Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
16/11/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Vurb-Video: Catching up met Dean Wilson

Dean Wilson blesseerde zich tijdens de Monster Energy Motocross of Nations aan de pols maar de symphatieke Brit zit weer op zijn Pro Circuit Kawasaki, tijd voor Vurb Moto om hem eens op te zoeken...

Thor it voor de video


thor it
no img
16/11/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

KTM 450 2013?

Op de EICMA, de grote motorbeurs in Milaan stond ook de KTM 450 van Ryan Dungey. De motor van Dungey ziet er weer net iets anders uit dan de modellen van 2012....

Thor it voor enkele foto's van Dungey's bike


thor it
no img
10/11/2011 | posted by Geert | reactie(s)

Musquin in 2012 met startnummer 38 en Roczen met nummer 70 aan de start

De startnummers in de AMA voor 2012 in Supercross en Motocross zijn bekend gemaakt. Bij KTM heeft Marvin Musquin # 38 en goldenboy Ken Roczen zal # 70 hebben komend seizoen!

Thor it voor meer info


thor it
no img
08/11/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

Chad Reed krijgt fabriekssteun Honda

Nadat James Stewart eindelijk een nieuwe thuis had gevonden, stonden de ogen van de Amerikanen alweer enkele weken gericht op Chad Reed die bijzonder geheimzinnig deed over zijn plannen voor 2012. Nu blijkt dat Reed zijn 22 Motorsportsteam gewoon zal voortzetten en daarvoor in 2012 en 2013 de steun krijgt van Honda. Reed zal wederom gaan deelnemen aan de AMA Supercross en de AMA Nationals en blijft ondanks alle speculaties de enige rijder binnen het team. Wél komt de legendarische mecanicien Mike Gosselaar over van team Suzuki naar Reeds team. Gosselaar had sinds Ricky Carmichael bij Suzuki tekende al een hand in alle recente titels van Suzuki, en gaat nu dus aan de slag bij Reed.


thor it
no img
07/11/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: James Stewart op de Joe Gibbs Racing Yamaha

Vorige week kreeg Transworld Motocross de gelegenheid om met James Stewart op pad te gaan. Stewart tekende in het tussenseizoen voor het JGR Yamaha Team. James zit weer vol vertrouwen, dat kun je duidelijk zien in de video bij "Thor"


thor it
no img
30/10/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Chisholm wint tweede dag Bercy, Barcia steelt de show

Justin Barcia was goed op weg om er een goede avond van te maken maar in de Superpole liep het mis voor de Honda-rijder. Een bruuske stuurbeweging van Aranda zorgde ervoor de Barcia met nog twee anderen ten val kwam. Barcia liet het hier niet bij en wachtte publiekslieveling Aranda op om het eruit te rijden.... Het Palais Omnisport in Bercy onplofte bijna en Barci kwam slim genoeg niet meer aan de start in de finale. Die finale werd gewonnen door Kyle Chisholm, Eli Tomac werd tweede voor thuisrijder Gregory Aranda.

Thor it voor de uitslag, foto's en een video van het voorval Barcia-Aranda


thor it
no img
29/10/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Amerikanen winnen alles op eerste dag Bercy

De eerste dag van de 29st editie van de Paris Bercy Supercross, dit jaar ondersteund door Monster Energy was op voor de Amerikanen succesvol. De Yanks wonnen alles wat er te winnen viel, Gregory Aranda kon zijn naam van Sx-specialis waarmaken en kon goed weerwerk bieden maar een reeks winnen zat er niet in. De Main Event werd ontsierd door een valpartij in de start met als belangrijkste slachtoffers de favorieten Barcia en Aranda, Eli Tomac profiteerde en reed regelrecht naar de overwinning van de openingsavond, Chisholm werd tweede voor Weimer. Alessi stuurde zijn Suzuki naar een vierde plaats voor eerste Gp-rijder Arnoud Tonus.
Thor it voor de uitslag


thor it
no img
25/10/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

James Stewart tekent bij Joe Gibbs Racing

Na een maandenlange zoektocht en onderhandelingen met verschillende teams is de kogel dan toch eindelijk door de kerk voor James Stewart. 'Bubba' heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met het Joe Gibbs Racingteam, waar hij op termijn eventueel ook kan doorgroeien naar het NASCAR-gebeuren. Opvallend is wel dat Stewart dus toch de Yamaha trouw blijft, ook al was hij vorig seizoen niet altijd te spreken over de prestaties van de motor. Intussen wordt ook duidelijk dat Stewart voor het eerst sinds 2008 zich naast het SX-kampioenschap ook opnieuw zal toespitsen op de AMA Outdoor Nationals. Stewart wil naar eigen zeggen doorgaan tot hij het ultieme record van 72 SX-zeges van Jeremy McGrath kan breken en zal zich daarna fulltime richten op NASCAR.

Thor it voor een video van de persconferentie


thor it
no img
21/10/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

De grote Red de Motorcross veiling gaat laatste uur in!

De grote Red de Motorcross veiling gaat het laatste uur in! Vandaag tussen 21.00u en 22u20 lopen alle biedingen af en U kan nog steeds een uniek stuk op de kop tikken. Het shirt van Christophe Pourcel, Antonio Cairoli, Tyla Rattray, Jeffrey Herlings, Ashley Fiolek, Joel Roelants, Jeremy Van Horebeek, Davide Guarneri, Kevin Strijbos of een shirt van het MXDN Team!!

Klik op thor en zie alle links naar de verschillende stukken!


thor it
no img
19/10/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Red de Motorcross veiling - Nog 3 Dagen!

De laatste dagen gaan in! Vrijdag tussen 21.00u en 22u20 lopen alle biedingen af en U kan nog steeds een uniek stuk op de kop tikken. Het shirt van Christophe Pourcel, Antonio Cairoli, Tyla Rattray, Jeffrey Herlings, Ashley Fiolek, Joel Roelants, Jeremy Van Horebeek, Davide Guarneri, of een shirt van het MXDN Team!!

Klik op thor en zie alle links naar de verschillende stukken!


thor it
no img
18/10/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

The Moto: Inside The Outdoors - Seizoen 3: Aflevering 2

Hier zijn we dan met de tweede aflevering van seizoen drie van "The Moto: Inside the Outdoors". In deze aflevering maken de 250cc piloten voor het eerst hun opwachting en keren we terug naar De Freestone National.

Klik snel op Thor en geniet wederom van een prachtig stukje televisie!
thor it
no img
17/10/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Monster Energy Cup kent geslaagd debuut!!

Gisteren werd in Las Vegas de eerste editie van de Monster Energy Cup verreden. Het principe was simpel; drie korte en krachtige main events en 1 miljoen dollar voor de man die in alle drie de 'mains' won... In eerste instantie leek dat een onmogelijk opdracht want met zowel Ryan Villopoto, Ryan Dungey, Josh Hansen, Mike Alessi, Marvin Musquin, Broc Tickle, Brett Metcalfe, Eli Tomac, Jake Weimer, Ben Townley en andere waren er meer dan genoeg kandidaten voor het "Monster Million"... Maar ondanks de ijzersterke concurrentie slaagde regerend Supercross en National kampioen Ryan Villopoto er in om in alle drie de main events de finish als eerste te passeren en daarmee ook beslag te leggen op het "Monster Million". Dé grote verrassing was toch wel een beetje Ryan Dungey die nadat hij pas twee weken op de KTM zit als tweede kon eindigen...

Klik op Thor voor de volledige uitslag

thor it
no img
15/10/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

De Monster Energy Cup!

Vanavond wordt de eerste editie van de Monster Energy Cup verreden! Het principe van deze race is simpel: Drie korte intensieve "Main Events" op een "Motorcross ontmoet Supercross" parcours en dat allemaal voor een prijzenpot van 1 miljoen dollar!  Voor de mensen die er niks van willen missen hebben we enkele dingen op een rij gezet... Klik snel op "Thor!"


thor it
no img
12/10/2011 | posted by Red de Motorcross | reactie(s)

UPDATE: De grote Red de Motorcross Veiling!

Matthias van Eeckhoven van www.mxworld.be en Guy Dick van de "Red de Motorcross" acties van 2011 hebben hun tijd in de verschillende paddocks ook gevuld met het verzamelen van getekende items van de piloten en deze collectie wordt op dit moment geveild op www.eBay.be! De volledige opbrengst wordt ook in de pot van "Red de Motorcross" gestort zodat er een financiële basis is in de strijd voor de geregulariseerde omlopen!

Klik op Thor voor de hele inventaris!
thor it
no img
12/10/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Online Magazine #15 online van topjournalist Adam Wheeler

Adam Wheeler, een van de beste (mogelijk dé beste) motorsport-journalist komt uit met zijn alweer vijftiende gratis online magazine. Je kan er het hele "Christophe Pourcel-verhaal" lezen maar er is natuurlijk veel meer te zien want het staat boordevol interessant nieuws en de mooiste foto's van oa. Ray Archer...

Kik hier voor OTOR (On-Track Off-Road) Magazine #15


thor it
no img
11/10/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

The Moto: Inside The Outdoors - Seizoen 3: Aflevering 1

Voor het derde seizoen op rij zorgt "FuelTV" voor "The Moto: Inside The Outdoors". Met de release van hun eerste aflevering "Hangtown National" kan het genieten weer beginnen!

Klik snel op Thor voor de aflevering!
thor it
no img
09/10/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Voorstelling van Ryan Dungey bij KTM

Zopas werd Ryan Dungey voorgesteld als KTM-rijder aan de internationale pers. Dungey verlaat Suzuki voor het KTM-team van Roger Decoster, de man die Dungey naar de top bracht...

Thor it


thor it
no img
06/10/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Ryan Dungey op KTM

RacerX was er als de kippen bij toen Ryan Dungey zijn eerste meters ging rijden op de KTM. Helaas lag het circuit er nat bij en een Amerikaan is geen Europeaan.....

Thor it voor de video


thor it
no img
04/10/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

KTM haalt wederom dikke vis binnen!

Dat KTM niet stilzit is ondertussen al duidelijk geworden. In Europa werken de Oranje jongens verder aan het behoudt van de #1 positie en in Amerika bouwen ze aan een ijzersterk KTM front, en vandaag is bij dat Amerikaanse front Malcolm "Kleine Mookie" Stewart bijgekomen. Malcolm Stewart zal uitkomen op het factory ondersteunde JDR/J-Star/KTM Team en zal hiermee onder de zelfde tent staan als PJ Larsen en Matt Moss (regerend Australisch 250 MX & SX Kampioen).

Klik op thor voor de Pers release


thor it
no img
01/10/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

KTM onthult plannen voor 2012, Strijbos op KTM

Het Oostenrijkse motormerk is de afgelopen dagen druk in de weer geweest met het rondsturen van persreleases. Het JDR KTM team, het 250/Lites USA KTM, Nestaan JM Racing team en nu dus ook de lang verwachte persrelease waar Ryan Dungey in word voorgesteld! Naast deze persreleases was KTM ook druk besproken op diverse internetfora en daarvoor was Kevin Strijbos de reden! Kevin ruilt namelijk z'n oude vertrouwde Suzuki in voor een KTM van het HM Plant Red Bull KTM UK team. Dit team zal in 2012 van factory-support kunnen genieten.

Klik op Thor voor de 2012 KTM line-up.


thor it
no img
30/09/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Het 2012 American Honda team!

American Honda heeft z'n 2012 Supercross en Motorcross team aangekondigd! American Honda zal in de Supercross Class en in de 450 Outdoors vertegenwoordigd worden door Trey Canard en Justin Brayton. Voor Trey Canard is dit z'n tweede jaar bij het American Honda team, voor Justin Brayton wordt het z'n eerste jaar bij American Honda.

Bij de WMA (damens) zal Ashley Fiolek dan weer de Honda Red bull kleuren hooghouden!


thor it
no img
12/09/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: All the action from Pala (AMA)

Vurb Moto zorgt weer voor een mooie video om alle actie van Pala te laten zien....

Thor it


thor it
no img
12/09/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Ryan Villopoto 450 kampioen! Ashley Fiolek WMA kampioen!

Afgelopen weekend werd in het Amerikaanse Californië de laatste wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross kampioenschap betwist. Ryan Villopoto werd kampioen en dat met een eerste en derde stek. Ryan Dungey de man die Ryan Villopoto nog van de titel kon houden kwam met z'n tweede en eerste plek tekort. Bij de vrouwen werd Ashley Fiolek kampioen en daarmee heeft de titel bij de vrouwen toch een Belgisch randje. Ashley die enkele jaren geleden het WMX WK betwiste voor LS Honda en aan die tijd veel belgische vrienden overhield.

Time4Mx's webmaster Lander zat in Pala en stuurde ons deze twee fotoalbums op. Helaas had Lander's fototoestel last van een jetlag en hield deze en vroegtijdig mee op.

AMA National - Pala 2011 - AMA National - Pala 2011 - Paddock
thor it
no img
04/09/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

Wilson kampioen, Villopoto doet gouden zaak in Steel City

Hoewel Dean Wilson gedurende het hele jaar felle tegenstand kreeg van zijn teamgenoten Baggett en Rattray, slaagde uiteindelijk niemand erin om de sympathieke Schot van de titel te houden. Wilson won de beide reeksen in Steel City en was daarmee de beste van Eli Tomac (2-2) en een sterke Marvin Musquin (3-3) die stilaan naar zijn betere vorm teruggroeit. In de 450-klasse is de titelstrijd nog niet afgelopen, maar Ryan Villopoto deelde wel een mokerslag uit aan regerend kampioen Dungey door in de eerste reeks Dungey nog in de allerlaatste bocht te verschalken en de tweede reeks te domineren van start tot finish. Dungey werd dus twee keer tweede en heeft nu een achterstand van 14 punten. De winnaar van vorige week Brett Metcalfe werd knap derde.

Klik op "Thor" voor de resultaten.


thor it
no img
30/08/2011 | posted by Marcel | reactie(s)

Video: Southwick by Vurb

Er viel heel wat te beleven in Southwick, Chad Reed die puntenloos bleef, Justin Barcia die zijn eerste reekszege behaalde in MX1, Gareth Swanepoel die zijn eerste reeks in de US kon winnen... 

Check out bij Thor


thor it
KTM Shop NLSec ConstructionsR2R StoreMx477WMX-ShopDSM

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!

Mx-discountJepfralaurense motorsHaan WheelsEmxTradeBakens MotorsportMxWorldShock TherapyUltimateHPIBud RacingPutolineDhondtMxtopshopTVE SportsDesmet MotorsportLeon Sagaert