Log in
Thor Header
 
HusqvarnaKTM Racing CenterReytecDam RacingWLMLuyten ImportHGSAcerbis BelgiumShocking-goodRinoTMV
laatste nieuws
no img
28/08/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

Metcalfe en Rattray verrassen in Southwick

In Amerika waren ze gisteren toe aan hun enige zandwedstrijd van het seizoen, de National te Southwick. In de 450-klasse was er verrassing en spektakel, want Brett Metcalfe won zijn eerste wedstrijd ooit, met 3-2 scores. Voor de toppers werd het een extreem moeilijke dag. Chad Reed haalde tweemaal de finish niet, leider Ryan Villopoto geraakte niet verder dan een 2-4 score en ook Dungey had het geluk niet aan zijn zijde. Hij won wel de eerste reeks, maar in de tweede reeks kregen de Suzukimonteurs Dungey's RM-Z 450 niet op tijd gestart, met als gevolg dat Dungey zo'n driekwart ronde na de start pas aan de wedstrijd kon beginnen. De regerend kampioen werd uiteindelijk nog knap zevende. Bij de Lites hebben de ex-GP-piloten een les in het zandrijden gegeven. Gareth Swanepoel en Tyla Rattray deelden de reekszeges en Rattray schreef de eindoverwinning op zijn naam. Dean Wilson werd tweede en blijft soeverein leider.


thor it
no img
27/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Volg vanavond live de AMA National van Southwick!

Vanavond vervolgt het "Lucas Oil AMA Pro Motocross kampioenschap" met een wedstrijd in het zand van Soutwick. Soutwick is voor de Amerikanen de zand national van de kalender.

Klik op thor en mis niks!
thor it
no img
16/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

2011 Motocross des Nations: De teams

Zoals beloofd ben ik begonnen aan een lijst van alle teams die zullen deelnemen aan de "Motocross des Nations" in Saint Jean d'Angely.

Klik op Thor en bekijk de teams...


thor it
no img
16/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Team Australie voor de MXdN is...

Het Australische team voor de motorcross Des Nations is bekend gemaakt en het bestaat uit volgende piloten:

MX1: Chad Reed
MX2: Matt Moss
MXO: Brett Metcalfe

De vervangers zijn voor de MX1 en MXO: Jay Marmont en voor de MX2: Dean Ferris. Team kapitein Chad Reed sprak de ambitie uit om het podium te halen in St Jean d' Angely


thor it
no img
14/08/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

Villopoto en Wilson domineren in Unadilla

Zowel Ryan Villopoto als Dean Wilson liet een dubbele reekszege optekenen in het New Yorkse Unadilla en de twee titelfavorieten deden bovendien een uitstekende zaak in het kampioenschap. In de 450-klasse werd regerend kampioen Dungey geplaagd door mindere starts en de sterk rijdende gastrijder Justin Barcia. Dungey belandde uiteindelijk twee keer op de tweede plaats en bleef daarmee wildeman Justin Barcia voor, die bij zijn 450-debuut onmiddellijk op het podium belandde. In de 250-klasse kende titelkandidaat Blake Baggett ook twee mindere starts en moest zich tweemaal naar voor knokken op het moment dat Dean Wilson al een grote voorsprong verzameld had. Eli Tomac kende een sterke tweede reeks waarin hij de enige was die in de buurt van Wilson kon blijven, en pakte met 5-2 scores de laatste podiumplaats. Tyla Rattray kende een catastrofale tweede reeks, waarin hij na een valpartij de wedstrijd niet kon uitrijden en zo erg belangrijke punten uit handen geeft aan zijn teamgenoten.

Klik op "Thor" voor de resultaten


thor it
no img
13/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Bekijk de AMA National in Unadilla!

Na twee weekends pauze is het vanavond dan weer zover! U kan weer naar een AMA Nationals kijken en naar wat voor één! Unadilla is een parcours met heel wat geschiedenis en wie weet word er vandaag wederom geschiedenis geschreven.

Kijken kan vanaf 18.30! Klik op Thor voor alle info!
thor it
no img
13/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Team USA voor de MXdN bekend!

Het team dat zal deelnemen voor de Verenigde Staten is bekend gemaakt op een persconferentie in Unadilla. Geen verrassingen in het team dat zal bestaan uit Ryan Villopoto, Ryan Dungey en Blake Baggett.

Roger De Coster blijft wel nog op de oppervlakte over welke Ryan er in de MX1 klasse zal deelnemen en welke in de MX Open.


thor it
no img
13/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Team Great Britain voor de MXdN

Na veel wikken en wegen heeft Steve Dixon z'n huiswerk klaar. Hij heeft gekozen om in de MX1 Tommy Searle te laten rijden en in de MX2 AMA 250 leider Dean Wilson te laten opdraven. In de MX Open kiest hij dan weer voor Red Bull Pro National  MX1 leider Brad Anderson. Daarmee passeert Steve Dixon o.a. Billy Mackenzie, Max Anstie en een Jake Nicholls die zeer goed op dreef is.
thor it
no img
12/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Kyle Regal rijdt resterende AMA Nationals

Kyle Regal verraste vorig jaar vriend en vijand door op z'n privé Honda enkele prachtige resultaten neer te zetten in het "Lucas Oil AMA
450 Pro Motocross Championship" en profileerde zich zo tot een echte outdoor piloot. Maar omdat Kyle een contract tekende bij San Manuel Yamaha het team van James Stewart zagen we KR30 niet aan het werk in de AMA 2011 Nationals maar daar komt nu verandering in. Kyle Regal verlaat het Team San Manuel Racing en zal vanaf Unadilla alle resterende nationals betwisten uitkomende voor het BTOSports.com/BBMX/Palmetto Suzuki team.
thor it
no img
09/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Op kroon bezoek ... Thuis bij Ken Roczen!

Onder de Thor knop vind u deze keer een schitterend filmpje van onze MX Transworld collega's. Deze gingen op bezoek bij Ken Roczen en kregen een rondleiding rond de parcours en z'n kantine!

Klik Thor en bekijk het snel!
thor it
no img
08/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

5de en laatste dag van het AMA Amateur National Championship in Loretta Lynns

Het zit er weeral op, 5 dagen Loretta Lynn's. Op dag vijf nam fenomeen Adam Cianciarulo z'n negende Loretta titel uit z'n nog jonge carrière en komt zo tot op twee titels van Mike Alessi' record het andere fenomeen Justin Bogle verloor in één van de beste LL wedstrijden in jaren z'n 250 A titel aan Kyle Peters.

Klik snel op Thor voor het filmpje van dag vijf


thor it
no img
07/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Dag 4 @ AMA Amateur National Championship in Loretta Lynns

De vierde dag in Loretta Lynn's was er één van de grote namen. Adam Cianciarulo nam door de Supermini 1 klasse te winnen zijn achtste Loretta titel ooit en Justin Bogle die we in Unadilla zijn Pro debut zullen zien maken won de 450 A klasse.

klik snel op Thor voor het filmpje van dag 4!


thor it
no img
06/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Dag 3 @ AMA Amateur National Championship in Loretta Lynns

Hier zijn we dan met het filmpje van dag drie, Donderdag, van Loretta Lynn's. U zal misschien denken Donderdag?? Maar door het tijdsverschil van 7 uur is het steeds even wachten en lopen we dus een dagje achter... Maar hier is hij dus en de derde dag in Loretta was goed voor enkele leuke wedstrijden in de Collegeboy B/C, Junior 25+ en Schoolboy 1 klasse...

Klik dus snel op Thor voor het filmpje!
thor it
no img
05/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

2011 Red Bull AMA Amateur National @Loretta Lynns

Als de Amerikanen zeggen dat Loretta Lynn's de grootste Amateur Motorcross van de wereld is dan zijn ze voor éénmaal niet chauvinistisch, maar hebben ze gelijk. Loretta Lynn's krijgt zelfs jaar na jaar meer en meer aantrekkingskracht bij Europeanen. Zo nam o.a. Ken Roczen en Christophe Pourcel ook deel in Loretta. De Amateur National is voor Jeugdige talenten belangrijk omdat ze hier hun sponsorcontracten en hun doorbraak kunnen forceren. Ook word het uitkijken naar Justin Bogle en Gavin Faith die na Loretta hun pro debuut zullen maken in de AMA Nationals.

Klik op Thor voor de eerste twee videosamenvattingen


thor it
no img
03/08/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Chad Reed praatte even met KRT...

Enkele weken geleden melden wij u dat Chad Reed liet weten dat hij gecontacteerd was door een Europees motorcross team, en dat om terug het wereldkampioenschap motorcross te rijden. Afgelopen week had dezelfde Chad Reed een interview met "Le Big USA" en daarin vertelde hij dat het toen ging over KRT Kawasaki en dat hij na even denken dat bod van KRT heeft geweigerd. De Australiër zegt dat dit bod nog te vroeg komt. Hij kan nu zijn "TwoTwo Racing" structuur nog niet opdoeken en daarnaast zit hij met zijn hoofd nog volledig in Amerika wel vertel hij dat hij binnen enkele jaren graag zijn carrière zou afsluiten in "Europa" met een internationale motorcross titel.


thor it
no img
24/07/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

Baggett en Dungey veroveren Washougal

De achtste wedstrijd van het Amerikaanse kampioenschap is gegaan naar Blake Baggett (1-3) en Ryan Dungey (2-1), die elk één reeks wisten te winnen. In de 450-klasse leek Ryan Villopoto af te steven op zijn eerste overwinning voor zijn thuispubliek, maar een heel sterke Ryan Dungey besliste daar in de tweede reeks anders over. Chad Reed was duidelijk nog niet helemaal hersteld van zijn harde valpartij van vorige week, en viel naast het podium. Brett Metcalfe (4-3) zag zijn knappe prestatie wél beloond worden met een podiumplaats. Bij De Lites werd het wederom een Pro Circuit-feestje, want al voor de vijfde keer dit jaar stonden de drie tenoren allemaal op het podium. Na Blake Baggett zorgden Tyla Rattray (2-2) en Dean Wilson (5-1) ervoor dat de titelstrijd zo mogelijk nog spannender wordt. De drie toppers staan met nog 4 wedstrijden te gaan nog slechts op 7 punten van elkaar.

Klik op "Thor" voor de resultaten.


thor it
no img
23/07/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Kijk vanavond de AMA National in Washougal!

Vanavond is het dan weer zover, het is tijd voor één van de mooiste AMA Nationals van het seizoen. De AMA National van Washougal en met de terugkeer van Marvin Musquin word het voor ons Europeanen weer een stuk interessanter!

Klik snel op Thor en mis geen seconden van de actie!


thor it
no img
17/07/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

Dungey en Rattray te sterk in Millville

De zevende national van het Amerikaanse kampioenschap is gegaan naar titelverdediger Ryan Dungey, en ex-wereldkampioen Tyla Rattray. Dungey moest in de eerste reeks nog zijn meerdere erkennen in Chad Reed, maar trok in de tweede reeks de eindzege naar zich toe, dankzij een agressieve passeerbeweging op Ryan Villopoto. Chad Reed lag aan de leiding in de eerste ronde van de tweede reeks, maar kende dan één van de meest spectaculaire valpartijen ooit gezien. In de lichtste klasse toonde Tyla Rattray in de hitte van het zware parcours van Millville nog maar eens wie er in de beste vorm verkeert. Dean Wilson won de eerste reeks, maar kon Rattray in de herneming niet bedreigen. Blake Baggett, die de vorige twee wedstrijden won, reed naar een stille derde plaats.

Klik op "Thor" voor de resultaten en voor een filmpje van de spectaculaire valpartij van Chad Reed.


thor it
no img
16/07/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Vanaf 20.00 de AMA National van Spring Creek LIVE!

We zijn vanavond weeral aanbelangt aan de 7de Lucas Oil AMA Pro Motocross Nationals. Spring Creek heeft enkele leuke dingen in aanbieding voor ons gepassioneerde motocross fans want Trey Canard komt terug uit blessure, Spring Creek heeft de bekende Millville Sand Whoops en Sring Creek - Millville is Ryan Dungey zijn thuisparcours.

Klik snel op Thor om niks van de actie te missen!
thor it
no img
15/07/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

Marvin Musquin keert terug in Washougal

Red Bull/KTM Factory rijder Marvin Musquin heeft aangekondigd dat hij na de blessure die hij had opgelopen in National van Freestone (Texas) zijn wederoptreden zal maken in de National van Washougal die op 23 juli word verreden. De regende wereldkampioen MX2 die dit jaar zijn geluk beproeft in de AMA Motocross series kende nog geen geluk. In de voorbereiding op zijn eerste AMA Supercross seizoen blesseerde hij zijn knie en in de tweede AMA Motocross National werd de talentvolle fransman van de motor geklets door de motor van Justin Barcia.

Klik op Thor voor de officiële PR Mededeling.
thor it
no img
15/07/2011 | posted by Matthias Van Eeckhoven | reactie(s)

MX Transfers 2012 - Deel 1: Chad Reed naar de Grand Prixs?

Chad Reed weet hoe hij de aandacht moet trekken, zeker met een tweet als deze. CR22 tweete namelijk het volgende: "Got an offer to race mxGPs next year on a factory bike...#10yrreunion?". Zeer interessant niet? Welk team denkt namelijk de financiële capaciteiten te hebben om Chad Reed binnen te halen? Toont Chad Reed enige interesse? Is in Amerika het vet van de soep?

Het belooft een interessante transferperiode te worden.
thor it
no img
12/07/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

Voorlopig geen USGP wegens te weinig steun

Wie de voorlopige GP-kalender voor 2012 al eens heeft overlopen, heeft ongetwijfeld gezien dat de USGP na een tweejarige comeback alweer van het toneel verdwenen is. Wat een strijd ter titanen moest worden tussen de AMA en de GP-jongens draaide uit op een evenement met beperkte belangstelling. Youthstream en Glen Helen-eigenaar Bud Feldkamp hebben nu een bericht de wereld in gestuurd die duidelijkheid schept over de situatie.

Thor it voor meer.


thor it
no img
04/07/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

Vierde keer prijs voor Baggett en Reed in Red Bud

Zowel Blake Baggett als Chad Reed mochten afgelopen weekend in Red Bud voor de vierde keer dit jaar op de bovenste podiumtrap gaan staan. Voor Reed verliep de dag wel iets moeilijker, want hij moest na winst in de eerste reeks knokken om in de herneming derde te finishen en zo de eindwinst op zak te stoppen. Ryan Villopoto kwam hard ten val in de eerste reeks, maar domineerde in de herneming, terwijl Ryan Dungey alweer constant was met 2-2 scores. Bij de 250-klasse was Blake Baggett alweer een klasse te sterk voor de rest en schreef beide reeksen op zijn naam. Dean Wilson probeerde nog wel, maar had geen antwoord en strandde op een tweede plaats, terwijl Tyla Rattray als derde in de champagne deelde.

Klik op "Thor" voor de uitslagen.


thor it
no img
02/07/2011 | posted by Matthias | reactie(s)

Vanavond Live Red Bud!

Vanavond zijn de piloten van het "Lucas Oil AMA Pro Motocross" kampioenschap te gast op het legendarische Red Bud parcours! Dit jaar zorgt het AMA Pro Motorcross kampioenschap elke keer weer voor schitterende wedstrijd en we hopen dat dit vanavond wederom het geval zal zijn!

U kan als volgen via de Livestream en MotorsTV!
Klik op Thor alle links!
thor it
no img
26/06/2011 | posted by Matteo | reactie(s)

Dungey en Baggett te sterk in Freestone

Voor Ryan Dungey is het dan toch eindelijk gelukt. Nadat hij al enkele malen heel dicht kwam, greep de regerend kampioen in Freestone zijn eerste zege van het seizoen. Zoals gewoonlijk werd het weer een driestrijd tussen Dungey, Reed en Villopoto die de eerste reeks won, maar in de herneming niet kon bevestigen. In de 250-klasse zagen we weer een klasseflits van Blake Baggett, die beide reeksen met overmacht op zijn naam wist te schrijven. Dean wilson was sterk, maar kon Baggett niet bedreigen en werd tweede, voor Eli Tomac. Kampioenschapsleider Rattray moest zich na twee vreselijke starts terugboksen naar de vijfde plaats, en geeft daardoor de leiding uit handen aan Dean Wilson.

Klik op "Thor" voor de resultaten.


thor it
KTM Shop NLR2R StoreSec ConstructionsWMX-ShopDSMMx477

Zoeken

Op zoek naar een oud nieuwsbericht, een oud interview, een fotoreportage of wil je onze fotodatabase doorzoeken? Typ een zoekwoord in, en ga op zoek!

Mx-discountDhondtMxWorldBud RacingJepfralaurense motorsLeon SagaertHPIMxtopshopTVE SportsBakens MotorsportShock TherapyDesmet MotorsportHaan WheelsUltimatePutolineEmxTrade