MX World

19/03/2012 23:14 - geplaatst door Marcel Dirks

De supercross in Indianapolis heeft voor spektakel gezorgd. Met crashes, duels en zelfs een moment dat voor het eerst in de geschiedenis te zien was in Indianapolis! De AMA Supercross kampioenschappen heb dus dit weekend wederom niet teleurgesteld! Klik snel op Thor en zie de integrale wedstrijd of leest u liever dan kan u een volledig wedstrijd verslag lezen met daar tussen de belangrijke momenten in beeld!

SPOILER INDIANAPOLIS - Voor het oog van 59.872 fans in Lucas Oil Stadium won Ryan Villopoto zijn zesde Monster Energy AMA Supercross van het seizoen. Rockstar Energy Racing Suzuki's Blake Wharton, won dan weer zijn eerste Eastern Regional Supercross Lites Main Event van het seizoen. Het Monster Energy AMA Supercross main event begon met één grote afwezige: James “Bubba” Stewart. De gewezen meervoudig supercross kampioen kwam ten val in zijn heat race en blesseerde zichzelf daarbij en kwam daardoor niet meer in actie.Wie wel nog in actie kwam was Motoconcepts Suzuki's Mike Alessi, die veroverde namelijk de nucleaire Cowboyz ® Holeshot Award in het main event van de Supercross klasse met respectievelijk Muscle Milk Honda's Justin Brayton  en Red Bull KTM's Marvin Musquin als tweede en derde net achter hem. Een kleine fout van Mike Alessi in ronde 5 maakte het voor Justin Brayton mogelijk om de leiding over te nemen. In ronde 10 ging Ryan Villopoto na enkele ronden duel voorbij Brett Metcalfe en dat voor de tweede plaats. Daarna zagen we Ryan Villopoto ronde na ronde de kloof op leider Justin Brayton verkleinen om na vijf ronden te leiding van Brayton over te nemen en zo naar de overwinning te stomen. Muscle Milk Honda’s Justin Brayton werd tweede en voor het tweede achtereenvolgende weekend zagen we Davi Millsaps op het podium eindigen maar in tegenstelling tot met Daytona was het nu niet op een tweede stek maar wel op een derde plaats.

"Dit was veruit het moeilijkste circuit van het seizoen", zei Villopoto. "Het was echt glad daar, en ik moest echt op mijn best zijn. Het was moeilijk om te passeren op dit circuit."

Ken Roczen leidde het veld door de eerste bocht in het Eastern Regional Supercross Lites Main Event en pakt zo ook meteen de Nuclear Cowboyz Holeshot Award voor Blake Baggett. Maar Baggett gaat al snel voorbij Roczen, maar Roczen antwoord terug door in de tweede ronde de leiding terug te nemen.
In ronde vijf zagen we een rode vlag als gevolg van een crash door Star / Valli / Yamaha 's Kyle Cunningham. De race werd herstart op een manier die we nog nooit hadden gezien. De piloten moesten hun namelijk op lijnen op de positie die ze hadden in ronde vier en zo werd de race weer op gang geblazen. Na de herstart zagen we Wharton, Baggett voorbij gaan en de tweede positie nemen, en in dezelfde ronde ging ook teamgenoot Darryn Durham, de door de restart uit zijn lood geslagen Blake Baggett, voorbij. Terwijl dit allemaal gebeurde zagen we dat  Ken Roczen crashte en twee korte pitstops na de crash sloeg hem helemaal uit de race. Hierdoor nam Wharton de leiding voor Durham die nu de tweede plaats bezette. Wharton reed naar zijn tweede overwinning van zijn carrière en Durham eindigde op de tweede plaats voor de tweede keer dit seizoen. Barcia die door een matige start en een val partij van ver in het veld moest komen eindige nog knap op de derde podium plek. "Ik ben blij om te eindige waar ik geëindigd ben.” zei Barcia. "Het was zo glad daar vanavond en het was moeilijk door de bochten te komen. Het was gewoon niet mijn avond vanavond, maar ik zal terug komen."

"Ik ben erg dankbaar aan iedereen die me hier heeft gebracht", aldus Wharton. "Het was een vreemde start na de rode vlag, maar het was geweldig voor mij. Ik heb niet opgekeken totdat ik de witte vlag zag, en zodra ik het zag, wist ik dat ik slim moest rijden voor die ene ronde." Supercross Klasse - Uitslag Indianapolis Supercross Klasse - Stand na Indianapolis 1. Ryan Villopoto, Poulsbo, Wash., Kawasaki
2. Justin Brayton, Murrieta, Calif., Honda
3. Davi Millsaps, Murrieta, Calif., Yamaha
4. Brett Metcalfe, Lake Elsinore, Calif., Suzuki
5. Cole Seeley, Murrieta, Calif., Honda
6. Mike Alessi, Victorville, Calif., Suzuki
7. Marvin Musquin, Murrieta, Calif., KTM
8. Broc Tickle, Holly, Mich., Kawasaki
9. Weston Peick, Wildomar, Calif., Kawasaki
10. Nico Izzi, Murrieta, Calif., Yamaha
1. Ryan Villopoto, Poulsbo, Wash., Kawasaki – 246
2. Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM – 192
3. James Stewart, Haines City, Fla., Yamaha – 177
4. Davi Millsaps, Murrieta, Calif., Yamaha – 151
5. Kevin Windham, Centreville, Miss., Honda – 146
6. Justin Brayton, Murrieta, Calif., Honda – 143
7. Brett Metcalfe, Lake Elsinore, Calif., Suzuki – 142
8. Jake Weimer, Rupert, Idaho, Kawasaki – 134
9. Chad Reed, Dade City, Fla., Honda – 128
10. Mike Alessi, Hilliard, Calif., Suzuki – 128
SX East Coast Lites - Uitslag Indianapolis SX East Coast Lites - Stand na Indianapolis 1. Blake Wharton, Pilot Point, Texas, Suzuki
2. Darryn Durham, Butler, Pa., Kawasaki
3. Justin Barcia, Ochlocknee, Ga., Honda
4. Blake Baggett, Grand Terrace, Calif., Kawasaki
5. Jake Canada, Sun City, Calif., Honda
6. Justin Bogle, Cushing, Okla., Honda
7. Matthew Lemoine, Collinsville, Texas, Kawasaki
8. Tyler Bowers, Danville, Ken., Kawasaki
9. Les Smith, York, SC., KTM
10. Shawn Rife, Mechanicsburg, Ohio., Honda
1. Justin Barcia, Ochlocknee, Ga., Honda – 120
2. Darryn Dunham, Butler, Pa., Kawasaki – 98
3. Blake Wharton, Pilot Point, Texas, Suzuki – 97
4. Blake Baggett, Grand Terrace, Calif., Kawasaki – 80
5. Ken Roczen, Murrieta, Ga., KTM – 80
6. Jake Canada, Sun City, Calif., Suzuki – 72
7. Justin Bogle, Cushing, Okla., Honda – 61
8. Kyle Cunningham, Aledo, Texas, Yamaha – 43
9. Malcolm Stewart, Haines City, Fla., KTM – 42
10. PJ Larsen, Murrieta, Calif., KTM – 38