MX World

27/03/2012 08:49 - geplaatst door Marcel Dirks

Zondag nog in Mill en op maandag voormiddag al te gast in het gemeentehuis van Aalter. Stefan kwam er een schilderij van de Aalterse kunstenares Arlette Meeuws in ontvangst nemen die ze hem schenkt.
Thor it voor meer info.


Everts organiseert op 29 juli aanstaande de nieuwste editie van de alom bekende 'Everts and Friends Charity Race' in Genk en daar zullen allerlei zaken geveild worden voor het goede doel, waaronder dus ook het kunstwerk van Meeuws. Het schilderij kreeg de titel 'Fly like an eagle'. 'Een arend is een sterk beest en Stefan Everts is en was een sterk sportman, maar ook als mens is hij fantastisch. Daarom werk ik heel graag mee aan het benefiet', zegt de kunstenares.

'Ik heb een tijdje terug een huis gebouwd in rustieke stijl en het zou er heel goed bij passen. Misschien doe ik zelf wel een bod en koop ik het!' Zegt Stefan hierop. Vorig jaar haalden we een groot bedrag binnen (nvdr. Om en bij de 52.000 euro) op de benefiet. Daarmee werden allerlei goede doelen gesponsord. 'Ik heb tijdens mijn carrière jarenlang veel steun gehad van het Belgische publiek en op die manier kan ik iets teruggeven', aldus Everts.

Militaire terreinen

Verder kon en mocht Stefan het tekort aan trainingsmogelijkheden niet onbenut laten om dit aan te kaarten. 'Nergens word er werk gemaakt om plaatsen te creëren voor permanente crossterreinen. We hebben die echt dringend nodig en doen er dan ook alles aan om in dialoog te gaan met de overheid. Maar nog vinden we teveel tegenwerking, om iedereen op een goede manier aan onze geliefde sport te laten doen. Hierdoor wordt er met heel veel crossers tegelijkertijd gereden op slechts enkele parcours en dat is heel gevaarlijk. Het moet toch mogelijk zijn om op bijvoorbeeld militaire terreinen te kunnen crossen.' Hiermee bedoeld Everts natuurlijk het Militair vliegveld en aanpalende gronden van Ursel! Jammer genoeg was minister van Defensie en Aalters burgemeester Pieter De Crem (CD&V) gisteren verhinderd om de smeekbede van Everts te noteren.