MX World

20/03/2012 01:43 - geplaatst door Marcel Dirks

Chad Reed had afgelopen week in verschillende media al laten verstaan dat zijn zelf opgerichte team niet zou stoppen of op stand-by zou gezet worden nu hijzelf gekwetst aan de kant stond. Die woorden zet de Australiër nu kracht bij door een vervanger aan te trekken die de AMA Outdoors zal moeten gaan betwisten voor het TwoTwo Motorsports team! Klik op thor en lees wie Chad Reeds motor zal besturen.


Chad Reed heeft samen met zijn sponsors gekozen voor de net gekroonde Nieuw Zeelandse kampioen Ben Townley. Ben Townley verlaat hier door na de eerste Australische National op 1 April het Australische Charlton Dry Honda Thor Racing team. Het Australische Honda fabrieksteam heeft in samenspraak met zowel Ben Townley als Chad Reed en Honda Amerika een overeenkomst bereikt. Ben Townley zal mogelijks het Australisch Supercross kampioenschap eind dit jaar voor het Charlton Dry Honda Thor Racing Team rijden al lijkt het voortbestaan van de Aussie SX Series zeer twijfelachtig door het afhaken van de promotor.
Vertaalde Persrelease TwoTwo Motorsports heeft het genoegen aan te kondigen dat voormalig wereldkampioen en meervoudig AMA race winnaar Ben Townley heeft getekend om het 2012 AMA Lucas Oil Pro Motocross Championship te betwisten.

Met teameigenaar en rijder Chad Reed herstellende van zijn AMA Supercross letsel, ging het team opzoek naar een piloot die mee kan doen van voor in de 450cc klasse en die ook mee kan helpen met de ontwikkeling van de CRF450 Honda.

"Voorafgaand aan het supercross seizoen had ik met ben gesproken over competitief racen in Amerika en we hadden gesproken over de mogelijkheid van het rijden van een motor gebouwd door Mitch Payton vanuit onze truck voor enkele geselecteerde rondes.

"Na de verwonding, de operatie en het eerste besef dat ik een hele tijd aan de kant zou staan, moest ik overwegen om het team zich verder te laten ontwikkelen en kijken of er een rijder was die kon vervangen en competitief kon zijn.", aldus Reed.

"Wij geloven in talent Ben en zijn trainingsarbeid gecombineerd met de geweldige crew die we hebben op TwoTwo Motorsports, heb ik het gevoel dat we de formule hebben om niet alleen onze sponsors te vertegenwoordigen, maar ook om races te winnen en te strijden om de nummer 1 plaat.

"Ik ben opgewonden en ik weet dat het hele team ernaar uit kijkt om weer te racen en om Ben te ondersteunen.

De beslissing werd genomen in overleg met diverse partijen en sponsors, Reed blijft toegewijd om de sponsors die zijn nieuw opgerichte team van bij de start hebben gesteund zoveel mogelijk waardevolle return te geven.

"Onze belangrijkste sponsors - Bel-Ray, Honda Motoren, Shift, Etnies, Skullcandy en Fox - hebben achter ons gestaan vanaf het begin en zijn een groot deel van ons succes op als naast de baan," verteld Chad Reed.

"We gaan niet zomaar racen om aanwezig te zijn op de wedstrijden, we zijn ervan overtuigd Ben is een piloot die kan vechten voor overwinningen en wij geven Ben alle kansen op succes en om de Honda op het podium te krijgen.

"Hij heeft dezelfde fabriekssteun die ik had en we zullen beginnen met testen in de komende weken om ervoor te zorgen dat hij zich comfortabel voelt en klaar is voor de series in mei.

"Ik zou graag Honda Australië, Tony Hinton en Yarrive Konsky willen bedanken om deze uitzondering voor Ben toe te staan."

Townley ziet er naar uit om het maximale uit de kansen met TwoTwo Motorsports te halen.

"Ik kijk erg uit naar de racen van het AMA Motocross Kampioenschap met TwoTwo Motorsports", zegt Townley.

"Het is een ongelooflijke kans en die zal ik met beide handen greipen.

"Ik kan niet wachten om met het team te werken, om te racen en verder de Honda te ontwikkelen gedurende het seizoen.

"Ik moet ook het Carlton Dry Honda Thor Racing team bedanken voor de ondersteuning van deze kans", Townley toegevoegd.