Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
01/09/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Ken de Dycker wint in Orp en pakt Belgische titel Belgian Masters of Motocross

Ken de Dycker werd vandaag in Orp Le Grand, met nog één wedstrijd te gaan Belgisch Kampioen Motocross. Keeno reed beresterk vandaag en dan weet de tegenstand dat het moeilijk is om de Red Bull KTM-rijder te kloppen, Jeremy van Horebeek was erg sterk maar kwam uiteindelijk in beide reeksen net iets te kort om Ken te kloppen. Shaun Simpson werd met een vijfde en een derde plaats derde in de eindstand. Kevin Strijbos (zitvlakblessure) en Evgeny Bobryshev kwamen in de tweede reeks door lichte blessures niet meer in actie. Jeremy Delince reed ook een sterke wedstrijd, de Waal werd twee keer vierde om ook op die plaats in de eindstand te eindigden, Petar Petrov werd vijfde.

Thor it voor de uitslag


thor it
no img
01/09/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Oldtimercross @ Dessel met #3 Joel Smets

Op nauwelijks enkele meters van waar Joël Smets in zijn afscheidswedstrijd hield, kroop hij vandaag nog eens op de motor. Een fotoreeks hiervan van Kabouter Trek, alsook van de overige oldtimerreeksen is terug te vinden op deze link.
 

thor it
no img
31/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Goedkopere Alpinestars Tech 7 en 10 laarzen vind je niet!

Magazijn opruiming bij Outlaw Racing: Alle voorradige witte, rode en zwarte Alpinestars Tech 7 en Tech 10 laarzen mogen nu de deur uit voor een zeer scherpe prijs. De Tech 7 laarzen kosten slechts €230,- en de Tech 20 €309,- We hebben ze nog staat in maat 8 tot en met 14 maar op = op!

Thor it voor meer info of ga direct naar de website


thor it
no img
31/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Husqvarna Racing Team line up: Tyla Rattray komt terug naar Europa!!

Husqvarna komt volgend seizoen in full-force met een fabrieksteam terug naar de GP's en doet dat in de MX1-klasse met het Ice One Racing Team. De Zuid Afrikaan Tyla Rattray en Australiër Todd Waters zijn de rijders die in de MX1-klasse aan de start zullen verschijnen. In de MX2-klasse wordt het team van onze landgenoot Jacky Martens het fabrieksteam van Husqvarna, rijders daar zijn de Fransman Romain Febvre en de Rus Alexandr Tonkov. 

Thor it voor meer over de rijders van Husqvarna


thor it
no img
31/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Teams voor de Motocross of Nations in Teutschenthal

De FIM maakte de officiele teams bekend die zullen deelnemen aan de Motocross of Nations op 28-29 september 2013 in het Duitse Teutschenthal. Het Belgische team dat bestaat uit Clement Desalle, Ken de Dycker en jeremy van Horebeek werd eerder deze maand al bekendgemaakt. Het Nederlandse team kende na het uitvallen van Jeffrey Herlings nog een andere verrassing, Marc de Reuver werd niet geselecteerd. Het Nederlandse team bestaat uit Glenn Coldenhoff, Herjan Brakke en Mike Kras, naar onze bescheiden mening had "oranje" een sterker team aan de start kunnen brengen. 

Thor it voor de volledige deelnemerslijst


thor it
no img
30/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Joel Smets aan de start van oldtimercross in Dessel

Er is cross in het geboortedorp van Joel Smets en dan kan de vijfvoudig wereldkampioen het toch niet laten om een van zijn oude motoren waar hij wereldkampioen mee werd van stal te halen. Morgen rijden de jeugd, streekpiloten, enduro's en oldtimers hun wedstrijden in Dessel, op zondag volgt het volledige VLM-programma.


thor it
no img
28/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Zondag aanstaande 4de ronde Masters of Motox in Orp Le Grand

Op 1 september is er normaal de massale terugkeer naar school. Voor de 4de ronde van de Belgian Masters of Motox staat de terugkeer naar de mooiste ‘old school’ baan van het land op het programma! Het pittoreske Waals-Brabantse dorpje ontvangt komende zondag de GP-toppers in een wel erg bijzonder kader. De combinatie van natuurlijke elementen, het spectaculaire, technische stuk langs de heuvelflank en over de kleine Gete gecombineerd met geslaagde moderne invloeden maken dit circuit uniek in de wereld.
 
Thor it voor meer info

thor it
no img
28/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Allereerste FIM wereldkampioen Motorcross Bill Nilsson gestorven

Er bereikte ons het nieuws dat Tweevoudig wereldkampioen Motorcross Bill Nilsson uit zweden is gestorven.
Bill won twee keer het wereldkampioenschap 500cc (in 1957 op AJS en 1960 op Husqvarna).
De Zweedse kampioen was ook deelnemer aan het Motocross Des Nations Team en stond met Zweden drie keer op het hoogste podium.

thor it
no img
27/08/2013 | posted by CDS 4 Kemea | reactie(s)

Sterke prestatie van Kevin Fors in Matterley Basin

Op de prachtige omloop van Matterley Basin vond afgelopen weekend de voorlaatste GP van het seizoen plaats. Met honderden rijders werd het tweede ‘Festival of motocross’ een heus succes. Zowel amateurs als jongeren konden dit weekend net als hun helden op de GP omloop rijden. 
 
Thor it voor het volledige verslag van het Kemea Reytec Team

thor it
no img
27/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Samen met uw Motorcross held naar de film Living for the Weekend?

De film Living for the Weekend draait vanaf 22 oktober in de Belgische zalen.
Voor de première zijn de tickets reeds beschikbaar, dus als u eens samen met uw Motocross held naar een heuse film over motorcross wilt gaan is dit uw kans!
Na de première in Lommel kunt u de film aanschouwen in Gent, Brugge, Turnhout, Aarschot en Mechelen. Ook is de film net over de grens in Nederland te zien in o.a. Kerkrade, Eindhoven, Roosendaal en Vlissingen.

Kijk op www.livingfortheweekend.mx/tickets/ om de tickets meteen te kunnen bestellen.

Alle informatie via www.livingfortheweekend.mx

Thor it voor de trailer van de film Living for the weekend


thor it
no img
27/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

NEW Profile roost protector van Acerbis

Vanaf heden is de nieuwe 2014 protector van Acerbis al beschikbaar voor slecht 69.95€
Eigenschappen :
- licht
- comfortabel
- veilig
- goedkoop
- kleuren : zwart, wit, oranje, rood en blauw
- compatibel met de meeste nekbraces


thor it
no img
25/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Hoogtepunten Grand Prix Groot Brittanie

Er was weer actie ten over op het circuit in Matterley Basin, Coldenhoff die in de MX2-klasse zijn eerste GP-zege pakte en in de MX1-klasse pakte Clement Desalle zijn derde opeenvolgende zege...

Thor it voor een videosamenvatting


thor it
no img
25/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeremy Delince wint beide reeksen Inters Open in Paal

Vandaag keerde de BMB terug naar het circuit van Marnicq Bervoets en dat werd erg gesmaakt door rijders en toeschouwers. Jeremy Delince won bij de Inters Open beide reeksen, Marvin van Daele werd in de openingsreeks derde, net achter Nick Triest maar in de tweede reeks draaiden ze de rollen om waardoor Van Daele tweede werd voor Triest. Julien Van Stippen (4) en Jilani Cambre vervolledigden de topvijf. Thomas van Erum won alletwee de reeksen 85cc en pakte daarmee natuurlijk ook de zege mee naar huis, Jago Geerts werd tweede voor Remi Fraikin. 
Klik hier voor foto's van Rolly

Klik hier voor de foto's van Bertje

Thor it voor alle uitslagen


thor it
no img
25/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Glenn Coldenhoff (KTM) pakt eerste GP-zege in Engeland

Standing Construct KTM-rijder Glenn Coldenhoff pakte vandaag met een derde en vierde plaats zijn eerste Grand Prix-zege uit zijn nog jonge carriere. Ook voor het team van Standing Construct KTM van Tim Mathys was dit een eerste zege, een flinke opsteker voor het hele team. Er werden in de MX2-klasse veel fouten gemaakt waardoor de strijd om de zege spannen was, Jake Nicholls kwam slechts één puntje te kort om de zege in eigen land te houden en werd tweede. Jose Butron was tot enkele ronden voor het einde de virtuele winnaar maar door de passage van Coldenhoff dook de Spanjaard meteen van de eerste naar de derde podiumtrap. Winnaar van de eerste reeks, Dean Ferris kwam ten val in de tweede reeks en beschadigde hiermee zijn motor en moest opgeven. Kevin Fors reed misschien wel zijn beste Gp en werd 13de in de eindstand.

Thor it voor de uitslag en wk-tussenstand


thor it
no img
25/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Suzuki-boys domineren Grand Prix Groot Brittanie in Matterley Basin, drie op drie voor Clement Desalle

De openingsreeks in de MX1-klasse werd nog gewonnen door Antonio Cairoli, in de tweede reeks kwam de kersverse wereldkampioen echter al vroeg ten val, kwam nog goed terug maar moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten met mechanische problemen. Clement Desalle won de tweede reeks voor twee andere Belgen (Van Horebeek en Strijbos) waarmee Desalle de Grand Prix won, Kevin Strijbos werd na een inhaalrace in die tweede reeks derde wat meteen goed was voor de tweede plaats in de eindstand. Jeremy van Horebeek kende eindelijk eens wat meeval in de tweede reeks en finishte op slechts 9 sec van winnaar Desalle, jammer van de uitvaller in de eerste reeks voor The Jerre. Evgeny Bobryshev reed een degelijke GP en stond voor de derde keer op rij op het podium. Ken de Dycker reed twee degelijke reeksen maar eindigde met de vierde plaats net naast het podium. The Jerre eidigde nog als 10de in de eindstand, halve Belg Marc de Reuver had een gastopreden in Engeland en werd 16de, Joel Roelants kende weer een pech-GP, hij werd 21st, de 26st plaats was voor Gunther Gysels...

Thor it voor de uitslag en wk-tussenstand


thor it
no img
25/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Antonio Cairoli pakt zevende wereldtitel in Matterley Basin (GB)

Met een klinkende reekszege pakte Antonio Cairoli al na de eerste reeks MX1 zijn zevende wereldtitel motorcross. Eerste achtervolger, Clement Desalle kan de Italiaan die na de eerste reeks 93 punten voorsprong telt niet meer inhalen met nog drie reeksen te gaan. 
We wensen Antonio en het hele Red Bull KTM Team vanharte proficiat!!


thor it
no img
24/08/2013 | posted by Mx-deals | reactie(s)

Check nu de 2014 Alias Crosskleding bij MX Deals!

De nieuwste 2014 crosskleding van Alias heeft wederom verschillende kleurige en coole designs, waarmee ze menig motocrosser zeker een plezier doen. Licht, en goed geventileerd, dat zijn de modewoorden van Alias voor de 2014 crosskleding editie.
Dit keer komt Alias met 2 lijnen voor volwassenen, namelijk de A1-serie (Geico Team) en de A2 serie. Ook heeft Alias voor 2014 een A2 serie voor de kids. 
De 2014 crosskleding van Alias is op www.mx-deals.nl te bekijken en ook nu kun je een pre-order plaatsen. Wees er zeker van dat jij jouw favoriete Alias kleding zo snel mogelijk weet te bemachtigen. De verwachte leverdatum is begin september...

Thor it voor meer over de Alias-kleding


thor it
no img
24/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Team Great Britain bekend gemaakt

Vandaag werd het Britse team voor de Motocross of Nations bekendgemaakt in Matterley Basin, Jake Nicholls zal uitkomen in de MX2-klasse, Tommy Searle neemt de MX1-klasse voor zijn rekening en Shaun Simpson komt in actie in de klasse MX Open. Vorige week werd Team USA bekendgemaakt en het team van Roger Decoster zal bestaan uit: Eli Tomac (Mx2), Ryan Dungey (Mx1) en Justin Barcia (Mx Open).


thor it
no img
24/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Opnieuw Cairoli op de pole maar Belgen liggen op de loer in Matterley Basin!!

Vier Belgen in de topvijf maar de pole was toch weer voor Antonio Cairoli die morgen meer dan waarschijnlijk zijn zevende wereldtitel zal gaan pakken. Jeremy van Horebeek bleef het kortste bij de KTM-rijder en werd tweede voor Clement Desalle die derde werd. Kevin Strijbos werd vierde voor Ken de Dycker die nog net Seb Pourcel wist af te houden. Joel Roelants volgde op plaats vijftien gevolgt door Marc de Reuver die zich klaatstoomt voor een wedstrijdje in Duitsland. Gunther Gysels mocht meedoen dmv een snelle tijd in de amateurace en werd 24st.

Thor it voor de uitslag van de kwalificaties MX1


thor it
no img
24/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jordi Tixier houdt eer Red Bull KTM hoog in MX2 en pakt de pole voor de Gp van Engeland

Jordi Tixier plaatste zich vandaag met een polopositie voor de Grand Prix van Groot Brittanië in de MX2-klasse. De Fransman staat er na het uitvallen van wereldkampioen Herlings alleen voor om de eer van het team hoog te houden maar hij deed dat dus voortreffelijk. Jake Nicholls, bezig aan zijn laatste wedstrijden in de MX2-klasse trad mee op het voorplan en werd tweede voor de Spanjaard Jose Butron die derde werd voor Romain Febvre die toch elke week weer een stapje vooruitzet na zijn blessure. Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM Team werd zesde, Kevin Fors van het Kemea Yamaha Reytec Team werd achttiende op zaterdag. 

Thor it


thor it
no img
24/08/2013 | posted by Geert Gelaude | reactie(s)

Brent Vandoninck aan de betere hand!

Het 17jarige Scott KTM talent is eerder deze week met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Herentals. Hier bleek na onderzoek dat Brent een beroerte had gekregen, meer bepaald een herseninfarct.

Thor it voor meer info.


thor it
no img
23/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Meer fotoreeksen van Grand Prix Belgium in Bastogne

We hebben nog enkele mooie fotoreeksen die we jullie zeker niet willen onthouden. Dirk Mertens, Kabouter Trek en Chris Blockhuys zijn de fotografen van dienst...

Klik hier voor de foto's van Dirk Mertens: Foto's zaterdag, Foto's Zondag
Klik hier voor de foto's van Chris Blockhuys
Klik hier voor de foto's van Kabouter Trek


thor it
no img
23/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Haan Wheels lanceert nieuwe website !

De nieuwe website van Haan Wheels heeft een flink aantal wijzigen ondergaan. Allereerst heeft de website een vernieuwde moderne uitstraling gekregen, daarnaast is er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de verschillende afdelingen binnen het bedrijf; Haan Wheels Sport, Haan Racing Parts en Haan Wheels Classic & Street. 
Op de vernieuwde websites is alles terug te vinden over het bedrijf Haan Wheels, en desbetreffende producten. Ook is er verscheidene media te vinden in de vorm van foto’s en video’s. Daarnaast is er een dealerlocator te vinden op de website voor verkooppunten van alle Haan Wheels producten. De website zal elke week worden geüpdate met de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen omtrent de firma Haan Wheels. Bezoek snel een van de vernieuwde websites middels de volgende link: http://www.haanwheels.com/
Ook bestaat er de mogelijkheid om ons te volgen middels social media:
 

thor it
no img
23/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Dam Racing Pronostiek GP Engeland

Dit weekend alweer de voorlaatste GP met bijhorende pronostiek voor de GP van Engeland. Je kunt deze keer een miniatuur KTM 450 SXF winnen dankzij DAM Racing in Hoeselt. 

Login met je Facebook-account en speel mee onder de knop "pronostiek"


thor it
no img
20/08/2013 | posted by Marcel | reactie(s)

Jeffrey Herlings blessure-update: Gebroken schouderblad houdt The Bullit enkele weken aan de kant!

Jeffrey Herlings vreesde voor een ontwrichtte schouder maar onderzoek bij de dokter gaf als resultaat dat de wereldkampioen MX2 een gebroken schouderblad opliep bij zijn valpartij afgelopen zaterdag in de kwalificatiewedstrijd voor de GP van Belgie. Deze blessure houdt Jeffrey niet alleen weg van de GP van Engeland maar ook die van zijn thuis-GP in Lierop en meer dan waarschijnlijk zelfs van de Motocross of Nations in Teutschenthal... We wensen The Bullit een spoedig herstel toe!!


thor it
R2R StoreSec ConstructionsMx477DSMKTM Shop NLWMX-Shop

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!

Mx-discountHPIlaurense motorsJepfraPutolineHaan WheelsBakens MotorsportMxWorldLeon SagaertDesmet MotorsportMxtopshopUltimateShock TherapyEmxTradeTVE SportsDhondtBud Racing