in de tweede reeks, hiermee had hij genoeg om zijn zesde zege van het jaar te pakken. Tim Gajser deed in feite evengoed als Herlings 1st en 3de, helaas voor hem in de verkeerde volgorde, de HRC Honda-rijder werd zo tweede. De derde plaats ging naar Max Anstie (Husqvarna) die zijn tweede podium op rij pakte. Kevin Strijbos (Suzuki)  werd onze beste landgenoot, hij werd met een 6de en 8st om totaal 6de te worden. Jeremy van Horebeek (Yamaha) 8st en 7de, totaal 8st. Damon Graulus (24MX Honda) pakte 7 punten en werd 18de.

Thor it voor de uitslag en WK-Eindstand van de MXGP-klasse


thor it
no img
17/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Covington wint modderfestijn in Frankrijk, Pauls Jonass wereldkampioen MX2

De Grand Prix in Villars sous Ecot werd vooral in de eerste reeks onder barre omstandigheden verreden, er finishten slechts zes rijders in dezelfde ronde. Thomas Covington (Husqvarna) won de openingsreeks voor Jeremy Seewer (Suzuki) en Jed Beaton (Honda)... Jed wie denk je dan? Beaton is invaller bij het HRC Honda team. Hunter Lawrence (Suzuki) werd vierde voor Pauls Jonass (KTM) die toen al zijn eerste wereldtitel MX2 mocht vieren. Hunter Lawrence deed Stefan Everts in de laatste GP van het seizoen nog een mooi cadeau, hij won de tweede reeks voor Thomas Covington die zo GP-winnaar werd, Pauls Jonass werd derde voor alweer een uitstekende Jed Beaton. Covington wint voor Hunter Lawrence en Jed Beaton schenkt HRC Honda al een podiumplaats met de nieuwe Honda CRF 250.
De wereldtitel MX2 is dus voor Pauls Jonass, Jeremy Seewer werd tweede in het kampioenschap voor Thomas Kjer Olsen
Thor it voor de uitslag en WK-eindstand MX2


thor it
no img
12/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Husqvarna Testdag op 23 september 2017

Wil je de nieuwste Husqvarna's komen testen? Dat kan op zaterdag 23 september 2017...
Niet alleen de enduro's kunnen dit jaar getest worden, zo zal het volledige Motocross-gamma (voor volwassenen) voor jullie klaarstaan, de TC125, deTC 250, de FC 250, de FC 350 en ook de FC 450.
Ook staan er volgende enduro-modellen klaar om te testen: TE 250i - TE 300i - FE 250 - FE 350 - FE 450 - FE 501.
Wil je graag komen testen? Schrijf je in bij een erkende Husqvarna-dealer, de test zal doorgaan op een terrein in Gouy Les Pieton, net onder Nijvel.
Klik hier voor een erkende dealer op te zoeken


thor it
no img
12/09/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

24MX Honda: Keeno kapt ermee, Graulus 17de in Assen

Na een moeizame augustus maand sloot Damon Graulus de Nederlandse GP motorcross in Assen positief af. De 24MX Honda rijder reed op de erg zware omloop naar een 17de en 18de plaats, daarmee werd hij 17de in de eindstand. Veteraan Ken De Dycker nam op het TT circuit afscheid na een mooie carrière.

Thor it voor meer


thor it
no img
29/08/2017 | posted by Bertje | reactie(s)

FOTO: Orp-le-Grand

Op de mooie omloop van Orp-le-Grand werden ook zoals vorig jaar enkele kampioenstitels vastgezet. Een warme dag wat leidde tot een stoffige dag...

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
27/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Clement Desalle winnaar in Orp Le Grand (MX1),

De Int. Motocross in Orp Le Grand is een klassieker op de BMB-kalender, "Klein Namen" wordt het wel eens genoemd, je kan er altijd mooie wedstrijden beleven. Vandaag was Clement Desalle er grote winnaar, de Kawasaki fabrieksrijder was in beide reeksen de beste voor Shaun Simpson die met een 4de en 2de plaats tweede werd. De strijd voor de derde plaats ging tussen Kevin Strijbos en Jeffrey Dewulf en het was Dewulf die als derde mee naar het podium mocht, zijn 3de en 4de plaats waren beter dan de 2de en 5de plaatsen van Strijbos.

Thor it voor de uitslagen van Orp Le Grand


thor it
no img
24/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

JMS-VLM Opglabbeek: Het circuit ligt er stralend bij!!

Het PR-Racing Team onder leiding van Iris Siezenis met Amber en Robin Everts zijn er klaar voor om de hele meute JMS- en VLM-piloten te ontvangen dit weekend. Naast het JMS-programma met de quads en de dames komen ook de onervaren rijders aan bod, iedereen die weinig of geen wedstrijdervaring heeft kan hier dus aan meedoen. Op zondag komen de VLM-rijders aan de beurt, daar zullen de volgende reeksen strijden voor kampioenschapspunten: Nieuw A, recreanten, juniors, nationalen en de zijspannen.

Klik hier voor foto's van het circuit
We bekijken de strijd voor de Belgische titel bij de Nationalen, klik op Thor


thor it
no img
20/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Handvaten aan spotprijs!!

Op zoek naar nieuwe handvaten? Bestel dan snel de 3-pack Twenty Handvaten!
Drie setjes handvaten voor slechts 4.99 Euro!!

Klik hier om te bestellen!


thor it
no img
20/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Prado en Covington de reeksen, Seewer pakt eindzege in Zweden (MX2)

Jeremy Seewer (Suzuki) pakte vandaag met twee tweede plaatsen de eindzege in MX2 tijdens de GP van Zweden. Op het harde circuit van Udevalla was in de eerste reeks Jorge Prado de beste maar kon na de pauze "slechts" een vijfde plaats laten noteren, wel goed voor een tweede plaats in de eindstand. De derde plaats was voor Pauls Jonass die gezien zijn voorsprong in de wk-stand niet meer risico's lijkt te nemen dan nodig is. De tweede reeks werd door Thomas Covington gewonnen, hij kon Jeremy Seewer met een gewaagde inhaalbeweging in de laatste bocht van de leiding verdringen...
Brent Vandoninck werd beste Belg op de 14de plaats, Julien Lieber kende een GP om snel te vergeten, hij scoorde slechts 8 wk-punten.

Thor it voor de uitslag en Wk-stand van de MX2


thor it
no img
20/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Tim Gajser is back in winning mood!! GP Zweden MXGP

Tim Gajser kon een tijdje niet op het podium geraken maar vandaag toonde de Sloveen dat hij terug is en schonk Honda HRC opnieuw een klinkende overwinning in de Grand Prix van Zweden in Uddevalla. De wereldkampioen van 2017 won de eerste reeks voor Jeffrey Herlings en had in de tweede reeks genoeg aan een tweede plaats voor de zege. Romain Febvre won de tweede reeks en doet hiermee veel vertrouwen op, iets wat hij lang gemist heeft. Gautier Paulin (Husqvarna) mocht als derde mee naar het podium. Jeffrey Herlings moest met een technisch probleem opgeven in de tweede reeks. WK-leider Antonio Cairoli kon amper profiteren van Herlings zijn uitvallen, hij scoorde slechts vier punten meer dan Herlings. Beste Belg werd Clement Desalle op de vierde plaats, Jeremy van Horebeek werd zesde.

Thor it voor de uitslag en WK-stand van MXGP


thor it
no img
17/08/2017 | posted by Bertje | reactie(s)

Foto: BMB Balen door Bertje

Toen we thuis vertrokken hadden we geen positief gevoel, vertrokken in de regen en dit de hele weg door. Eenmaal aangekomen in Balen was de regen gestopt en zag het circuit er nog goed uit. Slechts enkele druppels zijn er gevallen maar daar bleef het ook bij. 

De foto's kan je hier bekijken.


thor it
no img
15/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Thomas Covington wint op de Keiheuvel de Trofee Joel Roelants (MX2)

Thomas Covington won vandaag op de Keiheuvel de Trofee Joel Roelants die uit wordt gereikt voor de Inters MX2. De Amerikaan in loondienst van het Rockstar Husqvarna Team van Jacky Martens won beide reeksen. Brent Vandoninck (Kemea Yamaha) probeerde, haalde alles uit de kast maar kwam in beide reeksen niet verder dan tot aan het achterwiel van de Husqvarna-rijder te komen, hij werd tweede. De derde plaats was voor een team uit Balen zelf, het Diga Racing Team en daar zorgde Thomas Kohut voor, de Slovaak werd zevende en derde in de reeksen. Creymert-rijder Karka Dovydas werd vierde voor Roy van Heugten....

Thor it voor de uitslag van MX2


thor it
no img
15/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Armanis Jasikonis wint Trofee Sylvain geboers in Balen

Vandaag werd op De Keiheuvel in Balen de jaarlijkse klassieker verreden. De MX1-klasse streed voor de Trofee Sylvain Geboers en die was dit jaar voor Suzuki-rijder Armanis Jasikonis. De #27 uit het kamp van Stefan Everts legde in de eerste reeks met de reekszege de basis van zijn overwinning, hij had in de tweede reeks aan een derde plaats genoeg voor de overwinning. Max Nagl kwam in de openingsreeks ten val maar geraakte toch nog op de tweede plaats, met de tweede plaats in de tweede reeks mocht hij als tweede mee naar het podium. Kevin Strijbos dan? Die bleef steken bij het uitkomen van de eerste bocht in de eerste reeks, kwam nog terug naar de vierde stek en won knap de tweede reeks maar bleef steken op de derde podiumtrap. De vierde plaats was voor Shaun Simpson, hij werd vierde en vijfde. Filip Bengtsson werd met een mooie derde plaats in de eerste reeks en een zevende plaats na de pauze vijfde in de eindstand voor de heroptredende Yentel Martens....

Thor it voor de uitslag van de Inters MX1


thor it
no img
14/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Scoyco-kledinglijn op de Keiheuvel voorgesteld!

Naar jaarlijkse gewoonte stelt MX477 U de nieuwe 2018 Scoyco kledij voor op de Internationale cross van de Keiheuvel te Balen.
De broeken hebben nog meer comfort om te dragen door extra stretch over de gehele lengte, voldoende ruimte aan de knieën voor braces, kevlar bescherming aan de binnenkant van de knie, enz….

Klik op Thor voor meer over de nieuwe Scoyco-kledinglijn
Klik hier voor enkele foto's


thor it
no img
13/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Crash Julien Lieber

Julien Lieber reed in de tweede reeks op een vijfde plaats toen Jeremy Seewer kwam opzetten, Lieber verdedigde zijn positie maar Seewer was gemotiveerd om beter te eindigen....

Thor it voor de video


thor it
no img
13/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings wint ook in Zwitserland!!

Niets leek er na de eerste reeks op dat Jeffrey Herlings twee weken op rij de MXGP-zege zou pakken, de Nederlander werd na een iets mindere start immers 6de terwijl Arnaud Tonus de reekszege pakte in zijn thuis-gp. De tweede reeks schreef Herlings na een nu wel goede start weer op zijn naam, meteen goed voor de eindzege want hij streed met Gautier Paulin voor de eindzege, de Husqvarna eindigde met een 4-2 in de reeksen op evenveel punten als Herlings op de tweede plaats. Antonio Cairoli moest zich tevreden stellen met een 3-4 in de reeksen, goed voor de derde plaats op het podium. Jeremy van Horebeek werd opnieuw beste Belg op de 7de stek, Clement Desalle werd 12de, Kevin Strijbos 14de, Damon Graulus 18de, Ken de Dycker 20st, Bryan Boulart bleef puntenloos op de 31st plaats. foto's: R.Archer

Thor it voor de uitslag en WK-tussenstand van MXGP


thor it
no img
13/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

KEMEA wint met Benoit Paturel de Grote Prijs MX2 van Zwitserland

Jeremy Seewer hield met de reekszege in de openingsreeks de schijn nog hoog voor de Zwiterse fans maar een valpartij in de tweede reeks gooide roet in het eten van de Suzuki-rijder. Benoit Paturel, in de eerste reeks al sterk bezig met een tweede plaats won de tweede reeks en pakt zo voor het KEMEA Yamaha team de eindzege in de MX2-klasse. Jeremy Seewer werd na zijn val in de start nog 5de, goed voor de tweede plaats in de eindstand. Pauls Jonass was goed voor de derde plaats in de eindstand met twee keer een derde plaats. Julien Lieber crashte in de tweede reeks maar zijn vijfde plaats in de openingsreeks zorgde ervoor dat hij 16de in de eindstand werd. Vandoninck werd 15de, Renkens pakte 1 punt en werd 23st.

Thor it voor de uitslag en wk-stand van de MX2


thor it
no img
12/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeremy Seewer pakt pole in thuis-GP (MX2)

In de MX2-klasse liet Jeremy Seewer (Suzuki) de thuis-fans genieten, hij pakte in Frauenfeld de zege in de kwalificaties van de MX2-klasse. Julien Lieber kwam het beste weg uit het startgewoel en kon meer dan vier ronden aan de leiding blijven maar moest dan toch zijn meerdere erkennen in Jeremy Seewer. Lieber bleef nog netjes tweede voor Pauls Jonass, Drian Sanayei verraste met de vierde plaats. Brent Vandoninck werd 17de en Nathan Renkens werd 24st.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatie MX2


thor it
no img
12/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Antonio Cairoli pakt de pole in Frauenfeld (MXGP)

Vandaag werden in Frauenfeld de kwalificatiewedstrijden gereden voor de Grote Prijs van Zwitserland. Antonio Cairoli (KTM) pakte in de MXGP de pole voor Max Anstie die de hele reeks in het wiel van Cairoli kon blijven. Romain Febvre pakte de derde plaats voor thuisrijder Arnaud Tonus. Kevin Strijbos werd beste Belg op een 8st plaats, Clement Desalle geraakte niet verder dan de 12de plaats, Damon Graulus werd 15de, Jeremy van Horebeek werd 16de, Bryan Boulard eindigde als 30st en Ken de Dycker viel drie ronden voor het einde weg uit de wedstrijd.

Thor it voor de uitslag van de kwalificatie MXGP


thor it
no img
11/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

DAM Racing medefavoriet in 12u van La Chinelle

Dam Racing KTM zet steevast een team in tijdens de 12 uur van La Chinelle welke dit weekend verreden wordt. Dit jaar komt Dirk wel met een heel sterk team voor de dag, Dietger Damiaens hoeven we natuurlijk niet voor te stellen, Dietger zet sterke resultaten neer in zowel BMB, VLM en nam pas nog deel aan de GP in Lommel. Dimitri Vanhoenacker is in enduromiddens dan een bekende naam, hij stond in de motorcross ook zijn mannetje en samen met Dietger won hij pas nog de vieruurse van De Voeren. Cedric Grobben zou ook het DAM KTM Team vervoegen maar door blessure wordt hij vervangen door Axel Van de Sande. Axel is natuurlijk met de beachraces bekend met endurances in de zand maar we zijn er zeker van dat Axel ook op "den harde" van La Chinelle zijn mannetje zal staan.
We wensen Dam Racing KTM veel succes toe!
Naast dit trio staan er nog tal van Vlamingen aan de start die om 12 uur zaterdagnacht wordt gegeven...


thor it
no img
09/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Julien Lieber in MXGP op de Monster Energy Kawasaki

Kawasaki maakte pas bekend dat ze Julien Lieber konden contracteren voor 2018. Julien moet door zij leeftijd overstappen naar de MXGP-klasse waar hij Clement Desalle naast zich zal krijgen. Julien Lieber pakte in Lommel als priverijder dit seizoen al zijn vijfde podiumplaats in de MX2-klasse, hij werd tevens geselecteerd door Joel Smets voor de Motorcross of Nations dit jaar....

Thor it voor een reactie van Lieber


thor it
no img
06/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Hoogtepunten Grand Prix Limburg in Lommel

De motorcrossfans kwamen in grote getale afgezakt naar het Mekka van de Motorcross, de Heeserbergen in Lommel. Ze werden getrakteerd op mooie wedstrijden waarbij de apotheose vertoond werd in de slotreeks....

Enjoy the video met de hoogtepunten van de GP van Limburg


thor it
no img
06/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings met dubbele reekszege King of Lommel!!

Voor wie er nog aan twijfelde, Jeffrey Herlings is de onbetwiste Koning van het Zand. De Red Bull KTM-rijder pakte vandaag met een dubbele reekszege ook de totaalzege in de Grote Prijs van Limburg in de MXGP-klasse. Antonio Cairoli probeerde wel maar moest in een rechtstreeks duel zijn meerdere erkennen in de Nederlander, hij eindigde met twee tweede plaatsen ook tweede op het eindpodium. Red Bull KTM mocht dit weekend pas echt feesten want met Glenn Coldenhoff haalden ze het maximum aan podiumplaatsen want ook in de MX2 stonden de twee rijders op het eindpodium. Clement Desalle werd andermaal onze beste landgenoot en werd vierde. Jeremy van Horebeek eindigde met de 9de plaats nog in de toptien, Kevin Strijbos werd na twee slechte starten 12de, Ken de Dycker werd 19de. Cyril Genot (24), Dietger Damiaens (25), Bryan Boulard (27), Jens Getteman (28), Damon Graulus (31) en Jeffrey Dewulf (32) haalden geen punten in deze loodzware Grand Prix...

Thor it voor de uitslag van de MXGP-klasse


thor it
no img
06/08/2017 | posted by Marcel | reactie(s)

Jorge Prado wint MX2-klasse in Lommel

Gisteren zakte de jonge Spanjaard nog door het ijs, Prado ging toen goed van start maar zakte in de slotfase nog weg naar de 4de plaats maar vandaag was de Red Bull KTM-rijder iedereen te snel af. In de eerste reeks was Pauls Jonass nog de beste maar de WK-leider viel in de slotreeks waardoor hij niet verder geraakte dan de vijfde plaats. Jorge Prado werd in de openingsreeks tweede en reed na de pauze na een goede start regelrecht naar de reeks- en eindzege. Julien Lieber reed zich na een vijfde plaats in de eerste reeks en een knappe tweede plaats in de tweede heat naar de derde podiumplaats. Jeremy Seewer kon met een derde en vierde plaats niet profiteren van Jonass zijn misstap in de slotreeks waardoor de Zwitser zijn achterstand in de WK-stand nog groter ziet worden....

Thor it voor de uitslag van de MX2 in Lommel


thor it
R2R StoreSec ConstructionsMx477DSMKTM Shop NLWMX-Shop

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!

Mx-discountMxWorldHPIJepfraHaan Wheelslaurense motorsBud RacingUltimateLeon SagaertDhondtMxtopshopEmxTradeTVE SportsPutolineShock TherapyBakens MotorsportDesmet Motorsport